• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1392
تعداد نظرات : 762
زمان آخرین مطلب : 4083روز قبل
اخبار
به گزارش ابنا ،کارشناسان پاسخگویی احکام شرعی به زبان فارسی از ساعت 7 الی 24 و کارشناسان پاسخگویی به زبانهای عربی و انگلیسی از ساعت 22 الی 24 و زبان اردو  از ساعت 17 تا 19 آماده پاسخگویی به احکام شرعی می باشند.

مراجعین محترم می توانند بدون داشتن شناسه در گوگل و تنها با نصب نرم افزار فلش پلیر با کارشناسان پاسخگویی این شناسه همه روزه به غیر از ایام تعطیل ارتباط برقرار کنند.

علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاه رسانی این مرجع عالیقدر به نشانی اینترنتی http://www.makaremshirazi.org مراجعه کنند.
شنبه 1/3/1389 - 20:45
اخبار
با صدور دستوری از سوی علی اف، رئیس‌جمهور آذربایجان حکم تخریب مسجد فاطمه زهرا(س) متوقف و ادامه ساخت آن از سر گرفته شد.

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از تابناک ، سرانجام پس از ماه‌ها کشمکش و مجادله میان شیعیان و هیأت حاکمه جمهوری آذربایجان بر سر حکم تخریب مسجد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، رئیس‌جمهوری آذربایجان، روز جمعه ـ 24اردیبهشت ماه ـ و دو هفته پس از تأیید حکم تخریب این مسجد در دادگاه عالی آذربایجان، با صدور دستوری رسیدگی به پرونده مسجد در دست احداث فاطمه زهرا(سلام الله علیها) در شهر باكو را به رئیس اداره مسلمانان قفقاز واگذار كرد که با توجه به نامه اخیر «الله شکور پاشازاده»، رئیس اداره مسلمانان قفقاز به الهام علی اف و درخواست لغو حکم تخریب مسجد می‌توان دستور رئیس‌جمهوری آذربایجان را عقب‌نشینی دولت آذربایجان از تخریب سومین مسجد باکو در یک سال گذشته دانست.

با صدور این دستور بعد از ماهها چالش و درگیری سیاسی ـ اجتماعی میان دینداران و حاکمیت جمهوری آذربایجان، بار دیگر دینداران این کشور شیعی بر نیروهای حکومتی آذربایجان ـ که در صدد تخریب مسجد حضرت فاطمه الزهرا (سلام الله علیها)ـ بودند پیروز شدند. در حقیقت اتحاد شیعیان و تشکل های اسلامگرا و حمایت قاطعانه مراجع عظام تقلید و همچنین گروه‌های اسلام‌گرای دیگر کشورها از جمله ترکیه، روسیه و جمهوری اسلامی ایران موجب شد تا حاکمیت لائیک این کشور مجبور به تسلیم شده و تحت فشار سیاسی ـ اجتماعی نیروهای مذهبی که حاضر بودند جان خود را نیز در راه آرمان‌های اسلامی و تشیع فدا کنند از خواسته ضد دینی خود عقب‌نشینی کنند.

بر پایه این گزارش، می‌توان گفت دولت آذربایجان با حواله دادن موضوع رسیدگی به پرونده مسجد حضرت زهرا (سلام الله علیها) به اداره مسلمانان قفقاز، سه هدف مهم را دنبال می‌کند:

 1) تلاش دارد نقش خود را درباره اسلام ستیزی در منطقه کمرنگ نشان دهد.
 2) از تقویت بیش از حد تشکل های دینی و اسلامی در آذربایجان، که به واسطه ایستادگی‌شان در برابر اقدام ضد دینی دولت علی اف محبوبیت بالایی در میان شیعیان آذربایجان به دست آورده‌اند، جلوگیری کند و آثار روانی مقاومت و تلاش احزاب و تشکل‌های مذهبی را خنثی سازد.
 3) آثار فوق‌العاده مثبت واکنش های مرجعیت دینی نسبت به این مسأله را تحت الشعاع و از گسترش آن جلوگیری کند.

 قطعا حاکمیت جمهوری آذربایجان بر این امر واقف است که اگر امروز پایمردی و مقاومت مردم دیندار آذربایجان نبود، آنها به خواسته‌های ضد دینی خود جامه عمل می‌پوشاندند، همچنانکه تاکنون روش و سیره حاکمان باکو چنین بوده است.

این گزارش می‌افزاید، عوامل گوناگونی در پیروزی دینداران برای جلوگیری از تخریب مسجد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) نقش داشتند که جمع همه آنها می‌تواند موتور محرکه مردم در اعتلای فرهنگ دینی و اسلامی در باکو و دیگر کشورهای مسلمان باشد که عبارتند از:

1) وحدت و یکپارچگی همه دینداران و مسلمانان و پرهیز از هرگونه از اختلاف افکنی با اعلام مواضع واحد، شرکت در تجمعات و ... .
2) پیروی از رهبری و اعتماد کامل به رهبری که با تدابیر دوراندیشانه راه سخت آینده را هموار می‌سازد و در حرکت اخیر نقش رهبری حاج محسن صمداف رهبر حزب اسلام بی بدیل بود.
 3) تقید کامل به مرجعیت و استفاده از توان تاثیرگذاری مرجعیت در همه حال بدون توجه به مرزهای سیاسی و جغرافیایی که در حقیقت آنان حافظان واقعی اسلام هستند و می‌توانند با فتوای خود گره‌های بسیار کور را بگشایند.
 4) استفاده از دیگر ظرفیت‌های موجود همچون بهره‌گیری از توان تشکل‌های اسلامی کشورهای ترکیه، روسیه، جمهوری اسلامی ایران که با فعالیت در شهرهای گوناگون نسبت به سیاست‌های اسلام ستیزی دولت باکو واکنش جدی نشان دادند.

در همین حال و به دنبال واگذاری امور مسجد در دست احداث فاطمه زهرا (سلام الله علیها) شهر باکو به اداره مسلمانان قفقاز، این اداره روز دوشنبه اعلام کرد که کارهای ساختمانی مسجد تکمیل خواهد شد... بنا به اعلام واحد مطبوعاتی اداره مسلمانان قفقاز مستقر در باکو، کارهای ساختمانی مسجد فاطمه زهرا(س) ادامه یافته و پس از تکمیل آن، از سوی این اداره برای مسجد روحانی تعیین خواهد شد.




 خانم «رحیمه دادش اوا»، مسئول واحد مطبوعاتی اداره مسلمانان قفقاز افزود: پس از تکمیل مسجد و تعیین روحانی برای آن این مسجد همانند دیگر مساجدی که زیر نظر اداره مسلمانان قفقاز فعالیت می‌کنند، مرکز عبادت مومنان خواهد شد.
در همین باره، «توفیق رضی زاده»، مسئول تشکل و هیأت امنای مسجد فاطمه زهرا (سلام الله علیها) گفت: واگذاری امور این مسجد به اداره مسلمانان قفقاز، روالی طبیعی بوده و تعیین روحانی مسجد نیز از وظایف این اداره است. وی افزود: مسأله مهم جلوگیری از تخریب مسجد بود که تحقق یافت. رضی زاده در عین حال به پیگیری مسأله حقوقی مرتبط با درخواست صدور حکم تخریب مسجد اشاره کرد و گفت: پس از وصول حکم دادگاه عالی موضوع را از جنبه حقوقی آن در دادگاه پیگیری خواهند کرد.
این مسجد از سال 1998 با گرفتن مجوزهای لازم در دست احداث بود که در سال 2002 شهرداری منطقه ضمن جلوگیری از تکمیل، ساخت آن را غیرقانونی اعلام کرد و خواستار تخریب آن شد. در این مدت، مأموران پلیس از ادامه کار ساختمانی آن جلوگیری کرده‌اند.

گفته می‌شد، شهرداری منطقه «سوراخانلی» در حومه باکو تلاش کرد، در محل ساختمان این مسجد که دارای موقعیت محلی مناسبی است، مجموعه تجاری یا تفریحی ایجاد کند.
پس از این موضوع بود که آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید، در نامه ای به الهام علی اف یادآور شده بود: امروز از نسل معاصر و شخصیتی مانند جنابعالی انتظار این است که احیاگر این هویت نورانی و مدافع از این حیثیت کهن و دیرین باشید، امید است که روز به ‌روز شاهد پیشرفت و ترقی آن کشور در همه رشته‌های علم و صنعت و اقتدار و استقلال و اقتصاد باشیم.

چشم همه به کشور شما و مدیریت شما دوخته شده و همه انتظار جهش بزرگ را از شما دارند، احترام و تجلیل از این سوابق روشن و با عظمت را در رأس برنامه قرار دهید و سنت‌ها و مساجد را بازسازی و از نو بنا کنید.
در ادامه این نامه آمده است: مسجدی که به نام سیده‌ نساء العالمین بانوی همه بانوان مسلمانان جهان حضرت فاطمه زهرا ـ سلام الله علیها ـ نامیده شده است، اگر معرض هجوم و خدای نخواسته تعطیلی باشد، بسیار دردآور است و پیامدهای سوء آن موقعیت آن کشور عزیز را متزلزل می‌سازد. انتظار از جنابعالی این است که با سیاست و تدبیری که دارید، جلوی این فتنه‌ها و فتنه‌انگیزها را بگیرید و شخصاً به این مسجد مشرف شوید و ادای احترام کنید و عالم اسلام و به ویژه شیعیان را سرافراز و خشنود کنید.
همچنین آیت‌الله مکارم شیرازی نیز پیشتر اعلام کرد: به تازگی از آذربایجان خبر می‌رسد که حکومت تعدادی از مساجد شیعیان را تخریب کرده است و قصد تخریب ما بقی را دارد. ما پیام خود به حکومت آذربایجان را به صورت رسمی اعلام کرده‌ایم و امیدواریم دست از این کار بردارند.

ما در همین جا به صراحت می‌گوییم که اگر تخریب مساجد در آذربایجان ادامه پیدا کند حکم مقاومت می‌دهیم و اعلام می‌کنیم که هر کسی در این راه کشته شود، شهید خواهد بود.
شنبه 1/3/1389 - 20:43
اخبار
به گزارش «شیعه نیوز» آیة الله حاج سید محمد مفتى الشیعه موسوى از مراجع معظم تقلید قم دار فانی را وداع گفت در اطلاعیه ای که توسط بیت معظم له صادر شده امده است :
انا لله وانا الیه راجعون

قال أمیر المؤمنین: (إذا مات العالم ثُلم فی الإسلام ثلمة لا یسدها شیء إلى یوم القیامة).

 
بدینوسیله به اطلاع مراجع عظام تقلید ، علماء اعلام ، طلاب معزز حوزه علمیه و قاطبه مؤمنین مى رسانیم مراسم تشییع پیکر مطهر معظم له امروز پنجشنبه مورخه 6 جمادی الثانی 1431 برابر با 30 اردیبهشت ماه 1389 ساعت 17:30 بعد از ظهر از مسجد امام حسن عسکری (علیه السلام) به طرف حرم مطهر برگزار خواهد شد.

ضمنا مجلس ختم همان روز بعد از نماز مغرب وعشاء در مسجد اعظم برگزار می گردد.
شیعه نیوز ارتحال این عالم ربانی را به حضرت بقیة الله الاعظم ارواحنا فداه مراجع معظم تقلید و جامعه شیعیان جهان و بیت معظم له تسلیت گفته و برای این سعید فقید علو درجات را از خداوند متعال خواستاریم .
شنبه 1/3/1389 - 20:42
دعا و زیارت
به گزارش فارس،حجت‌الاسلام مجید نصیری :فهرج شهرستانی محروم است كه در جنوب شرق استان كرمان، در حاشیه كویر لوت و در جوار استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
وی افزود: این شهرستان با جمعیتی بالغ بر 50 هزار نفر است كه 10 هزار نفر از این جمعیت ساكن شهر و بقیه در 190 روستای منطقه پراكنده هستند.
امام جمعه فهرج تصریح كرد: این شهر با قدمت طولانی حدود 80 سال بخشداری داشته است كه همزمان با یزد و بندرعباس مدال بخشداری به گردن آویخته و پس از سال‌ها انتظار در سال 88 و به همت دولت خدمتگزار و تلاش‌های مسئولان به شهرستان ارتقا یافته است.
نصیری خاطرنشان كرد: عدم وجود زیرساخت‌های لازم در ابعاد مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی گریبانگیر این شهر است و نبود اشتغال، نرخ بیكاری بالای 50 درصد، افزایش آمار طلاق و بالارفتن سن ازدواج به علت بیكاری و در نتیجه گسترش ناهنجاری‌های اخلاقی و اجتماعی از معضلاتی است كه رفع آنها نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و مدبرانه دارد.
وی ادامه داد: آنچه به نظر كارشناسان در هر جامعه به عنوان پایه و مبنای توسعه و پیشرفت تلقی می‌شود، توجه و اولویت‌بخشی به زیرساخت‌های فرهنگی است و هرچه در جامعه‌ای به رشد فرهنگی توجه شود، به همان میزان می‌توان، توقع رشدیافتگی در دیگر بخش‌های جامعه را داشت.
وی افزود: شهرستان فهرج با وجود قدمت طولانی فاقد زیرساخت‌های لازم در بعد مسائل فرهنگی و دارای وضعیت بسیار مطلوبی است.
امام جمعه فهرج گفت: بسیاری از روستاهای شهرستان فاقد مسجد بوده و مساجد موجود نیز دارای ساختمانی قدیمی و غیرمستحكم هستند.
نصیری تصریح كرد: مسجد جامع فهرج كه پس از گذشت دو سال از تخریب ساختمان قدیمی و آغاز ساخت بنای جدید، تكمیل نشده و ساخت آن در مرحله اسكلت و سقف متوقف شده كه تكمیل این بنا نیاز ضروری شهر است، به ویژه اینكه تنها مكان مناسب برای برگزاری نماز جمعه شهر نیز، همین مكان است.
وی خاطرنشان كرد: مجتمع فرهنگی برای برگزاری برنامه‌های مناسب و در خور توجه از جمله جشنواره‌های و یادواره‌های مختلف وجود ندارد.
امام جمعه فهرج اظهار داشت: با وجود ضرورت گسترش فرهنگ كتابخوانی و تاكیدهای مقام معظم رهبری در این زمینه و همچنین جمعیت شهرستان فهرج، تنها یك كتابخانه عمومی به مساحت 120 مترمربع در این منطقه موجود است كه به هیچ عنوان جوابگوی نیاز فرهنگی مردم به ویژه جوانان نیست.
وی افزود: ترویج ورزش و گسترش امكانات ورزشی علاوه بر تضمین سلامت جسمانی افراد به ویژه نسل جوان بهترین مانع از افتادن افراد در ورطه ناهنجاری‌های اخلاقی و اجتماعی است و سبب بالا رفتن روحیه كار و تلاش مفید و سازنده در راستای تعالی و پیشرفت جامعه می‌شود.
امام جمعه فهرج گفت: با وجود توجه خاص دولت خدمتگزار به مناطق محروم، تنها سالن ورزشی موجود در شهرستان ظرفیت اندكی دارد و جوابگوی نیاز مردم نیست.
وی تصریح كرد: علاوه بر این سالن ورزشی كه از مصوبات دور نخست سفر هیئت دولت به استان بوده است، هنوز به بهره‌برداری نرسیده و بسیاری از جوان‌ها در ریگزارها به انجام فعالیت‌های ورزشی می‌پردازند.
نصیری خاطرنشان كرد: عدم وجود فضای مناسب تفریحی مانند پارك، استخر و ... عامل موثری در كشیده شدن جوانان به راه‌های انحرافی برای پركردن اوقات فراغت آنها دارد، این در حالی است كه جغرافیای منطقه مستعد ایجاد فضاهای تفریحی مناسب بوده كه مسیر رودخانه فهرج و دریاچه از جمله این موارد محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: یكی دیگر از مشكلات پیش روی برنامه‌های فرهنگی در شهرستان فهرج، عدم استقرار نهادهای مسئول و متولی در امر فرهنگ در این منطقه است، در حال حاضر تنها نهاد فرهنگی فعال در شهرستان دفتر امام جمعه است كه به دلیل نیاز گسترده و وسعت منطقه راه‌اندازی اداره تبلیغات و ارشاد اسلامی در راستای ساماندهی و تقویت برنامه‌های فرهنگی ضروری به نظر می‌رسد.
امام جمعه فهرج گفت: یكی از اقدامات موثر در راستای نهادینه كردن آموزه‌های دینی در بین اقشار مختلف مردم، استقرار روحانی در شهرها و روستاها برای انجامن امور تبلیغی است كه مورد استقبال مردم نیز قرار گرفته و یكی از خواسته‌های آنان از مسئولان است.
وی افزود: هجوم فرقه‌های ضاله از جمله وهابیت به این منطقه نیز توجه بیش از پیش متصدیان امر را می‌طلبد.
نصیری تصریح كرد: با وجود این مشكلات، اقدامات فرهنگی گسترده‌ای نیز توسط گروه تبلیغی مستقر در شهرستان و با حمایت همه‌جانبه مردم صورت گرفته كه قابل تقدیر است.
وی خاطرنشان كرد: تاسیس دانشگاه پیام‌نور و حوزه علمیه معصومیه فهرج از جمله این اقدامات است.
نصیری اضافه كرد: راه‌اندازی و فعال كردن مساجد شهرستان را استقرار حدود 10 نفر از روحانیان جوان با مدارك علمی حوزوی و دانشگاهی و دعوت از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در مناسبت‌های مختلف اقدام موثر دیگری است كه در این منطقه انجام شده است.
شنبه 1/3/1389 - 20:40
دعا و زیارت
به گزارش خبرگزاری زنان،حجت الاسلام لطفی نیاسر «مدیر رادیو معارف » در مورد حجاب در سینمای ایران، گفت: مردم وقتی در برخی از فیلم ها دائماً بی حجابی و هرزگی را می‌بینند، قاعدتاً حساسیت خود را نسبت به حجاب و بسیاری از اعتقادات اسلامی از دست می‌دهند.

وی در ادامه به نقش رسانه ها در تبیین مسئله حجاب اشاره کرد و تصریح نمود: در دنیای مدرن، یکی از کارکردهای رسانه و به ویژه رسانه‌های دینی، پر کردن خلاءخانواده‌ها و نظام‌های آموزشی است، چون کودکان و نوجوانان امروز بیش از آنکه با والدین خود صحبت کنند با تلویزیون و رادیو ارتباط برقرار می‌کنند و تاثیر می‌پذیرند.

مدیر رادیو معارف تاکید کرد: پرکردن خلاء آموزشی و معرفتی بر عهده رسانه‌های ملی به ویژه رسانه های دینی است؛ بنابراین رسانه‌ها باید فواید و فلسفه دستورات اسلامی را به خوبی تبیین و اطلاع رسانی کنند و به طور جدی وارد عرصه فرهنگ سازی اسلامی شوند.

وی اضافه کرد: با توجه به تاثیرگذاری فیلم‌ها و برنامه‌های نمایشی، باید به طور جدی در این بخش سرمایه‌گذاری شود، البته در شبکه‌های دینی معمولاً چارچوب‌های اخلاقی و اجتماعی رعایت می‌شود، ولی در بخش سینمایی نقص داریم و هنوز فیلم جدی که بتواند اهمیت حجاب را برجسته سازد، نداریم.

حجت الاسلام لطفی نیاسر اظهار داشت: برخلاف بخشی از سینمای کشور که در قالب فیلم و نمایش، کاستی‌هایی وجود دارد، به صراحت باید گفت سازمان صدا و سیما، در بخش تصویری یکی از پاکترین رسانه‌های تلویزیونی دنیا است و در بخش حجاب نیز برنامه‌های خوبی انجام داده است، البته با وضعیت فعلی جامعه، باید کار بیشتری انجام شود.

وی بیان داشت: آنچه جامعه را در مقابل پیام‌های غرب مصون می‌دارد، نهاد خانواده پاک و سالم است و عقبه فکری محکم در خانواده به راحتی تسخیر نمی‌شود و جوانان در این گونه خانواده‌ها به هر رنگی که غرب بخواهد در نمی‌آیند، بنابراین غرب امروز به خانواده ها هجوم آورده است.

مدیر رادیو معارف تصریح کرد: اسناد موجود نشان می‌دهد پشت پرده همه فیلم های مبتذل و ضد فرهنگی هالیوود و شرکت‌های فیلم سازی آمریکایی، صهیونیزم بین الملل است که برای تسلیم جوامع اسلامی چاره‌ای جز از بین بردن فرهنگ آنها ندارند و از آنجایی که پایه‌های فرهنگ در خانواده‌های منسجم و پاک است، به دنبال از هم پاشیدگی خانواده هستند.

وی ادامه داد: از بین بردن حجاب یکی از راه های از هم پاشیدگی خانواده ها است و با از بین بردن آن و ارزشی کردن بی‌حجابی، هیچ خانواده با ثباتی وجود نخواهد داشت و جوانان به راحتی تاثیر پذیر خواهند بود .

حجت‌الاسلام لطفی‌نیاسر خاطرنشان کرد: صاحبان برخی کانال‌های صهیونیستی و آمریکایی‌ از نازل‌ترین و پست‌ترین برنامه‌ها و فیلم‌ها استفاده می‌کنند تا کانون خانواده‌ها متزلزل کنند زیرا ریشه همه بی حجابی‌ها و بدحجابی ها از بین بردن کانون خانواده است.
شنبه 1/3/1389 - 20:37
اخبار

سرلشگر «قاسم عطا» با اشاره به فعالیت یگان اطلاعاتی در زمینه دستگیری البغدادی تأکید کرد: برای کوتاه کردن فعالیت سرکرده جدید القاعده تلاش می کنیم تا وی را هر چه زودتر دستگیر کنیم.

به گزارش مهر، سخنگوی فرماندهی عملیات بغداد با اشاره به جزئیات دستگیری یکی از سرکردگان سعودی القاعده، تأکید کرد: تلاش برای دستگیری «ابوبکر البغدادی» سرکرده جدید القاعده در عراق آغاز شده است.

روزنامه الصباح نوشت، سرلشگر «قاسم عطا» با اشاره به فعالیت یگان اطلاعاتی در زمینه دستگیری البغدادی تأکید کرد: برای کوتاه کردن فعالیت سرکرده جدید القاعده تلاش می کنیم تا وی را هر چه زودتر دستگیر کنیم.

خاطرنشان می شود، القاعده به تازگی ابوبکر البغدادی را بعنوان فرمانده جدید خود در عراق تعیین کرده است.

روی آوردن به سرقت

سخنگوی فرماندهی عملیات بغداد با اشاره به اینکه القاعده از کمبود منابع مالی در رنج است، افزود: این گروه تروریستی برای بدست آوردن منابع مالی لازم برای انجام عملیاتهای خود به سرقت روی آورده است.

سرلشگر قاسم عطا در کنفرانس خبری خود در بغداد، تصاویر دو تن از سرکردگان القاعده که در حین سرقت و طراحی عملیاتهای تروریستی دستگیر شده اند، را به نمایش گذاشت و افزود: یکی از این تروریستها که از فرماندهان القاعده بشمار می رود، «عبد عزام صالح مسفر القحطانی» ملقب به «سنان(نیزه) سعودی» است که متولد سال 1979 بوده و فارغ التحصیل دانشگاه ملک فهد ریاض است. وی پس از فارغ التحصیلی با درجه ستوان وارد ارتش عربستان شده و در سال 2004 با ورود به عراق بعنوان مسؤول امنیتی القاعده در بغداد فعالیت کرده است.

سخنگوی فرماندهی عملیات بغداد با اشاره به اینکه قحطانی یک بار توسط نیروهای آمریکایی دستگیر شده است، افزود: وی با هویت جعلی پس از گذشت مدتی آزاد شده است.

فتنه انگیزی در نجف و کربلا

بر این اساس، این سرکرده سعودی القاعده در نظر داشته با دستبرد به بانک اسلامی بغداد، منابع لازم برای حملات تروریستی خود را به دست آورد.

سرلشگر قاسم عطا در ادامه افزود: وی در نظر داشته علاوه بر عملیاتهای تروریستی در بغداد که هدفی جز افزایش تنشهای مذهبی نداشته است، علیه مرقدهای شریف ائمه اطهار در شهرهای نجف و کربلا نیز عملیات انجام دهد.
شنبه 1/3/1389 - 20:36
دعا و زیارت

بسیاری از مخالفین اسلام در اروپا از حجاب زنان مسلمان به عنوان زنگ خطری بزرگ برای تمدن سکولار باختر در برابر اسلام سیاسی یاد می کنند. این دسته از افراد که پس از ناکامی در نابودی حجاب در جوامع اسلامی توسط افرادی چون "کمال مصطفی آتاتورک" در ترکیه و "رضا خان" در ایران با افزایش گرایش زنان مسلمان در جوامع اسلامی و بانوان مسلمان اروپایی به حجاب بسیاری از آرزوهای خود را نقش بر آب می بینند در چند سال اخیر برخوردهای سازمان دهی شده ای را برای محدود کردن جلوه ی حجاب بانوان مسلمان در جوامع اروپایی در صدر راهبردهای خود قرار داده اند .

در این بین سیاست مداران راست گرا ی اروپایی و نو بنیاد گرایان مسیحی علی رغم شعار های سکولار خود بیش از دیگران این احساس خطر را جلوه گر ساختند. امروز از جمعیت 20 میلیونی مسلمان ساکن اروپا، 1.2 میلیون نفر را زنان تشکیل می دهند. این زنان دارای دیدگاه های اجتماعی، اقتصادی، قومیتی و سیاسی گوناگونی هستند. اما همین بانوان خود در حوزه های متعددی مورد تبعیض واقع می گردند؛ به طور مثال به آنان به عنوان کسانی که از یک اقلیت قومی می آیند، نگاه می شوند، یا اینکه از آنها به عنوان کسانی یاد می شود که از حقوق خود محروم هستند و حتی آنان را به عنوان تهدیدی بالقوه معرفی می نمایند. زنان مسلمان اروپا در بسیاری از مواقع فقط به عنوان سوژه های پیش پا افتاده ای چون قربانیان ازدواج های اجباری، خشونت های خانگی یا جنایت های شرافتی نشان داده می شوند.

در فضای پس از حوادث 11 سپتامبر، تشدید تبلیغات منفی رسانه ای بر علیه مسلمانان و آشکار شدن برخی از جلوهای مذهبی اقلیت 20 میلیونی مسلمانان در جوامع اروپایی بویزه حجاب بانوان مسلمان در کشورهایی چون فرانسه، هلند، بلزیک، ایتالیا، هلند و آلمان به تشدید حساسیت نسبت به توهم تسخیر اروپا بوسیله ی مسلمانان منجر شده است. این نگرش همراه با اوهام بسیاری از دولتمردان اروپایی نسبت به حجاب بانوان با تصویب قوانینی چون قانون منع حجاب ( 2004 میلادی ) در فرانسه در سطحی وسیع و رسمی آشکارتر شده است.

در ادامه ی راهبردهای دوگانه ی حقوق بشری در قبال بانوان محجبه اظهارات متعصابانه "نیکولا سارکوزی" درباره روبنده مجمع ملی فرانسه 32 نفر از قانونگذاران احزاب راست و چپ را برای بررسی راههای ممنوعیت در کشور منصوب کرد. این کمیسیون به پارلمان توصیه کرد که برقع و روبنده به دلایل امنیتی باید در اماکن عمومی، ادارات و سیستم حمل و نقل عمومی ممنوع شود. بر اساس این طرح، زنانی که با پوشش‌هایی نظیر برقع یا روبنده در مکان‌های عمومی ظاهر شوند، مجبور به پرداخت جریمه‌ای بالغ بر ۱۵۰ یورو می‌گردند.

در همین حال برای مردانی که از نظر این قانون با کار بردن اجبار زنان را مجبور به استفاده از این نوع پوشش‌ها می‌کنند، جریمه‌ی نقدی تا سقف ۱۵ هزار یورو یا یک سال زندان در نظر گرفته خواهد شد. فرانسه قصد دارد حتی این قانون را در مورد گردشگران خارجی نیز اجرایی کند. "نادین مورانو"، وزیر دوم خانواده ها در دولت فرانسه در این باره گفت: از آنجا که ضرورت احترام گذاشتن به قوانین فرانسه برای گردشگران ضروری است این قانون در رابطه با گردشگران در فرانسه اجرا می شود ( فعالیت ستاد ضد روبنده...، 22 اسفند 1388 ).

سالها است که به بهانه ایجاد محیط همگون و عاری از علائم مذهبی برای همه با گفتن اینکه افراد فقط می توانند بعد از 18 سالگی در مورد نحوه پوشیدن لباس خود تصمیم بگیرند،، حجاب در مدارس فرانسه ممنوع شده است اما امروز بسیاری از واقعیت های جامعه ی این کشور چناچه که در برخورد های خشونت آمیز و دفعی دولت فرانسه با اعتراض های گاه و بی گاه جوانان محروم حومه های پاریس نیز مشاهده شد در راستای سیاست فرانسوی سازی قرار گرفته است. در این میان جلوگیری از حجاب زنان مسلمان به عنوان اولویتی مهم تلقی شده است.

از نظر سیاست مداران لائیکی چون سارکوزی حضور تنها 1900 زن روبنده پوش در این کشور غیر قابل تحمل و در راستای اسلام سیاسی قابل تصور است. تلاش دولت فرانسه برای تصویب قانون ممنوعیت كامل برقع در این کشور در حالی است كه تعارض های متعددی در خصوص منافات آن با قانون اساسی وجود دارد.

در تکمیل اقدام دولت سارکوزی در فرانسه، دولت بلژیک نیز با تصویب قانون منع پوشیدن روبنده در اماکن عمومی چون خیابان‌ها، پارك‌ها و حتی فروشگاه‌ها و رستوران‌ها خبر از طرحی سازمان دهی شده در میان برخی از محافل سیاسی کشورهای اروپایی در جهت محدود کردن حقوق و آزادی های بانوان مسلمان دارد.

در صورت نقض این قانون در بلژیک، فرد خاطی به ۲۵ یورو جریمه نقدی یا ۷ روز زندان محكوم خواهد شد. مجلس عوام بلژیك پیش نویس طرح ممنوعیت كامل استفاده از پوشش برقع را با 136 رأی موافق و تنها دو نفر مخالف، با اكثریت آرا تصویب كرد.

به دنبال شکل گیری این بحث و گفتگوها در بلژیک و فرانسه کشورهایی دیگری چون ایتالیا، هلند، دانمارک و انگلیس نیز زمزمه های ممنوعیت برقع را آغاز کردند. به عنوان مثال حزب محافظه کار دانمارک خواستار ممنوعیت پوشش برقع در اماکن عمومی شد و اظهار داشته که این نوع پوشش طالبان است و به هیچ وجه اسلامی نیست.

در تأیید حرکت ضد روبنده "مارا کارفاگنا "وزیر تساوی ایتالیا گفت:" من کاملا با ابتکار عمل فرانسه موافق هستم و تصور می کنم دیگر کشورهای اروپایی نیز باید به این سمت حرکت کنند."

از منظر معاون رییس مجلس اروپا، برقع همانند «زندانی متحرک« برای زنان است. "سیلوانا کخ مرین"، یکی از اعضای "حزب دمکرات‌های آزاد آلمان" (FDP) و معاون رییس مجلس اروپا، در مقاله‌ای برای روزنامه‌ی پرتیراژ "بیلد"، برقع را "زندانی متحرک" برای زنان خواند و از آن به عنوان حمله‌ی شدیدی به حقوق زن نام برد.

این نماینده‌ی آلمانی در مقاله خود می‌نویسد: «پوشاندن کامل زنان به این نحو، صحه گذاشتن به ارزش‌هایی است که ما در اروپا از آنها دفاع نمی‌کنیم.» وی با اشاره به اینکه آزادی‌های فردی یا مذهبی هیچ شخصی نبایستی محدود شوند، می‌افزاید، اما «این آزادی نباید تا جایی پیش رود که صورت یک فرد از وی گرفته شود؛ دست‌کم در اروپا».

در اتریش نیز کلیسای این کشور به همراه دو حزب محافظه‌کار مردمی و حزب آزادی، خواستار ممنوعیت استفاده از برقع شده‌اند در ادامه ی این روند. پلیس ایتالیا نیز یك بانوی مسلمان را در شهر شمالی "نووارا " به دلیل آنكه روبند پوشیده بود، جریمه كرد. پلیس شهر نووارا اعلام كرد: پلیس شهر، شب گذشته یك بانوی را به دلیل پوشیدن روبند جریمه كرد و وی باید 500 یورو (650 هزار تومان) پرداخت كند( پلیس ایتالیا یك بانوی...، 14 اردیبهشت 1389 ).

با آغاز این گونه حرک ها ی تبیض آمیز، بسیاری از مسلمانان اروپا و نهادهای حقوق بشری از این گونه اقدام ها به عنوان پیش سنارویی برای کشف حجاب اجباری در میان زنان محجبه یاد می کنند

در کشور آلمان نیز علی رغم تساهل نسبی نسبت به بانوان محجبه احکام متعددی در دادگاه‌ها علیه حضور زنان و دختران با حجاب در مدارس این کشور بویزه معلمان دارای پوشش اسلامی صادر شده است.

حجاب بانوان مسلمان در جوامع سکولار اروپایی به گونه ای تجب برانگیز است که: «تیری دوبومن»، روزنامه‌نگار معروف فرانسوی، می‌نویسد: «از زمانی كه اسلام را مورد مطالعه قرار دادم، مسئله مسلمان شدن زنان فرانسوی همواره تعجب مرا برمی‌انگیخت. به‌ویژه كه تعداد زنان مسلمان‌شده فرانسوی به حدود صد هزار زن رسید. من، همیشه این سؤال را می‌كردم كه چگونه زن فرانسوی كه ثمره تلاش دهها ساله خود در زمینه آزادی و برابری زنان را به تدریج به‌دست می‌آورد، به دینی روی می‌آورد كه طبق گفته غربیها حقوق زن را پایمال می‌كند؟!»

چندی پیش، دو دختر فرانسوی، از یك خانواده یهودی، در شمال پاریس به اسلام گرویدند. آنها با حجاب كامل اسلامی به مدرسه رفتند، اما پس از مدتی به خاطر حجاب از مدرسه اخراج شدند. پدر آلما (Alma) و لیلا (Lila) از مسئولان مدرسه شكایت كرد اما فایده‌ای نداشت و آنها مجبور شدند در خانه ادامه تحصیل دهند. «لارنت لوی» (Laurent Levy) می‌گوید: دخترانش آزادانه و با اختیار خود این پوشش را انتخاب كرده‌اند. پدر آلما و لیلا یهودی است اما خود اعتقادی به دین ندارد و در رابطه با حجاب دخترانش می‌گوید: «انتخاب بچه‌ها، مرا مقداری می‌آزارد. من فكر می‌كنم، این یك اشتباه است. فكر می‌كنم، این بدفهمی دنیاست. من نگرانم. زندگی‌ِ یك زن در اسلام ممكن نیست به خودباوری او بینجامد.» آلما لبخند می‌زند و جواب می‌دهد: «اگر اسلام به ما خودباوری نمی‌داد، آن را انتخاب نمی‌كردیم.» (مؤی‍ّدی، 10 اردیبهشت 1389).

رهبران اروپایی چون سارکوزی با استدلال در خطر بودن اصول سکولاریسم در جامعه، مسائل امنیتی و اجبار زنان در پوشیدن حجاب و روبنده به مخالفت با پوشش زنان مسلمان می پردازند. این در حالی است که کشور فرانسه در میان کشورهای اروپایی دارای بیشترین جمعیت مسلمان است. از جمعیت 50 میلیون نفری کشور فرانسه، بیش از 6 میلیون نفر مسلمان هستند.

این گونه تبعض ها در قبال بانوان مسلمانان به گونه ای آشکار است که در موارد متعددی سازمان های حقوق بشری غربی و اروپایی علی رغم انعکاس محدود اخبار آن در رسانه های اروپایی بارها لب به اعتراض گشوده اند.. به طور مثال به عقیده‌ی سازمان عفو بین الملل، «ممنوعیت کامل پوشیدن حجاب و برقع موجب می‌شود تا حقوق زنانی که این نوع پوشش را به دلیل عقاید مذهبی یا راهی برای ابراز هویت انتخاب کرده‌اند، پایمال شود..» به گفته‌ی یکی از کارشناسان این سازمان در امور تبعیض جنسیتی و نژادی، محدود کردن حقوق فردی بایستی همواره در ارتباط با یک هدف مشخص باشد. به باور وی، ممنوعیت کامل چادر، روبنده یا برقع، در این چارچوب نمی‌گنجد( درخواست تصویب قانون‌ منع...، 3 may 2010 ).


فهرست منابع

2- " پلیس ایتالیا یك بانوی مسلمان را به دلیل حجاب 500 یورو جریمه كرد"( 14 اردیبهشت 1389 )

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8902141141

2- "درخواست تصویب قانون‌ منع استفاده از برقع در اروپا"( 3 may 2010)

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5527925,00.html

3- "فعالیت ستاد ضد روبنده در بریتانیا؛ قانون منع روبنده از فصل بهار در فرانسه اجرامی‌شود "( 22 اسفند 1388 )

http://www.esteva.ir/news-1885.htm

4- مؤی‍ّدی، م. " زن مسلمان و راه سو‍ّم (10 اردیبهشت 1389)

http://www.iricap.com/magentry.asp?id=2701

به نقل از رجانیوز

جمعه 31/2/1389 - 12:16
دعا و زیارت

مالکان مغازه ها و دکان های این کوچه از سادات علوی بودند.از سال 1364 هجری شمسی تا 1366 این محله به کلی تخریب و تا قبرستان بقیع باز و محل عبور و مرور زائران شد و بخشی از آن در توسعه شرقی مسجد النبی جزو مسجد شد.

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از خبر آنلاین، مسجد النبی در مدینه درهای متعدد دارد مانند باب جبرئیل، باب النساء و ... روبروی باب جبرئیل و باب النساء خانه ها و کوچه های تنگ و بسیار قدیمی وجود داشت. این خانه ها و کوچه ها معروف به محله بنی هاشم بود.

برخی از این کوچه ها تا قبرستان بقیع امتداد داشت و در دوران های مختلف محفوظ مانده بود و برخی از خانه های آن نیز بازسازی شده بودند. مالکان مغازه ها و دکان های این کوچه از سادات علوی بودند.از سال 1364 هجری شمسی تا 1366 این محله به کلی تخریب و تا قبرستان بقیع باز و محل عبور و مرور زائران شد و بخشی از آن در توسعه شرقی مسجد النبی جزو مسجد شد. همین الان از باب البقیع، قبرستان بقیع به طور مستقیم دیده می شود.



در این محله آثار تاریخی هم تخریب شد. در کتاب(تاریخ و آثار اسلامی مکه مکرمه و مدینه منوره، اصغر قائدان) همه آثار باستانی تخریب شده در توسعه مسجد النبی توضیح داده شده است. محله بنی هاشم در مدینه، در زمان های قدیم از
محله های آباد شهر محسوب می شد ولی پس از تسلط آل سعود رو به خرابی گذاشت و در عصر ما این محله از محله های عقب مانده مدینه بود. در این محله به همت ایرانیان مهدیه ای ساخته شد و شیعیان در آن اجتماعات تشکیل می دادند. دولت سعودی مهدیه را تصرف و آن را مدرسه دخترانه کرد. اکثر منازل شیعیان مدینه در این محله بود. این محله را محله شیعیان هم می نامند. بیشتر خانه های نزدیکان پیامبر و امامزادگان در همین محله بود.


چهارشنبه 29/2/1389 - 23:4
دعا و زیارت

سؤال: آیا تاریخ سخنرانى و هنگامه خطبه درخشان حضرت فاطمه علیهاالسلام در مسجد پیامبر، پیش از هجوم سپاه استبداد به خانه آن بانوى بزرگ بود یا پس از آن؟ اگر پس از آن بود آیا دلیل نقلى قاطعى در این مورد داریم؟ در صورتى كه پاسخ، آرى باشد، از نتیجه این پاسخ، دو اشكال دیگر پدیدار مى‏شود: 1. چرا آن حضرت در خطبه درخشانش - كه همه حقایق را بر كویر دل‏ها باراند - از هجوم به خود و خانه‏اش و نیز شكستن دنده‏اش چیزى نفرمود؟ ب. چگونه آن بانوى بزرگ با آن دنده و پهلوى آسیب‏دیده و با آن دل‏شكسته و داغدار، توانست بر روى پاى خود ایستاده و آن‏گونه با قامت برافراشته و روحیه توانا به مسجد برود و در برابر آن جمعیت انبوه و آن شرایط پراختناق حكومت كودتا، آن خطبه درخشان را بخواند و توفانى در دل‏ها پدید آورد؟ به نظر مى‏رسد قرائن خارج از خطبه صدّیقه طاهره فاطمه زهرا علیهاالسلام و نیز قرائنى كه از درون آن دریافت مى‏گردد، نشانگر آن است كه آن خطبه نورافشان و حكیمانه پس از گرفتن بیعت زورمدارانه از امیرمؤمنان علیه‏السلام بوده است، اینك اگر به نظر شما دلائلى هست كه نشانگر آن است كه خطبه آن بانوى بزرگ دانش و معنویت پس از یورش به‏خانه‏اش بوده، آن دلایل كدام است؟

جواب: حقیقت این است كه فاطمه زهرا علیهاالسلام دو خطبه درخشان و روشنگر و پربار داشته است: الف. خطبه نخست، خطبه‏اى است طولانى و جامع، كه در مسجد پیامبر بیان شده است، و خطبه دوّم خطبه‏اى است كه در خانه‏اش در برابر انبوه زنان مهاجر و انصار بیان گردیده، كه گویى چند روز پیش از شهادت جانسوزش به عیادت او رفته بودند. از منابع متعدد تاریخى و روایى آشكار مى‏گردد كه یورش به خانه آن بانوى بزرگ، سه بار بوده است، و آن جنایت بزرگ‏تر در یورش سوّم روى داد كه باعث بیمارى و بسترى شدن آن حضرت شد و سرانجام به شهادت جانسوزش انجامید! و خطبه درخشان آن حضرت در مسجد پیامبر پیش از یورش سوّم و آن رویداد زشت‏تر و ظالمانه‏تر بود. ب. با این بیان پاسخ اشكال دوّم آمد، و باقى مى‏ماند اشاره شود به شكستگى دنده و آزردگى بازو و پهلو، كه آن را امیرمؤمنان به هنگام مراسم غسل پیكر پاك او دریافت و همانسان كه روایات به حقیقت تصریح دارد، پس از شهادت او برملا شد و سر زبانها افتاد. اما چرا آن حضرت در خطبه روشنگر و توفنده‏اش با زنان مدینه به یورش برخانه خویش و رویدادهاى ظالمانه مربوط به خودش نپرداخت، چون آن بانوى درایت از حق‏پذیرى و هدایت آن گروه خودكامه و نیز فرصت‏طلبان و بى‏تفاوت‏ها مأیوس بود؛ درست همان‏گونه كه در آغاز سخن نورانى‏اش به صراحت آن را بیان كرد و چنین فرمود: «أَصْبَحْتُ ـ وَاللّه‏ِ ـ عائِفَةً لِدُنْیاكُنَّ، قالِیَةً لِرِجالِكُنَّ، لَفَظْتُهُمْ بَعْدَ أَنْ عَجَمْتُهُمْ وَ شَنَأْتُهُمْ بَعْدَ أنْ سَبَرْتُهُمْ، فَقُبْحا لِفُلُولِ‏الْحَدِّ، وَ اللَّعْبِ بَعْدَ الْجِدِّ، وَ قَرْعِ الصَّفاةِ، وَ صَدْعِ الْقَناةِ، وَ خَطَلِ الْآراءِ، وَ زَلَلِ الْأَهْواءِ، وَ بِئْسَ ما قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنْفُسُهُمْ أَنْ سَخَطَ‏اللّه‏ُ عَلَیْهِمْ وَ فِى الْعَذابِ هُمْ خالِدُونَ*» لاجَرَمَ لَقَدْ قَلَّدَتْهُمْ رِبْقَتَها، وَ حَمَّلْتُهُمْ أَوْقَتَها، وَ شَنَنْتُ عَلَیْهِمْ عارَها...»؛ (احتجاج طبرسى/ ج 1/ ص 286.) به خداى سوگند! در حالى شب را به سپیده آوردم كه از دنیاى شما بیزار، و به مردنمایان شما، به‏خاطر عملكردشان خشمگین هستم. آنان را در فراز و نشیب‏هاى زندگى آزمودم، و به دور افكندم و امتحان نمودم و خشمگین شدم. راستى چه زشت است كندى شمشیرها در برابر بیداد! و چه ناپسند است به‏شوخى گرفتن سرنوشت دین و جامعه پس از تلاش و جدیّت در راه آن! و چه‏ناگوار است سر بر سنگ خارا زدن و كار بیحاصل نمودن، و آن‏گاه شكاف برداشتن نیزه‏ ها و تسلیم شدن در برابر بیداد! و چه دردناك است تباهى عقیده، و انحراف اندیشه و تزلزل اراده‏ها! و چه بد چیزى براى خود از پیش فرستادند كه خدا بر آنان خشم گرفت و در عذاب او ماندگار خواهند بود. آرى، من شرایط را چنین نامطلوب و ظالمانه نگریستم و مسئولیت آن را به گردن خودشان افكندم، و بار گران گناه آن را بر دوش آنان نهادم، و رهاورد شوم و عار و ننگ آن را بر عهده خودشان قرار دادم. پس بینى آنان بریده و زخم‏خورده باد و هماره از رحمت خدا دور باشند.

(كسى كه سخنان تاریخ نگاران مسلمان و روایات رسیده در مورد رویدادهاى تلخ پس از رحلت پیامبر را پى‏گیرى كند، فكر نمى‏كنم در این مورد دستخوش تردید گردد. اینك به برخى از آنچه در این مورد آمده است مى‏نگریم: 1. مرحوم «كلینى» ( مرحوم «محمّد بن یعقوب رازى»، مشهور به «ثقة الْإسلام كلینى»، صاحب كتاب كافى از دانشمندان نامدار مذهب اهل بیت است، كه در سال 329 از هجرت در بغداد جهان را بدرود گفت و اینك قبرش در بازار بغداد است.)به سند صحیح از امام كاظم در باب مولد فاطمه علیهاالسلام حدیث دوّم، چنین آورده است: «إنَّ فاطمه صِدِّیْقَةٌ شَهِیدةٍ»؛ فاطمه علیهاالسلام صدیقه شهید است. و مرحوم مجلسى در «مرآة العقول» پس از توصیف خبر فوق به درستى و صحیح بودن، در شرح اصول كافى چنین مى‏نویسد: بى‏تردید این خبر دلالت بر این دارد كه فاطمه علیهاالسلام، شهید راه حق است؛ و این از اخبارِ متواتر است، و سبب آن هم این است كه پس از غصب خلافت و انحصار قدرت از سوى جریان سقیفه، قنفذ درب خانه فاطمه علیهاالسلام را چنان بر شكم آن بانوى بزرگ زد كه پهلوى آن حضرت شكست و بر اثر آن، فرزندش را كه پیامبر محسن نامیده بود، ناخواسته از دست داد و دستخوش بیمارى گردید و سرانجام به شهادت رسید. (اصول كافى/ ج 5/ ص 315.) آن‏گاه مرحوم مجلسى به بیان روایاتى از علماى شیعه و اهل سنّت مى‏پردازد كه این موضوع را تأیید مى‏كند. از آن جمله روایتى است طولانى از «سلیم بن قیس هلالى» كه فرازى از آن چنین است: فاطمه علیهاالسلام شهید راه خداست، و سبب آن هم این است كه پس از غصب خلافت به وسیله جریان سقیفه، قنفذ برده عمر فاطمه علیهاالسلامرا زد و به شدت هُل داد و در نتیجه آن جنایت، دنده‏اى از پهلوى آن حضرت شكست و بر اثر آن، جنین خود را افكند، و دستخوش بیمارى گردید و به شهادت رسید. ( اصول كافى/ ج 5/ ص 315.) 2. و نیز از جمله آن روایات بسیار، این روایت طولانى است كه مرحوم صدوق، از ابن‏عبّاس و او از پیامبر خدا صلى‏الله‏علیه‏و‏آله آورده است كه فرازى از آن چنین است: ... و هنگامى‏كه فاطمه‏ام را مى‏بینم، به‏یاد مى‏آورم آن ظلم و بیدادى را كه پس از رحلت من در حق او انجام مى‏شود، گویى مى‏نگرم كه زور و ذلّت از سوى ظالمان بر خانه او واردشده، حرمت او درهم‏شكسته، حقوق او غصب گردیده، از ارث خود بازداشته شده، و پهلویش را مى‏شكنند و فرزندش را به دنیا نیامده، مى‏كشند! و او نداى دادخواهى سرمى‏دهد و مى‏گوید: وامحمّداه! امّا كسى به دادخواهى و نداى مظلومیت او پاسخ مثبت نمى‏دهد! و او از ظلم و شرارت استبداد پناه و دادرس مى‏جوید، اما كسى به او پناه نمى‏دهد و دادش را از بیدادگران نمى‏ستاند. (صدوق/ متوفى 381 هجرى/ أمالى/ ج مجلس 24/ ص 100 - 99.) 3. و نیز از جمله آن روایات بسیار، زیارتنامه فاطمه علیهاالسلام است كه مرحوم سیّدبن طاووس در كتاب «اقبال الْأعمال» آن را آورده است، كه فرازى از آن چنین است: وَ صَلِّ عَلىَ الْبَتُولِ الطّاهِرَة... تا مى‏فرماید: الْمَغْصُوبِ حقُّها، و الْمَمْنُوعِ إرْثُها أَلْمَكْسُور ضِلْعُها... ؛ ( ... و نیز چنین آمده است: «السَّلامُ عَلَیْكِ یا سَیِّدَةَ نِساءِ الْعالَمِیْنَ! السَّلامُ عَلَیْكِ یا والِدَةَ الْحُجَجِ عَلَى النّاسِ أَجْمَعینَ! السَّلامُ عَلَیْكِ أَیَّتُهَا الْمَظْلُومَةُ، الْمَمْنُوعَةُ حَقُّها! أَللّهُمَّ صِلِّ عَلى أَمَتِكَ وَ ابْنَةِ نَبِیِّكَ وَ زَوْجَةِ وَصِىِّ نَبِیِّكَ، صَلاةً تَزْلِفُها فَوْقَ زُلْفى عِبادِكَ الْمُكَرَّمِیْنَ مِنْ أَهْلِ السَّماواتِ وَ الْأَرَضِیْنَ.» اقبال/ ص 152. براى او چند زیارتنامه دیگر از امامان نور رسیده، كه در كتاب‏هاى دعا و زیارات آمده است.) و درود بفرست بر فاطمه بتول، همان بانوى پاك و پاك‏منش و پاك‏روش...، همان بانویى كه حقوق او غصب شد، و از میراث پدرى بازداشته شد، و در فشار بیدادگران دنده‏اش شكست... اما روایات بیانگر برافروختن آتش بر درب خانه فاطمه علیهاالسلام، فشردن آن حضرت میان در و دیوار، اسقاط جنین او - كه ملازم با شكسته شدن دنده و پهلوى اوست - بسى فراوان است. این روایات را علماى شیعه و اهل سنّت آورده‏اند. در این رابطه به كتاب مرحوم شیخ الطّائفه ابوجعفر طوسى در تلخیص شافى بنگرید كه چنین مى‏نویسد: شیعه و علماى شیعه بر این رویداد غمبار اتفاق نظر دارند كه فاطمه علیهاالسلام، هدف بیداد «عمر» قرار گرفت و او چنان ظالمانه بر شكم دختر پیامبر صلى‏الله‏علیه‏و‏آله زد كه جنین او را - كه محسن نامیده شده بود - ساقط نمود و به شهادت رساند. آرى، روایت بیانگر این واقعت تلخ، و آوردن هیزم براى به آتش‏كشیدن خانه فاطمه علیهاالسلام كه گروهى از دوستداران اهل بیت در آن پناه جسته بودند، در میان رهروان مذهب اهل‏بیت علیهم‏السلام مشهور و معروف است... تا مى‏نویسد: البته ما این روایت را از طریق علماى اهل سنّت از جمله «بلاذرى» آوردیم، و روایات علماى شیعه در این مورد بسیار است و هیچ اختلافى هم در میان آنان در این مورد نیست. (تلخیص شافى/ ج 3/ ص 76.) مسعودى، مؤلف كتاب معروف «مروج الذّهب» در كتاب دیگر خودش، به نام «اثبات الوصیّة» چنین مى‏نویسد: پس، طرفداران خلیفه به سوى منزل امیرمؤمنان علیه‏السلام روى آوردند و بر آن خانه یورش بردند و با به آتش كشیدن درب خانه، آن حضرت را زورمدارانه از خانه‏اش بیرون آوردند، و سرور بانوان بهشت، فاطمه علیهاالسلامرا میان در و دیوار فشردند تا فرزندش محسن را سقط نمود... ، ( اثبات الوصیّة/ ص 122.) (عباس عموى پیامبر از امیرمؤمنان پرسید: چرا عمر از حقوق كارگزارانش، به عنوان مالیات كاست، امّا از حقوق و مزایاى «قُنفذ» چیزى نكاست و آن را به‏طور كامل پرداخت، آن حضرت برگرد خویش نظاره كرد، و در حالى كه جام دیدگانش لبریز از اشك گردید و فروبارید، در پاسخ او فرمود: «شَكَّرَ لَهُ ضَرْبَةً ضَرَبَها فاطِمَةَ بِالسَّوطِ، فَماتَتْ وَ فِى عَضُدِها أَثَرُهُ كَأَنَّهُ الدُّمْلُج.» پرداخت كامل حقوق «قنفذ» براى قدرشناسى از او به‏خاطر تازیانه‏هاى بیدادى بود كه بر پیكر فاطمه نواخت؛ به‏گونه‏اى كه وقتى دخت محبوب پیامبر جهان را بدرود گفت، اثر آن تازیانه بیداد در بازوى او بسان بازوبند نمایان بود. كتاب سُلیم بن قیس/ ص 134.))

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد صادق روحانی

چهارشنبه 29/2/1389 - 22:59
اخبار

برای شما چه فرقی می کند کدامیک صحیح باشد خداوند خواست که مردم بیشتر به یاد مادر ما باشند و بیشتر برای مادر ما عزاداری و بیان فضائل ایشان را بکنند."

جهان نوشت:

حجت الاسلام ادیب یزدی درباره فاطمیه و زمان عزاداری برای حضرت زهرا به بیان خاطره و نقل قولی از رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: یادم می آید یک روز در محضر رهبر عالی قدر انقلاب بودم یکی از آقایان سوال کرد:"درباره شهادت حضرت فاطمه(سلام الله علیها) بالاخره 75 روز بعد از رحلت صحیح است یا 95؟" رهبر عالی قدر پاسخ واقعا حکیمانه ای دادند و فرمودند: "برای شما چه فرقی می کند کدامیک صحیح باشد خداوند خواست که مردم بیشتر به یاد مادر ما باشند و بیشتر برای مادر ما عزاداری و بیان فضائل ایشان را بکنند."

وی افزود: دقیقا همین نکته ای که  آقا فرمودندمدنظر است.ایام فاطمیه نسبتا طولانی است به جهت این که فضائل حضرت زهرا(سلام الله علیها) هم بی حد و حصر و بی اندازه است. فاطمه زهرا(سلام الله علیها) ریشه، اصل و اساس ولایت و عصمت و حقیقت امامت است. هر قدر فضائل ایشان گفته شود اولا تمام شدنی نیست و ثانیا برکات بسیاری بر بیان فضائل فاطمی آمده است به عنوان نمونه بیان فضائل فاطمه(سلام الله علیها) نفاق را از انسان می زداید، ایمان انسان را زیاد می کند، موجب بصیرت عمیق انسان نسبت به حوادث و وقایع تاریخی می شود، انسان را با حقایق و بطن این عالم آشنا می کند، انسان را پیش خدا و حضرات معصومین(علیهم السلام) خصوصا حضرت بقیة الله(عج الله تعالی فرجه) محبوب می نماید و زمینه کسب تقوا و فضیلت را در انسان مضاعف می کند و بسیاری از فضایل دیگر. لذا جامعه شیعی ما به ذکر فضائل فاطمی بسیار نیازمند است و بحمد الله فرصت خوبی هم در ایام فاطمیه فراهم شده که توسط هیئتی ها، متدینین، نمازگزاران و مسجدی ها در مراسم هایی مختلف این فضائل گفته شود.

ادیب یزدی ادامه داد:ایام فاطمیه هم نزد شیعیان و ارادتمندان خاندان حضرت محمد(صلی الله علیه واله) ایام معین و کاملا علنی است. اما برای شهادت حضرت صدیقه فاطمه(سلام الله علیها) 4 نقل وجود دارد اول اینکه برخی معتقدند خانم(سلام الله علیها) 40 روز بعد از رحلت حضرت پیامبر(صلی الله علیه واله) به شهادت رسیده اند بعضی ها گفته اند 60 روز، بعضی ها 75 و بعضی ها دیگر 95 روز. اما برای این که روز عظیم شهادت بی بی از دستمان نرود فصلی را به عنوان ایام فاطمیه قرار داده ایم که در مشخص ترین ایام 10 روز قبل از شهادت 75 تا 10 روز بعد از شهادت 95 در نظر گرفته شده است.یعنی در طول سال حداقل 40 روز برای بیان فضائل فاطمی قرار گرفته شده است .

چهارشنبه 29/2/1389 - 22:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته