• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 224
تعداد نظرات : 59
زمان آخرین مطلب : 5947روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

صفحات وب، تنها چیزی نیستند كه در وب وجود دارند. بلكه می‌توانید همه نوع فایلی را در آنجا پیدا كنید: فایل‌های متنی، فایل‌های گرافیكی، فایل برنامه، فایل چند رسانه‌ای و غیره. بعد از اینكه فایلی كه می‌خواهید(یك برنامه آزمایشی(برنامه Shareware برنامه‌ای است كه به مدت چند روز و بصورت آزمایشی در اختیار شما قرار می‌گیرد و بعد از این مدت، دیگر كار نمی‌كند ـ مترجم) یا تصویری برای گروه خبری) را پیدا كردید، مرحله بعدی، انتقال یك كپی از این فایل از سایت اینترنت به كامپیوتر خودتان است به این كار، download كردن گفته می‌شود. قبل از download كردن، مطمئن شوید كه در درایو سخت خود حافظه كافی دارید و می‌توانید برای این كار وقت صرف كنید. (اگر از مودم استفاده می‌كنید، فایل‌‌های بزرگ یعنی MB 5 به بالا می‌توانند ساعت‌ها طول بكشند تا download شوند). البته، اگر از كابل، DSL یا اتصال T1 شركت خود استفاده می‌كنید، زمان download كوتاهنر خواهد شد ولی هنوز آنقدر طولانی می‌باشد كه مدتی كامپیوتر شما را مشغول كند.

 

 پیدا كردن یك فایل  

 چگونه فایل‌هایی را از وب، download كنیم

 وقتی كه به فایلی كه می‌خواهید download كنید برخورد می‌كنید، آن سایت را مرور كنید تا بتوانید لینك download آن را پیدا كنید. به عنوان مثال در این بخش ما با مراجعه به وب سایت www.verypdf.com برنامه ای برای حذف رمز عبور فایلهایی با قالب PDF را دانلود می كنیم. 

 

 download را شروع كنید  

 چگونه فایل‌هایی را از وب، download كنیم

 روی لینك free download now كلیك كنید تا download شروع شود. اگر باید برای این فایل، پول پرداخت كنید دستورالعمل آن صفحه را دنبال كنید.

 

 فایل را روی دیسك سخت خود ذخیره كنید  

 چگونه فایل‌هایی را از وب، download كنیم

 پس از اتمام مراحل كار و تكمیل و تایید فرمهای مربوطه ، در كادر محاوره‌ای File Download ، گزینه Save this program to disk را انتخاب كنید و روی Ok كلیك كنید.

 

 محل ذخیره سازی را تعیین كنید  

 چگونه فایل‌هایی را از وب، download كنیم

 وقتی كه download شروع می‌شود، كادر محاوره‌ای Save As ظاهر می‌شود. به پوشه‌ای كه می‌خواهید فایل را در آن ذخیره كنید بروید و روی Save كلیك كنید.

 

 منتظر download شوید  

 چگونه فایل‌هایی را از وب، download كنیم

 وقتی كه download شروع می‌شود یك كادر محاوره‌ای باز می‌شود كه در مورد اندازه فایل، زمان باقیمانده برای download و غیره اطلاعات می‌دهد. (زمان download معمولاً دست بالا گرفته می‌شود.). اگر فكر می‌كنید كه نمی‌توانید 6 ساعت منتظر شوید تا download كامل شود، روی Cancel كلیك كنید تا download متوقف شود و بعداً دوباره سعی كنید.

 

 download تكمیل شد  

 چگونه فایل‌هایی را از وب، download كنیم

 وقتی كه download به پایان رسید، روی Close كلیك كنید تا كادر محاوره‌ای بسته شود. گزینه‌های دیگری هم وجود دارند. Open (كه معمولاً نصب فایل را انجام می‌دهد) یا Open Folder (كه محتویات پوشه‌ای كه فایل در آن download شده است را نمایش می‌دهد).

 

* توجه *

 استفاده از فایل‌های فشرده (زیپ شده)

برخی از فایل‌های بزرگی كه از اینترنت download می‌كنید بصورت یك فایل zip فشرده شده‌اند. یعنی طوری فشرده شده‌اند كه فضای كمتری را اشغال می‌كنند. وقتی كه چنین فایلی را download می‌كنید، باید آن را باز كنید تا به اندازه واقعی درآید. برخی از فایل‌های فشرده خودشان را باز می‌كنند مانند RAR یا WinRAR ولی برخی دیگر برای باز شدن به برنامه خاصی مانند WinZip نیاز دارند.

 

ذخیره كردن تصاویر گرافیكی وب

شما می‌توانید هر چیزی را كه در یك صفحه وب می‌بینید روی درایو سخت خود ذخیره كنید ولی قبل از اینكه از این آیتم‌ها در سندهای وب خود استفاده كنید اطمینان حاصل كنید كه مجوزهای مناسب را دارید، برای ذخیره كردن یك تصویر گرافیكی یا تصویر متحرك روی یك صفحه وب، روی آن كلیك راست كنید و Save Picture As را انتخاب كنید. یك پوشه برای ذخیره سازی انتخاب كنید و روی Ok كلیك كنید.

 

جمعه 24/12/1386 - 16:59
کامپیوتر و اینترنت

راهنمای نصب صفحه‌کلید استاندارد در ویندوزهای XP و 2000

صفحه‌کلید فارسی سیستم عامل ویندوز استاندارد نیست. برای نصب گرداننده‌ٔ استاندارد برای سیستم عامل ویندوز مراحل زیر را انجام دهید:

مرحله 1

اطمینان حاصل کنید که صفحه‌کلید فارسی خود ویندوز نصب شده و فعال است. اگر نصب شده به مرحله ۲ بروید. اگر نه مراحل زیر را انجام دهید:

1- به Control Panel بروید و Regional and Language Options را اجرا کنید.

2- در زبانه Languages اگر گزینه Install files for complex script and right-to-left languages علامت بزنید. (اگر علامت نداشت)

3- در زبانه Advanced گزینه 10004 MAC - Arabic را علامت بزنید. (اگر علامت نداشت)

4- روی دکمه OK کلیک کنید.

5- مجدداً به Control Panel بروید و Regional and Language Options را اجرا کنید.

6- به زبانه Languages بروید و بر روی Details کلیک کنید.

7- بر روی دکمه Add کلیک کنید و Farsi را برای Input language و Keyboard layout انتخاب کنید. (تا اینجا صفحه‌کلید فارسی سیستم عامل ویندوز راه‌اندازی شده است. برای آنکه صفحه‌کلید شما استاندارد باشد باید فایل چیدمان (layout) مربوط به آن را نصب کنید.)

مرحله 2

1- از فایل \WINNT\system32\kbdfa.dll نسخهٔ پشتیبانی تهیه کنید.به اینصورت که فایل در در جای دیگری کپی نمایید. (در صورتی که نتوانید صفحه‌کلید را با موفقیت نصب کنید لازم است این فایل را دوباره سر جایش بچسبانید).

2- فایل kbdfa.dll را دانلود نمایید.

3- با کاربر administrator وارد سیستم شوید.

4- از منوی start گزینهٔ run را انتخاب کنید و تایپ کنید: regedit

5- در تابلوی سمت چپ محل My Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon را باز کنید. سپس در تابلوی راست روی SFCDisable دوبار کلیک کنید و مقدار را از 0 به 1 تغییر دهید و regedit را ببندید.

6- قبل از شروع کردن این گام تمام مراحل آن را بخوانید. از منوی start گزینهٔ run را انتخاب کنید و تایپ کنید: sfc /purgecache ممکن است محاوره‌ای باز شود و از شما بخواند سی‌دی نصب ویندوز را وارد کنید. این کار را نکنید. cancel را انتخاب کنید. در پنجره بعدی yes را فشار دهید و بلافاصله برنامهٔ Windows File Protection را با بستن پنجره یا کلیک روی دکمهٔ cancel ببندید. ممکن است در بعضی سیستم‌ها پنجره درخواست سی‌دی ظاهر نشود و فقط برنامهٔ Windows File Protection ظاهر شود. در این صورت برنامه را پس از ۱۰ ثانیه ببندید.

7- کامپیوترتان را مجدداً راه‌اندازی کنید و با کاربر adminstrator وارد سیستم شود.

8- فایل kbdfa.dll را روی فایل WINNT\system32\kbdfa.dll کپی کنید. پنجره Windows File Protection دوباره ظاهر خواهد شد. دوباره روی cancel کلیک کنید و در محاورهٔ بعد از آن yes را فشار دهید.

9- دوباره کامپیوترتان را راه‌اندازی کنید.

10- برای بررسی نصب صحیح صفحه‌کلید مسیر زیر را دنبال کنید:

Start/ Programs/Accessories/ Accessibility/On-Screen

11- صفحه‌کلید را به فارسی تغییر دهید. اگر اعداد به فارسی نشان داده شدند موفق شده‌اید.

جمعه 24/12/1386 - 16:56
خواستگاری و نامزدی

آسیب های روانی – تربیتی بازی های رایانه ای

 

                                    

در مقاله ی پیش ابتدا به مزایا و سپس به ذکر آسیب های جسمانی بازی های رایانه ای پرداختیم . حال آسیب های روانی و تربیتی این نوع بازی ها را مورد بررسی قرار می دهیم :

 

1- تقویت حس پرخاشگری

مهم ترین مشخصه ی بازی های رایانه ای، حالت جنگی اکثر آنهاست و این که فرد، برای رسیدن به مرحله ی بعدی بازی، باید با نیروهای به اصطلاح دشمن بجنگد. استمرار چنین بازی هایی کودک را پرخاشگر و ستیزه جو بار می آورد و او سعی می کند با زور و تهاجم به خواسته هایش برسد.

«مجید قادری»، مدیر مرکز سرگرمی های سازنده ی کانون پرورش فکری می گوید: «خشونت مهم ترین محرکه هایی است که در طراحی جدیدترین و جذاب ترین بازی های رایانه ای به حد افراط از آن استفاده می شود. چهره های معروف هالیوود که در فرهنگ ما انسان ها ضد ارزش و غیراخلاقی هستند، در این بازی ها به صورت قهرمان های شکست ناپذیر جلوه نمایی می کنند.»

                                                   
2- انزوا طلبی:

کودکانی که به طور دام به این بازی ها مشغول اند، درونگرا می شوند، در جامعه منزوی اند و در برقراری ارتباط اجتماعی با دیگران ناتوان. این روحیه ی انزواطلبی باعث می شود که کودک از گروه همسالان جدا شود که این خود، سرآغازی است برای بروز ناهنجاری های دیگر. مادری در این باره می گوید: «فرزندم به این بازی معتاد شده است. او هر روز، با تردستی و شیرین کاری، خود را به صفحه ی تلویزیون می رساند و از دنیای بیرون به کلی بی خبر است و حتی متوجه رفت و آمد میهمانان نمی شود. همیشه هم پس از دست کشیدن از این کار سردرد و کسالت به سراغش می آید».

                                                  

 

3- تنبل شدن ذهن:

در این بازی ها، به دلیل این که کودک و نوجوان اغلب با ساخته ها و برنامه های دیگران به بازی می پردازد و کم تر امکان دخل و تصرف در آنها را دارد، حالت انفعال در او پدید می آید و اعتماد به نفس وی در برابر ساخته ها و پیشرفت دیگران متزلزل می شود. دکتر شهلا کاظمی پور، مشاور علمی مرکز سنجش برنامه ای صدا و سیما، می گوید: «تصور بیشتر خانواده ها این است که در بازی های رایانه ای فرد در بازی مداخله ی فکری مداوم دارد. به نظر من این مداخله، فکری نیست، این بازی ها سلول های مغزی را گول می زنند و از نظر حرکتی نیز، این بازی ها، فقط چند انگشت کودک را حرکت می دهند. ما هرچه در این مسیر حرکت کنیم و بازی ها را گسترش دهیم، انسان هایی را تحویل جامعه خواهیم داد که سرخورده، افسرده، غیرمتحرک و غیرسازنده اند. خوداتکایی آنان بسیار کم خواهد بود و ابتکار عمل نخواهند داشت. در حالی که برای جامعه ، به انسان هایی خلاق، مبتکر و متفکر نیاز داریم.»

                                                 
                                                   

4- تأثیر منفی در روابط خانوادگی:

با توجه به این که زندگی در عصر حاضر در کشور ما نیز به سوی ماشینی شدن پیش می رود و در بعضی از خانواده ها زن و مرد هر دو کارمندند و یا برخی از مردان ممکن است بیش از یک شغل داشته باشند، خود به خود روابط عاطفی و در کنار هم بودن خانواده کم تر می شود. با وجود تلویزیون به عنوان جعبه ی جادویی، شمار فراوانی از همین وضع ناراضی بودند و شکایت داشتند که روابط خانوادگی سرد شده است. حالا که جعبه ی جادویی دیگری با جذبه ی سحرآمیزتری به نام رایانه نیز در کنار جعبه ی جادوی پیشین قرار گرفته، مشکلات دو چندان شده است.

خانمی نقل می کند: «همسرم، برای انجام دادن تحقیقات دانشگاهی اش، رایانه ای به منزل آورد که چند دیسک بازی هم ضمیمه ی آن بود. دو پسرم در طول روز با آن مشغول بازی می شدند و حتی سر شب ها ترجیح می دادند با این وسیله ی مشغول کننده ی جدید وقت بگذرانند. طولی نکشید که توجه همسرم نیز به این بازی ها جلب شد. کم کم پی بردم که تمرکز و صرف وقت آنان به این ترتیب روابط خویشاوندی و عادی را تحت تأثیر قرار داده است. به خود آمدم و با قاطعیت از همسرم خواستم که رایانه را به محل کارش منتقل کند.»

شکایت خانواده ی دیگر این است که در تعطیلات تابستانی قصد مسافرت داشتند و مخارج و مقدمات آن نیز از پیش تأمین شده بود، اما اشتغال بیش از حد و علاقه مندی بچه ها به بازی رایانه ای، آنان را از این تفریح سالم و مفرح محروم کرد.

 

 

5- اُفت اخلاقی:

6- افت تحصیلی:

به دلیل جاذبه ی محسور کننده ی این بازی ها برای کودکان و نوجوانان، آنان وقت زیادی را صرف این گونه بازی ها می کنند. در واقع آنان انرژی عصبی و روانی خویش را به مصرف این بازی می رسانند و با چشمان و ذهنی خسته از بازی دست می کشند. حتی بعضی از کودکان صبح زودتر از وقت معمول بیدار می شوند تا پیش از رفتن به مدرسه کمی به بازی بپردازند و وقت های تلف شده را هم بدین صورت جبران می کنند. مسلم است با این جذبه و علاقه ای که این بازیها ایجاد می کند، در افت تحصیلی آنان مؤثر است. یکی از پدر و مادرها اظهار می دارد که پسرم، در سال گذشته، بهترین نمره های درسی را می گرفت، اما از وقتی که رایانه برایش خریده ایم، روزی دو الی سه ساعت وقت خود را صرف بازی می کند و از لحاظ تحصیل نیز افت محسوسی پیدا کرده است. اکثر بررسی ها نیز مؤید این مطلب است.

 

7- فراهم کردن زیربنای القاهای سیاسی – فرهنگی (از خود بیگانگی):

 

دنیای مجازی، ولی نزدیک به واقعیتی که در این بازی ها به تصویر کشیده می شود، آن قدر مسحور کننده و جذاب است که مخاطب کودک و نوجوان تحت تأثیر همه ی باورهایی قرار می گیرد که طراحان این بازی ها به او القا می کنند.

فرد دچار از خود بیگانگی می شود، به رنگ آنان در می آید و مانند آنان می اندیشد. برای کودکی که در حال بازی است، فرق نمی کند که دشمن چه کسی باشد؛ دشمن همان است که بازی می گوید. در میان انبوه بازی های رایانه ای که اکنون به راحتی در دسترس کودکان قرار می گیرند، بازی هایی وجود دارند که در آن مسایل اعتقادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشورهای مسلمان، به ویژه ایران، مورد توهین قرار می گیرد. در این بازی ها بحث تروریزم را به گونه ای وارونه مطرح و ایرانیان را متهم به حمایت از آن می کنند. به این ترتیب که در یک بازی به نام اف – 111 پنج کشور مسلمان که در میان آنها اسم ایران نیز دیده می شود، به عنوان کشورهای حامی تروریزم معرفی می شوند. سپس بچه ها، در قالب خلبان هواپیمای جنگنده، مأموریت پیدا می کنند که نقاط حساس این کشورها، مثل مراکز اقتصادی و نظامی را، بمباران کنند.

در واقع، مروجان تروریزم، این بازی ها را میدان مناسبی برای تاخت و تاز عقاید و آرای خود در میان کودکان و نوجوانان یافته اند و حقایق و واقعیت های موجود را به راحتی وارونه جلوه می دهند.

در یک بازی دیگر، یک ناو امریکایی وارد خلیج فارس می شود و سپس، در جریان بازی، محل مأموریت بچه ها را در کشتی تعیین می کنند و او وظیفه دارد تا از ناو امریکایی در برابر قایق های تندروی ایرانی که در آن تیپ های حزب الهی دیده می شود، محافظت کنند. متأسفانه، این گونه بازی ها، بدون هیچ نظارتی از سوی مراجعه ذی صلاح، به آسانی در دسترس فرزندانمان قرار می گیرد.

منبع : همشهری

جمعه 24/12/1386 - 16:44
خواستگاری و نامزدی

عاقل باش جوان!

بلوغ در 16 گام  (2)

             عاقل باش جوان!

در مقاله ی پیش به 4 فاکتور اجتماعی در 16 گام رسیدن به بلوغ اشاره کردیم حال به ذکر و شرح دیگر موارد می پردازیم :

 

خود را بشناسید

 

5 ) ضعف های شخصیتی خود را از بین ببرید:

 هر کدام از ما عیب و ایراداتی در شخصیت خود دارد. در شناخت عادات،  ویژگی های اخلاقی و به طور کلی شخصیتتان تلاش کنید. به نظرات دوستان و اقوام در مورد صفات اخلاقی خودتان گوش کنید. ضعف های خود را به تدریج از بین ببرید و نقاط قوت خود را تقویت کنید. به عنوان مثال اگر در زمینه کاری با مشکل مواجه هستید سعی کنید هر روز بیش از روز قبل بر روی مسائل کاری تمرکز کنید. 

 

6 ) متوجه رفتار خود باشید:

رفتار و گفتار شما در قبال دیگران تعیین کننده برخورد آنها درقبال شما می باشد. شما یک تابلوی تبلیغاتی متحرک هستید که توجه همه را به خود جلب می کنید، پس بهتر است اخلاق خوب خود را به نمایش بگذارید. اگر این کار را نکنید مردم از شما خوششان نمی آید، شما را استخدام نمی کنند و با شما قرار ملاقات نمی گذارند. کارهای خوبی را که از والدین خود در کودکی آموخته اید در زندگی نیز به اجرا درآورید. 

 

7 ) کار خودتان را انجام دهید:

کاری که تصور می کنید برایتان مناسب است انجام دهید نه کاری که دیگران فکر می کنند انجام آن برایتان لازم است. به عبارت دیگر در پی رسیدن به خوشی و سعادت باشید. هیچ گاه خودتان را با کسی مقایسه نکنید، به ویژه درمورد مسائل مالی برای اینکه ممکن است احساس نارضایتی کنید. کارهایی که همیشه آرزوی انجام دادن آنها را داشته اید اما هیچ وقت انجام نداده اید را شروع کنید. 

 

8 ) درستکار باشید:

یک فرد درستکار همیشه برای اصول اخلاقی ارزش بیشتری نسبت به لذات و سودهای شخصی قائل است. کارمندان، همکاران  و خانم ها برای افراد درستکار ارزش بسیار زیادی قائل هستند. روی حرف خود بایستید و کاری را که فکر می کنید درست است، انجام دهید. 

 

دیدگاه خود را مشخص کنید

 

9 ) با اهدافتان روبرو شوید:

 افراد موفق از روسای شرکتها گرفته تا ورزشکاران همه و همه دارای یک عادت ویژه هستند: هدفمندی و تلاش برای رسیدن به مقصود. بدون داشتن هدف و نقشه مناسب برای رسیدن به آن، زندگی شما عادی شده و شادی و موفقیت ناچیزی را میتوانید به دست آورید. برای خود اهداف روزانه، هفتگی و ماهیانه تعیین کنید، سپس راه مناسب برای هر یک را طرح ریزی کنید و تمام تلاش خود را برای رسیدن به آن به کار بندید و از آن به عنوان راهی برای رسیدن به آرزوهای نهایی خود بهره بگیرید. 

 

10 ) عادات بد خود را ترک کنید:

هر یک از ما به طور متفاوت دارای عادات بدی هستیم. دیر یا زود پی آمدهای منفی آن متوجه ما خواهند شد. با خودتان عهد ببندید که رفتار بد خود را کاهش داده و یا به طور کلی از میان  بردارید. به عنوان نمونه یکی از عادات بد خود مثل قسم دروغ خوردن و یا تأخیر داشتن را انتخاب کنید و بعد به دوستان و خانواده خود بگویید که می خواهید چنین عادتی را برای همیشه از زندگی خود بیرون کنید. اگر آنها به عنوان یک مراقب در کنار شما باشند تمایل شما نسبت به انجام این کار افزایش پیدا خواهد کرد. 

 

11 ) روحیه جوان و شاداب داشته باشید:

به خاطر داشته باشید که سن شما به آن اندازه ای است که خودتان می خواهید. یک شیوه شاداب و جوان پسند را در زندگی پیش بگیرید تا بدن و ذهن شما همواره به تحرک واداشته شوند. در حالی که خودتان احساس جوانی می کنید پس چه اشکالی وجود دارد که با یک خانم یا آقای جوان هم نامزد کنید؟ 

 

12 ) از موقعیت های خود استفاده کنید:

فرصت های بیشماری در زندگی هر فردی وجود دارد، اما سود بردن از آنها کار ساده ای نبوده و دارای ریسک بالایی می باشد. اما باید توجه داشته باشید که هیچ کار بزرگی بی خطر نمی باشد. چه این موقعیت را داشته باشید که برای خودتان شغلی راه بیندازید، چه با  شخصی که به هیچ وجه در سطح شما نیست، قرار ملاقات بگذارید، به خودتان مطمئن باشید و تا تنور داغ است نان را بچسبانید. کاری نکنید که بعدا موجبات پشیمانی شما را فراهم آورد. 

 

13 )  بردباری راتمرین کنید:

صبر و پافشاری شما را به سمت کامیابی و موفقیت رهنمون می سازند. بیشتر انسان های بزرگ بیشتر از اینکه موفق شده باشند در زندگی خود با شکست مواجه میشدند. زمانی که بی حوصله می شوید باید یاد بگیرید که خونسردی خود را حفظ کرده و آرام باشید. برای اینکه قدری شکیبایی خود را تقویت کنید می توانید پرستاری کودک یکی از دوستان و یا آشنایان خود را برای مدت زمان کوتاهی به عهده بگیرید. 

 

یک مرد همه جانبه

 

14 ) علایق خود را متنوع سازید:

یک سرگرمی جدید برای خودتان پیدا کنید تا افق های جدید را بر روی خود باز کنید. با یاد گیری ورزش ها و مهارت های جدید خود را به چالش وادار کنید. یکی از کارهایی که می توانید در این خصوص انجام دهید، یادگیری یک زبان جدید می باشد. زمانی این کار با موفقیت انجام شد; به عنوان پاداش، سفر تفریحی به کشوری که زبان آن کشوررا یاد گرفته اید به خودتان هدیه دهید تا پیشرفت خود را محک بزنید. 

 

15 ) ساعات مطالعه خود را بیشتر کنید:

مطالعه یکی از راه های مناسب برای افزایش اطلاعات و دایره لغات شما می باشد. روزی یک ساعت هم که شده تلویزیون را خاموش کرده و در عوض شروع به خواندن یک کتاب کنید. بیشتر سعی کنید کتاب های الهامی درمورد ارتقای شخصیتی و یا زمینه شغلی دلخواهتان را مطالعه کنید. حتی می توانید کتاب های سرگرم کننده را به صورت تفریحی مطالعه کنید. 

 

16 ) ورزش کنید:

ورزش یکی از راه هایی است که از شما فرد سالم تر و جوان تری می سازد. آنقدر که کار شما ارزش دارد مدت زمانی که مشغول به انجام آن هستید مهم نیست. با خودتان تعهد کنید که در برنامه روزانه خود مقداری فعالیت فیزیکی بگنجانید. 

 

عاقل باش جوان!

همچنان که به مسیر خود در راه رسیدن به یک فرد کامل ادامه می دهید، به خاطر داشته باشید که طرز تفکر مثبت همیشه به عنوان اساسی ترین فاکتور شناخته می شود. دید مثبت ذهنی نسبت به هر چیز در زندگی به شما اجازه می دهد در جایی که دیگران شکست خوردند، به پیروزی دست پیدا کنید. بدون توجه به اینکه شرایط تا چه حد دشوار است اگر نقطه نظر مثبتی داشته باشید و این کار را ادامه دهید، همیشه راهی برای پیروزی در مقابلتان باز خواهد شد.

 

منبع : روزنامه ابتکار- با تلخیص

جمعه 24/12/1386 - 12:43
اخبار
 
                                               نیروی انتظامی

نیروی انتظامی با صدور اطلاعیه‌ای در خصوص برخی بی‌انضباطی‌های ترافیكی در معدودی از مراسم‌های عروسی، از مردم خواست تا با ایجاد راه‌بندان و آلودگی صوتی در خیابان‌ها و معابر عمومی، موجبات ناخرسندی شهروندان را فراهم نكنند.

 

به گزارش «شبكه خبر دانشجو»، به نقل از مركز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، این فرماندهی ضمن تبریك حلول ماه مبارك شعبان، موفقیت خود را در انجام ماموریت‌های متنوع و متعدد خویش به ویژه در طرح ارتقای امنیت اجتماعی، مرهون حمایت، همراهی و همكاری بی‌دریغ و روزافزون شهروندان فرهیخته دانست.

پلیس تهران در این اطلاعیه با بیان شناخت و درك عمیق خویش از رفتار و كنش شهروندان فرهیخته و آگاه، اعلام كرد:

 متاسفانه گزارش‌ها و مشاهدات اخیر، بیانگر وقوع بی انضباطی‌های ترافیكی در معدودی از مراسم‌های عروسی، به ویژه پس از برگزاری مراسم جشن عروسی است گرچه چنین بی‌انضباطی‌هایی تنها توسط عده قلیلی از شهرندان بروز می‌كند اما همین عده كم‌شمار و قلیل با ایجاد راه‌بندان و آلودگی صوتی در خیابان‌ها و معابر عمومی، موجبات ناخرسندی بسیاری از شهروندان عزیز تهرانی را فراهم كرده و آنان را مكدر و معترض ساخته‌اند.

 

به همین سبب پلیس تهران در این اطلاعیه، از همه كسانی كه قصد برگزاری مراسم جشن عروسی را دارند درخواست می‌كند با انجام كنش‌هایی، نظیر آنچه گفته شد، حقوق اكثریت شهروندان جامعه را نقض نكنند.

خاطر نشان می‌شود كه پلیس برای رعایت حقوق اكثریت جامعه ناگریز از برخورد قانونی با معدود افرادی خواهد بود كه موجب سلب آسایش و آرامش شهروندان می‌شوند.

 

جمعه 24/12/1386 - 12:37
ادبی هنری

سریال‌های سال‌های گذشته بهتر بودند

یكی از منتقدان مجموعه‌های تلویزیونی گفت: سال‌های گذشته سریال‌های بهتری تولید می‌شدند و امسال نسبت به سال گذشته، سیر سریال‌های ویژه ماه مبارك رمضان نزولی بوده است.

حسین سلطان محمدی گفت: در سال‌های گذشته از میان4 سریال، 3 سریال قابل قبول و تامل بود، در حالی كه امسال این‌گونه نیست. مثلا مجموعه «یك وجب خاك» به شدت لجام گسیخته و از هم پاشیده است و با توجه به عبارتی كه در آن آقای رضا بابك گفت: «مگر قصه نوشتن برای كودكان نان دارد؟»، به نظر می‌آید آقای عبدالعلی‌زاده كارگردان این مجموعه نیز كه قبلا در حیطه سینمای كودك فعالیت می‌كرد و حالا به سمت سریال‌سازی آمده‌، متاسفانه آزمایش خوبی در سریال‌سازی پس نداده است.

وی افزود: «یك وجب خاك» تكرار مجموعه «زیرزمین» است و در آن شخصیت‌های ابوالفضل پورعرب، رامتین خداپناهی و ... هر كدام به شیوه خود به خلاقیت و ابتكار می‌پردازند و هیچ مسیری آنها را به یكدیگر پیوند نمی‌زند. همان خانه سنتی به همراه مجموعه‌ای از آدم‌های ابله در این مجموعه پشت سر هم چیده شده‌اند و كل شخصیت‌های داستان بر بلاهتی استوار شده‌اند و پیش می‌روند.

وی در ادامه گفت: داستان هم تمام شده ولی دور باطل می‌زند و كارگردان در هر دور، پیچی بر ماجرا می‌افكند تا برای مخاطب - آن هم بدون هیچ منطقی- قابل پیگیری باشد. مثلا شخصیت برزو ارجمند با توجه به تحصیلكرده بودنش احمق جلوه می‌كند و دختر خانواده علی‌رغم زندگی در آن محیط سنتی، به هیچ وجه شبیه آنها نیست و خواسته‌هایش نیز با طبقه اجتماعی كه در آن زندگی می‌كند، همخوانی ندارد.

وی در ادامه درباره سریال «اغماء» نیز گفت: اوایل این مجموعه خیلی خوب نبود ولی بعدا بهتر شد و باید ببینیم سیروس مقدم داستان را چگونه جمع می‌كند. این مجموعه را از خیلی جهات به «او یك فرشته بود» شبیه دانسته‌اند ولی در آن سریال یك روحانی بود كه گاهی اوقات با ورودش موانعی برای لجام گسیختگی شیطان فراهم می‌كرد و ورود شیطان را مهار می‌كرد، اما در اغماء، این عنصر وجود ندارد و باید دید كه عوامل اندك مثبت در این سریال چگونه می‌توانند از پس این همه شخصیت‌های شیطانی برآیند كه از جمله آنها می‌توان به شخصیت دكتر بردیا اشاره كرد كه در ظاهر مثبت است اما گریم و طراحی چهره او این بعد را كمرنگ كرده و طراحی گریم او با كاراكتری كه از او دیده می‌شود، همخوانی ندارد.

سلطان محمدی تصریح كرد: «اغماء» تلنگری را كه مجموعه‌های مذهبی می‌زنند، وارد كرده اما داستان آن دیگر كشش ادامه تا 30 قسمت را ندارد و برای كش آمدن هر قسمت پای مریض جدیدی به مجموعه وارد می‌شود اما سیروس مقدم به خوبی توانسته شیطان را دراین مجموعه پرورش داده و به آن بپردازد.

وی با بیان اینكه مجموعه «شكرانه» طراحی چهره ندارد، گفت: مثلا پوریا پورسرخ چند شب پیش در برنامه جنگ رمضان حضور داشت و قیافه او فرقی با چهره‌اش در سریال نداشت. اینها نشان می‌دهد كه چهره‌ای كه برای شخصیت حامد در سریال شكرانه مناسب باشد انتخاب نشده است. همچنین روایت‌های آن زیاد منسجم نیست و مخاطب را جذب نمی‌كند.

او در ادامه درباره سریال «میوه ممنوعه» نیز گفت: داستان اصلی‌ این مجموعه چند سال پیش در فیلم سینمایی «مارال» تكرار شده است با این تفاوت، ماهیت تجارت حاجی‌فتوحی مشخص نیست و اصلا به فعالیت او اشاره‌ای نمی‌شود كه چطور توانسته این همه ثروت را جمع كند.

وی افزود: در «میوه ممنوعه» همه شخصیت‌ها به خوبی چیده شده‌اند و به مدد حضور «علیرضا نادری» دیالوگ‌های خوبی تنظیم شده است، در حالی كه این سریال هم به دور افتاده و ماجراهای آن مدام تكرار می‌شوند.

وی با بیان اینكه پختگی «حسن فتحی» در این سریال بیشتر دیده می‌شود، گفت: چندی پیش جایی به نقل از او خواندم كه «با ساخت این سریال ثابت كردم كه فقط تاریخی ساز نیستم». نمی‌دانم این كار را برای ثابت كردن به چه كسی انجام داده است! زیرا همه او را به عنوان یك كارگردان مطرح و حرفه‌ای می‌شناسند كه آثاری چون «مدار صفردرجه» را خلق كرده است و نیازی به استفاده از این واژه‌ها ندارد.

این منتقد در پایان گفت: مشكل‌ دیگری كه امسال در برنامه‌ریزی صدا و سیما به چشم می‌خورد، پخش سریال‌های پشت سر هم است. درست است كه سریال‌های ماه رمضان پشت سر هم پخش نشده‌اند، اما سریال‌های دیگر تلویزیون در میان آنها گنجانده شده و در نهایت صدا و سیما یك ماه رمضان تصویری دیگر برای مخاطبان خود رقم زده است.

جمعه 24/12/1386 - 12:33
آموزش و تحقيقات

امتحان نهایی از دوره راهنمایی حذف شد

 

                                  امتحان نهایی  

 معاون آموزش و پرورش عمومی وزارت آموزش و پرورش گفت: در آئین‌نامه جدید ارزشیابی تحصیلی و تربیتی دوره راهنمایی، امتحان نهایی حذف شد.

 

علی باقرزاده در گفت‌وگو با  فارس افزود: امتحان نهایی هزینه هنگفتی را برای آموزش و پرورش ایجاد می‌كرد، ضمن این‌كه روایی و اعتبار لازم را نداشت و نظام آموزشی ما را به سمت نتیجه‌گرایی می‌برد. از سویی اضطراب و استرس در دانش‌آموزان ایجاد می‌كرد به همین دلیل برگزاری امتحان نهایی از این دوره تحصیلی حذف شد.

وی ادامه داد: این تصور در خیلی از همكاران ما به وجود آمد كه اگر آزمون نهایی نباشد، دانش‌آموزان بی‌سواد، به مقطع بالاتر می‌روند.

باقرزاده اضافه كرد: آموزش عمومی علاوه بر این‌كه به اصطلاح باید یك محتوای مشخصی را به دانش‌آموزان آموزش دهد، وظیفه اصلی آن، رشد مهارت‌های اجتماعی و اصلی در آن‌هاست.

وی افزود: شورای عالی آموزش و پرورش كه در حقیقت چتر عالی قانونگذاری در آموزش و پرورش است وقتی استدلال‌های حوزه معاونت آموزش عمومی و مبانی نظری پشت این موضوع را شنید، پذیرفت كه آئین‌نامه تغییر كند.

معاونت آموزش و پرورش عمومی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: وقتی ما شاخص نتیجه‌گرایی را از آموزش كم كنیم، قطعاً آموزش و پرورش به فرآیندها می‌پردازد یعنی نگاه معلم بر دانش‌آموز این نیست كه دانش‌آموزش در امتحان نهایی رتبه قبولی را كسب كند.

وی ادامه داد: همین نگاه را در دوره متوسطه با كنكور داریم تمام تلاش نظام آموزشی این است كه دانش‌آموز را به دیوار بلند كنكور برساند و این‌كه این فرد آیا توانایی تعامل، زندگی، حل مسئله، تصمیم‌گیری، خودآگاهی، همدردی و غیره با دیگران را دارد یا ندارد، اصلاً مد نظر نظام آموزشی نیست.

باقرزاده اظهار داشت: در حال حاضر آموزش و پرورشی موفق است كه فرزندانی كه تربیت می‌كند، بتوانند وارد دانشگاه شوند در حالی كه این موضوع نه در فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و نه در اهداف آموزش و پرورش است اما متأسفانه این موضوع در طول زمان شكل گرفته است و بر نظام آموزشی ما سایه افكنده است.

وی افزود: آموزش و پرورش به دنبال تربیت شهروند متعادل است.

 

جمعه 24/12/1386 - 12:29
سياست

علت و انگیزه های فرار دختران

فرار دختران

چكیده :

   دراین پژوهش كاربردی محقق سعی داشته تا از طریق مصاحبه و پرسشنامه ، علت و انگیزه های فرار دختران نوجوان از خانه را تبیین نمائید.

در این راستا پاسخ 30 نفر دختر نوجوان فراری دستگیر شده با پاسخ 60 نفر از نوجوانان راهنمایی و دبیرستای به عنوان گروه گواه (كنترل ) مقایسه شده است .

یافته های تحقیق نشان می دهد كه نابسامانی خانواده ، سردی روابط عاطفی ، متاركه و  طلاق ، وجود ناپدری یا نامادری ، فقر فرهنگی و بیسوادی و اعتیاد از مهمترین عوامل بر انگیزنده تمایل فرار در نوجوانان بوده است .

تقریبا 100درصد فراریان وضعیت خانواده خود را آشفته و نابسامان توصیف كرده اند در صورتیكه 90 درصد گروه كنترل وضعیت خانواده خود را رضایت بخش یا كاملاً رضایتبخش توصیف نموده اند و تنها 10 درصد اظهار داشته اند كه گهگاه شاهد مشاجره والدین خود بوده اند.

43 درصد پدران نوجوانان فراری بیسواد بوده اند در حالیكه در گروه كنترل تنها 11درصد بیسواد بوده اند و آزمون های آماری معنی دار بودن تفاوت بین فراوانی ها را تائید نموده است .

از نظر میزان تحصیلات ، یافته های محقق نشان می دهد 70 درصد نوجوانان در گروه آزمایش قبل از اتمام دوره ابتدایی ترك تحصیل نموده اند وتنها 6/6 درصد آنان به دوره دبیرستان راه یافته اند. از نظر تعداد اعضای خانواده میانگین جمعیت درگروه اول 25/7 نفر و در گروه كنترل 95/6  می باشد.

از نظر وضعیت تحصیلی دو گروه می توان نارضایتی از وضعیت تحصیلی خود را به وضوح در گروه اول مشاهده كرد در صورتیكه در گروه دوم (گواه) اكثراً از وضعیت تحصیل خود راضی بوده اند . افراد فراری پس از ترك خانه با 3/63 درصد فحشا بیشترین جرم و3/2 درصد ایراد ضرب و جرح كمترین جرم را داشته اند . 75 درصد نوجوانان فراری بیش از یكبار سابقه فرار از خانه را داشته اند. 62 درصد مادران در گروه اول بی سواد بوده اند در صورتیكه در گروه دوم 32درصد مادران بی سواد بوده اند. از نظر سنی توزیع سن پدران در گروه اول بیشتر و در وسط منحنی قرار دارد. از نظر شغلی 35 درصد پدران در گروه كنترل دارای مشاغل اداری بوده اند در صورتیكه در گروه آزمایش تنها 5/12 درصد كارمند بوده و مابقی مشاغلی چون كارگری و كشاورزی و سایر مشاغل آزاد را برشمرده اند.

فرار دختران

 

خلاصه نتایج وپیشنهادات تحقیق :

 

در این پژوهش محقق سعی دارد تا با مقایسه پاسخ های دو گروه در مقطع سنی 12-18 سال علل و عوامل فرار دختران نوجوان از خانه را تعیین نمائید . ابزار پژوهش در این تحقیق مصاحبه ، مشاهده و پرسشنامه است.

یافته های پژوهش عبارتند از :

1-  بین تعداد اعضای خانواده وفرار نوجوانان از خانه رابطه وجود دارد.

2-  بین وضعیت تحصیلی ( موفقیت یا شكست ) نوجوانان و فرار از خانه ، ارتباط وجود دارد.

3- میزان تحصیلات پدر با فرار نوجوان از خانه ارتباط دارد .

4- بین میزان تحصیلات مادر و فرار نوجوان رابطه وجود دارد.

5- بین سن پدر و فرار فرزند رابطه وجود دارد . یافته های تحقیق نشان می دهند اكثر پدران نوجوانان فراری در دو قطب كم سن و مسن قرار داشته اند در صورتیكه پدران گروه گواه میان سال بوده اند.

6- بین سن مادر و فرار نوجوانان از خانه رابطه وجود دارد .

7-وضعیت زندگی و نحوه سازگاری در خانه با فرار نوجوان از خانه ارتباط دارد . یافته های پژوهش نشان می دهد تقریبا صددرصد نوجوانان فراری از خانه وجود ناسازگاری والدین و دیگر اعضای خانواده را تائید كرده اند در صورتی كه در گروه گواه تنها 3/8 درصد از وجود ناسازگاری در خانه شكایت كرده اند.

8- شغل پدر با فرار نوجوان از خانه رابطه دارد. یافته های تحقیق نشان می دهد كه اكثریت نوجوانان فراری از خانه پدرانی فاقد شغل مشخص یا كارگر داشته اند در صورتیكه در گروه گواه اكثریت با پدران كارمند بوده است .

9- میان درآمد والدین وفرار نوجوانان از خانه رابطه وجود دارد.

10-بین اعتیاد والدین و فرار دختران از خانه رابطه وجود دارد . تحقیقات نشان می دهد   52 درصد پدران در گروه اول به یكی از مواد مخدر نظیر تریاك و هروئین معتاد بوده اند در صورتیكه در گروه دوم هیچگونه اعتیادی مشاهده نشده است .

11- بین روش برخورد والدین با فرار از خانه ارتباط وجود دارد . یافته های تحقیقق نشان می دهد 100درصد نوجوانان در گروه اول از انواع تنبیه بدنی رنج می برده اند در صورتیكه در گروه گواه 47 درصد اظهار داشته اند هرگز تنبیه نشده اند و تنها درصد كمی ، آ ن هم بندرت مورد تنبیه قرار گر فته اند و این خود حكایت از آن دارد كه اعمال خشونت و تنبیه بدنی فرد را در یك شرایط بحرانی قرار داده كه در نتیجه آن اقدام به فرار از خانه نموده است .

12- ترجیحات در چگونگی گذراندن اوقات فراغت با فرار نوجوان از خانه ارتباط دارد. در یك بررسی اجمالی در خصوص ترجیحات چگونگی گذراندن اوقات فراغت دو گروه نشان می دهد در گروه اول هیچ یك تمایلی به ماندن در خانه و گذراندن اوقات فراغت خود با اعضای خانواده از خود نشان نداده اند در صورتی كه در گروه دوم  45درصد پاسخ دهندگان ماندن در خانه را ترجیح داده اند.

فرار دختران

13- بین فرار از مدرسه و فرار از خانه رابطه وجود دارد . اطلاعات به دست آمده نشان می دهد كه اكثر نوجوانان در گروه اول قبل از اقدام به فرار از خانه بارها مدرسه را بدون اجازه والدین و مسئولین ترك كرده اند در صورتیكه در گروه دوم 6/76 در صد اظهار داشته اند هرگز مدرسه را بدون مجوز برای چند ساعت ترك نكرده اند.

14- میان ترك بدون مجوز از خانه و فرار از خانه رابطه وجود دارد . بررسی ها نشان می دهد صددرصد افراد فراری قبل از اقدام به فرار از خانه ساعتها وقت خود را بدون اجازه در بیرون خانه (پارك ، سینما و ...) گذرانیده اند . متاسفانه پس از بازگشت به خانه نیز كسی ا زآنها  نپرسیده است كجا بوده و اوقات خود را با چه كسانی گذرانیده اید ، در صورتیكه در گروه گواه 3/63 درصد اظهار داشته اند هرگز خانه را حتی برای یك ساعت بدون اجازه والدین ترك نكرده اند و تنها یك نفر 6/1درصد اظهار داشته بیش از سه روز بدون مجوز خانه را ترك گفته است كه پس از بازگشت شدیداً مورد بازخواست قرار گرفته است . این خود دال بر این است كه والدین در گروه اول نظارت چندانی بر رفتار فرزندان خود نداشته اند.

15- وجود نامادری یا ناپدری در خانه با فرار نوجوان از خانه ارتباط دارد . یافته ها نشان می دهد 3/18 درصد افراد در گروه اول نامادری و  30  درصد نیز گرفتار ناپدری بوده اند كه جمعا 3/48 درصد را تشكیل می دهند ، در صورتیكه در گروه گواه حتی یك مورد نیز گزارش نشده است .

فرار دختران

  پیشنهادات

الف ) توصیه و پیشنهادات برای مسئولین :

   برای آنكه انحرافی پدیده نیاید لازم است تا خانواده بعنوان یك كانون مقدس بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد همچنین باید :

1- امنیت خانواده از هر حیث تضمین گردد.

2- نابسامانی ها و اختلافات و بگو مگوها تعطیل گردد یا حداقل از انظار كودكان پنهان بماند.

3- به امر تعلیم و تربیت فرزندان بذل توجه گردیده و تصور نكنند با سپردن فرزند به مدرسه این تكلیف دیگر از آنان ساقط می گردد.

4- به حقوق زوجین از نظر اسلام توجه گردد.

5- والدین با آموزشهای مستمر با اصول و مبانی تربیتی آشنا گردند (ارتقائ سطح فرهنگ خانواده )

6- والدین تشویق گردند تا ساعات بیشتری را در خانواده و با اعضاء آن بگذرانند.

7- زمینه ها و عوامل ایجاد تزلزل در خانواده از بین برود.

8- پرورش مذهبی و رعایت اخلاق اسلامی سر لوحه كارها و فعالیت های اجتماعی قرار گیرد.

9-روح عدالت طلبی و رعایت مساوات بین فرزندان گسترش یابد.

10- همواره شخصیت فرزندان به ویژه در حضور دیگران مورد تكریم  قرار گرفته و از سرزنش و تحقیر آنان جداً  پرهیز گردد.

11- تشكیل دوره های فشرده و كوتاه مدت قبل از ازدواج برای زوجهای جوان و استفاده از اساتید مجرب و صاحب نظر برای ارائه آموزش های لازم . زیرا بسیاری از زوج های جوان به مسئولیت های سنگین خویش در قبال فرزندان خود آگاهی ندارند.

12- فراهم نمودن تسهیلات لازم برای ادامه تحصیل فرزندان خانواده های بی سرپرست و آسیب پذیر ، زیرا بسیاری از نوجوانان فراری بدلیل فشارهای اقتصادی ترك تحصیل نموده و ابتدا درجستجوی كار به شهرهای بزرگ روی آورده اند و بعداً  بر اثر همنشینی با افراد منحرف به سوی انحراف سوق پیدا كرده اند.

13- تاسیس یك مؤسسه شبانه روزی برای نگهداری كودكان بی سرپرست و یا كودكانی كه گرفتار سوء سرپرستی می باشند كه متاسفانه مورد دوم بسیار بیشتر است ودرعین حال كمتر مورد توجه قرار گرفته است .

فرار دختران

 ب)چند توصیه به والدین :

     والدین باید توجه داشته باشند كه از نظر اسلامی وظیفه دارند تا نسبت به تعلیم وتربیت صحیح فرزندان ، خود را از هیچ كوششی فروگذار ننمایند .

روایات و احادیث بسیاری به این مهم تأكید دارند به علاوه ضرورت دارد تا به موارد زیر  توجه نمایند :

1- فرزندان خود را از محبت سیراب نموده تا كمبود محبت سبب نشود آنها در جستجوی این نیاز مهم به بیگانه و ا فراد فاسد و منحرف روی آورند . زیرا بسیاری از انحرافات نه به دلیل كسب پول و یا ارضاء شهوات انجام می گیرد بلكه فقط به دلیل كمبودهای شدید عاطفی و نیاز به محبت به وجود آمده است .

2- گرچه ممكن است در هر خانه ای گهگاهی مشاجره و درگیری رخ دهد ، اما هرگز نباید این اختلافات و درگیریها به میان فرزندان كشانیده شود و از ذكر این گونه مباحث در حضور آنان جداً خودداری گردد . زیرا احساس امنیت آنها را در خانه متزلزل خواهد نمود .

3- والدین خانه را به محیطی امن ، صمیمی و دوست داشتنی برای فرزندان تبدیل نموده تا آنها در خانه احساس امنیت نمایند . مسلماً جذب چنین خانواده هائی مانع گریز كودكان و نوجوانان از خانه خواهد بود .

4- به فرزندان خود احترام بگذارند و صادقانه بكوشید تا آنها را جهت برخورد با مشكلات خویش و حل آن یاری دهید و از پند و اندرز مستقیم به آنها بالاخص در حضور دیگران پرهیز نمائید.

5- در هر فرصتی سعی شود تا با فرزندان گفتگو نموده و به سخنان آنها نیز گوش فرا دهید و با جلب اعتماد آنان زمینه ای را فراهم آورید تا به راحتی بتوانند مسائل و مشكلات خود را با شما  در میان گذارند در پژوهشی كه نگارنده در میان دانش آموزان راهنمائی و دبیرستانی به انجام رسانیده است مشخص گردید چنین رابطه ی حسنه ای كمتر بین والدین و نوجوانان وجود دارد . در پاسخ به این سؤال كه هنگام برخورد با مشكل مایلند آن را با چه كسی در میان گذراند ؟

فرار دختران

  معلم ، مدیر ، مربی ، والدین و دوستان ، 27 درصد آنها والدین را انتخاب كرده بودند كه متأسفانه حكایت از سستی روابط عاطفی والدین ، با فرزندان دارد .

6- هرگز فرزندان خود را به خاطر ضعف و ناتوانی هایش شماتت و سرزنش نكنید و از مقایسه آنان با دیگر هم سن و سال هایش پرهیز نمائید و امتیازات دیگر را به رخ وی نكشید .

7- بیش از حد توان آنها تكلیف به آنها واگذار نكنید زیرا عدم توفیق در انجام تكالیف محوله وی را دچار احساس بی كفایتی و عدم اعتماد به نفس می نماید در صورتیكه توفیق در انجام وظائف محوله به وی اعتماد به نفس و احساس خود باوری می بخشد . پیامبر اكرم (ص) بسیار تأكید فرموده اند كه به فرزندان خود احترام كنید و به آنان به اندازه توازن تكلیف واگذارید .

8- به فرزندان خود بیاموزید كه از برخورد با مشكلات نهراسیده و در رفع آن به طور منطقی و شجاعانه اقدام نمائید و هرگونه پیشرفت آنها را در این مسیر مورد تشویق قرار دهید .

9- روح معنویت را در خانه زنده نگهدارید و سعی نمائید تا در اعماق دل فرزندان آن را رسوخ دهید زیرا بهترین نیروی بازدارنده از هرگونه لغزش و انحراف فرد و جامعه همان تقویت روح معنویت و ایمان به خالق جهان هستی است .

10- باید توجه داشت  كه زمان برای فرزندان با زمانی كه خود در آن رشد یافته اند متفاوت بوده و هرگز نباید توقع داشت نسل جدید نیز همان شیوه پیشینیان را در زندگی ، آداب و رسوم ، لباس پوشیدن ، پیشه خود سازنده . حضرت علی ( ع ) فرمودند :                     

  « خوشا به سعادت كسی كه فرزندان خود را برابر نیازهای زمانه تربیت كند » .

منبع:بخش جامعه و سیاست سایت تبیان

 

جمعه 24/12/1386 - 12:27
بیماری ها

            ساعت بدن چیست؟  

             ساعت بدن

تیل روننبرگ پروفسور بخش روان شناسی پزشكی دانشگاه مونیخ می ‌گوید:

هر كدام از ما یك ساعت درونی داریم، مثل همین ساعت واقعی . برای چه از ساعت استفاده می‌ كنیم؟

برای اینكه، مثلاً می ‌خواهیم بدانیم چه وقت باید راه بیافتیم تا سر ساعت به محل كارمان برسیم. ساعت درونی ‌ما نیز تقریباً همین طور كار می‌ كند.

مثلاً زمان مشخصی باید حرارت بدن بالا برود یا ترشح هورمون‌های مخصوصی افزایش پیدا كند تا بدن 2 ساعت بعد، آماده برخاستن از خواب شود.

ساعت درونی در واقع پاسخ تكامل به تحولات نوری و حرارتی پیرامون ماست. به زبان ساده‌ تنظیم فعالیت‌های بدنی مناسب در روز و شب، محصول هدایت و تنظیم این ساعت ژنتیك است، به همین ‌خاطر در هر كدام از ما متفاوت عمل می ‌كند.

مثلاً این ساعت مشخص می ‌كند كه چه وقت بدن ما نیاز به خواب دارد یا چه وقت زمان برخاستن از خواب است. برنامه ساعت درونی آدم‌های سحرخیز با برنامه ساعت درونی آدم‌های شب ‌زنده ‌دار متفاوت است.

تفاوت زمانی ساعت درونی میان آدم‌های خیلی سحرخیز و آدم های خیلی شب زنده‌ دار گاه حتی تا 12 ساعت هم می ‌رسد، طوری كه گاه وقتی یكی به رختخواب می ‌رود، دیگری تازه از خواب بلند شده است.

عوامل مؤثر در تنظیم ساعت بدن

- سن

اما این ساعت درونی یكنواخت كار نمی‌ كند. یكی از نكات مهم در تنظیم این ساعت، سن است. مثلاً بچه‌های كوچك، شاید برای اینكه به پدر و مادرشان نشان بدهند، بچه ‌داری یعنی چه! صبح اول وقت بیدارند! با افزایش سن این ساعت عقب می ‌رود. در سنین نوجوانی شب زنده‌ داری به اوج می‌ رسد. اما 20 سالگی به بعد هرچه كه سن بالاتر می‌ رود، تحمل بدن برای شب زنده ‌داری كمتر می ‌شود.

- تفاوت زمانی

در این میان یك نكته‌ در مورد هر دو دسته آدم‌های سحرخیز یا ‌شب‌ زنده ‌دار صدق می ‌كند. وقتی برنامه زندگی مان با این ساعت تنظیم نیست، بدن در حالت استرس قرار می‌ گیرد. كارشناسان در این زمینه معتقدند: " وقتی من ساعت درونی‌ای دارم كه دو سه ساعت عقب تر از ساعت بیرونی كار می‌ كند مثل این است كه بخواهم در مسكو كار كنم، در حالی ‌كه در مونیخ زندگی می‌ كنم."

 این تفاوت زمانی، فشاری است كه به مرور زمان خود را نشان می ‌دهد. نكته جالب توجه اینجاست كه این فشار، موجب بروز عاداتی مثل سیگاری شدن می ‌شود. هر چقدر این تفاوت زمانی بیشتر باشد، احتمال اینكه فرد سیگاری شود بیشتر است.

نتیجه بررسی‌ها نشان می‌ دهند افرادی كه ساعت درونی‌شان با ساعت معمول از 4 ساعت بیشتر تفاوت دارد، 60 درصد بیشتر از افراد دیگر سیگاری می‌ شوند.

 تنظیم ساعت درونی با بیرونی

اما، تنظیم این دو ساعت با هم گاهی مقدور نیست، وقتی باید ساعت 7 صبح سر كار باشیم، ولی تا ساعت 9 هنوز گیج خوابیم چاره چیست؟

1- نور بیشتر در محیط كار و محل زندگی. واقعیت این است كه بیشتر ما به اندازه كافی نور دریافت نمی‌ كنیم. كمبود نور یعنی سحرخیزها، سحر خیزتر می‌ شوند، شب زنده‌دارها هم صبح دیرتر از خواب بلند می‌ شوند.

2- سعی كنیم عادات و روش زندگی‌مان را تا جایی كه مقدور است با ساعت درونی‌مان تنظیم كنیم.

روننبرگ معتقد است: تنظیم ساعت كار با ساعت درونی قدم بزرگی است. می دانید اگر این گونه باشد، خلاقیت و سازندگی نیروی كار جامعه چقدر بالا می ‌رود. البته این را هم باید گفت که برای بالا بردن خلاقیت، نمی‌ توان نظام اجتماعی را بر هم زد، مثلاً نمی توان برای بالا بردن خلاقیت نوجوانان‌، از 14 سالگی به بعد دانش‌آموزان به جای ساعت 8 صبح ساعت 9 یا10 به مدرسه بروند!

جمعه 24/12/1386 - 12:22
دانستنی های علمی

والدین از بچه ها کم اطلاع ترند!

                                    والدین از بچه ها کم اطلاع ترند!

درزمان بلوغ باید راجع به بهداشت بلوغ بی‌پرده ‌تر صحبت کرد، درست است؟ در این سن آموزش باید چطور باشد؟ چون این سؤال خیلی از خانواده‌هاست. آنها احساس می‌کنند وقتی فرزندشان بالغ می‌شود ، خودشان بیشتر دستپاچه می‌شوند. نمی‌دانند چطور درباره ی این مسائل باید سر صحبت را باز کنند.

آموزش زودرس و شتاب‌زده به کودکان می‌تواند به اندازه ی آموزش‌های با تأخیر و پنهان‌سازی آسیب‌زا باشد. آموزش‌ها باید به تدریج، زمان‌بندی‌شده، متعادل و متناسب با ویژگی‌های سنی و با لحاظ حرمت و احترام و همچنین پرهیز از افراط و تفریط داده شود.

ارائه ی تربیت دو شکل دارد. یک شکل مستقیم که مستقیماً اطلاعات  را در اختیار بچه‌ها قرار می‌دهیم. به ویژه مسایلی که در ارتباط با وظایف شرعی زمان بلوغ است. گاهی وقت‌ها این آموزش‌ها شکل غیرمستقیم دارد که ممکن است مناسب‌تر هم باشد.

- گاهی اوقات بچه‌ها شروع می‌کنند دراین باره سؤال‌هایی می‌پرسند و ما غافلگیر می‌شویم. نمی‌دانیم که چطور باید جواب بدهیم. حتی گاهی این سؤالات را نشنیده می‌گیریم. شما این را قبول دارید؟ اگرنه، بفرمایید که به عنوان یک پدر یا مادر، به این سؤالات چطور باید پاسخ دهیم؟

* در پاسخ به سؤالات  کودکان قبل از بلوغ باید یک سری مسایل مورد توجه قرار بگیرد: اول این که وقتی با این سؤال‌ها مواجه شدیم، باید به خودمان مسلط باشیم و از نگرانی و شرم دچار لکنت نشویم. دوم این که باید شنونده ی خوبی باشیم و اجازه بدهیم کودک سؤالش را کامل بپرسد.

موقع جواب دادن هم نباید جواب‌های ما با شوخی و مسخرگی همراه باشد. نباید دروغ گفته شود. مثلاً بعضی پدر و مادرها به فرزندشان می‌گویند ما تو را خریدیم. این اطلاعات غلط باعث می‌شود بچه‌ها وقتی کمی بزرگتر شدند، به پدر و مادرشان بی‌اعتماد شوند. پس پاسخ‌ها باید درست باشد و بر مبنای خرافه‌ها نباشد.

 آموزش باید تدریجی باشد. لازم نیست همه ی اطلاعات را یک جا در اختیار کودک قرار دهند و باید از شرح و بسط بی‌مورد پرهیز کنند. همان طور که اشاره شد، باید متناسب با سن و درک کودک و به زبان ساده و قابل‌فهم باشد. در سنین دبستان و پیش از دبستان پاسخ‌ها اگر غیر مستقیم باشد، بهتر است. در ضمن اگر سؤالی را اشتباه پاسخ دادیم، باید به اشتباه‌مان اقرار کنیم و اطلاعات درست را در اختیار آنها قرار دهیم.

- خیلی از والدین هستند که نه این اطلاعات را دارند و نه از این شیوه‌ها خبر دارند. از کجا باید چیزهایی شبیه به اینها را یاد بگیرند؟

 * مسئله فقط کمبود اطلاعات و دانش پدر و مادرها دراین باره نیست. در یک تحقیق که چند سال قبل انجام دادیم، از پدر و مادرها پرسیدیم که چرا شما آموزش‌هایی به فرزندتان نمی‌دهید، پاسخ‌ها متفاوت بود، عده‌ای می‌گفتند حیا مانع می‌شود، گروه دیگری می‌گفتند ما می‌خواهیم این اطلاعات را بدهیم، اما خودمان هم نمی‌دانیم چطور این کار را انجام دهیم، گروه دیگر هم از پیامدهای منفی این اطلاعات هراس داشتند.

 پس موانع این عدم آموزش فراوان است، اما اگر مسئله ی کمبود آموزش باشد، این اطلاعات باید از طریق رسانه‌های جمعی، انجمن اولیاء و مربیان، کارگاه‌های آموزشی که در دیگر کشورها تحت عنوان آموزش‌های شهروندی سازمان‌های غیردولتی این کار را انجام می‌دهند. اما باید درست گفته شود و حساسیت ایجاد نشود.

- والدینی هم هستند که این اطلاعات را ندارند و می‌گویند ما که از این شیوه‌ها بلد نیستیم، خوب، بچه خودش بزرگ می‌شود و یواش یواش چشم و گوشش باز می‌شود. این چه اشکالی دارد؟ سؤال من این است که آموزش ندادن مسایل  به بچه‌ها چه عوارضی دارد؟

 *اگر آموزش‌های لازم در سن مناسب به فرزندان داده نشود، ممکن است آنها در سن بالا از منابع دیگر این اطلاعات را به شکل نادرست و بی‌حد و حصر به دست بیاورند. در یک تحقیق که انجام داده‌ایم از نوجوانان اول دبیرستان پرسیدیم اطلاعات را از کجا به دست می‌آورید. در پاسخ 44 درصد دوستان، 20 درصد کتاب، 13 درصد والدین، 11درصد معلم‌ها و 9 درصد رسانه‌های مختلف مانند ماهواره و اینترنت را منبع کسب اطلاعات  معرفی کردند.

- خب، این چه اشکالی دارد؟

 *این آمارها نشان می‌دهد والدین، مدارس و معلم‌ها نتوانسته‌اند نقش خود را به خوبی انجام دهند. فراموش نکنید که کسب اطلاع از دوستان، به ویژه اگر این دوستان اختلاف سنی داشته باشند، خیلی خطرناک و نامناسب است.

ممکن است با تجربه کردن علائم بلوغ که اطلاعی از آن ندارند، دچار سردرگمی و افسردگی شوند، حتی موارد کمی این حالت منجر به خودکشی شده‌ است. نتیجه ی یک تحقیق هم نشان داده 36 درصد دختران و 11درصد پسران بعد از وقوع بلوغ شان شوکه شده و به شدت دچار سردرگمی می‌شوند.

- بعضی خانواده‌ها تصور می‌کنند آموزش مسایل  به فرزندان باعث می‌شود آنها، به اصطلاح، چشم و گوش‌شان باز شود. یا این که اگر پدر و مادر درباره ی این مسائل با فرزندان‌شان حرف بزنند، حرمت بین آنها شکسته می‌شود. نظر شما چیست؟

 * من هم موافقم که موضوع، موضوع بسیار حساس و ظریفی است. اما معتقدم اگر در ارائه ی آموزش‌های جنسی به فرزندان عفت کلام را رعایت کنیم و حرمت‌ها را حفظ کنیم و اطلاعات را به شکل غیرمستقیم ارائه دهیم، این مشکل پیش نمی‌آید. در بحث آموزش‌های  رعایت عفت و حیا خیلی مهم است.

 میزانی از شرم و حیا لازم است اما نباید مانع از این شود که ما اطلاعات  به فرزندانمان بدهیم. باید توجه داشت در طرح مسایل  از به کارگیری کلمات سبک  پرهیز کنیم. زیاده‌گویی نکنیم و به حواشی نپردازیم.

- این طور که می‌گویید وظیفه ی پدر و مادرها دراین باره خیلی زیاد می‌شود. واقعاً می‌توان انتظار داشت که والدین بتوانند این همه وقت بگذارند و بار آموزش همه ی مسائل را خودشان بکشند؟

 * البته یکی از وظایف مهم والدین در برابر فرزندشان، همین بحث آموزش و تربیت است. سخت است ولی به هر حال بار اصلی این وظیفه به عهده ی آنهاست. بعضی پدر و مادرها در تربیت جسمی ، تغذیه و سلامت جسم و تربیت اجتماعی و عقلانی فرزندشان خیلی دقت می‌کنند، اما تصور می‌کنند این  آموزش‌ها وظیفه ی آنها نیست.

 توجیه آنها هم این است که موضوع، موضوع سخت و حساسی است. اما از والدین که بگذریم، این تربیت در درجه ی بعد وظیفه ی مدرسه، نظام آموزشی و جامعه هم هست.

-  مدارس ما چقدر در این باره پشتیبانی شده‌اند؟ اصلاً برنامه‌ریزی‌ای برای این کار شده‌است؟ می‌دانند چه چیز را باید چطور آموزش دهند؟

* البته این برنامه‌ریزی‌ها هنوز انجام نشده، چون هنوز به اهمیت و ضرورت آموزش  در مدارس پی نبرده‌ایم و این موضوعی است که کارشناسان گوناگون تربیتی باید دور هم بنشینند و هر چه سریع‌تر درباره ی آن تصمیم بگیرند و برنامه بریزند.

- غیر از مدرسه به جامعه هم اشاره کردید. منظورتان از آموزش از طریق جامعه دقیقاً چیست؟

* برخی موضوعات هست که اگر در جامعه رعایت شود، تربیت صحیح‌تر و سالم‌تر صورت می‌گیرد. مثلاً جلوگیری از روابط عنان گسیخته ی بین زن و مرد یا این که خانم‌ها زیورها و زینت‌هایشان را به دیگران نشان ندهند. یا مسئله ی هویت  و این که معلوم شود فردی زن است یا مرد.

 برخی مسائل هم هست که ظاهراً ربطی بهاین  مسائل  ندارد، اما مطالعات نشان داده که به طور غیرمستقیم روی سلامت نوجوانان و جوانان تأثیر دارد، مثل ترویج ورزش همگانی، پرکردن اوقات فراغت، رفع بیکاری و مسائلی مانند اینها. به طور کلی می‌توان گفت خانواده، مدرسه و جامعه نقش مکمل دارند و اگر یکی کارش را نادرست انجام دهد، دچار مشکل می‌شویم.

جمعه 24/12/1386 - 12:18
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته