• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4549
تعداد نظرات : 278
زمان آخرین مطلب : 3199روز قبل
خانواده

روزی دختری از پسری که عاشقش بود پرسید : چرا مرا دوست داری ؟ چرا عاشقم هستی ؟

پسر گفت : نمی توانم دلیل خاصی را بگویم اما از اعماق قلبم دوستت دارم

دختر گفت : وقتی نمی توانی دلیلی برای دوست داشتن پیدا کنی چگونه می توانی بگویی عاشقم هستی ؟!!!!

پسر گفت : واقعا دلیلش را نمی دانم اما می توانم ثابت کنم که دوستت دارم

دختر گفت : اثبات؟!!!! نه من فقط دلیل عشقت را می خواهم . شوهر دوستم به راحتی دلیل دوست داشتنش را برای او توضیح می دهد اما تو نمی توانی این کار را بکنی !!!!

پسر گفت : خوب ... من تو رو دوست دارم چون زیبا هستی

چون صدای تو گیراست

چون جذاب و دوست داشتنی هستی

چون باملاحظه و بافکر هستی

چون به من توجه و محبت می کنی

تو را به خاطر لبخندت دوست دارم

به خاطر تمامی حرکاتت دوست دارم

دختر از سخنان پسر بسیار خشنود شد

چند روز بعد دختر تصادف کرد و به کما رفت

پسر نامه ای را کنار تخت او گذاشت

نامه بدین شرح بود :

 عزیز دلم !!!تو رو به خاطر صدای گیرایت دوست دارم ..... اکنون دیگر حرف نمی زنی پس نمی توانم دوستت داشته باشم

دوستت دارم چون به من توجه و محبت می کنی ...... چون اکنون قادر به محبت کردن به من نیستی نمی توانم دوستت داشته باشم

تو را به خاطر لبخندت و تمامی حرکاتت دوست دارم ..... آیا اکنون می توانی بخندی ؟ می توانی هیچ حرکتی بکنی ؟ ...... پس دوستت ندارم

اگر عشق احتیاج به دلیل داشته باشد در زمان هایی مثل الان هیچ دلیلی برای دوست داشتنت ندارم

آیا عشق واقعا به دلیل نیاز دار؟

نه

و من هنوز دوستت دارم . عاشقت هستم!!!!!!!!!

يکشنبه 22/8/1390 - 20:12
اخلاق

 


قهر و آشتی1


رسم بعضی از زنها اینکه که وقتى از دست‏شوهراشون ناراحت‏ می شن قهر میکنند،صورتشون  در هم کشیده میشه و دیگه حرف نمیزنندو یادر گوشه‏اى می شینند و دست‏به هیچ کارى نمى‏زنند.غذا نمى‏خورند، بچه‏ها را میزنند،یواش یواش غرولند میکنند.به عقیده اونها قهر و دعوا بهترین وسیله‏اى که میتونن به اون متوسل بشن و از شوهر انتقام بگیرند،ولی برنامه‏مذکور نه تنها شوهر رو تنبیه نمیکنه بلکه ممکنه که عواقب بسیار بدى رو هم در برداشته باشه،زیرا ممکنه ‏شوهرت نیز مقابله به مثل بکنه و قهرکنه،در اینصورت تا چند روز باید با حالت ناراحتى زندگى کنید،تو غر بزنى او غر بزنه،تو اوقات تلخى کنى او اوقات تلخى کنه،تو حرف نزنى‏او حرف نزنه،تا بالاخره خسته شید و به وساطت‏یکى از خویشان یادوستان یا با یک بهانه دیگر با هم آشتى کنید،اما این آخرین قهر و دعواى‏شما نیست‏بلکه طولى نمیکشه که باز از دست‏شوهرت ناراحت میشى وقهر و دعوا شروع میشه یعنى یک عمر رو باید با حالت قهر و دعوا و کینه‏و کدورت زندگى کنید،اینطوری هم خودتون رو بدبخت می کنید هم‏فرزنهای بیگناهتون رو به بدبختى و سیه روزى میندازید.


ممکنه ‏شوهرت در مقابل قهرهاى تو عکس العمل شدیدترى‏نشان بده و کار به ناسزاگوئى و کتک کارى برسه.اونوقت تو ناچار میشى به عنوان‏قهر به خانه پدرت برى و شکایت اون رو پیش اونا ببرى.و با دخالت اونااختلافات شما شدیدتر و عمیق‏تر بشه،ممکنه ‏شوهرت از این قهر و دعواهاى متوالى بستوه بیاد و جدایى را بر این زندگى کثیف ترجیح بده.


در اینصورت هم شوهرت رو بدبخت کردى هم خودت رو ولی به طورحتم تو بیشتر از اون ضرر میکنی ،شاید ناچار بشى تا آخر عمر تنهابمونى یا سر بار پدر و مادرت بشى.حتما بعدا پشیمان خواهى شد ولی اونوقت دیگه ‏پشیمانى سودى نداره.


«زنى میگفت:با جوانى ازدواج کردم اما زندگى ما دیرى نپایید.نه‏من از رموز شوهردارى اطلاع داشتم،نه او راه و رسم زندارى رامیدونست،دائما با هم کشمکش داشتیم،یک هفته من قهر میکردم و هفته بعداو،فقط جمعه‏ها با پا در میانى بستگان با هم آشتى میکردیم،این قهر وآشتى‏ها سبب دلسرد شدن شوهرم شد،و به تدریج‏به فکر پیدا کردن همسردیگه اى افتاد،من هم به علت کمى سن اهمیتى به طلاق نمیدادم و حاضر به‏تجدید نظر در رفتارم نبودم،از هم جدا شدیم،اطاقى براى خودم اجاره‏کردم و به تنهایى زندگى میکردم،خیلى زود متوجه خطرات شدم،اغلب‏کسانى که با هم آشنا میشدیم در صدد اغفالم بودند،تصمیم گرفتم با شوهرم‏آشتى کنم،به خانه‏اش رفتم.اونجا با خانمى روبرو شدم که خود را همسراو معرفى کرد،با چشم گریان به اطاقم بازگشتم‏» اطلاعات 8 آذر ماه 1350.


«زن جوان 22 ساله‏اى که با وجود یک فرزند طلاق گرفته و به‏منزل پدرش رفته بود شب عروسى خواهرش دست‏بخودکشى زد». اطلاعات 17 اسفند ماه 1348.


بنابراین قهر و دعوا نه تنها دردیرو دوا نمیکنه بلکه ممکنه که صدها گرفتارى و دردسر هم بوجود بیاره.


خانم محترم،از قهر و دعوا جدا اجتناب کن،اگه از شوهرت‏عقده‏اى داشتى کمی صبر کن تا حواست جمع بشه،اونوقت با نرمى وملایمت موضوع ناراحتى خودت روبا شوهرت در میان بذار،مثلا با زبان‏خوش نه به عنوان اعتراض بگو:تو در فلان مجلس به من توهین کردى، یافلان حرف را به من زدى،یا به فلان پیشنهاد من عمل نکردى،آیا سزاواراست نسبت‏به من اینقدر کم لطف باشى؟با این قبیل حرفها هم عقده‏ات‏حل میشود یا به اصطلاح خالی میشی،هم شوهرت تنبیه میشه. و به طور حتم در صدد تلافى‏بر میاد.ترو یک خانم با وفا و خوش اخلاق و اهل زندگى مى‏شناسه وهمین احساس در اخلاق و رفتارش آثار خوبى می ذاره.


گناه قهر با شوهر: رسول خدا(ص) فرمود: هر زنی که از شوهرش قهر کند در حالیکه خودش مقصر باشد در روز قیامت با فرعون و قارون و هامان در پایین ترین جای جهنم خواهد بود مگر اینکه توبه کرده و نزد شوهرش باز گردد

 


 


يکشنبه 22/8/1390 - 20:4
تغذیه و تناسب اندام

مواد غذایی سالمی که بو دارند
سیر

سیر به خاطر داشتن ترکیبات آلیسین، خاصیت آنتی بیوتیکی دارد؛ بوی خاص سیر هم به دلیل وجود همین ماده است. علاوه بر این، سیر اثر ضد انعقاد خون، جذب کننده و پایین آورندۀ فشار خون هم دارد. به خاطر وجود فلاونیدهای آنتی اکسیدانی موجود در سیر، این مادۀ غذایی ارزشمند نقش مهمی در پیشگیری از سرطان های گوارشی، بیماری های قلبی عروقی و کاهش میزان کلسترول خون دارد.

پیاز

پیاز نیز خواص آنتی بیوتیکی و البته ضد عفونی دارد. پیاز باکتری های عامل پوسیدگی  دندان ها، ورم لثه، پارادونتیت (التهاب لثه) و برخی آنژین ها را می‌کشد. پیاز مانع ایجاد برخی واسطه های التهابی می‌شود، آنچه که این “سیرمانند” انجام می‌دهد این است که مانند یک نیروی کمکی در مقابل برخی بیماری ها مانند آسم و مشکلات ناشی از استعمال دخانیات عمل می‌کند.

گیاهان معطر دیگر

گیاهان معطر مانند رزماری، آویشن، پونه، ریحان و نعناع، سرشار از اسانس های خانوادۀ ترپن ها هستند (اسانسی که آنها را معطر می‌کند). ترپن ها می‌توانند بر روی تومورها تأثیر بسیار زیادی داشته و تکثیر سلول های سرطانی را کاهش ‌دهند یا باعث مرگ این سلول ها شوند.

زردچوبه و فلفل سیاه

زردچوبه که حاوی آنتی اکسیدان های قوی، ضد التهاب ها و ضد سرطان ها است، ادویۀ مناسبی برای قرار گرفتن در منوی غذای روزانۀ ماست. این ادویه در کنار فلفل سیاه، خاصیتش ده برابر می‌شود.

سویا

در سویا ایزوفلاون وجود دارد، ایزوفلاون آنتی اکسیدانی قوی است که خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد، میزان کلسترول خون را پایین می‌آورد و برخی نشانه های یائسگی را تسکین می‌دهد.

سویا به شکل توفو، میسو، سس سویا، شیر سویا و یا ماست سویا عرضه می‌شود. توجه: دانه های سویا به هیچ وجه با سویای واقعی قابل مقایسه نیستند.

علاوه بر ایزوفلاون، سویا خواص دیگری هم دارد: حاوی پروتئین بالا، اسیدهای چرب، ویتامین، املاح معدنی و فیبرهای خوراکی نیز هست.

قارچ ها

بعضی از قارچ ها، مانند قارچ های ژاپنی شیتاکه، متاکه و ریشی سیستم دفاعی بدن را تحریک می‌کنند. این اثر به خاطر وجود پلی ساکاریدهایی مانند بتا گلوکن و لنتینان در این نوع از قارچ هاست.
این خاصیت ِ تحریک کنندگی ِ سیستم دفاعی فواید بسیاری دارد، خصوصاً در موارد سرطان؛ و در قارچ های پلورُتز و قارچ پاریسی یافت می‌شود.

میوه های قرمز

تمشک، توت فرنگی، توت سیاه، زغال اخته، انگور فرنگی سیاه، توت کانادایی، کران بری و انگور سیاه، میوه هایی سرشار از آنتی اکسیدان، پلی فنول و فلاونید هستند. برای مثال، تمشک ۲ برابر بیشتر از گریپ فروت و حدوداً ۹ برابرِ کیوی، ذخیرۀ آنتی اکسیدان دارد. به همین علت است که میوه های قرمز از بیماری های اختلال در بازسازی عصبی (مانند آلزایمر) پیشگیری می‌کنند، فشار خون را پایین می‌آورند، کلسترول خوب خون را افزایش می‌دهند، از بروز بیماری های قلبی عروقی نیز پیشگیری می‌کنند، سرعت رشد تومورها را کند می‌کنند و عوامل سرطان زا را از بین می‌برند.

شکلات سیاه

شکلات تلخ در مبارزه با خستگی و نیز پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی سهیم است. مشکلات گردش خون را با افزایش حجم رگ ها، محدود کردن حمله های پلاکتی و سیال کردن خون برطرف می‌کند، ضمناً خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی هم دارد. شکلات سیاه با اثر سرخوشی اش، یک ضد افسردگی طبیعی است.

هر چه شکلات طبیعی تر باشد، خوردن منظم آن بیشتر توصیه می‌شود؛ البته به شرط رعایت تعادل و میانه روی زیرا کاکائو یک مادۀ کم کالری نیست.

ماهی

ماهی که سرشار از امگا ۳ است، به خاطر فوایدش برای سیستم قلبی عروقی مشهور شده است. میزان کافی امگا ۳ در پیشگیری از سرطان و مشکلات خلق و خو در افراد افسرده مؤثر است. به زنان باردار توصیه می‌شود که امگا ۳ زیادی مصرف کنند زیرا امگا ۳ حاوی اسیدهای چرب ضروری برای رشد مناسب مغز جنین است.

۲ تا ۳ با در هفته ماهی بخورید، البته خوردن ماهی های کوچک تر در الویت است (ماهی های کوچک حاوی جیوۀ کمتری هستند).

زنجبیل

زنجبیل حاوی آنتی اکسیدان های بسیار سودمند برای پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، برخی سرطان ها و دیگر بیماری های مرتبط با افزایش سن است. این ریشه، خواص ضد التهابی بسیار خصوصاً در درمان بیماری های رماتیسم و ورم مفاصل دارد.
در نهایت، زنجبیل گوارش را تسهیل کرده و به مبارزه با تهوع و استفراغ کمک می‌کند.

جلبک

جلبک که در گذشته تنها در آسیا مصرف می‌شد، هم اکنون در تمام اروپا نیز خورده می‌شود.
جلبک کالری بسیار پایینی دارد و سرشار از پروتئین و فیبر است. این مادۀ غذایی ارزشمند حاوی ید، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر، آهن، روی، مس، سلنیوم و… است.

جلبک ها تنها گیاهانی حاوی B12 (B12 برای بافت های عصبی ضروری است) هستند، و این موضوع در چارچوب رژیم های غذایی گیاهخواری اهمیت ویژه ای دارد.

جلبک های قهوه ای سرشار از ویتامین های C و E ، جلبک های قرمز  سرشار از پروویتامین و جلبک های سبز غنی از ویتامین C هستند. بعضی هایشان هم حاوی امگا ۳ اند !

تأثیر جلبک ها بر سلامتی چیست؟ آنها به پیشگیری از پرفشاری خون، یبوست، کم کاری تیروئید و تومورها کمک می‌کنند در ضمن آنتی باکتری و ضد کرم هم هستند.

چای سبز

چای سبز یک ضد سرطان بسیار عالی است و با کاهش تشکیل پلاک های آتروم از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می‌کند، پلاک های آتروم عامل انسداد عروق هستند. این چای مانند یک سم زدا برای بدن عمل می‌کند و پیری را به تأخیر می‌اندازد. ضمناً، تصور می‌شود که چای سبز به مبارزه با بیماری های اختلال در بازسازی سلول های عصبی مانند بیماری آلزایمر کمک می‌کند.

غلات کامل

غلات کامل سرشار از فیبر اند و باید در لیست غذایی ما از الویت بالایی برخوردار بوده و جایگزین علات تصفیه شده بشوند، غلات تصفیه شده طی مراحل صنعتی بخش عمده ای از خواصشان، خصوصاً فوایدی را که برای  گوارش و سیستم قلبی عروقی دارند، از دست می‌دهند.
نان کامل، غلات کامل صبحانه و دیگر غلات کامل (برنج، نان …) باید هر روز مصرف شوند.

روغن زیتون

مادۀ غذایی اصلی رژیم های مدیترانه ای، روغن زیتون است که مزیت اصلی اش ایجاد تعادل بین امگا ۳ و امگا ۶ است. این روغن آثار غیر قابل بحثی در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی دارد. توصیه می‌شود که این روغن را جایگزین روغن های دیگر کرده و حتی با روغن کلزا که سرشار از امگا ۳ است، مخلوط کنید.

بروکلی و سبزیجات دیگر

بروکلی، گل کلم، کلم بروکسل و البته گوجه فرنگی و فلفل و بعد از آنها چغندر و کدوتنبل، سبزیجات فوق العاده ای برای سلامتی هستند. سبزیجات کالری بسیار کم، مقدار زیادی فیبر، ویتامین و مواد معدنی دارند. این گروه از موادغذایی، باید ۲ بار در روز، در وعده های غذایی نهار و شام، مورد استفاده قرار گیرند.

يکشنبه 22/8/1390 - 20:2
تغذیه و تناسب اندام


کافئین بسیار سریع‌تر از انواع مسکن‌ها باعث از میان رفتن سردرد می‌شود . گروهی از دانشمندان در شیکاگو با آزمایش چندین گروه که افراد آن دست‌کم سه بار در ماه دچار سردردهای شدید می‌شدند و تحت مداوا قرار دادن هریک با داروهای گوناگون دریافتند مصرف کافئین معادل یک لیوان بزرگ قهوه ، نیم ساعت زودتر از مصرف مسکن باعث بهبودی بیمار می‌شود .
استفاده همزمان از یک نوع مسکن جدید به همراه کافئین نیز بیشترین آسودگی را برای مبتلایان به سردردهای شدید به همراه داشته ، در حالی که نود دقیقه پس از رفع درد نزد کسانی که تنها به خوردن کافئین بسنده کرده بودند دوباره سردردها آغاز می‌شده است . آمیزه‌ای از مسکن و کافئین دست‌کم چهار ساعت دیگر مریضان را از درد محفوظ داشته است . دانشمندان معتقدند مصرف روزانه قهوه می‌تواند در برخی افراد باعث کاهش سردرد شود . آنان حتی برای بهبود دادن میگرن نیز به تحقیق بر این ماده رو آورده‌اند .به هرجهت این تنها مزیت مصرف قهوه نیست ، مطالعات روی مغز موش‌ها نشان می‌دهد قهوه می‌تواند مانع از ابتلا به بیماری پارکینسون شود ، تحقیقات نشان داده این ناراحتی نزد کسانی که در روز چهار فنجان قهوه می‌نوشند کمتر شایع است اگر چه هنوز دانشمندان به جواب قطعی در این باره دست نیافته‌اند اما مشهود است که کافئین تأثیری مستقیم بر اعصاب مغز می‌گذارد و مانع از تأثیرپذیری سلول‌های مغز از این بیماری می‌شود .پارکینسون هنگامی به وجود می‌آید‌که تعدادی از سلول‌های مغز به طور اسرارآمیزی می‌میرند. دانشمندان در آزمایشگاه این گروه از سلول‌های مغز موش‌ها را کشتند ، پیشرفت بیماری در موش‌هایی که در رژیم غذایی روزانه آن کافئینی معادل یک یا دو فنجان قهوه وجود داشت بسیار کند بود . اکنون محققان قصد دارند شیوه جدید را روی انسان بیازمایند و روند پیشرفت بارکینسون در بیمارانی که روزانه قهوه بیشتری می‌نوشندرا زیرنظر بگیرند . اما در نهایت کافئین داروی موردنظر پزشکان نیست ، زیرا مصرف بیش از حد آن می‌تواند برای بدن بسیارمضر باشد . از این رو آنها قصد دارند با بررسی دقیق اثرگذاری کافئین بر سلول‌های مغز ، دارویی با عملکرد مشابه آن را بسازند تا سرانجام بشر از دام این بیماری پرتشویش رهایی یابد .

يکشنبه 22/8/1390 - 20:0
خواص خوراکی ها



فواید ناشناخته سیب

تغذیه و تناسب اندام 0 نظر

 

طبـق تحقیقات محقــقان، فقط به خاطر ویتامین C نیست
که باید روزی یک عدد سیـب بـخوریم. دانشمنـدان خـواص
ضـد سـرطانی مـواد شیمـیایی مختـلف موجـود در مـغـز و
پـوست سیـب را بـررسی کـردند. و دریافته اند که این مواد
شیمیایی تاثیراتی بسیار بالاتر از فقط ویتامین C دارد. این
مواد شیمیایی، فلاوانوئید و پـلی فنول میباشد و تحقیقی
که در مجله طبیعت منتشر شده است، خواص آنتی اکسیدانه آن را بررسی می کند.

آنتی اکسیدان ها با از بین بردن مولکول هایی که مسئول تخریب سلولها هستند و منجر به سرطان می شوند، از این بیماری جلوگیری به عمل می آورد. محققان دانشگاه کورنل در نیویورک، دریافته اند که خوردن 100 گرم سیب در روز، خواص آنتی اکسیدانه ای برای بدن تامین می کند که معادل له خوردن 1500 میلیگرم ویتامین C می باشد.

پروفسور کونگ یونگ لی، یکی از محققان این تحقیق، می گوید، "برخی از مواد شیمیایی ضد آلرژی نیز به حساب می آیند، برخی هم ضد سرطان، ضد التهاب، و ضد ویروسی هستند. الان دیگر به اندازه کافی سند و مدرک وجود دارد که با قطعیت بگوییم با خوردن یک عدد سیب در روز دیگر نیازی نیست نزد دکتر بروید."

برای آزمایش خواص ضد سرطانی موجود در سیب، محققان از سلول های سرطانی روده که در آزمایشگاه رشد کرده بود،، استفاده کردند.

آنها دریافتند که 50 میلیگرم از این مواد شیمیایی، که از پوست سیب گرفته شده است، تولید و تکثیر این سلول های سرطانی را تا %43 کاهش داده است. عصاره گرفته شده از مغر این میوه، تا %29 از رشد سلول های سرطانی جلوگیری کرده است. یکی از تاثیرات مشخص تر آن زمانی است کشف شد که برخی از این مواد شیمیایی را بر روی سلول های سرطانی کبد امتحان کردند. سخنگوی انجمن تحقیقات مربوط به سرطان می گوید، "این تحقیق نشان می دهد که سیب تازه تاثیر آنتی اکسیدانه ای بالاتر از محتوی ویتامین C موجود در آن دارد. مکانیسم خواص حفاظتی میوه ها و سبزیجات هنوز مشخص نشده است و همچنین هنوز قطعاً ثابت نشده که سیب از میوه ها و سبزیجات دیگر پرفایده تر است." او توصیه می کند که افراد باید رژیم غذایی متعادلی داشته باشند که دز آن به میزان کافی از سبزیجات و میوه جات استفاده کنند.

فواید سیب:

1.  افرادیکه از نقرس و رماتیسم رنج می برند، باید به طور مرتب سیب بخورند چون به درمان بیماری آنها کمک می کند.

2. خوردن دو عدد سیب در روز سطح کلسترول خونتان را تا %10 کاهش می دهد.

3. نوشیدن آب سیب، سه بار در روز، از ایجاد ویروس د ر بدن جلوگیری می کند.

4. یکی دیگر از فواید سیب برای افرادی است که مشکل معده دارند. اگر دچار مشکلات گوارشی هستید، قبل از غذا حتماً سیب بخورید.

5. سیب رنده شده مخلوط با ماست برای از بین اسهال مفید است.

نکات:

1. هیچگاه سیبی را که در جای خنک نگهداری نشده است را خریداری نکنید چون این میوه طی چند رو بیش از حد رسیده خواهد شد.

2. سیب باید سفت باشد. اگر با فشار دادن انگشت روی آن تورفتگی ایجاد شود، از خرید آن خودداری کنید.

3. سیب را در یخچال نگهداری کنید. درغیر اینصورت خیلی زود خراب خواهد شد.

4. برای جلوگیری از قهوه ای شدن سیب، روی قسمت های بریده شده آن کمی آبلیمو بمالید.

5. محققان کانادایی که روی 8 نوع مختلف سیب تحقیق میکردند، دریافته اند که نوع قدیمی سیب، که همان سیب قرمز است، حاوی مقدار بیشتر آنتی اکسیدان در پوست و مغز خود می باشد.

يکشنبه 22/8/1390 - 19:53
تغذیه و تناسب اندام

برای درک بهتر رابطه غذای مصرفی با خلق و خو و سطح هوشیاری لازم است اندکی با عملکرد مغز آشنایی پیدا کنید. مغز برای ارتباط برقرار کردن با سایر سلولهای بدن از مواد شیمیایی موسوم به انتقال دهنده های عصبی استفاده میکند. این انتقال دهنده های عصبی از اسیدهای آمینه و  مواد غذایی مصرفی در مغز تولید میگردند. مهمترین انتقال دهنده های عصبی که به رژیم غذایی حساس بوده و بر خلق و خوی ما تاثیر گذار میباشند عبارتند از: سروتونین، نوراپینفرین و دوپامین.

دوپامین و نور اپینفرین سبب افزایش هوشیاری، تسریع تصمیم گیری، افزایش تمرکز، انرژی و دقت میگردند. سروتونین نیز آرام بخش بوده و استرس و تنش را کاهش میدهد. همچنین موجب افزایش رخوت و خواب آلودگی میگردد.

1- غذاهای محرک و افزایش دهنده هوشیاری: مواد غذایی حاوی پروتئین، چربی اندک و کربوهیدراتهای پلی ساکارید(نشاسته) مناسبترین گزینه میباشد. در هنگام نیمروز ذخیره دوپامین و نوراپینفرین مغز رو به کاهش میگذارد. شما با مصرف تیروزین(پروتئین) قادر خواهید بود این کاهش را برطرف کنید. منابع غنی از پروتئین شامل: ماهی، مرغ، گوشت قرمز لخم، پنیر با چربی کم، شیر کم چربی، ماست کم چربی و حبوبات. همچنین مصرف سیب، آب انگور، کلم بروکلی به خاطر دارا بودن BORON موجب افزایش هوشیاری میگردد.BORON در هماهنگی عملکرد دستها، چشمها، تمرکز و حافظه کوتاه مدت نقش دارد. رایحه لیمو ترش نیز سطح هوشیاری را افزایش میدهد.

2- غذاهای آرام بخش: مصرف کربوهیدراتها بدون پروتئین اثر آرام بخشی دارد. میزان آرام بخشی کربوهیدراتها به میزان مصرف و زمان مصرف آنها بستگی دارد. کربوهیدراتهای با شاخص گلیسمیک پایین موجب افزایش آرامش با حداقل اثر خواب آلودگی و حالت رخوت میگردند: گندم سیاه کامل، سیب زمینی شیرین، آلو و اسفناج. غذاهای دارای شاخص گلیسمیک بالا (افزایش سریع قند خون) حداکثر تولید سروتونین را موجب میگردند: نان سفید، شکر، برنج، شیرینی جات، سیب زمینی پخته، پاستا.

3- غذاهای افزایش دهنده هوش و زیرکی: تخم مرغ، جگر، گوشت قرمز حاوی CHOLINE بوده که سبب افزایش عملکرد حافظه میگردند.

4- مواد غذایی افزایش دهنده انرژی: شیر سویا، سیب، ماست و پرتغال غذاهای کند هضم بوده و منبع انرژی پایدار و یکنواختی را فراهم می آورند.

5- مواد غذایی نشاط آور: غذاهای حاوی ویتامین B12 و امگا 3 از بروز افسردگی پیشگیری بعمل می آورند. امگا 3 سطح سروتونین را افزایش میدهد. موز نیز حاوی ویتامین B6 بوده و سطح سروتونین را افزایش میدهد. مصرف الکل و قرصهای ضد بارداری ذخیره ویتامین B6 را شدیدا کاهش میدهند. جگر مرغ نیز سرشار از اسید فولیک بوده که سروتونین خون را افزایش میدهد.

6- غذاهای افزایش دهنده میل و قوه جنسی: آجیل (مغزها) حاوی آمینو اسید L-ARGININE میباشند که سبب افزایش جریان خون در سراسر بدن میگردد. در تخم مرغ و گوشت قرمز نیز مقادیر اندکی از این ماده وجود دارد. شکلات نیز موجب ترشح آندورفین در مغز میگردد. همچنین شکلات حاوی فنیل اتیلامنین میباشد که یک محرک جنسی است. مصرف صدف خوراکی، زرد چوبه، موز، کرفس، توت فرنگی و غذاهای ادویه دار وتند نیز میل جنسی را افزایش میدهند.

نکات تغذیه ای:

1- از مصرف چربی به مقدار زیاد خودداری کنید. زیرا چربی در معده به مدت طولانی باقی مانده و سبب منحرف ساختن خون از مغز، عضلات و سایر بافتهای بدن بسمت معده میگردد. همین امر موجب پدید آمدن حالت رخوت و بی حالی تا 6 ساعت میگردد.

2- حداقل در طول روز یک غذای غنی از آهن مصرف کنید. آهن در نقل و انتقال اکسیژن در بدن نقش مهمی دارد. منابع خوب آهن شامل: گوشت قرمز، مرغ، غلات و کشمش میباشد.

3- الکل یک ماده مسکن و خواب آور بوده و موجب کم آبی میگردد. کافئین نیز با آنکه در کوتاه مدت یک محرک میباشد اما پس از چند ساعت موجب رخوت میگردد. پس از مصرف هر فنجان کافئین حتما یک لیوان آب برای جبران آن بنوشید.

4- مصرف آرد سفید، شکر، برنج، کافئین، الکل، شیرین کننده های مصنوعی، نمک و غذاهای آماده را به حداقل برسانید

يکشنبه 22/8/1390 - 19:52
تست های هوش و روان شناسی و سرگرمی


سلامت-شاید بعضی‌ها اصلا پیری را دوست نداشته باشند و بخواهند همیشه جوان و شاداب بمانند اما آیا واقعا چنین چیزی امکان دارد؟ به هر حال، شما که به دنبال جوانی و شادابی همیشگی هستید خوب است بدانید که تنها با انجام برخی تغییرات در فعالیت‌های روزمره زندگی می‌توانید احساس بهتری داشته باشید و از خطر بروز بیماری‌های مرتبط با پیری و کاهش توانایی‌هایی که به دنبال افزایش سن ایجاد می‌شود، بکاهید.

با پاسخ دادن به این سوالات اطلاعات خود را در مورد اینکه چگونه و چه طور می‌توان عمر طولانی‌تری داشت و سالم زندگی کرد محک بزنید. ببینید چگونه تغییر رویه زندگی می‌تواند با افزایش سن روی سلامت شما تاثیر بگذارد...


پرسش‌نامه


1 هرچه بدن شما به مدت طولانی‌تری سالم باشد، شما مدت بیشتری زندگی می‌کنید و زندگی سالم‌تری دارید.


صحیح غلط


2 کاهش وزن بدون اینکه فرد ورزش کرده باشد و یا برای انجام آن اقدام مناسبی انجام داده باشد چیز خوبی است.


صحیح غلط


3 همچنان که فردی پیر می‌شود باید از میزان ورزش که در طول هر هفته انجام می‌دهد، بکاهد چرا که ممکن است به خود آسیب برساند.


صحیح غلط


4 مهم نیست که یک فرد چه قدر ورزش می‌کند و چه قدر رژیم غذایی او سالم است. بیماری یا سلامت در سال‌های آخر عمر به طور مشخص توسط ژن‌‌ها تعیین می‌شود.


صحیح غلط


5 همچنان که فردی پیر می‌شود، بدن به خواب کمتری نیاز دارد.


صحیح غلط


6 وقتی به سن بازنشستگی می‌رسید، دیگر وقت آن گذشته که عادات بد زندگی خود را اصلاح کنید.


صحیح غلط


7 شرکت در فعالیت‌های اجتماعی تنها زمانی خوب است که جنبه کمک به دیگران داشته باشد.


صحیح غلط


8 محصولات گیاهی که به عنوان داروهای ضدپیری تبلیغ می‌شوند، ممکن است طول عمر را افزایش دهند.


صحیح غلط


9 خواب نیمروزی می‌تواند علامتی از مشکلات مرتبط با سلامت باشد و باید از آن اجتناب کرد.


صحیح غلط


10 در صورتی که شما مبتلا به بیماری جدی در دوران جوانی نبوده‌اید، لازم نیست در مورد مشکلات جدی سلامت در دوران سالمندی نگران باشید.


صحیح غلط


پاسخنامه


1) غلط


برای اینکه مطمئن شوید که سالم هستید، نه تنها باید به وضعیت سلامت جسمانی خود توجه کنید بلکه باید وضعیت روانی و عاطفی شما هم سالم باشد. درست است که سلامت جسمی سبب افزایش شانس زنده ماندن و طولانی شدن عمر افراد می‌شود اما سلامت روانی و عاطفی و داشتن یک ارتباط صمیمی با افراد جامعه، دوستان و اعضای خانواده هم در داشتن عمر طولانی بسیار مهم است. روابط قوی با همسر و فرزندان و اعضای خانواده و دوستان می‌تواند انگیزه‌های قوی برای مراقبت بیشتر از خود باشد.


2) غلط


کاهش وزن ناخواسته و بی‌آنکه فرد برای انجام آن اقدامی انجام داده باشد، علامت خوبی نیست و باید با پزشک در مورد آن صحبت کرد. کاهش وزن بدون هیچ تلاش برای مثال شما غذای سالمی نخورده باشید و یا ورزش‌ انجام نداده باشید ممکن است علامتی از وجود یک مشکل باشد. از دست دادن وزن بیش از 5 درصد از وزن بدن در مدت یک سال می‌تواند علامتی از یک مشکل جدی باشد.


3) غلط


ورزش منظم و روزانه می‌تواند به طور قابل توجهی خطر مرگ زودرس را کاهش دهد. ورزش کردن همچنین احتمال افسردگی، پوکی استخوان و برخی سرطان‌ها و شکستگی استخوان‌ها را کاهش می‌دهد. در حالی که ورزش سبب تقویت عضلات شده و قوی شدن عضلات پاها باعث می‌شود خطر زمین خوردن و افتادن و نیاز به استفاده از ویلچر کاهش پیدا کند. در هر سنی می‌توانید ورزش‌ را شروع کنید حتی اگر قبلا ورزش نکرده باشید. در صورتی که بیماری جسمی دارید یا دچار ناتوانی هستید و ورزش برایتان سخت است حتما با پزشک خود مشورت کنید و اگر قبلا ورزش نکرده‌اید قبل از انجام هرگونه ورزش سنگین‌تر از پیاده‌روی با پزشک مشورت کنید.


4) غلط


ژن‌ها تنها در یک چهارم تا یک سوم فرآیند پیری نقش دارند. عوامل موثر بر پیری را می‌توان در نحوه زندگی، محیط و شانس تقسیم کرد. مثلا اگر پدر شما یا پدربزرگ‌تان هر دوشان در سن جوانی در اثر حملات قلبی فوت کردند، شما هم ممکن است به این عارضه دچار شوید. اگر چه شما استعداد ژنتیکی ابتلا به این بیماری را دارید اما رژیم غذایی شما، نحوه انجام فعالیت‌های بدنی و ورزش، کنترل منظم فشار خون، داروها و مراجعات پزشکی و مصرف سیگار هم نقش مهمی در بروز بیماری‌های قلبی دارد. این به این معنی است که شما با افزایش سن می‌توانید سلامت خود را تحت کنترل داشته باشید.


5) غلط


در تمام طول زندگی افراد به خواب مناسب نیاز دارند. برای بسیاری از بزرگسالان 7 تا 9 ساعت خواب کافی است اما در هر صورت پیری می‌تواند سبب شود که شما کمتر از حد معمول به خواب بروید. بین سنین 50 تا 60 سالگی میزان خواب کمتر می‌شود و بی‌خوابی شایع‌تر است. ممکن است عصرها بیشتر احساس خستگی کنید و صبح‌ها زودتر از خواب بیدار شوید. خوابیدن در طول روز می‌تواند راه‌حل مناسبی باشد اما مراقب باشید که در طول روز زیاد نخوابید چرا که ممکن است شب‌ها نتوانید خوب بخوابید.


6) غلط


برای رفع عادت بد و تغییر رویه زندگی به سمت عادات سالم هیچ‌گاه دیر نیست. اگر سیگارتان را ترک کنید جریان خون شما به سرعت و بلافاصله بهبود پیدا می‌کند و ریه‌ها عملکرد بهتری پیدا می‌کنند و آسیب‌های وارد شده به آن سریع‌تر جبران می‌شود. بعد از یک سال ترک سیگار، شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته، بیماری‌های ریوی و سرطان کاهش پیدا می‌کند اما درصورتی که دچار اضافه وزن هستید، کاهش 5 تا 10 درصدی وزن می‌تواند فشارخون را در شما کاهش داده و از ابتلا به دیابت نوع دوم جلوگیری کند.


7) صحیح


شرکت در فعالیت‌های اجتماعی سبب می‌شود ارتباط شما با افراد جامعه و اطرافیان حفظ شده و به شما احساس بهتری می‌دهد و زندگی‌تان را هدفمند‌تر می‌‌کند. به علاوه پیوستن به گروه‌های اجتماعی برخی از نیازهای شما را هم رفع می‌کند. مطالعات محققان نشان می‌دهد افرادی که به گروه‌های اجتماعی می‌پیوندند سالم‌تر از دیگران هستند و کمتر احساس تنهایی و غمگینی می‌کنند.


Cool غلط


هیچ قرص جادویی را نمی‌توان برای افزایش طول عمر پیدا کرد. عمر طولانی با داشتن شیوه زندگی سالم میسر خواهد بود. به علاوه مصرف میوه و سبزی فراوان و ورزش منظم در این امر موثر است. اینکه برخی از محصولات دارای فرمول خاصی هستند که ضدپیری است، صحیح نیست. توجه داشته باشید که برخی از محصولات گیاهی دارای مواد خاصی هستند که اگر مصرف کنید با داروهایی که توسط پزشک شما تجویز شده تداخل پیدا می‌کنند.


9) غلط


خواب کافی برای سالم ماندن بسیار مهم است. بدن هنگام خواب دوباره نیرو می‌گیرد. خواب کوتاه در طول روز راهی برای سازگاری با تغییرات خوابی است که با افزایش سن ایجاد می‌شود. همچنان که فردی پا به سن می‌گذارد کیفیت و کمیت خواب کمی تغییر می‌کند و به خواب رفتن مخصوصا شب مشکل می‌شود. به همین دلیل فرد سالخورده ممکن است در طول روز کمی احساس خواب آلودگی کند. یک خواب نیمروزی کمتر از یک ساعت می‌تواند راه خوبی برای رفع خستگی و شادابی مجدد باشد اما خواب آلودگی زیاد در طول روز را باید جدی گرفت. این حالت می‌تواند علامتی از یک اختلال مثل قطع تنفس حین خواب باشد. پس اگر مبتلا به این مشکل هستید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.


10) غلط


خطر ابتلا به بیماری‌های جدی بستگی به عادات زندگی شما دارد اما در مجموع سیستم ایمنی بدن با افزایش سن ضعیف می‌شود بنابراین بدن مستعد ابتلا به بیماری می‌شود. شما فرد خوش شانسی هستید اگر که به هیچ مشکل پزشکی مبتلا نباشید اما هنوز نباید از سلامت‌تان غافل شوید. باید به طور منظم و سالیانه برای چکاپ به پزشک مراجعه کنید تا همه چیز بررسی شود و این سلامت پایدار بماند. غربالگری برای پیشگیری از بیماری می‌تواند روشی باشد تا بیماری خیلی زود کشف شود که در این صورت درمان راحت‌تر است و احتمال کمی وجود دارد تا مشکلی پیش بیاید که طول عمر فرد را تهدید کند.

يکشنبه 22/8/1390 - 19:49
تست های هوش و روان شناسی و سرگرمی

تست روانشناسی واقعی و بسیار جالب

روانشناسی اسلامی!!!

تصور کنید در بیابان خشک و بی پایانی در حال راه رفتن هستید خسته،گرسنه،تشنه،پس از ۵ ساعت پیاده روی……ناگهان ساختمان مجلل و با شکوهی در جلوی شما ظاهر می‌شود.۱٫ساختمانی که جلوی شما ظاهر شده است چیست؟الف-یک قصر    ب- یک موزه    ج-یک هتل    د-یک بنای مذهبی (مسجد-کلیسا-……)

 

۲٫شما از چه طریقی وارد ساختمان می‌شوید؟

الف-پنجره    ب- در        ج- بالکن         د- تونل زیر زمینی

وقتی وارد ساختمان شدید آن را بسیار مجلل و باشکوه می یابید……ناگهان صدای در زدن می‌شنوید…در را باز می‌کنید و کسی را می‌بینید که واقعاً می‌خواستید با او باشید.

۳٫ آن شخص کیست؟

به گشتن ادامه می‌دهید…پلکانی را می‌بینید که به طبقه بالا می‌رود.

۴٫مارپیچی است یا مستقیم؟

از پلکان بالا می‌رویم تعداد پله ها را می‌شمارید.

۵٫چند پله بود؟(هر عددی از یک تا بی نهایت)

بعد وارد اتاقی می‌شوید……….

۶٫دلتان می‌خواهد این اتاق چقدر بزرگ باشد؟

الف-به اندازه یک آکواریوم 

ب-به اندازه یک اتاق معمولی  

ج-به اندازه یک جنگل 

د-به اندازه  اقیانوس آرام

۷٫دلتان می‌خواهد رنگ دیوار اتاق چه باشد؟

الف-قرمز    ب-سیاه و سفید      ج- ارغوانی      د-زرد یا پرتقالی      و-رنگ های رنگین کمان

یک میز جلوی شما ظاهر می‌شود…

۸٫آیا گرد- مربع- مثلث یا بدون شکل خاصی است؟

و ظرفی با ۵ میوه روی آن قرار دارد: گیلاس- سیب- کیوی- طالبی-هندوانه

۹٫یک میوه را انتخاب کنید…….

میوه ای که انتخاب کرده اید شما را به یاد این شخص می‌اندازد…

۱۰٫نام او را بنویسید.

۱۱٫شما میوه را برمی‌دارید و………

الف-بلافاصله آن را می‌خورید.

ب- قسمت کرم خورده را می‌ برید و قسمت سالمش را می‌خورید.

ج-آن را می‌برید و داخلش را می‌بینید که کرم خورده است و….بعد به خوردنش ادامه می‌دهید

د-اگر کرم خورده باشد تمامش را دور می‌اندازید

از آن ساختمان خارج می‌شوید و ۵ حیوان را می‌بینید.موش- آهو- اسب- دلفین- فیل

۱۲٫این حیوانت را به ترتیب اولویت که برایتان دارند رده بندی کنید..

جواب:

۱٫نشان دهنده چیزی است که شما بیشتر از بقیه چیزها دنبال آن هستید.
قصر:ثروت           موزه:حرفه و شغل                    هتل:خانه و عشق   
مکان مذهبی:اعتقادات یا زمینه رشد روحی و روانی شماست

۲٫نشان دهنده نوع زندگی  است که به دنبال آن هستید.

پنجره:زندگی سرشار از رویدادهای پیش بینی نشده و شگفت انگیز

در:زندگی آرام و امن

بالکن:زندگی مسالمت جویانه و عاشقانه

تونل زیر زمینی:زندگی خطرناک ولی معنی دار پر از تجربه های متفاوت

۳٫فردی که پشت در می‌بینید همان کسی است که شما در رویارویی با مشکلات زندگی می‌توانید کاملاً به او اعتماد کنید.

۴٫پلکان نشانه زندگی عشقی شماست پیچ در پیچ ولی زیبا – مستقیم معمولی ولی خسته کننده

۵٫تعدا پله ها:تعداد تلاشهایی که شما امیدوارید برای برقراری رابطه تان به عمل آورید.

۶٫اندازه اتاق:میزان ماجراجویی هر چه کوچک باشد یعنی شما آدم محافظه کاری هستید

۷٫رنگ اتاق شخصیت شماست:
قرمز:احساساتی و پر شور      سیاه و سفید:منطقی       ارغوانی:ماجراجو

زرد و پرتقالی:شادمان و سرحال     رنگین کمان:شما در مورد این که واقعاً چه هستید شک دارید

۸٫شکل میز:زاویه دید شما را نسبت به چیزها یا موقعیت ها نشان می دهد.

مربع:ثابت و منصفانه

گرد:شما می‌خواهید چیزها را از دیدگاه و نقطه نظر بسیاری افراد دیگر ببینید

مثلث:شما می‌خواهید مبتکر و اصلی باشید

بی شکل:شما آدم بی اراده ای هستید و همیشه طفره می‌روید

۹٫میوه ها نشانگر این هستند که شما به دنبال چه نوع دوستانی می گردید میوه های بزرگتر نشانگر این هستند که نمود فیزیکی و ظاهری برای شما بیشتر اهمیت دارد و میوه های کوچکتر به معنی این هستند که شخصیت افراد برای شما مهم است.

۱۰٫این شخص نشانگر نوع دوستانی است که شما به دنبال او هستید.

۱۱٫چگونگی خوردن میوه نشانگر این است که شما چگونه با دیگران رفتار می‌کنید.

الف:یعنی شما کینه ای از دیگران به دل نمی‌گیرید

ب:یعنی شما فقط نکات مثبت دوستانتان را می‌پذیرید و از پذیرفتن نکات منفی آنها سرباز می زنید

ج:خوردن آن علیرغم کرم خوردگی یعنی نقاط قوت و ضعف دیگران را می پذیرید

د:دور انداختن یعنی شما آدم بی رحمی هستید.

۱۲٫ ۵ حیوان:

دلفین:شغل و حرفه               فیل:خانواده

اسب:عشق                       موش:انتظار و احترام
آهو: دوستان شما و چیزهایی که به آن توجه دارید است.

يکشنبه 22/8/1390 - 19:48
خودرو

خودرو (همچنین اتومبیل یا ماشین) به وسیله نقلیه چرخداری گفته می‌شود که موتور خود را حمل می‌کند.

خودرو به وسایلی گفته می‌شود که بدون ارتباط با وسیله دیگر و به کمک نیروی ماشینی خود، قادر به حرکت باشد.

دید کلی

اصولا برای تمام وسایلی که دارای منبع قدرت باشند و به خودی خود بتوانند حرکت کنند، می‌توان واژهٔ خودرو را بکار برد. لیکن کاربرد این واژه در زبان ما دارای محدوده مشخصی است که معمولاً به وسایل متحرکی گفته می‌شود که همگی دارای حرکت بوده و با زمین در تماس هستند. بنابراین به وسایلی مثل قطار، کشتی و هواپیما خودرو گفته نمی‌شود. نمونه‌های بارز خودرو عبارت‌اند از:

ماشین‌های سواری، کامیون‌ها و موتورسیکلت‌ها... و جدیداً ماشینهایی در دنیا ساخته شده اند که با سوخت برق کار میکنند و به محیط زیست صدمه‌ای نمیرسانند و خیلی عالی هستند

تاریخچه

Auto.gif

شاید بتوان اولین ایدهٔ مکتوب در مورد وسیلهٔ نقلیه‌ای را که بدون نیروی انسان یا حیوانات قادر به حرکت باشد، در ایلیاد اثر هومر یافت. در قسمتی از رمان، هفاستوس (خدای آتش و فلزکاری) یک سه‌چرخهٔ متحرک می‌سازد و از آن برای جابجایی استفاده می‌کند. اما در عالم واقع، این وسیله برای اولین بار در کشور انگلستان ساخته شد. این وسیله نقلیه به کمک نیروی بخار کار می‌کرد. این وسیله دارای یک موتور بزرگ بخار بود که برای تولید توان به مقادیر زیادی آب و ذغال سنگ نیاز داشت و جهت استفاده از آن به چند خدمه نیاز بود.

موتور احتراقی در سال ۱۸۶۰ میلادی به‌وسیلهٔ یک بلژیکی به نام اتین لونوار اختراع شد. پس از آن، روند تکامل صنعت خودروسازی تداوم یافت و در بین سال‌های ۱۸۶۰ تا ۱۹۷۰ میلادی در اروپا اختراعات مختلفی به وسیله چند تن از مهندسان انجام گرفت.

نخستین خودرو با موتور برونسوز یک موتور کوچک بود که بر روی یک گاری کوچک نصب شد. این خودرو را زیگفرد مارکوس در سال ۱۸۷۴ میلادی در شهر وین ساخت. موتور این وسیله نقلیه، موتور بخاری یا موتور برونسوز نام گرفت. اما به‌تدریج موتورهای برونسوز تبدیل به موتورهای درونسوز گردیدند. در موتورهای درونسوز، مخلوط هوا و گاز در داخل سیلندر به وسیله جرقه محترق می‌گردد. اولین نمونه موتور احتراق داخلی را یک مهندس آلمانی به نام نیکلاس اتو ساخت. موتورهای امروزی، در حقیقت نمونه تکامل یافته این موتور محسوب می‌شوند. اما معمولاً اختراع خودرو به گات لیب دایملر، یا کارل بنز نسبت داده می‌شود. این دو نفر در یک زمان و به‌صورت جداگانه برای ساخت یک خودرو کامل تلاش می‌نمودند. دایملر در ابتدا عضو تیم نیکلاس اتو بود ولی بعداً به‌طور جداگانه به‌همراه ویلهلم مای باخ موتور سبک با سرعت بالا (دور موتور ۹۰۰ rpm) را ساخت. همچنین اولین سیستم جرقه‌زنی الکتریکی را بنز طراحی نمود.

درعین حال، برخی به اشتباه، هنری فورد را به عنوان مخترع خودرو می‌دانند. این اشتباه به این خاطر رخ می‌دهد که هنری فورد، در واقع، ایدهٔ تولید اتومبیل ارزان قیمت را تحقق بخشید و استفاده از خودرو را در مقیاس گسترده و توسط مردم عادی امکان‌پذیر نمود. هنری فورد در سال ۱۸۹۱ یک موتور کوچک گازوئیلی طراحی کرد و سه سال بعد، یک ماشین گازوئیلی ساخت که به نام کالسکه بدون اسب شناخته می‌شود. ۵ سال بعد، هنری فورد طراحی ماشین‌های موسوم به مدل A و مدل T را آغاز کرد. او سرانجام توانست خط تولید و مونتاژ این اتومبیل‌ها را توسعه دهد تا تولید ماشین‌ها سریع‌تر و اقتصادی‌تر شود. مدل T اتومبیلی بود که در همه جای اروپا به‌راحتی استفاده می‌شد و موتورش آنقدر قوی بودکه در زمین‌های ناهموار به راحتی حرکت می‌کرد. این اتومبیل، به سادگی تعمیر می‌شد و حتی یک کشاورز با کمی دقت می‌توانست قطعات معیوب آن را عوض کند. قیمت این اتومبیل در آن زمان، ۸۵۰ دلار بود. این قیمت اگرچه نسبت به درآمد مردمان عادی، قیمت بالایی محسوب می‌شد، ولی نسبت به اتومبیل‌های زمان خودش بسیار ارزان بود.

چندی از مقاطع بسیار مهم و تحولات اساسی در تاریخچه خودرو[نیازمند منبع]:

  • سال ۱۸۷۶ میلادی: ساخت موتور چهارزمانه توسط اتو و لانگن

  • سال ۱۸۸۳ میلادی: ساخت موتور کاربوراتوردار با دور زیاد توسط دیملر

  • سال ۱۸۸۴میلادی: ساخت اولین موتور سیکلت با قدرت ۲/۱ اسب بخار توسط دیلمر

  • سال ۱۸۸۶ میلادی:ساخت اتومبیل سه چرخه با دستگاه اشتعال برقی توسط بنز و دیلمر

  • سال ۱۸۹۳ میلادی: ساخت کاربراتور انژکتوری توسط مایباخ

  • سال ۱۸۹۷ میلادی: ساخت موتور دیزل توسط ردولف دیزل

  • سال ۱۹۰۰ میلادی: طراحی ساختمان کلی اتومبیل به نحوی که امروزه هم رایج است

  • سال ۱۹۲۴ میلادی: ساخت یک خودرو با استفاده از موتور دیزل توسط کارخانه بنز

  • سال ۱۹۵۷ میلادی: ساخت موتور وانکل

ساختمان خودروها

هر خودرو را می‌توان به هفت بخش کلی تقسیم کرد که عبارت‌اند از:

  1. مولد قدرت(موتور): در این واحد که انرژی شیمیایی بنزین به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شود حرارت ناشی از سوختن هیدروکربورها با بالاتر از ۷۰۰درجهٔ سانتیگراد می‌رسدکه به علت بازده مفید سیستم از هر ۴ قسمت حرارت تولید شده۱ قسمت به انرژی مکانیکی تبدیل می‌شدو بقیه به صورت هوای گرم یا دودهای حاصل از احتراق از موتور خارج می‌شود

در یک موتور در حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ قطعهٔ متحرک وجود دارد که همه نیاز به روغن کاری دارند با توجه به درست کار کردن سیستم روغنکاری و لی باز هم عمر مفید یک خودرو ۸ سال کار و یا پیمودن۱۵۰۰۰۰کیلومترمسافت است.

  1. سیستم انتقال قدرت:این مجموعه وظیفه دارد قدرت تولیدی موتور را به چرخها انتقال دهد که شمال جعبه دنده یا مبدل گشتاور و سرعت، وکلاچ می‌باشد.

  2. گروه فنر بندی و تعلیق:در اتومبیل‌های جدید دستگاه فنر بندی در هر دقیقه بیش از ۱۰۰۰تا ۱۲۰۰بار نوسان می‌کند تا اتاق و شاسی، سرنشینان را در معرض ضربه‌های ناشی از ناهواری‌ها ی جاده قرار ندهد

  3. گروه چرخ بندی ترمزها:به طور متوسط در هر ۹۰۰۰۰کیلو متر مسافت پیموده شده یا هر شش سال کار خودرو هر چرخ حدود ۹۵ میلیون بار چرخش می‌کند

  4. گروه بدنه و شاسی:بدنهٔ خودرهای جدید طوری ساخته می‌شود که بتواند تمامی قطعات را نگهداری کند در هر بدنهٔ خودرو حدود ۴۰متر مربع ورق فولادی به کار می‌رود که ضخامت آن۴/۰ تا ۲/۱می باشد

  5. گروه هدایت و فرمان:نیروی متوسطی که لازم است تا بتوا خودرو را در یک پیچ معمولی هدایت کرد بین ۵ تا ۱۰ کیلوگرم می‌باشد ولی سیستم‌های جدید فرمان ای نیرو را به حدود ۳۰گرم کاهش داده‌است

  6. گروه مدارات الکتریکی:از باطری‌های ۲۴،۱۲،۶ ولتی برای راه اندازی و روشن کردن موتور استفاده می‌شود سیستم جرقه زنی را تا ۳۰۰۰۰ولت افزایش داده برای جرقه زنی موتور اماده می‌کند در این گروه همچنین چراغهای روشنایی و علایم وبرف پاکن‌ها و بخاری و دیگر وسایل الکتریکی نصب شده‌است

طرز کار خودرو

خودروهای امروزی جهت تولید قدرت از سوخت‌های فسیلی استفاده می‌کنند. این خودروها همگی دارای موتورهای درونسوز هستند که با سو زاندن بنزین، گازوئیل و یا گاز طبیعی انرژی ذخیره شده در این سوختها را به شکل انرژی جنبشی قابل استفاده در می‌آورند. (این کار در موتور خودرو انجام می‌شود).

توان تولید شده در موتور خودرو به واسطه سیستم انتقال نیرو از موتور خودرو به چرخهای آن منتقل می‌شود. در واقع چرخهای خودرو عامل ارتباط خودرو با زمین و به وجود آورنده حرکت خودرو است. آنگاه حرکت تولید شده به وسیله انسان، یا برای جابجایی و یا برای کشیدن وسیله دیگری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خودروی برقی

نوشتار اصلی: خودروی برقی


 

کاربرد خودرو

کاربرد خودروها در زندگی امروزه بشر بسیار متنوع و بسیار گسترده‌است بطوری که اگر خودروها را از زندگی روزمره حذف کنیم شاید تمدن بشری دیگر به شکل کنونی وجود نداشته باشد. عمده فعالیت خودروها در زمینه‌های زیر است:

  • ترابری:

واژه ترابری خود گویای فعالیت انجام شده توسط خودروها است. چرا که قسمت اعظم مواد و اشیاء انسان‌ها نیز خود بخش وسیعی از حمل و نقل را شامل می‌شود.

  • تولید توان کششی:

کاربرد دیگر خودروها در تولید توان کششی است که در بخش‌هایی مثل کشاورزی و یا صنعت و یا خدمات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این کاربرد می‌تواند در قالب یک تراکتور کشاورزی یا یک لیفت‌تراک و یدک‌کش و یا یک ماشین راهسازی جلوه گر شود.

بزرگ ترین سازندگان اتومبیل جهان بر حسب تولید در سال ۲۰۰۶

تعداد کل تولید شده (بر حسب ۱۰۰۰ دستگاه)

گروه سازنده

۱۰۰۰

۲۰۰۰

۳۰۰۰

۴۰۰۰

۵۰۰۰

۶۰۰۰

۷۰۰۰

۸۰۰۰

۹۰۰۰

۱۰۰۰۰

جنرال موتورز

۸۹۲۶

تویوتا

۸۰۳۶

فورد

۶۲۶۸

فولکس‌واگن

۵۶۸۵

هوندا

۳۶۷۰

پژو-سیتروئن (PSA)

۳۳۵۷

نیسان

۳۲۲۳

کرایسلر

۲۵۴۵

رنو

۲۴۹۲

هیوندای

۲۴۶۳

فیات

۲۳۱۸

سوزوکی

۲۲۹۷

دایملر

۲۰۴۵

مزدا

۱۳۹۶

کیا

۱۳۸۲

کلید

خودروها

خودروهای سبک

خودروهای سنگین

اتوبوس

کل تولیدات جهانی: ۶۸۳۴۰

مرجع:
. July 2007. 

يکشنبه 22/8/1390 - 19:45
تاریخ

هنگامی که سخن از تاریخ ایران می‌رود باید به این نکته توجه داشت که آیا منظور تاریخ اقوام و مردمانی است که از سرآغاز تاریخ تا کنون در مرزهای سیاسی ایران امروزی زیسته‌اند یا تاریخ اقوام و مردمانی است که خود را به نحوی از انحاء ایرانی می‌خوانده‌اند و در جغرافیایی که دربرگیرندهٔ ایران امروز و سرزمینهایی که از دیدگاه تاریخی بخشی از ایران بزرگ (ایرانشهر) بوده‌است زیسته‌اند. گاه تاریخ ایران را از ورود آریایی‌ها (که نام ایران نیز از ایشان گرفته شده‌است) به فلات ایران آغاز می‌کنند. ولی این به این معنی نیست که فلات ایران تا پیش از ورود ایشان خالی از سکنه یا تمدن بوده‌است. پیش از ورود آرییایان به فلات ایران تمدنهای بسیار کهنی در این محل شکفته و پژمرده بودند و تعدادی نیز هنوز شکوفا. برای نمونه تمدن شهر سوخته (در سیستان)، تمدن عیلام (در شمال خوزستان)، تمدن جیرفت (در کرمان)، تمدن ساکنان تپه سیلک (در کاشان)، تمدن اورارتو (در آذربایجان)، تپه گیان (در نهاوند) و تمدن کاسی‌ها (در لرستان امروز) ذکر می‌شود.

نکتهٔ مهم دیگر شناخت وضع مناطق داخلی ایران در زمان شکل‌گیری و رواج تمدن‌های کهن است. یعنی فهم اینکه در زمان تمدن‌ها و دولت‌های باستانی چون سومر، کلده، اور، بابل، آشور، اورارتو و نظائر آن، وضع این مناطق داخلی فلات ایران، که مجزا از منطقه مستقیم تحت حاکمیت این تمدن‌ها و دولت‌ها بوده‌است، به چه نحوی جریان داشته است؟

ایران پیش از آریاییان

پیش از آریاییان تمدن‌های شهر سوخته (در سیستان)، تمدن ایلام (در شمال خوزستان)، تمدن جیرفت (در کرمان)، تمدن ساکنان تپه سیلک (در کاشان)، تمدن اورارتو (در آذربایجان)، تپه گیان (در نهاوند) و تمدن کاسی‌ها‌ (در كرمانشاه و لرستان) و تپورها در تبرستان (مازندران)در سرزمین ایران بودند.

ایلامیان یا عیلامی‌ها از هزاره چهارم پ. م. تا هزاره نخست پ. م.، بر بخش بزرگی از مناطق جنوب غربی پشتهٔ ایران فرمانروایی کردند. به قدرت رسیدن حکومت ایلامیان و قدرت یافتن سلسلهٔ عیلامی پادشاهی اوان در شمال دشت خوزستان مهم‌ترین رویداد سیاسی ایران در هزاره سوم پ. م. است. تا پیش از ورود مادها و پارسها، تاریخ سرزمین ایران منحصر به تاریخ عیلام است.

دانش پژوهشی‌های نوین نشان می دهد که عنصر ایرانی زبان همواره در میان تیره‌های به اصطلاح آسیانیک دخیل بوده اند.[۱]

ایران و آریاییان

نظریه‌ای که امروز بیش از هر نظریهٔ دیگری در میان صاحب‌نظران مقبول است اینست که قبایلی که خود را آریایی (آریایی در زبان ایشان به معنی شریف یا نجیب بود) می‌خوانندند در اواخر هزارهٔ دوم پیش از میلاد (در این تاریخ اختلاف بسیار است) به فلات ایران سرازیر شدند. از بررسی اساطیر و زبان ایشان برمی‌آید که ایشان خویشاوندی نزدیک با هندیان داشتند و گویا پیش از آمدن آنان به ایران و مهاجرت دستهٔ دیگر به هند با هم می‌زیستند. به هر حال آنچه مسلم است اینست که هر دو دسته خود را آریایی می‌خواندند.

بخشبندی تاریخ ایران

نکتهٔ دیگر آنکه معمولاً تاریخ ایران را به دو دورهٔ کلی تاریخ ایران پیش از اسلام و تاریخ ایران پس از اسلام تقسیم می‌کنند.

دو روایت مختلف از تاریخ ایران پیش از اسلام وجود دارد: یکی روایت سنتی که مبتنی بر تواریخ سنتی است (شامل شاهنامه‌) و از نخستین پادشاه کیومرث (که پادشاه جهان و نه فقط ایران است) آغاز می‌شود و شامل سلسله‌های پادشاهی پیشدادیان، کیانیان، ملوک‌الطوایفی (اشکانیان) و ساسانیان است. این روایت سنتی به یک معنی روایتی اسطوره‌ای از تاریخ ایران است و شامل اطلاعات ذی‌قیمت مردم‌شناسانه و اسطوره‌شناسانه‌است.

روایت دیگر روایت مبتنی بر تواریخ خارجی (شامل تواریخ یونانی، ارمنی، رومی) و مدارک و یافته‌های باستانشناسی (شامل کتیبه‌ها و سکه‌ها) و به طور کلی روایتی مدرن و علمی‌است. در این روایت خاندان‌های پادشاهی در ایران پیش از اسلام از قرار زیرند: مادها، هخامنشیان، سلوکیان، اشکانیان و ساسانیان.

شاید بسیاری باور ننمایند که از سال سی‌ام هجری که سال مرگ یزدگرد آخرین پادشاه ساسانی است تا سال ۱۳۴۴ه‍.ق(=۱۳۰۴ه‍.خ) که تاریخ برافتادن قاجاریان می‌باشد در درون حدود طبیعی ایران بیش از یکصد و پنجاه خاندان به استقلال یا نیمه استقلال پادشاهی کرده‌اند و از میان ایشان تنها چهار خاندان سلجوقیان و مغولان و صفویان و نادر شاه را می‌توان گفت که بر سراسر ایران حکمروا بودند. از دیگران طاهریان، سامانیان، صفاریان، غزنویان، بویهـیان، خوارزمشـاهیان، قره‌قویونلویان، آق‌قویونلویان، زندیان، قاجاریان اگر چه پادشاهان بزرگ و بنام بودند هیچ کدام سراسر ایران را زیر فرمان نداشتند. آن دیگران هم جز خاندان‌های کوچکی نبودند که هر کدام بر یک یا دو ولایت فرمانروا بودند.[۲]

در زمینه دودمان‌ها باید این را به اشاره یادآوری کرد که در یک دوره که آل جلایر نیز بر بخش‌هایی از ایرانزمین فرمان می‌راندند، حدود بیست دودمان بر ایران فرمانروا بودند.

نگاره‌ای سراسرنما از تخت جمشید

دودمان‌های دوران پیش از اسلام

ماد (آغاز قرن هشتم ق. م.۵۵۰ ق. م.) بنیان‌گذار (دیاکو) (هووخشتره)

  • هخامنشی (۵۵۹ ق. م.- ۳۳۰ ق. م.) بنیان‌گذار کوروش شهریار معروف داریوش

  • سلوکیان (۳۳۰ ق. م.- ۱۲۹ ق. م.) بنیان‌گذار سلوکوس یکم

  • اشکانیان (۲۵۶ ق. م.- ۲۲۴ م.) بنیان‌گذار اشک یکم شهریاران بزرگ مهرداد یکم ارد یا اشک سیزدهم

  • ساسانیان (۲۲۴ م.۶۵۲ م.) بنیان‌گذار (اردشیر بابکان) شهریاران بزرگ شاپور ۱، شاپور دوم و انوشیروان دادگر.

دودمان‌های دوران پس از اسلام

طاهریان (۲۰۵ - ۲۵۹ ه. ق.) بنیان‌گذار طاهر ذوالیمینین

  • صفاریان (۲۶۱ - ۲۸۷ ه. ق.) بنیان‌گذار یعقوب لیث

  • سامانیان (۲۶۱ - ۳۸۹ ه. ق.) بنیان‌گذار نصر اول شهریاران بزرگ اسماعیل بن احمد و نصر بن احمد

  • زیاریان(۳۱۵ - ۴۶۲ ه. ق.) بنیان‌گذار مرداویج پسر زیار شهریار معروف قابوس بن وشمگیر

  • بوییان (۳۲۰ - ۴۴۰ ه. ق.) بنیان‌گذار عمادالدوله علی شهریار بزرگ عضدالدوله

  • غزنویان (۳۸۸ - ۵۵۵ ه. ق.) بنیان‌گذار سلطان محمود غزنوی

  • سلجوقیان (۴۲۹ - ۵۹۰ ه. ق.) بنیان‌گذار طغرل بیک شهریاران بزرگ ملکشاه و سلطان سنجر

  • خوارزمشاهیان (۴۷۰ - ۶۱۷ ه. ق.) بنیان‌گذار (انوشتکین غرجه) شهریاران معروف: محمد خوارزمشاه

  • ایلخانان مغول (۶۵۴ - ۷۳۶ ه. ق.) بنیان‌گذار هولاکو خان

  • تیموریان (-۷۷۱ ۹۰۳ ه. ق) بنیان‌گذار تیمور گورکانی

  • صفویان - (۹۰۶ - ۱۱۳۵ ه. ق.) بنیان‌گذار شاه اسماعیل اول شهریار بزرگ شاه عباس

  • افشار (۱۱۴۸ - ۱۱۶۱ ه. ق.): بنیان‌گذار نادرشاه

  • زند (-۱۱۶۳ ۱۲۰۹ ه. ق.) بنیان‌گذار کریم خان زند

  • قاجار (۱۲۰۹ - ۱۳۴۵ ه. ق.) بنیان‌گذار آغا محمد خان

  • سلسله پهلوی (آغاز۱۳۴۵ ه. ق. ۱۳۰۴ ه. ش.) بنیان‌گذار رضا شاه

  • جمهوری اسلامی (آغاز ۱۳۵۷ ه. ش.) بنیان‌گذار روح‌الله خمینی

يکشنبه 22/8/1390 - 19:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته