• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1307روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 



کارشناسان نروژی هشدار دادند که استفاده از اسپری‌های شوینده‌ و پاک‌کننده همچون مصرف روزانه ۲۰ نخ سیگار برای سلامت ریه‌ها ضرر دارد.
 به گزارش ایسنا، نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف مرتب شوینده‌ها روی سلامت ریه‌ها تاثیر دارد که با استعمال روزانه یک بسته سیگار برابری می‌کند.

 

در این بررسی بیش از ۶۰۰۰ نفر برای یک دوره ۲۰ ساله تحت کنترل قرار گرفتند و مشخص شد این افراد به ویژه زنان پس از استفاده طولانی مدت از محصولات شوینده دچار مشکلات حائز اهمیتی می‌شوند.

 

کارشناسان نروژی به افراد توصیه کرده‌اند باید از مصرف مرتب این محصولات شوینده خودداری کرده و آنها را با آب و پارچه‌های میکروفایبر جایگزین کنند.

 

به گفته کارشناسان در حالیکه تاثیرات کوتاه مدت استفاده از شوینده‌های شیمیایی در خطر بروز بیماری آسم به خوبی مورد بررسی قرار گرفته اما در رابطه با تاثیرات طولانی مدت آن اطلاعات چندانی وجود ندارد.

 

به گزارش روزنامه ایندیپندنت، محققان معتقدند این محصولات شیمیایی به تدریج به مجاری تنفسی آسیب وارد می‌کند و ممکن است با افزایش سن میزان تحلیل رفتن عملکرد ریه‌ها را تسریع کند. 

 

يکشنبه 10/4/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه



به گفته محققان، یکی از فاکتورهای پرخطر احتمالی سکته، کوتاه قدی در کودکی است. 
به گزارش مهر، پژوهشگران دانمارکی دریافتند زنان و مردانی که در سن ۷ سالگی به طور میانگین ۵ سانتی متر از همسن و سال های خود بلندقدتر هستند، در بزرگسالی بالغ بر ۱۱ درصد کمتر دچار سکته ایسکمیک می شوند؛ این نوع سکته ناشی از لختگی خون است.

 

ریسک سکته هموراژیک هم که نوعی سکته ناشی از خونریزی در مغز است، تا ۱۱ درصد در مردانی که به طور متوسط ۵ سانتیمتر بلندتر از همسن و سال های خود در سن ۷ سالگی بودند، کاهش می یابد. در مورد این نوع سکته هیچ رابطه ای در زنان شناسایی نشد.

 

«جنیفر لین بیکر»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان فردریکزبرگ دانمارک، در این باره می گوید: «قد کوتاه تر نشانه افزایش ریسک سکته است.»

 

این مطالعه حدودا ۷۰ ساله شامل بیش از ۳۱۰ هزار نفر بود. به گفته بیکر، اگرچه این مطالعه طولانی و بزرگ بوده، اما هنوز اثبات نشده است که کوتاه قدی عامل بروز سکته است.

 

در این مطالعه محققان بر قد کودکان از سن ۷ تا ۱۳ سالگی تمرکز کرده بودند. آنها به نتایج مشابهی در رابطه با ریسک سکته و اندازه قد در هر یک از این سنین پی بردند.

 

به گفته بیکر، یک مکانیسم احتمالی در مورد ارتباط قد و سکته ممکن است فشارخون باشد.

 

وی می گوید: «مشخص شده است که افراد کوتاه قدتر فشارخون بالاتری دارند که در عوض ریسک سکته افزایش می یابد.»

يکشنبه 10/4/1397 - 16:6
سلامت و بهداشت جامعه


مطالعه جدید نشان می دهد دویدن تاثیرات منفی استرس حاد را بر هیپوکامپ مغز که بخش مربوط به یادگیری و حافظه است کاهش می دهد. 
به گزارش مهر، مطالعات قبلی نشان داده اند که چقدر ورزش منظم به هر شکل و نوعی می تواند در درمان مجموعه ای از مشکلات سلامت نقش داشته باشد.

 

حال مطالعه جدید نشان می دهد دویدن روزانه با میانگین مسافت ۵ کیلومتر می تواند فرد را از استرس نجات داده و همچنین از حافظه محافظت کند.

 

در مطالعات قبلی ارتباط ورزش منظم با تقویت قدرت مغز و سلامت عمومی ذهن و روان اثبات شده است.

 

در درون هیپوکامپ مغز، ایجاد خاطره و یادآوری آن زمانی روی می دهد که سیناپس ها یا اتصالات بین نورون ها به مرور زمان تحکیم شوند. این فرآیند تقویت و استحکام سیناپسی LTP (تقویت درازمدت) نامیده می شود.

 

استرس طولانی مدت یا حاد موجب تضعیف این سیناپس ها می شود که در نتیجه LTP کاهش یافته و در نهایت بر حافظه تاثیر می گذارد.

 

«جف ادواردز»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بریگام یانگ آمریکا، در این باره می گوید: «ورزش شیوه ای ساده و کم هزینه در حذف تاثیرات منفی بر حافظه استرس شدید و مزمن است.»

 

در این مطالعه، گروهی از موش ها بر روی چرخ های در حال حرکت به مدت چهار هفته قرار گرفتند که به طورمیانگین روزانه ۵ کیلومتر روی این چرخه ها می دویدند.

 

گروه دیگر از موش ها زندگی بی تحرک داشتند. سپس نیمی از هر گروه در معرض موقعیت های استرس زا نظیر راه رفتن بر روی سکوی مرتفع یا شنا در آب سرد قرار گرفتند.

 

یک ساعت بعد از ایجاد استرس، محققان آزمایش الکتروفیزیولوژی را بر روی مغز حیوانات انجام دادند تا LTPشان را اندازه گیری کنند.

 

نتایج نشان داد موش های پراسترس که در گروه ورزش بودند LTP بسیار بیشتر و عملکرد حافظه بیشتری در مقایسه با موش های پراسترس گروه بی تحرک داشتند.

يکشنبه 10/4/1397 - 16:5
سلامت و بهداشت جامعه



طبق نتایج یک مطالعه جدید مصرف بیش از دو وعده ماست در هفته ریسک ابتلا به بیماری قلبی یا سکته را کاهش می دهد.
 به گزارش  مهر، کارشناسان تغذیه عنوان می کنند ماست که از طریق تخمیر باکتریایی شیر تولید می شود، می تواند منبع مواد مغذی مهمی نظیر پروتئین باشد.

 

فشارخون بالا فاکتور پرخطر اصلی بیماری قلبی-عروقی است. آزمایشات بالینی قبلی تاثیرات مفید مصرف لبنیات را بر سلامت قلبی-عروقی اثبات کرده اند.

 

«جاستین بوندیا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بوستون، در این باره می گوید: «ما دریافتیم مصرف بلندمدت ماست ریسک مشکلات قلبی-عروقی را کاهش می دهد که ناشی از تاثیرات سودمند محصولات لبنی تخمیرشده است.»

 

وی در ادامه تاکید می کند: «نتایج ما دیدگاه جدیدی را در مورد تاثیر مصرف ماست بر سلامت قلب نشان می دهد.»

 

این مطالعه شامل بیش از ۵۵ هزار زن (۳۰ تا ۵۵ سال) مبتلا به فشارخون بالا و ۱۸ هزار مرد (۴۰ تا ۷۵ سال) بود.

 

تحقیقات نشان داد مصرف بیشتر ماست با کاهش ۳۰ درصدی ریسک حمله قلبی در بین زنان و کاهش ۱۹ درصدی این ریسک در مردان مرتبط بود.

 

به گفته محققان، در هر دو گروه زنان و مردان شرکت کنندگانی که بیش از دو وعده ماست در هفته مصرف کرده بودند حدود ۲۰ درصد کمتر با ریسک بیماری قلبی عروق کرونر یا سکته در طول مدت مطالعه مواجه بودند.

يکشنبه 10/4/1397 - 16:4
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

با افزایش دمای هوا در تابستان خطراتی برای ورزش کردن در دمای بالا و زیر آفتاب وجود دارد که ورزشکاران باید آنها را در نظر داشته باشند.
به‌ گزارش ‌ایسنا ‌و ‌به نقل از Wtop، ورزش کردن در هوای گرم باعث افزایش فشار بیشتر بر بدن می‌شود. ورزش به خودی خود دمای بدن را افزایش می‌دهد و در صورتی که دمای هوا نیز زیاد باشد خطراتی برای سلامتی ایجاد می‌شوند. خطراتی که در این شرایط وجود دارند عبارتند از:

 

- کرمپ عضلانی:

ممکن است که به دلیل گرمای زیاد هوا عضلات انقباض زیاد پیدا کند و اسپاسم و کرمپ ایجاد شد.

 

- گرما زدگی:

ممکن است بر اثر گرما احساس غش کردن و از دست دادن توان ایجاد شود. اگر بلافاصله بعد از دویدن بایستید این اتفاق بیشتر احتمال دارد که رخ دهد.

 

- خستگی مفرط:

ممکن است با ورزش در گرما دمای بدن بیش از حد بالا برود. احتمال ضعف، سردرد، بی حالی و استفراغ وجود دارد.

يکشنبه 10/4/1397 - 16:3
سلامت و بهداشت جامعه




 

بازگشت وبا از بیماری های عفونی قدیمی است که از حدود 40 سال پیش در فصل گرما در ایران شیوع می یابد و البته در چهار سال اخیر به علت افزایش آگاهی مردم و به خصوص تامین آب سالم کنترل شده است و به طور متوسط سالانه کمتر از 100 مورد از این بیماری گزارش می شود. به گزارش ایرنا، بیماری وبا به عنوان یکی از بیماری های واگیر تهدیدکننده، برای نخستین بار در سال 1344 در کشور اتفاق افتاد و در سال های 1377 تا 1384 نیز در ایران تعداد موارد ابتلا به وبا 12 هزار و 33 مورد رسید و موارد مرگ ناشی از این بیماری نیز در این سال ها حدود 149مورد بوده است. 

 

بر اساس آخرین گزارش اپیدمی کشور در سال 77، حدود 11هزار نفر در همه استان‏های کشور به وبا مبتلا شده بودند و در سال 78 نیز حدود هزار مورد ابتلا به وبا تایید و طی چهار سال اخیر نیز به طور متوسط 100 مورد ابتلا به وبا در کشور گزارش شد. وبا از بیماری‌های عفونی قدیمی است که تا کنون هفت مورد پاندمی (همه گیری) در جهان ایجاد کرده است. 6 پاندمی اولیه وبا که از قرن 19 آغاز شده و تا قرن 20 ادامه داشته، از نوع کلاسیک بوده است.

 

آخرین اپیدمی وبا در جهان به سال 1992 میلادی بازمی‌گردد که در بنگلادش و جنوب آسیا افراد بسیاری به این بیماری مبتلا شدند. آخرین پاندمی وبا در سال 1961 میلادی و از نوع جدید التور بود. شناسایی التور به سال‌های دور برمی‌گردد، ولی بروز آن در سال 1961 و در آخرین پاندمی وبا بوده است.کارشناسان سلامت بر این باورند که وبا از بیماری‌های بومی ایران محسوب می‌شود و نزدیک به 40 سال است که در کشور ما وجود دارد، به طوری که قانون مصوب سال 1322 مجلس ایران، پزشکان را ملزم کرد تا در صورت مواجهه با این بیماری موارد را فورا گزارش کنند. وبا یک بیماری اسهالی حاد و آبکی است که از طریق آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود، عامل آن یک باکتری به نام ویبلیوکلراست که در آبهای سطحی و فاضلاب‏ها وجود دارد و منشا آن انسان‏های آلوده هستند،

 

کسی که به وبا مبتلا می‌شود مدفوع و آب محیط را آلوده می‌کند و افراد دیگری نیز به بیماری مبتلا می شوند. آب و غذای آلوده نخورید مرضیه معتمدی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: راه انتقال بیماری وبا دهانی بوده به این معنی که وقتی اگر فردی غذا و آب آلوده به مدفوع انسانی را بخورد، باعث انتقال می شود. وی، وبا را بیماری بومی کشور می داند که هر ساله مواردی از بیماری را که بعضی از سالها بیشتر و بعضی از سالها کمتر است، داریم. این متخصص داخلی، می افزاید: علائم بیماری وبا اسهال شدید و آبکی است، وقتی بیمار به وبا مبتلا می‌شود، اسهال آنقدر شدید و آبکی است که اگر بیمار در عرض چند ساعت به مرکز درمانی منتقل نشود ممکن است، جان خود را از دست بدهد.

 

درمان وبا آسان است معتمدی در عین حال درمان وبا را آسان بیان می کند و می گوید: اگر بیمار مبتلا به وبا به مرکز درمانی برسد، با جبران مایعات از دست رفته و آنتی بیوتیک به سرعت بهبود می یابد، نکته اصلی در سرعت شروع درمان است و اگر درمان را به موقع شروع کنیم ممکن است هیچ تلفاتی نداشته باشیم. وی در مورد راه‏های پیشگیری از وبا توضیح می دهد: در فصل گرما برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‏های روده ای از جمله وبا، سبزیجات و میوه ها را قبل از مصرف تمیز بشویید زیرا بیماری های روده ای بر اثر مصرف میوه ها و سبزی های آلوده و آب آشامیدنی ناسالم به ویژه در فصل گرما بروز می کند. این استاد دانشگاه ادامه می دهد: مهمترین راه انتقال این بیماری رعایت نکردن بهداشت فردی و نشستن دستها قبل از غذا است. از سوی دیگر مردم تصور می کنند که آب چاه، برکه، رودخانه ها و چشمه ها ظاهرا شفاف و برای نوشیدن بسیار گواراست در حالی که این آبها دارای انواع انگل هستند و خوردن آنها باعث بیماری‏های روده ای از جمله وبا می شود.

 

میزان کشندگی وبا 30 تا 40 درصد است معتمدی تصریح می کند: میزان کشندگی بیماری در صورت عدم جایگزینی سریع مایعات در بدن 30 تا 40 درصد است. البته حدود 80درصد بیماران مبتلا به وبا بدون علامت هستند و فقط 20 درصد افراد مبتلا به وبا دچار اسهال حاد آبکی می شوند. از این تعداد 10 تا 20 درصد دچار اسهال آبکی شدید همراه با استفراغ می شوند. هوشیاری جامعه در زمینه پیشگیری از وبا معتمدی خاطرنشان می کند: بهترین راه پیشگیری از وبا تامین آب آشامیدنی سالم، بهسازی محیط، سلامت غذا و آمادگی و هوشیاری جامعه است. وی ادامه می دهد: تعداد میکروب وبا در هر میلی لیتر مدفوع بیش از یک میلیون عدد است و هر بیمار مبتلا به وبا ممکن است طی دوران بیماری خود به طور متوسط بیش از 10 تا 20لیتر مدفوع آبکی دفع کند. راه سرایت وبا، آب یا غذای آلوده به مدفوع انسانی است چون ناقل بیماری فقط انسان است. معمولا 12 ساعت تا 6روز پس از مصرف مواد غذایی یا آب آلوده، بیماری ایجاد می شود و در طول این مدت امکان انتقال بیماری به نفر دیگر نیز وجود دارد.

 

این مساله می تواند به عنوان یک عامل خطر در شیوع این بیماری تلقی شود. ضمن اینکه هر چیزی که آلوده به باکتری وبا شده باشد، آلوده کننده است. وبا از بیماری‏های واگیر عفونی است محمود نبوی، معاون مرکز مدیریت بیماری‏های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: وبا یکی از بیماری‏های واگیر عفونی است که عامل بیماری زایی آن یک باکتری به نام ویبریوکلرا است. این بیماری بر اثر سم تولید شده و به صورت باکتری در روده کوچک تکثیر می‌ یابد. وی اضافه کرد: عامل بیماری وبا به مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالاست، بیشتر شایع است.

 

بیشتر عامل بیماریزا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است و وبا از طریق خوردن آب ناسالم، سبزی ها و صیفی های آلوده به انسان منتقل می شود. نبوی ادامه می دهد: با توجه به اینکه 98 درصد آب آشامیدنی کشور کلرینه می‌شود و سیستم لوله کشی و تصفیه آب در کشور وجود دارد هر سال در فصل گرما مواردی بیماری وبا شیوع می یابد و اسهال آبکی از مهمترین علائم این بیماری است. معاون مرکز مدیریت بیماری‏های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه افراد باید از آب آشامیدنی سالم در سفرها و اماکن عمومی استفاده کنند، تصریح می کند: باید سبزیجات را حتما قبل از مصرف ضدعفونی کرد، مایع ظرفشویی به دلیل اینکه حساسیت زاست، برای این کار مناسب نیست و باید از مواد ضدعفونی کننده آن هم به مقدار کم استفاده کرد.

 

سبزی پخته مصرف شود نبوی، می افزاید: اگر ضدعفونی کردن سبزی برای افراد مقدور نیست باید از سبزیجات پخته استفاده کنند. وی افزود: میوه هایی مانند خیار، گوجه فرنگی، انگور، توت فرهنگی، خربزه و هندوانه نیز باید به خوبی شست و شو داده شوند و با توجه به اینکه کاهو برای سالاد بیشتر استفاده می شود و احتمال انتقال وبا از آن وجود دارد، بهتر است افراد سالاد شیرازی مصرف کنند. نبوی با اشاره به اینکه امسال موردی از ابتلا به بیماری وبا گزارش نشده است، می گوید: با گرمتر شدن هوا و آغاز سفرهای تابستانی، مردم باید بیش از پیش بهداشت فردی را رعایت کنند تا از بروز وبا پیشگیری شود.

 

يکشنبه 10/4/1397 - 15:58
سلامت و بهداشت جامعه

 

کافیست برگهای ریحان را خشک و آسیاب کرده سپس به خمیردندان اضافه و هر روز از آن استفاده کنید، ریحان دندانها را در برابر عفونت هم بیمه میکند👌

يکشنبه 10/4/1397 - 15:57
سلامت و بهداشت جامعه



مطالعات جدید محققان دانشگاه واشنگتن نشان می دهد‌ آلودگی هوا، حتی به میزانی که در ظاهر ایمن به نظر می رسد، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می دهد. 
به گزارش  ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، این مطالعه نشان می دهد کاهش آلودگی هوا در مناطق آلوده مانند هند، می تواند منجر به کاهش ابتلا به دیابت در این مناطق شود.

 

دیابت یکی از سریع ترین بیماری های در حال رشد است که در حال حاضر بیش از 420 میلیون نفر در سراسر جهان به آن مبتلا هستند. رژیم غذایی نادرست، زندگی کم تحرک و چاقی مهمترین دلایل ابتلا به دیابت هستند و تحقیقات اخیر نشان می دهد آلودگی هوای خارج از منزل نیز درابتلا به این عارضه جهانی نقش دارد.

 

این مطالعه برای اولین بار است که نشان می دهد حتی سطحی از آلودگی هوا که ایمن شناخته می شود نیز در افزایش احتمال ابتلا به دیابت نقش دارد. این مطالعه نشان می دهد آلودگی هوا باعث کاهش تولید انسولین و بروز التهاب می شود و در چرخه تولید انرژی از گلوکز خون اختلال وارد می کند.

 

این مطالعه تخمین می زند که حدود 3.2 میلیون مورد جدید دیابت در سال 2016 میلادی به دلیل آلودگی هوا بوده است که حدود 14 درصد از کل موارد جدید ابتلا در سال در سطح جهانی است. این مطالعه همچنین نشان می دهد این خطر بیشتر متوجه کشورهای کم درآمد است.

 

نتایج این مطالعه در نشریه The Lancet Planetary Health منتشر شده است. 

 

 

يکشنبه 10/4/1397 - 15:55
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی با اشاره به این‌که بیماری تب خونریزی دهنده‌ی کریمه کنگو از جمله بیماری‌هایی است که با گرم‌تر شدن هوا احتمال شیوع دارد و بیماری بسیار خطرناکی است ، توصیه‌های پیشگیرانه‌ای را در این رابطه ارائه داد.
«امیرحسین بهداد» در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر این‌که همه اقدامات پیشگیرانه برای پیشگیری از تب کریمه کنگو توسط اداره کل دامپزشکی استان انجام شده است، گفت: اگر مردم نکات بهداشتی و پیشگیری‌های لازم را انجام دهند شاهد ابتلا و شیوع این بیماری در استان نخواهیم بود. 

وی تشریح کرد: مردم مطمئن شوند گوشتی که تهیه می‌کنند در کشتارگاه‌ها ذبح شده باشد، چون گوشت‌های ذبح شده در کشتارگاه‌ها، در سیستم پیش سردی قرار داده می‌شود. 

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی ادامه داد: حتی اگر گوشت دام مبتلا به بیماری هم باشد، زمانی که در سیستم پیش سردی قرار می‌گیرد، عامل بیماری به‌علت کاهش PH و افزایش اسید استیک از بین می رود و در نتیجه گوشتی که به دست مردم می‌رسد سالم و بهداشتی است. 

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: از مردم خواستاریم گوشت‌های مصرفی خود را از فروشگاه‌های معتبرخریداری کرده و گوشت بسته‌بندی شده نیز حاوی مهر تایید دامپزشکی باشد. 

وی با تأکید بر این‌که متأسفانه برخی شهروندان دام را خریداری کرده و در خانه ذبح می‌کنند، افزود: این کار اشتباه ترین کار ممکن است و شهروندان به هیچ عنوان دام را خودشان در خانه ذبح نکنند، چرا که اقدامی کاملا غیربهداشتی است. 

وی افزود: طی سال‌های گذشته چندین نفر از هموطنانمان به خاطر تب کریمه کنگو جان خود را از دست دادند. خواستاریم که مردم از خرید گوشت‌هایی که بصورت کشتار قاچاق، کشتار غیرمجاز، کشتار خارج از کشتارگاه ذبح می‌شوند، خودداری کنند. 

بهداد با بیان این‌که برخی به‌علت ناآگاهی یا کم آگاهی ذبح دام در خانه را ترویج می‌دهند، افزود: این موضوع به هیچ‌عنوان با موازین بهداشتی سنخیت ندارد. 

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه رایج شده که مردم در مسیر مشکین‌شهر، دامی را خریداری کرده و ذبح می‌کنند و گوشت را بدون این‌که در کشتارگاه ذبح شود، مورد استفاده قرار می‌دهند، در اینگونه موارد احتمال شیوع این بیماری وجود دارد. 

مدیرکل دامپزشکی استان در توصیه‌ای به دامدارن گفت: از دامدارن خواستاریم که اماکن دامی خود را بطور مرتب ضدعفونی کنند، چون ناقل بیماری تب کریمه کنگو «نایرو ویروس» است و ناقل این ویروس نیز کنه‌هایی به نام هیالوماست که با شروع فصل گرما فعالیت خود را شروع می‌کنند. این کنه‌ها ناقل بیماری هستند و بیماری را از دامی به دام دیگر منتقل می‌کنند. 

وی در خصوص نحوه‌ی صحیح دفع کنه‌های هیالوما از روی دام نیز گفت: دمداران برای برداشتن کنه از روی دام هرگز بطور مستیقم با دست خود وارد عمل نشوند، بلکه با پنبه الکلی از روی دام برداشته و داخل آتش بیندازند و به هیچ عنوان مستقیماً با دست خود کنه را برندارند، چون امکان ابتلا به بیماری وجود خواهد داشت. 

 مدیرکل دامپزشکی استان اظهار امیدواری کرد پس از اتمام تابستان، با رعایت موارد بهداشتی هم‌چنین پیشگیری‌های لازم توسط دامدارن، این بیماری در سال جاری نیز همانند سال گذشته در آذربایجان شرقی مشاهده نشود. 

وی گفت: اداره‌کل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی، همه بسترها را برای پیشگیری ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را فراهم کرده و همه کشتارگاه را به سیستم پیش سردی مجهز کرده‌ایم، اگر مردم گوشت‌های مصرفی خود را از کشتارگاه‌هایی که تحت نظارت اداره‌کل دامپزشکی استان است تهیه کنند، به این بیماری مبتلا نمی‌شوند. 

وی تشریح کرد: یکی از افتخارات استان این است که با جلب همکاری‌های فرابخشی به‌ویژه ستاد ساماندهی کشتارگاه‌های استان در مدت زمان کم تمامی کشتارگاه حتی در دور افتاده‌ترین شهرستان‌ها، مجهز به سیستم پیش سردی شده است. 

بهداد با بیان این‌که همه اقدامات پیشگیرانه در رابطه با بیماری تب کریمه کنگو توسط دامپزشکی استان انجام شده است، افزود: اگر دامداران هم‌چنین مردم نکات بهداشتی را رعایت کنند، به هیچ عنوان امکان ابتلا به این بیماری وجود نخواهد داشت، اما اگر موارد بهداشتی رعایت نشود هر لحظه احتمال بروز این بیماری وجود دارد. 

وی یادآور شد: بیماری تب کریمه کنگو بصورت چشمی و بالینی قابل تشخیص نبوده و صرفاً با انجام آزمایش امکان تشخیص وجود دارد، از همین‌رو چون امکان انجام آزمایش بر روی همه حیوانات وجود ندارد، دام‌های ذبح شده در کشتارگاه، به مدت 24 ساعت در سیستم پیش سردی قرار گرفته و عامل بیماری در این صورت از بین می‌رود.

 

 

 

يکشنبه 10/4/1397 - 15:54
سلامت و بهداشت جامعه


 



یک شرکت انگلیسی، نوعی حسگر پوشیدنی ابداع کرده است که با بررسی الگوهای تنفسی کاربر، به کاهش سطح استرس و خونسرد ماندن او کمک می کند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، در میان اختراعات جدید، شاهد ابداع فناوری‌هایی هستیم که به شکل اپلیکیشن‌ها و ساعت‌های هوشمند ظاهر می‌شوند و ورزش‌هایی را برای کاهش استرس پیشنهاد می‌دهند.

 

اکنون، شرکت انگلیسی "تینی‌لوجیکز" (Tinylogics) که سازنده فناوری‌های پزشکی است، ادعا می‌کند پلتفرم ساخت این شرکت موسوم به " FOCI" می‌تواند استرس را کاهش دهد. این ابزار، یک حسگر پوشیدنی بی‌سیم مجهز به یادگیری ماشینی است که ابعاد یک هندزفری را دارد و دور مچ دست بسته می‌شود. FOCI، الگوهای تنفسی کاربر را از روی حرکات دیافراگم او ردیابی می‌کند.

 

مبنای ساخت این ابزار، پژوهشی است که نشان می‌دهد هر یک از حالت‌های گوناگون شناختی، الگوهای تنفسی منحصر به فردی دارند. ترکیب یادگیری ماشینی، به FOCI این امکان را می‌دهد که برای بررسی صدا و ارزیابی دقیق‌تر حالت شناختی کاربر، الگوهای تنفسی او را یاد بگیرد. هنگامی که FOCI تشخیص دهد که کاربر، به تمرکز دوباره نیاز دارد، لرزش خفیفی به بدن او وارد می‌کند و اپلیکیشنی که روی تلفن همراه نصب شده، میزان تمرکز را با رنگ‌های گوناگونی نشان می‌دهد.

 


لازم به ذکر است که هنگام استفاده از این ابزار، تلفن همراه باید روشن باشد و ممکن است بررسی تلفن همراه، تمرکز کاربر را از بین ببرد. این اپلیکیشن، برای مشخص کردن تمرکز و یا احساس خونسردی، از رنگ زرد و برای عدم تمرکز از رنگ خاکستری استفاده می‌کند.

 در بررسی صورت گرفته روی FOCI، اپلیکیشن این ابزار، پس از یک دوره یادگیری چند روزه توانست حالت‌های شناختی کاربران را تشخیص دهد.

 با این که FOCI می‌تواند برای مدیریت استرس کارآمد باشد، شواهد کمی از میزان تاثیر آن وجود دارد. اگر پژوهش‌ها بتواند کارآیی ردیابی حالت‌های شناختی را ثابت کنند،  FOCI، به ابزاری برای استفاده پژوهشگران و پزشکان متخصص سلامت ذهنی تبدیل خواهد شد.

 

 

يکشنبه 10/4/1397 - 15:51
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته