• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1305روز قبل
تاریخ

مطابق اسناد متعدد، كار ساختن «بند امیر» در چهارم جولای سال ۹۷۹ میلادى كاملاً به پایان رسید. عضدالدوله دیلمى (فناخسرو) از دودمان بوئیان ایران این بند (سد) را بر روى رود «كر Kor» در استان فارس - نزدیك شیراز - ساخته است. عضدالدوله كه مانند سایر بوئیان یك میهندوست تمام عیار ایرانى بود، در تاریخ به آبادسازى و عمران معروفیت ویژه دارد. وى در سال ۹۸۳ میلادى درگذشت.

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:43
تاریخ

 

ابویعلی حمزة بن عبدالعزیز دیلمی طبرستانی معروف به "سَلاَّر"، فقیه بزرگ شیعه و از شاگردان شیخ مفید و سید مرتضی علم الهدی است. شیخ ابوعلی طوسی فرزند شیخ الطائفه، ابوالمكرّم مبارك بن فاخرِ نحوی، ابوالصلاح حَلَبی و ابوالفتح كراجكی و دانشمندان دیگر، از جمله شاگردان این عالم بزرگ به شمار می‏‌آیند. او از طرف سیدمرتضی، منصب حكومت شرعیه و فصل خصومات و مرافعات دینی در حَلَب داشت. الابواب و الفصول، التَّقریب، المَراسِمُ العَلَویّه و الاحكامُ النَّبویَّه از اوست. مدفن سلاّر دیلمی در نزدیكی تبریز واقع است.

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:42
تاریخ

ابویعلی محمد بن حسن شریف جعفری، از نوادگان جعفر طیار بود كه از متكلمان شیعه در بغداد به شمار می‏رفت. وی پس از تكمیل مقدمات نزد علمای خاندان خویش، به حوزه‏‌ی درس شیخ مفید ملحق گردید و از حواریین و اصحاب خاص استاد شد. جعفری پس از رحلت شیخ مفید، كرسی تدریس و فتوی و رهبری شیعیان را در بغداد به دست گرفت. از این عالم ربانی آثار بسیاری بر جای مانده كه نَزهةُ النّاظر و تنبیهُ الخاطر، اخبار المُختار و ایمان آباءُالنّبی(ص) و... از آن جمله‏‌اند.

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:41
تاریخ

 

 

تورات، لفظ عربی شده کلمه «تورا» به زبان عبری است که به‌معنای تعلیم و آموزش یا ارشاد است، یهودیان آن را ناموس، شریعت و قانون می‌دانند، اما «تورات» در متداول‌ترین کاربرد، نام پنج سفر کتاب اول عهد عتیق (تورات) و از کتاب مقدس یهودیان است که به "اسفار خمسه" نیز مشهور است. واژه تورات، گاه بر کل "عهد عتیق" اطلاق می‌شود. این تورات را به عقیده یهودیان، خداوند از طریق موسی کلیم‌الله، یکی از پیامبران اولوالعزم (صاحب کتاب) در کوه سینا به بنی اسرائیل در پنج کتاب (سفر) ابلاغ کرده است. از همین‌رو، اعتقاد به آسمانی بودن تورات از ضروریات دین یهود است. بیش‌تر یهودیان معتقد هستند که تورات به دو صورت کتبی و شفاهی، در مدت چهل سال اقامت بنی اسرائیل در بیابان بر موسی نازل شد و او آن را بر قوم خود آموخت و این مطالب بر سطح دو لوح سنگی بود. در این کتاب (تورات) که دستورات اصلی مربوط به راه و رسم زندگی اخلاقی و جسمانی آمده است، از ابتدای آفرینش شروع و با بیان مرگ حضرت موسی (ع)، قبل از تسخیر کنعان توسط بنی اسرائیل، تمام شده است. باید گفت که یکی از مجموعه کتاب‌های دینی یهودیان که به اختصار «تنخ» می گویند، "تورا" یا "اسفار خمسه" معروف به شریعت حضرت موسی است.
این پنج سفر کتاب اول یا این پنج کتاب سفر از کتاب مقدس عبارت‌اند از: ۱- سفر تکوین یا پیدایش؛ در اینجا داستان آفرینش جهان و سلسلةالنسب انسان، سرگذشتی از آدم و حوا، نوح، ابراهیم، لوط، اسماعیل، اسحاق، یعقوب و فرزندان اوست و با سرگذشت مرگ حضرت یوسف علیه‌السلام به پایان می‌رسد. ۲- سفر خروج؛ در اینجا مطالبی چون ماجرای بردگی بنی اسرائیل در مصر، تولد و پیامبری حضرت موسی (ع)، خروج بنی اسرائیل از مصر و سرگردانی آن‌ها در بیابان است. در این سفر خروج، احکام بسیاری گفته شده و اعطای ده فرمان یا «احکام عشره» به حضرت موسی (ع) در همین بخش است. ۳- سفر لاویان؛ شامل احکام دینی و شرعی و آداب و قواعدی است که درواقع به‌منزله کتاب راهنمای کاهنان بنی اسرائیل از «سبط لاوی» و آداب عبادت در معبد و حدود طهارت و پاکی و نهی از زنا با محارم و سایر روابط جنسی و اوقات مقدس و اعیاد خاص است. ۴- سفر اعداد؛ شامل مسافرت بنی اسرائیل در دشت (بیابان) و حوادثی که بین راه مصر و سرزمین موعود بر این قوم گذشت و فتح اراضی کنعان است. ۵- سفر تثنیه؛ تکرار شرایع و مقررات و فرمان‌های اسفار قبلی از زبان حضرت موسی (ع) خطاب به بنی اسرائیل به‌طور اختصار و تعیین یوشع به‌عنوان رهبر بنی اسرائیل و درنهایت، درگذشت حضرت موسی (ع) پیغمبر است و چون تکرار احکام و گزارش‌های قبلی است، گاه آن را «تکرار تورات» یا «تورات مکرر» گویند. در سنت یهودیت و مسیحیت، تورات را به موسی (ع) نسبت می‌دهند ولی چنین برداشتی ندارند که عین الفاظ تورات، وحی الهی است. لذا از این نظر با مسلمانان فرق دارند، زیرا مسلمین تورات تحریف نشده را عین وحی الهی می‌دانند.
کلمه تورات ۱۸ بار و عناوین دیگری از آن مانند کتاب صحف موسی (ع) و... در قرآن ذکر شده است. قرآن کریم تصریح دارد که خداوند تورات را به‌وسیله وحی بر موسی علیه‌السلام نازل کرده، سوره‌های آل‌عمران آیه ۳، سوره مائده آیه ۴۴ در قرآن گفته شده که حضرت عیسی مسیح (ع) و پیامبر اسلام (ص) تصدیق‌کننده آن هستند. سوره‌های مائده آیه ۴۶ و سوره صف آیه ۶۱ و در آیه ۵ سوره جمعه آمده است: کسانی که تورات بر آن‌ها عرضه شده و سپس حق را چنان‌که باید و شاید به‌جای نمی‌آورند، مانند درازگوشی هستند که کتاب‌هائی حمل می‌کنند و نکته مهم که در قرآن اشاره شده این‌که یهودیان انتظار پیغمبر آخرالزمان حضرت محمد (ص) را داشته و وصف او را در تورات داشتند. (سوره اعراف آیه ۱۵۷) تحریف یا تغییر و در لغت به معنی گردانیدن سخن و خصوصاً درمورد تغییر دادن کتاب است. تحریف در تورات، ریشه در قرآن کریم دارد که تأکید شده است که کتاب‌های آسمانی یهودیان و مسیحیان (تورات و انجیل) تحریف شده است. آیه ۷۵ سوره بقره: گروهی از یهودیان کلام خدا را می‌شنوند و به‌رغم این‌که آن را می‌فهمند، تحریفش می‌کنند. آیه ۷۹ سوره بقره، آیه ۷۸ سوره آل‌عمران، همین معنا را دارد که کسانی به دست خود، کتابی می‌نویسند و می‌گویند که از جانب خداست. آیه ۴۶ سوره نساء و آیه ۱۳ سوره مائده، به مسئله تحریف کلام از جانب اهل کتاب اشاره دارد. آیه ۴۱ سوره مائده، باز همین نکته را با تعبیر دیگری آورده است. در مصادیق این تحریف به موضوعات مختلفی اشاره شده که باید در قسمت مربوطه مطالعه شود. فقط یک موضوع تحریف شده مهم را در اینجا بیان می‌کنیم و آن، وصف پیغمبر اسلام (ص) و بشارت به پیامبری اوست. همچنان‌که در قرآن هم بیان شده، در تورات و انجیل هم آمده ولی یهود و نصارا، آن را تحریف کردند. بنا به نظر علامه طباطبایی رحمةالله علیه: از آیه ۴۳ سوره آل‌عمران این‌طور برمی آید که توراتی که اینک در دست یهودیان است، شامل بخشی از تورات واقعی است که بر موسی (ع) نازل شده و بخشی از آن هم دچار تحریف و تغییر شده است.

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:32
تاریخ

 

دكترمحمد معین در سال 1297 شمسی در شهر رشت و در خانواده‏‎ای روحانی به دنیا آمد. به هنگام طفولیتِ، نخست مادر و پس از 5 روز پدر را از دست داد و از آن پس، پدربزرگش به تربیت وی همت گماشت. وی پس از اخذ دیپلم، لیسانس ادبیات و فلسفه و علوم تربیتی را از دارالفنون گرفت و به وسیله آموزش مكاتبه‏‎ای، از آموزشگاه روانشناسی بروكسل (بلژیك) خط‎شناسی، قیافه‏‎شناسی و مغزشناسی را فرا گرفت. این ادیب سرشناس اولین فرد دارای درجه دكترای ادبیات فارسی در ایران است. در سال 1336 كه سازمان لغتنامه دهخدا به دانشكده ادبیات دانشگاه تهران انتقال یافت، طبق اساسنامه شورای دانشگاه، ریاست آن سازمان به عهده دكتر معین محول گردید. از این استاد بزرگ ادب فارسی تالیفات متعددی بر جای مانده كه فرهنگ لغت و اعلام معین، مشهورترین آنهاست. وی علاوه بر اخذ نشان‏ه‎ای متعدد علمی در داخل كشور، در پائیز 1340 شمسی نیز از طرف دولت فرانسه، نشان عالی هنر و ادب را دریافت كرد. دكتر معین در نهم آذر 1345 شمسی در دفتر گروه زبان و ادبیات فارسی دچار بی‏‌هوشی موقت شد و در بیمارستان بستری گردید. بر اثر همین عارضه وی به حالت اغماء افتاد و در مرداد 1346 با همان حال جهت معالجه به كانادا اعزام شد. معالجات سودی نبخشید و سرانجام پس از حدود 5 سال كه در اغما بود در 13 تیرماه 1350 در 53 سالگی به رحمت ایزدی پیوست.

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:27
تاریخ

 

اختلافات مرزی درباره اروندرود از سال‏‌ها قبل مورد منازعه دو كشور ایران و عراق بود. از این رو در سال 1311 شمسی با سفر مقامات بلند پایه عراق به ایران، قرار بر رفع این اختلافات گردید ولی با كارشكنی‏‌های پنهان استعمار بریتانیا این مذاكرات به نتیجه مطلوب دست نیافت. در این حال، عراق در سال 1313 شمسی رسماً به جامعه ملل شكایت كرد و ایران را به نادیده انگاشتن تعهدات مرزی متهم نمود. این شكایت، اختلافات دو كشور را افزایش داد و این مسأله برای نخستین بار به ارگان‏‌های بین‏‌المللی كشیده شد. در همین اوضاع كه جو تشنج بالا گرفته بود، وزیر خارجه عراق در سال 1314 برای مذاكرات پیرامون حل اختلافات مرزی وارد تهران شد و اعلام كرد كه آماده‌‏اند تا مرز رسمی دو كشور را به رسمیت بشناسند. ایرانی‏‍‍‌‎ها نیز كه تحت فشار مستقیم و غیر مستقیم دولت‎مردان انگلیسی برای رفع اختلافات خود با عراق و تشكیل یك جبهه مشترك برای جلوگیری از نفوذ شوروی به خاورمیانه قرار گرفته بودند به ناچار با این درخواست موافقت كردند. در نتیجه، عراق شكایت خود را رسماً از جامعه ملل پس گرفت. سرانجام در تاریخ 13 تیرماه 1316 شمسی (4 ژوئیه 1937 میلادی) عهدنامه‏‌ای میان ایران و عراق زیر فشار و نفوذ انگلستان به امضا رسید كه درجهت منافع انگلستان در منطقه بود. این عهدنامه در اسفند آن سال در مجالس دو كشور تصویب و در سی‏ام خرداد سال 1317، اسناد آن در بغداد میان وزرای خارجه دو كشور مبادله شد. مدتی پس از امضای این عهدنامه، باز هم اختلافات دو كشور ادامه یافت تا اینكه در حدود چهل سال بعد نیز قرارداد 1353 شمسی برابر با 1975 الجزایر بین دو طرف به امضا رسید.

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:24
تاریخ


پس از پایان جنگ جهانی اول و تسلط انگلستان بر امور كشور عراق، علمای نجف طی فتواهایی، حضور آنان را محكوم كرده و علیه انتخابات فرمایشی عراق كه تحت نظر انگلیس بود، احكامی صادر كردند. این عمل آنان با خشم مقامات انگلیسی مواجه شد از این‌رو با اصرار استعمارگران، حاكمان عراق دستور تبعید علمای بین النهرین به ایران را صادر كردند. آیات عظام سید ابوالحسن اصفهانی، میرزا حسین نایینی، و سی تن دیگر از بزرگان دینی، از جمله علمای تبعید شده بودند. دولت ایران به محض اطلاع از این موضوع، فوراً دست به اقدام زد و سایر ماموران دولتی موظف شدند ازعلما به وضع شایسته‏‌ای استقبال و تجلیل نمایند و آنچه لازمه احترام و بزرگداشت است درباره آنان اجرا كنند. این تبعید، واكنش شدید علمای ایران را دربرداشت و تجمعات اعتراض‌‏آمیزی در تهران و شهرستان‏‌ها بر پا گردید. پس از مدتی علمای تبعیدی وارد قم شده و مورد استقبال گرم مردم و روحانیون قرار گرفتند. دولت ایران به این هتك حرمت نسبت به فقها اعتراض كرد و از دولت عراق خواست به هر نحو ممكن، از آنان اعاده حیثیت شود. درنتیجه، حكومت عراق، نمایندگان ویژه‌‏ای را به تهران فرستاد تا درباره بازگشت آقایان مراجع مذاكره كنند وقرار شد هركدام كه مایل بودند بدون قید و شرط به عراق برگردند. سرانجام این بازگشت به وضع آبرومندی انجام گرفت.

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:20
دنیای گیاهان و حیوانات

1. پرنده ی کوکو

انگلیسی : Cuckoo
فرانسوی : Coucou gris
لاتین : Cuculus Canorus
مشخصات :


32 سانتیمتر . دم دراز و بالهای نسبتا نوک تیز دارد ، در پرواز گاهی با قرقی ( که بالهای پهن و گرد دارد ) اشتباه می شود . صدای خیلی مشخصی دارد ، سطح پشتی و گلویش خاکستری مایل به آبی ست و سطح شکمی آن راهراه عرضی خاکستری پررنگ دارد . دمش دراز ، خاکستری رنگ و در انتها گرد است . روی دم خالهای سفید دارد و حاشیه انتهایی آن نیز سفید است . پاهایش زردرنگ می باشد . پرنده نابالغ دارای پر و بالی متغیر است ، سطح پشتی آن یا قهوه ای مایل به قرمز با راهراه عرضی فراوان ( تا حدی شبیه دلیجه ماده ) ، یا قهوه ای خاکستری با راهراه عرضی کمرنگ . هر دو شکل مزبور سطح شکمی سفید نخودی راهراه و در پس گردن یک لکه سفید دارند . بعضی از کوکوهای ماده گاهی خرمایی رنگ بوده ، به نابالغ های قهوه ای مایل به قرمز شباهت دارند . پرواز این پرنده مستقیم است و قبل از فرود آمدن بالبازروی می کند . این پرنده در خارج از فصل زاد و ولد تک زیست .!
زیستگاه :


در حاشیه جنگل ها ، بوته زارهای غیر محصور و همچنین مناطق بی درخت و گاهی در زمینهای باز مرتفع دیده می شود . معمولا چند نر با یک ماده جفت گیری می کنند . در لانه پرندگان دیگر تخمگذاری می کند و غالبا هر پرنده فقط انگل یک گونه می شود و در هر لانه تنها یک تخم می گذارد .
پراکندگی :


كوكو پرنده‌ای است كه تابستانها برای زادوولد فراوان است و به صورت مهاجر عبوری نیز دیده می شود .! 

 

چهارشنبه 13/4/1397 - 11:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

زیرا بیشتر خانم ها دچار کم خونی هستند و آلو خشک سرشار از آهن است ، همچنین با افزایش سلامت کبد به افزایش سلامت پوست کمک می کند !

چهارشنبه 13/4/1397 - 9:41
سلامت و بهداشت جامعه

 

قارچ یکی از بهترین منابع حاوی مس است.
قارچ سیستم ایمنی بدن را هم بسیار تقویت می کند.

چهارشنبه 13/4/1397 - 9:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته