• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4549
تعداد نظرات : 278
زمان آخرین مطلب : 3199روز قبل
مهدویت
آخر الزمان، منجی‏گرایی و ظهور در شبكه جهانی اینترنت
آخر الزمان، منجی‏گرایی و ظهور در شبكه جهانی اینترنت






امروزه، با رواج شبكه جهانی اینترنت دسترسی سریع به موضوعات مختلف علمی ، فرهنگی ، خبری و .. .. ممكن شده است، امّا شاید برخی از افراد در مورد اینكه آیا مسائل دینی ، اعتقادی و معنوی نیز در اینترنت و در بین سیاست‏های مختلف آن جایگاهی دارند یا نه در شك و تردید باشند ؛ با جست‏وجویی سریع در اینترنت می‏توان تردید و شك در این مسأله را از خود دور ساخت و به آماری شگفت‏انگیز دست یافت و آن اینكه اگر شما با موضوعاتی نظیر «پایان جهان» یا «آخرالزمان» و یا «بازگشت عیسی مسیح» و «منجی‏گرایی» در هر یك از موتورهای جستجو و یا دایركتوری‏های اینترنت به جست‏وجو بپردازید حتی فرصت ورق زدن صفحات موجود كه هر یك دارای ده‏ها مدخل ( Entery ) هستند نیز ، نخواهید داشت چه برسد به ورود به هر مدخل و خواندن و مطالعه جزییات آن .
اطلاعاتی كه در زیر سعی شده تا به صورت بسیار موجز و مختصر ذكر گردد، تنها بخشی از این اطلاعات گسترده است كه با جست‏وجو در موتور جستجوی ( google ) به دست آمد است. نظر خوانندگان گرامی را به آن جلب می‏نماییم :
الف) آخرالزمان (پایان جهان) با /000/430/3 مدخل در google با عناوینی نظیر :
1ـ پایان جهان آنطور كه می‏شناسیم :
( www.geocities.com/Athens/oracle/9941 )
2ـ جهان چگونه به آخر خواهد رسید .
3ـ آیا بعد از این پایان ، جهان باز هم ادامه خواهد یافت؟
( www.jesus warrior.de )
4ـ پایان جهان نزدیك است :
(www.aaaa.demon.nl/worldend 2.html )
5ـ خود را برای پایان جهان آماده سازید و ...:
(www.post-gazette.com )
ب) بازگشت عیسی مسیح با 000/507 مدخل با عناوینی نظیر :
1ـ زمان بازگشت عیسی مسیح:
( members.aol.com/jcsaves7 )
2ـ بازگشت عیسی مسیح و روز خدا
3ـ جلال و بزرگی عیسی مسیح و موضوعات عصر ایمان
4ـ بازگشت عیسی مسیح نزدیك است :
( www.serve.com/exjw/ userspages/Peace.html )
5ـ منابع مذهبی و اطلاعاتی در خصوص ظهور عیسی مسیح
6ـ بازگشت جسمانی عیسی مسیح را تصور كنید 
( www.theshop.nent/gjess/mbpgretum.htm )
7ـ علائم ظهور عیسی مسیح 
( users.panola.com )
8ـ بازگشت عیسی مسیح ، واقعیت‏ها ، اهمیّت و نحوه آن: 
( www.jokimos.org/vings302.html )
9ـ بازگشت مجدد آقا و نجات دهنده ما عیسی مسیح: 
( www.ncinter.net/~ejt /)
10ـ عیسی مسیح عشق را از آسمان با خود می‏آورد: 
( www.believers.org /)
حال در اینجا بد نیست تا پاره‏ای از مطالب عنوان شده در این سایت‏ها و منابع را مورد اشاره قرار دهیم تا با مطالب عنوان شده نیز آگاهی بیشتری حاصل گردد :
در مقاله‏ای كه تحت عنوان «بازگشت عیسی مسیح نزدیك است؛ 2 روز = 2000 سال» چنین آمده است :
ما نمی‏توانیم زمان دقیق بازگشت عیسی مسیح را تعیین نماییم ، اما پیشگویی‏های انجیل نشان می‏دهد كه بازگشت او بسیار نزدیك است و پیشگویی‏هایی كه در رابطه با انتظار و برای ظهور مسیح است خاطرنشان می‏سازند كه وی بعد از 2000 سال بازخواهد گشت .
انجیل می‏گوید : عیسی دوهزار سال پس از عروجش به آسمان دوباره باز خواهد گشت و هزار سال بر روی زمین پادشاهی خواهد كرد كه در بخش مكاشفات انجیل به آن اشاره شده است . عیسی مسیح را با قلب‏های خود فرا خوانید تا او آقا و سرور شما گردد و نجات دهنده شما و مطمئن باشید كه این عمل پیش از آنكه خواست شما باشد خواست الهی است .
در مقاله دیگری تحت عنوان «زمان بازگشت عیسی مسیح» بحث مفصل و مستدلی در مورد زمان بازگشت وی مطرح شده است و چنین نتیجه‏گیری شده است كه خود حضرت مسیح زمان بازگشت و ظهور خود را نمی‏داند و در انجیل آمده است كه : عیسی به حواریون خود گفت من تنها آنچه را كه خدا به من مأموریت داده است برای شما آشكار می‏سازم (انجیل یوحنا 8 : 17) و تنها آنچه را كه از خدا شنیده‏ام برای شما آشكار سازم (یوحنا 15 : 15) . من بسیاری چیزها را برای شما می‏گویم ، اما آن كس كه مرا به سوی شما فرستاده است حقیقت محض است و من به جهانیان سخنان او را می‏گویم (یوحنا 26 : 8) .
من از خود هیچ چیز ندارم ، بلكه تنها آن چیز را كه او به من امر بكند انجام می‏دهم؛ زیرا من به خواسته خود عمل نمی‏كنم بلكه به خواسته كسی كه مرا به سوی شما فرستاده عمل می‏كنم . (یوحنا 5030) .
عیسی می‏گوید : شما نمی‏توانید زمان و موقع آمدن مرا بدانید؛ زیرا این فقط در ید قدرت خداوند است .
هیچ بشری از آن لحظه (زمان ظهور) آگاهی ندارد ، حتی فرشتگان و تنها خداوند آگاه است . (انجیل متی 36 : 24) .
مسیح می‏گوید : همیشه آماده باشید ؛ زیرا كه من زمانی می‏آیم كه شما فكرش را نمی‏كنید . (لوقا 40 : 12) .
در مقاله دیگری شیوه ظهور حضرت عیسی به این شكل شرح داده شده است كه : عنقریب بعد از آن آزمایش سخت روزگاران خورشید تیره و تار می‏گردد و ماه نور خود را از دست خواهد داد و ستارگان افول خواهند كرد و قدرت‏های آسمانی نیز به لرزه در خواهند آمد و سپس آثار و علائم ظهور آن مرد آسمانی آشكار خواهد شد و سپس تمامی قبائل زمین نگران و غمگین می‏گردند و آنگاه عیسی از ابرهای آسمان با جلال و شكوه و قدرت فرو خواهد آمد . (متی 30 ـ 29 : 24) .
در جای دیگری چنین آمده است كه از آن آزمایش سخت ، خورشید تیره خواهد شد ، ماه نور افشان نخواهد كرد و سپس عیسی با شكوه و جلال و قدرت خواهد آمد و فرشتگاه تحت امر خود را به اطراف و اكناف عالم روانه خواهد كرد و منتخبان خود را از چهار گوشه جهان از بالاترین نقطه آسمان تا پایین‏ترین نقطه زمین جمع خواهد كرد . (مرقس 27 ـ 24 : 13) .
در مقاله‏ای دیگر نشانه‏های آخر الزمان به نقل از انجیل چنین معرفی گردیده است :
در آخرین روزها (منظور روزهای نزدیك به ظهور است) بشر خودخواه و خودپرست خواهد شد ، نسبت به والدین خود ناسپاس و غیر مطیع می‏گردد ، تقدس از بین خواهد رفت ، افراد آشتی طلب و صلح جو نخواهند بود ، وحشی و خونخوار می‏گردند و از خوبی‏ها متنفر می‏گردند ، پیش از آنكه به خدا عشق بورزند ، عاشق لذائذ دنیوی می‏گردند ، مغرور ، متكبر ، فحاش و بددهن می‏شوند .
در مقاله‏ای دیگر هدف بازگشت حضرت عیسی چنین عنوان شده است :
در ادعیه‏ای كه حضرت عیسی به طرفداران خود تعلیم داده آمده است كه : برای ایجاد یك پادشاه الهی در زمین دعا كنید : پادشاهی و حكومت الهی تحقق خواهد یافت و همانطور كه در آسمان‏ها ایجاد شده در زمین نیز تحقق می‏یابد . (انجیل متّی 10 : 6) .
و در این زمان گفته‏های داوود تحقق خواهد یافت ، صالحان وارث زمین خواهند شد و برای همیشه در زمین سكنی خواهند گزید . (زبور داود 29 : 37) . مسیح به زمین بازخواهد گشت و با بر انداختن نظام‏های بشری، پادشاهی الهی را بر روی زمین حكمفرما خواهد ساخت . او جهان را از تبه كاری و شرارت خواهد زدود و با جلال و شكوه الهی، به عنوان راه حلی مقدس برای مشكلات فعلی پر خواهد كرد .
الهی ، صالحانه و میانه رو زندگی كنید ، در جهان كنونی به دنبال آن امید مقدس ، ظهور شكوهمند حكومت الهی و عیسی مسیح نجات دهنده بگردید . (13 ـ 12 : انجیل تیطس)
يکشنبه 3/6/1392 - 21:41
مهدویت
بشارت قرآن به دولت الهی آخر الزمان
بشارت قرآن به دولت الهی آخر الزمان






قرآن و روایات متواتره اسلام و كتب مقدسه آسمانی عموماً و نوشته های گروهی از مدعیان نبوت احیاناً ، به الحان گوناگون وتعبیرات مختلف، بشریت را به یك آینده درخشان و عصر مشعشعی نوید و بشارت داده اند، كه جهان در آن عصر ، روضه رضوان شود، نمونه ای از حیات در بهشت برین در همین جهان تشكیل گردد كه گویی جهان، آفرینش نوینی به خود گرفته است.
در آن عصر ، زمام اجتماع كبیر جهانی از دست بیدادگران بیرون رود و حكومت و داوری بدست با كفایت برگزیدگان خدا و پرهیزگاران افتد. و ریاست و دولت حقّه الهیه و زمامداری جهان بشریت، به امر لازم الاجراء الهی در آن زمان، مخصوص موعود كل ملل و مرغوب عموم طوائف ، حضرت مهدی قائم آل محمد(صل الله علیه و اله) ، حجت بن الحسن العسكری خواهد بود.
قرآن كریم كه مهمترین منبع اسلامی است، در این زمینه یك بحث كلی و اصولی دارد ، بدون اینكه وارد جزئیات بشود؛ یعنی خبر از تحقق یك حكومت عدل جهانی در سایه ایمان می دهد.

چند نمونه از آیاتی كه این بحث را مطرح ساخته ذیلاً از نظر می گذرانیم:

1- وعدالله الذین آمنوا منكم وعملوالصالحات لیستخلفنهم فی الارض كما استخلف الذین من قبلهم و لیمكن لهم دینهم الذی ارتضی لهم و لیبدلهنم من بعد خوفهم أمناً یعبدوننی لا یشركون بی شیئاً و من كفر بعد ذلک فأولئك هم الفاسقون1
(خداوند متعال آن دسته از شما مردم را كه ایمان آورده وكارهای شایسته انجام دادند وعده داده كه قطعاً ایشان را حكمران روی زمینی خواهد كرد همانگونه كه به پیشنیان آنها خلافت روی زمین را بخشید و دینی را كبر برای آنان پسندیده پابرجا خواهد ساخت و خوف ایشان را تبدیل به ایمنی خواهد كرد .....)
مواردی كه در این آیه از جانب خدا به انسانهای صالح كه اعمال شایسته انجام داده شده این امور سه گانه است:
1- استخلاف فی الارض 2- تمكین دین 3- تبدیل خوف به امنیت.
نبی اكرم(صل الله علیه و اله) فرمودند: »خواهد آمد روزی كه عهد ذلت و خواری ظالمان و منافقان و ملحدان است و روز عزت و رفعت و عبادت و بندگی مؤمنان و آن روز، روز ظهور مهدی است كه ازتمام مراتب دین چیزی نباشدكه نداند و یا داند ونفرماید2.» از حضرت امام محمدباقر(علیه السلام) در تفسیر این آیه آمده است كه فرمودند: این آیه اشاره به قیام قائم(علیه السلام) است3.
2- « هو الذی ارسل رسوله بالهدی و دین الحق لیظهره علی اللدین كله .....»4
« او كسی است كه پیامبرش را با هدایت و دین حق فرستاد تا بر تمامی ادیان پیروزش گرداند .....»
امیرمؤمنان علی(علیه السلام) هنگامی كه آیة « هوالذی ارسل رسوله بالهدی .....» را تلاوت فرمود، از یاران خودپرسید : آیا این پیروزی ظاهر شده است؟ عرض كردند: آری! فرمودند: »نه، سوگند به كسی كه جانم به دست اوست این پیروزی آشكار نمی شود مگر زمانی كه هیچ آبادی روی زمین باقی نماند مگر اینكه صبح و شام بانگ «لااله الاالله» از آن بگوش رسد.5»
حضرت امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: »این پیروزی به هنگام قیام مهدی از آل محمد(صل الله علیه و اله) خواهد آمد، آنچنان كه هیچ كس در جهان باقی نمی ماند مگر اینكه اقرار به محمد(صل الله علیه و اله) خواهد كرد.6»
3- « وقاتلوهم حتی لا تكون فتنه و یكون الدین كله لله ....»7
« و با آنان بجنگید تا فتنه ای بر جای نماند و دین یكسره از آن خدا گردد .....»
محمد بن مسلم می گوید به امام باقر(علیه السلام) عرض كردم تأویل این سخن پرودگار متعال كه در سوره انفال می فرماید »و قاتلوهم حتی .....» چیست؟ حضرت فرمودند: »هنوز تأویل این آیه نیامده است پس زمانی كه تأویل آن فرا رسد با كافران پیكار شود ومشركان كشته شوند تا به توحید و خدای یگانه ایمان آورند و مشركی باقی نماند واین به هنگام ظهور قائم اهل بیت(علیه السلام) است.8»
4- « قال موسی لقومه استعینوا بالله واصبروا ان الارض لله یورثها من یشاء من عباده و العاقبه للمتقین»9.
در كتاب «غیبت» نعمانی از امام باقر(علیه السلام) روایت شده كه فرمودند: « دولتنا آخرالدول ؛ دولت ما آخرین دولتهاست و اهل بیتی كه برای ایشان دولتی باشد باقی نمی مانند مگر آنكه پیش از ما سلطنت می كردیم می دیدند هر آینه سلوك می نمودیم مثل سوك این جماعت و این است قول خدای عز و جل »و العاقبه للمتقین»10..... پیامبر اسلام فرمودند: « القائم المهدی هو وارث الارض و ما فیها.»11
5- « اعلموا ان الله یحیی الارض بعدموتها .....»12
امام باقر(علیه السلام) فرمودند: « خداوند زمین را بوسیله قائم(عجل الله تعالی فرجه) زنده كند پس او در زمین، عدل و دادگری كند وزمین را پس از مرگش از ظلم بوسیله عدل زندگی و حیات بخشد.» 13
6-«.... و له اسلم من فی السموات و الارض طوعاً و كرهاً و الیه یرجعون.»14
رسول اكرم(صل الله علیه و اله) می فرمایند: « روزی كه مهدی موعود امام قائم قیام كند به عدالت حكومت كند و در دوران حكومت او در روی زمین از جور و ستم اثری یافت نشود ..... و پیرو هیچ دینی در روی زمین باقی نمی ماند مگر اینكه اسلام می آورد ..... آیا نشینده اید كه خداوند سبحان می فرماید:
« و له اسلم من فی السموات و الارض ......»15
7- « و لقد كتبنا فی الزبور من بعد الذكر ان الارض یرثها عبادی الصالحون.»16
(و ما بعد از ذكر تورات در كتاب زبور - داود - نوشتیم كه بندگان صالحمان وارثان زمین خواهد بود.)
در تفسیر مجمع البیان در ذیل آیه فوق از امام باقر(علیه السلام) نقل است: »هم اصحاب المهدی فی آخرالزمان17 این آیه و نظایر آن تصریح می كنند كه بشارت دولت حقه امام زمان0عج) در كتب گذشته نیز ذكر شده است.
8- « ونرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم الوارثین. و نمكن لهم فی الارض و نری فرعون و هامان وجنودهما منهم ما كانوا یحذرون.»18
(ما اراده كرده ایم كه : بر ضعفای زمین منت نهاده پیشوا و وارث زمینشان گردانیم و در زمین قدرتشان دهیم .....)
روایاتی چند در این باره در تفاسیر مجمع البیان و المیزان تصریح به این دارد كه »الذین استضعفوا فی الارض» اهل بیت مكرم رسول خدا(صل الله علیه و اله) و ائمه هدی(علیه السلام) می باشند19 و آخرین ایشان حضرت حجه بن الحسن(علیه السلام) است كه در اولین لحظات پس از ولادتشان این دو آیه شریفه را تلاوت فرمودند:20
9- أمن یجیب المضطرّ اذا دعاه و یكشف السوء و یجعلكم خلفاء‌الارض أاله مع الله قلیلاً ما تذكرون.»21
حضرت امام صادق (ع) فرمودند: این آیه نازل شده درحق قائم اوست و الله مضطر هر گاه دو ركعت نماز بخواند درمقام ابراهیم(علیه السلام) و خدای را بخواند پس اجابت می كند او را و برطرف می كند سوء را و او را خلیفه زمین می گرداند.22
10- « بقیه الله خیر لكم ان كنتم مؤمنین»23
از این آیات و آیات بسیار دیگر24 كه با استشهاد از روایات، در شأن حضرت صاحب الامر(عجل الله تعالی فرجه) نازل شده است دنیا روزی را در پیش دارد كه حكومت جهان بدست صالحان خواهد افتاد و شر و فساد به كلی از عالم انسانی رخت خواهد بست. چنانكه رسول اكرم(صل الله علیه و اله) در بشارت به اصحابشان می فرمایند:
«ابشركم بالمهدی یملأ الارض قسطاً كما ملئت ظلماً و جوراً.»25
بدین ترتیب و با توجه به اینكه زمان ظهور نیز معلوم نیست و هر آن ممكن است اتفاق بیفتد، بنابراین امتهای مختلف بجای مأیوس شدن و دست روی دست گذاشتن باید با جدیت هر چه بیشتر در اصلاح امر خویش وتربیت دیگر افراد صالح جهت فراهم آوردن نیروهای لازم برای تسخیر عالم وپاكسازی دنیا از لوث وجود فاسدان و مفسدان، كوشا، جدی و مصمم باشند و هیچ گونه توجیه ودلیلی برای مأیوس شدن ندارند.

پی نوشت :

1- نور / 55 .
2- نجم الثاقب - میرزا حسین نوری ص 128.
3- مهدی انقلابی بزرگ - ناصر مكارم شیرازی ص 124.
4- توبه / 33 ، فتح / 28 ، صف / 9.
5- همان ، ص 135.
6- عصر ظهور - علی كورانی ، ترجمه عباس جلالی ، ص 357.
7- انفال / 39.
8- منتخب الاثر ، باب 34، ص 290.
9- اعراف / 128.
10- نجم الثاقب - ص 140.
11- نجم الثاقب
12- حدید / 17 .
13- نجم الثاقب ، ص 81 - بقیه الله ، ص 217 .
14- آل عمران / 83 .
15- ارشاد مفید ، ص 4 - 343 بحارالانوار ، ج 52 ، ص 217 .
16- انبیاء / 105 .
17- مجلد 4 - چاپ بیروت - بخش دوم - ص 67 .
18- قصص / 5 – 4 .
19- المیزان ، ج 16 ، ص 11 - چاپ دار الكتب الاسلامیه.
20- نجم الثاقب ، ص 31 .
21- نمل / 62 .
22- نجم الثاقب ، ص 8 – 87 .
23- هود / 86 .
24- برخی از آیات دیگر كه در شان حضرت حجه(عجل الله تعالی فرجه) نازل شده اند:
»و اسبغ علیكم نعمه ظاهره و باطنه» / (لقمان - 20)
»فلا اقسم بالخنس الجوال الكنس » / (تكویر - 15)
»یریدون ان یطفئوا نورالله بافواههم و یابی الله الا ان یتم نوره و لو كره المشركون» / (توبه - 32)
»و اشرقت الارض بنور ربها » / (زمر - 69)
»یسئلونك عن الساعه ایان مرسیها قل انما علمها عند ربی » / (اعراف - 187)
»و ذكرهم بایام الله » / (ابراهیم - 5)
»والشمس و ضحیها » / (شمس - 1)
»هدی للمتقین الذین یومنون بالغیب » / (بقره - 2 و 3)
»..... حتی مطلع الفجر » / (قدر - 5)
»و من قتل مظلوماً فقد جعلنا سلطاناً فلا یسرف فی القتل انه كان منصوراً » / (اسراء - 33)
»و فی السماء رزقكم توعدون »فو رب السماء و الارض انه لحق مثل ما انكم تنطقون » / (ذاریات - 22 و 23 )
»فاذا تقر فی النقرفی » / (مدثر - 8)
»والنهار اذا جلیها » / (شمس - 3 )
»الله نور السموات و الارض مثل نوره كمشكوه فیها مصباح المصباح فی زجاجه الزجاجه كانها كوكب دری یوقد من شجره مباركه زیتونه لا
شرقیه و لا غربیه یكاد زیتها یضی و لو لم تمسسه نار نور علی نور یهدی الله لنوره من یشاء. » / (نور - 35)
»سنریهم ایاتنا فی الافاق فی انفسهم حتی یتبین لهم انه الحق » / (فصلت -53)
»واستمع یوم یناد المناد من مكان قریب » / (ق - 41)
»یوم یسمعون الصیحه بالحق ذلك یوم الخروج » / (ق - 42)
»یوم تبدل الارض غیر الارض ..... » / (ابراهیم - 48)
»انك من المنظرین الی یوم الوقت المعلوم » / (ص - 81)
»یغن الله كلاً من سعته » / (نساء - 130)
برای اطلاع از تاویل آیات مذكوره مراجعه شود به كتاب نجم الثاقب میرزا حسین طبرسی نوری (ره) باب دوم و سوم و نیز جهت آگاهی از سایر آیاتی كه در شان آن حضرت وارد شده به كتاب المحجه فی ما نزل فی القائم الحجه و موسوعه امام المهدی مراجعه شود.
25- بحار الانوار ، ج 51 ، ص 81 / مسند احمد حنبل ، ج 3 ، ص 37 .

برگرفته از کتاب نگاهی تحلیلی به زندگی حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
منبع: http://mehrebikaran.blogfa.com

يکشنبه 3/6/1392 - 21:41
مهدویت
آخر الزمان چیست؟
آخر الزمان چیست؟





آخِرُالزَّمان، اصطلاحی كه در فرهنگ ادیان بزرگ دنیا دیده می شود و در ادیان ابراهیمی اهمیت و برجستگی ویژه ای دارد. باورهای مربوط به آخرالزمان، بخشی از مجموعه عقیده هایی است كه به پایان این جهان و پیدایش جهان دیگر مربوط می شود و ادیان بزرگ درباره آن پیشگویی هایی كرده اند.

و امّا آخرالزمان در آیین اسلام؛

در قرآن مجید گفتار صریحی درباره آخرالزمان نیست و این اصطلاحی است كه در احادیث و مؤلفه های مسلمانان به چشم می خورد.
این اصطلاح، در كتاب های حدیث و تفسیر در دو معنی به كار رفته است: نخست، همه آن قسمت از زمان كه بنا بر عقیده مسلمانان، دوران نبوت پیامبراسلام است و از آغاز نبوت پیامبر تا وقوع قیامت را شامل می شود. دوم، فقط آخرین بخش از دوران یاد شده كه در آن مهدی موعود ظهور می كند و تحولات عظیمی در عالم واقع می شود. انصاف حضرت محمد (ص) به پیامبر آخرالزمان در میان مسلمانان، با این دو مطلب ارتباط دارد: نخست اینكه پیامبر اسلام، خاتم پیامبران است و شریعت وی به دلیل كامل بودن، تا پایان این عالم اعتبار دارد و او پیامبر آخرین قسمت از زمان است كه به قیامت می پیوندد؛ دیگر اینكه در نخستین سده های اسلام، حداقل تصور عده ای از مسلمان چنین بود كه قیام قیامت نزدیك است و ظهور پیامبر اسلام در عصری واقع شده كه به قیامت متصل است.
در فرهنگ عامه مسلمانان خاصه شیعه، اصطلاح آخرالزمان حكایت از عصری می كند كه مهدی موعود در آن ظهور می كند و تحولات ویژ ه ای در جهان رخ می دهد. در روایت های مسلمانان، برای این عصر مشخصه های ویژه ای (به نام نشانه های آخرالزمان) نقل شده است.
از مجموع روایت هایی كه در كتاب های حدیث، تفسیر و تاریخ درباره عصر ظهور مهدی موعود نقل شده است، دو مطلب درباره ویژگی های آخرالزمان ـ به معنی عصر مهدی موعود ـ به صورت تواتر معنوی به دست می آید. اول اینكه در این عصر، پیش از ظهور مهدی موعود، فساد اخلاقی و بیداد و ستم همه جوامع بشری را فرامی گیرد و به صورت عام ترین پدیده در روابط انسان ها درمی آید. دیگر اینكه پس از ظهور مهدی، تحول عظیمی در جوامع رخ می دهد، فساد و ستم از میان می رود و توحید و عدل و رشد كامل عقلی و عملی در سراسر زندگی انسان ها جریان می یابد. معروف ترین حدیث كه با عبارت های گوناگون نقل شده است، نشانه اصلی دوران حكومت مهدی در آخرالزمان را، بال گستردن داد بر سراسر جهان یاد می كند: خداوند جهان را كه از بیداد و تباهی آکنده شده است، به وسیله او از قسط و عدل پر می سازد (ابن ماجه، ج 2 ، ص 1336؛ مجلسی، بحارالانوار، ج 52، ص 266). برخی، مجموعه مشخصه ها و نشانه های آخرالزمان را كه مربوط به عصر مهدی موعود می شود و در حدیث ها پیشگویی شده است، چنین تفسیر كرده اند: پیروزی نهایی صلاح و عدالت و آزادی، حكومت جهانی واحد، آبادانی تمام زمین، بلوغ بشریت به خردمندی كامل و آزادی از جبرهای طبیعی و اجتماعی، برقراری مساوات كامل میان انسان ها در امر ثروت، از میان رفتن كامل مفاسد اخلاقی، منتفی شدن جنگ و در نهایت ، سازگاری انسان و طبیعت (مطهری، 60).
در نظر عده ای از مفسران متأخر مسلمان، افزون بر روایات هایی كه از آن سخن گفته شد، در قرآن آیه هایی هست كه به آینده جوامع انسانی نظر دارد و دربارة حكومت توحید و عدل در آینده زندگی انسان مطالبی بیان می كند. اینان معتقدند كه آیه های مربوط به جانشینی انسان در زمین، فرمانروا شدن نیكوكاران زمین (وراثت صالحان) و پیروزی حق بر باطل با وجود جولان همیشگی باطل، آیه هایی هستند كه سرنوشت آینده بشریت را پیش گویی می كنند و مستقیماً به مسئله آخرالزمان مربوط می شوند. محمدرشید رضا (9/80)، محمدحسین طباطبایی (14/330) و سید قطب (5/3001،3002) به ترتیب در ذیل آیات 128 از سوره 7 (اعراف)، 105 از سورة 21 (انبیاء) و 171 و 172 از سوره 37 (صافات) قرآن، این عقیده را توضیح داده اند.
اینان، آیه ها و روایت های مربوط به تحولات آخرالزمان را بیان کننده نوعی فلسفه تاریخ می دانند. این مفسران كه از روحیه خاص عصر ما، یعنی جست وجوی نوعی فلسفه برای تاریخ انسان متأثرند، در صدد كشف فلسفه تاریخ از دیدگاه اسلام برآمده اند و آن را در این آیه ها و امثال آن یافته اند. در نظر اینان، تحولات آخرالزمان كه در روایت بیان شده است، چیزی جز آینده طبیعی جامعه انسانی نیست. عصر آخرالزمان عبارت است از دوران شكوفایی تكامل اجتماعی و طبیعی نوع انسان. چنین آینده ای امری است محتوم و مسلمانان باید انتظار آن را بكشند.
منبع:دایره المعارف اسلام
يکشنبه 3/6/1392 - 21:41
آموزش و تحقيقات
سپاه بزرگتر از تصور آمریكاست
سپاه ، بزرگتر از تصور آمریكاست





به اعتقاد بسیاری از تحلیل گران، در طول سالهای گذشته، سه قدرت بزرگ و مطرح جهانی در خاورمیانه مقهور اقدامات جسورانه و یا تأثیرات الهام بخش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شده اند. بازداشت تفنگداران متجاوز انگلیسی در آب های اروندرود، شكست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ 33روزه و زمین گیر شدن ارتش آمریكا در عراق و تحمل تلفات و خسارات سنگین، نشان می دهد كه این سه قدرت، قدرت مقابله با توان الهام بخش سپاه را نداشته اند. بنابراین طبیعی است كه دنیای غرب درصدد اتخاذ تدابیری در جهت تغییر رفتار این نهاد انقلابی و قدرتمند باشد.
روز 23 مرداد، دو روزنامه آمریكایی «نیویورك تایمز» و «واشنگتن پست» در خبر مشابهی از آماده شدن طرحی در دولت و كنگره آمریكا خبر دادند كه در صورت تصویب، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به عنوان چهل و سومین گروه تروریستی در لیست وزارت خارجه ایالات متحده آمریكا قرار خواهد گرفت.
هنوز ساعاتی از انتشار خبر این دو روزنامه نگذشته بود كه شبكه های تلویزیونی سی.ان.ان، فاكس نیوز، ای.بی.سی، ان.بی.سی، سی.بی.اس، بی.بی.سی، دویچه له، الجزیره، الوبیه و خبرگزاری های آسوشیتدپرس، یونایتدپرس، رویترز، فرانس پرس و روزنامه ها و نشریاتی چون هرالدتریبون، یو.اس.ای.تودی، گاردین، ساندی تلگراف، جروزالم پست، هاآرتص و تایم، با حجم انبوهی از گمانه زنی ها، تحلیل ها، گزارش ها و گفت وگوها، آتش جنگ روانی در رسانه ها را آغاز كردند.
در تحلیل این هجمه رسانه ای، برخی صاحبنظران از آن به عنوان «دیپلماسی رسانه ای» و برخی دیگر با عنوان «جنگ تبلیغاتی» یاد كردند، جنگی كه به سرعت مرزهای آن از دایره گمانه زنی ها فراتر رفته و تبدیل به تهدید هایی گردید كه بر اساس آن ممكن است به زودی مراكزی از سپاه پاسداران، هدف بمباران ها و موشك پرانی های آمریكا قرار گیرند. بدون تردید یكی از اساسی ترین سوالاتی كه در برابر این صف بندی رسانه ای شكل می گیرد آن است كه تهاجم به سپاه یك «رخداد» است یا زنجیره ای از یك «فرایند» كه یكی از قطعات آن پازل، با هدف قراردادن سپاه پاسداران كامل می شود.

بازی با همه كارت ها

یكی از نكات مثبت دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی آمریكا آن است كه در راه رسیدن به اهداف كلان و استراتژی های خود، از همه كارت های خود به بهترین وجه ممكن استفاده می نماید. اگر اهداف كلان ایالات متحده در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران را مهار تاثیرات الهام بخش انقلاب اسلامی، تغییر رفتار و در نهایت براندازی نظام اسلامی ترسیم نماییم، تحلیل رفتار آنان نشان می دهد كه از اهرم رسانه ای، دستگاه دیپلماسی فعال، نهادهای بین المللی و دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی خود، نهایت بهره لازم را می برند. در این میان ژنرال های رسانه ای، به عنوان یگان های خط شكن و پشتیبانی كننده، در نوك پیكان نیروهای عمل كننده قرار دارند. بنابراین طبیعی است هجمه اخیر رسانه های آمریكایی به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را كه البته توسط برخی رسانه های غربی و منطقه ای نیز پشتیبانی می شوند، جنگی تبلیغاتی قلمداد نماییم كه یقینا كالك عملیاتی آن در اتاق های فكر كاخ سفید، پنتاگون و وزارت خارجه تهیه و تدارك دیده شده اند.
اما واكاوی و بازخوانی اهداف آمریكاییان از این جنگ جدید رسانه ای، مهم ترین هدف این نوشتار است كه به اختصار بدان پرداخته ایم.

بازسازی هیمنه شكست خورده

پس از ناكامی های پیاپی آمریكاییان در مواجهه با بحران های بین المللی همچون عراق، افغانستان، لبنان، فلسطین، سودان، سومالی، كره شمالی، پرونده هسته ای ایران و به قدرت رسیدن پیاپی چهره های ضد آمریكایی در آمریكای لاتین، كه هیمنه این كشور را به عنوان قدرت برتر جهانی سخت به چالش كشیده اند، مقامات كاخ سفید نیازمند آن هستند تا با طراحی و اجرای پروژه هایی همچون طرح سپر موشكی اروپا و یا قراردادن یك نهاد رسمی نظامی در لیست گروه های تروریستی، به جهانیان اینگونه القا كنند كه هنوز این ما هستیم كه تصمیم می گیریم چگونه باید از امنیت هم پیمانان مان در اروپا دفاع نماییم و یا چه گروه و سازمانی را باید در لیست تروریستی قرار دهیم و كدام دولت را به اتهام نقض حقوق بشر مجازات نماییم.

آتش تهیه برای قطعنامه سوم

پرونده هسته ای ایران یكی دیگر از اهداف جنگ رسانه ای جدید آمریكا علیه سپاه است. در قطعنامه های 1737و 1747، آمریكاییان موفق شدند در كنار درخواست هایی كه برای تعلیق فعالیت های غنی سازی جمهوری اسلامی ایران مطرح شده، از سپاه هم به عنوان نیرویی كه در ساخت موشك های دوربرد فعالیت دارد، نام ببرند. علاوه بر آنكه، تحریم مبادلات تجاری با چند شركت مطرح اقتصادی سپاه پاسداران و نظارت بر سفرهای خارجی تنی چند از فرماندهان ارشد نظامی این نهاد هم در دو قطعنامه شورای امنیت به تصویب رسید.
با تصویب این دو قطعنامه، ایالات متحده آمریكا فضایی را در سطح رسانه ها و افكار عمومی دنیا رقم زد كه به دلیل كنار هم قرار دادن فعالیت های غنی سازی ایران و حضور سپاه در فعالیت های موشكی، القا می شد كه مسیر فعالیت های هسته ای ایران، مسیری نظامی است و سپاه به عنوان یك نهاد نظامی، مسئولیت آن را برعهده دارد. در واقع آمریكاییان با یك انگاره سازی و قراردادن نام سپاه در قطعنامه های 1737 و 1747، پازل خود را به گونه ای طراحی كردند كه از بطن آن غیر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران متولد شود.
بنابراین طبیعی است كه در قطعنامه سوم شورای امنیت كه احتمالا در پایان شهریور ماه به تصویب برسد، سپاه پاسداران مشمول تحریم های شدیدتری واقع شود. همزمان با هجمه رسانه ای غرب به ویژه آمریكا علیه سپاه، شاهد انتشار گزارش ها و مقالات متعددی در سطح رسانه های غربی درباره فعالیت های اقتصادی و عمرانی سپاه بودیم. روزنامه گاردین در گزارشی اعلام كرد بیش از 560 شركت تجاری وابسته به سپاه پاسداران، در سطح دنیا مشغول فعالیت اقتصادی هستند. شبكه تلویزیونی فاكس نیوز وابسته به پنتاگون هم مدعی شد 52 درصد واردات ایران توسط شركت هایی انجام می شوند كه زیر نظر سپاه اداره می شوند. همچنین گزارش های متعددی از فعالیت های عمرانی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) بر صفحه رسانه های غربی نشست. طراحی و ساخت سد كرخه به عنوان بزرگترین سد خاورمیانه، سد گتوند، اجرای 55 كیلومتر تونل در كشور، احداث 1400 كیلومتر اتوبان و جاده های شوسه، احداث 900 هزار متر مربع ابنیه، اجرای طرح بزرگترین بندر پتروشیمی جهان، احداث راه آهن بم- زاهدان، اتوبان مشهد- هرات، اجرا و اتمام بیش از 1600 پروژه صنعتی و معدنی، در دست اجرا داشتن بیش از 500 پروژه عمرانی، حضور در توسعه فازهای 15و16 میدان پارس جنوبی، اجرای قرارداد خط لوله هفتم گاز عسلویه، ساخت اسكله ها و پایانه های نفتی، ساخت، تجهیز و توسعه خطوطی از متروی تهران و ده ها و صدها فعالیت دیگر عمرانی و تولیدی كه به واقع افتخاری جاوید بر تارك پرافتخار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می باشد، به عنوان نمونه هایی از فعالیت های اقتصادی سپاه بر شمرده شد تا این گونه القا شود كه این گروه به اصطلاح تروریستی برای تقویت بنیه نظامی خود، اقدام به فعالیت های گسترده اقتصادی نموده و ثانیا در پوشش برخی مبادلات تجاری، اقدام به واردات كالاهای دومنظوره، تجهیزات نظامی و سلاح های كشتار جمعی می نماید.
بنابراین احتمال دارد كه آمریكاییان در شهریور ماه، با توجه به تبلیغات سنگینی كه روی تروریستی نشان دادن سپاه داشته اند، قطعنامه سوم را با تحریم شدیدتر اقتصادی و امور بانكی ایران به بهانه انتساب این معاملات به سپاه پاسداران، تهیه و تدارك ببینند.
یكی از نكات قابل توجهی كه این روزها بر روی خروجی برخی سایت های آمریكایی انتشار یافت، گزارش فعالیت های «استوارت لوی» معاون مبارزه با تروریزم و اطلاعات مالی در خزانه داری آمریكا بود كه در آن به صراحت آمده بود این معاونت بیش از یك سال و نیم است كه با جدیت هرچه تمام فعالیت های اقتصادی، تجاری و بانكی جمهوری اسلامی ایران به ویژه سپاه را از نزدیك زیر نظر دارد تا در موعد مقرر، تصمیمات لازم در این باره اتخاذ گردد.

كنترل اقدام های جسورانه سپاه

هدف دیگر آمریكا از به راه اندازی جنگ رسانه ای علیه سپاه، تغییر رفتار و كنترل این نهاد انقلابی است. به عبارتی دیگر، آمریكاییان درصدد برآمده اند مهم ترین ویژگی سپاه یعنی «جسارت در اقدام» یا «اقدام های جسورانه» سپاه را كه خاستگاهی دینی، انقلابی و ملی دارند را به كنترل خود درآورند.
به اعتقاد بسیاری از تحلیل گران، در طول یك سال گذشته، سه قدرت بزرگ و مطرح جهانی در خاورمیانه مقهور اقدامات جسورانه و یا تأثیرات الهام بخش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شده اند. بازداشت تفنگداران متجاوز انگلیسی در آب های اروندرود، شكست ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ 33روزه و زمین گیر شدن ارتش آمریكا در عراق و تحمل تلفات و خسارات سنگین، نشان می دهد كه این سه قدرت، قدرت مقابله با توان الهام بخش سپاه را نداشته اند. بنابراین طبیعی است كه دنیای غرب درصدد اتخاذ تدابیری در جهت تغییر رفتار این نهاد انقلابی و قدرتمند باشد. به زعم مقامات كاخ سفید، تروریستی خواندن یك نهاد مردمی كه ریشه در لایه های پیچیده ملت ایران دارد، می تواند در تغییر رفتار و كنترل این نهاد ملی موثر باشد.

جدایی سپاه از توده مردم

از سویی دیگر، دنیای غرب درصدد بخشی كردن كشور و جدایی سپاه از توده های مردم است. در تبلیغات اخیر رسانه های غربی، سعی شده است كه در مرحله اول، از سپاه تصویری مشابه ارتش هیتلری و یا ارتش سرخ روسیه ارائه نمایند. ارتشی جاه طلب، خونریز و بی رحم كه وظیفه آن قتل عام و شكنجه مخالفان نظام اسلامی است.
در این جنگ تبلیغاتی، این هدف در دستور كار رسانه ها قرار می گیرد كه سپاه را یك نیروی وابسته به حاكمان و جدا از توده های مردم معرفی نمایند تا در مرحله بعد كه مرحله تشدید تحریم ها می باشد، تمام مشكلاتی كه مردم متحمل می شوند بر عهده سپاه نوشته شود.
این ترفند زودتر از آنچه كه پیش بینی می شد، نقش برآب گردید. بیانیه ارتش جمهوری اسلامی ایران، حزب مشاركت، حزب اعتماد ملی، حزب كارگزاران سازندگی و ده ها و صده ها اعلام موضعی كه سازمان ها، گروه ها و جریان های سیاسی در حمایت از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشتند، نشان داد كه این نهاد دینی، انقلابی و مردمی، ریشه در آحاد ملت ایران داشته و هر قوم و قبیله و مذهب و گرایشی كه در سرزمین ایران اسلامی حضور دارند، امنیت، اقتدار، افتخار و سربلندی خود را مرهون سبزپوشانی می دانند كه فرزندان این ملت هستند.
بیانیه های عزت مدارانه اخیر احزابی مانند مشاركت، اعتماد ملی و كارگزاران سازندگی نشان داد كه آمریكاییان چونان احمقانی بی خرد، اوضاع داخلی ایران را تحلیل می كنند و چشم به جریان هایی دوخته اند كه در هنگامه پاسداری از كیان نظام اسلامی، با نادیده گرفتن اختلافات داخلی در دفاع از ارزش ها و مواریث دینی و ملی این مرز و بوم صف آرایی می كنند.

نظم بخشیدن به افكار عمومی آمریكا

هدف دیگر مقامات كاخ سفید از تروریستی معرفی كردن سپاه، آرام كردن فضای افكار عمومی آمریكا و رام كردن برخی دمكرات های سركش در كنگره این كشور است. شكست های سنگین و حقارت آمیز ارتش آمریكا در عراق، سردمداران كاخ سفید را سخت تحت فشار افكار عمومی، رسانه ها و نمایندگان دمكرات قرار داده است. فرار از این مهلكه، تنها با القای فضایی ناامن و ناآرام در صحنه بین المللی و در معرض تهدید بودن آمریكا همزمان با نزدیك شدن به سالگرد 11 سپتامبر میسر است. در این پروژه، اتاق های فكر نومحافظه كاران با مشابه سازی میان القاعده و سپاه پاسداران، رسانه ها را در مسیری قرار می دهند كه اینگونه القاء نمایند دشمن جدید ملت آمریكا، نیرویی است نظامی با بنیه قوی اقتصادی و برخوردار از تجهیزات پیشرفته نظامی كه هر لحظه امكان دارد چونان كابوسی هولناك بر سر ملت آمریكا فرود آید.
در پروژه جدید آمریكائیان، به همان اندازه كه جنگ رسانه ای شان به ایجاد همگرایی در میان مردم آمریكا منجر می شود، در وضعیتی معكوس به واگرایی در اقشار مختلف ملت ایران منتهی خواهد شد. به زعم آنان، تشدید فشارهای بین المللی بر جمهوری اسلامی ایران كه بخش هایی از آن خود را در اقتصاد كشورمان به نمایش خواهد گذاشت، باعث ایجاد انشقاق و اختلاف در صفوف یك پارچه مردم خواهد شد.
از سوی دیگر، مقامات كاخ سفید سخت به نتیجه انتخابات مجلس هشتم چشم دوخته اند. در ماههای منتهی به اسفند، باید به هر طریق ممكن روی اقتصاد، آرامش و امنیت جامعه ای كه اصولگرایان برمناصب اصلی آن تكیه زده اند، فشار آورد تا اینگونه القاء نمایند كه حاكمیت اصولگرایان همواره همراه با تنش، درگیری، تهدید و تحریم های بین المللی است.

آموزه‌های یك جنگ رسانه ای

بازی رسانه ای جدید آمریكا برای آنهایی كه از دور دستی برآتش سیاست و رسانه دارند، درس ها و آموزه های فراوانی به همراه دارد. آمریكائیان با كمترین هزینه ممكن، یعنی با فرستادن امواج بر روی آنتن های تلویزیونی و مخابره اخبار بر روی خروجی خبرگزاری های تحت كنترل خود، درصدد صید امتیازات فراوانی برآمده اند. آنان در این جنگ رسانه ای، نگاهی چند وجهی به قضایا دارند. از یك سو می خواهند به افكار عمومی داخل كشورشان نظم بدهند و از سوی دیگر برهمگرایی و وحدت ملی كشورمان فشار وارد آورند. می خواهند توافقات اخیر ایران و آژانس را به هر نحو ممكن زیر سوال ببرند و درعوض یك جبهه واحد بین المللی را در برابر یك نهاد رسمی جمهوری اسلامی به صف نمایند. آنان نیم نگاهی نیز به بازار فروش تسلیحات نظامی خود به منطقه دارند كه قراردادهای دهها میلیارد دلاری آمریكا با برخی دولت های منطقه در این راستا ارزیابی می شود. آمریكائیان در مذاكرات سه جانبه در عراق، نیازمند امتیازگیری از ایران هستند. باید شكست های خود درعراق را به نوعی توجیه و فرافكنی نمایند و برفضای انتخاباتی ایران و آمریكا هم تاثیربگذارند. آمریكائیان تاكنون نشان داده اند كه برای پیروزی بدون شلیك یك گلوله، طرح ها و تدابیر فراوانی اندیشیده اند.
یورش به كنسولگری ایران در اربیل و دستگیری 5 دیپلمات ایرانی به اتهام دخالت در ناآرامی های عراق، اتهام استفاده از مواد منفجره ساخت ایران در حمله به نیروهای آمریكایی ، نمایش سلاح ها و تجهیزات كشف شده از تروریست ها و ادعای صدور آن از سوی ایران، انتشار خبر كذب و جعلی دستگیری 50 عضو سپاه قدس درعراق، ربایش احمقانه یك فروند هواپیمای مسافربری برخاسته از قبرس به مقصد تركیه در اولین روزهای اتهام تروریستی بودن فعالیت های سپاه و سپس هیاهو و جنجال بسیار در اولین ساعات ربایش مبنی بر ایرانی بودن ربایندگان و درخواست آنان برای پرواز به تهران و داستان سرایی های فراوان كه به یكباره تمام آن امواج خبری به یكباره فرو نشست و معلوم نشد كه ربایندگان چه كسانی بودند، چه هدفی داشتند، الان در چه وضعیتی هستند و اعترافات آنان چه بوده است، همه و همه نشان می دهد كه آنچه برصفحه تلویزیون ها و رسانه های آمریكایی می نشیند، حاصل تولیدات اتاق فكرهایی است كه در آن هزاران متخصص جنگ روانی، نیروهای امنیتی و نظامی، صاحبنظران سیاسی و كارشناسان حوزه های مختلف گردهم آمده اند تا با كمترین هزینه ممكن كه گاه دایره آن از چند بلوف و تهدید هم نمی گذرد، امتیازات فراوانی را به جیب بزنند. در عین حال نباید از تدابیر و پاتك های موثر دستگاه دیپلماسی كشورمان در برابر هجمه جدید رسانه ای آمریكا غافل بود. آزادی هاله اسفندیاری در اوج حملات رسانه ای غرب، نشان داد كه دستگاههای دیپلماسی و امنیتی ما نیز گریزگاهها و میدان های مانور رسانه ای را به خوبی شناسایی كرده و از آن سود می برند. بازتاب آزادی هاله اسفندیاری و سپس مخابره خبری دیگر مبنی برآزادی نزدیك كیان تاجبخش، علاوه بر تحت الشعاع قرار دادن تبلیغات رسانه ای آمریكا، میدان مانور را تاحدود بسیاری در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار داد. همچنین مواضع اخیر آقای هاشمی رفسنجانی درباره مذاكره با آمریكا و شعار مرگ بر آمریكا، نشان داد كه براساس یك پروژه از قبل طراحی شده و یك كار تقسیم شده، چگونه می توان مهره های سنگینی را در صحنه شطرنج دیپلماسی به حركت در آورد و رقیب را در وضعیت آچمز قرار داد. ای كاش می توانستیم به بخش های دیگری از تدابیر صورت گرفته نیز اشاراتی داشته باشیم اما به دلیل بار امنیتی آنها، فعلا از بازگویی شان معذوریم.
منبع: خبرگزاری فارس
يکشنبه 3/6/1392 - 21:39
آموزش و تحقيقات

 

دوری سپاه از سیاست بازی و گروه گرایی
دوری سپاه از سیاست بازی و گروه گرایی

 





 
مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) می فرمایند:
یک چیزی که امام روی آن مکرر تکیه می کردند و لازم است شما به آن توجه کنید، مسأله ی سیاست و سیاستبازی و گروه گرایی و این چیزهاست. این، از آن حرف های بسیار مهم است. البته تفسیرهای مغرضانه خیلی شد. عرض کردم، نمی شد که این مسایل جاری کشور را، بخصوص آن چیزی که مربوط به سپاه است، من نبینم و ندانم. حرف هایی که گفتند، مطالبی که نوشتند، چیزهایی که سخنرانی کردند، در گوشی هایی که انجام دادند و خیلی از جزییات فراوان دیگر را من دیده ام و شنیده ام. خیلی از افراد، فرمایش امام را بد تفسیر کردند. امام نمی خواست بگوید فقط شماباید جزو فلان حزب نباشید. نه، این چیز کوچکی بود. الان در جامعه ی ما، جناح بندی و گروه گرایی و باندبازی، نه در سطوح مردم- که خوشبختانه در سطوح مردم، یا نیست و یا خیلی ضعیف است- بلکه در سطوح مسؤولان و متشخصان وجود دارد. خلاصه ی فرمایش امام این بود که شما در این باندها هم نباید باشید.
در ابند نباشید، یعنی چه؟ انسان بینشی دارد؛ از یکی بدش می آید، از یکی خوشش می آید؛ به یکی ارادت می ورزد، به یکی ارادت نمی ورزد؛ دولتی را قبول دارد، دولتی را قبول ندارد؛ کاری را می پسندد، کاری را نمی پسندد؛ بالاخره چه کار کند؟ یعنی اصلاً روی ذهن خودش دستمال ببندد که نبیند؟ نه، تشخیصتان را داشته باشید؛ چه اشکالی دارد؟ گروه ها و باندها و تیم ها و جریان ها و خطوط، براساس این بینش ها فعالیت می کنند، عزل و نصب می کنند، حرف می زنند، در انتخابات دخالت می کنند، در گزینش های گوناگون دخالت می کنند. اینها باید در شما نباشد. نمی شود به خاطر فلان بینش که شما با یک نفر خوبید، بی خودی با کسی و یا با جناحی بد بشوید؛ یکی را بی خودی بکوبید و با یک گروه فعال سیاسی همکاری کنید.

دوری سپاه از سیاست بازی و گروه گرایی

من خودم سیاسیم و از سال های متمادی در این خط بوده ام. هم در دوران مبارزه و حتی قبل از مبارزه و هم بعد از آن، کار سیاسی می کرده ام.من هیچ کس را از فکر سیاسی و تفکر سیاسی و گرایش های سیاسی منع نمی کنم؛ اما آن کسی را که در این مجموعه است، منع می کنم. این، خیلی حساستر است و ارزش یک ساعت سپاهیگری درست، مراتب بیش از ساعت ها گپ زدن سیاسی بیهوده یی است که سیاسیون خیال می کنند با این گپ زدنهایشان، دنیا را زیر و رو می کنند!
سیاسیون که می گوییم، نه شاغلان سیاسی- آنها هم خدمتگزار و سربازند- بلکه سیاستبازان و سیاسیکاران را عرض می کنیم که همه جا هستند و در بخش های مختلف- در حوزه و دانشاه و بازار و اداره و سایر جاها- می نشینند و راجع به سیاست با هم گپ می زنند؛ یکی را بالا می برند، یکی را پایین می آورند؛ چند ساعت غیبت کرده، سنگین بار شده، دل تاریک شده، و وقتی بلند می شوند، از خدا دور شده اند. خیال می کنند که با این حرف هایشان، دیگر انقلاب را بیمه کرده اند؛ در حالی که از دهان خودشان آن طرف تر، تجاوز نکرده اند؛ گویی «لم یکن شیئا مذکورا». این، چه ارزشی دارد؟
می روند می نشینند، ساعتها می نویسند، ساعت ها مقابله می کنند، برای این که حرفی در جایی گفته یا پخش بشود، تا جناحی ازاو بچزند! خیال می کنند که حالا دیگر اسلام را به عرش رسانده اند! نخیر، اگر- العیاذ بالله- گناه و وزر و وبال و صفحه ی سیاه در پرونده ی انسان نباشد، حداقل از آن ساعاتی است که در قیامت باید حسرتش را خورد. «انذرهم یوم الحسره اذا قضی الامر» (1). یکی از آن آیاتی که آدم را تکان می دهد، این آیه است. ای پیامبر! آنها را از روز حسرت بترسان؛ آن وقتی که کار از کار گذشته است- «اذا قضی الامر»- و هیچ کارش هم نمی شود کرد.
انسان به ساعات دنیایش- آن ساعاتی که اشتغال بیهوده در آن ساعات هستند و مایه ی حسرت آدم است- نگاه می کند، می بیند که در آن ساعات، یک نفر دیگر امر خیر کوچکی انجام داده و حالا درجه اش را می برد. آن شبی که فرضاً شما در عملیات بودید و من رفتم یک شام سیر حسابی خوردم و بعد هم دراز کشیدم، راحت تا صبح خوابیدم و خیال کردم چیزی به دست آورده ام؛ حالا که روز عمل رسیده، می بینیم که ای داد بی داد! آن راحتی، به وزر و وبال تبدیل شد؛ ولی آن بیدار خوابی و آن غصه و آن دلهره ی شب عملیات و آن نگرانی شما که بچه ها را چه کار کنیم و مهمات از کجا بیاوریم، به یک درجه ی اعلی تبدیل گردید. آن جاست که آدم می گوید: «رب ارجعون. لعلی اعمل صالحا» (2). خدایا! من را بر گردان، تا عمل صالح انجام دهم. جواب خدا این است که «کلا»؛ تمام شد دیگر.
حداقل، آن ساعاتی که آدم می نشیند این حرف ها را می زند، از آن ساعاتی است که وقتی انسان به آنها نگاه می کند، می گوید ای داد بی داد! چون آنها را می بیند و همه چیز زنده می شود. این دنیا اصلاً زنده است و جان دارد؛ این لحظات هم جان دارند و همه ی آنها در آن روز بر می گردند و مقابل شما قرار می گیرند. برای ارزیابی کار بعضی ها، گاهی جدول هایی را پر می کنند. آدم خیال می کند که چه قدر کار کرده است؛ در حالی که وقتی جدول آدم را به دستش می دهند، می بیند که همه اش سفید است. حساب که می کند، می بیند اگر روز قیامت این طور باشد، واویلاست. به هر حال، سپاهیگری شما و در خدمت خدا و در خدمت مردم و انقلاب بودنتان، ارزشش بیش از این حرفهاست که یکی بخواهد فکر سیاسی، یا بافندگی سیاسی خودش را به حساب انقلاب بگذارد.

پی‌نوشت‌ها:
 

1-مریم: 39
2-مؤمنون: 99 و 100
 

منبع: www.khamenei.ir
يکشنبه 3/6/1392 - 21:38
آموزش و تحقيقات

 

پاسدار از منظر فرماندهی معظم کل قوا
پاسدار از منظر فرماندهی معظم کل قوا

 





 

مقام معظم رهبری(مدظله العالی) می فرمایند:
 

یکی از بهترین منظره ها برای بنده، همیشه این بوده و هست که فرزندان صمیمی و تربیت شده و ولادت یافته ی انقلاب را که بار سنگین مجاهدت و فداکاری سال های دشوار جنگ بر دوش آنهاست و سهم مهمی در آن فداکاریها دارند، در قالب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ در چهره ی منظم وسازمان یافته ی یک نیروی کارآمد و آموزش دیده مشاهده کنم.
بحمدالله امروز، علاوه بر معنویاتی که بعضی از آنها حقیقتا در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منحصر به فرد است، سپاه دارای امتیازات از این جهاتی است که اشاره شد. امیدواریم که از همه ی این جهات، بخصوص در زمینه ی آموزش، به دست آوردن دانش نظامی، حفظ اندوخته های تجربی که سپاه از این جهت خزانه ی ذی قیمت و ذخیره ی بزرگی را در اختیار دارد. همچنین حفظ آنچه که در کلاس ها و دوره های گوناگون چه در زمینه ی مسائل عملیاتی، چه در زمینه ی مسائل ستادی فرا می گیرید، روزه به روز کارآیی و اقتدار سپاه و توانایی های آن و همچنین تبادل اندوخته ها و تجربیاتش با ارتش که تکیه ی نظام جمهوری اسلامی به اینهاست به عنوان یک سازمان رزمی مورد امید و اعتماد، پیشرفت بیشتری بکند.
حرف من این است که سپاه پاسداران و بسیج و هر فرد و جمع دیگری از نیروهای مسلح در ارتش و غیرآن، که از این معنویت و زلال روح و فضیلت استفاده کرده است، بایستی این را قدر بداند و آن دستاوردها را برای خود حفظ کند. بی شک، سپاه به عنوان یک سازمان بیشترین بهره را از آن جویبار فضیلت برده است و این مخصوص شماست. این را باید حفظ کنید. هر کس در جمهوری اسلامی و در راه خدا یک قدم بردارد، با ارزش است وخدای متعال یک ذره به سنگینی یک ذره هم اجر کسی را نادیده نمی انگارد. همه اجر دارند، اما وقتی نگاه می کنیم، می بینیم که بیشترین تلاش را، بیشترین بهره ی معنوی را، بیشترین حضور در این میدان های فیاض معنوی را شما عزیزان ما در سپاه داشتید.
برادران عزیز! مسئولیت در مجموعه ی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را یک موهبت الهی بدانید. توفیق بزرگی است که انسان در هنگامی که دین خدا و متدینین به این دین نیاز و موقعیت حساسی دارند، از امکان و استعداد خود به بهترین وجه استفاده کند. این توفیق را از خدا بدانید؛ او را شکر بگویید و آن را برای خودتان حفظ کنید. هر کدام از شما در هر جا که هستید، همان جارا مقام کسب رضای الهی به حساب آورید و این چیزی است که بندگان صالح خدا همیشه دنبال آن بوده اند.

پاسدار از منظر فرماندهی معظم کل قوا

مادامی که شما ایمان و تقوا و عمل صالح را برای خودتان حفظ می کنید؛ تمام قدرت خدا، تمام نوامیس طبیعت و تمام امکانات یک گروه برگزیده در اختیار شماست. در میدان سازندگی، در میدان توطئه تبلیغاتی، در میدان مبارزه و تهاجم فرهنگی، در میدان خلقیات مردم، در میدان باز یک حرکت نظامی ... و در هر میدان دیگر اگر دشمن با همه حجم و قدرت و تنوع ابزار تبلیغاتی و با همان ساز و برگ نظامی وارد شود - که البته امروز دشمن دیگر آن ساز و برگ گذشته را ندارد؛ آن روز بلوک شرق با آن طول وعرض وجود داشت که دیگر امروز نیست؛ به علاوه تغییرات فراوان سیاسی و جغرافیایی در سطح عالم به وقوع پیوسته است که همه به سود اسلام و مسلمین است - در همه مقابل ملت و همین جوانان مؤمن و خانواده های جوشان از عاطفه و ایمان، هیچ غلطی نخواهد توانست بکند.
منبع:منبع: ماه نامه راه راستان، شماره 1
يکشنبه 3/6/1392 - 21:38
آموزش و تحقيقات
سپاه پاسداران در کلام امام راحل
سپاه پاسداران در کلام امام راحل


  • نهاد مقدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بحق از بزرگترین سنگرهای دفاع از ارزشهای الهی نظام ما بوده و خواهد بود.
  • ای كاش من هم یك پاسدار بودم.
  • شما آینه مجسم مظلومیتها و رشادتهای این ملت بزرگ در صحنه نبرد، و تاریخ مصور انقلابید.
  • روز مبارك سوم شعبان المعظّم روز پاسدار است، و روز تحقق پاسداری از اسلام، از حقیقت، از مكتب الهی؛ روز تولد بزرگ پاسداری كه با خون خود و فرزندان و اصحابش مكتب را زنده كرد.
  • ای پاسدار های عزیز! و ای سربازهای اسلام! در هر جا هستید از خودتان هم پاسداری كنید، تا به پیروزی بر نفس خودتان و پیروزی بر همه شیاطین نایل شوید.
  • درود بر پاسداران اسلام كه با خون خود و مشتهای گره كرده خویش انقلاب اسلامی را به ثمر رساندند.
  • اگر سپاه نبود كشور هم نبود.
  • من سپاه پاسداران را بسیار عزیز و گرامی می دارم، چشم من به شماست، شما هیچ سابقه ای جز سابقه اسلامی ندارید.
  • من از سپاه راضی هستم و به هیچ وجه نظرم از شما برنمی گردد.
  • شما یادگاران و همسنگران فرماندهان و مسئولان[و] بیدار دلانی بوده اید كه امروز در قرارگاه محضر حق مأوا گزیده اند.
    منبع: www.imam-khomeini-isf.com
  • يکشنبه 3/6/1392 - 21:38
    آموزش و تحقيقات
    چرا آمریکا سپاه را تروریست می داند ؟
    چرا آمریکا سپاه را تروریست می داند ؟

    نویسنده : حمزه عالمی



    مدتی قبل روزنامه های آمریكایی از قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریست ها توسط آمریكا خبر دادند. این موضوع كه همواره به صورت یك احتمال در روزنامه های این كشور مطرح می‌شد، باعث واكنش و بازتاب گسترده ای در بین كارشناسان آمریكا و رسانه های آن و حتی مقامات اروپایی شد. از این رو باید دید كه این اقدام ریشه در چه مسائل و زمینه هایی داشته و آمریكائیها از این كار چه هدفی را دنبال می كنند؟

    الف ) عوامل و ریشه های اقدام آمریكا

    اقدام كاخ سفید در تروریست نامیدن سپاه به معنای اتهام زدن به ارتش رسمی یك كشور بوده كه این گونه اتهام زدن نشان دهنده بسترها و زمینه های مهم و موثری است. این زمینه ها را می توان در موارد ذیل دسته بندی كرد:

    1) نقش مهم و اساسی سپاه در كشور

    سپاه پاسداران به عنوان تأثیرگذارترین نیروی انقلابی و مردمی از آغاز تأسیس خود تاكنون نقش های مهم و حیاتی را در سطوح مختلف كشور برعهده داشته و آنها را با موفقیت به انجام رسانده است:
    1/1_ سطح دفاعی وامنیتی : شكل گیری سپاه پاسداران در زمانی بود كه اوضاع امنیتی كشور به شدت تحت تحرك قومیت ها وشورش های مناطق مرزی خدشه دار شده وبیم حملات خارجی نیز فضایی از ناامنی را در كشور رقم زده بود. در چنین وضعیتی نیروهای سپاهی با فداكاری وتلاش گسترده توانستند هر یك از تحركات قومی در مرزهای كشور را خنثی كرده وامنیت را برقرار سازند. تأمین امنیت كشور در چنین شرایطی سپاه را به نیرویی برتر و دارای تجربه تبدیل ساخت. در مرحله بعد دفاع در مقابل حملات عراق باعث قدرتمندی فوق العاده نیروهای سپاهی شده و تجربیات زیادی را در دفاع از كشور، خنثی سازی عملیات دشمن، حمله به مواضع آن، شناسایی ومقابله با عناصر نفوذی در داخل و منافقین، ساخت و چگونگی استفاده از تجهیزات نظامی پیشرفته و.... را نصیب آن نمود. این مساله یعنی سرعت شكل گیری یك نیروی نظامی گسترده و قدرتمند تنها به تعهدو ایمان نیروهای سپاهی مربوط می‌شد كه باعث اقبال مردمی هم به آن نهاد شده بود. به طور كلی نقش اساسی سپاه در تأمین امنیت كشور و مقابله باضد انقلاب تا جائی بود كه حضرت امام (ره) فرمودند: «اگر سپاه نبود كشور هم نبود.» شمردن آن اقدامات اساسی در اینجا نیازمند مجالی گسترده است اما می توان در یك نگاه كلی اقدامات زیر را به عنوان مهم ترین عملكرد سپاه در تأمین امنیت كشور برشمرد:
    1/1/1_ حضور سپاه در دفع غائله گنبد و تركمن صحرا در اسفند ماه 1357.
    1/1/2_ جلوگیری از سقوط شهرهای سنندج، پاوه و نقده توسط ضد انقلاب در سال 1358.
    1/1/3_ پاكسازی و آزادسازی كلیه شهرهای كردستان و آذربایجان غربی از ضد انقلاب.
    1/1/4_ برقراری امنیت در مرزها و كنترل محورهای مواصلاتی شمالغرب و مردمی كردن امنیت در این منطقه و از بین بردن زمینه های فعالیت ضد انقلاب همانند از بین بردن زمینه های رشد و فعالیت ضد انقلاب در كردستان عراق .
    1/1/5_ مقابله با غائله سیستان و بلوچستان و جلوگیری از سقوط شهر زاهدان در نیمه اول سال 1358.
    1/1/6_ خنثی سازی فتنه گروهك خلق مسلمان در تبریز ، رفع فتنه خوانین قشقایی در استان فارس ،‌مقابله با بحران شهرهای خرمشهر و‌آبادان و رفع فتنه خلق عرب در سال 1358 ، خنثی سازی و انهدام گروهك فرقان ، دستگیری عناصر حزب توده و خنثی سازی فتنه كمونیست ها در شمال كشور در سال 1361.
    1/1/7_ كشف كودتای نوژه و انهدام آن، خنثی سازی توطئه هواپیما ربائی، مقابله با اشرار و قاچاقچیان مواد مخدر در جنوب شرق و وادار به تسلیم نمودن برخی از قبایل شورشی.
    1/1/8_ دفع تجاوز عراق در جنگ هشت ساله و دفاع از حاكمیت ملی ، ایجاد شبكه اطلاعاتی كه مبنایی برای تشكیل وزارت اطلاعات شد و خنثی سازی جنگ روانی دشمن .
    1/1/9_ جذب و سازماندهی نیروهای بسیجی كه نقش اساسی در تأمین امنیت كشور داشته و فرهنگ مقاومت و عزم ملی را جهت دفاع از كشور ترویج می دهد( مجموعه مقالات نقش سپاه در دفاع و امنیت ملی كشور ، تهران، 1375 ، 310-308 )
    براساس موارد ذكر شده باید گفت كه سپاه در حال حاضر به یك نیروی قدرتمند در تأمین امنیت كشور تبدیل شده است كه باعث ایجاد بازدارندگی در مقابل توطئه های خارجی و داخلی می شود. شناخت آمریكا و انگلیس از توان نیروهای سپاهی و توان اطلاعاتی آن باعث شده تا در كنار مرزهای كشور مراقب رفتار خود باشند. بهترین شاهد مثال این مساله عملكرد موفقیت آمیز سپاه در دستگیری نظامیان متجاوز انگلیس بود كه اقدام قدرتمندانه آن باعث شد آمریكا به نیروهای خود در مجاورت مرزهای ایران هشدار داده تا رفتار خود را كنترل نمایند.
    1/2_ سپاه حافظ انقلاب اسلامی: براساس آنچه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است سپاه نقش اساسی را در پاسداری از انقلاب و حفظ دستاوردهای آن بر عهده دارد این وظیفه به این جهت به سپاه واگذار شده است كه اولا فلسفه شكل گیری آن برای حفظ انقلاب اسلامی و پاسداری از آن بوده و ثانیاً نیروهای تشكیل دهنده آن خود از عوامل و مبارزین اصلی انقلاب اسلامی محسوب می شوند و تجربه و شناخت زیادی را در مورد چگونگی بسیج مردمی در دوران انقلاب و مبارزه با گروهكهای ضد انقلاب دارا می‌باشند. در واقع سپاه پاسداران از یك منظر محل تجمع نخبگان انقلابی و طراحان قیام ها و راهپیمایی های مردم در طول دوران انقلاب می باشد این موضوع سبب شده تا سپاه در میان اقشار مذهبی جامعه و توده های مردم دارای نفوذ زیادی باشد و همین مساله خود به خنثی سازی تحركات ضد انقلاب و نفوذ سپاه در بین مردم كمك فراوانی می‌كند چه اینكه وجود نیروهای بسیجی كه بدنه اصلی جامعه محسوب می شوند در این زمینه بیش از هر چیز دیگری تأثیرگذار می باشد.
    1/3_ نفوذ منطقه ای سپاه: ‌تلاش نیروهای سپاه در حفظ امنیت ملی و دفاع از انقلاب اسلامی تنها مربوط به مرزهای كشور نبوده و فعالیت های آن در منطقه، رهگیری عوامل ضد انقلاب، ارتباط با گروهها و جنبش های اسلامی منطقه ، ارتباط با نخبگان و رهبران جنبش ها و هدایت و مدیریت برخی از این گروهها در مبارزه علیه ظلم ( كه بر اساس قانون اساسی مبنی بر وظیفه جمهوری اسلامی در حمایت از ملت های ستم دیده صورت می‌گیرد) باعث شده است تا سپاه شناخت و تفوق زیادی بر اوضاع منطقه ای داشته باشد. این مساله سبب شده تا در مناسبات امنیتی ایران با كشورهای منطقه، سپاه پاسداران نقش مدیریتی داشته و طرح ها و برنامه های مربوطه را در راستای تأمین امنیت ملی هدایت نماید. در واقع تفوق و برتری نیروهای سپاه در جزایر ایرانی خلیج فارس باعث شده تا كل منطقه خلیج فارس را تحت نفوذ خود داشته و مانع از تحركات احتمالی نیروهای بیگانه شوند به گونه ای كه حضور ناوچه های سپاه در این منطقه در نوع خود ایجاد بازدارندگی می‌نماید . این نفوذ فزاینده باعث شده است تا معادلات قدرت در منطقه به نفع ایران تغییر یابد. در واقع نیروهای آمریكایی و انگلیسی كه گمان می كردند با لشكركشی به منطقه خلیج فارس و افغانستان می توانند در خلاناشی از عدم هژمون درمنطقه خود را قدرت بلامنازع قلمداد كنند اكنون متوجه شده اند كه با وجود حضور پنج ساله آنها در این منطقه جمهوری اسلامی ایران با پشتیبانی توان سخت افزاری و نرم افزاری سپاه توانسته است به قدرت اول منطقه تبدیل شود به گونه ای كه آمریكا جهت برون رفت از مشكلات خود نیازمند مذاكره و كمك گرفتن از ایران می باشد.
    معكوس شدن معادله قدرت به نفع ایران باعث شده تا كاخ سفید دو روند همسو را در پیش بگیرد. بدین معنا كه سعی دارد از یك سو با تجهیز رژیم صهیونیستی بر میزان قدرت این رژیم در مقابل ایران و نیروهای حزب الله بیفزاید و از سوی دیگر با تخریب قدرت ایران از طریق تخریب سپاه مانع از نفوذ منطقه ای سپاه و جمهوری اسلامی شود. در این راستا باید به قرارداد 30 میلیارد دلاری كمك نظامی آمریكا به رژیم صهیونیستی اشاره كرد كه در روزهای اخیر منعقد شد. این قرارداد كه اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی آن را به معنای تعهد آمریكا در ایجاد قدرت برتر برای این رژیم در منطقه دانست به خوبی نشان می دهد كه كاخ سفید با آگاهی از قدرت فزاینده سپاه و جمهوری اسلامی در منطقه به دنبال معكوس كردن این روند به نفع خود می باشد. این روند قدرت یابی و خشم مقامات كاخ سفید از این مساله را رادیو فردا صراحتا اعلام كرد: «‌آمریكا نمی تواند گسترش روزافزون حوزه نفوذ سپاه را تحمل كند.» در واقع نفوذ منطقه ای سپاه سبب شده تا محیط دیپلماسی ایران در منطقه از بازیگری فعال جمهوری اسلامی برخوردار شود.
    در حال حاضر به اعتراف رسانه ها و شخصیت های غربی ایران قدرت اول در منطقه محسوب می‌شود و این مهم سبب شده است تا مرزهای امنیتی كشور گسترش یافته و امنیت منطقه با امنیت جمهوری اسلامی پیوند خورد. در چنین شرایطی كشورهای منطقه می دانند كه هرنوع تحركی در جهت ضربه زدن به امنیت ایران باعث كاهش ضریب امنیت كشور خود خواهد شد و تنها برتری ایران در منطقه محیط امنی را فراهم می‌سازد. از این رو جمهوری اسلامی در حال حاضر به دنبال عملی ساختن گفتمان امنیت بومی و استفاده از نیروهای محلی به جای عوامل بیگانه جهت تامین امنیت منطقه می باشد.
    1/4_ پیشرفت فنی و تكنولوژیكی: بیش از ربع قرن عملكرد سپاه در حوزه‌های نظامی و امنیتی و اقدامات اساسی آن در حوزه عمرانی كشور باعث شده تا امروزه از تكنولوژی پیشرفته و منحصر به فردی در زمینه نظامی و حتی عمرانی برخوردار باشد. در حال حاضر نیروی دریایی سپاه دارای شناورهایی با آخرین تكنولوژی روز دنیا است كه از بالاترین سیستم هدایت ورهگیری برخوردار است و سامانه موشكی سپاه سراسر خلیج فارس، دریای عمان و حتی اقیانوس هند را نیز تحت كنترل خود دارد. سپاه به تكنولوژی دقیق ترین موشك جهان و انواع بالگرد دست یافته است به گونه ای كه موشك فاتح 110 در سال 81 به عنوان دقیق ترین موشك زمین به زمین جهان به صورت كاملاً بومی تولید شد. از دیگر پیشرفت‌های مهم سپاه طراحی و ساخت بالگردهای 274 و 278 ، طراحی و ساخت سكوهای پرتاب موشك و سیستم های هدایت و كنترل انواع موشك، طراحی و ساخت پرنده‌های بدون سرنشین، وجود امكانات گسترده آزمایشگاهی و مخابرات، كارگاههای مونتاژ برق و الكترونیك و ... می‌باشد كه ویژگی اصلی این پیشرفت‌ها بومی بودن آنها و عدم وابستگی به خارج می‌باشد (چهره‌های آفتاب، ضمیمه هفته نامه صبح صادق، مهر 1382)
    از دیگر سو فعالیت و تجربه طولانی سپاه در فعالیت‌های عمرانی باعث شده تا مهم‌ترین طرح‌های سازندگی كشور را بر عهده داشته باشد. طرح و ساخت سد كرخه (به عنوان بزرگترین سد خاورمیانه) و سد گتوند، اجرای 55 كیلومتر تونل، احداث 1400 كیلومتر اتوبان و راههای فرعی، احداث 900 هزار مترمربع ابنیه، ساخت دهها پل بزرگ، انجام 75 هزار هكتار شبكه آبیاری و زهكشی، اجرای طرح بزرگترین بندر پتروشیمی جهان و بسیاری از پروژه‌های عظیم در پارس جنوبی ودیگر مناطق كشور از جمله فعالیت‌های عمرانی مهم سپاه است كه حاكی از پیشرفت فنی و تكنولوژیكی در این زمینه می باشد. (چهره‌های آفتاب، ضمیمه هفته نامه صبح صادق، مهر 1382)
    مجموعه توانمندیهای فوق در رابطه با سپاه باعث شده تا بیگانگان و آمریكا آن را به عنوان تكیه گاه اصلی نظام دانسته و درصدد تخریب آن جهت مقابله با انقلاب و جمهوری اسلامی برآیند. نباید فراموش كرد كه میزان اطلاعات و شناخت آمریكاییها از توانمندیهای سپاه كم نبوده و تحلیل آنها از نقش و نفوذ سپاه در كشور و منطقه آنها را به مقابله با آن وا می‌دارد.

    2) تصورات نادرست آمریكا از سپاه

    شناخت آمریكاییها از توانمندیهای نرم افزاری و سخت افزاری سپاه باعث شده تا بانگاهی بدبینانه برخی از مسایل كاذب را هم به سپاه نسبت داده و تصور نادرستی از سپاه داشته باشند:
    2/1- آگاهی آمریكا از نفوذ منطقه‌ای سپاه آنها را به این تصور باطل سوق می‌دهد كه سپاه به عنوان یك نیروی مداخله‌گر و مداخله جو در منطقه نقش ایفا می‌كند و سعی دارد روندهای موجود را به نفع خود تغییر دهد بدین معنا كه آمریكا گمان می كند سپاه بدون توجه به موازین حقوقی و قانونی در صدد تحریك مخالفان واشنگتن و ایجاد ناامنی در منطقه است.
    2/2- آمریكاییها گمان می‌كنند سپاه نقش محوری و تصمیم‌گیر نهایی در موضوع هسته‌ای ایران بوده و مانع از حل مساله می شود. تصور باطل آنها بر این مبنا است كه نیروهای سپاهی در پشت پرده به هدایت تیم هسته‌ای ایران پرداخته و با نفوذ در بین آنها مساله را به صورت رادیكال در می‌آورند كه با دیدگاههای مقامات ایرانی متفاوت است.
    2/3- آمریكاییها گمان می‌كنند كه فضای سیاسی ایران توسط نیروهای سپاه محدود شده و سپاه مانع از فعالیت گروههای اصلاح طلب است. آنها بر این تصورند كه سپاه به صورت پنهانی به انسداد فضای سیاسی ، فعالیت مطبوعات، احزاب و سازمانهای غیر دولتی پرداخته و مانع از به قدرت رسیدن اصلاح‌طلبان می‌شود.
    مجموعه تصورات باطل باعث شده تا آمریكاییها خود را با مانعی بزرگ مواجه دیده و زمینه‌های ستیز با آن را دنبال نمایند.

    3- مشكلات منطقه‌ای آمریكا

    در حال حاضر آمریكاییها در منطقه یعنی عراق و افغانستان با مشكلات زیادی مواجه شده اند و هر روز بر میزان كشته‌های آنان افزوده می‌شود. این مشكلات باعث شده تا اوضاع برای آنها حیاتی شود. نومحافظه‌كاران طراح جنگ افغانستان و عراق در شرایط كنونی عدم موفقیت و برون رفت از این وضعیت را به معنای به حاشیه رانده شدن آنها در صحنه سیاسی آمریكا می‌دانند. در واقع عدم موفقیت نو محافظه كاران كاخ سفید در مهار طالبان در افغانستان، عدم همراهی پارلمان افغانستان با آمریكا ، وجود دولت ضعیف در افغانستان، سردرگمی كاخ سفید در عراق و كنترل اوضاع سیاسی توسط شیعیان، زمین‌گیر شدن ارتش آمریكا در عراق با وجود صرف هزینه‌های زیاد و كشته ‌های روزافزون ، كم شدن همكاری دولت‌های حامی آمریكا در عراق با واشنگتن و خروج نیروهای برخی از این كشورها از عراق، عدم توانایی كاخ سفید در ایجاد یك دولت الگومند - بر اساس خواسته‌های خود- در عراق و ... همگی از جمله زمینه‌هایی است كه باعث شده تا آمریكا با شكست راهبردی در منطقه مواجه شود . در حال حاضر آمریكاییها نه تنها هیچ گونه راهبرد مشخصی جهت برون رفت از این مشكلات ندارند بلكه پشتوانه كارشناسی نو محافظه‌كاران و تیم جنگ طلب بوش هر روز بر اثر استعفای یكی از مقامات آنها ضعیف تر می‌شود. از سوی دیگر شكست رژیم صهیونیستی در مقابل حزب ا.... باعث شده تا علاوه بر راسخ شدن نیروهای اسلامی در منطقه، فشار مضاعفی بر دولت بوش وارد آمده و به نوعی هزینه‌های شكست رژیم صهیونیستی را هم متحمل بشود.
    این شرایط به همراه نفوذ روز افزون ایران در منطقه، آمریكاییها را به این تحلیل رسانیده است كه علت شكست آنها در منطقه نفوذ فزاینده ایران و نیروهای تاثیرگذار انقلاب اسلامی است كه در این میان مقامات كاخ سفید این نیروی تاثیرگذار را سپاه پاسداران می‌دانند. در نظر آنها سپاه پاسداران صورت عینی شده ماهیت، آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی و بازوی اصلی جمهوری اسلامی است كه تنها با از بین بردن آن می‌توان در یك فرایندی معكوس به برچیدن زمینه‌های شكست آمریكا در منطقه همت گماشت. در واقع سران كاخ سفید به دنبال وارونه سازی تحولات و حركت در مسیر یك راهبرد معكوس هستند كه هدف آن مقابله با سپاه جهت تضعیف جمهوری اسلامی و در نهایت خنثی سازی زمینه های شكست آمریكا می باشد.

    4- بازسازی دومینوی فشار بر ایران

    آنچه مسلم است اینكه دولت آمریكا در حل برنامه هسته‌ای ایران مداخله جوئی‌ها و موانع زیادی را باعث شده و به عبارتی سعی می‌كند با مستمسك قرار دادن این موضوع فشارهای زیادی را بر ایران وارد نماید كه الزاما به خاطر پافشاری ایران بر حقوق هسته‌ای خود نیست. در این راستا آمریكا با استفاده از اروپاییان و فشار بر آنها سعی می‌كند طرح‌های خود را عملی سازد. از این رو گروه 1+5 با بازیگری موثر كاخ سفید ابتدا برخی از شخصیت‌ها و دانشمندان هسته‌ای ایران را مورد تحریم سیاسی قرار داد و با تحریم صادرات برخی از كالاها به ایران و نیز تحریم بانكی ایران سعی نمود تا فشارهای زیادی را بر جمهوری اسلامی وارد سازد اما دیپلماسی ایران تا حد زیادی از این فشارها را كاسته و تحریم شخصیت‌ها و دانشمندان هسته ای كشور نیز چندان موفقیتی برای آمریكا به همراه نداشت.
    بنابراین كاخ سفید خود را در این زمینه با شكست و عدم نتیجه خاصی مواجه می‌بیند. این مساله برای آمریكا كه سعی دارد در یك دوره زمانی كوتاه مدت فشار زیادی را بر ایران وارد سازد تا از میزان انتقادات داخلی نسبت به دولت این كشور كاسته شود قابل تحمل نیست. از این رو سعی دارد تا از راه دیگری همچون تروریست نامیدن سپاه و تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی، به ایران ضربه وارد كند.
    نكته مهم در این زمینه اینكه شكست دومینوی فشار بر ایران وبازسازی آن باعث شده تا در بین مقامات كاخ سفید اختلافاتی در مورد نحوه برخورد با ایران بروز پیدا كند. در واقع به نوشته روزنامه نیویورك تایمز اقدام آمریكا در تروریست نامیدن سپاه با پشتیبانی رایس و در جهت آرام كردن جناح طرفدار اعمال فشار فزاینده بر ایران صورت می‌گیرد همچنین روزنامه گاردین ضمن اینكه این اقدام را بی‌نتیجه دانست در این باره می نویسد: «طرح چنین موضوعی بیشتر از رقابت‌های سیاسی داخلی هیات حاكم آمریكا متاثر است».

    ب) هدف آمریكا از اتهام به سپاه

    آیا اتهام آمریكا به سپاه كه با واكنش منفی افكار عمومی آمریكا و برخی از رسانه های این كشور مواجه شد یك اقدام نمایشی و فاقد تاكتیك یا استراتژی خاصی است؟ و یا از یك حركت حساب شده و با هدف و برنامه خاصی برخوردار می‌باشد؟ در این زمینه می‌توان سه سناریو را مطرح ساخت:
    1- این اقدام در چارچوب جنگ روانی آمریكا قرار داشته و هدف آن فراتر از ایجاد ترس مقطعی و ضربه به روحیه نیروهای سپاهی می‌باشد بلكه آمریكا قصد دارد ابتدا با تبلیغات و رسانه‌ای كردن این موضوع آن را در سطح افكار عمومی نهادینه ساخته تا در مرحله بعد این اتهام را رسمیت بخشد و بتواند در مجامع حقوقی بین الملل به اقدام حقوقی علیه سپاه همچون مسدود كردن دارایی‌های آن، تحریم شركت های طرف معامله با سپاه و تحریم شخصیت‌های سپاهی بپردازد. در واقع آمریكا در این مرحله سعی خواهد كرد نوعی اجماع جهانی را بر علیه سپاه بوجود آورد. 2- اقدام مربوطه فاقد هدف و برنامه‌ای مشخص می‌باشد و در حد یك سناریوی برنامه‌ریزی شده نیست بلكه توسط لابی صهیونیستی به جهت وارد كردن یك فشار روانی بر جامعه ایران و نیروهای سپاهی انجام پذیرفته و مقطعی محسوب می شود.
    3- هدف آمریكا از این اقدام آزمایش واكنش‌های جهانی نسبت به این مساله است تا از میزان حساسیت‌های جهانی نسبت به سپاه و میزان نفوذ آن در بین كشورها آگاهی یابد. این اقدام در این چارچوب به این جهت صورت می پذیرد تا آمریكا شناختی را نسبت به نوع واكنش‌ها در مقابل اقدامات احتمالی خود در آینده بر علیه ایران به دست آورد.

    جمع‌بندی

    رأی به صحیح بودن یك سناریو از میان سناریوهای فوق نیازمند نگاه به ریشه‌ها، عوامل و زمینه‌های اقدام آمریكا می‌باشد، به طور كلی هر چند می‌توان گفت كه هر یك از فرضیات فوق دارای بخشی از واقعیت می باشند واقدام آمریكا هم یك جنگ روانی و هم با لابی‌گری صهیونیست‌ها و هم به جهت آزمایش كردن افكار عمومی صورت می‌پذیرد، لكن توجه به مساله نفوذ روز افزون سپاه در منطقه و خشم مقامات آمریكایی از این موضوع كه مورد اشاره رسانه‌های آمریكایی نیز بود، واكنش اروپاییان مبنی بر عدم همراهی با این طرح ، اشاره روزنامه‌های گاردین و نیویورك تایمز به رقابت‌های سیاسی داخل آمریكا به عنوان علت این مساله و افشاگری روزنامه واشنگتن پست و نیویورك تایمز مبنی بر اینكه این اقدام بر اساس بخش نامه اجرایی صورت می‌گیرد كه بوش دو هفته پس از حملات یازده سپتامبر صادر كرده است، همگی نشان می‌دهد كه اتهام زدن آمریكا به سپاه پاسداران در چارچوب سناریوی اول قابل طرح است، بدین معنا كه آمریكا سعی می‌كند ابتدا این مساله را رسانه‌ای و تبلیغاتی نموده و سپس همانگونه كه گفته شد طرح‌های عملی خود را در مورد آن پیاده نماید و از این مساله باید گفت كه هوشیاری دستگاه دیپلماسی ایران و برخورد مدبرانه همراه با قاطعیت بسیار ضروری است چرا كه اقدام آمریكا اتهام علیه ارتش رسمی یك كشور می‌باشد.
    منبع:خبرگزاری فارس

    يکشنبه 3/6/1392 - 21:37
    آموزش و تحقيقات
    اصطلاحات آزادگان در اسارت (1)
    اصطلاحات آزادگان در اسارت (1)

    تهیه کننده : حجت الله مومنی
    منبع : راسخون



    عنوان اصطلاح :ابلاغ و ارشاد دشمن

    قبل از آغاز عملیات، در مواقعی كه آتش دو طرف سبك تر بود - خصوصاً در مناطق عملیاتی غرب كشور كه عوارض طبیعی موجب كم شدن فاصله ما با مواضع دشمن می شد - در فرصت هایی كه بچه ها به كمین می رفتند، با نصب بلندگو در نزدیك ترین حد ممكن و قرار دادنِ آن به سمت مزدوران و كشیدن سیم آن تا محل استقرار نیروهای خودی امكان برقراری ارتباط با آنها در پاسی از شب گذشته، كه سكوت نسبی برقرار بود، فراهم می كردند. بقیه كار هم به عهده بچه های عرب زبان خوزستانی و طلبه های جوانی بود كه عباراتی را به عربی می دانستند. شب های قبل از عملیات، این ارشاد و اتمام حجت در بعضی از شرایط و نقاطی از خط به غایت می رسید. بعدها دشمن با مساعدت منافقان، به تلافی در تلاشی مذبوحانه همین روش را در پیش گرفت.

    عنوان اصطلاح :یوم الورود

    «یوم الورود» به اولین روز ورود برادران آزاده به اردوگاه گفته می‏شد كه از ایام به یادماندنی در زندگی هر شخص آزاده بود.

    عنوان اصطلاح :یوم الوداع

    معمولاً برادران رزمنده قبلاً در مناطق جنگی با یكدیگر آشنا شده بودند، از این رو وقتی كه به اسارت در می‏آمدند بعضاً یكدیگر را می‏شناختند. اما اكثر برادران فقط در اردوگاه و بعد از اسارت با هم آشنا شدند. و این آشنایی در غربت، بسیار ارزنده بود. در این بین، بعثی‏ها نیز بعضاً جابجایی هایی صورت می‏دادند و اسرای اردوگاه ها را معاوضه می‏كردند و یا آنها را از اردوگاهی به اردوگاه های دیگر منتقل می‏ساختند و آنوقت بود كه وداع و جدایی برای عزیزان آزاده بسیار سخت و حزن انگیز می‏شد. به همین دلیل روزهای انتقال برادران به «یوم الوداع» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح :یوم الممنوع

    به طور كلی، بعثی ها فشارهای مضاعفی روی برادران وارد می‏ساختند و در بعضی از اوقات سختگیریها و شكنجه‏های شدید را اعمال می‏كردند. مثلاً ایّام مبارك دهه فجر و محرّم و هفته جنگ و نظایر اینها مشخص بود، اما در بعضی مواقع كه مناسبتی در ایران وجود نداشت، اسرا از شكنجه عراقی ها متوجه می‏شدند كه باید اتفاق مهمی از قبیل عملیات نیروهای ایران علیه ارتش بعث افتاده باشد. از این رو آن ایام با پی‏آمدهایش به «یوم الممنوع» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح :یوم الریش

    رجوع شود به «یوم التیغ».

    عنوان اصطلاح :یوم الخروج

    روزی كه برادران آزاده عراق را ترك كردند و از زندان آزاد شدند «یوم الخروج» نامگذاری گردید.
    عنوان اصطلاح : یوم التیغ (یوم الریش)
    دشمن بعثی به حدّی از اسلام متنفّر بود كه حتی تحمّل دیدن محاسن برادران آزاده را نیز نداشت، لذا روزهای دوشنبه و جمعه را به تراشیدن موی سر و ریش اختصاص داده بود. در این روزها به هر چند نفر از برادران یك تیغ می‏دادند تا سر و صورت خود را بتراشند، اما قبل از تحویل دادن تیغ‏ها، بیرحمانه به جان اسرا می‏افتادند و بعد تیغ‏ها را می‏دادند و پس از تراشیدن موی سر و صورت، آنها را تحویل می‏گرفتند، زیرا همراه داشتن تیغ یا سایر آلات تیز و بُرنده جرم محسوب می‏شد. از سوی دیگر، به دلیل كُند شدن تیغ‏ها بر اثر مصرف زیاد، سر و روی همه برادران خون آلود می‏شد. به همین دلیل اسرا آن روزها را «یوم التیغ» می‏نامیدند.

    عنوان اصطلاح :یوم التنظیف

    یكی دیگر از آزارهای مكرر بعثی‏ها، بهانه‏جوییهای بی‏اساس آنها بود. مثلاً روزهای جمعه را برادران به نظافت اختصاص می‏دادند و بعد از تخلیه اثاثیه شخصی از آسایشگاه به بیرون، آنجا را تمیز می‏كردند. اما بعثی‏ها وقتی برای بازدید می‏آمدند، می‏گفتند كه در اینجا بوهای نامطبوع می‏آید و باید دوباره نظافت شود. البته هدف آنها نه نظافت مجدّد بلكه آزار برادران بود. لذا آن روزهای پرتلاش را برادران «یوم التنظیف» می‏نامیدند.

    عنوان اصطلاح :كمد پذیرایی

    در اردوگاه كمدی وجود داشت كه در آن انواع لوازم شكنجه نگهداری می‏شد. عراقی ها محكوم را می‏آوردند و او می‏بایست به اجبار خودش یكی از آنها را انتخاب می‏كرد. به این كمد، «كمد پذیرایی» می‏گفتند.

    عنوان اصطلاح :كفش گم كرده

    یكی از سربازان عراقی چون دائماً سرش پایین بود و موقعی كه بچّه‏ها به او احترام می‏گذاشتند، به پای آنها نگاه می‏كرد تا ببیند آیا پاهایشان را جفت كرده‏اند یا نه، از این رو بچّه‏ها می‏گفتند انگار او كفش خود را گم كرده و دنبال آنها می‏گردد.

    عنوان اصطلاح : كشتارگاه

    نام دیگر اردوگاه 16 تكریت.

    عنوان اصطلاح : ویژه نامه خبری

    در اردوگاه هر ماه توسط برادران مسئول انتشارات، یك «ویژه‏نامه خبری» تهیه و تدوین می‏شد و در ا ختیار بچّه‏ها قرار می‏گرفت كه برای اسرا بسیار جالب توجه بود.

    عنوان اصطلاح : ویزیت زندان

    در اردوگاه یك دكتر عراقی بود با اخلاق و خصوصیات منحصر به فرد او بعد از ویزیت، روی نسخه بعضی از برادران می‏نوشت: «زندانی». اسرا مراجعه به این پزشك را «ویزیت زندان» می‏نامیدند.

    عنوان اصطلاح : وضعیت نورانی

    زمانی این عبارت بر زبان جاری می‏شد كه یكی از برادران آزاده تحت شكنجه، از زندان انفرادی آزاد می‏شد.

    عنوان اصطلاح : وضعیت قرمزه (قرمزه)

    به دلیل محدود بودن جوّ اردوگاه و فشار روحی و معنوی بسیاری كه از ناحیه بعثی‏ها به برادران آزاده وارد می‏آمد، هر وقت كه برادران تصمیم به انجام كاری در آسایشگاه داشتند، یك نفر را به نگهبانی و دیده‏بانی می‏گماشتند تا آمدن عراقی ها را خبر دهد. او نیز نزدیك شدن نگهبان عراقی را با عبارت «وضعیت قرمزه» به دیگران تفهیم می‏كرد.

    عنوان اصطلاح : وحشی

    این نام به مسئولان بعثی اردوگاه اطلاق می‏شد كه هر چند وقت یك بار آزادگان را شكنجه می كردند.

    عنوان اصطلاح : واكسن ضدّ محرّم

    رجوع شود به «آمپول ضدّ عاشورا».
    عنوان اصطلاح : واكسن ضدّ عزاداری
    رجوع شود به «آمپول ضدّ عاشورا».

    عنوان اصطلاح : هوشنگ خان

    وجود جوّ خفقانِ حاكم بر اردوگاه و حضور جاسوسان در كنار اسرا، هر نوع صحبت پیرامون كشور عراق و شخص ملعون صدام حسین را دشوار كرده بود، زیرا هر حرفی كه درباره شخص صدام زده می‏شد، بوی سیاست می‏داد و از دید بعثی‏ها صحبت‏های سیاسی جرم محسوب می‏شد. لذا برادران در چنین مواقعی درباره صدام از نام مستعار «هوشنگ خان» استفاده می‏كردند.
    عنوان اصطلاح : هوا صلیبیه
    رجوع شود به «آب از نو می‏آید».
    عنوان اصطلاح : هوا صلیبیه
    رجوع شود به «آب از نو می‏آید».
    عنوان اصطلاح : هوا تفتیشیه
    این اصطلاح وقتی كاربرد داشت كه بعثی‏ها به منظور تفتیش به سوی آسایشگاه در حركت بودند كه در چنین مواقعی برادران می‏گفتند «هوا تفتیشیه».

    عنوان اصطلاح : هوا بارانی است

    وقتی كه سربازهای عراقی به بهانه‏های واهی به اسیری پیله می‏كردند و او را مورد ضرب و شتم قرار می‏دادند، اسرا به هر كسی كه می‏خواست از آنجا رد شود، می‏گفتند: «آنجا هوا بارانی است». یعنی مواظب باش كه به تو گیر ندهند و كتك نخوری.

    عنوان اصطلاح : همیشه موذین

    در یكی از اردوگاه های عراق سربازی بود به نام جندی شلول وقتی كه او برای بازدید از مكانهای نظافت شده توسط برادران آزاده در آسایشگاه به آنجا می‏آمد، سعی در بی ارزش جلو دادن زحمت برادران داشت. مثلاً در مقابل نظافت عمومی كه برادران در روزهای جمعه به واسطه جلوگیری از بروز بیماری‏های عفونی داشتند و یا تِی كشیدن مستمر ایشان در هر روز، سرباز مذكور با بیان كلمه «موذین» (بد) یا عبارت «كل استعداد موذین»، «كل سطوح موذین» و «نظافت موذین» قصد بی‏ارزش نشان دادن كار آنها را داشت. از این رو اسرای اردوگاه او را به نام «همیشه موذین» می‏شناختند.

    عنوان اصطلاح : هم خرج

    یكی از كمبودهایی كه در اردوگاه ها عراق كاملاً به چشم می‏خورد، عدم وجود مایحتاج عمومی و روزمرّه برادران آزاده بود. البته در این خصوص جمعی از برادران اتفاق نظر پیدا كرده بودند و حقوق ماهیانه‏شان را، كه بسیار ناچیز هم بود، یكجا جمع می‏كردند و یك گروه را به وجود می‏آوردند. در این گروه یكی مسئول گروه، یكی مسئول خرید و یكی هم مسئول غذا بود و به آنها «هم خرج» می‏گفتند.

    عنوان اصطلاح : هفته رحمت

    گاهی وقتها كه غذاها بین آسایشگاه‏ها تقسیم می‏شد، مقداری از آن اضافه می‏آمد و اسرایی كه در آنجا كار می‏كردند، در هر هفته آن غذای اضافی را به یكی از آسایشگاه‏ها اختصاص می‏دادند. به همین دلیل آن روز هفته را «روز رحمت» و آن هفته را «هفته رحمت» می‏نامیدند.

    عنوان اصطلاح : هذاخََرَبَة

    هذا خَرَبَه» (این كار خرابكار است) اصطلاحی بود كه سربازان چاپلوس و مزدور بعثی بكار می‏بردند. هر وقت افسران بعثی در كنار آزادگان قدم می‏زدند یا جهت بازدید می‏آمدند و یا از این قبیل دیدارها، سربازان متملّق و چاپلوس، برادران متعهّد و حزب اللهی را نشان می‏دادند و می‏گفتند: «هذا خَرَبَة»، و از این طریق می‏‏خواستند برای خود موقعیتی كسب كنند.

    عنوان اصطلاح : هتل

    اسرا به آشپزخانه «هتل» می‏گفتند و وقتی از یكی از بچّه‏ها پرسیده می‏شد كه كجا می‏روی، می‏گفت می‏روم هتل.

    عنوان اصطلاح : نه سیّدی

    از جمله مقرراتی كه بعثی‏ها در اردوگاه ها تعیین كرده‏بودند قاعده بله قربان گویی بود كه با روحیه آزادگان ایرانی منافات داشت، اما چون آنها در بند اسارت بعثی‏ها بسر می‏بردند، چندان هم قدرت مقابله نداشتند. عراقی ها گفته بودند هرچه ما می‏گوییم، شما بگویید «نعم سیّدی»، و برادران آزاده به منظور رهایی از شكنجه و رفع تكلیف می‏گفتند: «نه سیّدی».

    عنوان اصطلاح : نمایش اردوگاهی

    چنانچه دوستان تصمیم داشتند جهت هر چه بیشتر باشكوه‏تر شدن آیینها و مراسم در مناسبت‏های مختلف برنامه‏ای هنری داشته باشند، می‏بایست در جهت ایفای یك نقش هنری تلاش می‏كردند و در این خصوص بعد از تلاش و تمرین، اگر نمایش بخوبی اجرا می‏شد، در یك فرصت مناسب از نظر كلّ اسرای یك اردوگاه می‏گذشت كه به آن «نمایش اردوگاهی» می‏گفتند.

    عنوان اصطلاح : نمایش آسایشگاهی

    در خصوص برنامه‏های فرهنگی، هر آسایشگاهی اقدام به ارائه نوعی فعالیت فرهنگی می‏كرد كه عمدتاً از نظر آزادگان سایر آسایشگاه‏ها می‏گذشت. از جمله برنامه‏های مورد نظر، اجرای نمایش بود كه در تمام آسایشگاه‏ها روی صحنه می‏رفت و از این رو به «نمایش آسایشگاهی» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح : نماز ممنوع

    بعد از ورود به اردوگاه مزدوران بعثی اقدام به شكنجه و آزار برادران آزاده نمودند و پس از عبور از تونل مرگ، همگی را در محوّطه حیاط اردوگاه جمع كردند و فرمانده عراقی به ایراد سخن پرداخت. او در بین صحبتهایش یادآور شد كه كه خواندن دعا، برگزاری نماز جماعت، خنده با صدای بلند و نمایش ممنوع است. در این بین برادر آزاده‏ای پرسید: نماز چطوره فرمانده عراقی گفت: نماز هم ممنوع! خلاصه از آن روز به بعد این عبارت ورد زبان سربازان عراقی شد و دائماً می‏گفتند: نماز ممنوع!

    عنوان اصطلاح : نماز سیاسی

    از آنجایی كه برادران آزاده مورد تهاجم تبلیغاتی حزب بعث قرار گرفته و به عنوان كافر و آتش پرست معرفی شده بودند، وقتی كه به نماز می‏ایستادند، سربازان و درجه داران بعثی می‏گفتند شما «نماز سیاسی» می‏خوانید.

    عنوان اصطلاح : نماز زیر پتو

    در اوایل اسارت، انجام هرگونه فریضه الهی عواقب خطرناك و طاقت فرسایی دربرداشت. به طور مثال،اگر بعثی‏ها كسی را می‏دیدند كه ایستاده و مشغول خواندن نماز است، او را شدیداً شكنجه و آزار می‏كردند. به همین جهت برادران، نمازشان را یا نشسته و یا به صورت درازكش زیر پتو می‏خواندند و اصطلاح «نماز زیر پتو» مربوط به چنین نمازی بود كه برای اسرا آشناست.

    عنوان اصطلاح : نقیب حمّال

    سروان نقیب جمال، یكی از افسران بعثی، فرمانده اردوگاه 12 تكریت بود. او به دلیل آنكه در فرمانبرداری و نوكری افسران عالی رتبه و مافوق خود، گوی سبقت را از دیگران ربوده بود، به «نقیب حمّال» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح : نقاشی تصویر امام

    برادران آزاده برای تجلیل از مناسبتهای مرسوم در كشور جمهوری اسلام ایران در اردوگاه نیز برنامه‏هایی تدارك می‏دیدند. در همین رابطه، یكی از برادران جهت باشكوه‏تر شدن برنامه مربوطه، تصویر حضرت امام (ره) را ترسیم نموده كه متأسفانه بعثی‏ها متوجه موضوع شدند و او را بعد از شكنجه و آزار به هفت سال زندان محكوم كردند.

    عنوان اصطلاح : نعلین

    این واژه به معنای دمپایی بود كه سالی یك بار بین برادران آزاده توزیع می‏شد.

    عنوان اصطلاح : نردبان بشكه‏ای

    یكی از مسائل مهمی كه بعثی‏ها اهمیتی برای آن قائل نبودند بهداشت بود. لذا برادران برای رعایت بهداشت و نظافت جاهایی كه دور از دسترس قرار داشت، دو بشكه را روی هم می‏گذاشتندو دو نفر از طرفین، آن را نگه می‏داشتند ونفر سومی هم روی بشكه می‏رفت و محل مورد نظر را تمیز می‏كرد. از این رو این بشكه‏ها به «نردبان بشكه‏ای» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح : نذر صلوات

    اعتقاد و پایبندی شدید برادران آزاده در اردوگاه و انجام مراسم دعا و سایر فرایض دینی موجب گشایش كارها می‏شد، بخصوص آنكه در بعضی از موارد از قبیل درخواست شفای عاجل برای بیماران و مجروحان آزاده و رهایی عزیزان تحت شكنجه و خواری و ذلّت برای بعثی‏ها دست به دعا برمی‏داشتند و صلوات نذر می‏كردند چون كه نذر صلوات گره‏گشا بود. ختم هر نذر، یكصد صلوات بود.

    عنوان اصطلاح : نحن اقویا بالاشعور

    عراقی ها شعاری می‏دادند كه می‏گفتند: «نحن اقویا بلاغرور و مستضعفون بلاضعف» و اسرای ایرانی برای تمسخر می‏گفتند: «نحن اقویا بلاشعور».

    عنوان اصطلاح : نانت خمیره سیّدی

    رادیو‏ی عربی عراق سرودی پخش می‏كرد كه در آن شعری با همین وزن خوانده می‏شد. لذا اسرا هم برای شوخی و تمسخر آن سرود، جمله «نانت خمیره سیّدی» را باب كرده بودند.

    عنوان اصطلاح : نانت خمیره سیّدی

    رادیو‏ی عربی عراق سرودی پخش می‏كرد كه در آن شعری با همین وزن خوانده می‏شد. لذا اسرا هم برای شوخی و تمسخر آن سرود، جمله «نانت خمیره سیّدی» را باب كرده بودند.

    عنوان اصطلاح : نان رادیویی

    اسرای هر اردوگاه به طریقی با سایرین ارتباط داشتند و از یكدیگر كسب خبر می‏كردند و یا اخبار را به نحوی برای دیگران ارسال می‏داشتند. یكی از آن راه‏ها قرار دادن كاغذ خبری كه محتویاتش از رادیو دریافت شده بود، در میان نانهای صمّون و ارسال آن به اردوگاه ها بود. این شیوه به هنگام ارسال نان به اردوگاه موصل 4 اعمال شد، اما معلوم نبود كه آن نان به دست چه كسی خواهد افتاد. به هر حال موقع خوردن، اسیر متوجه می‏شد كه نان بسیار با بركتی بوده و بالاخره اخبار را در اختیار همگان قرار می‏داد. به این قبیل نانها «نان رادیویی» می‏گفتند.

    عنوان اصطلاح : نان آقا (سیّد صمّون)

    از آنجا كه بعثی‏ها ازدادن هر نوع امكانات به اسرا دریغ می‏كردند، برادران آزاده همیشه و برای همه چیز در مضیقه بودند. در این بین یك نگهبان كُرد در اردوگاه بود به نام سیّد صمّون كه شبها در آسایشگاه‏ها به كسانی كه از شدّت گرسنگی ضعف داشتند نان می‏داد و به همین دلیل در بین برادران آزاده به «نان آقا» یا «سیّد صمّون» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح : نامه سیاسی

    در اردوگاه های عراق همه چیز تحت كنترل بعثی‏ها بود. از جمله مسائلی كه شدیداً كنترل می‏شد، نامه برادران آزاده بود. به طور مثال اگر كسی در نامه‏اش از ضرب‏المثلهای ایرانی استفاده می‏كرد، افسر عقیدتی سیاسی بغداد نگارنده را احضار و روانه زندان می‏كرد. چنین نامه‏هایی را بعثی ها نامه سیاسی می‏دانستند. مثلاً یك بار برادر آزاده‏ای برای خانواده‏اش نوشته بود نامه بدون عكس مثل آش بی‏نمك است. افسر عقیدتی سیاسی هم بعد از كنترل نامه، صاحب آن را احضار كرده و گفته بود: خوب، حالا نامه سیاسی می‏نویسی خلاصه در همین رابطه آن برادر آزاده را به بیست روز زندان در سلول انفرادی محكوم كردند تا دیگر نامه سیاسی ننویسد.

    عنوان اصطلاح : ناخلف

    این نام به سرباز خلف اطلاق می‏شد. او سرباز سی و پنج ساله‏ای بود كه در سال 65 مسئول آسایشگاه 4 قاطع 1 كمپ 10 بود. وقتی كه مست می‏كرد، از هیچ آزاری رویگردان نبود و پیر و جوان و سالم و مجروح برایش فرقی نداشت، به همین دلیل به «ناخلف» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح : مینی زاغی

    در اردوگاه های عراق بر اثر شدّت شكنجه بعضاً افرادی بودند كه به دلیل ضعف جسمی و تا حدّی ضعف ایمان برای عراقی ها جاسوسی می‏كردند. از آن جمله می‏توان به شخصی معروف به «رضا زاغی» اشاره كرد كه برای مدت كوتاهی توانسته بود نوجوان شانزده ساله‏ای را به انحراف كشاندو او را همدست خود سازد و به همین دلیل آن نوجوان به «مینی زاغی» معروف شده بود. البته پس از اینكه به همّت برادران غیور و باایمان و متعهّد، رضا زاغی یك گوش خود را از دست داد، درس عبرتی برای دیگران و از جمله برای «مینی زاغی» شد.

    عنوان اصطلاح : مینی بوس چپ كرده

    به برادرانی كه در میدان جنگ از ناحیه پا و لگن مجروح شده بودند و لنگان لنگان راه می‏رفتند، به شوخی و برای خنده، عنوان «مینی بوس چپ كرده» داده شده بود.

    عنوان اصطلاح : میخ طویله

    یكی از سربازان عراقی چون اغلب هنگام ایستادن، كمتر جابجا می‏شد و مثل میخ می‏ایستاد، از این رو به «میخ طویله» معروف شده بود

    عنوان اصطلاح : مكینه حلاّقه

    این نام به ماشین اصلاح اطلاق می‏شد كه به دلیل كمبود آن، برادران متقاضی سلمانی می‏بایست ساعتها در نوبت می‏ایستادند.

    عنوان اصطلاح : مكسور یا صدام

    در یك سرود عربی كه از رادیو پخش می‏شد، خواننده‏اش خطاب به صدام می‏گفت «منصور یا صدام»، و لذا اسرا این عبارت را عوض كرده بودند و می‏گفتند «مكسور یا صدام» یعنی شكسته باد صدام.

    عنوان اصطلاح : مَكتَبَه

    «مكتبه» (كتابخانه) مكانی بود كه در اواخر دوران اسارت، عراقی ها در بعضی از اردوگاه ها دایر كرده و در اختیار اسرا قرار داده بودند. در این كتابخانه قرآن و كتابهای داستان و بعضی از كتب درسی كه به زبانهای مختلف بود، نگهداری می‏شد و یك نفر هم به انتخاب سایر برادران، مسئول آنجا بود كه البته به دلیل محدود بودن كتابها، موظف بود تحویل نوبتی آنها به سایر آسایشگاهها بود.

    عنوان اصطلاح : موصل 5

    رجوع شود به «قبرستان گمنام»

    عنوان اصطلاح : موش خوار

    یكی از سربازان عراقی خود را كماندو می‏نامید و می‏گفت در دوران آموزش كماندویی، غذایش مار و موش بوده است. او می‏گفت به خاطر این موش می‏خوردیم كه سنگدل و قسی‏القلب شویم. حتی در همین رابطه یك روز بچّه‏ها موشی را كشته و لای سیم خاردار انداخته بودند. او كه شنیده بود اینجا موش پیدا شده است، دوان دوان آمد و گفت آن موش را بدهید تا من بخورم. به همین جهت اسرا به او «موش خوار» می‏گفتند

    عنوان اصطلاح : مهمانی آسایشگاهی

    یكی از عوامل اتحاد و همبستگی در اردوگاه ارتباط بیشتر بود كه در این خصوص برادران آزاده با ترتیب دادن مهمانی گروهی، دوستی خود را تحكیم می‏بخشیدند، به این ترتیب كه یك روز شیرازیها، آذربایجانیها را به میهمانی ناهار دعوت می‏كردند و بالعكس، و این شیوه‏ای بود در جهت حفظ ارتباط و تبادل اخبار و به «مهمانی آسایشگاهی» معروف بود.

    عنوان اصطلاح : مُهرسایی

    در اردوگاه های عراق از آنجا كه انجام فرایض دینی ممنوع بود، هیچ كدام از برادران اسیر مُهر نماز نداشتند، لذا بعد از پیدا كردن تكّه سنگ پاكی، آن را آنقدر می‏ساییدند تا به شكل دلخواه در بیاید و به این عمل «مُهرسایی» می‏گفتند.

    عنوان اصطلاح : مُهرسازان

    رجوع كنید به «صنعت مقدس».

    عنوان اصطلاح : مهد علم و ادب

    این نام را برادران جهت تمسخر و مزاح به كشور عراق داده بودند.

    عنوان اصطلاح : مندیل

    به زیر پیراهن‏های سفیدی كه هر شش ماه یك بار بین برادران توزیع می‏شد، «مندیل» می‏گفتند.

    عنوان اصطلاح : ملابس

    «ملابس» به كلّیه لباسهای یك شخص گفته می‏شد.

    عنوان اصطلاح : مِقراض

    «مِقراض» به معنای قیچی است. داشتن این وسیله در اردوگاه شدیداً ممنوع بود و از این رو فقط در اختیار خیّاط و سلمانی قرار داشت.

    عنوان اصطلاح : مفتی آسایشگاه

    روزی یك سروان عراقی با دبدبه و كبكبه وارد آسایشگاه شد و ستوان ناظم كه یكی دیگر از افسران بعثی بود، گزارش خود را با معرفی برادران شكنجه شده آغاز كرد: این مسئول نماز، آن یكی مسئول اذان، او عامل فتنه و خرابكاری و این یكی هم مسئول ارشاد و مفتی آسایشگاه است. از اینكه مسئول ارشاد عنوان «مفتی» گرفته بود همه خندیدند، لذا از آن روز به بعد همه او را «مفتی آسایشگاه» صدا می‏زدند.

    عنوان اصطلاح : مفتی آسایشگاه

    روزی یك سروان عراقی با دبدبه و كبكبه وارد آسایشگاه شد و ستوان ناظم كه یكی دیگر از افسران بعثی بود، گزارش خود را با معرفی برادران شكنجه شده آغاز كرد: این مسئول نماز، آن یكی مسئول اذان، او عامل فتنه و خرابكاری و این یكی هم مسئول ارشاد و مفتی آسایشگاه است. از اینكه مسئول ارشاد عنوان «مفتی» گرفته بود همه خندیدند، لذا از آن روز به بعد همه او را «مفتی آسایشگاه» صدا می‏زدند.

    عنوان اصطلاح : مطبخ

    مطبخ اردوگاه علاوه بر آنكه محل پخت و توزیع غذا بود، مكانی برای كسب و یا رد و بدل كردن اطلاعات مهم نیز به شمار می‏آمد و با وجود اینكه هر روز حدود ده دوازده نفر از برادران جهت بیگاری به آنجا می‏رفتند، به واسطه كسب اطلاعات و اخبار، آن مكان برای اسرا از اهمیت خاصی برخوردار بود. عنوان اصطلاح : مشت حواله‏ای
    در بهداری اردوگاه ها به هنگام عمل جراحی و یا در حین عمل جرّاحی یكی از شیوه‏های ساكت كردن بیماران مجروح، وارد ساختن چند ضربه مشت بود. البته این عمل بیشتربه این دلیل بود كه داروی بیهوشی موجود نبود و پزشكان عراقی در چنین وضعی حتی بدون بی حسّی، دست به انجام عمل جرّاحی می‏زدند. در این بین اگر كسی از شدّت درد داد و فریاد می‏كرد، چندین مشت به او می‏زدند تا ساكت شود، لذا این مشتها به «مشت حواله‏ای» معروف شده بود.

    عنوان اصطلاح : مسابقه قرائت و ترجمه

    در مسابقات قرائت قرآن، هیأت ممتحنه از یكی از شركت كنندگان درخواست قرائت قسمتی از یك سوره را می‏كرد و پس از قرائت سوره مورد نظر، دیگری آن را از عربی به فارسی بر می‏گرداند. آنگاه جمعی دیگر از برادران همان آیات را به زبانهای آلمانی، انگلیسی، فرانسه، تركی و ایتالیایی ترجمه می‏كردند. البته در این خصوص هیأت خاصی بر ترجمه هر زبان نظارت داشت و برنده را تعیین می‏كرد و جوایزی نیز به برندگان تعلّق می‏گرفت كه عبارت بود از صابون، تیغ و مسواك.

    عنوان اصطلاح : مسئول كارهای داخلی

    قبل از رسیدن بچّه‏ها به تونل وحشت، یك سرباز بعثی با هیكلی درشت و سبیلهایی بلند و چهره‏ای خشن جلو درِ اتوبوس می‏ایستاد و با مشت و لگد اسرا را نیمه جان می‏كرد و تازه بعد از پذیرایی او، برادران وارد تونل وحشت می‏شدند و این در حالی بود كه ضربات سرباز مزبور توان دویدن و عبور سریع را از آنها سلب كرده بود. از این رو به او «مسئول كارهای داخلی» می‏گفتند.
    ادامه دارد .....
    منبع: سایت نوید شاهد

    يکشنبه 3/6/1392 - 21:37
    شهدا و دفاع مقدس
    حرف هایى براى نگفتن!
    حرف هایى براى نگفتن!

    نویسنده: راضیه مكوندى




    شنیدن ادامه ماجرا برایم راحت نبود. ضبط صوت را خاموش كرده و به سراغ انجام بقیه كارهایم رفتم. دایماً با خودم فكر مى كردم «عجب كار خشن و غیرقابل توجیهى انجام دادند، دلیل نمى شود كه كسى را چنین تنبیه كنیم،حتماً راه هاى ملایم تر و بهترى هم براى این كار وجود دارد!»
    حس كنجكاوى، كلافه ام كرده بود! بالاخره دل به دریا زدم و دوباره ضبط صوت را روشن كردم. بقیه ماجرا، شنیدنى تر از آن بود كه فكرش را مى كردم.
    با پریدن دكمه ضبط صوت، نوار گفت وگوى دو ساعته با آقایان حسین نوشهرى، سیداكبر مصطفوى و سعید رازقى، كه مستقیماً در طراحى و اجراى این عملیات دست داشتند، نیز به اتمام رسید و من با خاطرى آسوده در رختخواب دراز كشیدم. با خودم گفتم: «قضاوت عجولانه اى بود! قبل از اظهارنظر، مى بایست نوار مصاحبه را تا آخر گوش مى كردى.»
    ماجراى تنبیه به یادماندنى رضا جاسوس را به نقل از این سه آزاده، مطالعه بفرمایید. مطمئناً شما هم به همان نتیجه اى كه من رسیدم، خواهید رسید.
    در همان ماه اول ورود به اردوگاه، جاسوس ها چند برابر شدند و هر روز نیز بر تعداد آنها اضافه مى شد.
    اردوگاه ما چندمین اردوگاهى بود كه او براى اجراى مقاصد شومش به آن آمده بود. رضا یكى از افراد كار كشته سازمان منافقین بود . ورد زبانش دایماً اهانت به امام خمینى، شهدا، ملت ایران و خانواده هاى شهدا بود؛ به همین علت به رضا «زاغى» معروف شده بود!
    رضا كارش را خوب بلد بود و آن را به خوبى انجام مى داد. خیلى از بچه هایى كه مدعى بودند حزب اللهى هستند هم هیچ كارى نمى كردند و هر كارى كه دلش مى خواست انجام مى داد.
    با وجود این همه گستاخى و اهانت، ظلم و ستم به اسرا و جاسوسى و خیانت، باز هم از طرف اسرا، مورد لطف و محبت قرار مى گرفت. آن ها امیدوار بودند رضا، دست از كارهایش بردارد؛ اما او این حسن نیت اسرا را به حساب ضعف گذاشته و آن ها را «یك مشت بى غیرت كه عرضه انجام هیچ كارى را ندارند»! خطاب مى كرد.
    یك روز علناً نام ۲۰ نفر جاسوس هاى اردوگاه را از بلندگوى اردوگاه، براى برگزارى جلسه، در دفتر فرمانده، صدا كردند. جزییات جلسه، از طریق بچه هایى كه وارد اكیپ آن ها شده بودند به اطلاع اعضاى گروه رسید. رضا جاسوس در آن جلسه به فرمانده اردوگاه و افسر اطلاعاتى عراقى ها، قول داده بود دفعه بعدى با تعداد بیشترى از اسراى ایرانى به دفتر فرماندهى بر مى گردد! علاوه بر این، خط مشى جاسوس ها براى فعالیت، در سه محور، توسط رضا جاسوس مشخص شده بود. تشكیل گروه ضربت براى شكنجه اسراى ایرانى توسط ایرانیان مخالف حكومت ایران، فراهم كردن زمینه تبلیغاتى توسط اسرا در جهت تامین منافع رژیم بعث و سازمان منافقین و به كار گرفتن اسرا در ارتش به اصطلاح آزادى بخش، سه محور اساسى و مهم مطرح شده در این جلسه بود».
    یك هفته بعد از آن گردهمایى! رفتار جاسوس ها با اسرا بدتر شد. رضا، كار را به جایى رسانده بود كه جاسوس ها به جاى عراقى ها، كابل به دست مى گرفتند و اسرا را كتك مى زدند. علاوه بر این دستور داده بود كه در حیاط اردوگاه یك «سن » بسازند و قرار بود از آن به بعد روى آن بزنند و برقصند.
    «وضع خراب شده بود. اردوگاهى كه بچه هاى نمازخوان و مذهبى در آن بودند، كم كم داشت از دست مى رفت. ما از این وضع خیلى ناراحت بودیم. همیشه گریه مى كردم و مى گفتم خدایا، چرا این طور شده، چرا به مقدسات توهین مى شود و كسى كارى انجام نمى دهد. بالاخره یك روز به آقا سید مراجعه كردم و گفتم تا كى مى خواهى سكوت كنى.
    تا كى باید بنشینیم، دست روى دست بگذاریم و با این ها مبارزه نكنیم؟!
    شش ماه از ورود رضا جاسوس به اردوگاه گذشته بود. رفتارهاى بى شرمانه رضا و جاسوس هایى كه پرورش داده بود، روز به روز روحیه اسرا را ضعیف تر مى كرد. اسرا به دو دسته تقسیم شده بودند. عده اى به شدت در برابر خواسته هاى عراقى ها مقاومت مى كردند و عده اى دیگر، فعالانه اخبار اردوگاه را به عراقى ها مى رساندند.
    «برنامه ریزى هاى منظمى كه توسط رضا «زاغى» انجام شده بود و از طرف سازمان مجاهدین پشتیبانى مى شد، یكى یكى در حال اجرا بود. رضا آن چنان در دل عراقى ها جا كرده بود كه برایش «بادى گارد» در نظر گرفته بودند و به همراه آن ها در محوطه اردوگاه قدم مى زد!»
    در این مدت تحركاتى نیز از سوى بعضى اسراى ایرانى انجام مى گرفت. سید اكبر مصطفوى، حسین نوشهرى، سعید رازقى، ابراهیم بهادران، سید نورالدین نورالدینى، نادر محبى، خسرو تكین، ابوالقاسم رضایى، عباس صداقت و احمد روزبهانى از اعضاى اكیپى بودند كه جلسات مستمرى براى حل این مشكل تشكیل مى دادند.
    سعید نوشهرى مى گوید: «با این كه اردوگاه موصل ۱ كه ما در آن اسیر بودیم، جزو یكى از دموكرات ترین اردوگاه ها بود و همگى براى ابراز عقاید خود كاملاً آزاد بودند، اما جریان فكرى اى كه رضا به راه انداخته بود، جریان خطرناكى به نظر مى رسید. موضوع را با تعدادى از اسرا در میان گذاشتیم. خیلى از بچه حزب اللهى ها هم ترسیده بودند و كنار كشیدند، خیلى ها هم در آن مدت به فكر درس خواندن بودند و زبان هاى آلمانى، فرانسه و انگلیسى مى خواندند و به این فكر بودند كه بعد از آزادى، در ایران، مدرك لیسانس خواهند گرفت! از طرفى مدتى بود كه شكنجه ها را كم كرده بودند و فقط مبارزین را آزار مى دادند. به همین دلیل كسى حاضر نبود خودش را به دردسر بیندازد. به هر حال من قبول كردم و تا پاى شهادت هم ایستاده بودم.» نظر خیلى از بچه ها این بود كه تنها مجازات این فرد خائن اعدام است ولى با این حال تصمیم گرفتیم تنبیه به یادماندنى ترى براى رضا در نظر بگیریم!
    تصمیم بر این شد كه رضا جاسوس تنبیه سختى شود. براى این كار سازمان دهى شدند و جزییات این طرح با دقت، بررسى شد.
    ۶ نفر از شجاع ترین و مومن ترین بچه هاى اردوگاه انتخاب شدند و تعدادى نیز براى اجراى عملیات به صورت ذخیره در نظر گرفته شدند تا در صورت عدم اجراى نقشه توسط گروه اول، گروه دوم كار را تمام كند!
    هماهنگى هاى لازم انجام شد. از شب قبل، برنامه عملیات فردا، براى اعضاى گروه تشریح شد؛ درست مثل یك عملیات نظامى!
    شب را به راز و نیاز با خدا گذراندند و با طلوع سپیده، به گروه هاى دو نفرى تقسیم و آماده انجام عملیات شدند. گروه اول حسین نوشهرى و سعید كلانترى، گروه دوم نادر مجلسى و ابراهیم بهادران و گروه سوم روح الله عباسى و سلطان حسین جلال الدینى .
    سعید رازقى مى گوید: «یك شنبه27/6/1366؛ رضا وسط اردوگاه بود و ما منتظر موقعیتى بودیم كه عملیات را اجرا كنیم. تا حدود ساعت ۳ معطل شدیم. اما موقعیت مناسبى براى این كار پیدا نكردیم. بالاخره نزدیكى هاى ساعت ،۳ رضا به طرف دست شویى هاى عمومى رفت. من از بس با عجله وارد دست شویى شدم سُر خوردم و به زمین افتادم. بلند شدم و با ابراهیم بهادران به طرف راهروهاى سمت چپ دویدیم. روح الله و نادر هم درها را گرفتند كه كسى وارد نشود. ناگهان از راهروى كنارى، صداى تق و توق شنیدم. به طرف صدا رفتم. وقتى رسیدم، سلطان، رضا را از دستشویى بیرون كشیده بود. سعید هم آنجا بود. با ضربه محكمى رضا را روى زمین انداختم و به همراه سعید و سلطان شروع كردیم به زدن رضا جاسوس. خدایى خیلى ناجور زدیمش! بعد دست ها و پاهایش را گرفتیم ، خیلى التماس و گریه مى كرد كه رهایش كنیم. ما را قسم مى داد كه ببخشیمش، ولى زمان بخشش و رحم و مروت دیگر گذشته بود.»
    تنبیه جانانه و به یاد ماندنى كه حاج آقا ابوترابى آن را حماسه كم نظیر اسارت خواند رضا را به سزاى اعمالش رساند. همگى خوشحال و یا حسین گویان از دستشویى ها خارج شدند. بقیه اسرا دورشان را شلوغ كردند و صلوات مى فرستادند. خیلى ها از اول هم با اجراى این نقشه مخالف بودند. افرادى بودند كه مى آمدند، حدیث از رسول خدا (ص) مى آوردند و مى گفتند پیغمبر خدا فرموده اند حتى با حیوان هم نباید چنین برخوردى بشود. اما آقا سید و بقیه اعضاى گروه به هدف خود ایمان داشتند و آنان مى دانستند كه از روى عصبیت و هوى و هوس فردى، این كار را انجام نمى دهند؛ تفكر رضا جاسوس یك تفكر سازمان دهى شده و هدف دار بود و آنان در صدد ابتر كردن جریان فكرى دقیق و برنامه ریزى شده رضا و امثالش در رابطه با اسراى ایرانى بودند.
    «نتیجه مثبت این عمل، بیشتر از آن بود كه فكرش را مى كردیم. تنبیه این فرد خود باخته، عزت و افتخار بزرگى را براى اسراى ایرانى به ارمغان آورد . خبر این حادثه در تمام اردوگاه ها پیچید و باعث ترس جاسوس هاى دیگر شد. از آن به بعد، قضیه جاسوسى در اكثر اردوگاه ها كم رنگ تر شده بود و اهانت به امام، شهدا و اسراى ایرانى، كمتر صورت مى گرفت.
    حسین نوشهرى، سلطان حسین جلال الدینى، روح الله عباسى، نادر محبى، ابراهیم بهادران و سعید كلانترى توسط رضا جاسوس، شناسایى شده و به زندان فرستاده شدند. آن ها سه ماه شكنجه در زندان اردوگاه و دو ماه زندان در خارج از اردوگاه را تحمل كردند. چند ماه بعد، دادگاهى تشكیل شد و همگى را به زندان استضارات بغداد فرستادند.
    داستان تحمل مصیبت ها، محرومیت ها و شكنجه هاى این شش دلاور حماسه ساز، در عین دردناكى، شنیدنى هاى فراوانى نیز دارد. شكنجه هاى غیرانسانى و غیراخلاقى كه شنیدن حتى یك مورد از آن ها حس تنفر را نسبت به دشمنان اسلام و انسانیت دو چندان مى كند.
    آزار و اذیت هایى كه جز با ایمان قلبى به خداوند و توسل به ائمه (علیهم السلام) و اعتقاد راسخ به هدف متعالى، قابل تحمل نیستند و هر انسان ضعیف النفسى را از پاى در مى آورند!
    راستى! چگونه مى توانیم قصه دلیرى این جان بر كفان را بشنویم و این چنین بى تفاوت از كنار آن ها بگذریم؟! آن هایى كه «جان» این گران بهاترین هدیه خداوند به انسان را در دست گرفتند و براى حفظ ارزش هاى دینى و فرهنگى كشورشان به آغوش دشمن شتافتند، همان هایى كه جسم شان را در این راه، در مقابل بدترین و سخت ترین شرایط قرار دادند، اما لب به شكایت نگشودند. چه مى گویم؟! آخر كسى كه پیرو مكتب سرخ حسین (علیه السلام) و پرچم دار علم سبز زینب (سلام الله علیها) است چگونه لب به شكوه مى گشاید؟! او با خداى خویش معامله كرده و چه پر سود داد و ستدى!

    «جسم» و «جان» در برابر «رضاى معبود»!

    با خود مى اندیشم، چه زیباست همزمانى اسارت جسم و آزادگى روح!
    آرى، آزادى زیباست و زیباتر از آن آزادگى است. همان كه حسین (علیه السلام) آن را به تمام بشریت توصیه كرده و فرموده است: «اگر مسلمان نیستید، لااقل آزاده باشید.»
    و اكنون این آزادگان مسلمان، با حریتشان، عزت را برایمان معنا كرده و آن را به ما هدیه داده اند! و ما، یادمان باشد كه دفاع مقدس یك حقیقت تاریخى است و آزادگان و جانبازان، بازماندگان و راویان این حماسه سرخند؛ و فراموش نكنیم راحتى و آسودگى امروزمان را مدیون وجودشان هستیم.
    منبع: سایت ساجد
    يکشنبه 3/6/1392 - 21:37
    مورد توجه ترین های هفته اخیر
    فعالترین ها در ماه گذشته
    (0)فعالان 24 ساعت گذشته