• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1319روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

 محققان دانشگاه تهران با مطالعه روی شهروندان تهرانی در تلاش هستند ارتباط عوامل شخصیتی، زیستی و سبک حافظه و رژیم‌های غذایی را با افت حافظه و بروز بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر دریابند.
به گزارش  ایرنا از ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر"جواد حاتمی" عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر این که تمرکز مطالعات ما روانشناسی شناختی است، گفت: موضوع این علم مطالعه ذهن و ارتباط با مغز و دنیای اطراف آن است.

 

وی خاطرنشان کرد: در این علم بررسی می‌شود که چگونه ذهن در دنیای اطراف، خود را بازنمایی می‌کند و بر اساس این بازنمایی چگونه می‌توان رفتار را کنترل کرد و انسان را شناخت.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران به بیان مطالعات انجام شده در این حوزه پرداخت و یادآور شد: پروژه‌های تحقیقاتی انجام شده در حوزه حافظه بوده است.

 

وی پروژه «بررسی تغییرات حافظه در بزرگسالان ساکن شهر تهران» را از جمله مطالعات انجام شده در این زمینه نام برد وگفت: در این پروژه که در مراحل پایانی قرار دارد، اقدام به بررسی عملکردهای حافظه ذهنی هزار نفر از شهروندان تهرانی شد.

 

حاتمی هدف از اجرای این مطالعات را بررسی تغییرات ذهن در گذر زمان دانست و اضافه کرد: بر این اساس در این مطالعات به دنبال آن هستیم که چه عواملی می‌تواند بر افت حافظه تاثیرگذار باشد و چه عواملی در بهبود عملکرد مغز مؤثر است.

 

این محقق با بیان اینکه در این مطالعات درصدد هستیم عوامل خطرساز در بروز بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر را شناسایی کنیم، اضافه کرد: در این پروژه اقدام به بررسی فاکتورهای اصلی برای پیش‌بینی بروز بیماری‌های شناختی مانند آلزایمر و فاکتورهای مؤثر در حفظ توانایی حافظه در بزرگسالی به ویژه در سالمندی کرده‌ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: ما در این پروژه به دنبال این هستیم که چه سنی، سن اصلی افت حافظه است و عوامل شخصیتی، زیستی و سبک حافظه و رژیم‌های غذایی چه اثراتی می‌توانند روی حافظه داشته باشند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به مراحل اجرای این تحقیقات، یادآور شد: در حال حاضر در مرحله گردآوری داده‌های به دست آمده‌ می باشیم.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:52
سلامت و بهداشت جامعه

 

مطالعات جدید محققان موسسه بهداشت عمومی و گرمسیری سوئیس نشان می‌دهد گاز رادون در فضای خانه علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه، احتمال ابتلا به سرطان پوست را نیز افزایش می‌دهد. 
به گزارش  ایرنا از مدیکال ساینس، بیشترین میزان مرگ و میر ناشی از ملانوم (شایع‌ترین نوع سرطان پوست) در اروپا در سوئیس گزارش شده و نرخ مرگ و میر ناشی از سرطان پوست در این کشور طی 20 ساله گذشته دوبرابر افزایش یافته است.

 

مطالعات جدید نشان می‌دهد گاز رادون موجود در فضای بسته خانه با سرطان پوست ارتباط مستقیم دارد. معمولا گاز رادون از سنگ‌های گرانیتی و مصالح ساختمانی به کار رفته در خانه ناشی می‌شود.

 

این مطالعه نشان می‌دهد واپاشی رادون از خاک، ذرات رادیواکتیو آلفا متصاعد می‌کند که علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه، با سرطان پوست نیز مرتبط است. این مطالعه نشان می‌دهد میزان رادون خانگی یک عامل خطر مهم و مستقل از قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید است که در ابتلا به سرطان ملانوم نقش دارد.

 

شایع ترین نوع سرطان پوست، ملانوم نام دارد است. سالانه بیش از 63 هزار نفر در آمریکا به این سرطان مبتلا می شوند که از این تعداد 9 هزار نفر جان خود را از دست می دهند. ملانوم شایع ترین سرطان در بین جوانان و نوجوانان آمریکایی است.

 

هزینه درمان ملانوم در آمریکا سالانه حدود 8.1 میلیارد دلار برآورد شده است.

 

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:51
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک مطالعه نشان می دهد افرادی که زمان خواب مشخص دارند، موفق تر از افرادی هستند که برنامه خواب معین ندارند و شب ها در ساعت های مختلف می خوابند.
 به گزارش  ایرنا، محققان بیمارستان "برایهام و زنان" وابسته به مدرسه پزشکی هاروارد متوجه شدند که پیروی از یک الگوی خواب منظم به اندازه خواب کافی اهمیت دارد.

 

ریتم شبانه روزی بدن یا ساعت داخلی بدن یک فرایند بسیار شگفت انگیز است. گفته می شود اگر تمام فرآیندهای مولکولی، سلولی و فیزیولوژیکی بدن به عنوان یک گروه ارکستر فرض شود، ریتم شبانه روزی بدن به عنوان رهبر این ارکستر محسوب می شود که تمام فرآیندهای بدن مانند خواب، ترشح هورمون و دمای بدن را هدایت می کند.

 

محققان آمریکایی در این مطالعه برنامه خواب و ریتم شبانه روزی بدن 61 دانشجو را به مدت 30 روز ثبت و با داده های مربوط به عملکرد تحصیلی این دانشجویان مقایسه کردند.

 

آنها متوجه شدند دانشجویانی که الگوهای خواب نامنظم تری داشتند، معدل تحصیلی پایین تری هم در قیاس با دیگران داشتند.

 

علاوه بر این، افرادی که هر شب سر وقت می خوابیدند، احتمال بیشتری داشت که صبح ها به راحتی و سرحال بیدار شوند و شب ها نیز سریع و بدون هیچ مشکلی به خواب بروند.

 

مشکل برخی افراد که ساعت خواب نامنظم دارند و شب ها به سختی به خواب می روند، ناشی از ترشح نامنظم ملاتونین است، هورمونی که برای ترغیب به خوابیدن انسان از غده صنوبری در مغز ترشح می شود؛ به همین دلیل ساعت بدن انسان کاملا دچار اختلال می شود.

نتایج این مطالعه نشان می دهد سروقت خوابیدن و سر وقت بیدار شدن به اندازه مقدار ساعتی که یک نفر می خوابد، اهمیت دارد.

 

به گفته محققان آمریکایی، منظم بودن برنامه خواب، مستقل از طول مدت خواب، عاملی بالقوه مهم و قابل اصلاح است.

 

نکته قابل توجه در این مطالعه این بود که مدت زمان خواب تمامی دانشجویان تقریبا یکسان بود، اما ساعت بدن آنها تغییر کرده و متفاوت شده بود.

 

به گفته محققان، ساعت بدن دانشجویانی که برای خوابیدن برنامه منظمی نداشتند، در قیاس با دانش آموزانی که شب ها سر وقت می خوابیدند، حدود 3 ساعت عقب رفته بود.

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

مطالعات محققان دانشگاه براون در آمریکا نشان می‌دهد برخلاف مطالعات قبلی، اگزما در افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی موثر نیست. 
به گزارش  ایرنا از مدیکال ساینس، مطالعات قبلی نشان می داد که اگزما احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد؛ در حالی‌که مطالعات جدید محققان دانشگاه براون با بررسی پرونده پزشکی حدود 259 هزار بزرگسال نشان می‌دهد اگزما ارتباطی به بیماری های قلبی ندارد.

 

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد هیچ مدرکی دال بر ارتباط اگزما با فشار خون بالا، دیابت نوع 2 و حمله‌های قلبی وجود ندارد. مطالعات قبلی نشان می‌دهد احتمال بیماری های قلبی در بیماران مبتلا به پسوریازیس وجود دارد و ممکن است باور غلط ارتباط اگزما با بیماری های قلبی از آن‌جا ناشی باشد. محققان در حال تحقیقات بیشتر در زمینه ارتباط بیماری‌های پوستی و قلبی هستند.

 

اگزما به التهاب پوست گفته می شود که معمولا با قرمزی، پوسته پوسته شدن و ضخیم شدن پوست همراه است. عوامل محیطی مانند عدم وجود رطوبت در بروز و تشدید اگزما موثر است. تماس پوست با صابون های عطری، مواد تحریک کننده مانند الکل و لباس های پشمی و تنگ نیز باعث افزایش علایم اگزما می شوند.

 

به گزارش انجمن ملی اگزما، علایم این بیماری عبارتند از :

• خشکی و حساسیت پوست

• التهاب و قرمزی پوست

• خارش شدید

• ایجاد تاول و تراوش آب از محل تاول

• تورم

• ایجاد لکه های تیره رنگ روی پوست

علایم اگزما در صورت مواجه شدن با موارد زیر شدیدتر می شوند:

• آلرژن ها از جمله گرده، موی حیوانات خانگی، تخم مرخ، آجیل و فرآورده های لبنی

• مواد محرک پوست از جمله عطر، صابون های عطری، مواد شیمیایی، محصولات پوستی حاوی الکل

• آب داغ

• استرس

• سرماخوردگی و آنفلوآنزا

• شرایط آب و هوایی مانند گرما یا خشکی هوا

نتایج این مطالعه در نشریه Dermatology منتشر شده است.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:48
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: بین مواجهه با اشعه ناشی از انجام تصویر برداری های تشخیصی و افزایش بروز سرطان تیروئید ارتباط وجود دارد. 
به گزارش ایرنا، دکترمحبوبه کریمی درآستانه برگزاری سومین سمینار تومورهای سر و گردن اظهار کرد: مجموعه تومورهای مختلفی در ناحیه سر و گردن بروز می‌یابد که از شایع‌ترین آنها می‌توان به تومورهای حفره دهان، زبان، حنجره ،تیروئید ،غدد بزاقی و غدد لنفاوی اشاره کرد.

 

وی افزود: برخی تومورهای ناحیه سر و گردن منشا اولیه دارند یعنی از همان ناحیه منشأ می گیرند اما در برخی موارد درگیری این ناحیه ثانویه به انتشار تومور از سایر نواحی است.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: متاسفانه امروزه در کشور شیوع برخی از انواع تومورها به دلایل مختلف رو به افزایش است.

 

وی افزود :افزایش آمار تعداد مبتلایان به این تومورها لزوما فقط به دلیل شیوع بیشتر این بیماری نیست و یکی ازدلایل آن افزایش قدرت تشخیص این بیماران است.

 

این متخصص گوش، حلق و بینی یادآور شد: در بروز تومورهای غده تیروئید فاکتورهای خطر شناخته شده ای وجود دارند این فاکتورها شامل سابقه خانوادگی و مواجهه با اشعه یونیزان است. مواجهه با اشعه به چندین روش می تواند اتفاق بیفتد یکی از این دغدغه های مردم دانستن ارتباط بین مواجهه با اشعه ناشی از تصویربرداری های تشخیصی و بروز سرطانهای تیروئید است.

 

کریمی با تاکید براینکه امروزه به دلیل افزایش انجام رادیولوژی های تشخیصی علاوه بر اینکه قدرت تشخیص بیماری ها توسط پزشکان بالاتر رفته اما همین مسأله مثل یک تیغه دولبه عمل کرده و خودش به عنوان فاکتور خطر درمظان اتهام برای بروز بدخیمی های تیروئید قرار دارد.

 

وی ادامه داد:‌در مطالعات مختلف بین مواجهه با اشعه ناشی از انجام تصویر برداری های تشخیصی و افزایش بروز سرطانهای تیروئید ارتباطاتی وجود دارد بخصوص در جمعیت کودکان؛ البته این فاکتور خطر تا حد زیادی قابل پیشگیری است.به عنوان مثال استفاده ازمحافظ (شیلد)جلوی گردن حین انجام رادیوگرافی های دندان می تواند کمک کننده باشد یا پرهیز از انجام بدون ضرورت سی تی اسکن هم یک روش پیشگیرانه است

 

وی خاطرنشان کرد: همکاران پزشکان و دندانپزشک باید در هنگام درخواست انجام رادیوگرافی ،مضرات و منافع این تصویر برداریها را مد نظر داشته باشند

 

وی همچنین درباره علائم بروز این تومورها، گفت: وجود توده در جلوی گردن، تغییر در اندازه گره های تیروئید که از قبل وجود داشته یا ایجاد گره (ندول )جدید، تغییر صدا، خشونت صدا و بطور ناشایعتر احساس درد و (در موارد پیشرفته) بروز تنگی نفس و اختلال بلع از علائم این بیماری است.

 

کریمی تصریح کرد: اگر بیماران به موقع مراجعه کنند بیماری در مراحل اولیه تشخیص داده شده وبه خوبی کنترل و درمان می‌شود.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه درمان این بیماری بسته به نوع و مرحله تومور متفاوت است، عنوان کرد: جراحی ،هورمون تراپی، رادیوتراپی، شیمی درمانی روش های مختلف درمان این بیماری است.

 

وی در پایان گفت: تومورهای تمایز یافته تیروئید در زنان سه برابر شایعترین از مردان و اغلب در دهه چهار و پنج دیده می شود اما می‌تواند در گروههای سنی دیگر حتی کودکان هم دیده شود؛ اما به نظر می رسد سن بروز و رفتار بالینی این تومور و میزان شیوع آن در کشور در حال تغییر است که نیازمند مطالعات دقیق و بررسی آماری جامع در سطح کشور است.

 

سومین سمینار تومورهای سر گردن19تا 20 مرداد در سالن همایش های بیمارستان میلاد برگزار می‌شود.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:47
سلامت و بهداشت جامعه

 

بیماری نادر و ژنتیکی نام نگران کننده‌ای است؛ تولد هر نوزاد با این بیماری او را وارد دنیای غریبی می‌کند که هرگز از آن خارج نمی‌شود و تنها باید با او زندگی کند؛ هرچند سخت و آزاردهنده. 
به گزارش ایسنا، دو راهی مراجعه یا عدم مراجعه به مشاور ژنتیک برای پیشگیری از تولد کودک مبتلا به بیماری ژنتیکی و نادر که پیشتر دغدغه برخی از زوج‌های جوان در آستانه از ازدواج بود، اواخر سال گذشته برطرف شد؛ چرا که سازمان بهزیستی مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج را اجباری کرد تا آمار تولد کودکان معلول کاهش پیدا کند.  انوشیروان محسنی بندپی - رئیس سازمان بهزیستی دی ماه ۹۵ اعلام کرد که تمام زوج‌های جوان باید پرسشنامه‌هایی را قبل از ازدواج تکمیل کنند تا از عوارض بعدی جلوگیری شود. با این خبر تکلیف همه روشن شد که این مشاوره باید انجام شود. او هدف از این غربالگری‌های قبل از ازدواج را راهنمایی و هدایت زوج های جوان، افزایش آگاهی و دانش آنان در جهت کاهش معلولیت‌ اعلام کرد و یکی از مهم ترین دلایل این تصمیم را جلوگیری از تولد سالانه حدود ۳۰ هزار کودک معلول در کشور دانست.

 

به اعتقاد برخی متخصصان نیز انجام آزمایش اجباری ژنتیک از نظر هزینه و همچنین امکان بروز برخی نتایج نادرست، منطقی نیست ولی مشاوره ژنتیک اگر در شبکه‌های بهداشت و درمان ادغام شود، می‌تواند مفید باشد و از هزینه‌های آن بکاهد، اما زوج‌های جوانی که نگران تولد فرزندی با بیماری نادر یا اختلال ژنتیک دارند باید بدانند که آزمایش ژنتیک چقدر خیال‌شان را بابت جلوگیری از تولد فرزندی با این بیماری‌ها راحت می‌کند؟  

 

سیروس زینلی - رئیس شبکه پزشکی مولکولی کشور می‌گوید که در حال حاضر تمام زوجین پیش از ازدواج برای غربالگری تالاسمی باید آزمایشی انجام دهند و این زیرساخت وجود دارد. به همین دلیل باید در مراکز بهداشت علاوه بر تالاسمی، سوالاتی هم در خصوص سابقه بیماری‌های ژنتیکی فامیلی پرسیده شود؛ چنین اقدامی دردسر زیادی برای خانواده‌ها درست نمی‌کند. اگر این مشاور ضرورت دید، زوج‌ها را به مراکز مشاوره تخصصی ارجاع می‌دهد که در بخش دولتی و خصوصی وجود دارند. زمانی که برنامه غربالگری تالاسمی آغاز شده بود یا اوایل تصویب قانون سقط جنین در سال ۸۵، به دلیل بی‌تجربگی مشکلات زیادی داشتیم ولی بعد از چند سال اجرای این مساله دردسرهای آنها کاهش یافت. این برنامه باید دو یا سه سال اجرا شود تا ایرادات آن گرفته شود تا بتواند با کمترین دردسر و بیشترین منفعت در اختیار خانوادها قرار گیرد.

 

وی در گفت‌وگو با ایسنا به این پرسش که آیا زوجین می‌توانند برای جلوگیری از تولد فرزندی با بیماری نادر به مشاور ژنتیک مراجعه کنند یا خیر پاسخ داد و گفت: در مواردی که دختر و پسر مشکلی ندارند و فرد مبتلایی در خانواده آنها وجود ندارد، نتیجه مشاوره ژنتیک صد در صد قابل اعتماد نیست و نمی‌توان با قطعیت گفت آنها مشکلی نخواهند داشت. بسیاری از مشکلات ژنتیکی برای بار اول در یک خانواده اتفاق می‌افتد ولی با این وجود برای زوجی که مشکلی دارند، می‌تواند کمک کننده باشد. بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی خودبخود اتفاق می‌افتند و ربطی به ازدواج فامیلی ندارد، ولی تعدادی که به ازدواج فامیلی مرتبط هستند و ممکن است در خانواده دوباره اتفاق بیفتد از طرف وزارت بهداشت معمولامراقبت می‌شوند.

 

وی ادامه داد: ساختار مشاوره ژنتیک تخصصی می‌تواند مفید باشد، ولی چه ضمانتی وجود دارد  دختری و پسری که برای مشاوره به آزمایشگاهی مراجعه می کنند هزینه غیرضروری پرداخت نکنند؟ الان وزارت بهداشت می‌گوید آزمایشگاه ژنتیک نباید مشاوره انجام دهد، همچنین مراکز مشاوره نباید آزمایش انجام دهند یا با آزمایشگاهی قراردادی خاص داشته باشند. اما می‌بینیم که آزمایشگاه یا داروخانه ای با پزشک خاصی قرارداد دارد و این کار از نظر اخلاقی و قانونی خلاف است. در حال حاضر مراکز بهداشت که کار آزمایش تالاسمی را انجام می‌دهند، درصدی نمی‌گیرند؛ به همین علت وزارت بهداشت تلاش کرده است در بیشتر استان‌ها آزمایشگاه ژنتیک وجود داشته باشد که افراد مجبور نباشند به تهران مراجعه کنند.

 

به گفته وی آزمایش های ژنتیک قبل از ازدواج به جز تالاسمی برای هیچ بیماری مقرون به صرفه نیست و باید دید که چه میزان  برای پیدا کردن فردی که مشکل ژنتیکی دارد هزینه می‌کنیم و اگر پیدا نمی‌کردید چقدر هزینه به سیستم بهداشت تحمیل می‌شد. برای مثال از میان هزار زوج چند نفر که دارای مشکل هستند، شناسایی می شوند و اگر تشخیص داده نمی شدند چقدر برای سیستم هزینه داشتند؟ باید روی این موضوع کار شود و متخصصان اقتصاد وزارت بهداشت ارقام آن را پیدا کنند.

 

زوجین اطلاعات را پنهان نکنند

 

یکی از مشکلات مشاوره‌های ژنتیک همکاری نکردن خانواده‌ها یا پنهان کردن بیماری از سوی  زوجین است. این موضوع می‌تواند حواشی و دردسرهای زیادی برای آنها همراه داشته باشد. اگر بیماری در خانواده اتفاق افتاده باشد، تجربه نشان داده است که در بسیاری از موارد خانواده‌ها بیماری را پنهان می‌کنند یا وقتی به زوجین گفته می‌شود از خانواده بیمار خون بیاورید یا برای مشاوره بیایند، همکاری نمی‌کنند و دردسر وحشتناکی برای زوجین ایجاد می‌شود.

 

زینلی در این خصوص تاکید کرد که زوج‌های جوان هنگام مشاوره ژنتیک باید اطلاعات درستی در اختیار مشاور قرار دهند و افزود: در بحث تالاسمی نه دختر و نه پسر نمی توانند دروغ بگویند ولی در بیماری‌های ژنتیکی در مرحله اول آزمایش انجام نمی‌شود و دو طرف ممکن است مشکلات ژنتیکی خود را اعلام نکنند. چون اگر ببینند به دلیل راستگویی خود دچار دردسر و پیچیدگی می‌شوند به دروغ متوسل می‌شوند. اگر دروغ بگویند مشاور مجبور می‌شود ازدواج آنها را تایید کند. در حالی که  اگر راست بگویند سرنخ ما برای کمک به خانواده فرد مبتلا، در فامیل نزدیک آنها است و می‌توان از فاجعه‌ای دیگر جلوگیری کرد و امکانات مالی و قانونی و علمی برای کمک به آنها اختصاص داد و این کار قطعا برای آنها نفع دارد.

 

وی تاکید می‌کند که افراد با اطلاعات کافی درباره فرد مبتلای به بیماری ژنتیکی به مشاور مراجعه کنند و حتی اگر می‌توانند با پدر و مادر او صحبت کنند. در بعضی از موارد بیماری را خیلی بزرگ جلوه می‌دهند؛ در حالی که ممکن است از نظر ژنتیکی اهمیتی نداشته باشد و گاهی ممکن است برعکس اتفاق بیفتد.

 

درباره بیماری‌های نادر نمی‌توان پیشگویی کرد

 

زینلی همچنین انجام برخی اقدامات از طرف وزارت بهداشت را باعث غیرضروری شدن مشاوره‌های ژنتیک قبل از ازدواج می‌داند. وی غربالگری دوره بارداری زنان برای تشخیص بیماری‌های شایع کروموزمی و سندرم‌ها، انجام آزمایش پی کی یو برای نوزادان تازه متولد شده و همچنین برنامه وزارت بهداشت برای غربالگری ۵۰ بیماری خطرناک متابولیک قابل تشخیص در بدو تولد  و برنامه‌های متعددی را برای مراحل مختلف زندگی را شاهدی بر این اقدامات معرفی می‌کند که منطقی‌تر، کارشناسی‌تر و مقرون به صرفه‌تر هستند.

 

به گفته وی، اگر مشاوره ژنتیک در بستر کنترل تالاسمی صورت گیرد، منطقی است و هزینه زیادی به خانواده ها تحمیل نمی شود ولی اگر از ابتدا زوجین مجبور شوند به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه کنند مقرون به صرفه نیست. در خصوص بیماری‌های نادر اگر قبلا در خانواده بیماری وجود نداشته باشد، عملا نمی‌توان پیشگویی کرد که چنین بیماری در خانواده وجود دارد و این کار حتی با روش‌های پیشرفته نیز عاقلانه نیست.

 

نمی‌توان کسی را مجبور کرد به مشاور ژنتیک مراجعه نکند

 

شیوع بیماری‌هایی که ژن آنها از پدر و مادر هر دو به ارث می‌رسد، ۱۰ در هزار تولد زنده است که آمار بالایی محسوب می‌شود اما می‌توان بین ۵۰ تا ۷۰ درصد آنها را پیشگیری کرد. تعداد بیماری‌های کروموزومی نیز پنج در هزار تولد زنده است؛ در مجموع درهر ۱۰۰ تولد زنده، حداقل پنج مورد تولد زنده در معرض خطر بیماری‌های مهم ارثی و ژنتیکی هستند. سهم ایران نیز از این آمار حدود ۷۰-۸۰ هزار مورد در سال است.

 

دکتر اشرف سماوات - رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت نیز به این سوال این طور پاسخ داده است که مردم باید خودشان انتخاب کنند به مشاور ژنتیک مراجعه کنند یا خیر. ولی وظیفه ما آگاهی بخشیدن به آنها برای کمک به انتخاب‌شان است. این آموزش باید مبتنی بر آگاهی زمینه‌ای و مستمر باشد که در مقاطع مختلف زندگی و فراخور آن مقطع از زندگی در اختیار آنها قرار داده می‌شود.

 

وی در گفت‌وگوی خود با ایسنا بیان می‌کند: در حال حاضر در بستر طرح تحول نظام سلامت خدمات ژنتیک برای تمام گروه‌های سنی از جنینی تا سالمندی گسترش یافته است. هر گروه سنی خدمت مربوط به خودش را دریافت خواهد کرد. البته این خدمات تنها در مراکز بهداشتی و درمانی نیست، بلکه مردم در مراجعه به بخش خصوصی نیز در مسیر این شاهراه خدماتی تعریف شده‌ شامل شبکه‌های شناسایی و غربالگری، قرار می‌گیرند و سپس در صورت نیاز به مشاوره ژنتیک و اگر ضروری باشد از این طریق به مراکز تشخیص ژنتیک ارجاع می‌شوند. بنابراین مردم بدین ترتیب در مسیری قرار می‌گیرند که از تصمیم آگاهانه ایشان برای شناسایی مشکلات احتمالی ژنتیکی در خانواده شروع و نهایتا به مراقبت ژنتیک برای همه افراد در معرض خطر خانواده و خویشان نزدیک ختم می‌شود.

 

سماوات تاکید می‌کند: نمی‌توان کسی را مجبور کرد که شخصا و خارج از این مسیر به مشاور ژنتیک مراجعه نکند ولی ما باید سعی کنیم حداکثر مردم را به این سمت هدایت کنیم؛ چرا که یکی از آسیب‌های مشاوره و آزمایش خارج از این مسیر، می‌تواند انجام آزمایش‌هایی باشد که ضرورتی ندارد. باید مردم را به سمتی هدایت کنیم که بدانند چرا و چه زمانی باید به مشاور ژنتیک مراجعه کنند. این روند در بستر برنامه تحول سلامت برنامه‌ریزی شده است.

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

سید اصغر برائی نژاد، مدیرکل دامپزشکی استان تهران گفت: در استان تهران تا به امروز گزارشی درباره ابتلای مردم به بیماری ویروسی تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو نداشته ایم.

 

پیش از این خبرهای غیر رسمی درباره ابتلای 3 نفر به بیماری تب کریمه کنگو در استان تهران منتشر شده بود.

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دانشمندان از کشف رابطه ای جدید میان بدخوابی و ساختار ژنتیکی خبر می دهند.
به گزارش مهر، به نقل از ساینس الرت، شاید کمتر کسی تصور کند که کم خوابی یا بدخوابی می تواند با ساختار ژنتیکی فرد ارتباط داشته باشد اما دانشمندان از کشف ارتباطی جدید در این حوزه خبر داده اند که می تواند نگاه ما را به این مشکلات تغییر دهد.

 

این بدان معناست که افرادی که دچار مشکلات خواب هستند بخش مهمی از دلایل آن ریشه در ژنتیک فرد دارد که از بدو تولد همراه اوست.

 

بر اساس یافته اخیر محققان، هفت ژن مرتبط با خطر بدخوابی شناخته شده است. جالب اینجاست که پیشتر ارتباط این ژنها با اختلالاتی نظیر اضطراب، افسردگی و نداشتن احساس خوب هم شناخته شده بود.

 

به گفته محققان در هلند، یافته های جدید می تواند درها را به سوی کشف درمانهای جدید برای بدخوابی و کم خوابی باز کند. همچنین می توان به درک بهتر از این نکته رسید که چرا برخی افراد با گذاشتن سر بر روی بالشت به خواب نمی روند.

 

به عقیده این محققان، همواره تصور می شد که بدخوابی با اتفاقاتی که در سر روی می دهد مرتبط است اما تحقیقات جدید چشم انداز جدیدی را ترسیم کرده و باید گفت بدخوابی ریشه در ژنها هم دارد.

 

این محققان نمونه های مربوط به ۱۱۳ هزار و ۶ نفر را مورد بررسی دقیق قرار دادند تا هفت ژن مورد نظر را از طریق تکنیکی موسوم به GWAS شناسایی کنند.

 

در این بررسی مشخص شد هفت جهش ژنتیکی با بدخوابی مرتبط است.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:41
آموزش و تحقيقات

طراحی سایت و وب سایت کاملا حرفه ای طبق جدیدترین فن آوریهای روز دنیا و با پشتیبانی کاملا حرفه ای وب سایت شما در کمترین زمان ممکن . تقریبا با گذشت بیش از 25 سال از عمرطراحی سایت و بوجود آمدن صفحات وب، دنیای طراحی وب و برنامه نویسی های تحت وب بسیار پیچیده تر و تخصصی تر از قبل گشته است.

 

طراحی وب سایت شاید در اول یک کار بسیار ساده مینمود.

 

اما در یک دهه اخیر، پیشرفت چشمگیر و عجیب و سریع این حوزه ، شاید برای کمتر کسی قابل تصور بود. امروزه نمیتوان به سادگی از مسئله طراحی وب عبور کرد.

 

طراحی سایت یک هنر و تخصص است.

 

با انجام طراحی توسط یک متخصص در این حوزه، میتوان به صورت سریع غیر قابل تصور دنیای کسب و کار کوچکی را به یک غول تجاری تبدیل کرد. کم نبوده اند شرکت های اینترنتی که از یک جای کوچک در یک شهر کوچک در یک کشور شروع به فعالیت کرده اند و در حال حاضر یک شرکت چند ملیتی با دفاتر تجاری بزرگ هستند.

طراحی سایت نوعی علم معماری، هنر ، برنامه نویسی و تلفیقی از ذوق و سلیقه است. امروزه کمتر کسی است که لزوم داشتن خانه مخصوص خود در دهکده جهانی را کم اهمیت بداند.

ساخت این خانه میتواند مستحکم یا نا استوار انجام گیرد. چنانچه از متخصصان این حوزه استفاده نشود این خانه عمر طولانی نخواهد داشت.همچنین برای آموزش طراحی سایت مقالات را دنبال کنید و به اشتراک بگذارید.

 

گامها در طراحی سایت

 

اولین گام در طراحی سایت تعیین اهداف سایت می باشد و اینکه مشخص شود قرار است چه مراحل کاری برای سایت انجام شود.

طرح یک سایت باید کاربر پسند و یا حداقل قابل استفاده برای کاربران مورد هدف باشد.

یکی از تخخصصی ترین مراحل انتخاب رنگ برای سایت میباشد و این انتخاب تاثیر به سزایی در موتورهای جستجو و دید کاربر از سایت شما میباشد.

منبع : https://seorooz.net/website-design

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:40
آموزش و تحقيقات

 

ما این امر را برای شما فراهم اوردیم و میتوانید جدیدترین اخبار سئو و اخبار گوگل را در این قسمت بخوانید . اخبار سئو برای وب مسترها مقالات مهم موتورهای جستجو که برای دانستن هر وب مستری مهم و حیاتی میباشد .

این اخبار برگرفته از دستورالعملهای شرکت گوگل در قسمت پشتیبانی گوگل (support.google.com) میباشد .

تصمیم گرفتیم این اخبار را به صورت ترجمه شده برای شما قرار دهیم تا نهایت استفاده از ان را ببرید و به دنبال منابع غیر اصلی نباشید و با اطمینان خاطر به کسب اطلاعات بپردازید

چهارشنبه 31/3/1396 - 11:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته