• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1319روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

طبق نتایج تحقیق جدید، با وجودی که تولد زودهنگام می تواند منجر به آسیب به مهارت های شناختی شود اما اکثر کودکان عملکرد تحصیلی خوبی خواهند داشت.
 به گزارش مهر، علیرغم مطالعات قبلی مربوط به اینکه نوزادان نارس به لحاظ علمی و تحصیلی مشکل دارند، یافته های جدید دانشگاه نورث وسترن آمریکا نشان می دهد که دو سوم نوزادان متولدشده در هفته ۲۳ یا ۲۴ بارداری به موقع آماده رفتن به مهدکودک بودند.

 

در این مطالعه، محققان داده های بیش از ۱.۳ میلیون کودک متولدشده در هفته ۲۳ تا ۴۱ بارداری را که در نظام مدرسه عمومی فلوریدا ثبت نام کرده بودند، بررسی کردند. گزارشات مهم آمادگی آنها مطابق با گزارشات مدرسه شان بود تا مشاهده شود که ایا تولد زودهنگام بر عملکرد تحصیلی شان تاثیر داشته است.

 

یافته ها آشکار ساخت کودکانی که بسیار زودهنگام متولد شده بودند غالبا در تست های استاندارد خوب عمل نمی کردند، اما آنهایی که در هفته ۲۵ بارداری یا بعد از آن متولدشده بودند تقریباً به اندازه کودکان کامل و بموقع متولدشده عملکرد خوبی داشتند.

 

کریگ گارفیلد، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما اثبات می کند که اکثر نوزادان متولدشده در هفته های ۲۳ تا ۲۴ بارداری دارای امتیاز بالایی از لحاظ عملکرد شناختی در آغاز مهدکودک و در طول مدرسه بودند.»

 

هر نوزادی که سه هفته یا قبل از سه هفته متولد شود نارس تلقی می شود و اغلب اوقات این کودکان با مشکلات سلامت در اینده مواجه هستند.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:51
سلامت و بهداشت جامعه

مطالعه جدید نشان می دهد ۲ میلیارد نفر از جمعیت جهان چاق یا دچار اضافه وزن هستند.
به گزارش  مهر، «اشکان افشی» سرپرست تیم تحقیق در دانشگاه واشنگتن، در این باره می گوید: «وزن اضافی بدن یکی از پرچالش ترین مشکلات سلامت عمومی عصر ماست و تقریبا بر یک نفر از هر سه نفر تاثیر می گذارد.»

 

این مطالعه مبتنی بر داده های ۱۹۵ کشور جهان بود و بررسی انها نشان داد که بحران در حال گسترش سلامت عمومی جهان ناشی از اضافه وزن و چاقی وجود دارد.

 

به گفته این تیم تحقیق، افراد دارای اضافه وزن در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، دیابت، سرطان و سایر بیماری های تهدیدکننده جان هستند.

 

به گفته محققان، نرخ چاقی از سال ۱۹۸۰ در بیش از ۷۰ کشور جهان دو برابر شده و همچنان در حال افزایش در اکثر کشورهاست.

 

در بین ۲۰ کشور پرجمعیت جهان، بالاترین میزان چاقی در بین کودکان و افراد بزرگسال جوان مربوط به ایالات متحده در حدود ۱۳ درصد بود.

 

مصر دارای بیشترین نرخ افراد چاق بزرگسال در حدود ۳۵ درصد و بنگلادش و ویتنام با کمترین نرخ چاقی بزرگسال ۱ درصد بودند.

 

چین و هند دارای بالاترین تعداد کودکان چاق در دنیا در سال ۲۰۱۵ بودند.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:49
سلامت و بهداشت جامعه

 

طبق نتایج یک مطالعه کوچک، پیاده روی موجب بهبود عملکرد مغزی افراد بزرگسال مبتلا به «دمانس عروقی» می شود. 
به گزارش مهر، تحقیقات نشان داد افراد مسن مبتلا به «اختلال شناختی عروقی» یا VCI که ۳ ساعت در هفته به مدت ۶ ماه پیاده روی کرده بودند دفعات واکنش و سایر علائم عملکرد مغزی شان بهبود یافته بود. VCI نوعی زوال عقل یا دمانس است که به دلیل آسیب به عروق خونی مغز ایجاد می شود.

 

ترس لیو-آمبروز، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «به خوبی اثبات شده است که ورزش منظم هوازی موجب بهبود سلامت قلبی-عروقی و سلامت عروق مغزی می شود.»

 

وی در ادامه می افزاید: «این نوع ورزش ریسک ابتلا به مشکلات مزمن نظیر فشارخون بالا، دیابت نوع۲ و کلسترول بالا را کاهش می دهد. این مشکلات مزمن، دارای تاثیر منفی بر مغز هستند.»

 

این مطالعه شامل ۳۸ زن و مرد مبتلا به VCI بود. برخی از شرکت کنندگان به گروه پیاده روی اختصاص یافتند و برخی دیگر شیوه قبلی زندگی خودشان را دنبال می کردند. تمامی شرکت کنندگان قبل و بعد از برنامه ورزشی تحت اسکن مغز قرار می گرفتند.

 

محققان دریافتند شرکت کنندگان گروه پیاده روی شاهد بهبود در تست های شناختی خود بودند و اسکن مغزشان نشاندهنده بهبود فعالیت عصبی شان بود.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:48
سلامت و بهداشت جامعه

 

به گفته محققان اگر فرد رژیم گیرنده گیاهخوار باشد نه تنها به شکل موثرتری در مقایسه با افراد پیروی کننده از رژیم کم کالری وزن کم می کند بلکه با کاهش چربی عضله، متابولیسم بدنش هم بهبود می یابد.
 به گزارش مهر، دکتر «هانا کاهلئووا» سرپرست تیم تحقیق در موسسه تحقیقاتی واشنگتن دی سی، در این باره می گوید: «از دست دادن چربی عضله، موجب بهبود متابولیسم گلوکز و لیپید می شود از اینرو این یافته ها برای افراد مبتلا به سندروم متابولیک و دیابت نوع۲ مهم است.»

 

در این مطالعه، ۷۴ فرد شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع۲ به طورتصادفی به رژیم غذایی گیاهخواری یا رژیم غذایی قراردادی ضددیابت اختصاص یافتند. رژیم غذایی گیاهخواری شامل سبزیجات، دانه ها، غلات، حبوبات، میوه و مغزیجات آجیلی بود و محصولات حیوانی آن حداکثر محدود به یک بخش ماست کم چرب در روز بود؛ اما رژیم غذایی دیابتی طبق توصیه های انجمن اروپا مخصوص افراد دیابتی تعیین شده بود. هر دو رژیم غذایی محدود به مصرف ۵۰۰ کیلوکالری در روز برای هر فرد بود.

 

محققان دریافتند رژیم غذایی گیاهخواری تقریبا دو برابر در کاهش وزن بدن موثر بود، و منجر به کاهش میانگین ۶.۲ کیلوگرم در مقایسه با ۳.۲ کیلوگرم برای رژیم غذایی قراردادی شد.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:47
سلامت و بهداشت جامعه



 

طبق نتایج یک مطالعه جدید، چندین فاکتور موجب بروز افزایش ریسک سکته مرتبط با بارداری در زنان مبتلا به «پره اکلامپسی» می شود.
به گزارش مهر، مشکل پره اکلامپسی، اختلالی همراه با فشارخون بالا و پروتئین در ادرار یک زن باردار است. این مشکل بر ۳ تا ۵ درصد حاملگی ها تاثیر گذاشته و به مسمومیت حاملگی معروف است.

 

به گفته محققان، زنان مبتلا به پره اکلامپسی در طول بارداری و بعد از آن در معرض ریسک بالای سکته قرار دارند، هرچند احتمال بروز سکته مرتبط با بارداری بسیار نادر است.

 

دکتر الیزا میلر، سرپرست تیم تحقیق در مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا نیویورک، در این باره می گوید: «پره اکلامپسی یک اختلال بسیار پیچیده است که به خوبی قابل فهم نیست.»

 

محققان در این مطالعه به بررسی حدود ۸۹ هزار زن مبتلا به پره اکلامپسی بین سال های ۲۰۰۳ و ۲۰۱۲ پرداختند. از بین این تعداد، در حدود ۲۰۰ نفر دچار سکته مرتبط با حاملگی شدند.

 

طبق این مطالعه، زنان دچارشده به سکته در طول بارداری هفت برابر بیشتر مبتلا به پره اکلامپسی شدید بودند. آنها همچنین سه برابر بیشتر به خاطر عفونت، به بیمارستان مراجعه کرده بودند، سابقه فشارخون بالا قبل از ابتلا به پره اکلامپسی داشتند یا مبتلا به اختلالات لختگی خون شده بودند.

 

محققان تاکید می کنند زنان مبتلا به پره اکلامپسی باید نسبت به علائم هشداردهنده، حتی بعد از زایمان، آگاه باشند.

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:47
سلامت و بهداشت جامعه

برای اولین بار در جهان محققان توانستند روشی برای کاشت رگ های خونی مصنوعی در دندان های عصب کشی شده پیدا کنند؛ امری که از عوارض جانبی عصب کشی دندان می کاهد. 
به گزارش مهر به نقل از نیواطلس، اگر چه فساد دندان در برخی مواقعی چاره ای جز عصب کشی دندان ها باقی نمی گذارد، اما این کار به علت قطع جریان خون از عمر طبیعی دندان به میزان قابل توجهی می کاهد و قدرت دفاعی آن را کاهش می دهد.

 

محققان می گویند برای مقابله با این عوارض جانبی نامطلوب عصب کشی راهی برای کاشت رگ های خونی در دندان ها یافته اند که باعث می شود آنها کارکردهای سابق خود را مجددا به دست آورند.

 

عصب کشی زمانی رخ می دهد که بافت خاصی در درون دندان به نام مغز ساقه ملتهب یا عفونی شده و باعث پوسیدگی خود دندان و ترک خوردن آن شود. در این شرایط بافت مذکور حذف شده و به جای آن از مواد مصنوعی به عنوان روکش به منظور حفاظت از تاج دندان استفاده می شود.

 

این کار به حذف شبکه های انتقال خون و سیستم عصبی دندان می انجامد که دندان را به بخشی بی دفاع از بدن انسان در برابر حملات احتمالی و مشکلات عفونی مبدل می کند. اما محققان دانشگاه اورگان راهی برای چاپ زیستی شبکه های عروقی مصنوعی یافته اند که عملکردی مشابه با سیستم گردش خون بدن انسان دارد.

 

برای اجرای روش یاد شده از یک چاپگر زیستی برای خلق فیبرهای بسیار نازک و باریک قالب ریزی شده استفاده می شود که با استفاده از مولکول های شکر ساخته شده اند.

 

قالب یادشده با استفاده از یک ماده ژل مانند به درون سلول های مغز ساقه دندان منتقل می شود و از همین طریق شریان های انتقال خون بعد از گذشت هفت روز در دندان عصب کشی شده احیا می شوند و خون در آنها جریان می یابد.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:46
سلامت و بهداشت جامعه

 

انباشته‌ شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند به التهاب این سلول‌ها منجر شود. کبد نقش مهمی در سوخت و ساز و شکستن چربی‌ها در بدن دارد. در صورت بروز اختلال در آن، چربی در کبد رسوب کرده و موجب بروز کبد چرب می‌شود.
یکی از فعالیت‌های مهم کبد، ذخیره‌سازی و سوخت و ساز چربی‌ها در بدن است. کبد طبیعی حاوی حدود پنج گرم چربی در 100 گرم وزن خود می‌باشد. هر گاه مقدار چربی بیش از پنج درصد وزن آن افزایش یابد به این حالت «کبد چرب» گفته می‌شود.
کبد چرب، بیماری شایعی در جامعه است و در نتیجه بسیاری از بیماری‌ها و یا حالت‌های تغذیه‌ای در بدن ایجاد می‌شود. انباشته‌ شدن چربی در سلول‌های کبدی می‌تواند به التهاب این سلول‌ها منجر شود. کبد نقش مهمی در سوخت و ساز و شکستن چربی‌ها در بدن دارد. در صورت بروز اختلال در آن، چربی در کبد رسوب کرده و موجب بروز کبد چرب می‌شود.


چاقی و اختلال در چربی‌های خون، بیماری دیابت، مصرف مشروبات الکلی، بدغذایی و سوء تغذیه، مصرف برخی از داروهای کورتون‌دار مثل پردنیزولون، داروهای ضد تشنج مانند اسیدوالپروئیک و مصرف بی‌رویه هورمون‌ها از جمله علل ابتلا به بیماری کبد چرب هستند.


علایم و نشانه‌های کبد چرب
در بیماری کبد چرب، کبد معمولا علامت خاصی ندارد و به دنبال انجام آزمایشات دوره‌ای، اختلال در آنزیم‌های آن مشخص می‌شود و یا این‌ که در زمان انجام سونوگرافی به علل دیگر، ابتلا به کبد چرب نیز تشخیص داده می‌شود. البته اختلالات آنزیمی در کبد چرب معمولا خفیف است و در اکثر موارد موجب افزایش مختصر در آنزیم‌های کبدی می‌شود. در برخی موارد این بیماری با علایمی مانند خستگی و احساس ناراحتی در قسمت فوقانی شکم همراه است.


درمان کبد چرب
مهم‌ترین روش درمانی در این بیماری، رفع علت زمینه‌ای بروز بیماری است. کاهش وزن در افراد چاق، ترک مصرف مشروبات الکلی، کنترل بیماری دیابت، کاهش چربی‌های خون و تغییر در شیوه زندگی و انجام فعالیت بدنی مهم‌ترین اصول درمان این بیماری است. در صورت درمان کبد چرب می‌توان مانع پیشرفت ضایعه کبدی شد.


آیا کبد چرب قابل درمان است؟
آری. با کاهش وزن (در افراد چاق) یا تغییر در شیوه زندگی (افزایش فعالیت جسمانی، پیاده‌روی و ...)، اصلاح رژیم غذایی، قطع مصرف مشروبات الکلی، کنترل دقیق قند خون با کمک پزشک می‌توان در جهت درمان این بیماری نتیجه مطلوبی را به دست آورد.

در برخی موارد جهت کنترل این بیماری با توجه به شدت عارضه، از دارو استفاده می‌شود. داروهایی نظیر اورزوداکسی کولیک اسید، ویتامین E و متفورمین نیز در درمان آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته ذکر این نکته ضروری است که علی‌رغم تجویز دارو، هنوز هم کاهش وزن و تغییر در شیوه زندگی از ارکان اصلی درمان بیماری کبد چرب به شمار می‌روند.


آیا کبد چرب بیماری خطرناکی است؟
در اکثر موارد این بیماری خطرناک نیست. در صورت درمان نشدن به موقع در درازمدت مقادیر زیادی چربی در کبد رسوب می‌کند و موجب بروز التهاب کبدی می‌شود. این بیماری ممکن است موجب ابتلا به سیروز در کبد شود بنابراین نباید نسبت به این عارضه بی‌تفاوت بود. مصرف برخی از داروها مانند داروهای ضد فشار خون متیل دوپا، داروهای مسکن مثل ایندومتاسین و ... و داروهای ضد افسردگی از جمله ایمی پرامین می‌تواند به اختلال در آنزیم‌های کبدی منجر شود که با قطع آنها، میزان آنزیم‌ها طبیعی می‌شود.


الکل و کبد چرب
در مطالعات انجام شده نقش مصرف الکل در ابتلا به کبد چرب، در انسان و حیوانات به اثبات رسیده است. مصرف همزمان الکل و غذاهای پرچرب این حالت را تشدید می‌کند. کبد چرب به طور شایع، به دنبال مصرف مقادیر اندک یا زیاد الکل، حتی برای مدت زمان کوتاهی، دیده می‌شود.

رسوب چربی در کبد می‌تواند سبب خستگی، ضعف، بی‌اشتهایی، تهوع، احساس ناخوشی در شکم و بزرگی کبد شود. در موارد شدید، زردی نیز عارض می‌شود. باید توجه داشت که بی‌توجهی به لزوم قطع مصرف الکل می‌تواند سبب تخریب جدی کبد شود.


دیابت شیرین
یکی از مهم‌ترین علل بروز بیماری کبد چرب، بیماری دیابت یا بیماری افزایش غیرطبیعی قند خون است. دیابت یا بیماری قند یکی از بیماری‌های شایع در جهان محسوب می‌شود. بیماری دیابت به دو دلیل در بدن ایجاد می‌شود؛ یکی اختلال یا نقص در هورمون انسولین - که از غده لوزالمعده انسان ترشح می‌شود- و دوم اختلال در جذب و مصرف انسولین توسط سلول بدن به دلیل مقاومت به آن است.


اگر سطح گلوکز خون به علل مختلف به طور غیرطبیعی بالا باشد، بیماری دیابت با علایم و نشانه‌های مانند پرادراری و دفع ادرار بیش از اندازه در شب، نوشیدن مایعات زیاد برای رفع تشنگی شدید و خستگی مفرط بروز می‌کند. دیابت انواع مختلفی دارد که شایع‌ترین انواع آن، دیابت نوع اول یا دیابت وابسته به انسولین است که در اثر ترشح نشدن انسولین ایجاد می‌شود و بیشتر در کودکان، نوجوانان و به طور کلی در افراد زیر 30 سال شایع است.

در دیابت نوع دوم یا دیابت غیر وابسته به انسولین، انسولین ترشح می‌شود ولی به عللی موثر واقع نمی‌شود. این نوع دیابت به دیابت بزرگسالان نیز معروف است. افراد بالای 40 سال، کسانی که استعداد چاقی دارند و افرادی که در خانواده آنان سابقه دیابت وجود دارد، بیش از دیگران در معرض این نوع از دیابت هستند.


دیابت اگر به خوبی کنترل نشود، عوارض متعددی را برای بیماری ایجاد می‌کند. یکی از این عوارض کبد چرب است. کبد چرب در دیابت نوع یک شایع نیست ولی در نیمی از مبتلایان به دیابت نوع دو دیده می‌شود. علت ترشح چربی در کبد مبتلایان به دیابت قندی نوع دو، افزایش اسیدهای چرب با منشأ غذایی و متابولیسم مواد نشاسته‌ای و تبدیل آنها به اسیدهای چرب است.


دیابت بیماری است که در حال حاضر قابل درمان نیست ولی قابل کنترل است. با کنترل این بیماری از عوارض آن جلوگیری می‌شود. هدف از درمان این بیماری، حفظ قند خون در دامنه طبیعی است و یکی از روش‌های درمانی آن، کنترل رژیم غذایی است. اگر چاق هستید، کم تحرک هستید و سابقه ابتلا به دیابت در خانواده به ویژه مادر و پدر دارید در معرض ابتلا به کبد چرب هستید.


اختلالات چربی خون
افزایش چربی‌های خون می‌توانند منجر به ابتلا به کبد چرب شوند. اختلالات چربی اغلب در افراد چاق و با سابقه بیماری دیابت در خانواده همراه است ولی در برخی افراد لاغر نیز به دلیل سابقه خانوادگی دیده می‌شوند.
به منظور کاهش چربی‌های خون رعایت نکاتی مانند کاهش مصرف چربی اشباع شده در غذای مصرفی، زدودن کالری‌های اضافی، افزایش مصرف فیبرهای غذایی، قطع مصرف الکل، قطع استعمال دخانیات، وجود برنامه منظم ورزشی و مصرف بیشتر ماهی سفید الزامی است.


چاقی و کبد چرب
کبد چرب در افراد چاق شایع است و در 80 تا 90 درصد موارد چاقی مفرط دیده می‌شود. عواملی چون عدم تکامل جسمانی، توسعه تکنولوژی، زندگی ماشینی، شهرگرایی، تن‌آسایی، رفاه مادی، مصرف بی‌رویه مواد غذایی موجب شده است تا چاقی روز به روز بیشتر شود. بر اساس قد و سن افراد می‌توان وزن ایده‌آل را از روی جداول بررسی کرد. هنگامی که انرژی ورودی بیش از حد مصرفی باشد، کالری اضافه در بافت چربی ذخیره می‌شود و اگر این حالت طولانی مدت باشد، فرد چاق می‌شود.


افراد چاق نسبت به افراد دارای وزن طبیعی نسبت به بو یا مزه غذا به میزان بیشتری پاسخ می‌دهند. باید توجه داشت که زیاد خوردن یک علت مهم چاقی است ولی تنها علت نیست بلکه عوامل دیگری مانند تاثیرات محیطی، فرهنگی و ژنتیکی همگی در بروز چاقی دخالت دارند.


برای کاهش وزن در قدم اول باید به شیوه زندگی فرد توجه داشت و رژیم غذایی با محدودیت کالری را به اجرا درآورد ولی رژیم‌های غذایی سخت و طاقت‌فرسا مناسب نیست. مشکل عمده در درمان چاقی، کاهش وزن نیست بلکه حفظ وزن کاهش یافته است. متاسفانه تعداد معدودی از بیماران به طور دایم کاهش وزن خود را حفظ می‌کنند. بدیهی است که دیابت و بالا بودن چربی‌ خون در افراد چاق نیز دیده می‌شود و این دو عامل در ابتلا به کبد چرب کمک موثر است.


نقش ورزش در کاهش وزن
انجام تمرینات ورزشی خاص گروه یا قشر خاصی از جامعه نیست. افراد در همه سنین باید ورزش کنند. ورزش تاثیر جدی در جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و حفظ سلامت و حتی روح آدمی دارد. وزن ایده‌آل با تمرینات ورزشی، تنها همراه با یک رژیم غذایی مناسب و صحیح به دست می‌آید. ورزش، هر چند به میزان اندک ولی مداوم و روزانه در طول یک سال موجب کاهش وزن قابل توجهی در افراد چاق می‌شود.


دستورات زیر را در ورزش کردن رعایت کنید:
فعالیت‌های ورزشی خود را به صورت منظم و مدون به اجرا درآورید. انجام تمرینات ورزشی پراکنده و بدون نظم برای شما فایده‌ای ندارد. بهتر است در زمان‌های معینی از روز به ورزش بپردازید. زمان مناسب ورزش، صبح‌ها پس از برخاستن از خواب و قبل از صرف صبحانه است. برای این‌که انجام فعالیت‌های ورزشی سبب تاخیر در رسیدن شما به محل کارتان نشود، زودتر بیدار شوید و یا پس از ادای نماز صبح نخوابید.


ورزش نه تنها وزن اضافی بدن شما را کم می‌کند، بلکه قدرت عضلات شما را نیز بهبود می‌بخشد.این قانون کلی را هرگز فراموش نکنید «از فشار آوردن بیش از حد به خود» خودداری کنید. فعالیت‌های ورزش خود را از مقادیر کم شروع کنید و به تدریج بر میزان آن بیفزایید. شما باید آستانه خستگی خود را بشناسید. خودتان را بیش ازحد خسته نکنید.


علل متفرقه ابتلا به کبد چرب
باید توجه داشت که مسمومیت با برخی سموم و حلال‌ها می‌تواند به بروز کبد چرب به شکل خطرناک منجر شود. مصرف خوراکی برخی داروها مثل تتراسیکلین، اسیدوالپروئیک و آمیودارون و مواد کورتون‌دار از علل کبد چرب هستند.

رژیم غذایی و چند دستور بهداشتی
ورزش و حفظ تناسب عمومی بدن و حفظ وزن در حد مطلوب بسیار حائز اهمیت است. چربی‌های اشباع شده را از رژیم غذایی حذف واز مصرف شیر و ماست پرچرب خودداری کنید و به جای مصرف کره و روغن حیوانی از مارگارین یا روغن‌های مایع با چربی‌های اشباع نشده بهره ببرید و در پختن غذا از حداقل مقدار روغن استفاده کنید.

مصرف جگر، مغز، قلوه و کله پاچه، شیرینی‌جات و تنقلات ممنوع است. میوه‌جات و سبزیجات بیشتری مصرف کنید. به سالاد خود سس اضافه نکنید. آبلیمو چاشنی مناسبی برای سس است. مصرف گوشت ماهی و مرغ از گوشت قرمز بهتر است.

آیا می‌توان چربی را از برنامه غذایی حذف کرد؟
چربی‌ها در بعضی از منابع غذایی مانند روغن و چربی اطراف گوشت به سهولت قابل رویت هستند ولی 60 درصد بقیه چربی‌ها مثل چربی موجود در زرده تخم‌مرغ، شیر، دانه‌های غلات و آجیل قابل رویت نیستند. میزان مصرف چربی هر فرد، تحت تاثیرعوامل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، جغرافیایی و نژادی قرار دارد. به هر حال در تمام غذاهای حیوانی مقدار زیادی چربی وجود دارد و غذاهای گیاهی حاوی چربی کمتری هستند. چربی‌ها به عنوان منبع تامین انرژی فشرده و دارا بودن ویتامین‌هایA، D، K، E برای بدن ضروری است پس نمی‌توان به صورت صد درصد چربی‌ها را از غذای خود حذف کرد.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:45
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک مطالعه جدید نشان می دهد که چاقی مادران در ابتدای دوران بارداری و کوتاه بودن دوره شیردهی آنها، می تواند باعث ابتلای فرزندان به کبد چرب غیر الکلی در نوجوانی شود. 
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی یورک الرت، بر اساس مطالعه تازه ای که در مجله Hepatology منتشر شد، نوزادانی که قبل از شروع تغذیه با شیر خشک، کمتر از شش ماه شیردهی می شوند و مادران آنها نیز در ابتدای بارداری اضافه وزن دارند، در دوره نوجوانی با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی مواجه می شوند.

 

بیماری کبد چرب غیر الکلی شایع ترین اختلال کبدی در کشورهای توسعه یافته است که از هر چهار نفر بزرگسال یک نفر تحت تاثیر آن قرار می گیرد. این بیماری با تجمع چربی در بین سلول های کبد بروز می کند و معمولا با چاقی و مقاومت بدن در برابر انسولین ارتباط دارد.

 

محققان آمریکایی از کبد بیش از 1100 نوجوان 17 ساله که داده های مربوط به دوران بارداری و شیردهی مادران آنها پیگیری شده بود، سونوگرافی کردند. جزئیات سوابق بارداری مادر و تغذیه نوزاد با بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی در اواخر دوره نوجوانی این شرکت کنندگان ارتباط داشت.

 

در 15 درصد از این نوجوانان، ابتلا به کبد چرب غیر الکلی تشخیص داده شد؛ از میان این افراد، 94 درصد در بخشی از دوران نوزادی با شیر مادر تغذیه شده بودند، به این صورت که 55 درصد آنها پیش از تغذیه با شیر مکمل، به مدت 4 ماه و 66 درصد آنها هم به مدت شش ماه با شیر مادر تغذیه شده بودند.

 

احتمال ابتلا به کبد چرب غیر الکلی در نوجوانانی که مادران آنها در ابتدای بارداری چاق بودند، دو برابر بود و در نوجوانانی که در دوره نوزادی قبل از تکمیل شش ماه تغذیه با شیر مادر شیر خشک مصرف کرده بودند، افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی 40 درصد بود.

 

همچنین براساس این مطالعه، فرزند زنانی که در ابتدای بارداری سیگار می کشیدند، به طور قابل توجهی در معرض افزایش احتمال ابتلا به کبد چرب غیر الکلی قرار داشتند.

 

محققان نتیجه گرفتند که وزن سالم مادر و تداوم شیردهی او به نوزاد می تواند برای کبد کودکانشان در آینده مفید باشد. 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:42
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


 

محققان از مدت ها قبل می دانند که دیابت می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد، اما اکنون یک مطالعه جدید نشان می دهد که این خطر را می توان با مصرف طولانی مدت آسپرین کم دوز به اندازه قابل توجهی کاهش داد.
 به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیکال نیوز تودی، دیابت نوع دو شایع ترین شکل این بیماری است و زمانی بروز می کند که بدن دیگر قادر به استفاده موثر از هورمون انسولین نیست که این موضوع به افزایش سطح قند خون منجر می شود.

 

تحقیقات قبلی ارتباطی را میان دیابت و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه نشان دادند. برای مثال مطالعه ای که در سال 2012 منتشر شد، از افزایش 20 درصدی این خطر در میان زنان مبتلا به دیابت حکایت دارد.

 

اکنون محققان تایوانی از جمله دکتر "یی سون یانگ" از دانشگاه پزشکی "چانگ شان" در Taichung به این نتیجه رسیده اند که مصرف یک دوز روزانه آسپرین می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان مبتلا به دیابت کاهش دهد.

 

محققان در این مطالعه از داده های پایگاه داده های تحقیقات بیمه ملی سلامت در تایوان استفاده کردند. آنها 148 هزار و 739 زن را که دیابت داشتند، شناسایی کردند.

 

محققان در مدت پیگیری 14 ساله وضعیت این زنان، شیوع سرطان سینه را در میان زنانی که هر روز آسپرین کم دوز (75 تا 165 میلی گرم آسپرین در روز) مصرف می کردند، براورد کردند.

 

این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به سرطان سینه در مدت این 14 سال در زنانی که روزانه آسپرین کم دوز مصرف می کردند، 18 درصد کمتر بود.

 

یافته های این مطالعه که در مجله Women"s Health منتشر شد، بعد از در نظر گرفتن شماری از عوامل احتمالی مداخله گر از جمله سن افراد شرکت کننده و وجود سایر بیماری ها همچنان صادق بود.

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:41
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

متخصصان آمریکایی از تولید دارویی جدید خبر دادند که می‌تواند برای مقابله با سرطان خون مورد استفاده قرار گیرد.
 به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه یوتا داروی جدیدی تولید کردند که می‌تواند به عنوان درمانی مستقل یا ترکیبی برای بیماری لوسمی استفاده شود.

 

این دارو از قابلیت مسدود کردن فعالیت منفی کروموزوم فیلادلفیا برخوردار است که در ۳۰ درصد از بزرگسالان مبتلا به لوسمی حاد لنفاوی وجود دارد.

 

به گفته متخصصان آمریکایی زمانی که سلول‌های لوسمی با شیمی درمانی تحت درمان قرار می‌گیرند انتظار می‌رود که DNA آسیب‌دیده داخل سلول سرطانی به اندازه کافی انباشته شده و بنابراین سلول‌ سرطانی از بین برود. اما از آنجایی که کروموزوم فیلادلفیا به طور مداوم موجب ترمیم آسیب‌دیدگی DNA می‌شود این سلول‌ها نمی‌توانند به اندازه‌ای DNA آسیب‌دیده داشته باشند که منجر به نابودی‌شان شود. در نتیجه این سلول‌ها در برابر هر دارویی مقاومت نشان می‌دهند و به همین دلیل باید روش جدیدی برای مقابله با این ترمیم DNA پیدا شود.

 

در این بررسی ابتدا متخصصان تلاش کردند تا دارویی بسازند که قادر به مهار کردن پروتئین‌های هیستون داستیلاز ۱ و ۲ باشد. این پروتئین‌ها به لحاظ تاثیر مستقیمی که بر ترمیم DNA دارند شناخته شده هستند.

 

به گزارش نیچر ورلدنیوز، متخصصان در بررسی انجام شده روی موش‌های آزمایشگاهی دریافتند در موش‌هایی که با داروی بازدارنده این پروتئین‌ها تحت درمان قرار گرفته‌اند ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش علائم بیماری مشاهده شده است. همچنین این دارو عوارض جانبی روی موش‌ها نداشته است.

 

 

چهارشنبه 31/3/1396 - 14:38
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته