• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1242
تعداد نظرات : 283
زمان آخرین مطلب : 5693روز قبل
اخبار
ابداع درمان جدید برای بیماری وزوز گوش
محققان علم پزشكی روش های درمانی نوینی را برای درمان بیماری وزوز گوش ابداع كرده اند. .
عوامل مختلفی مانند استرس های روحی، برخی روشهای شیمی درمانی و عفونت سینوس ها در ایجاد بیماری تینایتاس یا وزوز گوش نقش دارند و این بیماری هنوز درمان قطعی ندارد. با این وجود، محققان علوم پزشكی طی سال های اخیر روش های نوینی را برای كاهش علائم بیماری و تسكین درد افراد مبتلا به آن ابداع كرده اند كه برخی از آنان بسیار ثمربخش بوده است.
طبق اظهارات كارشناسان، اكثر روش های درمانی جدید مبتنی بر یافته های پنج سال اخیر دانشمندان درباره نحوه عملكرد مغز بیماران مبتلا به وزوز گوش است. پزشكان با استفاده از دستگاه های پیشرفته تصویربرداری از مغز دریافتند كه در بیماران مبتلا به تینایتاس آن بخشی از مغز كه مسئول تحلیل صوت و ایجاد واكنش حسی متناسب به آن است به مراتب فعال تر از بخش مشابه خود درافراد معمولی عمل می كند.
از میان روش های نوین درمان این بیماری می توان به استفاده از دستگاهی مشابه ام پی تری پلیر اشاره كرد كه قادر است صوت های معینی را در حیطه دامنه شنوایی انسان تولید كند و آن را به همراه نوعی موسیقی آرامش بخش، پخش نماید. بیماران باید به مدت شش ماه، روزانه به مدت دو ساعت از این دستگاه استفاده نمایند. قیمت این دستگاه پنج هزار دلار است و استفاده از آن برای بیماران مبتلا به وزوزگوش، تا كنون نتایج رضایت بخشی داشته است.
از دیگر روشهای درمان بیماری می توان به كاشت الكترود و تحریك الكترومغناطیسی سلول های مغز اشاره نمود كه به منظور جلوگیری از تولید پیام های عصبی نادرست و پایان دادن به صدای وزوز گوش صورت می گیرد. جراحان عصب شناس توانسته اند با استفاده از كاشت الكترود، برخی از بیماران را كاملا درمان كنند و علائم بیماری را كاملا برطرف سازند.
يکشنبه 18/1/1387 - 17:10
اخبار
نقش مهم چای سبز در مبارزه با ابر ویروس ها
نوشیدن یک فنجان چای سبز در روز مانع ابتلا به بیماری هایی می شود که عامل آنها ابر ویروس ها هستند.
نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می دهد چای سبز نقش مهمی در مبارزه با ابر ویروس هایی دارد که طی دهه اخیر در پی جهش ژنتیکی ویروس های معمولی تحت تاثیر آنتی بیوتیک ها بوجود امده اند و حتی در برابر قوی ترین داروها نیز مقاوم هستند.
بر اساس این گزارش گروهی از دانشمندان طی تحقیقاتی متوجه شده اند چای سبز از خواص شیمیایی ویژه ای برخوردار است که مانع فعالیت حداقل بیست و هشت نوع ابر ویروس و ابر باکتری شناخته شده در بدن انسان می شوند.
يکشنبه 18/1/1387 - 17:6
اخبار
تاثیر تلفن همراه بر سلامت نوجوانان
محققان علوم پزشکی بر اساس یافته های جدید خود که طی مطالعه کوچکی به دست آمد اعلام کردند، نوجوانان به ویژه دختران با استفاده کردن از تلفن های همراه، سلامت خود را بهبود می بخشند.
مطالعه محققان بر روی پانزده دختر نوجوان پانزده ساله نشان داد آنهایی که از گوشی های تلفن همراه استفاده می کنند نسبت به دیگر همسالان خوشحالتر به نظر می رسند.
این محققان اعلام كردند، استفاده از تلفن همراه این امکان را به والدین نوجوانان می دهد که از شرایط جسمانی و روحی آنها اطلاع کسب کنند و این امر به خصوص هنگام بازگشت از مدرسه مهم است زیرا بیشتر نوجوانان هنگام بازگشت از مدرسه دچار مشکل می شوند. مشکلاتی از قبیل استفاده از سیگار در نوجوانان، بیشتر در راه بازگشت از مدرسه ایجاد می شود.
يکشنبه 18/1/1387 - 17:3
دانستنی های علمی

حضرت ابراهیم علیه السلام

Doost_e_Gharib@yahoo.comDoost_e_Gharib@yahoo.com

نمونه دوم: مناظره با قوم ستاره پرست

در این محاجّه كه در سوره انعام آمده است، ابراهیم با استفاده از عقاید مخاطبان و مقبولات ایشان، به مقابله با اعتقاداتشان بر مى‏خیزد و با برخوردى متین، به تدریج آنها را به حقیقت رهنمون مى‏شود:

و این‏گونه ملكوت آسمان و زمین را به ابراهیم نمایاندیم تا از جمله یقین‏كنندگان باشد. پس چون شب بر او پرده افكند ستاره‏اى دید. گفت: این پروردگار من است و آن‏گاه چون غروب كرد، گفت: غروب كنندگان را دوست ندارم.

پس چون خورشید را برآمده دید، گفت: این پروردگار من است. این بزرگ‏تر است و هنگامى كه افول كرد، گفت: اى قوم من، من از آنچه براى خدا شریك مى‏سازید بیزارم.(45)

و پس از آن كه با استدلالهایى ساده و محكم، خدایان ادعایى آنان را براى پرستش نالایق مى‏شمرد، به اظهار صریح عقاید خود مى‏پردازد؛

إِنِّى وَجَّهْتُ وَجْهِىَ لِلَّذِى فَطَرَ السَّمواتِ وَالأَرضَ حَنِیفاً وَما أَنَا مِنَ المُشْرِكِینَ؛(46)

من از روى اخلاص، روى خود را پاكدلانه به سوى كسى گردانیدم كه آسمان‏ها و زمین را پدید آورده؛ و من از مشركان نیستم.

Doost_e_Gharib@yahoo.com
... ادامه دارد ...
Doost_e_Gharib@yahoo.com
يکشنبه 18/1/1387 - 14:21
دانستنی های علمی
بخوانیم و بیندیشیم
وَ قَالَ (ع) : تَذِلُّ الْاءُمُورُ لِلْمَقَادِیرِ حَتَّى یَكُونَ الْحَتْفُ فِی التَّدْبِیرِ
  
و فرمود : كارها دستخوش تقدیرند، آنسان ، كه گاه تدبیر سبب مرگ شود.

گردآوری : سید رضی (ره)
ترجمه : عبد المحمد آیتی
*****
عجب تمثیلی است اینکه علی (ع) مولود کعبه است یعنی باطن قبله را در امام پیدا کن. اما ظاهر گرایان از کعبه نیز تنها سنگهایش را می پرستند.
 
يکشنبه 18/1/1387 - 14:11
دانستنی های علمی

عصمت و اختیار

ش2) اگر عصمت امرى اعطایى باشد، آیا مصونیت پیامبران و امامان از گناه، جبرى نخواهد بود؟ در این صورت، دلیل برترى آنان بر سایر انسانها چیست؟
جبرى یا اختیارى بودن عصمت، اولین و مهمترین پرسشى است كه این مسأله، پیش چشم خرد مندان مى نهد;(11) چرا كه ارزش آدمى به اراده آزاد و اختیار او است و جبرى انگاشتن عصمت، معصومین را به ماشین خودكارى تبدیل مى كند كه نه شایسته الگوشدن براى دیگران اند، و نه سزاوار پاداش فراوان
اختیار آمد عبادت را نمك ورنه مى گردد به ناخواه این فلك
گردش او را نه اجر و نه عقاب كه اختیار آمد هنر وقت حساب

جمله عالم خود مسبِّح آمدند.نیست آن تسبیح جبرى مزدمند.(12).این مشكل به سادگى قابل حل است. سیر اختیارى انسان داراى دو ركن اساسى است: علم و اراده. ما اگر دچار معصیت مى شویم، یا نسبت به زشتى گناه، آگاهى كامل نداریم و یا از اراده اى قوى براى ترك آن، برخوردار نیستیم. هر چه این دو عامل تقویت شوند، دائره گناهان آدمى، تنگتر و تنگتر خواهد شد. معصومین كسانى هستند كه هم از نظر شناخت چنانند كه زشتى و ناپسندى هر كار بدى را به چشم دل مى بینند و هم به لحاظ اراده چنان قدرتى دارند كه طوفان غرایز حیوانى، عنان اختیار را از كف آنان نمى رباید. همه ما مرتبه اى از چنین مصونیت هایى را تجربه نموده ایم. به عنوان مثال، خوردن برخى از نجاسات، حتى به فكر هیچ عاقلى هم خطور نمى كند، چه رسد به اینكه جامه تحقّق پوشد.(13).امّا مسأله به همین جا خاتمه نمى یابد. پرسشى كه هنوز ذهن آدمى را به خود مشغول مى دارد، این است كه چرا این علم و اراده آنچنانى، در انحصار گروه اندكى است؟ درست است كه راه حل ذكر شده، مشكل اختیار معصومین را چاره مى كند، اما همچنان دلیل برترى آنان برسایرین، بى پاسخ مانده است. پیامبر و امام معصوم، گناه را همچون ماده سمّى مى بیند; از این رو، فكر انجام آن را نیز در سر نمى پروراند; ما نیز اگر چنان علم و اراده اى داشتیم از عصمت كامل برخوردار مى شدیم

فیض روح القدس ار باز مدد فرماید دیگران هم بكنند آنچه مسیحا مى كرد
این پرسش اساسى كه گاه از آن با عنوان «موهبتى بودن عصمت» یاد مى شود ـ با پاسخهاى مختلفى رو برو شده است.(14)م یكى از آنهاـ كه در تأیید آن، از روایات مختلفى مى توان سود جست ـ راه حل این مشكل را در علم پیشین الهى جستجو مى كند. به این بیان كه خداوند پیش از آفرینش آدمیان، با علم ازلى خود مى دانست كه گروهى از آنان، بیش از سایرین از اختیار خود بهره مى گیرند و حتى اگر مورد موهبت هاى ویژه قرار نگیرند، با اعمال اختیارى خود، سر آمد همگان خواهند شد این منزلتى كه اینان با سیر اختیارى خویش بدان مى رسیدند، سبب گردید كه خداوند، موهبت ویژه خویش را به آنان عطا نماید و ایشان را از علم و اراده اى برخوردار كند كه به واسطه آن، به مصونیت كامل برسند و در پرتو آن، راهنمایانى مطمئن براى همه افراد بشر گردند. به عبارت دیگر، دلیل اعطاى چنین موهبتى، علاوه بر پاداش به خود آنها، فراهم نمودن وسایل هدایت براى سایر انسان ها است.(15).این نكته را مى توان به خوبى از فرازهاى آغازین دعاى ندبه استفاده نمود. همچنین در روایتى از امام صادق(علیه السلام) در باره موهبت هاى ویژه پیامبران، چنین آمده است
از آنجا كه خداوند به هنگام آفرینش پیامبران مى دانست كه آنان از او فرمانبردارى مى كنند و تنها او را عبادت نموده، هیچ گونه شركى روا نمى دارند [از موهبت هاى ویژه خویش، برخوردار شان ساخت]. پس اینان به واسطه فرمانبردارى از خداوند به این كرامت و منزلت والا رسیده اند.(16)م

 
... ادامه دارد ...
يکشنبه 18/1/1387 - 14:10
دانستنی های علمی
تصاویر زیر مربوط به ۵ عضو (۴ خواهر و یک برادر) یک خانواده کرد ترکیه ای می باشد که از بدو تولد بر روی ۴ دست و پا راه میروند. سن این ۵ نفر ۱۸ تا ۳۴ سال می باشد. برخی از دانشمندان نارسایی مغزی را دلیل ۴ دست و پا راه رفتن این خانواده می دانند. بنا بر نظر برخی از محققان این رفتار بیشتر به یک تکامل معکوس می ماند تا یک نارسایی مغزی. آنها امید وارند که از این طریق بتوانند نکات مبهم تکامل انسانی را دریابند. ÎÇäæÇÏå ÚÌیÈ
  ÎÇäæÇÏå ÚÌیÈ
ÎÇäæÇÏå ÚÌیÈ 
يکشنبه 18/1/1387 - 13:56
طنز و سرگرمی
می گویند زنها در موفقیت و پیشرفت شوهرانشان نقش به سزایی دارند.
ساعد مراغه ای از نخست وزیران دوران پهلوی نقل کرده بود:

زمانی که نایب کنسول شدم با خوشحالی پیش زنم آمدم و این خبر داغ را به اطلاع سرکار خانم رساندم...

اما وی با بی اعتنایی تمام سری جنباند و گفت:" خاک بر سرت کنند؛ فلانی کنسول است؛ تو نایب کنسولی؟!"

گذشت و چندی بعد کنسول شدیم و رفتیم پیش خانم؛ آن هم با قیافه ایی حق به جانب...
باز خانم ما را تحویل نگرفت و گفت:" خاک بر سرت کنند؛ فلانی معاون وزارت امور خارجه است و تو کنسولی؟!"

شدیم معاون وزارت امور خارجه؛ که خانم باز گفت:" خاک بر سرت؛ فلانی وزیر امور خارجه است و تو...؟!"

شدیم وزیر امور خارجه گفت: "فلانی نخست وزیر است ...خاک بر سرت کنند !!!"

القصه آنکه شدیم نخست وزیر و این بار با گامهای مطمئن به خانه رفتم و منتظر بودم که خانم حسابی یکه بخورد و به عذر خواهی بیفتد.
تا این خبر را دادم به من نگاهی کرد؛ سری جنباند و آهی کشید و گفت:
 
" خاک بر سر ملتی که تو نخست وزیرش باشی !!!"
يکشنبه 18/1/1387 - 13:49
دانستنی های علمی
فَاذْكُرُونِی أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُواْ لِی وَلاَ تَكْفُرُونِ ﴿152﴾ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ ﴿153﴾ وَلاَ تَقُولُواْ لِمَنْ یُقْتَلُ فِی سَبیلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْیَاء وَلَكِن لاَّ تَشْعُرُونَ ﴿154﴾
پس مرا یاد كنید [تا] شما را یاد كنم و شكرانه‏ام را به جاى آرید و با من ناسپاسى نكنید (152) اى كسانى كه ایمان آورده‏اید از شكیبایى و نماز یارى جویید زیرا خدا با شكیبایان است (153) و كسانى را كه در راه خدا كشته مى‏شوند مرده نخوانید بلكه زنده‏اند ولى شما نمى‏دانید (154)
therefore remember me, i will remember you, and be thankful to me, and do not be ungrateful to me (152) o you who believe! seek assistance through patience and prayer; surely allah is with the patient (153)and do not speak of those who are slain in allah"s way as dead; nay, (they are) alive, but you do not perceive (154)
سوره 2: البقرة
يکشنبه 18/1/1387 - 13:47
اخبار
ارتباط میان ابتلا به آلزایمر و برجستگی شكم كشف شد!
نتایج تحقیقات دانشمندان نشان می دهد افراد چهل ساله ای كه برجستگی شكم دارند در سن ٧٠ سالگی با احتمال بالای ابتلا به آلزایمر و یا اشكال دیگر جنون پیری مواجهند.
دانشمندان كه نتایج تحقیقات خود را در مجله «نورولوژی» منتشر كرده اند، كشف كردند افرادی كه در سن ٤٠ سالگی چاق و دارای برجستگی شكم هستند در ٧٠ سالگی در معرض بالای خطر ابتلا به آلزایمر و دیگر اشكال جنون پیری قرار دارند.
بیماری آلزایمر شایع ترین شكل جنون پیری در میان این سالمندان است و بسیاری از دانشمندان در جستجوی دلایل و عواملی هستند كه موجب بروز این بیماری می شوند.

جمعه 16/1/1387 - 19:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته