• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1242
تعداد نظرات : 283
زمان آخرین مطلب : 5695روز قبل
اخبار
عرضه فناوری برای اندازه گیری پهنای لبخند:
با فناوری جدید، می توان پهنای لبخند را اندازه گیری كرد.
این فناوری، برای تشخیص چهره ها یك تصویر ویدئویی را اسكن می كند و قادر است تا ١٠٠چهره را در یك تصویر بیابد. فناوری Okao catch كه به معنی گرفتن چهره است، پس از اسكن شدن تصویر ویدئویی، به تحلیل منحی لب ها، حركات چشم و دیگر مشخصات چهره می پردازد تا با استفاده از داده های جمع آوری شده از یك میلیون نفر و لبخند آن ها تعیین كند كه شخص مورد انتظار چه اندازه لبخند می زند. پیش از این فناوری مشابهی در دوربین دیجیتالی ساخته شده بود که به طور خودكار زمانی عكس می گیرد كه افراد داخل تصویر لبخند بزنند اما شركت سازنده این فناوری امیدوار است از این فناوری در عرصه  پزشكی و برای ارزیابی وضعیت احساس بیماران استفاده كند یا آن را در داخل تلفن های همراه جای دهد. همچنین ، Okao catch می تواند برای كسانی كه می خواهند لبخند كاملی داشته باشند یا در ارتباطات روباتی به منظور آسان كردن تشخیص واكنش انسان برای این دستگاه ها مفید خواهد بود.
دوشنبه 26/1/1387 - 11:43
اخبار
آبنبات ضد پوسیدگی دندان ساخته شد.
پژوهشگران موفق به ساخت نوعی آبنبات شدند كه از پوسیدگی دندان جلوگیری می كند.
تركیبات این آبنبات شبیه بزاق دهان است و میزان اسیدهای موجود در دهان را كاهش می دهد. پژوهشگران در آزمایش های خود از ١٠٠كودك خواستند تا روزی ٢بار دندان های خود را مسواك بزنند و بعد به آن ها این نوع آبنبات كه به "كاویستات "موسوم است، داده شد. همین طور از ١٠٠كودك دیگر خواسته شد تا آن ها هم روزی ٢بار دندان های خود را مسواك كنند و سپس به آن ها آدامس بدون قند نعناعی داده شد. نتایج این آزمایش ها پس از یك سال شگفت انگیز بود؛ چرا كه میزان پوسیدگی و جرم گرفتگی دندان در ١٠٠كودكی كه آبنبات "كاویستات "دریافت كرده بودند، به میزان چشمگیری كاهش یافته بود. همچنین به گفته پژوهشگران، جویدن آدامس های بدون قند نعناعی از تشكیل جرم بر دندان های آسیاب تا حدود زیادی پیشگیری می كند.
دوشنبه 26/1/1387 - 11:39
اخبار
موفقیت پژوهشگران ایرانی در جداسازی سلول بنیادی از بافت كلیه:
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشكی تهران از دستیابی به سلول بنیادی با ماركر ویژه بافت كلیه خبر دادند كه می توان از آن در شناخت مبانی بیماری شناسی برخی امراض و روش های درمانی و پیشگیری یا كاهش آسیب مراحل حاد برخی بیماری ها استفاده كرد.
در ابتدا مبتلایان به سرطان كلیه از نوع كارسینوم سلول كلیوی(RCC) بررسی شدند كه به نفركتومی (خروج كلیه) نیاز داشتند. از آنجا كه این كلیه های سرطانی دارای بافت زنده سالم هم بودند، پس از جلب رضایت بیماران و طی مراحل قانونی و اخلاقی، بخش كوچكی از پاپیلای آن ها برداشته شد. سپس سلول بنیادی در این بافت ها مورد جست وجو قرار گرفت كه پس از مدتی یافت شد.
 پس از كشت و تزریق این سلول ها به موش، ویژگی های سلول بنیادی یعنی قابلیت ساخت
توبول های كلیوی، استخوان و بعضی بافت های دیگر در آن ها مشاهده شد. در این پروژه بررسی هایی نیز انجام شد كه ثابت كرد سلول بنیادی جدا شده، منشاء هماتولوژیك ندارد و قابلیت ساخت بخشی از سلول های كلیوی را داراست.
دوشنبه 26/1/1387 - 11:35
دانستنی های علمی
امام عسگری(علیه‌السلام): «خَصْلَتَانِ لَیْسَ فَوْقَهُمَا شَیْ‏ءٌ الْإِیمَانُ بِاللَّهِ وَ نَفْعُ الْإِخْوَانِ»    
دو خصلت است كه بالاتر از آن‌ها چیزی نیست، ایمان به خدا و سود رساندن به برادران.    بحارالانوار، جلد 78، صفحه 374
يکشنبه 25/1/1387 - 13:13
اخبار
كشف بقایای فسیلی سحابی خورشیدی:
گروهی از ستاره شناسان موفق به كشف بقایای قدیمی ترین سحابی خورشیدی در نوار شهاب سنگی میان سیارات مریخ و مشتری شدند.
دانشمندان موفق شدند بقایای یك سحابی خورشیدی را در نوار شهاب سنگی میان سیارات مریخ و مشتری كشف كنند كه می توانند به عنوان قدیمی ترین اجرام آسمانی كه تاكنون كشف شده اند، معرفی شوند.
در این نوار شهاب سنگی كه بیشترین تجمع این گونه از اجرام آسمانی را در منظومه شمسی به خود اختصاص داده است، چندین شهاب سنگ شناسایی شده اند كه از بیشترین میزان كانی های غنی از اكسید كلسیم و اكسیدآلومینیوم برخور دارند.
به كانی هایی كه غنی از اكسیدهای آلومینیوم و كلسیم باشند، كانی های CAI گفته می شود و در حقیقت این كانی ها از بقایای سحابی هستند كه خاستگاه و منشاء منظومه شمسی را تشكیل می دهند.
نتایج این تحقیقات نشان می دهد كه محتویات CAI در این شهاب سنگ ها به حدود ٣٠ درصد می رسد و این در حالی است كه محتویات CAI در قدیمی ترین شهاب سنگ هایی كه در روی زمین پیدا شده اند، در حدود ١٠ درصد است. در حقیقت این درصد بالای CAI در این شهاب ها می تواند نشان دهنده قدمت این اجرام آسمانی باشد. قطر این شهاب ها بین ٥٠ تا ١٠٠ كیلومتر است و در حقیقت فسیل های به جا مانده از سحابی اولیه خورشیدی به شمار می روند.
يکشنبه 25/1/1387 - 12:47
اخبار
روش جدیدی برای مبارزه با سرطان كشف شد.
دانشمندان برای نخستین بار اعلام كردند متوقف ساختن تولید پروتئین تامین‌كننده انرژی سلولی، سلولهای سرطانی را از بین می‌برد.
این یافته كه نخستین راهبرد برای آزمایش كاربردهای پزشكی احتمالی باصطلاح بازدارنده‌های سنتز ATP است، می‌تواند به تهیه داروهای ضد سرطان موثر بیشتر و جدیدتری منجر شود.
در تحقیق جدیدATP پروتئین مهم دخیل در تولید مولكولهای غنی از انرژی ATP است كه انرژی تمامی فرایندهای حیات را تامین می‌كند. محققان سالها فكر می‌كردند این پروتئین فقط در «میتوكندری» وجود دارند. میتوكندری‌ها ساختارهای موجود درون سلول هستند كه مواد غذایی را به انرژی تبدیل می‌كنند.
تحقیقات قبلی از وجود مقدار زیادی سنتز ATP بر روی سطح سلول سرطانی پرده برداشته بود اما تاكنون كاربردهای پزشكی آن كشف نشده بود. محققان نمونه‌های بافت بدست آمده از بیماران مبتلا به سرطان سینه را مورد بررسی قرار دادند و برای نخستین بار دریافتند سطح سلولهای مبتلا به سرطان سینه حاوی میزان زیادی سنتز ATP است.
به گفته پژوهشگران در تحقیقات سلولی، با قرار دادن سلول‌های سرطانی در معرض موادی كه سنتز ATP را متوقف می‌كند سلولهای سرطانی كشته شدند اما سلولهای سالم آسیبی ندیدند . این یافته‌ها حاكی از آن است كه بازدارنده‌های سنتز ATP می‌تواند راهبرد جدیدی برای مبارزه با سرطان سینه و دیگر انواع سرطان را ارائه كند.
يکشنبه 25/1/1387 - 12:43
اخبار
حمله هكرها به ایستگاه فضایی بین المللی!
یك ایستگاه فضایی پس از حمله هكرها در وضعیت بحرانی قرار گرفت.
این اتفاق پس از آن صورت گرفت كه ناسا این ایستگاه را «یك سیستم كامل و بی عیب و نقص» نامید.٣ فضانوردی كه در این ایستگاه حضور دارند، اعلام كردند از ٢شب گذشته سیستم ایمیل از كارافتاده است. به نظر می رسد هكرها یك تروجان را در سیستم های رایانه ای متعلق به ایستگاه كار گذاشته و با استفاده از آن خطوط uplink ماهواره ای را به سمت ایستگاه هدایت كرده اند. از طرفی مشكل به این دلیل پیچیده تر شد كه بررسی ها نشان داد سیستم های موجود در ایستگاه از نرم افزارهای قدیمی شامل برخی كدهای Windows3.1 استفاده می كنند. مایكروسافت در این باره اعلام كرد از آنجایی كه این سیستم عامل ها از سوی وصله های امنیتی پشتیبانی نمی شود لذا این شركت نمی تواند هیچ گونه كمكی در این زمینه انجام دهد.
Windows3.1 سیستم عامل بسیار قدیمی است و پرسنل پشتیبانی فنی شركت نیز به طور كامل به تیم پشتیبانی ویستا پیوسته اند. در شرایط فعلی هیچ گونه خطری متوجه جان فضانوردان نیست اما كپسول فرار كه در بازگشت آنان به زمین مورد استفاده قرار می گیرد روشن و آماده جدا شدن است. در این خصوص نگرانی هایی به وجود آمده است كه شاید هكرها نرم افزار مربوط به این بخش را نیز بار دیگر برنامه ریزی كرده باشند.
يکشنبه 25/1/1387 - 12:40
اخبار
پلیس جنایی تهران، قفل پرونده کشته شدن مادر و فرزند در یک شهرک را خیلی زود گشود؛ متهم کسی نیست جز پدر خانواده.
افسر نگهبان کلانتری ۱۶۴ حضرت قائم، غروب چهارشنبه - ۲۱ فروردین ۱۳۸۷ - کشته شدن «نجمه.ک» مادر ۲۴ ساله و فرزند چهارماه اش «پارسا.م» را با دادسرای ناحیه ۲۷ پایتخت در میان گذاشت.
سپس بازپرس «حسین اصغرزاده» کشیک جنایی و افسران دایره ۱۰ اداره آگاهی مرکز به ساختمان مورد نظر در بلوار «شفق» شهرک «صدف» رفتند و با دیدن جنازه های خونین ، رسیدگی به جنایت را دردستور کار خود قرار دادند.
«محمدجواد» شوهر ۲۲ ساله «نجمه» که پس از خواهر زنش، خود را کنار پیکرهای قربانیان رسانده بود گفت:صبح چهارشنبه، مثل همیشه از خانه ام خارج شدم و به محل کارم رفتم.روز تولدم بود و می خواستم با کیک برگردم اما هر چه زنگ زدم جوابی نشنیدم.
وی اضافه کرد:دلشوره عجیبی به جانم افتاد و پس از باز کردن در اتاق خواب، با جنازه های خونین زن و بچه ام که گلویشان را بریده اند رو به رو شدم.
پیکرهای قربانیان پس از نمونه برداری های لازم به پزشکی قانونی فرستاده و تحقیق از همسایگان به منظور کشف سر نخ ها آغاز شد.
همچنین فرضیه های کینه جویی یا دستبرد، قوی ترین شاخه های جنایی پرونده را تشکیل داد تا اینکه ضد و نقیض گویی «محمدجواد» سرانجام دستش را رو کرد.
او دیروز در اداره آگاهی مرکز با راز گشایی معما، انگیزه کشتار زن و بچه اش را اختلاف با «نجمه» بر سر فرزند دار شدن و پاره ای تنش های خانوادگی خواند:«من، کار درست و حسابی نداشتم و بچه
نمی خواستم اما گوش زنم بدهکار نبود.»
اعتراف های تکان دهنده متهم عصبی، او را امروز به شعبه دوم داسرای جنایی کشید اما همه حرف هایش را انکار کرد.گزارش ایسکانیوز می افزاید، بازپرس«اصغرزاده» پس از شنیدن ادعاهای جدید «محمدجواد» را روانه بازداشتگاه کرد و تجسس ها در حالی ادامه یافت که همه شواهد از جنایتکار بودن مرد جوان حکایت دارد.

يکشنبه 25/1/1387 - 12:14
دانستنی های علمی

نمونه سوم: مناظره با نمرود، سركرده كافران

وى با نمرود نیز محاجّه‏هایى داشته است كه نمونه‏اى از آن در سوره بقره مذكوراست:

أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِى حاجَّ إِبْراهِیمَ فِى رَبِّهِ أَنْ آتاهُ اللَّهُ المُلْكَ إِذ قالَ إِبْراهِیمُ ربِّىَ الَّذِى یُحْیِى وَیُمِیتُ قالَ أَنا أُحْیِى وَأُمِیتُ؛(47)

آیا از آن كسى كه چون خدا به او پادشاهى داده بود بدان مى‏نازید و درباره پروردگار خود با ابراهیم محاجّه كرد خبر نیافتى؟ آن‏گاه كه ابراهیم گفت: پروردگار من همان كسى است كه زنده مى‏كند و مى‏میراند. او گفت: من هم زنده مى‏كنم و مى‏میرانم....

چون نمرود به گمان باطلش، خود را زنده كننده و میراننده دانست، ابراهیم با حجت قاطع‏ترى او را بر سر جایش نشاند:

قالَ إِبْراهِیمُ فَإِنَّ اللَّهَ یَأْتِى بِالشَّمْسِ مِنَ المَشْرِقِ فَأْتِ بِها مِنَ المَغْرِبِ فَبُهِتَ الَّذِى كَفَرَ؛(48)

ابراهیم گفت: خداى من خورشید را از خاور برمى‏آورد، تو آن را از با ختر برآور. پس آن‏كس كه كفر ورزیده بود مبهوت ماند و بدین ترتیب حجت و استدلالى آورد كه جدال‏پذیر و قابل مناقشه نبود.

چنان‏كه پیش‏تر گفتیم، شیوه كلى جدال نیكو شامل روش‏هاى جزیى و عملى متعددى است كه در منطق جدلى ابراهیم به نیكى به كار رفته است. برخى از این روش‏ها عبارتند از:

الف) روش اقناع تدریجى

در تعدادى از مناظره‏هاى ابراهیم، شاهد نوعى همراهى با مخاطبان و تلاش براى جذب تدریجى آنان به سوى حقیقت هستیم. این روش را استدراج نیز نامیده‏اند كه به مفهوم بازكردن راه براى جذب مخاطب به سوى پیام‏هاى تبلیغى مطلوب است. در این روش گاهى مبلّغ، على‏رغم اعتقاد قاطع و جازم به عقایدى، در برخورد و مناظره با مخاطب، موقتاً از آن عقاید تنازل مى‏نماید و خود را در مقام بحث، همراه و هم‏عقیده مخاطب قلمداد مى‏كند. بدین‏ترتیب نوعى همبستگى و همدلى میان طرفین مناظره به وجود مى‏آید كه در اقناع مخاطب مؤثر خواهد بود.

بارزترین نمونه كاربرد این شیوه در همان مناظره ستاره‏پرستان است كه دربرابرشان، در مرحله اول جدال، كواكب آسمان و ماه و خورشید را خداى خود فرض مى‏كند؛ فَلَمّا رَءَا القَمَرَ بازِغاً قالَ هذا رَبِّى، در حالى كه آیه پیش از آن صراحت دارد كه او از اهل یقین و بیناى ملكوت آسمان و زمین است، پس فرض جدى بودن كلام ابراهیم، به كلى مردود است:

وَكَذلِكَ نُرِى إِبْراهِیمَ مَلَكُوتَ السَّمواتِ وَالأَرضِ وَلِیَكُونَ مِنَ المُوقِنِینَ؛(49)

و این‏گونه ملكوت آسمان‏ها و زمین را به ابراهیم نمایاندیم، تا از جمله یقین‏كنندگان باشد.

نمونه دیگر زمانى است كه او را به اتهام شكستن بت‏ها به محاكمه مى‏كشند و او مى‏گوید: چون شما این بتان را قادر مى‏دانید پس بزرگشان این كار را كرده (بَلْ فَعَلَهُ كَبِیرُهُمْ هذا فَسْأَلُوهُمْ إِنْ كانُوا یَنْطِقُونَ).

علامه طباطبایى در این زمینه مى‏گوید:

ابراهیم به داعىِ الزام خصم و ابطال الوهیت اصنام، این جمله‏ها را گفت و در جملات بعدى مراد خویش را كاملاً روشن ساخت؛ آیا به غیر از خدا چیزى را مى‏پرستید كه نه شما را سودى دارد و نه زیانى. نه آن كه به طور جدى بخواهد خبر دهد كه بزرگ آنها دست به این كار زده است.(50)

ب) روش مقایسه

كار برد روش مقایسه در جدال ابراهیمى نیز از نشانه‏هاى تسلط این مبلّغ ربانى بر روش‏هاى مناظره بوده است. وى در گفت‏وگوها از این روش به‏خوبى بهره مى‏جست و وجدانِ حقیقت جوى مخاطبان را به هشیارى و دقت فرا مى‏خواند؛ در قسمتى از یك گفت‏وگو، پس از آن كه مى‏پرسد:

هَلْ یَسْمَعُونَكُمْ إِذ تَدْعُونَ * أَوْ یَنْفَعُونَكُمْ أَوْ یَضُرُّونَ.(51)

آن‏گاه مى‏گوید:

قالَ أَفَرَأَیْتُمْ ما كُنْتُمْ تَعْبُدُونَ * أَنْتُمْ وَآباؤُكُمُ الأَقْدَمُونَ * فَإِنَّهُمْ عَدُوٌّ لِى إِلّا رَبَّ العالَمِینَ * الَّذِى خَلَقَنِى فَهُوَ یَهْدِینِ * وَالَّذِى هُوَ یُطْعِمُنِى وَیَسْقِینِ * وَإِذا مَرِضْتُ فَهُوَ یَشْفِینِ...؛(52)

گفت: آیا در آنچه مى‏پرستیدید تأمل كرده‏اید؟ شما و پدران پیشین شما. قطعاً همه آنها جز پروردگار جهانیان دشمن منند. آن‏كس كه مرا آفریده و همو راهنمایى‏ام مى‏كند. وآن‏كس كه او به من خوراك مى‏دهد و سیرابم مى‏گرداند. و چون بیمار شوم او مرا درمان مى‏بخشد....

این مقایسه از دل و اندیشه سلیم او حكایت مى‏كرد و هدف آن نرم ساختن دل‏هاى سلیم‏بود.

إِذْ جاءَ رَبَّهُ بِقَلْبٍ سَلِیمٍ * إِذْ قالَ لِأَبِیهِ وَقَوْمِهِ ماذا تَعْبُدُونَ * أَإِفْكاً آلِهَةً دُونَ اللَّهِ تُرِیدُونَ * فَما ظَنُّكُمْ بِرَبِّ العالَمِینَ.(53)

در اینجا خدایان دروغین و افترایى را با معبود راستین و خداى عالمیان مقایسه كرده است. مقایسه دیگرى نیز در ادامه مناظره فوق به چشم مى‏خورد؛

قالَ أَتَعْبُدُونَ ما تَنْحِتُونَ* وَاللَّهُ خَلَقَكُمْ وَما تَعْمَلُونَ؛(54)

گفت: آیا آنچه را مى‏تراشید مى‏پرستید در حالى كه خدا شما و آنچه را مى‏سازید آفریده‏است.

ج) روش گفتار نرم (قول لیّن)

بى گمان، این یكى از روش‏هاى مشترك تمام مبلّغان الهى است كه با مخاطبان خویش، ازهر گروه و طبقه كه باشند با قول لین و سخن نرم و گفتار دلپذیر تكلم كنند و از تندخویى و سختگیرى بپرهیزند. ابراهیم این روش را همواره مد نظر داشت؛

إِذْ قالَ لِأَبِیهِ یا أَبَتِ لِمَ تَعْبُدُ ما لا یَسْمَعُ وَلایُبْصِرُ وَلایُغْنِى عَنْكَ شَیْئاً؛(55)

چون به پدر خوانده‏اش گفت: اى پدر، چرا مى‏پرستى آنچه را نمى‏شنود و نمى‏بیند و تورا از چیزى بى نیاز نمى‏كند؟

و در پاسخ تهدید خشونت آمیز پدر گفت:

قالَ سَلامٌ عَلَیْكَ سَأَسْتَغْفِرُ لَكَ رَبِّى إِنَّهُ كانَ بِى حَفِیّاً؛(56)

گفت: سلام بر تو. من بزودى براى تو از پروردگارم آمرزش خواهم خواست زیرا او به من پر مهر بوده است.

ابراهیم در چند نوبت تعبیر مهر آمیز <یاابت» را به نشانه مهربانى و دلسوزى به زبان مى‏آورد و اوج محبت او را در جمله <سأستغفر لك» در مى‏یابیم؛

یا أَبَتِ إِنِّى قَدْ جاءَنِى مِنَ العِلْمِ ما لَمْ‏یَأْتِكَ فَاتَّبِعْنِى أَهْدِكَ صِراطاً سَوِیّاً * یاأَبَتِ لا تَعْبُدِ الشَّیْطانَ إِنَّ الشَّیْطانَ كانَ لِلرَّحْمنِ عَصِیّاً * یا أَبَتِ إِنِّى أَخافُ أَنْ یَمَسَّكَ عَذابٌ مِنَ الرَّحْمنِ؛(57)

پدر جان، مرا دانشى بدست آمده كه تو را نیامده است پس مرا پیروى كن تا راهى راست به تو نشان دهم، پدر جان، شیطان را مپرست كه او دشمن رحمان است. پدر جان، من مى‏ترسم كه از جانب خداى رحمان عذابى به تو رسد و....

د) روش استدلال به كمك محسوسات

ابراهیم در عرصه ارشاد مخاطبان به پیام‏هاى الهى، امور محسوس و مشهود را پایه استدلال‏هاى خود قرار مى‏داد، تا ضمن تركیب حس و تعقل، امكان فهم كامل تعالیم الهى را به‏جملگى مخاطبان با هر میزان از درك و شعور كه باشند ببخشد. از این رو از ابزارهاى متنوع و امور محسوس جهت استدلال ارشادى بهره مى‏جست؛ خورشید، ماه و دیگر اجرام آسمانى، نطق بت‏ها، بینایى و شنوایى بتان، تماثیل، تراشیدن سنگ، از جمله محورهاى مناظرات ابراهیمى مى‏باشند؛

فَلَمّا رَءَا القَمَرَ بازِغاً قالَ هذا رَبِّى... * فَلَمّا رَءَا الشَّمْسَ بازِغَةً قالَ هذا رَبِّى...(58) - فَسْأَلُوهُمْ إِنْ كانُوا یَنْطِقُونَ‏(59) - لِمَ تَعْبُدُ ما لا یَسْمَعُ‏(60) - قالَ أَتَعْبُدُونَ ما تَنْحِتُونَ‏(61) - فَإِنَّ اللَّهَ یَأْتِى بِالشَّمْسِ مِنَ المَشْرِقِ...(62)

ه") خطاب توأم به عقل و دل و تحریك وجدان

با نگاهى به مناظره‏هاى حضرت ابراهیم و نوع كلمات و عبارات به‏كار رفته در آنها روشن مى‏گردد كه در كنار خطاب به اندیشه‏هاى مخاطبان دل و فطرت آنان نیز از زاویه‏اى دیگر در همان مناظره مورد توجه و خطاب واقع مى‏شود. لحن گفتارها و كیفیت تغییر لحن ابراهیم، گویاى این حقیقت است، به عنوان نمونه، در سوره شعراء پس از ارائه پرسشى تكان دهنده كه طبعاً مخاطب آن عقل و اندیشه است (أَفَرَأَیْتُمْ ما كُنْتُمْ تَعْبُدُونَ؟) به تدریج جهت خطاب را از عقل مخاطب به دل او مى‏كشاند، آن‏گاه كه مى‏گوید:

فَإِنَّهُمْ عَدُوٌّ لِى إِلّا رَبَّ العالَمِینَ * الَّذِى خَلَقَنِى فَهُوَ یَهْدِینِ؛(63)

قطعاً هم آنها دشمن منند جز پروردگار جهانیان. آنكس كه مرا آفرید و همو راهنمائیم مى‏كند.

همچنین در سوره صافات، پس از جدال‏هاى عقلانى پیاپى كه منجر به شكستن بت‏ها به‏دست او مى‏گردد، آن‏گاه كه به سوى او یورش مى‏آورند، لحن و خطابش به دل‏ها متوجه مى‏شود.

وَقالَ إِنِّى ذاهِبٌ إِلى‏ رَبِّى سَیَهْدِینِ * رَبِّ هَبْ لِى مِنَ الصّالِحِینَ؛(64)

گفت: من به سوى پروردگارم روانه‏ام او مرا هدایت خواهد كرد، پروردگارا مرا فرزندى از صالحان ببخش.

نیز در محاجّه با ستاره پرستان، پس از گفت و شنودى استدلالى، جان‏ها را مورد خطاب قرار مى‏دهد كه:

إِنِّى وَجَّهْتُ وَجْهِىَ لِلَّذِى فَطَرَ السَّمواتِ وَالأَرضَ حَنِیفاً وَما أَنَا مِنَ المُشْرِكِینَ.(65)

در مناظره با پدر نیز پس از جملاتى كه اصلاح اندیشه او را هدف قرار داده بود، در پایان رو به قلب وى كرد و فرمود:

یا أَبَتِ إِنِّى أَخافُ أَنْ یَمَسَّكَ عَذابٌ مِنَ الرَّحْمنِ فَتَكُونَ لِلشَّیْطانِ وَلِیّاً؛(66)

از ولایت شیطان او را برحذر مى‏دارد و مسلم است كه هیچ انسانى خواهان ولایت شیطان نیست، پس این نوعى خطاب به دل است و همراه با شفقت و نصحیت فراوان.

Doost_e_Gharib@yahoo.com
... ادامه دارد ...
Doost_e_Gharib@yahoo.com
يکشنبه 25/1/1387 - 11:25
اخبار
آتش بی شعله تولید می شود!
گروهی از دانشمندان خاورمیانه در تلاشند تا با استفاده از اصل اکسیداسیون
 بی شعله و با کمک نسل جدید توربینهای گازی صنعتی انرژی پاک تولید کنند.
توربینهای گازی صنعتی نسل جدید توانایی تولید انرژی را به روشی موثرتر از
توربینهای فعلی دارند و به خصوص می توانند انتشار گازهای مخرب را محدود کنند.
به تازگی گروهی از محققان که نتایج تحقیقات خود را در "
ژورنال بین المللی
محیط زیست و آلودگی" منتشر کرده اند، نشان دادند که با استفاده از اصل
اکسیداسیون بی شعله به این توربینها دست یافت.
این محققان پتانسیلهای توسعه "فلاکس" (اکسیداسیون بی شعله) را
مورد بررسی قرار دادند. این سیستم با کمک یک پیش ترکیب داخلی بدون
گاز سوختی و هوای احتراقی می تواند میزان دما در منطقه واکنش میان دو
ماده را کاهش دهد. سیستم "فلاکس" به روشی ملموس درصد اکسید
نیتروژن گسترده شده در هوا را محدود می کند و می تواند در کاهش آلودگی
 هوا در مقیاس وسیع بسیار موثر باشد.
در این نوع خاص سوخت احتراقی، میزان زیادی اکسیژن در دمای بسیار
بالا اکسیده می شود، بدون آنکه آتشی با ویژگیهای آتشهای معمولی دارای
شعله تولید کند. گستردگی این واکنش شیمیایی موجب می شود که ت
قریبا یک میزان مشخص و متعادلی گرما برای ایجاد یک سطح گرمایی مناسب
 آزاد شود.

شنبه 24/1/1387 - 13:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته