• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 876
تعداد نظرات : 103
زمان آخرین مطلب : 3329روز قبل
اهل بیت

رسول خدا (ص) فرمود:
امنیت و عافیت دو نعمتی هستند که بسیاری از مردم در آنها مغبون اند.
(الجامع الصغیر، ج1، ص477)

امیرمومنان (س) نیز می فرماید:
ارزش دو چیز را نشناسد مگر کسی که آنها را از دست داده باشد: جوانی و عافیت.
(غررالحکم، ص324)

 

منبع: مجله شبانه باشگاه خبرنگاران

شنبه 2/12/1393 - 8:13
قرآن

سوره 13. رعد آیه 26

اللَّهُ یبْسُطُ الرِّزْقَ لِمَن یشَآءُ وَیقْدِرُ وَفَرِحُواْ بِالْحَیوَ ةِ الدُّنْیا وَمَاالْحَیوةُ الدُّنْیا فِی الْأَخِرَةِ إِلَّا مَتَعٌ

خداوند برای هر که بخواهد روزی را گسترش می‌دهد و (یا) تنگ می‌گرداند. و (مردم) به زندگی دنیا دل‌خوشند، در حالی که زندگی دنیا در (برابر زندگی) آخرت جز یک کامیابی (موقت و اندک) نیست.

گرچه در این آیه، توسعه وتنگی رزق به خدا نسبت داده شده، امّا بدیهی است که کارهای خداوند حکیم، از روی مصلحت و حکمت صادر می‌شود. چنانکه در برخی آیات و روایات، بعضی علل آن بیان شده است. از جمله؛ وجود گناه در زندگی افراد که باعث تغییراتی در رزق آنها می‌گردد. چنانکه در دعای کمیل می‌خوانیم: «اللهم اغفرلی الذنوب التی تغیّر النّعم» خداوندا! ببخشای بر من آن گناهانی که نعمت‌ها را دگرگون می‌سازد.
گاهی تفاوت در رزق و روزی بخاطر آزمایش افراد است، «ولنبلونّکم بشی‌ء ... و نقص من‌الاموال...»(بقره، 155) ما هر آینه شما را با نقص اموال امتحان می‌کنیم. گاهی محروم شدن بجهت محروم کردن دیگران از حقوق آنهاست، نظیر داستان باغی که در آتش سوخت که سورهٔ قلم به آن اشاره فرموده است و گاهی هم بی‌توجّهی به یتیمان باعث تنگی روزی است. «کلا بل لاتکرمون الیتیم»(فجر، 17.)
مهم آن است که ما نه از بسط رزق یاغی شویم و همه چیز را از یاد ببریم و نه به هنگام قبض آن از همه چیز ناامید و مأیوس گردیم که نظام الهی، نظامی است حکیمانه و بر پایه آزمایش، نه بر اساس شانس و بخت و اقبال.
 

چند نکته
1- روزی بدست خداست نه به زرنگی، دو رنگی، پیمان شکنی و قطع روابطی که احیاناً مستلزم انفاق و بخشش است. «اللَّه یبسط الرزق»
2- رزقِ کم هم براساس اندازهٔ حکیمانه مقدّر می‌شود. «یقدر» بجای «یضیق»
3- با اینکه دنیا اندک است ولی طرفداران خود را فریب می‌دهد. «و فرحوا...»
4- دنیا، کوچک، کم و زودگذر است، به آن دل خوش نکنیم. «الا متاع»

منبع: مجله شبانه باشگاه خبرنگاران

شنبه 2/12/1393 - 8:12
ریزه کاری های خانه داری
شنبه 2/12/1393 - 8:10
آرایشی و زیبایی
شنبه 2/12/1393 - 8:8
اهل بیت


رسول خدا (ص) می فرماید: كسی كه برای كسب روزی خود و خانواده اش مسافرت كند روز قیامت در سایه عرش خداست.
 (دعائم الاسلام، ج2،ص15)

امیرمؤمنان (س) می فرماید: اگر جویای رستگاری هستید جدیت و تلاش را پیشه خود سازید. (غررالحكم، ص266)

منبع: مجله شبانه باشگاه خبرنگاران

پنج شنبه 30/11/1393 - 10:17
قرآن
سوره 13. رعد آیه 22

وَالَّذِینَ صَبَرُوا ابْتِغَآءَ وَجْهِ رَبِّهِمْ وَأَقَامُواْ الصَّلَوةَ وَ أَنفَقُواْ مِمَّا رَزَقْنَهُمْ سِرّاً وَعَلَانِیةً وَیدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیئَةَ أُوْلَئِک لَهُمْ عُقْبَی الدَّارِ

و(خردمندان) کسانی هستند که برای جلب توجّه پروردگارشان صبر پیشه کرده ونماز بپا داشتند واز آنچه روزیشان کردیم پنهانی وآشکارا انفاق کردند وبدی را با نیکی پاک می‌کنند. آنانند که سرای آخرت مخصوص آنهاست.


«صبر»، فقط به معنای تحمّل مشکلات نیست، بلکه شامل پایداری در عبادت، مقابله با معصیت، بردباری در مصیبت، تسلیم در اطاعت و عدم غرور و مستی در نعمت نیز می‌شود.
«وجه ربّهم» به معنای جلب توجّه، عنایت و رضایت پروردگار است.
اقامه نماز یکی از مصادیق پیمان‌های الهی «عهداللَّه» است که در آیات سابق آمد، چنانکه در روایت نیز آمده است؛ «الصّلاة عهد اللَّه».
صبر و صلاة پیوند با خالق، انفاق و حسنه، ارتباط با مردم است.
انفاق دارای درجاتی است؛
گام اوّل: بخشش از فضل و داده‌های الهی. «انفقوا مما رزقناکم»( بقره، 254)
گام دوم: بخشش از دسترنج و کسب حلال. «انفقوا من طیبات ما کسبتم»( بقره، 267)
گام سوم: بخشش از آنچه دوست دارند. «لن تنالوا البّر حتّی تنفقوا مما تحبّون»( آل‌عمران، 92)
گام چهارم: ایثار. «و یؤثرون علی انفسهم و لو کان بهم خصاصه»( حشر، 9)
به فرمودهٔ المیزان، «عقبی الدار» به معنای عاقبت به خیری در دنیاست، ولی می‌توان گفت که شامل هر دو سرا «دنیا و آخرت» می‌شود.
معنای اینکه بدی را با خوبی برطرف کنیم، این است که اگر از مومنان کسی کار ناشایستی در رابطه با ما انجام داد اغماض کنیم، نه اینکه با افراد ظالم و مفسد چنین رفتاری داشته باشیم، زیرا در مورد آنها باید مقابله به مثل نمود. به هر صورت اگر چه اسلام دین اخلاق و عاطفه و بخشش است، ولی در جای خود «لاتأخذکم بهما رأفة»( نور، 2) نیز دارد.
اسلام مکتب جامع و اولواالالباب افراد کاملی هستند. وجود جملاتی همچون: «یوفون»، «یصلون»، «یخشون»، «یخافون»، «صبروا»، «اقاموا»، «انفقوا» و «یدرؤن» نشانه آن است که انسان‌های کامل هم متعهد به پیمان‌های خود هستند، هم تمام ارتباطات خود را حفظ می‌کنند، هم تقوای والایی دارند و هم بجای انزوا، در همهٔ میدان‌ها حاضر و فعّال‌اند.

چند نکته
1- صبر و استقامتی ارزش دارد که برای خداوند و در راه او باشد. (نه هر تعصب و لجاجت ویکدندگی) «صبروا ابتغاء وجه ربّهم»
 2- نماز باید اقامه شود، نه آنکه فقط خوانده شود. یعنی باید آداب، شرایط، حدود و دستورات آن مراعات شود. «اقاموا الصّلاة»
 3- رابطه با خدا بدون کمک به دیگران مقبولیّتی ندارد، گرچه کمک هم تنها کمک مالی نیست. «اقاموا الصّلاة و انفقوا»
 4- به انفاق خود مغرور نشوید، آنچه می‌دهید از اوست. «انفقوا ممّا رزقناهم»
 5 - وقتی نیّت کار «ابتغاء وجه ربّ» یعنی رضایت پروردگار شد، دیگر پنهان و آشکار عمل مهم نیست. «سراً و علانیةً»
 6- حکمت اقتضا می‌کند که بعضی از کمک‌ها علنی وبعضی دیگر مخفی باشد. «سرّاً وعلانیةً»
 7- گناه را با توبه، منکر را با معروف، ظلم را با عفو، ناسزا را با سلام، عذاب را با صدقه، جفا را با صله، استبداد را با مشورت و ولایت طاغوت و شیطان را با ولایت حقّ جبران نماییم. «یدرون بالحسنة السّیّئة»
 8 - خوش عاقبتی در دنیا و آخرت از آنِ صاحبان خرد است. «اولوا الالباب... اولئک لهم عقبی الدار»

 

منبع: مجله شبانه باشگاه خبرنگاران

پنج شنبه 30/11/1393 - 10:16
آشپزی و شیرینی پزی

شما درست کردن چند نوع گراتن رو بلدین؟ اگه گراتن مرغ بینشون نیست، پس حتما این مطلب رو بخونید و یه غذای خوشمزه به لیست غذاهایی که بلدین درست کنین اضافه کنین.


برای مشاهده تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

پنج شنبه 30/11/1393 - 10:14
آرایشی و زیبایی

یکی از اصلی ترین ویژگی های یه آدم رنگی اینه که به زیبایی و سلامتیش اهمیت میده و هر کاری که از دستش بربیاد برای حفظ سلامتیش انجام میده. اگر دلتون میخواد راه هایی برای مراقبت از پوستتون یاد بگیرید و فعلا قصد ندارید به پزشک مراجعه کنید، میتونید یکی از ایده های ما رو برای اینکار امتحان کنید. یادتون باشه که با یه بار استفاده از ماسک نتیجه ی دلخواهتون رو نمیگیرید.

موز یکی از اون خوراکی هایی هست که میتونه به خوبی وظیفه ی آب رسانی به پوست و حفظ لطافت اون رو به عهده بگیره. برای استفاده از موز در تهیه ماسک صورت دو تا راه داریم :

راه اول : موز رو اونقدری خرد کنین که حالت خمیری به خودش بگیره و بعد اون رو به تنهایی روی پوست صورت و گردنتون بذارین و اجازه بدین که ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بمونه و بعد صورتتون رو با آب سرد بشورن.

راه دوم : یه دستور دیگه هم هست که طرفدارای زیادی داره و از ¼ فنجان ماست، ۲ قاشق غذاخوری عسل و یک دونه موز متوسط درست میشه و روش استفاده از اون هم مثل دستور قبلیه.

راه سوم : سرکه ی سیب هم قابلیت اینو داره که قهرمان مراقبت از پوست شما باشه. کافیه که ۱ قاشق غذا خوری از سرکه سیب رو با ۲ فنجان آب قاطی کنید و صورتتون رو با این ترکیب خوب خوب پاک کنید.

راه چهارم : سس مایونز  از اون چیز هاییه که توی یخچال همه هست. برای استفاده از این سس کافیه اون رو همه جای صورتتون پخش کنید و بعد از ۲۰ دقیقه هم با آب سرد بشوریدش. استفاده از مایونز به حفظ لطافت پوستتون کمک میکنه.

منبع: مجله اینترنتی رنگی رنگی

پنج شنبه 30/11/1393 - 10:11
ریزه کاری های خانه داری
پنج شنبه 30/11/1393 - 10:8
آرایشی و زیبایی
پنج شنبه 30/11/1393 - 10:7
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته