• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1410روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 


یک فوق تخصص آنکولوژی و خون گفت: ضعف، رنگ پریدگی پوست، ضربان نامنظم یا تند قلب، کوتاهی نفس، درد قفسه سینه، احساس سبکی در سر و یا سرگیجه خفیف، بی‌حسی، بی‌خوابی در شب، کرختی یا سردی انتهای اندام‌ها و سردرد از علایم کم خونی است.
 
به گزارش جام جم انلاین به نقل از ایسنا، دکتر مهیار منصوری، با بیان اینکه کم‌خونی یا آنمی اختلال خونی شایعی است که در آن گلبول‌های قرمز و یا هموگلوبین کافی در خون وجود ندارد، گفت: هموگلوبینی که در گلبول‌های قرمز خون وجود دارد باعث می‌شود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگ‌ها به بافت‌های مختلف بدن برسد.

وی افزود: از آنجایی که تمام سلول‌های بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابسته‌اند، کمبود آن باعث هیپوکسی شده و گستره وسیعی از مشکلات را به‌همراه دارد. کم خونی انواع گوناگونی دارد که هر یک علت خاص خود را دارند. این بیماری بر اساس‌های گوناگونی طبقه‌بندی می‌شود، مثل ریخت‌شناسی گلبول‌های قرمز، مکانیسم‌های اتیولوژیک و غیره. سه دسته اصلی کم‌خونی شامل از دست رفتن حجم زیادی از خون (خون‌ریزی‌های حاد یا مزمن)، از بین‌ رفتن سلول‌های خونی (همولیز) و کمبود تولید سلول‌های خونی هستند.

منصوری با اشاره به علت کم‌خونی در افراد گفت: از دست دادن خون و کمبود آهن در رژیم‌های غذایی، از دلایل کم خونی است و البته خانم‌های باردار مخصوصا کسانی که در حال شیردهی هستند، به دلیل سیستم عملکردی بدن چند برابر بیشتر از آقایان به آهن نیاز دارند و رژیم غذایی آنها باید غنی از آهن باشد.

وی مهم‌ترین علامت کم‌خونی را احساس خستگی زودرس و فرسودگی دانست و یادآور شد:علائم دیگر این عارضه شامل ضعف، رنگ پریدگی پوست، ضربان نامنظم یا تند قلب، کوتاهی نفس، درد قفسه سینه، احساس سبکی در سر و یا سرگیجه خفیف، بی‌حسی، بی‌خوابی درشب، کرختی یا سردی انتهای اندام‌ها و سردرد است. ممکن است در ابتدا کم‌خونی آنقدر خفیف باشد که متوجه علائم آن نشوید اما شدت علائم با پیشرفت کم‌خونی افزایش می‌یابند.

این فوق تخصص آنکولوژی و خون مطرح کرد: عموما پزشک، آزمایش شمارش کامل خون را جزو آزمایش‌های نخستین برای تشخیص کم‌خونی درخواست می‌کند و علاوه بر گزارش شمار گلبول‌های قرمز و مقدار هموگلوبین، دستگاه خودکار شمارنده اندازه گلبول‌های قرمز را با فلوسیتومتری اندازه می‌گیرد که یک عامل مهم در افتراق میان علل گوناگون کم‌خونی است.

منصوری تصریح کرد: گلبول‌های قرمز جوان اندکی بزرگتر از گلبول‌های قرمز پیر بوده و ویژگی پلی کرومازی(polychromasia) از خود بروز می‌دهند، حتی اگر منبع ازدست رفتن خون مشخص باشد، ارزیابی خونسازی می‌تواند کمک کند بفهمیم آیا مغز استخوان تواناست و خون ازدست رفته را جبران می‌کند یا خیر.

وی ادامه داد: وقتی علت کم‌خونی مشخص نباشد، پزشک معالج آزمایش‌های دیگری را درخواست می‌کند.

سه شنبه 25/7/1396 - 11:13
سلامت و بهداشت جامعه

با این علائم در چند قدمی مرگ قرار دارید!

 


سردرد، ضعف جسمانی، سرگیجه و بی قراری،تهوع، استفراغ، بی حالی و کاهش دید از علائم شایع سرما خوردگی و یا آنفولانزاست، اما جالب است بدانید همین چند علامت ساده گاهی می تواند جانتان را بگیرد. بله درست خواندید با مشاهده این علایم ممکن است در چند قدمی مرگ قرار داشته باشید.
 
دکتر حسن نوری معاون فنی و عملیات اورژانس کشور در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: مسمومیت با منوکسیدکربن یک مسمومیت قابل پیشگیری است، بدین معنا که اگر مردم احتیاطات لازم را در این خصوص رعایت کنند به طور کل جلوی این دسته از حادثه ها گرفته می شود.

وی در ادامه افزود: سال گذشته به گزارش پزشکی قانونی 836 نفر را به دلیل مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن از دست دادیم که 620 نفر مرد و 216 نفر آن ها زن بودند. این اختلاف شایع بین زنان و مردان نکته ای را نشان می دهد که خانم ها احتیاط بیشتری در این خصوص از خود بروز داده اند البته این نسبت در غرق شدگی نیز صدق می کند. فوت 836 نفر از شهروندان در سال گذشته آمار قابل توجهی است چرا که گاز گرفتگی را به سادگی می توان جلوگیری کرد. حال از ابتدای سال جاری 204 نفر به دلیل مسمومیت با گاز منوکسید فوت کرده اند.

نوری متذکر شد: برخلاف عموم منشا تولید منوکسید همیشه بخاری ها نیستند. هر وسیله گاز سوز و به عبارتی وسیله هایی که با سوخت آلی کار می کند خطر گاز گرفتگی را در بردارند. برای مثال در پارکینگ خانه ها ممکن است که افراد با مسمومیت با CO به دلیل روشن ماندن طولانی مدت خودرو در پارکینگ نیز درگیر شوند. بهترین افرادی که می تواند منشا بروز CO را تشخیص دهند آتش نشان ها هستند.

معاون فنی و عملیات اورژانس کشور خاطرنشان کرد: مسمومیت با گاز منوکسید یک مسمومیت آرام و خزنده است، ما موارد زیادی را شاهد هستیم که افراد با تماس به 115 اظهار بدحالی کرده و بدون آنکه متوجه کاهش سطح هوشیاری شان شوند در حین تماس از حال می روند و هیچ کمکی دیگر نمی توان به فرد کرد.

وی توصیه کرد: افراد اگر با کوچک ترین نشانه به وجود گاز منوکسید در خانه شک کردند به سرعت مکان را ترک کرده و با شماره 115 تماس بگیرند و اقدامی که اطرافیان می توانند در این خصوص انجام دهند این است که تا قبل از رسیدن آتش نشان ها و اورژانس پنجره های خانه را باز کرده و مصدومین را از محل دور کنند و دقت داشته باشند به هیچ عنوان اقدامات درمانی را در محلی که گاز منوکسید در حال انتشار است انجام ندهند.

به گفته نوری، قدرت گاز منوکسید کربن ، 300 برابر اکسیژن است. افراد سالمند، بیماران قلبی، افرادی که درگیر بیماری های تنفسی هستند و همچنین در اطفال نشانه های گاز گرفتگی واضح تر است. در برخی موارد نیز مشاهده شده مردم در هنگام نصب بخاری‌ها لوله خروجی آن را داخل ظرف آب قرار می دهند که این امر بسیار خطرناک و دردسرساز است که متاسفانه طی سال‌های گذشته شاهد مسمومیت و مرگ تعداد از هم‌وطنان به دنبال این بی‌احتیاطی بوده‌ایم.

معاون فنی و عملیات اورژانس کشور هشدار داد: یکی از مهم ترین عواملی که امروزه باعث گاز گرفتگی در افراد می شود استفاده نامناسب از بخاری های بدون دودکش است، مردم دقت داشته باشند این دسته از بخاری ها به هیچ عنوان در منزل و مکان های کوچک قابل استفاده نیستند چرا که در غیر این صورت به سرعت افراد را درگیر مسمومیت و حتی مرگ می کند.

نوری با توجه به علائم مسمومیت با مونوکسیدکربن، یادآور شد: تهوع، استفراغ، سرگیجه، خواب آلودگی بی حالی، کاهش سطح هوشیاری و استفراغ از جمله مهم‌ترین علائم مسمومیت با گاز CO است. متاسفانه در برخی موارد سطح هوشیاری به قدری کاهش می‌یابد که بیمار سریع به کُما رفته و یا دچار مرگ می‌شود.

سه شنبه 25/7/1396 - 11:12
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

محققان بلژیکی با انجام یک پژوهش 9 ساله، موفق به شناسایی مکانیسم تشدیدکننده خطر سرطان با مصرف قند شدند. 
به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیناپرس،تمامی سلول ها در بدن انسان به انرژی نیاز دارند و این انرژی را از قند موجود در موادغذایی که مصرف می کنیم، تأمین می کنند. سلول های سرطانی هم برای رشد، به قند نیاز دارند، اما مصرف گلوکز توسط آنها بسیار بیشتر از سلول های سالم است.

 

این تأثیر که به نام اثر واربورگ (Warburg effect) شناخته می شود، احتمالا با نرخ رشد سریع سلول های سرطانی در ارتباط است. تعیین این نکته که آیا اثر واربورگ یک نشانه یا علت بروز سرطان است، بسیار دشوار است.

 

پیش بینی می شود که رشد سلول های سرطانی از طریق محروم کردن آنها از قند، متوقف می شود، اما مشکل اینجاست که روشی برای قطع دسترسی سلول های سرطانی به قند در عین عرضه آن به سلول های سالم وجود ندارد.

 

به همین دلیل است که مکانیسم بیولوژیکی در پس افزایش متابولیسم گلوکز حائز اهمیت بوده و می تواند کلید گرسنه نگه داشتن سلول های سرطانی باشد.

 

ارتباط بین مصرف قند و سرطان از مدت ها قبل شناسایی شده است، اما نحوه عملکرد آن دقیقا مشخص نیست. مطالعه اخیر، بر تأثیر متابولیکی که بیش از 90 سال از شناخت و درک آن می گذرد، متمرکز بود.

 

یوهان تولاین (Johan Thevelein) محقق ارشد دانشگاه کاتولیک لون (KU Leuven) گفت: در این پژوهش نشان دادیم که چگونه مصرف بیش از اندازه قند توسط سلول های سرطانی، منجر به چرخه حیرت انگیز تحریک مداوم رشد و توسعه این سلول ها می شود. بنابراین می توانیم رابطه میان تقویت اثر واربورگ و تهاجمی شدن تومور را توضیح دهیم. این نتایج، پایه ای برای تحقیقات دقیق تر و متمرکزتر در این حوزه هستند.

 

در این مطالعه از سلول های مخمر استفاده شد و به طور خاص، خانواده ژن Ras - خانواده ای از ژن ها که در تمامی سلول های حیوانی و سلول های سرطانی انسانی وجود دارند - مورد بررسی قرار گرفت. مطالعه جهش های ژن Ras در مخمر، ابزار بسیار مفیدی برای تحقیقات سرطان است.تولاین تأکید کرد: با بررسی مخمر مشاهده کردیم که تخریب قند از طریق فروکتوز متوسط 1.6- بیوفسفات با فعال شدن پروتئین های Ras مرتبط است که باعث تحریک تکثیر مخمر و سلول های سرطانی می شود.

 

محققان براین باورند، مخمر که دارای هجوم غیرمنتظره گلوکز است، باعث بیش از اندازه فعالیت پروتیئن های Ras شده و این امکان را برای سلول ها فراهم می کند تا با سرعت بیشتری رشد کنند.

 

تولاین افزود: یافته های این مطالعه برای شناسایی علت اصلی اثر واربورگ کافی نیست و به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

 

نتایج این پژوهش در مجله Nature Communications منتشر شد.

دوشنبه 24/7/1396 - 16:15
سلامت و بهداشت جامعه

 

ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ به شکل قابل توجهی از طریق مصرف رژیم غذایی غنی از چربی های پلی اشباع نشده امگا۶ کاهش می یابد.
به گزارش مهر، یافته های محققان موسسه جرج در سیدنی استرالیا نشان می دهد امگا۶ که در حبوبات و روغن دانه های نظیر روغن سویا و آفتابگردان و مغزیجات آجیلی یافت می شود، فواید زیادی برای سلامت دارد و از توصیه های بالینی برای افزایش مصرف مواد غذایی سرشار از امگا۶ دفاع می کند.

 

دکتر جیسون وو، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «یافته های ما نشان می دهد یک تغییر ساده در رژیم غذایی ممکن است از افراد در مقابل ابتلا به دیابت نوع۲ که به سطح هشدار در جهان رسیده است، کمک کند.»

 

به گفته محققان، هر چقدر میزان نشانگرهای امگا۶ خون بالاتر باشد، احتمال ابتلا به دیابت نوع۲ کمتر می شود.

 

مطالعات اخیر این دغدغه را ایجاد کرده بود که ممکن است امگا۶ تاثیرات منفی سلامت نظیر التهاب که منجر به افزایش ریسک بیماری های مزمن می شود را به همراه داشته باشد.

 

حال محققان دریافته اند افرادی که دارای بالاترین میزان اسید لینولئیک، چربی اصلی امگا ۶، در خون شان باشند، ۳۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ در مقایسه با افرادی که حداقل مقدار آن را دارند، هستند.

 

محققان داده های مربوط به ۲۰ مطالعه شامل ۳۹۷۴۰ نفر را از ۱۰ کشور جهان بررسی کردند.

 

اسید لینولئیک با ریسک کمتر ابتلا به دیابت همراه بود، در حالیکه میزان اسید آراکیدونیک با ریسک بالاتر یا پایین تر ابتلا به دیابت ارتباط چشمگیری نداشت. اسید لینولئیک در بدن تشکیل نشده و تنها از طریق رژیم غذایی قابل دستیابی است.

 

 

 

دوشنبه 24/7/1396 - 16:11
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

پزشکان هشدار می‌دهند که مصرف داروهای مورد استفاده برای کاهش ریفلاکس اسید معده با خطر بیماری کبدی مرتبط است. 
به گزارش ایسنا، در این بررسی آمده است داروهای کاهنده ریفلاکس اسید معده موجب تقویت نوعی از باکتری روده می‌شوند که با بیماری مزمن کبد مرتبط است.

 

داروهای مهارکننده‌ پروتون پمپ برای کاهش تولید اسید معده در طولانی مدت تجویز می‌شود.

 

در این بررسی متخصصان آمریکایی دریافتند مصرف داروهای مهار کننده پروتون پمپ می‌تواند در ابتلای افراد به بیماری کبدی نقش داشته باشد.

 

متخصص ارشد این مطالعه از دانشگاه کالیفرنیا گفت: معده ما اسیدی برای از بین بردن میکروب‌ها تولید می‌کند و مصرف دارو برای جلوگیری از ترشح اسید معده می‌تواند ساختار میکروبیوم روده را تغییر دهد.

 

همچنین عدم حضور اسید معده رشد باکتری Enterococcus را در روده‌ها افزایش داده و به کبد منتقل می‌کند که التهاب را تشدید کرده و بیماری مزمن کبدی را وخیم‌تر می‌سازد.

 

به گزارش مدیکال نیوز تودی، در این بررسی که روی تعدادی موش آزمایشگاهی انجام گرفت مشخص شد در موش‌هایی که از مهار کننده‌های پروتون پمپ مصرف کرده بودند تعداد باکتری‌های Enterococcus که با التهاب کبد مرتبط است بیشتر بوده است.

 

 

 

دوشنبه 24/7/1396 - 16:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان در یک پژوهش جدید نشان دادند که قرارگیری کودکان در معرض بیسفنول آ(Bisphenol A)یا BPA قبل یا بعد از تولد، منجر به مشکلات معده برای آنها می‌شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، گزارش انجمن جامعه بین‌المللی میکروب‌شناسی نشان داده است که قرارگیری کودکان در معرض بیسفنول آ می‌تواند توازن باکتری‌های خوب و بد در معده را از بین ببرد.

 

اجتناب از این مواد شیمیایی پس از تولد فرزند نیز همانند قبل از تولد از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا ممکن است از طریق شیر مادر به کودکان انتقال یابد.

 

محققان نتیجه گرفتند که قرارگیری کودکان در معرض این مواد شیمیایی می‌تواند بر سلامت آنها تأثیر بگذارد.

 

بیسفنول آ یک ماده شیمیایی صنعتی بوده که از دهه 1960 برای ساخت پلاستیک از آن استفاده شده است. قرار گرفتن در معرض بیسفنول آ با ابتلا به عوارض جانبی منفی مرتبط است.

 

بیسفنول آ در بسیاری از ظروفی که غذاها و نوشیدنی‌ها مانند آب را در آن ذخیره می‌کنند وجود داشته و تحقیقات ثابت کرده که این مواد شیمیایی می‌توانند توسط غذاهایی که در ظروفی از این جنس نگهداری می‌شوند، جذب شود.

 

محققان پژوهش خود را با آزمایش بر روی 10 خرگوش باردار آغاز کردند. این خرگوش‌ها تحت یک رژیم غذایی استاندارد بوده و به صورت جداگانه نگهداری می‌شدند.

 

آنها این خرگوش‌ها را به دو گروه تقسیم کردند که یک گروه در معرض بیسفنول آ و گروه دیگر در معرض آن قرار نداشتند.

 

محققان خرگوش‌هایی که در معرض بیسفنول آ قرار گرفتند را با هویج های آلی خالص از وسط دوره حاملگی تا روز هفتم پس از تولد تغذیه کردند.

 

دانشمندان نتیجه گرفتند که قرار گرفتن در معرض بیسفنول آ می‌تواند به ایجاد شرایطی به نام "ناتراز شدن همزیستی باکتری روده"(gut bacterial dysbiosis) منجر شده که ممکن است سبب التهاب کبد و کولون شود.

 

محققان هشدار می‌دهند که برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها باید محصولاتی را که در بسته‌بندی‌هایی با برچسب "فاقد بیسفنول آ" هستند، مصرف کنید.

 

علاوه بر این می‌توان با کاهش مصرف غذاهای آماده و کنسروی نیز از ابتلا به این بیماری‌ها جلوگیری کرد. زیرا اکثر این ظروف حاوی  بیسفنول آ هستند.

 

همچنین به جای استفاده از ظروف پلاستیکی برای ذخیره مواد غذایی، می‌توان آنها را در ظروف شیشه‌ای، استیل یا چینی استفاده کرد که برای حفظ سلامت کودکان مناسب‌تر هستند.

 

دوشنبه 24/7/1396 - 16:10
سلامت و بهداشت جامعه


 

رژیم غذایی مردان قبل از تشکیل نطفه نوزاد نقش بسیار زیادی بر سلامت کودک دارد. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه سینسیناتی اوهایو عنوان می کنند مردان باید قبل از بارداری همسرشان توجه زیادی به رژیم غذایی داشته باشند چراکه این مسئله می تواند بر سلامت نوزاد تاثیر گذارد.

 

محققان این مطالعه توصیه می کنند مردان باید ماهی، گوشت، میوه و سبزجات را در رژیم غذایی روزانه شان بگنجانند.

 

محققان دریافته اند مصرف رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حاوی پروتئین بالا توسط پدر به سلامت کودک کمک زیادی می کند.

 

در این مطالعه، پشه های میوه نر و تاثیر رژیم غذایی شان بر نوزادشان مورد بررسی قرار گرفت چراکه پشه های میوه در ۶۰ درصد موارد دارای ژن های مشترک با انسان هستند.

 

نتایج نشان داد پدرانی که رژیم غذایی نامناسب و حاوی کربوهیدرات زیاد و پروتئین کم مصرف کرده بودند، احتمال زنده ماندن نوزادشان کمتر بود.

 

محققان دریافتند مردانی که قصد دارند پدر شوند باید رژیم غذایی شان حاوی ماهی، گوشت، میوه و سبزیجات باشد و در عین حال مصرف پاستا، برنج و نان سفید را کاهش دهند.

 

همچنین باید از مصرف مواد خوراکی شیرین نظیر شیرینی جات، کیک و بیسکوییت هم پرهیز کنند.

 

 

دوشنبه 24/7/1396 - 16:8
سلامت و بهداشت جامعه




 

 

محققان می گویند دوز بالای ویتامین D در نوزادان زودرس و زودتر از موعد متولد شده می تواند از بروز نرمی استخوان در آنها پیشگیری کند.
به گزارش مهر، بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان، بیماری ای است که منجر به نرمی و ضعف استخوان ها در کودکان به دلیل کمبود ویتامین D می شود.

 

طبق توصیه های آکادمی متخصصان اطفال آمریکا، تمامی نوزادان باید روزانه به طور مرتب ۴۰۰ واحد بین المللی مکمل ویتامین D مصرف کنند.

 

به گفته محققان دانشگاه نبراسکا آمریکا، افزایش استاندارد مصرف روزانه مکمل ویتامین D از ۴۰۰ واحد به ۸۰۰ واحد موجب کاهش ریسک تراکم استخوان پایین در نوزادان زودرس می شود.

 

در این مطالعه، تیم تحقیق دو گروه نوزادان زودرس متولدشده بین هفته های ۲۴ تا ۳۲ بارداری را در طول ۴ هفته مورد بررسی قرار دادند. یک گروه از نوزادان روزانه ۴۰۰ واحد و گروه دیگر روزانه ۸۰۰ واحد ویتامین D دریافت می کردند.

 

نوزادان زودرس با مصرف دوز اضافی ۸۰۰ واحد در روز در مقایسه با گروه دریافت کننده ۴۰۰ واحد ویتامین D از لحاظ رشد تراکم استخوان شاهد بهبود بیشتری بودند.

 

همچنین در روند رشد نوزادان دارای تراکم استخوان پایین هم بهبودی چشمگیری مشاهده شد.

 

دوشنبه 24/7/1396 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه

 


یک فوق تخصص ریه با بیان اینکه انتقال بیماری سل مربوط به سل ریوی است، گفت: به طور معمول هر بیمار مبتلا به سل دست کم حدود ۱۵ نفر را به این بیماری مبتلا می کند.
دکتر حسن‌الله صادقی در گفتگو با مهر، اظهارداشت: بیماری سل در کشور ما به طور نسبی شیوع دارد که در سال های گذشته این شیوع تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است.

 

وی تاکید کرد: انتقال در بیماری سل  مربوط به سل ریوی است و سل های خارج ریه قابلیت انتقال به فرد دیگری را ندارد.

 

صادقی تصریح کرد: سل ریوی از طریق سرفه فرد مبتلا به اطرافیان  منتقل می شود.

 

این فوق تخصص ریه گفت: به طور معمول هر بیمار مبتلا به سل دست کم حدود ۱۵ نفر را به این بیماری مبتلا می کند.

 

وی ادامه داد: برخلاف تصور بسیاری از مردم، بیماری سل قابل درمان است و درصد قابل توجهی از بیماران هنگامی که تحت درمان قرار بگیرند کاملا بهبود می یابند.

 

این استاد دانشگاه اظهار کرد: طول دوره درمان ۶ ماه است که  بیمار در دو ماه اول با ۴ قلم  دارو و در ۴ ماه بعد با ۲ قلم دارو تحت درمان قرار می گیرد.

 

صادقی گفت: این داروها توسط مراکز بهداشتی به طور رایگان در اختیار بیماران مبتلا به سل قرار می‌گیرد.

 

وی در آخر افزود: مهم ترین بیماری های ریوی عمدتا بیماری های عفونی مانند آنفلوانزا و ذات الریه هستند. بیماری های  غیرواگیر نیز مانند بیماری های انسدادی روده و بیماری های ناشی از محیط های آلوده در دنیا در حال شیوع هستند که علت بسیاری از مرگ و میرها در جهان را شامل می شود.

 

دوشنبه 24/7/1396 - 16:5
سلامت و بهداشت جامعه


 
 


دانشمندان در "موسسه فناوری ماساچوست" (MIT) یک حسگر انعطاف‌پذیر بلعیدنی ساخته‌اند که حرکات معده را تشخیص می‌دهد. 
به گزارش ایسنا و به نقل از لینکف، این حسگر به دیواره معده چسبیده و می‌تواند اطلاعات مربوط به حرکات لوله گوارشی یا پریستالسی(Peristalsis) معده را انتقال دهد.

 

 

این امر می‌تواند به پزشکان کمک کند تا مصرف مواد غذایی در بیماران چاق و اختلالاتی که سرعت حرکت مواد غذایی در دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد تشخیص دهند.

 

این تیم تحقیقاتی به دنبال یافتن راهی کم تهاجمی برای نظارت بر حرکات معده بودند. آنها برای رسیدن به این هدف، یک دستگاه انعطاف پذیر در جهت افزایش ایمنی ایجاد کردند.

 

با توجه به انعطاف‌پذیری حسگر، می‌توان آن را به یک کپسول کوچک تبدیل کرد که به راحتی بتوان آن را بلعید.

 

کپسول در معده شکسته شده و حسگر فورا آزاد شده و به دیواره معده می‌چسبد.

 

این سنسور دارای مدارهای الکتریکی چاپ شده روی یک پلیمر انعطاف پذیر است. این پلیمر از یک ماده پیزوالکتریک تشکیل شده است، به این معنی که در صورت تغییر شکل مکانیکی می‌تواند جریان و ولتاژ الکتریکی ایجاد کند.

 

بنابراین حرکات دیواره معده در این ماده تولید برق کرده و به سنسور می‌گوید که معده در حال حرکت است.

 

محققان این سنسور را بر روی خوک‌ها ازمایش کرده و دریافتند که سنسور به راحتی می‌تواند به دیواره معده بچسبد.

 

نمونه اولیه این سنسور اطلاعاتی در مورد تحرک معده را ارائه داده و برای مثال می‌توانست تشخیص دهد که خوک‌ها غذا یا آب خورده‌اند.

 

نسخه فعلی دستگاه اطلاعات را از طریق سیم انتقال می‌دهد، اما محققان امیدوارند که به زودی مدل بیسیم پیشرفته‌تر این سنسور را طراحی کنند.

دوشنبه 24/7/1396 - 16:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته