• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1407روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


محققان درباره استفاده از نوشابه‌های انرژی‌زا بویژه در بیماران قلبی و مبتلا به فشار خون بالا هشدار داده‌اند و گفته‌اند که مصرف این نوشیدنی‌ها ممکن است حتی مرگ افراد را در موارد حاد به دنبال داشته باشد.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین، مؤسسه ملی سلامت آمریکا اعلام کرده است که مراجعه اورژانسی کسانی که از نوشابه‌های انرژی‌زا استفاده می‌کنند به ویژه در افراد بالای ۴۰ سال بین سال‌های ۲۰۰۷ و ۲۰۱۱ دو برابر شده است.

نوشابه‌های انرژی‌زا از آنجایی خطرناک هستند که مقادیر بالایی کافئین‌ در آنها وجود دارد و همین امر باعث بالا رفتن جدی ریتم قلب و بروز مشکلاتی در جریان خون و فشار خون می‌شود.

محققان انجمن قلب آمریکا هشدار داده‌اند نوشابه‌های انرژی‌زا به ویژه برای افرادی که از قبل مبتلا به فشار خون بالا یا مشکلات قلبی بوده‌اند، می‌تواند مهلک باشد و حتی زندگی آنها را به خطر بیاندازد.

این نوشابه‌ها همچنین الگوی خواب را مختل می‌کنند، باعث تپش قلب و اضطراب شده، منجر به بروز مشکلات گوارشی می‌شوند، فشار خون را بالا می‌برند و سبب کم‌آبی بدن می‌شوند. در موارد خطرناک، نوشیدن این قبیل نوشابه‌ها می‌تواند منجر به مرگ شود.

پزشکان توصیه می‌کنند که افراد سعی کنند تا حد امکان بدون استفاده از نوشابه‌های انرژی‌زا انرژی بدن خود را بالا ببرند. این مسئله به ویژه در کودکان و دانش‌آموزان اهمیت بیشتری دارد؛ به طوری که محققان تاکید می‌کنند در کودکان باید آب و چای سبز جایگزین نوشابه‌های انرژی‌زا شود.

شنبه 29/7/1396 - 13:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


همه ما به اشتباه عادت کرده ایم که بیشتر به شکست ها و ناامیدی هایمان فکر کنیم، آنها را در ذهن مان انباشته و دایما نیز مرورشان نماییم. اما فراموش نکنید فکر کردن به مشکلات و شکست ها اگر چه شاید گاهی ما را به سمت راه حل ها رهنمون می کند، اما در کل به منفی اندیشی و نارضایتی از زندگی منجر می شود، پس بکوشید با اقدامات ساده که در این نوشتار می اید، حال دل‌تان را خوب کنید و از زندگی لذت ببرید.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین، افراد مثبت اندیش و موفق کسانی هستند که توانسته اند بین اندیشیدن به مشکلات و مثبت ماندن تعادل ایجاد کنند، آنان در عین حال که به چالش ها و شکست هایشان فکر می کنند، هرگز هم اجازه نمی دهند مشکلات، انگیزه و کارایی مثبت آنها را از بین ببرد. آنان بخوبی می دانند که باید بتوانند افکار منفی را به اندیشه هایی تبدیل کنند که برایشان مفید است و حال شان را خوب می کند.

اگر چه شاید در نگاه اول مثبت اندیشی کار دشواری به نظر آید، اما شما می توانید با اندکی انگیزه به تغییر و تلاش برای تحول، زندگی تان را کن فیکون کنید و مثبت اندیش می شوید اگر:

به مثبت اندیشی عادت کنید

عادت کنید که در زندگی به جای تمرکز بر آنچه که نمی خواهید و یا آن را سودمند نمی بینید، بر چیزی متمرکز شوید که آن را مفید و مثبت می دانید. شاید در نگاه اول این دو سبک تفکر، یکسان به نظر آید، اما بی تردید در عمل متوجه خواهید شد که این سبک های اندیشه کاملا متفاوت و متمایز از یکدیگرند و در داشتن احساس مثبت و یا منفی نسبت به خودتان بسیار تاثیر گذار هستند.

پیشنهاد می کنیم تصمیم جدی بگیرید و از این پس مثبت اندیشیدن را در ذهن خود تمرین کنید، تلاش کنید به جای تمرکز کردن بر آنچه که ندارید، به آنچه که دارید بیندیشید، یعنی هنگامی که افکار منفی و مخرب به ذهن تان هجوم می آورند، سعی کنید که آنها را به افکار مثبت و مطلوب تبدیل کنید. به بیان دیگریاد بگیرید به جای دیدن نیمه خالی لیوان، نیمه پرآن را ببینید.

برای مواجهه با افکار مخرب و منفی، لازم است به یقین بپذیرید که این فکر، تنها یک فکر منفی است و سودی برای شما ندارد، سپس سعی کنید با ذهنی آرام به دنبال راهکارهایی باشید که بتوانید آن را به شیوه مثبت بررسی کرده و جنبه های منفی آن را از ذهن تان پاک کنید.

از همین امروز، این تمرین را شروع کنید تا ببینید چند روز می توانید بدون افکار منفی زندگی کنید و یا تخمین بزنید که میزان توانایی تان برای مواجهه با افکار منفی و حذف آنها از ذهن تان چقدر است؟ این تمرین را مانند یک رژیم غذایی ذهنی دنبال کنید و به آن متعهد باشید، اگر بتوانید با جدیت این عادت را در خود ایجاد و تقویت کنید، بی شک در آینده ای نه چندان دور، می توانید تغییرات مثبتی را نیزدر زندگی تجربه کنید.

قضاوت را برای همیشه فراموش کنید

در مورد خودتان بیش از دیگران کنجکاوی کنید، هنگامی که مشکلی برایتان پیش می آید، دیگران را مقصر ندانید و آنها را به قضاوت ننشینید، بهتر است به درون خودتان رجوع نمایید و سهم خود را در مشکل به وجود آمده شناسایی کنید.

یادتان باشد مقصر دانستن دیگران، نه تنها مشکل را حل نخواهد کرد بلکه شما را از خویشتن واقعی تان نیز دور خواهد ساخت. توصیه می کنیم به جای قضاوت کردن و یا پیشدواری های منفی چه در مورد خودتان و چه در مورد دیگران، به دنبال راه حل هایی برای حل مشکلات باشید که بتوانید به خودتان و دیگران کمک کنید.

اگر در مورد دوستی احساس خشم و ناراحتی می کنید، به جای تادیب و یا سرزنش کردن وی، به این بیندیشید که آن فرد، چگونه در این موقعیت بحرانی قرار گرفته و چرا مرتکب چنین خطایی شده است.

تلاش کنید شرایط وی را بیش از پیش درک کنید، اگر چه القای چنین عطوفت و مهربانی نسبت به خود هم ضروری است، چه بسا برخی از افراد، در مورد خطاها و اشتباهات خویش دیده اغماضی ندارند و دایما با خودسرزنش گری، خویش را تادیب می کنند. برای مثبت بودن باید تصمیم بگیرید بیشتر درک کنید و کمتر قضاوت کنید.

دنبال کشف مثبت ها باشید

همیشه منفی بودن بد هم نیست، چه بسا گاهی اوقات افکار منفی داشتن مفید و سودمند است، به شرط آن که بتوانید از آنها به درستی استفاده کرده و به عنوان یک عاملی انگیزشی که می تواند شما را به شرایط مثبت سوق دهد، بهره گیرید. تلاش کنید در هر موقعیت منفی و یا در رویارویی با افراد منفی، چیزی را جستجو و کشف کنید که آن را تحسین می کنید و یا آن را به عنوان ویژگی ارزشمند این شرایط منفی قلمداد می کنید.

حقیقت شرایط را آنگونه که در واقع هست، درک کنید، سپس به این مهم بیندیشید که از ان شرایط موجود چه می خواهید و یا قرار است چه چیزی را در آن موقعیت تغییر دهید، به طور حتم این طرز تفکر، شما را به سمت تغییر مثبت رهنمون خواهد شد، چه بسا بعضی اوقات شرایط سخت زندگی به ما کمک می کنند که ارزشمندترین منابع را برای ایجاد تغییر و تحولات شگرف در زندگی مان بیابیم. پس به جای غرق شدن در شرایط منفی، به دنبال نکات مثبت آن شرایط منفی باشید و به بهترین نحو ممکن از آن استفاده کنید، به خاطر داشته باشید این امر نه تنها شما را شر افکار منفی همیشه مزاحم رها می کند، بلکه بین افکار مثبت و منفی شما تعادل نیز ایجاد می کند.

خود کنونی تان را بپذیرید

در بسیاری از مواقع میل به کمال و کامل بودن افراطی منشا تفکرات منفی است، برخی از افراد دایما در تلاشند که در همه زمینه ها بهترین و کامل باشند و چون نمی توانند، احساس ناراحتی می کنند و از سبک زندگی شان رضایت ندارند و ناخشنودند، به گونه ای که گاه حتی دچار خود سرزنشگری می شوند و خود را حقیرترین فرد می پندارند.

برای اجتناب از کمال گرایی مرضی، باید بپذیرید شما هم مانند همه آدمیان نقص هایی دارید و حتی ممکن است تصمیماتی بگیرید که نباید بگیرید و یا کارهایی را انجام دهید که نباید انجامشان می دادید، به یقین بپذیرید اگر چه کامل نیستید، اما به اندازه کافی خوب هستید و شایستگی ها و توانمندی هایی بهینه ای هم دارید.

بهتر است به مواردی فکر کنید که شما را تبدیل به فرد بهتری کند، فقط و فقط به این فکر کنید که هر روز بهتر و بهتر شوید، ولی هرگز از خودتان انتظار نداشته باشید که هم اکنون بتوانید در همه زمینه های مورد علاقه تان کامل و بدون نقص باشید.

خودتان را همان گونه که هستید، بپذیرید، نه بیشتر و نه کمتر! تصمیم بگیرید که خودتان را باور کنید و به خودتان ایمان داشته باشید، با باور و اعتماد به خویش می توانید تردید های تان را کنار بگذارید و با اطمینان هر چه بیشتر در جهت کسب موفقیت پیش ببرید. شما می توانید مثبت باشید فقط باید تصمیم بگیرید که مثبت باشید و مثبت بیندیشید.

شنبه 29/7/1396 - 13:4
سلامت و بهداشت جامعه

 


رئیس اداره آرایشی بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: هشدار نسبت به خرید عطر،ادکلن و محصولات آرایشی - بهداشتی و برخی خوراکی ها از کشورهای عربی جدی است و به زائران اربعین حسینی توصیه می شود از خرید اینگونه سوغات از کشور عراق خودداری کنند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میزان،‌ مصطفی اسماعیلی در خصوص هشدار به زائران اربعین حسینی گفت: بنابر گزارشات رسیده از منابع موثق، رسمی و غیر رسمی نسبت به مصرف محصولات آرایشی_ بهداشتی و عطر‌های مارک ریلکس در کشور‌های عربی، به زائران اربعین حسینی هشدار داده می‌شود در زمان حضور در کشور عراق از خرید کلیه محصولات با این مارک اکیداً خودداری نمایند.

وی افزود: سفر به اماکن مذهبی از جمله کربلا، یک فریضه الهی است که انتظار می‌رود در این سفر‌ها کمتر به امر خرید پرداخته شود این در حالی است که متأسفانه خرید محصولات آرایشی_ بهداشتی و خوراکی به عنوان سوغات از کشور عراق، به یک معضل بزرگ تبدیل شده است که در شرایط موجود این اقدام بسیار خطرناک بوده و می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

اسماعیلی عنوان کرد: به منظور جلوگیری از ورود اقلام آرایشی بهداشتی و خوراکی‌های غیر معتبر به کشور از زائران اربعین حسینی تقاضا داریم برای خرید سوغات حتما به فروشگاه‌های معتبر در کشور عراق مراجعه نمایند و حدالامکان قبل از آغاز سفر اقلام خود را از داخل کشور تهیه نمایند. همچنین مسئولان کاروان‌های عتبات نیز نقش به سزایی در هدایت زائران به بازار‌های خرید ایفا می‌کنند بنابراین می‌توان خرید عطر، خوراکی‌ها و محصولات آرایشی_بهداشتی را تا حدودی کنترل کرد و بر موارد هشدار به مردم تأکید کرد.

شنبه 29/7/1396 - 13:4
سلامت و بهداشت جامعه

سلامت جنسی

 

 



هفته گذشته از مواجهه زنان با اختلالات جنسی صحبت کردیم و گفتیم حداقل 30درصد آنها در تمام جوامع از یکی از اختلالات جنسی رنج می‌برند؛ هر چند این اختلالات در تمام جوامع کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
 
به گزارش جام جم، باید بدانید سیکل یا چرخه جنسی در زنان از چهار مرحله تشکیل می‌شود: مرحله برانگیختگی، مرحله کفه یا همان مرحله تداوم رابطه زناشویی، مرحله ارگاسم و مرحله فروکش.

یعنی یک سیکل جنسی طبیعی از برانگیختگی جنسی شروع می‌شود و به دنبال ارگاسم تمایل جنسی فروکش پیدا می‌کند. یک سیکل جنسی طبیعی در زنان دو تفاوت عمده با مردان دارد: اولین تفاوت این است که آنها برای رسیدن به ارگاسم معمولا 10 تا 15 دقیقه زمان لازم دارند در صورتی که حدود 90درصد مردان ظرف دو دقیقه پس از برقراری رابطه زناشویی به ارضای جنسی می‌رسند.

دوم این که در سیکل جنسی، مردان دارای یک مرحله بیش از زنان هستند و آن این است که پس از مرحله چهارم یا فروکش، مردها وارد مرحله پنجم یا مرحله تحریک ناپذیری می‌شوند که در این مرحله مردها دیگر نمی‌توانند رابطه زناشویی مجدد را از صفر شروع کنند. مدت زمان آن از چند دقیقه تا چند ساعت و تا چند روز متفاوت است. با افزایش سن مرد، این مدت زمان بیشتر می‌شود اما زنان فاقد مرحله تحریک ناپذیری هستند و پس از رسیدن به ارگاسم، می‌توانند دوباره از صفر رابطه زناشویی را از سر بگیرند.

یعنی بیشتر زنان در صورت فراهم بودن شرایط می‌توانند در یک بار رابطه زناشویی طبیعی، چند بار ارگاسم را تجربه کنند. متاسفانه بسیاری از زنان با این شکایت مراجعه می‌کنند که در زندگی هیچ وقت ارگاسم یا ارضای جنسی را تجربه نکرده‌اند و نباید بلافاصله آن را اختلال در رسیدن به ارگاسم تلقی کرد. حتی اختلال در برانگیختگی جنسی را نباید با اختلال در کاهش میل جنسی اشتباه کرد.

علل اختلال در برانگیختگی جنسی در زنان

بیماری‌های مزمن مثل دیابت و ام اس

بیماری‌های عروقی که جریان خون دستگاه تناسلی را مختل می‌کند

افسردگی اختلالات هورمونی

نداشتن رابطه عاطفی خوب با همسر

مصرف بعضی داروها مثل قرص‌های ضدحاملگی، داروهای ضدافسردگی، فشارخون و آرامبخش‌ها

آسیب به عروق لگن در اثر عمل جراحی یا پرتودرمانی

آسیب به اعصاب دستگاه تناسلی مثل آسیب به نخاع و سکته مغزی

زایمان و شیر دادن

بیماری‌های هورمونی مثل بیماری‌های تیروئید و درآوردن تخمدان‌ها

یائسگی استرس‌های هیجانی

سابقه سوء‌استفاده جنسی، آزار و اذیت جنسی، آزار و اذیت فیزیکی مثل کتک‌خوردن، سوء‌استفاده روحی و روانی و عزاداری

احساس بد نسبت به اندام خود وسواس

درمان اختلال برانگیختگی جنسی

دارو درمانی: در زنانی که دچار کمبود هورمون‌های زنانه هستند، می‌توان آنها را تجویز کرد. فرآورده‌های مختلف از هورمون‌های زنانه در بازار وجود دارند که پزشک با توجه به شرایط بیمار می‌تواند آنها را تجویز کند.

روان درمانی: در بسیاری از موارد مشکل بیمار ریشه در مسائل روانی و شخصی دارد. در چنین مواردی بیمار باید نزد متخصص برود. این متخصصان باید دارای دکتری روان‌شناسی بالینی بوده و دوره‌های تکمیلی درمان اختلالات جنسی را گذرانده باشند.

 

 

شنبه 29/7/1396 - 13:2
سلامت و بهداشت جامعه

 


در بیشتر موارد، غذایی که می خورید دلیل تغییر رنگ در مدفوع محسوب می شود، اما دلایل دیگری نیز می توانند در این زمینه نقش داشته باشند.
 
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از عصرایران، مدفوع انسان با توجه به آنچه در وعده های غذایی خود مصرف می کنید، گاهی اوقات دچار تغییر رنگ می شود. با این وجود، مواجهه با مدفوع سبز رنگ می تواند نگرانی شما را در پی داشته باشد. اما چه چیزی موجب این تغییر رنگ می شود؟

 

در شرایطی که دلیل سبز رنگ شدن مدفوع ممکن است مساله ای جدی باشد، اما همواره این گونه نیست. در بیشتر موارد، مدفوع سبز رنگ به مساله ای جدی اشاره ندارد و رنگ آن پس از چند روز به حالت عادی باز می گردد. اگر به تازگی مواد غذایی سبز رنگ مصرف کرده اید چندان جای نگرانی وجود ندارد.

چرا رنگ مدفوع سبز می شود؟

در بیشتر موارد، غذایی که می خورید دلیل تغییر رنگ در مدفوع محسوب می شود، اما دلایل دیگری نیز می توانند در این زمینه نقش داشته باشند.

رنگدانه صفرا

هنگامی که بدن در تجزیه صفرای ترشح شده از کبد و ذخیره در کیسه صفرا ناتوان عمل می کند، رنگ مدفوع سبز می شود. این مایع سبز-زرد رنگ با مواد غذایی مصرفی شما ترکیب می شود تا به افزایش کارایی لیپاز لوزالمعده کمک کند، که به نوبه خود به بدن در تجزیه کارآمدتر چربی کمک می کند. بدن صفرا را حین عبور از روده تجزیه می کند، اما برخی مسائل گوارشی می توانند بر این روند تاثیرگذار باشند و به شکل گیری مدفوعی سبز رنگ منجر شوند.

آنتی بیوتیک و داروهای دیگر

اگر پس از مصرف آنتی بیوتیک تجویزی متوجه تغییر در رنگ مدفوع خود شده اید، باید بلافاصله با پزشک خود در این زمینه صحبت کنید. آنتی بیوتیک ها، به ویژه آنهایی که برای عفونت های شدید تجویز می شوند، می توانند موجب مرگ باکتری های خوب و سالم در روده شوند و رنگ مدفوع را تغییر دهند. این باکتری ها برای سلامت شما مهم هستند، اما آنتی بیوتیک ها می توانند موجب مرگ آنها شوند. برخی داروها و مکمل های دیگر نیز ممکن است اثری مشابه به همراه داشه باشند. این داروها می توانند بر رنگدانه ها تاثیرگذار بوده و رنگ مدفوع را سبز نمایند. از جمله آنها می توان به مکمل های آهن، داروی ضد التهابی غیر استروئیدی ایندومتاسین و یک داروی ضد بارداری به نام دپو پروورا اشاره کرد.

مشکلات گوارشی

سبز رنگ شدن مدفوع می تواند در نتیجه یک بیماری گوارشی به نام بیماری کرون شکل بگیرد. در برخی بیماری های گوارشی، صفرا طی مدت زمان کوتاهی از روده ها عبور می کند و این شرایط می تواند به سبز رنگ شدن مدفوع منجر شود. به طور مشابه، بیماری سلیاک که تحمل گلوتن را برای بدن دشوار می سازد، می تواند موجب سبز شدن رنگ مدفوع شود. این بیماری موجب بروز مشکلات دیگری مانند اسهال، نفخ، گاز، و معده درد نیز می شود. کولیت زخمی، سندرم روده تحریک پذیر، و استفاده بیش از حد از مسهل ها از دیگر مشکلات گوارشی شایع مسئول مدفوع سبز رنگ هستند.

ویروس ها، انگل ها و باکتری ها

عفونت های ویروسی، انگلی و باکتریایی می توانند مدفوع را سبز رنگ سازند. میلیاردها باکتری در بدن انسان ساکن هستند، اما آنها نقش خود را در حفظ سلامت شما ایفا می کنند. اما مهاجمان می توانند بر سلامت روده تاثیرگذار باشند. انگل آب ژیاردیا، باکتری مانند سالمونلا و نوروویروس می توانند موجب عبور سریع غذا از روده ها شده که این شرایط سبز شدن مدفوع را در پی دارد.

بارداری

این احتمال وجود دارد که در اوایل دوران بارداری با مدفوع سبز رنگ مواجه شوید. گاهی اوقات این شرایط حتی پیش از این که تست بارداری انجام شده و بارداری تایید شود، رخ می دهد. برخی بانوان در سه ماهه سوم بارداری با مدفوع سبز رنگ مواجه می شوند، که دلیل عمده آن عبور سریع غذا از روده ها است.

تغذیه بیش از حد

همان گونه که پیش‌تر نیز اشاره شد، دلیل زمینه ای مدفوع سبز رنگ می تواند با رژیم غذایی شما مرتبط باشد. اگر به میزان زیاد از سبزیجات سبز و برگدار مانند بروکلی یا کیل تغذیه می کنید، رنگ مدفوع ممکن است به سبز تیره تغییر کند. غذاهایی مانند گوشت قرمز و لوبیاها که حاوی آهن هستند نیز می توانند اثری مشابه را ایجاد کنند. برخی مکمل های آهن که حاوی فروکتوز یا کلروفیل هستند ممکن است مسئول سبز رنگ شدن مدفوع باشند. تغذیه بیش از حد به طور معمول شایع‌ترین دلیل رنگ سبز مدفوع است و این شرایط به دلیل محدودیت در میزان مواد مغذی قابل پردازش در بدن شکل می گیرد.

پاکسازی

رنگ سبز مدفوع می تواند به واسطه پاکسازی شکل بگیرد. افراد بسیاری با استفاده از مسهل ها، مکمل ها، و تنقیه به پاکسازی روده بزرگ خود اقدام می کنند. آنها بر این باورند که این تکنیک به پاکسازی بدن و بهبود سلامت گوارش کمک خواهد کرد. از آنجایی که پاکسازی روده مستلزم تخلیه روده با فشار است، این امکان وجود دارد که با مدفوع سبز رنگ مواجه شوید. هر زمان که چیزی اجابت مزاج را پیش از موعد تحریک کند با تغییر رنگ مدفوع مواجه خواهید شد.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

به طور معمول مواجهه با مدفوع سبز رنگ جای نگرانی ندارد، اما در صورت تداوم این شرایط مراجعه به پزشک گزینه خوبی است. همچنین، اگر با معده درد، تب، مدفوع شل، یا وجود خون در مدفوع مواجه هستید باید به پزشک مراجعه کنید. در موارد نادر، مدفوع سبز رنگ می تواند در نتیجه مسمومیت با مواد شیمیایی شکل گرفته باشد.

مشاهده مدفوع سبز رنگ به همراه مخاط ممکن است به واسطه التهاب در پوشش داخلی روده ها شکل گرفته باشد. اگر با یبوست، اسهال، حالت تهوع، یا درد در ناحیه شکم مواجه هستید، مراجعه به پزشک برای تشخیص دقیق دلیل این شرایط مهم است.

اگر با مدفوع سبز رنگ شناور مواجه شدید، این شرایط می تواند به واسطه غذای مصرفی شما شکل گرفته باشد. با این وجود، این احتمال نیز وجود دارد که روده های شما به درستی عمل نکرده و در جذب کارآمد چربی با دشواری مواجه هستند.

چه کاری می توانید انجام دهید؟

مدفوع سبز رنگ می تواند به دلایل مختلفی شکل بگیرد و تشخیص دلیل زمینه ای آن می تواند رسیدگی به این شرایط را تسهیل کند. به عنوان مثال:

اگر مدفوع سبز رنگ به واسطه مصرف آنتی بیوتیک شکل گرفته از پزشک خود بخواهید آن را تغییر داده و یا دوز مصرفی را تنظیم کند.

اگر بیش از اندازه مواد غذایی سبز و حاوی آهن مصرف می کنید، ممکن است برای برطرف کردن مشکل به ایجاد تغییر در رژیم غذایی خود نیاز داشته باشید.

اگر با مسمومیت غذایی مواجه هستید باید استراحت کافی داشته، مصرف مایعات را افزایش دهید، و غذاهای سبک مصرف کنید. زمانی که مسمویت غذایی از بین برود، رنگ سبز مدفوع نیز برطرف خواهد شد.

اگر مدفوع سبز رنگ به واسطه پاکسازی روده بزرگ شکل گرفته، تنها باید از انجام این کار پرهیز کنید.

شنبه 29/7/1396 - 13:1
سلامت و بهداشت جامعه

 


تغییر فصل از تابستان به پاییز باعث می‌شود میل بدن به مصرف خوراکی‌های پرکالری و چرب بیشتر شده و در نتیجه جلوگیری از افزایش وزن به چالش جدی برای افراد تبدیل می‌شود.
 
به گزارش جام جم آنلاین یه نقل از ایسنا، با این وجود افزودن دانه چیا به رژیم غذایی می‌تواند از طریق تامین مواد مغذی بدن میزان اشتها را کاهش دهد.

این دانه‌های کوچک به دلیل قابلیت‌شان در از بین بردن احساس گرسنگی و افزایش انرژی معروف شده‌اند. هر گرم از دانه‌های چیا حاوی ۴۸۶ کالری است. همچنین حدود ۲۸ گرم از دانه‌های چیا حاوی ۱۱ گرم فیبر است که یک سوم میزان فیبر مصرفی توصیه شده در روز را شامل می‌شود.

نتایج مطالعات پیشین حاکیست رژیم‌های غذایی حاوی فیبر بالا با کاهش وزن مرتبط هستند. در یکی از این بررسی‌ها آمده است مصرف ۳۰ گرم فیبر خوراکی در روز به کاهش وزن، پایین آمدن فشار خون و بهبود واکنش بدن به انسولین کمک می‌کند.

خواص درمانی دانه‌های چیا برای سلامتی از نقش آن در کنترل قند خون گرفته تا برخورداری از پروتئین می‌تواند به جلوگیری از افزایش وزن کمک کند.

به گفته کارشناسان وجود پروتئین در دانه‌های چیا باعث می‌شود فرد زودتر احساس سیری کند و تمایل کمتری به خوردن داشته باشد. همچنین این دانه سطح قند خون را ثابت نگه می‌دارد. در واقع تغییر در سطح قند خون باعث می‌شود میل به مصرف مواد قندی افزایش پیدا کند و عدم ثبات قند خون، افزایش وزن و خطر ابتلا به دیابت را به دنبال دارد.

دانه‌های چیا به دلیل برخورداری از فیبر خوراکی یبوست را نیز برطرف می‌کنند. همچنین این دانه‌ها به دلیل داشتن پروتئین گزینه مناسبی برای قبل و بعد از ورزش کردن هستند.

علاوه بر اینها وجود آمینواسید در دانه‌های چیا به جذب پروتئین در بدن و کاهش وزن کمک می‌کند.

شنبه 29/7/1396 - 11:53
سلامت و بهداشت جامعه

به مناسبت روز جهانی «پوکی استخوان» در جام جم آنلاین مطرح شد؛

 


 هشدار درباره درمان‌های چینی و سنتی
بیستم اکتبر (28 مهرماه) روز جهانی «پوکی استخوان» است. هدف از نامگذاری این روز افزایش آگاهی مردم جهان در مورد پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان است. تغذیه سالم که شامل دریافت کافی کلسیم و ویتامین D هستند از اهمیت بالایی در جهت جلوگیری از این عارضه برخوردار است. بدن برای جذب کلسیم به ویتامین دی نیاز دارد.این ویتامین مورد نیاز از طریق خورشید، مواد غذایی حاوی ویتامین دی و مکمل ها تامین می شود.
 
دکتر افشین استوار، مدیر مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت روز جهانی «پوکی استخوان» به جام جم آنلاین گفت: پوکی استخوان بیماری شایع و مزمنی است که در واقع به بیماری خاموش معروف است، از این جهت که بیماری معمولا علامت ویژه و هشداری از خود بروز نمی دهد و فرد در مراحل ابتدایی متوجه آن نمی شود تا زمانی که عوارض بیماری گریبان گیر فرد شود. مهم ترین عارضه پوکی استخوان، شکستگی است. اهمیت موضوع از این جهت است که از ان جایی که شکستگی یک عارضه جدی تلقی شده و سلامت فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد لذا این بیماری باید به موقع تشخیص داده شود و همان طور که می دانیم بیشتر در افراد مُسن مشاهده می شود.

وی در ادامه افزود : شیوع و شدت این بیماری در زنان بعد از سن یائسگی بسیار بالاست به گونه ای که از هر 3 زن یائسه 1 زن شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند این آمار در مردان، از هر 5 نفر 1 نفر است.

این متخصص اظهار داشت: 20 درصد افراد بزرگسال دنیا مبتلا به پوکی استخوان هستند، هرچه سن بالاتر می رود شیوع این عارضه نیز افزایش می یابد. این آمار در ایران 10 تا 20 درصد گزارش شده است.

استوار در پاسخ به این پرسش که چرا زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند گفت: برای جواب دادن به این سوال پاسخ های متفاوتی مطرح شده است اما مهم ترین آنها را می توان تغییرات هورمونی دانست که در سنین بعد از یائسگی زنان مستعد ابتلا به این عارضه می شوند اما عوامل خطر دیگری چون بی تحرکی، کمبود ویتامین دی و کلسیم نیز در زنان نسبت به مردان شیوع بالاتری دارد.

مدیر مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم متذکر شد: بیماری با آزمایش سنجش تراکم استخوان قابل تشخیص است، تشخیص به موقع شکستگی ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اگر در اولین شکستگی ناشی از پوکی استخوان، عارضه مشخص نشود فرد ممکن است دچار شکستگی های متعدد و وخیم تر شود. شکستگی های ناشی از پوکی استخوان به طور شایع در نواحی مچ دست، ستون مهره ها و لگن رخ می دهند.

به گفته وی خطرناک ترین و شدیدترین شکستگی را لگن به خود اختصاص داده است.

این متخصص افزود: بیماری تا زمان شکستگی معمولا علامتی ندارد و فرد مبتلا هیچ اطلاعی از بیمار خود پیدا نمی کند تا اینکه دچار شکستگی در عضوی از بدن مانند لگن شود. کوتاه شدن قد، صدمه به نخاع و دردهای مزمن کمر از جمله عوارض شکستگی مهره ها براثر پوکی استخوان است.

وی در ادامه بیان کرد: در پی شکستگی لگن حدود 80 درصد بیماران دیگر نمی توانند به زندگی عادی گذشته باز گردند، حدود 20 درصد بیماران در پی این اتفاق بعد از یکسال جان خود را از دست می دهند و حدود ۴۰ درصد افراد دیگر مانند سابق نمی توانند راه بروند و نیازمند کمک دیگران می شوند. هرچند این بیماری معمولا در افراد مسن بروز پیدا می کند، اما پایه این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی گذاشته می شود و باید به این موضوع توجه بیشتری صورت گیرد.

استوار در رابطه با درمان پذیری این بیماری خاطرنشان کرد: امروزه با مصرف داروهای نسل جدید تا حدودی این بیماری قابل درمان بوده و درمان های موثری برای آن وجود دارد اما از آنجایی که درمان پوکی استخوان زمان بر است برخی از افراد در نیمه های درمان، کاهلی کرده و روند درمان را به تعویق می اندازند که این اقدام عواقب جبران ناپذیری دارد. با اصلاح سبک زندگی و درمان های موثر، می توان پوکی استخوان را درمان کرد تا از شکستگی استخوان ها جلوگیری شود.

این متخصص هشدار داد: به بیماران توصیه میشود در رابطه با درمان به سراغ راه های غیر علمی مانند درمان های چینی، سنتی و ... نروند چرا که در هیچ یک از مدارک علمی این روش های درمان تایید نشده است بنابراین در تمام زمینه ها مردم دقت داشته باشند به متخصص هر نوع بیماری مراجعه کنند.

مدیر مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در خصوص داروهای تبلیغاتی ماهواره ای به جام جم آنلاین گفت: افراد به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک دارویی را مصرف نکنند زیرا هر دارویی ممکن است علاوه بر آن که تاثیری نداشته باشد بلکه عوارض بیماری را چند برابر کرده و فرد را درگیر بیماری های دیگر کند در نتیجه توصیه اکید می شود مطمئن ترین و عاقلانه ترین راه درمان بیماری ها مراجعه به متخصص است.

استوار تغذیه را یکی از مهم ترین عوامل در پیشگیری از این بیماری دانست و گفت: پوکی استخوان یکی از بیماری هایی است که ارتباط مستقیمی با تغذیه افراد دارد به عبارتی دریافت مواد معدنی و ویتامین هایی مانند ویتامین دی و کلسیم بسیار نقش مهمی را ایفا می کنند. ویتامین دی و کلسیم در لبنیات به وفور وجود دارد که مصرف ان اکیدا توصیه می شود.

وی در رابطه با اهمیت ورزش در افراد مبتلا به پوکی استخوان گفت: بیماران بر این باور اشتباه هستند که هر چه کمتر تحرک داشته باشند برای استخوان هایشان مفید تر است، درحالی که این تصور غلط و دردسرساز است. البته فعالیت فیزیکی باید متناسب با شرح حال بیمار و با توصیه متخصص انجام شود. یکی از مهم ترین فاکتور های خطر در ابتلا به پوکی استخوان بی تحرکی است. ورزش هایی که روی وزن بدن صورت می گیرد مانند پیاده روی و دویدن نقش مهمی در تشکیل استخوان در بدن دارند چرا که استخوان در طول زندگی هم تشکیل شده و هم تحلیل می رود، یکی از عواملی که در تشکیل استخوان نقش دارد فعالیت فیزیکی است بنابراین وجود پوکی استخوان مانعی برای انجام ورزش و تحرک نیست. استخوان یک بافت زنده است و مرتب مراحل تشکیل و تحلیل در آن اتفاق می افتد. بعد از حدود 25 سالگی به تدریج تحلیل استخوان آغاز می شود .

این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: مهم ترین توصیه برای جلوگیری از این بیماری فعالیت فیزیکی و تغذیه مناسب است همچنین مراجعه به موقع به پزشک بخصوص در سنین بالای ۵۰ سال برای اطمینان از سلامت استخوان بسیار حایز اهمیت است. علاوه برآن پرهیز از مصرف سیگار و الکل اهمیت بالایی دارد چرا سبک زندگی نقش فراوانی در تمامی بیماری ها دارد. لبنیات در کنار ویتامین دی و کلسیم، چربی هم دارد و از آن جایی که بسیاری از افراد بزرگسال بیماری قلبی و عروقی، فشارخون و چربی خون بالا دارند، باید لبنیات پر چرب با احتیاط مصرف شود.

شنبه 29/7/1396 - 11:51
سلامت و بهداشت جامعه

به مناسبت روز جهانی «پوکی استخوان» در جام جم آنلاین مطرح شد؛

 


 هشدار درباره درمان‌های چینی و سنتی
بیستم اکتبر (28 مهرماه) روز جهانی «پوکی استخوان» است. هدف از نامگذاری این روز افزایش آگاهی مردم جهان در مورد پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان است. تغذیه سالم که شامل دریافت کافی کلسیم و ویتامین D هستند از اهمیت بالایی در جهت جلوگیری از این عارضه برخوردار است. بدن برای جذب کلسیم به ویتامین دی نیاز دارد.این ویتامین مورد نیاز از طریق خورشید، مواد غذایی حاوی ویتامین دی و مکمل ها تامین می شود.
 
دکتر افشین استوار، مدیر مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت روز جهانی «پوکی استخوان» به جام جم آنلاین گفت: پوکی استخوان بیماری شایع و مزمنی است که در واقع به بیماری خاموش معروف است، از این جهت که بیماری معمولا علامت ویژه و هشداری از خود بروز نمی دهد و فرد در مراحل ابتدایی متوجه آن نمی شود تا زمانی که عوارض بیماری گریبان گیر فرد شود. مهم ترین عارضه پوکی استخوان، شکستگی است. اهمیت موضوع از این جهت است که از ان جایی که شکستگی یک عارضه جدی تلقی شده و سلامت فرد را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد لذا این بیماری باید به موقع تشخیص داده شود و همان طور که می دانیم بیشتر در افراد مُسن مشاهده می شود.

وی در ادامه افزود : شیوع و شدت این بیماری در زنان بعد از سن یائسگی بسیار بالاست به گونه ای که از هر 3 زن یائسه 1 زن شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه می کند این آمار در مردان، از هر 5 نفر 1 نفر است.

این متخصص اظهار داشت: 20 درصد افراد بزرگسال دنیا مبتلا به پوکی استخوان هستند، هرچه سن بالاتر می رود شیوع این عارضه نیز افزایش می یابد. این آمار در ایران 10 تا 20 درصد گزارش شده است.

استوار در پاسخ به این پرسش که چرا زنان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند گفت: برای جواب دادن به این سوال پاسخ های متفاوتی مطرح شده است اما مهم ترین آنها را می توان تغییرات هورمونی دانست که در سنین بعد از یائسگی زنان مستعد ابتلا به این عارضه می شوند اما عوامل خطر دیگری چون بی تحرکی، کمبود ویتامین دی و کلسیم نیز در زنان نسبت به مردان شیوع بالاتری دارد.

مدیر مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم متذکر شد: بیماری با آزمایش سنجش تراکم استخوان قابل تشخیص است، تشخیص به موقع شکستگی ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که اگر در اولین شکستگی ناشی از پوکی استخوان، عارضه مشخص نشود فرد ممکن است دچار شکستگی های متعدد و وخیم تر شود. شکستگی های ناشی از پوکی استخوان به طور شایع در نواحی مچ دست، ستون مهره ها و لگن رخ می دهند.

به گفته وی خطرناک ترین و شدیدترین شکستگی را لگن به خود اختصاص داده است.

این متخصص افزود: بیماری تا زمان شکستگی معمولا علامتی ندارد و فرد مبتلا هیچ اطلاعی از بیمار خود پیدا نمی کند تا اینکه دچار شکستگی در عضوی از بدن مانند لگن شود. کوتاه شدن قد، صدمه به نخاع و دردهای مزمن کمر از جمله عوارض شکستگی مهره ها براثر پوکی استخوان است.

وی در ادامه بیان کرد: در پی شکستگی لگن حدود 80 درصد بیماران دیگر نمی توانند به زندگی عادی گذشته باز گردند، حدود 20 درصد بیماران در پی این اتفاق بعد از یکسال جان خود را از دست می دهند و حدود ۴۰ درصد افراد دیگر مانند سابق نمی توانند راه بروند و نیازمند کمک دیگران می شوند. هرچند این بیماری معمولا در افراد مسن بروز پیدا می کند، اما پایه این بیماری در سنین کودکی و نوجوانی گذاشته می شود و باید به این موضوع توجه بیشتری صورت گیرد.

استوار در رابطه با درمان پذیری این بیماری خاطرنشان کرد: امروزه با مصرف داروهای نسل جدید تا حدودی این بیماری قابل درمان بوده و درمان های موثری برای آن وجود دارد اما از آنجایی که درمان پوکی استخوان زمان بر است برخی از افراد در نیمه های درمان، کاهلی کرده و روند درمان را به تعویق می اندازند که این اقدام عواقب جبران ناپذیری دارد. با اصلاح سبک زندگی و درمان های موثر، می توان پوکی استخوان را درمان کرد تا از شکستگی استخوان ها جلوگیری شود.

این متخصص هشدار داد: به بیماران توصیه میشود در رابطه با درمان به سراغ راه های غیر علمی مانند درمان های چینی، سنتی و ... نروند چرا که در هیچ یک از مدارک علمی این روش های درمان تایید نشده است بنابراین در تمام زمینه ها مردم دقت داشته باشند به متخصص هر نوع بیماری مراجعه کنند.

مدیر مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در خصوص داروهای تبلیغاتی ماهواره ای به جام جم آنلاین گفت: افراد به هیچ عنوان بدون مشورت پزشک دارویی را مصرف نکنند زیرا هر دارویی ممکن است علاوه بر آن که تاثیری نداشته باشد بلکه عوارض بیماری را چند برابر کرده و فرد را درگیر بیماری های دیگر کند در نتیجه توصیه اکید می شود مطمئن ترین و عاقلانه ترین راه درمان بیماری ها مراجعه به متخصص است.

استوار تغذیه را یکی از مهم ترین عوامل در پیشگیری از این بیماری دانست و گفت: پوکی استخوان یکی از بیماری هایی است که ارتباط مستقیمی با تغذیه افراد دارد به عبارتی دریافت مواد معدنی و ویتامین هایی مانند ویتامین دی و کلسیم بسیار نقش مهمی را ایفا می کنند. ویتامین دی و کلسیم در لبنیات به وفور وجود دارد که مصرف ان اکیدا توصیه می شود.

وی در رابطه با اهمیت ورزش در افراد مبتلا به پوکی استخوان گفت: بیماران بر این باور اشتباه هستند که هر چه کمتر تحرک داشته باشند برای استخوان هایشان مفید تر است، درحالی که این تصور غلط و دردسرساز است. البته فعالیت فیزیکی باید متناسب با شرح حال بیمار و با توصیه متخصص انجام شود. یکی از مهم ترین فاکتور های خطر در ابتلا به پوکی استخوان بی تحرکی است. ورزش هایی که روی وزن بدن صورت می گیرد مانند پیاده روی و دویدن نقش مهمی در تشکیل استخوان در بدن دارند چرا که استخوان در طول زندگی هم تشکیل شده و هم تحلیل می رود، یکی از عواملی که در تشکیل استخوان نقش دارد فعالیت فیزیکی است بنابراین وجود پوکی استخوان مانعی برای انجام ورزش و تحرک نیست. استخوان یک بافت زنده است و مرتب مراحل تشکیل و تحلیل در آن اتفاق می افتد. بعد از حدود 25 سالگی به تدریج تحلیل استخوان آغاز می شود .

این متخصص در پایان خاطرنشان کرد: مهم ترین توصیه برای جلوگیری از این بیماری فعالیت فیزیکی و تغذیه مناسب است همچنین مراجعه به موقع به پزشک بخصوص در سنین بالای ۵۰ سال برای اطمینان از سلامت استخوان بسیار حایز اهمیت است. علاوه برآن پرهیز از مصرف سیگار و الکل اهمیت بالایی دارد چرا سبک زندگی نقش فراوانی در تمامی بیماری ها دارد. لبنیات در کنار ویتامین دی و کلسیم، چربی هم دارد و از آن جایی که بسیاری از افراد بزرگسال بیماری قلبی و عروقی، فشارخون و چربی خون بالا دارند، باید لبنیات پر چرب با احتیاط مصرف شود.

شنبه 29/7/1396 - 11:39
سلامت و بهداشت جامعه

شایعات پزشکی

 



مشکلات ژنتیک، بیماری‌های مزمن مانند دیابت کنترل‌نشده، اختلالات وراثتی در انعقاد خون، نقص‌های خود ایمنی مشخص (مانند سندرم آنتی فسفولیپید یا لوپوس)، داشتن ناهنجاری‌های مشخص رحمی یا گردن رحم ضعیف، سرخجه و بیماری‌های عفونی ازجمله عوامل موثر در سقط جنین محسوب می‌شوند.
 
به گزارش جام جم، البته باورهای درست و غلطی هم در این زمینه وجود دارد که به مهم‌ترین آنها می‌پردازیم.

مشکلات ژنتیک والدین باعث سقط جنین می‌شود؟

خیر. بیشتر سقط‌‌هایی که در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد، به دلیل ناهنجاری‌های کروموزومی در جنین است و ربطی هم به ژنتیک والدین ندارد.

استرس مادر می‌تواند موجب سقط جنین شود؟

بله، استرس روحی شدید می‌تواند باعث سقط جنین شود. البته سه ماهه اول، دوم و سوم، هر کدام خصوصیات مهم و خاص خود را دارد و هر مرحله دارای عوامل خاص برای مادر و جنین است که می‌تواند تهدیدکننده سلامت هر دو باشد. مادرانی که برای بار اول سقط جنین داشته‌اند، زمانی که برای بار دوم باردار می‌شوند، معمولا استرس شدید از سقط دوباره دارند، در حالی که همین استرس، عامل مهمی برای سقط جنین محسوب می‌شود.

یک بار سقط کردن، خطر سقط جنین مجدد را افزایش می‌دهد

یک مورد سقط جنین، نشانه‌ وجود مشکلی در زوجین تلقی نمی‌شود، اما بعد از دو سقط جنین متوالی بویژه اگر دارای سن بالای 35 سال یا شرایط خاص پزشکی باشید، پزشک آزمایش‌های ژنتیک و خونی مخصوص تجویز خواهد کرد.

سقط در ماه‌های آخر بارداری نیاز به پیگیری تخصصی دارد

در شرایط بخصوص، مثلا وقتی در سه ماهه‌ دوم سقط کنید یا به دلیل ضعف گردن رحم، زایمان زودرس در اوایل سه ماهه سوم داشته باشید، احتمالا بعد از یک سقط شما را به متخصص زایمان پرخطر ارجاع می‌دهند تا شرایط حاملگی شما بررسی شود. اگر خانمی دوبار پشت سر هم سابقه سقط داشته باشد، باید از نظر ژنتیک و خونی مورد بررسی قرار گیرد چراکه این آزمایش‌ها علل دقیق سقط‌های او را مشخص می‌کند.

تا یک سال بعد از سقط جنین نباید باردار شد

طی چهار تا شش هفته بعد از سقط شدن جنین همه چیز به روال عادی برمی‌گردد و عادت ماهانه منظم خواهد بود. این در حالی است که به گفته متخصصان بعد از یک ریکاوری بدنی مثلا بعد از سه تا شش ماه (بسته به شرایط جسمی و روانی) می‌توان برای بارداری مجدد اقدام کرد.

خونریزی و درد بعد از سقط شدید است

گاهی اوقات این گونه است، اما به طور کلی اگر سقط در مرکز پزشکی و توسط یا تحت نظارت متخصص انجام شده باشد جای نگرانی نیست. کافی است از نوار بهداشتی استفاده کنید و برای تسکین درد ایبوپروفن یا استامینوفن بخورید. البته همیشه توصیه می‌شود از روابط زناشویی، شنا کردن و استفاده از داروهای واژینال به مدت حداقل یک تا دو هفته پرهیز شود تا احتمال خونریزی به کمترین حد ممکن برسد.

ضعف و سرگیجه، بعد از سقط طبیعی است

تا حدی بله، اما اگر خونریزی شدید است و احساس ضعف، سرگیجه یا منگی وجود دارد، فرد ممکن است دچار شوک شود. در چنین شرایطی با اورژانس تماس بگیرید.

شنبه 29/7/1396 - 11:38
سلامت و بهداشت جامعه

طب سنتی نکاتی حیاتی برای نوشیدن آب توصیه می کند که رعایت نکردن برخی از آنها حتی خطر مرگ برای افراد دارد.
 

 


به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، در طب سنتی، قواعد مهمی برای آشامیدن آب وجود دارد که شایان توجه است. یکی از آنها این است که فرد تنها زمانی که واقعا تشنه می شود باید آب بنوشد، همچنین شرایطی وجود دارد که نوشیدن آب در آن زمان ها ممنوع شده است.

اثرات نامطلوب نوشیدن آب بیشتر از آنچه بدن واقعا به آن نیاز دارد به وضوح در کتاب های طب سنتی بیان شده است، پف کردن پلک چشم، سوءهاضمه، ترشحات بینی و بسیاری از اختلالات دیگر همه با مصرف زیاد آب مرتبط است.

نوشیدن آب در این زمان ها ممنوع

هنگام یا بعد از خوردن غذا، حالت ناشتا، بعد از کار سنگین یا ورزش، بعد از خواب، بعد از نزدیکی، بعد از خوردن میوه، خوردن آب گرم بعد از غذای شور و آب سرد بعد از غذای گرم، بعد از حمام، بعد از اسهال نوشیدن آب ممنوع است.

نکته قابل توجه دیگر این است که توصیه های بهداشتی در پزشکی رایج تقریبا برای همۀ مردم در گروه های سنی مختلف یکسان داده می شود، در صورتی که قوانین نوشیدن آب با توجه به مزاج های مختلف افراد در طب سنتی متفاوت است.

مصرف آب سرد ناشتا ممنوع

نوشیدن آب در حالت ناشتا به دلیل اینکه آب بدون اینکه مانعی وجود داشته باشد به اعضاء حیاتی بدن مانند قلب و عمق بدن نفوذ پیدا می کندو موجب بروز مشکلاتی در بدن خواهد شد، نوشیدن آب سرد در حالت ناشتا ضرر دارد زیرا معده آب را بدون توقف به اعضای بدن می‌رساند و اگر سردی آب به قلب برسد به علت کاهش حرارت غریزی احتمال سکته وجود دارد همچنین اگر سردی آب به کبد برسد موجب بیماری استسقاء خواهد شد.

آب را جرعه جرعه بنوشید

سریع نوشیدن آب، دمیدن بر آب، نوشیدن آب هنگام خواب یا بلافاصله بعد از بیدار شدن به بدن ضرر می‌زند و باید دانست که نوشیدن آب شرایطی دارد که هر کس آن را رعایت کند ضررهای آن به وی نمی‌رسد ، آب را باید دست‌کم در سه نفس نوشید و میان جرعه‌ها نفس کشید و نوشیدن آب، دست‌کم از یک ساعت پیش تا یک ساعت پس از غذا و همچنین در بین غذا، به‌ویژه در افراد با مزاج سرد، زیان‌آور است.

شنبه 29/7/1396 - 11:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته