• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1313روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت از کمبود ویتامین D در افراد بالغ و کودکان ایرانی خبر داد و گفت: آلودگی هوا در کلان شهرها باعث شده ساکنان این شهرها آفتاب را کمتر ببینند. 
به گزارش مهر، دکتر سیدحامد برکاتی صبح یکشنبه در نشست خبری بیست و نهمین کنگره بیماری های کودکان اظهار کرد: شاخص های کاهش مرگ و میر کودکان کشورمان در سال های پس از انقلاب و به خصوص در سه، چهار سال اخیر کاهش یافته که این مساله نشان از توجه متولیان حوزه سلامت به امر سلامت کودکان است.

 

وی با اعلام اینکه قبل از انقلاب به ازای هر هزار تولد زنده ۱۴۰ مرگ و میر در کودکان زیر ۵ سال داشتیم، افزود: بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت که به تایید سازمان جهانی بهداشت و یونیسف رسیده است، این آمار به ۱۵.۱ به ازای هر هزار تولد زنده کاهش یافته است.

 

وی همچنین به آمار فوت شیرخواران زیر یک سال اشاره کرد و گفت: فوت شیرخواران زیر یک سال به ازای هر تولد زنده ۱۳ مورد مرگ و میر است که این آمار در ارتباط با نوزادان به ۹.۶ مرگ و میر به ازای هر هزار تولد زنده می رسد.

 

برکاتی با عنوان این مطلب که عمده چالش های مرگ و میر مربوط به فوت نوزادان است، افزود: بارداری های پرخطر یکی از علل مرگ و میر نوزادان تلقی می شود.

 

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت با تاکید بر انجام مراقبت های دوران بارداری اظهار داشت: خوشبختانه شاخص رشد کودکان ایرانی در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج فارس از وضعیت مطلوبی برخوردار است به طوری که در این بین تنها کشور کویت در این شاخص ها با ایران برابری می کند.

 

دبیر همایش بهداشت، سلامت و تکامل کودکان از برپایی ۱۰ کارگاه و همچنین پنل های مربوط به بیماری های کودکان همزمان با برگزاری بیست و نهمین کنگره بیماری های کودکان خبر داد و گفت:برنامه ملی سلامت کودکان و همچنین برنامه کشوری واکسیناسیون و چالش ها به عنوان دو پنل مورد بحث در این کنگره خواهد بود.

 

برکاتی با اعلام اینکه نزدیک به ۸۰ درصد بالغ و کودکان کشور دچار کمبود ویتامین D هستند، افزود: آلودگی هوا یکی از علل بروز ویتامین D در افراد ساکن کلان شهرهای کشور است.

 

وی در عین حال از توزیع مکمل ویتامین D توسط وزارت بهداشت برای تمام سنین افراد جامعه خبر داد.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:56
سلامت و بهداشت جامعه



 

رژیم غذایی مردان قبل از تشکیل نطفه نوزاد نقش بسیار زیادی بر سلامت کودک دارد. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه سینسیناتی اوهایو عنوان می کنند مردان باید قبل از بارداری همسرشان توجه زیادی به رژیم غذایی داشته باشند چراکه این مسئله می تواند بر سلامت نوزاد تاثیر گذارد.

 

محققان این مطالعه توصیه می کنند مردان باید ماهی، گوشت، میوه و سبزجات را در رژیم غذایی روزانه شان بگنجانند.

 

محققان دریافته اند مصرف رژیم غذایی کم کربوهیدرات و حاوی پروتئین بالا توسط پدر به سلامت کودک کمک زیادی می کند.

 

در این مطالعه، پشه های میوه نر و تاثیر رژیم غذایی شان بر نوزادشان مورد بررسی قرار گرفت چراکه پشه های میوه در ۶۰ درصد موارد دارای ژن های مشترک با انسان هستند.

 

نتایج نشان داد پدرانی که رژیم غذایی نامناسب و حاوی کربوهیدرات زیاد و پروتئین کم مصرف کرده بودند، احتمال زنده ماندن نوزادشان کمتر بود.

 

محققان دریافتند مردانی که قصد دارند پدر شوند باید رژیم غذایی شان حاوی ماهی، گوشت، میوه و سبزیجات باشد و در عین حال مصرف پاستا، برنج و نان سفید را کاهش دهند.

 

همچنین باید از مصرف مواد خوراکی شیرین نظیر شیرینی جات، کیک و بیسکوییت هم پرهیز کنند.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:55
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

 

محققان می گویند دوز بالای ویتامین D در نوزادان زودرس و زودتر از موعد متولد شده می تواند از بروز نرمی استخوان در آنها پیشگیری کند.
به گزارش مهر، بیماری راشیتیسم یا نرمی استخوان، بیماری ای است که منجر به نرمی و ضعف استخوان ها در کودکان به دلیل کمبود ویتامین D می شود.

 

طبق توصیه های آکادمی متخصصان اطفال آمریکا، تمامی نوزادان باید روزانه به طور مرتب ۴۰۰ واحد بین المللی مکمل ویتامین D مصرف کنند.

 

به گفته محققان دانشگاه نبراسکا آمریکا، افزایش استاندارد مصرف روزانه مکمل ویتامین D از ۴۰۰ واحد به ۸۰۰ واحد موجب کاهش ریسک تراکم استخوان پایین در نوزادان زودرس می شود.

 

در این مطالعه، تیم تحقیق دو گروه نوزادان زودرس متولدشده بین هفته های ۲۴ تا ۳۲ بارداری را در طول ۴ هفته مورد بررسی قرار دادند. یک گروه از نوزادان روزانه ۴۰۰ واحد و گروه دیگر روزانه ۸۰۰ واحد ویتامین D دریافت می کردند.

 

نوزادان زودرس با مصرف دوز اضافی ۸۰۰ واحد در روز در مقایسه با گروه دریافت کننده ۴۰۰ واحد ویتامین D از لحاظ رشد تراکم استخوان شاهد بهبود بیشتری بودند.

 

همچنین در روند رشد نوزادان دارای تراکم استخوان پایین هم بهبودی چشمگیری مشاهده شد.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:54
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک فوق تخصص ریه با بیان اینکه انتقال بیماری سل مربوط به سل ریوی است، گفت: به طور معمول هر بیمار مبتلا به سل دست کم حدود ۱۵ نفر را به این بیماری مبتلا می کند.
دکتر حسن‌الله صادقی در گفتگو با مهر، اظهارداشت: بیماری سل در کشور ما به طور نسبی شیوع دارد که در سال های گذشته این شیوع تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است.

 

وی تاکید کرد: انتقال در بیماری سل  مربوط به سل ریوی است و سل های خارج ریه قابلیت انتقال به فرد دیگری را ندارد.

 

صادقی تصریح کرد: سل ریوی از طریق سرفه فرد مبتلا به اطرافیان  منتقل می شود.

 

این فوق تخصص ریه گفت: به طور معمول هر بیمار مبتلا به سل دست کم حدود ۱۵ نفر را به این بیماری مبتلا می کند.

 

وی ادامه داد: برخلاف تصور بسیاری از مردم، بیماری سل قابل درمان است و درصد قابل توجهی از بیماران هنگامی که تحت درمان قرار بگیرند کاملا بهبود می یابند.

 

این استاد دانشگاه اظهار کرد: طول دوره درمان ۶ ماه است که  بیمار در دو ماه اول با ۴ قلم  دارو و در ۴ ماه بعد با ۲ قلم دارو تحت درمان قرار می گیرد.

 

صادقی گفت: این داروها توسط مراکز بهداشتی به طور رایگان در اختیار بیماران مبتلا به سل قرار می‌گیرد.

 

وی در آخر افزود: مهم ترین بیماری های ریوی عمدتا بیماری های عفونی مانند آنفلوانزا و ذات الریه هستند. بیماری های  غیرواگیر نیز مانند بیماری های انسدادی روده و بیماری های ناشی از محیط های آلوده در دنیا در حال شیوع هستند که علت بسیاری از مرگ و میرها در جهان را شامل می شود.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:53
سلامت و بهداشت جامعه


 

محققان موسسه فناوری فدرال لوزان سوییس موفق شدند تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) را برای روش ابداعی خود در زمینه تشخیص سریع آلرژی دریافت کنند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، چند سال پیش محققان در موسسه فناوری فدرال لوزان سوییس آغاز به مطالعه و تحقیق برای دستیابی به سریع‌ترین روش برای تشخیص آلرژی کردند و حال پس از چند سال تحقیق و تلاش موفق شدند تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را برای این روش پنج دقیقه‌ای دریافت کنند.

 

"آبیونیک"(Abionic) محصول اولیه این محققان بود که پس از انجام تست‌های مختلف و توسعه در طول این سال‌ها به کپسول‌هایی رسیده است که تنها با استفاده از یک قطره نمونه خون فرد می‌توانند ظرف پنج دقیقه ابتلا به آلرژی در فرد را تشخیص دهند.

 

پس از ترکیب خون با یک ترکیب شیمیایی خاص، مسؤول آزمایش مخلوط را بر روی پد نصب شده بر روی یک صفحه مشابه دیسک DVD قرار می‌دهد و اجازه می‌دهد تا با کپسول‌های آزمایش، ترکیب‌های مولکولی پیچیده را تشکیل دهند و نتایج اولیه بر روی صفحه نمایش abioSCOPE در پنج دقیقه ظاهر خواهد شد و نتایج کامل سه دقیقه بعد آماده خواهد شد. این سیستم با استفاده از لیزر میکروسکوپ فلورسنت مجتمع برای بررسی وجود این ترکیبات به بررسی آنها می‌پردازد و شما به سرعت می‌توانید دریابید که آیا شما حساسیت به سگ‌ها، گربه‌ها، علف‌های معمولی و گرده‌های درختان دارید یا نه.

 

 مطمئنا، این سیستم فقط می‌تواند برای چهار نوع از آلرژی‌ها آزمایش کند، اما حداقل لازم نیست روش‌های ناراحت کننده یا تهاجمی را انجام دهید و چند روز منتظر باشید تا فقط متوجه شوید که به چمن حساسیت دارید.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:51
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

نتیجه مطالعه محققان فرانسوی نشان می‌دهد سنتز و جذب پروتئین گوشت کاملا پخته شده، در بدن سالمندان بیشتر است. 
به گزارش ایرنا از مدیکال ساینس، افراد با افزایش سن به دلیل کاهش پاسخ آنابولیک به غذا، بخش اعظمی از حجم عضلات را از دست می‌دهند. پاسخ آنابولیک به واکنش‌های شیمیایی گفته می‌شود که مولکول‌ها را در واکنش سوخت و ساز تجزیه می‌کند. معمولا بدن‌سازان با استفاده از داروهای هورمونی سرعت این فرآیند را افزایش می دهند تا عضله‌سازی کنند. این روش ایمن نیست و خطرات زیادی را به همراه دارد.

 

بهترین روش برای افزایش پاسخ آنابولیک در سالمندان،‌ استفاده از پروتئین‌هایی است که به راحتی هضم می‌شوند. وعده‌های غذایی حاوی ویتامین B12، روی، آهن و گوشت، سهم عظیم پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند. گوشت همچنین اسیدهای آمینه قابل هضمی را فراهم می‌کند که به حفظ تعادل و ثبات پروتئین‌ها کمک می‌کند.

 

مطالعات قبلی نشان داد گوشت چرخ‌کرده یا با قطعات بسیار کوچک نرخ هضم پروتئین و آنابولیسم را در افراد مسن افزایش می‌دهد.

 

نتایج یک مطالعه جدید فرانسوی نشان می‌دهد نوع پخت گوش در جذب پروتئین و نرخ هضم افراد سالمند موثر است.

 

در این مطالعه داوطلبان به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه گوشت نیم پز استفاده کردند و گروه دوم گوشتی را خوردند که به طور کامل پخته شده بود. پس از صرف هر وعده، میزان یکی از اسیدهای آمینه داوطلبان به نام leucine اندازه‌گیری شد.جذب پروتئین گوشت نیز به عنوان شاخصی از هضم پروتئین در هر مرحله ثبت شد.

 

پس از هر وعده غلظت پلاسمایی آمینواسیدها کاهش یافت. نتایج نشان داد سهم اسید آمینه leucine در گوشت نیم پز پایین‌تر از گوشت کامل پخته‌شده است. در نتیجه مصرف گوشت نیم‌پز در مقایسه با گوشت کاملا پخته‌شده، سنتز پروتئین کمتری دارد.

 

جذب پروتئین توسط سالمندان در گوشت کاملا پخته‌شده بیشتر از گوشت نیم‌پز است. نتایج این مطالعه برای سالمندان و بیمارانی که در معرض کاهش حجم عضله قرار دارند بسیار حائز اهمیت است. توجه به این نکته در آشپزی و رژیم غذایی مناسب هر سن مفید است.

 

نتایج این مطالعه در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است.

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:49
سلامت و بهداشت جامعه


 

رییس دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت به عوارض زخم پای دیابت اشاره کرد و گفت: مرگ و میر پنج ساله بر اثر ابتلا به زخم پای دیابت از 3 سرطان سینه، پروستات و هوچکین ( نوعی سرطان خون) بیشتراست.
به گزارش ایرنا، دکتر سید مهدی طبایی روز یکشنبه در نشست خبری دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت در سالن همایش سازمان مرکزی جهاد دانشگاهی بر ضرورت توجه بیشتر به زخم پای دیابت در کشور اشاره کرد و گفت:مرگ و میر کسانی که دچار زخم پای دیابت هستند در 5 سال اول حدود 45 درصد است.

 

وی با اشاره به اینکه قطع عضو و ناتوانی از جمله عوارض زخم پای دیابت است، گفت: زخم پای دیابت تا 25 درصد منجر به قطع عضو می شود.

 

طبایی با اشاره به اینکه مردان بیشتر دچار قطع عضو می شوند، گفت: اغلب قطع اندام از زخم کوچک آغاز می شود که با درمان ساده قابل رفع بود، که به دلیل بی توجهی به قطع عضو منجر می شود.

 

وی درادامه به شیوع زخم مزمن در دنیا اشاره کرد و گفت: یک تا 2 درصد مردم دنیا به این بیماری مبتلا هستند؛ مهمترین و اولین علت زخم مزمن بیماری های قلبی - عروقی است که 70 درصد زخم های تحتانی بدن بر اثر این بیماری ایجاد می شود.

 

طبایی دیابت را دومین علت زخم مزمن اعلام کرد و گفت: این بیماری شیوع وحشتناکی در دنیا دارد و پیش بینی می شود که 370 میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا باشند.

 

رییس دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت بیان کرد: کسانی که دیابت آنها طولانی می شود تا 25 درصد دچار زخم شدید می شوند. زخم شدید نشان می دهد که دیابت بر روی ارگان های اصلی بدن از جمله قلب ، چشم و کلیه اثر مخرب داشته است.

 

** لیزر به کمک درمان زخم ها آمده است

دبیر علمی بخش بالینی دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت نیز به پیشرفت ها در زمینه درمان زخم اشاره کرد و گفت: لیزر در کنار سایر درمان ها به کمک درمان زخم ها آمده است.

 

دکتر پروین منصوری در این نشست اظهار کرد: قدم های بزرگی در این مورد برداشته شده تا خدمات مطلوب تری به این دسته از بیماران ارائه شود.

 

وی ادامه داد: محققان در تلاش هستند با استفاده از شیوه هایی مانند نانو یا سلول های بنیادی، خدمات بهتری به افراد مبتلا به زخم های مزمن ارائه و آنان را از درد و آلام این بیماری نجات دهند.

 

منصوری با اشاره به اینکه زخم مشکل جهانی است، گفت: در آمریکار تعداد افرادی که دچار زخم هستند بیشتر از سایر بیماری ها از جمله سرطان است.

 

وی به شیوع زخم پای دیابت در کشور اشاره کرد و گفت: افزایش بیماری دیابت سبب شیوع این بیماری شده و بالا رفتن سن هم در ابتلا افراد به زخم پای نقش موثر دارد.

 

دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم بافت با حضور تعدادی از پایه گذاران درمان زخم و محققان صاحب نام داخلی و خارجی از 3 تا 5 آبان ماه در سالن همایش بیمارستان میلاد تهران برگزار می شود.

 

دبیر علمی بخش علوم پایه دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم به استقبال خوب محققان از این رویداد علمی اشاره کرد و گفت: تعداد مقالات دریافتی به این کنگره 30 درصد افزایش داشته که این موضوع نشان می دهد که علاقه به فعالیت های تحقیقاتی در زخم های مزمن بیشتر شده است.

 

دکتر منصور جمالی اظهار کرد که از مجموع مقتالات دریافتی، 160 مقاله پذیرفته شده که از این تعداد 93 مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.

 

وی با اشاره به اینکه 60 درصد مقالات در حوزه بالینی است، اظهار کرد: این موضوع نشان دهند توجه به حوزه بالین است که این روند باید با سرعت بیشتری ادامه یابد تا خدمات بهتری به بیماران ارائه شود.

 

دبیر اجرایی دومین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی زخم و ترمیم نیز در این نشست خبری گفت: تقویت بخش دانشجویی از رویکردهای این کنگره است و از سه کارگاه تخصصی یک مورد در زمینه دانشجویی است.

 

محسن فاتح به برگزاری سه کارگاه تخصصی در این همایش اشاره کرد و گفت: درمان کمکی با پانسمان های جدید، وکیوم تراپی و روش های تدوین مطالعات سه کارگاه تخصصی هستند که در این رویداد علمی برگزار خواهند شد.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:40
سلامت و بهداشت جامعه


 

بسیاری از پزشکان و مسئولان حوزه سلامت در انگلیس تاکید کردند: بیماران بیش از آنکه به مصرف آنتی‌بیوتیک نیاز داشته باشند باید استراحت کنند. 
به گزارش ایسنا، بیش از یک پنجم آنتی‌بیوتیک‌های تجویزی ضرورت ندارند و بسیاری از بیماری‌ها با استراحت و به خودی خود درمان می‌شوند.

 

زیاده‌روی در مصرف داروها باعث می‌شود عفونت‌ها به دلیل مقاومت دارویی سخت‌تر درمان شوند. برآورد شده هر سال ۵۰۰۰ نفر در انگلیس بر اثر عفونت‌های مقاوم به دارو جان خود را از دست می‌دهند.

 

در حال حاضر از هر ۱۰ مورد عفونت E.coli چهار مورد آن با اولین گزینه آنتی بیوتیکی قابل درمان نیست. همچنین پیش‌بینی شده که تا سال ۲۰۵۰ میلادی عفونت‌های مقاوم به دارو در سراسر جهان بیش از قربانیان فعلیِ بیماری سرطان جان مردم را می‌گیرند.

 

به گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، بر همین اساس مسئولان حوزه سلامت در انگلیس تاکید دارند که تجویز آنتی‌بیوتیک‌ برای همه بیماری‌ها ضروری نیست و تنها باید برای عفونت‌های شدید مانند مننژیت و ذات الریه تجویز شود.

 

سرفه یا برونشیت در مدت سه هفته برطرف می‌شود و مصرف آنتی بیوتیک طول دوره درمان را فقط یک تا دو روز کاهش می‌دهد.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:38
سلامت و بهداشت جامعه


 

رئیس هسته تحقیقات علوم اعصاب شنوایی گفت: ۵۰۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به اختلالات شنوایی هستند و حدود یک میلیارد نفر نیز در معرض ابتلا به این اختلالات قرار دارند. 
به گزارش مهر، دکتر سعید محمودیان در حاشیه چهارمین همایش نقشه‌برداری مغز ایران، اظهارداشت: آلودگی‌ها از دو جهت در شنوایی تاثیرگذارند. آلودگی صوتی و آلودگی ریزگردها که هر دو با هم مخرب‌ترین اثر را بر روی سیستم اعصاب و شنوایی می‌گذارند.

 

وی افزود: اولین علامت آسیب شنوایی وزوز گوش است که معمولا علاوه بر اینکه گوش فرد وزوز می‌کند، صدای دائمی در مغرش می‌شنود و زندگی فرد را مختل می‌کند. این صداها معمولا مانند صدای سوت و خش‌خش هستند.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: صدای وزوز یک علامت است که از اختلال در سیستم عصب شنوایی خبر می‌دهد.

 

محمودیان گفت: حدود ۵۰۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به اختلالات شنوایی هستند و بیش از یک میلیارد نفر نیز در معرض ابتلا به این اختلالات قرار دارند.

 

وی افزود: اصوات باید زیر ۸۰ دسی‌بل باشد و حد خطر استفاده از هدست و هندسفری آنجاست که اطرافیان صدای آن را بشنوند.

 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:37
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

محققان تراشه ای ساخته اند که قابلیت درمان اعضای مختلف بدن انسان را به طور آنی دارد. 
 به گزارش مهر، محققان تراشه کوچکی ساخته اند که می تواند اعضای بدن انسان را به طور لحظه ای  التیام بخشد. این تراشه هم اکنون در موش و خوک ها آزمایش شده است.

 

کافی است تراشه روی پوست قرار داده شود و جریان الکتریکی  نیز به آن متصل شود. این تراشه  کدهای ژنتیک سلول های پوست زیر تراشه را تغییر می دهد. سلول های تغییر یافته را می توان برای درمان هر عضوی از بدن استفاده کرد.

 

از سلول هایی که کد ژنتیک آنها تغییر یافته می توان برای درمان هر یک از اعضای بدن استفاده کرد. کل این فرایند غیر تهاجمی است و تنها چند ثانیه طول می کشد. محققان با کمک این سلول ها توانستند پای یک موش را درمان کنند. در پای این موش هیچ خونی جریان نداشت. محققان سلول های پوست را به سلول های عروقی تبدیل کردند. به این ترتیب آنها موفق شدند رگ های خونی را در پای معلول موش دوباره بسازند.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته