• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1313روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

به گفته محققان، مصرف روزانه رژیم غذایی سالم همراه با ورزش مناسب می تواند علائم آسم را کاهش داده و به کیفیت زندگی فرد بیمار کمک کند. 
به گزارش مهر، آسم یک بیماری شایع و بلندمدت است که بر یک نفر از هر ۱۰ نفر در دنیای غرب تأثیر می گذارد.

 

اکثر بیماران برای کنترل علائمی مانند خس خس سینه، درد قفسه سینه و تنگی نفس روزانه دارو مصرف می کنند و بسیاری به خاطر ترس از تشدید علائم، از ورزش کردن می هراسند.

 

لوئیس لیندردونتسن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بیسپربجرگ دانمارک، در این باره می گوید: «شواهد روزافزون نشان می دهد که بیماران مبتلا به آسم که چاق هستند می توانند از رژیم غذایی بهتر و ورزش بیشتر بهره ببرند.»

 

در این مطالعه، تیم محققان گروهی متشکل از ۱۴۹ بیمار را مورد بررسی قرار دادند.

 

این افراد به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: گروه پیروی کننده از رژیم غذایی سرشار از پروتئین و دارای شاخص گلوکزی پایین؛ گروهی که سه بار در هفته در کلاس ورزش شرکت می کردند و فعالیت های شدیدی را انجام می دادند؛ گروه سوم هم در کلاس های ورزشی شرکت کرده و هم از رژیم غذایی پیروی می کردند؛ و گره کنترل که هیچ یک از این کارها را انجام نمی دادند.

 

نتایج نشان داد تلفیق رژیم غذایی و ورزش موجب بهبودکنترل علائم بیماری و کیفیت زندگی بیماران و همچنین بهبود میزان تناسب اندام شان شد.

 

به طورمیانگین، افرادی که در کلاس ورزشی شرکت کرده بودند و از رژیم غذایی مربوطه پیروی کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل، علائم آسم شان ۵۰ درصد بهتر شده بود.

 

از اینرو محققان تاکید می کنند افراد مبتلا به آسم باید ترغیب به داشتن تغذیه سالم و حضور در فعالیت های فیزیکی شوند.

 
 
 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:20
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

عروق سیستم لنفاوی می تواند همچون لوله کشی بین مغز و سیستم ایمنی عمل کنند. 
به گزارش مهر، به گفته محققان در سراسر بدن شبکه ای از کانال ها و اتصالاتی موسوم به سیستم لنفاوی وجود دارد که مواد و مایعات زائد را همچون یک فاضلاب فیزیولوژیکی تخلیه می کند.

 

دنیل ریچ، پژوهشگر ارشد از موسسه ملی اختلالات نورولوژیکی و سکته آمریکا، در این باره می گوید: «ما دقیقاً مشاهده کردیم مغز انسان، مایع را به درون این عروق تخلیه می کند. امیدواریم نتایج ما دیدگاه جدیدی در مورد انواع اختلالات نورولوژیکی ایجاد نماید.»

 

عروق لنفاوی بخشی از سیستم گردش خون بدن است که در اکثر قسمت های بدن در کنار عروق خونی قرار دارد.

 

وظیفه این عروق، انتقال ماده لنفوم به غدد لنفاوی است؛ ماده لنفوم یک مایع بی رنگ حاوی سلول های ایمنی و مواد زائد است.

 

عروق خونی، سلول های سفید خون را به یک عضو بدن تحویل می دهد و سیستم لنفاوی، سلول ها را حذف کرده و مجددا آنها را در بدن به گردش در می آورد.

 

این فرآیند به سیستم ایمنی کمک می کند تا اگر عضوی تحت حمله باکتری ها یا ویروس ها بوده یا آسیب دیده است، را شناسایی کند.

 

تا همین اواخر، محققان هیچ مدرکی دال بر وجود سیستم لنفاوی در مغز نیافته بودند و این معما برایشان وجود داشت که چگونه مغز مواد زائد را خارج می کند؛ و همیشه این استنباط وجود داشت که مغز یک عضو استثنایی است.

 

حال محققان از طریق اسکن های مغزی و مطالعات کالبدشکافی دریافتند که سیستم لنفاوی در مغز هم وجود دارد و عمل تخلیه مواد زائد را انجام می دهد.

 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:19
سلامت و بهداشت جامعه



محققان دارویی را برای معالجه دیابت معرفی کرده اند که موجب می شود مبتلایان به این بیماری بیش از این نیازمند تزریق روزانه انسولین نباشند. 
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، دیابت نوع یک، سیستم ایمنی سلول های پانکراسی را مورد حمله قرار می دهد و در نتیجه تولید انسولین و تنظیم قند خون مختل می شود.

 

افراد مبتلا به این بیماری نیازمند تزریق روزانه انسولین هستند تا سطح قند خون شان را تنظیم کنند. این درمان یا دارو از سلول های بنیادی مشتق از مغز استخوان برای درمان دیابت نوع یک استفاده می کند و محققان آن را Prochymal می نامند که می تواند مانع از تخریب پانکراس بوسیله سیستم ایمنی شود.

 

به گفته این محققان این دارو ظرف دو سال آینده وارد بازار خواهد شد. مطالعات اولیه نشان داده است که سلول های بنیادی موجود در Prochymal می توانند سدی در برابر سیستم ایمنی باشند.

 

نتایج اولیه این مطالعه که روی ۶۰ بیمار آزمایش شده نشان داده است که این سلول های بنیادی می توانند پانکراس را نجات دهند.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:18
سلامت و بهداشت جامعه

 

سازمان جهانی بهداشت (WHO) از ارسال ۱.۲ میلیون دوز آنتی‌بیوتیک برای مقابله با شیوع طاعون در ماداگاسکار خبر داد. 
به گزارش ایسنا، این سازمان همچنین با اختصاص بودجه‌ای اضطراری به مبلغ ۱.۵ میلیون دلار با شیوع طاعون در ماداگاسکار مقابله می‌کند.

 

نماینده این سازمان در ماداگاسکار گفت: در صورتیکه طاعون به موقع شناسایی شود قابل درمان است. در تلاش هستیم تا اطمینان حاصل شود که همه افراد در معرض خطر به روش‌های حفاظتی و درمانی دسترسی داشته باشند. همچنین هر چه سریعتر حرکت کنیم می‌توانیم جان تعداد افراد بیشتری را نجات دهیم.

 

به گزارش سایت اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت، انواع مختلف دارو برای مقابله با این بیماری مورد استفاده قرار خواهد گرفت که برای درمان بیش از ۵۰۰۰ بیمار و حفاظت از ۱۰۰ هزار نفر که در معرض ابتلا به طاعون قرار دارند کافیست.

 

بیشتر ۲۳۱ مورد ابتلا به طاعون و ۳۳ مورد فوتی آن که از ماه اوت گزارش شده از نوع طاعون ریوی بوده که شکل خطرناک‌تر این بیماری است و روی ریه‌ها تاثیر می‌گذارد و از طریق سرفه قابل سرایت است.

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:17
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

زیاده‌روی در مصرف مواد قندی حتی می‌تواند برای کبد مردان سالم هم مضر باشد.
به گزارش ایسنا، متخصصان انگلیسی دریافتند رژیم غذایی مملو از مواد قندی با افزایش ناسالم میزان چربی در کبد و خون مرتبط است. همچنین مصرف بالای مواد قندی می‌تواند سوخت و ساز چربی را به شکلی تغییر دهد که خطر ابتلا به بیماری قلبی – عروقی را افزایش دهد.

 

همچنین یک متخصص تغذیه در آمریکا در مورد یافته به دست آمده در این مطالعه گفت: نتیجه این بررسی دلیل موثق دیگری برای کاهش مصرف مواد قندی است.

 

در این بررسی متخصصان انگلیسی سلامت کبد را در گروهی از مردان میانسال که سطح چربی کبد آنان بالا یا پایین بود مورد مطالعه قرار دادند. انباشت چربی افراطی در کبد به سلامت بدن آسیب می‌زند و سطح بالای چربی در بدن مردان موجب می‌شود آنان به بیماری کبد چرب غیرالکلی مبتلا شوند.

 

شرکت‌کنندگان در آزمایش دو رژیم غذایی با میزان مواد قندی بالا و مواد قندی پایین را دنبال کردند.

 

متخصصان دریافتند مبتلایان به بیماری کبد چرب غیرالکلی که رژیم غذایی حاوی مواد قندی زیاد داشتند دچار تغییراتی در سوخت و ساز چربی می‌شوند و این تغییرات با خطر فزآینده ابتلا به بیماری قلبی، حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است.

 

به گزارش هلث دی‌نیوز، همچنین تغییرات مشابهی در کبد افراد سالم هم که دارای سطح پایین چربی کبد بودند مشاهده شد.

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:15
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

دانشمندان در یک پژوهش جدید کشف کرده‌اند کودکانی که دچار مشکلات خواندن و نوشتن هستند، یا افرادی که به خوانش‌پریشی، یا "دیسلکسیا"(Dyslexia) مبتلا هستند، ممکن است مشکلات شنوایی نیز داشته باشند.
به گزارش ایسنا و به نقل از تلگراف، محققان در دانشگاه کاونتری در این پژوهش دریافتند که 25 درصد از شرکت کنندگان بین 8 تا 10 سال که مشکل خواندن داشتند، دارای نارسایی شنوایی خفیف هستند که والدین و معلمان‌شان از آنها اطلاعی ندارند.

 

در یک پژوهش که بر روی 196 نوجوان انجام شد، مشخص شد که یک چهارم از آنهایی که به "دیسلکسیا" مبتلا هستند دارای مشکلات شنوایی تشخیص داده نشده بوده و یک سوم کودکانی که عفونت‌های مکرر گوش را تجربه کرده بودند در خواندن و نوشتن مشکل داشتند.

 

این محققان می‌گویند که مشکلات شنوایی می‌تواند سبب شود تا دانش آموزان نتوانند درک کنند که چگونه صداها و زبان می‌توانند بر روی کاغذ به کلمه تبدیل شوند.

 

دکتر "هلن بیدمور"، نویسنده این پژوهش اظهار کرد: "بسیاری از کودکان در مدرسه ممکن است دارای کم شنوایی خفیف ناشناخته ای باشند که امکان رسیدگی به برنامه‌های درسی را برای آنها دشوار می‌کند."

 

محققان می‌گویند که با استفاده از روش‌های غربالگری شنوایی کنونی نمی‌توان این کودکان را شناسایی کرد و به والدین توصیه می‌شود که برای شناسایی این مشکل در کودکان خود، شنوایی آنها را به صورت دقیق‌تر و بیشتری آزمایش کنند.

 

کاهش شنوایی خفیف و متوسط ​​باعث می‌شود که درک گفتار مشکل به نظر برسد، به خصوص در محیط کلاس درس با سر و صداهای پس زمینه و عوامل دیگری که باعث پرت شدن حواس می‌شود.

 

بنابراین کودکان مبتلا به عفونت‌های مکرر گوش و مشکلات مربوط به شنوایی دقیقا در زمانی که این اطلاعات در مراحل اولیه یادگیری خواندن بسیار مهم است، دچار مشکل می‌شوند.

 

این پژوهش در Developmental Science منتشر شده است.

 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:14
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیق جدید نشان می دهد قرارگیری در معرض آلودگی هوا در مسیر رفتن به مدرسه می تواند تاثیرات مضری بر رشد حافظه کاری کودکان داشته باشد. 
به گزارش مهر، محققان موسسه سلامت بارسلونا به رابطه بین کاهش حافظه کاری و قرارگیری در معرض ذرات ریز کمتر از ۲.۵ میکرومتر و کربن سیاه ناشی از ترافیک جاده ای در طول پیاده روی به سوی مدرسه و بازگشت از آن دست یافتند.

 

یافته های یک مطالعه اولیه هم نشان می دهد ۲۰ درصد دوز روزانه کربن سیاه در طول رفت و آمدهای شهری توسط کودکان استنشاق می شود.

 

مار آلواز پدرول، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «نتایج مطالعات ابتدایی نشان داده است قرارگیری کوتاه مدت در معرض آلاینده های با غلظت بسیار بالا می تواند تاثیر بسیار نامناسبی بر سلامت داشته باشد.»

 

وی در ادامه می افزاید: «تاثیرات مخرب آلودگی در کودکان مشهودتر است چراکه ظرفیت ریه شان کوچک و میان تنفس شان بیشتر است.»

 

این مطالعه در بارسلونا و با بالغ بر ۱۲۰۰ کودک ۷ تا ۱۰ ساله انجام شده که همگی مسیر خانه تا مدرسه را هر روز پیاده می رفتند.

 

حافظه کاری و ظرفیت توجه کودکان چندین بار در طول مطالعه ۱۲ ماهه ارزیابی شد.

 

این قرارگیری در معرض هوا در طول دوره مشابه برمبنای میزان کوتاه ترین فاصله پیاده روی تا مدرسه محاسبه شد.

 

آنالیز آماری یافته ها آشکار ساخت که قرارگیری در معرض ذرات ریز کمتر از ۲.۵ میکرومتر و کربن سیاه با کاهش رشد حافظه کاری مرتبط بود.

 

محققان تاکید می کنند یافته های این مطالعه به معنای استفاده از وسائط نقلیه توسط کودکان برای رفتن به مدرسه نیست، بلکه باید به کاهش آلودگی هوا توجه شود.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:13
سلامت و بهداشت جامعه




 

 

مطالعه جدید نشان می دهد نوشیدن ۱.۵ لیتر آب اضافی می تواند احتمال عود مجدد عفونت مجاری ادراری را در زنان کاهش دهد.
به گزارش مهر، به گفته محققان ۴۰ تا ۶۰ درصد زنان در طول عمرشان مبتلا به عفونت مجاری ادراری خواهند شد و در یک نفر از چهار نفر این زنان به دلیل عدم رعایت موارد احتیاطی مجدداً عفونت عود می کند.

 

توماس هوتون، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه میامی، در این باره می گوید: «نوشیدن آب، راهی مطمئن و آسان برای پیشگیری از عفونت آزاردهنده مجاری ادراری است.»

 

مطالعات آشکار ساخته است که در زنان در مقایسه با مردان لوله مجاری ادراری کوتاه تر است و همین مسئله باعث می شود که باکتری ها از مقعد و واژن به مثانه منتقل شوند و زنان در برابر ابتلا به عفونت مجاری ادراری آسیب پذیرتر باشند.

 

از اینرو محققان تاکید می کنند نوشیدن مایعات بیشتر باعث افزایش میزان تخلیه باکتری از مثانه و کاهش میزان باکتری های وارد شده از واژن به مثانه می شود.

 

هوتون در ادامه می افزاید: «نوشیدن آب بیشتر فرصت چسبیدن باکتری ها را به سلول های پوشش مجاری اداری، که علت اصلی بروز عفونت است، کاهش می دهد.»

 

در این مطالعه، محققان بالغ بر ۱۴۰ زن سالم را قبل از سن یائسگی ارزیابی کردند.

 

زنانی که میزان مصرف آب را افزایش می دهند ۱.۶ برابر در معرض ابتلا به عفونت های مجاری ادراری قرار دارند، درحالیکه زنانی که کم آب می نوشند، ۳.۱ برابر بیشتر در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار دارند.

 

هوتون در پایان تاکید می کند: «اگر زنان به طور مکرر دچار عفونت مجاری ادرار می شوند و به دنبال شیوه ای برای کاهش این مشکل خود هستند، باید میزان مصرف اب اشامیدنی اش را افزایش دهند.»

 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:12
سلامت و بهداشت جامعه


 

 

یک متخصص بیماری های مغزی گفت: مصرف سیگار و الکل، ضربات مغزی در سنین جوانی، فشار خون، دیابت و کلسترول خون،افسردگی های طولانی مدت، احتمال آلزایمر در دوران سالمندی را چند برابر می کند. 
دکتر مریم نوروزیان در گفتگو با  مهر، افزود: بیماری آلزایمر یک بیماری وابسته به سن است که عمدتا سالمندان را درگیر خود میکند و به صورت خیلی نادر در افراد کمتر از ۶۵ سال دیده می شود.

 

وی ادامه داد: از سن ۶۵ سالگی به بالا حدود ۱۰ درصد افراد مبتلا به آلزایمر می شوند و خطر ابتلا به آن هر ۵ سال دو برابر می شود بطوریکه شیوع آن در افرادی که به سن ۸۵ سالگی می رسند حدود ۴۷ درصد است.

 

نوروزیان تصریح کرد: تخمین زده شده که حدود ۷۰۰ هزار بیمار آلزایمر در کشور وجود دارد؛البته این آمار بر حسب جمعیت حدس زده شده و تاکنون مطالعه دقیقی در این مورد انجام نشده است.

 

مدیر گروه طب سالمندی دانشگاه تهران: در گذشته امید به زندگی در جامعه ما پایین بود ولی درحال حاضر امید به زندگی در زنان ایرانی به سن ۷۶ سال و در مردان به سن ۷۳سال می رسد.

 

همچنین ادامه داد: طبق آخرین بررسی ها بیشترین سکته های قلبی در رنج سنی ۵۰تا ۶۰ سال است؛ فرد بعد از سکته قلبی، خطر ایجاد بیماری دمانس و آلزایمر در آن چند برابر می شود.

 

وی تصریح کرد: پیشگری از آلزایمر می بایست از کودکی شروع شود. کسانی که ژن آلزایمر را از پدر و مادرشان به ارث برده اند بیشتر در خطر ابتلا به این بیماری هستند. یاد گرفتن و آموختن سبب فعالیت مغز می شود و از آلزایمر جلوگیری می کند.

 

متخصص بیماری های مغزی اظهار کرد: آمار های جهانی نشان می دهد که شیوع آلزایمر در کشورهای در حال توسعه زیاد است که یکی از علت های آن می تواند بی سوادی باشد. آموخته ها باعث رشد سیناپس های مغزی می شوند و کمتر در خطر ابتلا به این بیماری قرار می گیرند. علاوه بر این افراد باسواد، بیشتر آگاهی دارند و بهتر از خود مراقبت می کند.

 

وی افزود: کسانی که در ۷ سال اول زندگی خود در روستا زندگی کرده اند بیشتر در معرض به خطر ابتلا به آلزایمر هستند، چون در معرض محرک های محیطی نبوده اند.

 

نوروزیان ادامه داد: مصرف سیگار و الکل، ضربات مغزی در سنین جوانی، فشار خون، دیابت و کلسترول خون، تبعات آلزایمر را در دوران سالمندی چند برابر می کند. همچنین افسردگی های دراز مدت در طول زندگی ، روابط اجتماعی و فعالیت فیزیکی بدن از عوامل ابتلا به آلزایمر است.

 

این متخصص بیماری های مغزی گفت: توصیه می شود افراد حتی در سن پنجاه سالگی ورزش را شروع کنند. سه روز در هفته پیاده روی تند کفایت می کند.

 

وی در آخر اظهار کرد: چیزهای جدید بیاموزید و مغزتان را فعال نگه دارید. زنان خانه دار می توانند هنرهای جدید مانند بافتنی و خیاطی بیاموزند و جوانتر ها نیز با یادگیری زبان دوم می‌توانند خطر ابتلا به آلزایمر را تا ۴ برابر در دوران سالمندی از خود دور کنند.

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:11
سلامت و بهداشت جامعه

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: در سال ۱۳۹۴ از تعداد ۳۷۴ هزار مرگ ایجاد شده حدود ۵۵ درصد یعنی ۲۰۲ هزار مرگ در سنین زیر ۷۰ سال رخ داده که از این تعداد حدود ۹۰ هزار مرگ زیر ۵۵ سال اتفاق افتاده است که قابل پیشگیری بوده است. 
به گزارش ایسنا، دکتر رضا ملک‌زاده در حاشیه مراسم افتتاح چند طرح عمرانی پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای اولین بار در مشهد مطالعه کوهورت بزرگی در دست اقدام است و در کنار این مهم بیوبانک دانشگاه نیز ایجاد شده است که این زیرساخت‌ها، نیاز اساسی دانشگاه‌هایی است که تلاش دارند مشکل سلامت را حل کنند.

 

وی افزود: یکی از عوامل پیشرفت دانشگاه‌های بزرگ کشور انجام مطالعات بر روی بیماری‌ها با به دست آوردن اطلاعات است و هر آن چه اکنون به عنوان علم پزشکی در جهان قابل مشاهده است، حاصل این تلاش‌ها است.

 

ملک‌زاده پیشگیری از مرگ‌های زودرس را در کشور مهم ارزیابی کرد و گفت: در ایران ۵۵ درصد مرگ‌ها در سنین زیر ۷۰ سال رخ می‌دهد، در سال ۱۳۹۴ از تعداد ۳۷۴ هزار مرگ ایجادشده حدود ۵۵ درصد یعنی ۲۰۲ هزار مرگ در سنین زیر ۷۰ سال رخ داده است. 

 

وی اضافه کرد: از این تعداد حدود ۹۰ هزار مرگ زیر ۵۵ سال اتفاق افتاده است که قابل پیشگیری بوده است.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مرگ‌های ناشی از سکته‌های قلبی و مغزی را قابل پیشگیری دانست و اظهار کرد: ما باید در کشور به جایی برسیم که مرگ زودرس نداشته باشیم و این یکی از رسالت‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است.

 

ملک زاده افزود: باید گروه‌های مختلف دانشگاه در بستر فناورانه ایجاد شده قرار گیرند. در حقیقت زمانی به موفقیت می‌رسیم که بتوانیم بخش‌های بالین را به بخش‌های فناور متصل کنیم.

 

وی تصریح کرد: بخش فناور اکنون در مشهد کامل شده است و برای اولین بار این دانشگاه فرصت دارد که بسیاری از داروهای مورد نیاز مردم را که گران قیمت نیز هستند، تولید کند.

 

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مسیر هدف وزارت بهداشت جهت توسعه علمی کشور گام بر می‌دارد، گفت: این دانشگاه دارای فضای بسیار خوبی جهت توسعه بخش فناوری خود بوده و مشکل ما در دیگر دانشگاه‌ها نبود این فضا است.

 

بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی تصریح کرد: با ایجاد این فضا اکنون مشهد این امکان را دارد که پژوهش‌ها و تحقیقات خود را به سمت ارتقای سلامت جامعه هدایت کند.

چهارشنبه 3/8/1396 - 14:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته