• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1311روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

 بوی بد دهان ممکن است از کمبود ویتامین ب۳ (B3) ناشی شود

 

خستگی یکی از شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به کمبود ویتامین است، اما کمبود ویتامین همیشه به شکل خستگی ظاهر نمی‌شود. گاهی ممکن است مشکلاتی در بدن‌مان ایجاد شوند که خیلی از ما نمی‌دانیم از کمبود ویتامین ناشی شده‌اند.

در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد ۷ نشانه‌‌ی کمبود ویتامین و منابع غذایی تأمین‌کننده‌ی ویتامین‌های ضروری بدن بیشتر بدانیم.

 

۱. دردهای عضلانی

چنانچه به صورت مداوم و بدون هیچ دلیل مشخصی، مثلا بدون اینکه تمرینات ورزشی سنگین انجام داده باشید، دردهای عضلانی دارید، شاید به کمبود ویتامین D مبتلا هستید. علیرغم شیوع بالای کمبود ویتامین D، چون نشانه‌های کمبود این ویتامین خیلی واضح نیستند، تشخیص آن می‌تواند دشوار باشد. با توجه به اینکه ویتامین D در سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و عضلات نقش دارد، اگر به همراه دردهای عضلانی، دندان‌ها و استخوان‌های‌تان هم مشکل دارد، لازم است سطح این ویتامین در بدن‌تان اندازه‌گیری شود.

 

برای اینکه به کمبود ویتامین D دچار نشوید، روزانه در معرض نور آفتاب قرار بگیرید و در رژیم غذایی خود از شیر یا سایر فرآورده‌های لبنیِ غنی شده با ویتامین D مثل ماست و پنیر کُلبه (نوعی پنیر نرم با طعم ملایم) استفاده کنید. ماهی‌های چرب مثل سالمون یا ماهی‌ تُن نیز از جمله منابع ویتامین D به شمار می‌روند که به دلیل خطر رسوب جیوه در بدن بهتر است بیشتر از دو بار در هفته مصرف نشوند.

 

۲. کِرِختی پاها

چنانچه در ناحیه‌ی پاها احساس کرختی یا بی‌حسی می‌کنید و در راه رفتن‌تان هم مشکل ایجاد شده است (مثلا تعادل ندارید یا اغلب زمین می‌خورید)، شاید به کمبود ویتامین ب۱۲ (B12) مبتلا هستید. حتما می‌پرسید چرا؟ چون ویتامین B12 برای سلامت و عملکرد مغز و دستگاه عصبی ضروری است. اگر سطح این ویتامین کم شود، مغز به دشواری می‌تواند با اعصاب بدن ارتباط برقرار کند و به همین دلیل به بی‌حسی و مشکلات تعادل دچار خواهید شد.

 

برای افزایش سطح ویتامین B12، مصرف مواد غذایی حیوانی مثل ماهی، مرغ و فرآورده‌های لبنی و نیز مواد غذایی گیاهی مثل جایگزین‌های شیر یا گوشت و غلات صبحانه که با ویتامین B12 غنی شده باشند، توصیه شده است.

 

۳. مشکل دید در شب

آیا چون شب‌ها مشکل دید دارید، ترجیح می‌دهید همیشه بعد از شام در منزل بمانید و بیرون نروید؟ گاهی مشکل دید در شب به کمبود ویتامین آ (A) مربوط می‌شود. ویتامین A در ساختن رنگدانه‌های سلول‌های گیرنده‌ی نوری در چشم‌ها و کمک به دید در نور کم مؤثر است. کمبود ویتامین A موجب می‌شود شب‌ها نتوانید دید واضحی داشته باشید و شاید حتی به سایر اختلالات بینایی مثل دِژِنِراسیون ماکولا (تخریب لکه‌‌ی زرد) نیز دچار شوید.

 

سبزیجات دارای برگ سبز مثل اسفناج و کلم‌‌برگ، سبزیجات دارای رنگدانه‌های نارنجی مثل هویج، سیب‌زمینی شیرین، فلفل دلمه‌ای نارنجی، طالبی و تخم‌مرغ از جمله منابع ویتامین A هستند.

 

 

خستگی یکی از شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به کمبود ویتامین است

 

۴. عکس‌العمل‌های کُند

آیا در گرفتن توپ کُند هستید؟ آیا حین رانندگی وقتی کسی ناگهان جلوی ماشین‌تان سبز می‌شود، نمی‌توانید سریع ترمز بگیرید؟ شاید این تأخیرها ناشی از کمبود ویتامین ای (E) باشد و نه بی‌دست‌وپا بودن شما. ویتامین E برای سلامت دستگاه عصبی مفید است و مثل ویتامین B12 به برقراری ارتباط بین مغز و اعصاب کنترل‌کننده‌ی عضلات و عکس‌العمل‌ها کمک می‌کند. کمبود ویتامین E موجب دشوارتر شدن برقراری این ارتباط می‌شود.

 

جوانه‌ی گندم غنی‌ترین منبع تأمین‌کننده‌ی ویتامین E خوانده شده است، پس این ماده‌ی مغذی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. تخم‌مرغ، مایونز، گوشت اندام (organ meat) یا همان احشاء خوراکی، مغزها، دانه‌ها و آووکادو نیز از جمله سایر منابع ویتامین E به شمار می‌روند.

 

۵. دیر التیام یافتن زخم‌ها

آیا وقتی دست‌تان را می‌بُرید یا جراحت دیگری برای‌تان پیش می‌آید، زخم‌های‌تان دیر التیام می‌یابند؟ شاید بخشی از این مشکل ناشی از کمبود ویتامین سی (C) باشد. سلول‌های پوستی و سایر سلول‌هایی که پس از ایجاد جراحت باید خودشان را به منظور شروع فرآیند التیام بازسازی کنند، به ویتامین C و همچنین ویتامین A و زینک (روی) نیاز دارند. التیام زخم‌ها بدون میزان کافی از این مواد مغذی دشوارتر خواهد شد و به همین دلیل احتمال عفونی شدن زخم‌ها افزایش می‌یابد.

 

برای اینکه به کمبود ویتامین C مبتلا نشوید، مصرف روزانه‌ی مرکبات مثل گریپ‌فروت و انواع لیموها و نیز سبزیجات دارای برگ سبز مثل اسفناج، مَنداب یا همان آراگولا و کلم‌برگ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

 

۶. احساس افسردگی

علائم کمبود ویتامین همیشه در جسم ظاهر نمی‌شوند. همه‌ی ما ممکن است گاهی وقت‌ها دل‌مان بگیرد، اما چنانچه متوجه شدید که این مشکل در حال وخیم‌تر شدن است، طوری که افسردگی گرفته‌اید یا بیشتر روزها غمگین هستید، شک کنید که شاید به کمبود ویتامین ب۱ (B1) مبتلا شده‌اید. این ویتامین مثل ویتامین B12 برای سلامت سلول‌های عصبی و مغزی ضروری است.

 

کمبود ویتامین B1 در عملکرد این سلول‌ها اختلال ایجاد می‌کند و در نتیجه‌ ممکن است به مشکلات روانی مثل افسردگی دچار شوید. کمبود این ویتامین به ندرت اتفاق می‌افتد، اما در افراد الکلی، مبتلایان به بیماری کرون (نوعی بیماری التهابی روده) یا بی‌اشتهایی (آنورِکسیا) ممکن است بروز کند.

منابع غذایی حاوی این ویتامین عبارتند از گوشت قرمز و سفید، گوشت احشاء مثل کبد، نخود، لوبیا، عدس و مِلاس سیاه (شربتی غلیظ که از چغندرقند یا نیشکر به دست می‌آید).

 

۷. بوی بد دهان

بوی بد دهان ممکن است از کمبود ویتامین ب۳ (B3) ناشی شود، به ویژه اگر خوب مسواک می‌زنید و نخ دندان استفاده می‌کنید و به طور کلی در رعایت بهداشت دهان و دندان کوشا هستید. کمبود ویتامین B3 به ضعیف شدن عملکرد کبد می‌انجامد.

کبد روی عملکرد صحیح معده و روده‌ها تأثیر می‌گذارد و به همین دلیل اختلال در عملکرد آن به مشکلات گوارشی و در نهایت بوی بد دهان منجر خواهد شد. این کمبود در افراد الکلی موجب کاهش سطح انرژی می‌شود.

 

برای جلوگیری از ابتلا به کمبود ویتامین B3، مصرف احشاء خوراکی، ماهی‌های چرب، دانه‌ی آفتابگردان و سبزیجاتی مثل چغندر توصیه شده است.

به طور کلی، کمبود ویتامین چیزی نیست که تشخیص آن از سوی خودِ افراد به سادگی امکان‌پذیر باشد. چنانچه احساس می‌کنید علائمی دارید که شاید به کمبود ویتامین مربوط باشند، حتما با یک پزشک مشورت کنید و از مصرف خودسرانه‌ی قرص‌ها و مکمل‌های ویتامین بپرهیزید.

 

یک آزمایش خون ساده سطوح ویتامین‌ها در بدن‌تان را مشخص می‌کند و پزشک در صورت مشاهده‌ی هر نوع کمبودی در سطوح ویتامین‌ها راهنمایی‌های لازم را برای بازگشت به وضعیت عادی در اختیارتان خواهد گذاشت.

شنبه 6/8/1396 - 15:11
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

نتایج یک مطالعه نشان می دهد کودکان مبتلا به آسم در صورت زندگی در نزدیکی پارک ها و فضاهای سبز، کمتر متحمل درد و رنج ناشی از بیماری شان می شوند. 
به گزارش مهر، محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا اذعان می کنند کودکی که در کنار پارک زندگی می کند به طور میانگین ۵ روز دارای علائم بیماری خواهد بود و کودک ساکن در ۳۰۵ متری پارک، دارای شش روز علائم آسمی خواهد بود.

 

به گفته محققان، در بین کودکان با سن بیشتر، آنهایی که در جوار پارک زندگی می کردند به طور میانگین ۵ روز دارای علائم بیماری بودند، درحالیکه کودکان ساکن در ۱۵۲ متری پارک ها، دارای ۶ روز علائم بیماری بودند.

 

کله دپریست، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «زندگی در محیط های شهری موجب افزایش ریسک آسم در دوره کودکی می شود و فاکتورهای مرتبط با زندگی شهری، نظیر آلودگی هوا، هم در افزایش شدت آسم و عدم کنترل موثر آن دخیل هستند.»

 

وی در ادامه می افزاید: «این تاثیر برای کودکان شش سال و بالاتر بیشتر است. شاید به این خاطر که آنها در مقایسه با کودکان کوچک تر آزادی بیشتری برای رفتن به مکان های مختلف دارند.»

 

محققان این مطالعه با والدین ۱۹۶ کودک ۳ تا ۱۲ سال مصاحبه کردند و همه آنها حداقل دو بار در طی سال گذشته به دلیل آسم در بیمارستان بستری شده بودند.

 

محققان از والدین پرسیدند هر کودک چند روز دارای علائمی مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه و خس خس سینه بوده است.

 

در عین حال، فاصله بین آدرس خانه کودکان و نزدیک ترین فضای سبز را نیز ترسیم کردند.

 

بعد از بررسی تمام داده ها به این نتیجه رسیدند که هر چقدر فاصله محل سکونت تا فضای سبز کمتر باشد تعداد دفعات حمله آسم کمتر خواهد شد.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:31
سلامت و بهداشت جامعه



 

 

دانشمندان در موسسه اکتشافات پزشکی "استنفورد برنهام" (Sanford Burnham Prebys) در سن دیگو، کالیفرنیا، از روشی جدید برای تصویربرداری اپتیکی از تومورها با شفافیتی بی‌سابقه و با استفاده از "نقاط کوانتومی"(quantum dots) بهره گرفتند. 
به گزارش ایسنا و به نقل از لینکف، "کوانتوم دات" (Quantom dot یا QD) یا نقاط کوانتومی نیمه‌رساناهایی هستند که امروزه استفاده‌های گوناگونی در صنعت و پزشکی دارند.

 

در صنعت از کوانتوم دات‌ها برای ساخت لامپ‌های ال‌ای‌دی، باتری‌های خورشیدی و... استفاده می‌گردد. در پزشکی نیز از آنها برای طراحی و ساخت نانو بیوحسگرهای بسیار حساس و با پایداری نوری بالاتر نسبت به رنگ‌ریزه‌های مرسوم استفاده می‌شود.

 

این نانو ساختارها ذرات کوچکی هستند که تنها چند نانومتر عرض دارند و زمانیکه با پرتو نور تحریک می‌شوند، یک طول موج خاص تولید می‌کنند.

 

نقاط کوانتومی به خودی خود کاملا روشن هستند اما سیگنال‌های آنها توسط نقاط کوانتومی دیگر که در مجاورت آنها قرار دارند، رنگ می‌بازند.

 

این تیم برای پاکسازی این سیگنال‌ها و مشاهده هرچه دقیق‌تر تومورها از ماده‌ای به "نقش افکن" (etchant) استفاده کردند.

 

این تکنیک با تزریق نقاط کوانتومی به جریان خون به منظور گردش در داخل بدن انجام می‌شود، که بعضی از آنها به سلول‌های سرطانی نفوذ می‌کنند.

 

در حالی که تشخیص نقاط کوانتومی داخل سلول‌ها به راحتی انجام می‌شود، نقاط کوانتومی که در جریان خون گردش می‌کنند، عمدتا به عنوان نویز قابل مشاهده هستند.

 

محققان با تزریق etchant به جریان خون که فلورسانس نقاط کوانتومی را خاموش می‌کند، نقاط کوانتومی شناور آزاد را تاریک کرده و این در حالی است که آنهایی که داخل سلول‌ها هستند همچنان دیده می‌شوند.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:29
سلامت و بهداشت جامعه


 

در مطالعه جدید محققان، از فواید سلامت قهوه در کاهش ریسک ابتلا به دیابت حمایت می شود. 
به گزارش  مهر، متخصصان سلامت در سراسر جهان دیابت را قاتل خاموش می نامند. حتی یک علامت واحد نشاندهنده شروع بیماری می تواند نگران کننده باشد.

 

بیماری دیابت هم می تواند ارثی باشد و هم به دلیل سبک زندگی ناسالم ایجاد شود.

 

حال محققان موفق به شناسایی ترکیبی در نوشیدنی قهوه شده اند که ممکن است ریسک ابتلا به دیابت نوع۲ را کاهش دهد.

 

محققان دانشگاه آرهوس دانمارک دریافته اند به نظر می رسد یکی از ترکیبات قبلا آزمایش نشده موجود در قهوه موجب بهبود عملکرد سلول و حساسیت انسولین در موش های آزمایشگاهی شده است.

 

این یافته می تواند توسعه داروهای جدید را برای درمان یا حتی پیشگیری از بیماری به همراه داشته باشد.

 

مطالعات قبلی نشان می دهد که یک ترکیب موجود در قهوه به نام «کافیستول» باعث افزایش ترشح انسولین در سلول های پانکراس (لوزالمعده) در هنگام قرارگیری در معرض گلوکز می شود.

 

کافیستول همچنین موجب افزایش جذب گلوکز در سلول های عضلانی به اندازه مشابه با دارو ضددیابتی معمول تجویزشده می شود.

 

محققان در این آزمایش، موش های مستعد ابتلا به دیابت نوع۲ را به سه گروه تقسیم کردند. دو گروه از موش ها با دوز مختلف کافیستول تغذیه شدند.

 

بعد از ۱۰ هفته، هر دو گروه موش های تغذیه شده با کافیستول دارای میزان پایین تر گلوکز خون بوده و میزان ترشح انسولین شان در مقایسه با گروه کنترل که هیچ ترکیبی دریافت نکرده بودند، بهبود یافته بود.

 

از سوی دیگر کافیستول منجر به هیپوگلیسمی یا قند خون پایین، که از عوارض جانبی برخی از داروهای ضددیابتی است، نشد.

 

محققان معتقدند مصرف روزانه کافیستول می تواند شروع دیابت نوع۲ در موش ها را به تاخیر انداخته و کاندید خوبی برای تولید داروهای برای درمان یا پیشگیری از بیماری در انسان باشد.

 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:29
سلامت و بهداشت جامعه

 

تحقیق جدید نشان می دهد زنانی که حداقل به یک کودک شیر داده باشند کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آندومتریوز قرار دارند. 
به گزارش  مهر، بیماری آندومتریوز مشکلی مزمن و غالبا همراه با درد است و زمانی روی می دهد که پوشش درونی رحم خارج از اندام تناسلی بر روی لوله های فالوپ، تخمدان ها و یا منطقه ای دیگر رشد می کند.

 

لسلی فارلاند، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان زنان و بریگام بوستون، در این باره می گوید: «ما دریافتیم زنانی که مدت زمان بیشتری به نوزادشان شیر داده بودند، با احتمال کمتر ابتلا به بیماری آندومتریوز مواجه بودند.»

 

وی در ادامه می افزاید: «با در نظر گرفتن ماهیت مزمن بیماری آندومتریوز و تعداد کم فاکتورهای پرخطر قابل اصلاح آن، شیردهی ممکن است رفتار قابل اصلاح مهمی در جهت کاهش ریسک بروز آندومتریوز در بین زنان بعد از بارداری باشد.»

 

این مطالعه شامل هزاران زن بود که از سال ۱۹۸۹ در مطالعه شرکت کرده بودند و به مدت دو دهه تحت نظر بودند. محققان دریافتند در طول این مدت، حدود ۳۳۰۰ زن بعد از زایمان اولین فرزندشان مبتلا به آندومتریوز شده بودند.

 

سپس محققان بر رفتار شیردهی بخصوص مدت زمان شیردهی در زنان تمرکز کردند.

 

یافته ها نشان داد ریسک آندومتریوز در زنان به ازای هر سه ماه شیردهی بیشتر بعد از هر بارداری تا ۸ درصد کاهش داشت.

 

مطالعه همچنین نشان داد زنانی که ۱۸ ماه یا بیشتر در طول سال های باروری خود که ممکن است شامل چندین بارداری باشد، به نوزادشان شیر داده باشند با ۳۰ درصد ریسک کمتر ابتلا به آندومتریوز مواجه هستند.

 

به گفته محققان، توقف موقت عادت ماهیانه در طول شیردهی بلافاصله بعد از زایمان ممکن است دلیل احتمالی کاهش ریسک ابتلا به آندومتریوز باشد. همچنین تغییرات هورمونی مرتبط با شیردهی هم در این زمینه نقش دارند.

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:28
سلامت و بهداشت جامعه

 


مطالعه جدید نشان می دهد جایگزینی میکروب های روده با پروبیوتیک ها به پیشگیری و درمان سرطان روده از طریق کاهش التهاب و توقف رشد تومورها کمک می کند.
به گزارش سلامت نیوز، محققان دانشگاه کلمبیا آمریکا دریافتند کنترل میکروب های روده تولیدکننده هیستامین موجب کاهش التهاب و تشکیل تومور در موش های شد که خودشان توانایی تولید هیستامین را نداشتند.

 

این نتایج نشان می دهد تعویض میکروبیوم روده با پروبیوتیک ها ممکن است شیوه جدید پیشگیرانه یا درمانی برای بیمارانی باشد که در معرض ریسک سرطان روده مرتبط با التهاب روده هستند.

 

جیمز ورسالوویچ، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه میکروب های که در بدن ما زندگی می کنند تشخیص و درمان بیماری های انسانی را تسهیل می کند. تنها با بکارگیری شیوه های پیشگیری سرطان براساس رژیم غذایی، می توانیم ریسک ابتلا به سرطان را کاهش دهیم.»

 

 مطالعات قبلی نشان داده است که هیستامین، ماده شیمیایی تولید شده توسط بدن که به خاطر نقشش در بیماری های آلرژیک شناخته شده است، ممکن است اثر ضد توموری بالقوه هم داشته باشد.

 

در مطالعه جدید، پژوهشگران به بررسی این موضوع پرداختند که ایا پروبیوتیک L reuteri ۶۴۷۵، که قادر به تولید هیستامین است، دارای توانایی کاهش فراوانی و شدت ابتلا به سرطان روده مرتبط با التهاب در موش های فاقد توانایی تولید هیستامین در بدن خودشان، هم بود.

 

موش های تحت آزمایش به طور خوراکی L reuteri ۶۴۷۵ حاوی ژن هیستیدین دکربوکسیلاز برای تولید هیستامین دریافت کردند؛ موش های کنترل، L reuteri فاقد ژن تولیدکننده هیستیدین دکربوکسیلاز دریافت کردند.

 

 

 

بعد و قبل از دریافت درمان واحد برای تحریک تشکیل تومور در موش ها، پروبیوتیک هم به آنها داده شد.

 

پانزده هفته بعد، موش ها کشته شده و بافت شان برای مطالعه برداشته شد.

 

حیوانات درمان شده با L reuteri ۶۴۷۵، افزایش تجلی آنزیم هیستیدین دکربوکسیلاز باکتریایی و مقدار هیستامین را در روده هایشان نشان دادند.

 

محققان با استفاده از روش PET (توموگرافی انتشار پوزیترون) مشاهده کردند این موش ها در مقایسه با موش های گروه کنترل، تومورهای کمتر و کوچک تری داشتند.

 

محققان عنوان می کنند درمان با پروبیوتیک تولیدکننده هیستامین موجب کاهش واکنش های التهابی مرتبط با افزایش ریسک رشد تومور می شود.

 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:26
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

نتایج تحقیق جدید نشان می دهد حفظ وزن سالم، رفتار شماره ۱ پیشگیری از فشارخون بالاست.
به گزارش مهر، نتایج محققان دانشگاه آلاباما آمریکا نشان می دهد حفظ وزن سالم در میانسالی می تواند به حفظ فشارخون پایین کمک کند.

 

جان بوث، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «افزایش فشارخون در سنین جوانی با بیماری قلبی و سکته مرتبط است. ما در این مطالعه تاثیر بلندمدت حفظ وزن سالم را بر فشارخون بالا ارزیابی کردیم.»

 

بوث و همکارانش در این مطالعه تاثیرات پنج رفتار سالم را بررسی کردند:

 

- هرگز سیگار نکشیدن؛

 

- عدم مصرف نوشیدنی های الکلی؛

 

- رژیم غذایی سالم؛

 

- فعالیت فیزیکی متوسط تا شدید به میزان ۱۵۰ دقیقه یا بیشتر در هفته؛

 

- حفظ وزن سالم.

 

این مطالعه شامل حدود ۴۷۰۰ فرد داوطلب ۱۸ تا ۳۰ بود. زمان آغاز مطالعه سال های ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ بود. در طول ۲۵ سال بررسی این افراد، محققان فشار خون و رفتارهای سالم افراد را هشت بار اندازه گیری کردند.

 

افراد دارای وزن سالم ۴۱ درصد کمتر در معرض ابتلا به فشارخون بالا در میانسالی قرار داشتند.

 

همچنین افرادی که حداقل چهار رفتار سالم در این دوره داشتند، ۲۷ درصد کمتر در معرض ریسک ابتلا به فشارخون بالا در میانسالی قرار داشتند.

 

محققان دریافتند حفظ فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم ارتباط خاصی با فشارخون بهتر نداشت.

 

اما به نظر می رسد حفظ وزن سالم از سایر رفتارها به مراتب مهم تر است، اما این به معنای نادیده گرفتن سایر رفتارهای سالم نیست. چراکه سایر رفتارهای سالم برای حفظ وزن متناسب بدن لازم هستند و بدون رژیم غذایی سالم و ورزش این امر محقق نمی شود.

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:25
سلامت و بهداشت جامعه


 

محققان "موسسه فناوری ماساچوست"(ام.آی.تی-MIT) در پروژه‌ای چندین ساله موفق شدند با استفاده از امواج صوتی نمونه‌های خون را در چند دقیقه جداسازی کنند.
 به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، تیمی از محققان دانشگاه ام.آی.تی در سال‌های گذشته موفق شده‌ بودند با استفاده از امواج صوتی سلول‌های خونی را جدا کنند، حال همان تیم در ادامه تحقیقات خود با همکاری چندین موسسه دیگر موفق شدند این فناوری را یک گام به جلوتر ببرند و دیگر اجزای نمونه‌های خون نظیر "اگزوسام"(Exosome) را نیز جدا کنند.

 

این پیشرفت می‌تواند در تشخیص سریع بیماری‌های مرتبط با اعصاب و همچنین سرطان بسیار کمک‌کننده باشد.

 

این فرایند تمرکز ویژه‌ای بر روی جداسازی اگزوسام دارد. این مواد نانوبسته‌های حامل پروتئین هستند و یکی از مهمترین عوامل ایجاد بیماری‌ها، مشکلاتی است که اول در این ناقل‌های پروتئین دیده می‌شود.

 

دکتر "مینگ دائو"(Ming Dao)، محقق ارشد این پروژه گفت: این مواد اولین محلی هستند که مشکل در آنها ایجاد می‌شود، اگر بتوان آنها را از خون جدا کرده و به صورت مجزا مورد بررسی قرار داد، می‌توان به درک درستی از نحوه عملکرد آنها دست پیدا کرد.

 

در حالت معمول این جداسازی از نمونه‌های خون نیاز به سانتریفیوژهای پرسرعت دارد که دستگاه‌های بزرگی هستند و حمل آنها مشکل است و حدود 24 ساعت زمان می‌برد. نکته مهم‌تر در رابطه با روش معمول فعلی، این است که معمولا اگزوسام‌ها در این فرایند آسیب می‌بینند و تعداد کمی از آنها به طور کامل و سالم جدا می‌شوند.

 

امواج صوتی آکوستیک این کار را بسیار روان‌تر انجام می‌دهند و مدت زمان اعمال نیرو به اگزوسام‌ها در حدود یک ثانیه و حتی کمتر خواهد بود که یک پیشرفت قابل توجه محسوب می‌شود.

 

محققان برای این جداسازی، یک ماژول جدید به دستگاه جداساز قبلی خود اضافه کرده‌اند که با انتشار پالس‌های صوتی با فرکانس بالا، اگزوسام‌ها را به خوبی از نمونه خون جدا می‌کند.

 

با استفاده از این وسیله جداسازی اگزوسام‌ها در کمتر از 25 دقیقه انجام می‌شود و عملا یک روش سریع، ارزان و بهینه برای آنالیز نمونه‌های خون در دسترس محققان قرار می‌گیرد.

 

محققان این تیم در ادامه تلاش‌های خود به بررسی "نشانگرهای زیستی"(Biomarkers) که عامل ایجا بیماری‌های مختلف هستند، می‌پردازند.

 

نتایج این تحقیق در نشریه علمی Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

 

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:24
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

در خط لوله درمان تعداد کمی آنتی بیوتیک خوراکی وجود دارد، اما آنها فرمول های ضروری برای درمان عفونت های خارج از بیمارستان ها یا در محیط های با منابع محدود هستند. 
به گزارش مهر، سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است بحران جهانی مقاومت دارویی، که مسئول افزایش عفونت های تقریبا غیر قابل درمان در سراسر جهان است، می تواند باعث ایجاد تهدید بزرگتری شود چراکه جهان با کمبود آنتی بیوتیک ها مواجه است.

 

آنتی بیوتیک ها داروهای هستند که در درمان و پیشگیری از عفونت های باکتریایی استفاده می شوند. آنها ممکن است باکتری ها را کشته یا مانع رشدشان شوند.

 

طبق گزارش این سازمان، داروهای که در حال حاضر تحت توسعه بالینی هستند برای مقابله با تهدید در حال رشد مقاومت ضدمیکروبی ناکافی هستند.

 

به گفته سازمان بهداشت جهانی، اکثر داروهای که در حال حاضر در فاز بالینی هستند اصلاحات دسته های فعلی آنتی بیوتیک بوده و تنها راه حل های کوتاه مدتی هستند.

 

آنها گزینه های درمانی بسیار کمی هستند. افزایش مقاومت به عفونت ها تهدید بزرگی برای سلامت است که از آن جمله می توان به بیماری سل مقاوم به دارو اشاره کرد که سالانه موجب مرگ حدود ۲۵۰ هزار نفر می شود.

 

در ادامه عنوان می شود که نیاز فوری به سرمایه گذاری بیشتر در تحقیق و توسعه برای عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک از جمله سل، وجود دارد و در غیر این صورت مردم باید از عفونت های رایج و خطر جراحات ناشی از جراحی های کوچک بهراسند.

 

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:22
سلامت و بهداشت جامعه




 

محققان دریافتند سیگار کشیدن و HIV توام باهم فرد را در معرض ریسک بالای ابتلا به سرطان ریه حتی بالاتر از افراد سیگاری بدون ابتلا به HIV قرار می دهد. 
به گزارش مهر، محققان بیمارستان عمومی ماساچوست هشدار دادند افراد آلوده به ویروس HIV و تحت درمان ضدویروسی که سیگار می کشند، ۱۰ برابر بیشتر در معرض مرگ ناشی از سرطان ریه در مقایسه با ایدز هستند.

 

آنها دریافتند حدود ۲۵ درصد افراد تحت درمان های ضدHIV که همچنان به سیگار کشیدن ادامه می دهند بر اثر سرطان ریه خواهند مُرد.

 

در بین افراد سیگاری که در سن ۴۰ سالگی سیگارشان را ترک می کنند تنها ۶ درصد به دلیل سرطان ریه خواهند مُرد. همچنین آنها دریافتند افراد مبتلا به HIV که داروهای ضدویروسی دریافت می کنند اما سیگاری هم هستند، ۶ تا ۱۳ برابر بیش از HIV/AIDS، به دلیل سرطان ریه جان شان را از دست خواهند داد، که البته به شدت سیگار کشیدن و جنسیت شان نیز بستگی دارد.

 

کریشنا ردی، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «سیگار کشیدن و HIV ترکیب بدی هستند که به سرطان ریه منتهی می شوند.»

 

محققان با استفاده از مدل شبیه سازی کامپیوتری HIV، خطر ابتلا به سرطان ریه را در بین افرادی که مبتلا به HIV در ایالات متحده آمریکا بودند، بر اساس اینکه آیا آنها در حال حاضر یا سابقاً سیگاری بودند یا هرگز سیگاری نبوده اند، محاسبه کردند و به نتایج فوق رسیدند.

چهارشنبه 3/8/1396 - 15:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته