• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 837
تعداد نظرات : 483
زمان آخرین مطلب : 2441روز قبل
سخنان ماندگار

 قَالَ [علیه السلام]
لَنَا حَقٌّ فَإِنْ أُعْطِینَاهُ وَ إِلَّا رَكِبْنَا أَعْجَازَ الْإِبِلِ وَ إِنْ طَالَ السُّرَى .

و درود خدا بر او ، فرمود : ما را حقّى است اگر به ما داده شود ، و گرنه بر پشت شتران سوار شویم و براى گرفتن آن برانیم هر چند شب رُوى به طول انجامد.

چو در اموال و در امر حکومت
بود از بهر ما حقی بر امت
گر آن حق امتان در خاطر آرند
بگیریم ار که با ما واگذارند
تطاول را و گر که راه پویند
بحق ما تبرک ما بگویند
چو آنکس که بسان بنده خوار است
به پشت راکب اشترسوار است
هماره جان او در رنج و تاب است
بدشواری گرفتار عذاب است
شتر با عنف اندر راه پویا است
ولیکن او در آن سختی شکیبا است
چو آنگه ما بصبر آن راه پوییم
ز حق خویش آسان دست شوییم
مطول باشد ار در سیر آن شب
نمی‏جنبد ز ما در شکوه‏ها لب
به کشتی شکیبایی نشینیم
که تا حق در کنار خویش بینیم


شرح نهج البلاغه (محمد علی انصاری قمی)


 

پنج شنبه 23/4/1390 - 7:54
سخنان ماندگار
پیامبر اكرم (صلّی‌ الله‌ علیه‌ وآله):

أیُّمَا امْرِئٍ وَلِیَ مِنْ أمْرِ المُسْلِمِینَ وَلَمْ یَحُطْهُم بِما یَحُوطُ بِهِ نَفْسَهُ لَمْ یَرَحْ رائِحَةَ الجَنَّةِ.

هر کس بخشی از کار مسلمانان را بر عهده گیرد و در کار آن‌ها مانند کار خود دلسوزی نکند، بوی بهشت را استشمام نخواهد کرد.

He who is in charge of a part of Mulims" affairs and does not perform it as good as he does for his personal work, he will not smell Paradise at all.

کنزالعمال، ج 6، ص 20، ح 14654

دانشكده علوم حدیث
hadith.ac.ir

پنج شنبه 23/4/1390 - 7:53
سخنان ماندگار

رسول خدا (صلّی الله علیه و‌ آله):

مَن تَعَلَّمَ فی شَبابِهِ کانَ بِمَنْزِلَةِ الوَشْمِ فی الحَجَرِ، وَمَن تَعَلَّمَ وَهُوَ کبَیرٌ کانَ بِمَنْزِلَةِ الکِتابِ عَلَی وَجْهِ الماءِ.

آن‌که در جوانی‌ بیاموزد، آموخته‌اش مانند نقش بر سنگ است و آن‌که در بزرگ‌سالی بیاموزد، مانند نوشتن روی آب باشد.

Who learns in his adolescence, his learning likes a stone graving and who learns in his oldness, his learning likes writing on the surface of water.

النوادر راوندی، ص132، ح169

http://www.hadith.ac.ir/

چهارشنبه 22/4/1390 - 10:58
سياست

نامه یک مادر خانه دار به رئیس جمهور

خراسان - مورخ دوشنبه 1390/04/20 شماره انتشار 17880

نویسنده: محمدسعید احدیان

ابتدا این نامه را بخوانید:

آقای رئیس جمهور محترم سلام

من یک زن ایرانی ام. یک زن مسلمان ایرانی. نه معنی راست و چپ را می فهمم و نه کاری به آبی و سبز و قرمز دارم. اصلا اهل سیاست نیستم. من یک زن و یک مادرم که مانند همه زن ها و مادرهای دیگر باید چرخ زندگی ام را بچرخانم. آقای رئیس جمهور روزی که شما پا در میدان رقابت گذاشتید و شعار عدالت و دفاع از محرومان را سر دادید نور امیدی در دلمان روشن شد که پس از سال ها جنگ و دوران سازندگی بتوانید اندکی از مشکلاتمان را کاهش دهید روزی که حرف از هدفمندی یارانه ها شد و بر این تصمیم خود اصرار می کردید زیرا معتقد بودید که با نقدی شدن یارانه ها این پول به طور مساوی و بین همه تقسیم خواهد شد. با خود گفتیم ما که خانه های چند هزارمتری ، ویلا ، استخر و جکوزی نداریم که پول مصرف انرژی مان سر از ناکجاآباد درآورد. مانند آدم های پولدار چند تا، چندتا، ماشین چند صدمیلیونی هم نداریم که غصه بنزین آن را بخوریم پس حتما از پول یارانه ها چیزی برایمان می ماند تا اندکی از چاله های زندگی مان را با آن پرکنیم و چه نقشه هایی که برای این یارانه ها نکشیدیم. اما با برداشتن یارانه ها و آزاد شدن قیمت ها آن قدر همه چیز گران شد که وجود این پول اصلا در زندگی ما احساس نمی شود حتی اگر آن مبلغی را که بر کالاها و اجناس افزوده شده حساب کنیم می بینیم که از پول یارانه ها نیز بیشتر است. من اقتصاددان نیستم و معنی رشد اقتصادی و تورم تک رقمی را هم نمی فهمم اما می بینم که قیمت گوشت آنقدر زیاد شده که باید به طور کلی از صفحه زندگی مان حذف کنیم باید به بچه هایمان آموزش دهیم که دیگر از ما میوه نخواهند زیرا قیمت آن با پول جیب ما جور در نمی آید و در بعضی موارد اجناس حتی تا صددرصد هم گران شده اند.آقای رئیس جمهور گرانی های بی حد و حصر کمر مردم را شکسته است. اجاره های بالا داد مردم را درآورده است. قبل از هدفمندی یارانه ها بارها گفتید که با اجرای این قانون سفره های قشر محروم جامعه رنگین تر خواهد شد اما چیزی که ما امروز می بینیم سفره هایی است که هر روز خالی تر می شود. دیگر نمی توانیم سر سفره گوشت بگذاریم زیرا توان خرید آن را نداریم حتی نان خالی را با قناعت باید بخوریم و حالا باید کم کم یادبگیریم که شیر هم نخوریم. وقتی مجری برنامه تلویزیون از یک مسئول می پرسد اگر شیر گران شود ممکن است مردم نتوانند آن را بخرند و این موجب می شود شیرها بمانند و دامدار ضرر کند این مسئول می فرمایند اگر چنین شد ما شیرها را تبدیل به شیرخشک می کنیم و آن را صادر می کنیم. این یعنی این که برای ما مهم نیست مردم نتوانند از شیر استفاده کنند برای ما مهم نیست کودکان فقر آهن بگیرند، دچار کمبود کلسیم شوند و یا حتی بمیرند. من در حدی نیستم که بتوانم نظریه بدهم یعنی سواد لازم را ندارم. اما با عقل ناقص خود این را می فهمم که هدفمندی یارانه هابه معنی قطع کامل یارانه ها نیست بلکه هدف حذف یارانه کالاها و خدماتی است که باید کمتر مصرف شوند تا بدینوسیله مردم مجبورشوند صرفه جویی کنند و در عوض اختصاص یارانه بیشتر به کالاها و یا خدماتی است که باید بیشتر مصرف شوند. برداشتن یارانه شیر در حالی که مصرف بیشتر آن در جامعه ما احساس می شود

کار درستی نیست. شما اگر یارانه بنزین را بر می دارید باید یارانه حمل و نقل عمومی را افزایش دهید تا بدینوسیله مردم تشویق شوند بیشتر از آن استفاده کنند و این است معنی هدفمند کردن.

آقای رئیس جمهور درآمد کم و مخارج بالای زندگی هر پدری را نزد فرزندش شرمنده می کند و هزینه های بالای زندگی انسان را به زانو در می آورد. باور کنید همه واقعیت آن چیزی نیست که شما در تلویزیون می  گویید و همه چیز را خوب و زیبا جلوه می دهید، واقعیت آن چیزی است که ما با آن دست و پنجه نرم می کنیم.

من می دانم شما تمام توان و تلاش خود را به کار می برید تا ما بتوانیم راحت تر زندگی کنیم و به عنوان کسی که به شما رای داده هنوز هم شما را حامی قشر محروم و مستضعف جامعه می دانم اما خواهش می کنم هر تصمیمی که می گیرید تمام جوانب آن را بسنجید زیرا عمر ما کفاف آزمون و خطا را به ما نمی دهد و مردم ما به اندازه کافی امتحان خود را پس داده اند.

با آرزوی موفقیت روزافزون برای شما

مسئولان محترم روزنامه خراسان

از شما خواهش می کنم نامه مرا چاپ کنید، چون من هرگز رئیس جمهور را نمی بینم تا نامه ام را به او بدهم شاید بدین ترتیب حرف من به گوش ایشان برسد.

شاید این نامه ادیبانه نوشته نشده باشد و یا شاید دارای غلط ادبیاتی زیادی باشد اما نامه «یک مادر خانه دار و کم سواد است به رئیس جمهور کشورش.»

با تشکر از شما

معصومه کمالی

صداقت، دلسوزی و خیرخواهی به قدری در کلمه کلمه نامه این بانوی فهیم عجین شده است که اضافه کردن توضیح ونوشتن حاشیه ای برآن برتواناترین نویسندگان و تحلیلگران بسیار سخت می باشد تا چه رسد به بضاعت ناچیز صاحب این قلم. اما بنا به ضرورت تنها چند نکته کوتاه:

1.منطقی است اگر از مردم بخواهیم افزایش معقول هزینه های برخی کالاهای وابسته به بخش های خصوصی را تحمل کنند اما نمی توان برای سوءاستفاده برخی سودجویان و از آن مهمتر افزایش بیش از اندازه برخی خدمات دولتی و عمومی توجیهی را پذیرفت. افزایش چندده برابری نرخ خدمات پستی، هزینه مکالمات تلفن ثابت و از همه مهمتر افزایش تا دوبرابری بلیت اتوبوس ها که قرار بود بعد از هدفمندی یارانه وضعیتی مناسب تر داشته باشد تنها نمونه هایی است که ذهنیت مناسبی از برخی مسئولان در مردم ایجاد نمی کند.سوالات این مادرخانواده درباره شیر، حمل و نقل عمومی و تعریف کاملا دقیقی که از هدفمندی یارانه ها ارائه کرده بود حرف بسیاری از مردم است.

2.آن دست از مسئولینی که بی توجه به واقعیت های قطعی وتجربه تمام کشورهای دنیا، مدام وعده عدم افزایش هرنوع قیمت و حتی کاهش قیمت ها را پس از اجرای هدفمندی یارانه ها می دادند، اکنون کجا هستند؟ اگر به جای وعده های غیرقابل تحقق، صادقانه وعقلانی با مردم سخن می گفتند تا مردم خود را برای روزهای سخت آماده کنند، آیا اکنون نیازی بود که با وعده هایی جدید از پاسخ گویی به مطالبات ایجاد شده مردم فرار کنند؟ واقعیت این است که دولت در صفرکردن تورم انتظاری در شروع اجرای هدفمندی تجربه بی نظیری را به دنیا عرضه کرد اما آیا می شد تورم واقعی ناشی از افزایش هزینه های انرژی و...را نیز از بین برد و به تبع آن آیا ممکن است که تورم انتظاری را برای همیشه صفرنگه داشت؟ سکوت یا ارائه بحث های انحرافی در برابر سوال مردم از گرانی ها نه تنها حتی مسکن کوتاه مدت نیز نیست بلکه عوارضی خطرناک به نام بی اعتمادی به مسئولان اجرایی را به دنبال دارد.

3.و کلام آخر خطاب به دولتمردان، نمایندگان مجلس، فعالان سیاسی، سخنرانان ، مسئولان اجرایی استانی و شهری و....

این نامه به خوبی نشان می دهد که چرا رهبرانقلاب از ابتدای سال 90 با نامگذاری سال جهاد اقتصادی و سخنرانی های متعدد خود تاکید بر وحدت و عدم حاشیه سازی داشتند و دارند. با این وصف اگر دغدغه "اصلی" شما هنوز هم چیزهای دیگری غیر از معیشت مردم است یکباردیگر این نامه را بخوانید.

دوشنبه 20/4/1390 - 9:40
سخنان ماندگار


امام باقر (علیه السلام):

تَعَلَّمُوا الصِّدْقَ قَبْلَ الحَدِیثِ.

پیش از سخن‌ گفتن، راست‌گویی بیاموزید.

Learn truthfulness before speaking.

کافی، ج 2، ص 104

دانشكده علوم حدیث
hadith.ac.ir

دوشنبه 20/4/1390 - 8:14
سخنان ماندگار


امام باقر (علیه‌ السلام):

الحِلْمُ لِباسُ العالِمِ، فَلا تَعْرَیَنَّ مِنه.

بردباری جامۀ دانشمند است، پس خود را از این جامه برهنه مساز.

Patience is the cloth of a scholar, so do not make yourself naked of this cloth.

میزان الحکمه، ح 4356

دانشكده علوم حدیث
hadith.ac.ir

دوشنبه 20/4/1390 - 7:52
سخنان ماندگار

وَ قَالَ [علیه السلام]
قُرِنَتِ الْهَیْبَةُ بِالْخَیْبَةِ وَ الْحَیَاءُ بِالْحِرْمَانِ وَ الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَیْرِ .

و درود خدا بر او ، فرمود: ترس با نا امیدى ، و شرم با محرومیت همراه است ، و فرصت ها چون ابرها مى گذرند ، پس فرصت هاى نیك را غنیمت شمارید.
ز سلطان چون که ترس و بیم و هیبت
 کند ره در دل مرد رعیت
 بیاویزد بچهره برقع شرم
شود در عرض حاجت سوی آزرم
چنین کس سود و سودایش زیان است
 هر آن بذل و عطا محروم از آن است
 چو ابری که به گردون درگذار است
 چنین اوقات از انسان در فرار است
بنابراین بسوی کار نیکو
 گه فرصت سزد انسان کند رو
 که وقت کار اگر از دست بگذاشت
 پس از آن خار حسرت در درون کاشت
 جوانمردا تو تا در این جهانی
بباید قدر عمرت را بدانی
ز کار نیک آری گرد توشه
 بچینی آخرت از کشته خوشه
 که هر کس نوبت از کف رایگان داد
 در حرمان به روی خویش بگشاد
 به هنگام عمل شد در توقف
پس از آن زد بهم دست تاسف
 بموقع هر که زد در کارها چنگ
ز خوشبختی بگردون راند شبرنگ
 بفردا کار امروزت مینداز
 دیونت را به امروزت بپرداز
که چون فردا شود بس کار دیگر
شود از بهر فردایت مقرر
 بباید کارها از نیک و از بد
 شود اجرا بگاه و موقع خود
شرح نهج البلاغه (محمد علی انصاری قمی)

يکشنبه 19/4/1390 - 8:23
سخنان ماندگار
پیامبر اکرم (صلّی‌ الله ‌‌علیه‌‌ و‌آله):

یَوْمُ غَدیرِ خُمٍّ أفْضَلُ أعْیادِ أمَّتی.

روز غدیر خم برترین عید امّت من است.

The day of Ghadīr-i Khum is the best feast of my community (‘Ummah)

بحار الأنوار، ج 97، ص 110

دانشكده علوم حدیث
hadith.ac.ir

يکشنبه 19/4/1390 - 8:5
سخنان ماندگار

حضرت رسول اکرم(صلّی الله علیه و‌آله):

أجْمِلُوا فِی طَلَبِ الدُّنیا، فَإِنَّ کُلّاً مُیَسَّرٌ لِمَا خُلِقَ لَهُ.

در طلب دنیا معتدل باشید و حرص نزنید، زیرا به هرکس هر چه قسمت اوست می‌رسد.

Be moderate in possessing this world and do not be greedy for it, for everyone would recieve his share (of daily bread).


سنن ابن ماجه، کتاب التجارات، ح 2142

دانشكده علوم حدیث
hadith.ac.ir
يکشنبه 19/4/1390 - 8:1
معرفی کتاب و بازی های آموزشی
وحدت امت اسلامی از راهبردهای بنیادین و اساسی اقتدار امت اسلامی در تمام اعصار وقرون است  پیامبر خاتم برای تحقق بخشیدن وحدت اسلامی درمیان جامعه آن زمان ، تلاشهای فراوان نموده اند به گونه ای که اقتدار وعزت نوپای جامعه اسلامی عصر رسالت ، برآیند وحدت و راهکارهای ارایه شده از سوی پیامبر اعظم بوده است  ازآنجایی که پیامبر اعظم اسوه کامل زندگی است ، الگو قراردادن سیره آن حضرت ، کار آمد ترین راهکارها را برای مسلمانان امروز در جهت تحقق وحدت اسلامی ارایه می نماید

یار مهربان 97
نویسنده: سید کبیرحسینی
تهیه: آقای مقدس زاده
پخش:  بهمن 1389
.....
بنام خدای مهربان! خدایی که انسان را به زیور بیان آراست ! وسلام به شما یاوران برنامه کتاب یار مهربان! بازهم یک برنامه دیگه ویک کتاب یار مهربان دیگه! یار خاموش اما پند دان ونکته سنج و دانا !
موزیک
دوستان گرامی!
نام کتاب امروز ویژگیهای سیره پیامبر اعظم ص است این کتاب مجموعه مقالات بیستمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است که در ماه حمل 1386 انجام شده است کتاب امروز در یک مقدمه و چهار فصل تدوین شده و به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای بار اول در سال 1386 به چاپ رسیده است  در مقدمه آمده است : مراد از وحدت امت اسلامی آن است که مسلمانان در کنار حفظ مذهب خود بر مشترکات دینی مانند توحید ، قرآن ، پیامبر اعظم و سنت وسیره نبوی دربرابر خطراتی که اصل اسلام و جامعه مسلمانان را تهدید می کند ، همبستگی و همدلی داشته باشند و از اختلاف های گوناگون مذهبی ، سیاسی ، نژادی، زبانی و... که موجب وهن وسستی امت اسلامی می شود ، دوری کنند
موزیک
همراهان گرامی!
 
فصل اول به ویژگیهای فردی سیره پیامبر اعظم اسلام ص اختصاص داده شده است  ودرآن مقالات مرتبط با این موضوع جمع آوری شده است برخی ازاین مقالات اینها هستند : آیین نبوی ص در ریشه کنی فتنه ها ، ویژگیها واخلاق پیامبر ، دفاع دیگران از پیامبر اعظم ، ترویج نگاه خوشبینانه توسط رسول خدا ، رفق ومدارا در سیره پیامبر اعظم اسلام ، اخلاق انسانی پیامبر اکرم و ویژگیهای پیامبر اعظم بر اساس نسخه ای از زبور و مقاله : اخلاق انسانی آن حضرت
موزیک
همراهان ارجمند!

 دراین فصل می خوانیم : دستیابی به نسخه خطی شگفت انگیزی با عنوان مقدسی که در قرآن و سنت و احادیث ازآن یاد شده یعنی زبور  ، براستی فتح مبینی بشمار می رود دراین نسخه به برخی ویژگیهای پیامبر اکرم ص حضرت محمد اشاره های روشنی شده است در واقع مهمترین ویژگی زبور داود آن است که نوید بخش رسالت حضرت محمد ص وبیانگر ویژگی ها وباز گو کننده اخلاق وبرخی شاخص های عمده آن حضرت است
موزیک
دوستان گرامی!

 در فصل دوم ویژگیهای اجتماعی سیره پیامبر ص مطرح گردیده است و مقالات مربوط به این عنوان در آن آورده شده است مقالاتی با این عناوین : راهکارهای وحدت اسلامی در سیره پیامبر اعظم  ص ، مراحل دعوت ، ابزارها وشیوه های فرهنگی ، مطالعه تحلیلی در خصوص نامه ها وپیمانهای رسول الله ص ، جوان مسلمان آنگونه که پیامبر می خواهد ، نگاهی به سه اصل اساسی در سیره تربیتی نبوی ، وحدت بر محور نظام تربیت نبوی و ویژگیهای پدیده تکفیر و موضع سنت نبوی نسبت به آن   
موزیک
کتابدوستان عزیز!

دراین فصل می خوانیم : وحدت امت اسلامی از راهبردهای بنیادین و اساسی اقتدار امت اسلامی در تمام اعصار وقرون است  پیامبر خاتم برای تحقق بخشیدن وحدت اسلامی درمیان جامعه آن زمان ، تلاشهای فراوان نموده اند به گونه ای که اقتدار وعزت نوپای جامعه اسلامی عصر رسالت ، برآیند وحدت و راهکارهای ارایه شده از سوی پیامبر اعظم بوده است  ازآنجایی که پیامبر اعظم اسوه کامل زندگی است ، الگو قراردادن سیره آن حضرت ، کار آمد ترین راهکارها را برای مسلمانان امروز در جهت تحقق وحدت اسلامی ارایه می نماید
موزیک
یاوران همراه!

در فصل سوم ازویژگیهای فرهنگی تمدن سیره پیامبر ص سخن گفته شده است  ومقالاتی با این عناوین درآن آورده شده است : رفتار پیامبر با پیروان ادیان ، فرهنگ صلح و همزیستی ، مدارا درسیره نبوی و پیروان ادیان الهی ، نگاهی فراگیر به سیره نبوی ومقاله :  فلسفه وجودی پیامبر اعظم و عصر جاهلیت 
موزیک
شنوندگان گرامی!

 فصل چهارم با عنوان ملحقات ، چند مقاله دیگر را آورده است دراین فصل مقاله ای با عنوان قرآن وعدم تحریف آن از نظر شیعه امامی به قلم دکتر محمد حبش استاد دانشگاه دمشق ، آمده است : دراینجا باید خاطر نشان سازیم که بسیاری از روایاتی که ازسوی بعضی بوی تحریف قرآن از آنها می آید ، درواقع اوهام افرادی است که مدتی بعد ، متوجه اشتباه خود شده و آن را تصحیح کرده اند ، چنین روایاتی در کتابهای اهل سنت نیز وجود دارند و حال که اعتقاد عمومی هردوطایفه در خصوص سلامت متن قرآن  مسلم گشته است ، نمی توان به عنوان ابزاری برای ایراد اتهام به هرکدام ازاین دو طایفه ، ازآن استفاده کرد .
موزیک
خوب یاوران همراه وکتاب خوانان گرامی!
امیدواریم کتاب
امروز یعنی ویژگیهای سیره پیامبر اعظم ص
را تهیه نمایید و خود با مطالعه آن در جریان محتوای مطالب کتاب قرار بگیرید
تا معرفی یار مهربانی دیگه خدایتان یارو نگهدار
يکشنبه 19/4/1390 - 7:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته