• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6910
تعداد نظرات : 98
زمان آخرین مطلب : 3443روز قبل
آموزش و تحقيقات

18-414.jpg

یک زمین‌شناس مرکز «تحقیقات زمین‌شناسی» امریکا با انجام مطالعاتی توانسته قدمت خاک را تخمین بزند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، میلان پاویچ بر این باور است که قدیمی‌ترین صخره‌های رسوبی جهان واقع در گرینلند، حدود 3.9 میلیارد سال قدمت دارند و زمانی خاک بوده‌اند. این زمان به زمان شکل‌گیری زمین بسیار نزدیک است.

 

این صخره‌ها نشان می‌دهند در آن زمان خاک بر روی سیاره خاکی وجود داشته است.

 

به گفته پاویچ، اما بخش اعظم خاکی که امروزه مشاهده می‌شود، دو میلیون سال قدمت دارد.

 

حدود دو میلیون سال پیش، زمین متحمل دو تغییر عمده بود که خاک جدید را رقم زدند.

 

خنک‌شدن و خشک‌شدن جهانی بیابان‌ها را بزرگ و توفان‌های غباری خاک را در اطراف زمین بازتوزیع کرد.

 

همزمان، یخچال‌ها شروع به انبساط در نزدیکی قطب‌ها کردند و همراه با پیشروی‌شان، صخره‌ها، گیاهان و هرچیز دیگر را به خاک آسیاب کردند.

 

خاک هنوز هم علی‌رغم کمیت‌های کمتر، به صورت همیشگی تولید می‌شود و در زیر سطح آن صخره‌ها به طور مستمر با آب باران یا آب زیرزمینی واکنش نشان می‌دهند و به تدریج به مواد معدنی کوچک‌تر تجزیه می‌شوند.

 

پاویچ بر این باور است که بخش اعظم آن‌چه از بیگ‌بنگ آمده، اساسا غبار بوده که سپس برای تشکیل ستارگان و بعدها سیارات فشرده شد.

 

با در نظرگرفتن این نکته می‌توان نتیجه گرفت که خاک و منشا آن قدیمی‌تر از ستارگان است.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:39
اخبار

abdolvahed mirzazadeh-21-9.jpg

چهارمین مدرسه تابستانی بین‌المللی پژوهشگاه رویان از 19 مردادماه جاری با آموزش مباحث مختلف سلول‌های بنیادی و زیست‌شناسی تکوینی در حال برگزاری است.

 

دکتر سحر کیانی- دبیر علمی چهارمین مدرسه تابستانی رویان- در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) خاطرنشان کرد: این مدرسه طی چهارسال گذشته به صورت مداوم برگزار شده و دانشجویان و فارغ‌التحصیلان علاقمند رشته زیست‌شناسی و گرایش‌های مرتبط و رشته‌های علوم پزشکی از داخل و خارج کشور در آن شرکت داشته اند.

 

وی با بیان اینکه در این دوره 12 مدرس ایرانی و خارجی برای آموزش مباحث مختلف سلول‌های بنیادی و زیست‌شناسی تکوینی حضور دارند، خاطرنشان کرد: برای چهارمین مدرسه تابستانی، علاوه بر 9 مدرس ایرانی، «پائولو بنفانتی»، «لوکا بیاسکو» و «فرانچسکو ساوریو تدسکو» سه متخصص این حوزه از کشورهای بلژیک، ایتالیا و انگلستان نیز به ایران دعوت شده‌اند که مباحث خود را در روز‌های دوم تا پنجم مدرسه ارائه می‌دهند.

 

دبیر علمی چهارمین مدرسه تابستانی رویان با اشاره به چاپ گزارش برگزاری این مدرسه در سالهای گذشته در مجلات معتبر بین‌المللی اظهار کرد:‌ سالهای گذشته اساتید خارجی دعوت شده به مدرسه تابستانی با هماهنگی و کمک مسوولان و متخصصان پژوهشگاه گزارشی را برای چاپ در نشریات بین‌المللی آماده می‌کردند که امسال نیز این کار انجام خواهد شد.

 

به گفته کیانی، چاپ این گزارش‌ها بازخوردهای خوبی از کشورهای دیگر به دنبال داشته به طوری که علاقمندانی از خارج کشور متقاضی شرکت در دوره های آتی این مدرسه‌ تابستانی شده‌اند.

 

به گفته وی 19 و 24 مردادماه، روزهای نخست و پایانی این دوره از مدرسه تابستانی به آموزش به زبان فارسی و چهار روز دیگر به تدریس به زبان انگلیسی اختصاص یافته‌اند.

 

کیانی درباره موضوعات مختلف چهارمین مدرسه تابستانی رویان، گفت: محورهای اصلی مدرسه، سلول‌های بنیادی، طب ترمیمی و زیست‌شناسی تکوینی هستند که در مدرسه چهارم به طور خاص بر روی موضوعاتی مانند تمایز سلول‌های بنیادی جنینی به پانکراسی، پانکراس و تکوین پانکراس، ترنس ژن و پیوند سلول به مدل‌های بیماری‌های کلیوی، عصبی و عضلانی تمرکز شده است. سال گذشته نیز کلاسهای تئوری و عملی این مدرسه به طور خاص بر روی جنین‌شناسی، سلول‌های بنیادی و عصب متمرکز بود که این تنوع موضوعات علاقمندانی را تبدیل به شرکت‌کنندگان دائمی این مدرسه کرده‌اند.

 

دبیر علمی مدرسه تابستانی رویان با اشاره به پوشش سطوح مختلف تحصیلی در این مدرسه خاطرنشان کرد: با وجود آن که مباحث مطرح شده در این کلاس‌ها ابتدایی نیست اما متخصصان به شرکت در کنگره بین‌المللی رویان بیشتر از شرکت در مدرسه تابستانی تمایل دارند و دانشجویان خود را برای شرکت در این مدرسه تشویق می‌کنند.

 

نکته جالب توجه در چهارمین مدرسه رویان شرکت معلمان زیست‌شناسی در کنار دانشجویان رشته‌های مختلف پزشکی و زیست‌شناسی است.

 

به گفته دبیر علمی مدرسه تابستانی رویان مباحث هر روز از ساعت 14 عصر به بعد به کارگاه‌های آموزشی اختصاص دارد

 

کارگاه‌های این دوره شامل مباحثی چون «فلوسیتومتری»، «جداسازی سلول‌های جنینی پانکراس از جنین موش» و «کپسول پیوند کلیه» خواهد بود.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:39
اخبار

16-482.jpg

مجری پروژه تونل باد مدار باز دانشگاه صنعتی اصفهان، از بهره‌برداری از این پروژه تحقیقاتی و صنعتی در آینده نزدیک خبر داد.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر مهدی نیلی با تأکید بر اهمیت توسعه رشته‌های هوافضا در استان اصفهان به عنوان یکی از قطب‌های اصلی صنایع هوایی کشور گفت: توسعه چنین رشته‌های مهم و کاربردی نیازمند بهره‌گیری از امکانات تجربی و آزمایشگاهی است که تونل باد از زیرساختهای لازم برای توسعه علم آیرودینامیک بعنوان یکی از زیرشاخه‌های رشته هوافضاست.

 

وی با اشاره به توانمندی‌های دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه هوافضا و ارتباط مناسب این دانشگاه با صنایع مختلف فعال در این بخش افزود: با توجه به نبود تونل باد صنعتی در استان اصفهان و انجام بخش قابل توجهی از آزمون‌های تجربی صنایع و مراکز تحقیقاتی مربوطه در دیگر استان‌ها و حتی دیگر کشورها، تجهیز و راه‌اندازی این تونل ضمن کمک به رفع برخی نیازهای صنعتی، پیشبرد اهداف صنایع هوافضا و ارتقای سطح علمی این دانشگاه را به همراه خواهد داشت.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان بهره‌گیری از انرژی مهم باد بعنوان یک منبع ارزشمند در چشم‌انداز انرژی کشور را مستلزم دسترسی به تونل باد برای طراحی توربین‌های بادی دانست و گفت: تونل باد دانشگاه صنعتی اصفهان با برخورداری از ابعاد و مشخصه‌های فیزیکی مناسب، بستری مناسب به منظور انجام نیازهای تست آیرودینامیکی مراکز تحقیقاتی و سازمان‌های گوناگون است.

 

نیلی اضافه کرد: روند ساخت تونل باد مدار باز دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1367 آغاز شده بود و به دلایل مختلفی تاکنون به بهره‌برداری نرسید که به دنبال تصویب طرح پژوهشی تکمیل و تجهیز این تونل باد، تأمین تجهیزات به‚روز جهت انجام تست‚های آیرودینامیکی و راه‚اندازی آن در دستور کار قرار گرفت.

 

وی با اشاره به امکان انجام تمام تست‌های استاتیکی نیرویی، تست‌های دینامیکی نظیر پیچینگ و پلنجینگ، تست‌های آشکار سازی جریان، فلتر و... در این تونل باد تصریح کرد: اجرای تمامی آزمایش‌های آیرودینامیکی پژوهشی و صنعتی در محدوده سرعت 20 تا 200 کیلومتر بر ساعت از ویژگی‌های تونل باد دانشگاه صنعتی اصفهان است.

 

مجری پروژه تونل باد مدار باز دانشگاه صنعتی اصفهان اضافه کرد: علاوه بر ویژگی‌ها و مزایای ذکر شده، بزودی امکان انجام آزمایشهای PIV با استفاده از این تونل نیز میسر خواهد شد.

 

نیلی، با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور تعمیر، تجهیز و راه‌اندازی این تونل گفت: بازرسی فنی و اصلاح بخش‌های مختلف فن و موتور، کاهش نویز و ارتعاشات بدنه، طراحی و ساخت محفظه آزمون و دیفیوزر خروجی، نصب توری و لانه‌زنبوری و افزایش کیفیت جریان، راه‚اندازی سیستم اندازه‚گیری سرعت سنج سیم داغ و سیستم اندازه‚گیری PIV، راه‚اندازی بالانس استاتیکی، طراحی و ساخت دستگاه آلفا مکانیزم شش درجه آزادی و خرید تجهیزات اندازه گیری بروز از جمله اقدامات صورت گرفته به منظور ارتقای تونل باد دانشگاه صنعتی اصفهان جهت بهره برداری در حیطه‌های علمی و صنعتی است.

 

عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که راه اندازی این تونل باد نقش بسزایی در ارتقای تعاملات دانشگاه با صنعت خواهد داشت، افزود: بهره برداری صنایع مهمی چون هسا و عدم صرف هزینه انجام آزمایش‌های مربوطه در دیگر کشورها و نیز ارائه خدمات به دیگر صنایع مرتبط و متقاضی، مزایای علمی، صنعتی و اقتصادی سرشاری را به همراه خواهد داشت.

 

وی ایجاد مهمترین بسترها به منظور انجام تحقیقات در حوزه آیرودینامیک تجربی و ارائه نتایج آزمایش‌های تجربی در رساله‌های تحصیلات تکمیلی را از دیگر امتیازات راه اندازی تونل باد در دانشگاه صنعتی اصفهان بیان و تصریح کرد: هم اینک تیمی 10 نفره از دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در حال انجام فعالیت در این حوزه مهم و کاربردی هستند که بتدریج بر تعداد این محققان نیز افزوده می‌شود.

 

نیلی در پایان اظهار امیدواری کرد که با انجام اقدامات نهایی در زمینه تجهیز و انجام آزمایش‌های مربوطه، این تونل باد تا یک ماه آینده به بهره‌برداری برسد.

 

تونل باد مدار باز دانشگاه صنعتی اصفهان دارای طولی معادل 11 متر و ارتفاعی بیش از سه و نیم متر است که در شمال غربی دانشگاه و در پژوهشکده علوم و فناوری زیر دریا واقع شده و امکان ایجاد سرعتی معادل 200 کیلومتر بر ساعت در اتاق آزمونی با مقطع 90 در 90 سانتیمتر مربع و طول دو متر را دارد.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:39
آموزش و تحقيقات

2-1660.jpg

ماموریت پژوهشی یک میلیون دلاری ناسا به پایان خود نزدیک شده و شش فضانورد ماموریت پس از چهار ماه در حال آماده‌سازی برای فرود به سطح زمین از دامنه‌های یکی از آتشفشانهای هاوایی هستند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این گروه مدت 120 روز را در یک زیستگاه گنبدی ژئودزیک در آتشقشان مونالوآ زندگی کرده و بر روی زمین‌های خشک گدازه با لباس فضایی حرکت می‌کردند.

 

هدف اولیه ماموریت HI-SEAS که هزینه آن توسط برنامه پژوهش انسانی ناسا، دانشگاه هاوایی و کرنل تامین شده، بررسی چگونگی زندگی و پخت غذا در محیطی شبیه مریخ بوده است.

 

آنگلو ورمولن، ‌فرمانده این ماموریت اظهار کرد که برخی از غذاهای موفق در این ماموریت شامل سوپ برش روسی، طاجین مراکش، انچیلادا و سوپ چاودر دریایی بودند.

 

به گفته ورمولن، در حالت کلی ایده استفاده از سبزیجات خشک و منجمد به طور روزانه برای اکثر غذاها موفقیت‌آمیز بوده است.

 

امروز(سه‌شنبه) این گروه قرار است زیستگاه خود را ترک کرده و به همراه دستور غذاهای ایده‌آل برای ماموریت‌های آینده به مریخ از سفر خیالی خود به فضا به سطح زمین بازگردند.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:39
آموزش و تحقيقات

2-1656.jpg

تیمی از دانشمندان دانشگاه هاوایی و محققان ترکیه در جهشی رو به جلو برای درمان بیماری‌های مرگبار ژنتیکی، موفق به تولید گونه‌ای خرگوش شدند که در تاریکی می‌درخشد.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان هشت خرگوش را پرورش دادند که دو نمونه از آنها در تاریکی به رنگ سبز می‌درخشند.

 

رنگ فلورسنت نشانگری است که ماده ژنتیکی تزریق شده در جنین‌ها در ترکیب طبیعی خرگوش آمیخته شده است.

 

این خرگوش‌ها که در طول روز کاملا شبیه خرگوش‌های سفید عادی هستند، در یک مرکز تحقیقاتی در ترکیه متولد شده‌اند.

 

به گفته محققان این خرگوش‌ها از عمر عادی برخوردار بوده و تاکنون هیچ عوارضی نشان نداده‌اند.

 

این پژوهش که از پروتئین فلورسنت عروس دریایی استفاده کرده، در ادامه پژوهشی است که در دهه 1980 و با تولید موشهای شب‌تاب آغاز شده بود.

 

از آن زمان تاکنون، دانشمندان این تجربه را در بچه‌گربه‌ها، سگ، میمون و خوکها تکرار کرده‌اند.

 

درحالیکه بیشتر این موجودات با رنگ سبز در تاریکی می‌درخشیدند، دانشمندان کره‌ای در سال 2007 گربه‌هایی پرورش دادند که در زیر نور فرابنفش به رنگ قرمز می‌درخشیدند.

 

دانشمندان امیدوارند که این پژوهش به آنها در کشف راههای جدید تولید درمان ارزان‌تر برای اختلالات ژنتیکی مانند هموفیلی کمک کند.

 

آنها قصد دارند این تجربه را در حیوانات مزرعه نیز انجام دهند که بعدها می‌توانند به عنوان راکتورهای زیستی که دارو تولید می‌کنند، مورد استفاده قرار گیرند.

 

پس از این خرگوش‌های شب‌تاب، محققان قصد دارند تا ماه نوامبر یک بره شب‌تاب نیز پرورش دهند. آنها می‌خواستند که کار خود را به آمریکا منتقل کنند اما مقررات و کاغذ بازی و ترس از استفاده از حیوانات تراریخته از آن جلوگیری کرده است.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:37
آموزش و تحقيقات

36-164.jpg

نرم‌افزار «پرورش استعداد کودکان با الگوی دانامحوری» با هدف ارائه آموزش‌های مختلف اجتماعی در قالب بازی به کودکان طراحی شد.

 

مهندس هادی قنبری که به همراه مهندس مهدی بابایی موفق به طراحی این سیستم شده‌اند در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا با بیان اینکه مخاطبان اصلی طرح «پرورش استعداد کودکان با الگوی دانا محوری»، مراکز یادگیری و فرهنگ سازی هستند که می‌توانند در امر آموزش کودکان، فرهنگ شهروندی،‌ اصلاح الگوی مصرف، مهارت‌های زندگی، آسیب‌های اجتماعی، جایگاه‌های شغلی و ... از این سیستم استفاده کنند،‌ گفت: دغدغه اصلی این طرح اهمیت ارائه محتوا در مراکز یادگیری و فرهنگ سازی کودکان است که علاوه بر سهولت، اثربخشی و افزایش کیفیت ارائه محتوا، موجب کاهش هزینه زمانی، ریالی و منابع انسانی می‌شود.

 

وی افزود: همچنین این طرح می‌تواند سیر تکامل آموزش کودکان را ارزیابی کرده و نقاط ضعف و قوت کودکان را شناسایی کند. چرا که تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که کودکان در محیط‌های آموزشی یک سویه رغبتی برای فراگیری محتواها نداشته و نتیجه آن کاهش راندمان آموزشی در مراکز یادگیری کودکان است.

 

قنبری با اشاره به تاکید روانشناسان بر ارائه آموزش‌ها همراه با بازی، معما و روش‌های سرگرم‌ کننده گفت: برای تحقق این موضوع محتواها به صورت دو سویه و در قالب بازی طراحی شده و این امکان را فراهم می‌کند که کودکان با اشتیاق بیشتری به این امر بپردازند. از طرف دیگر تولید بازی‌های مذهبی و ملی بر اساس نیازهای فطری یکی از دغدغه‌های اصلی امروز کشور به شمار می‌رود که سعی این مجموعه رسیدن به این آرمان است. این بازی‌ها قابلیت ارائه در بسترهای وب، دسکتاپ، تلفن همراه، تلویزیون‌های هوشمند و ... را داشته و همچنین می‌توان آنها را با سبک‌های مختلف پیاده‌سازی مانند سیستم‌های مدیریت یادگیری (LMS)، شبکه‌های اجتماعی (Social Network)، وب سایت‌ها (web site)، پرتال‌ها (portal)، سیسیتم‌های آنلاین بازی، شبکه‌های محلی (LAN)، لوح فشرده

(CD، DVD و ...) در بسترهای فوق ارائه کرد.

 

وی با بیان اینکه خصوصیت دیگر این سیستم پشتیبانی در تمامی سیستم عامل‌هاست، ادامه داد: تمامی رسانه‌های دیجیتال که از هسته Webkit استفاده می‌کنند، می‌توانند از این سیستم استفاده کنند. هر بازی از الگویی تبعیت می‌کند که این الگوها با تحقیق و مشاهده نمونه‌های داخلی و خارجی از بسترهای مختلف استخراج شده و در قالب بازی‌های تعاملی و برای رده‌های سنی مختلف پیاده سازی شده است.

 

قنبری‌ تصریح کرد: این سیستم توانایی ارائه محتوا در قالب های دیگر نظیر شعر، قصه، کلیپ، محتوا، کاردستی و ... را داشته و می‌توان آن را با توجه به نیاز شخصی‌سازی کرد. در پیاده سازی سیستم می‌توان از نتایج ذخیره شده هر بازی، نقاط ضعف کودک را استخراج کرده و بازی‌های جدیدی با توجه به موارد یاد شده و به صورت پویا برای کودک ایجاد کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: در نسخه‌های تحت شبکه بهترین بازیکنان، بیشترین امتیازها، بازی‌های مشابه و ... نمایش داده شده و با توجه به اطلاعات کودک بازی‌هایی توسط سیستم پیشنهاد داده می‌شود. این بازی‌ها می‌تواند به صورت دستی توسط مربیان، مدیران و خانواده‌ها تنظیم شود. بازی‌های هر کودک با مقتضیات سنی و استعدادهای کودک می‌تواند متفاوت و دارای درجات سختی و راحتی باشد. همچنین می‌توان جریان کاری (workflow) برای بازی‌ها تعریف کرده و برای هر بازی پیش نیازی تعیین کرد.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:37
آموزش و تحقيقات

10-1071.jpg

دانشجویان انگلیسی با برپایی یک تجارت جدید به مردم سراسر جهان اجازه می‌دهند تا یک پرواز مجازی به فضا داشته باشند.

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، الکس بیکر و کریس رز از دانشگاه شفیلد ماموریتهای فضایی ارزان را ارائه کرده و محموله‌های سبک مانند تصاویر انسانها، پیامهای تبلیغاتی شبیه بیلبورد و کیک ها را با کسری از هزینه پروازهای ناسا و ویرجین گالکتیک به استراتوسفر ارسال می‌کنند.

 

بالن پیش‌ساخت تنها 350 پوند هزینه داشته و به دوربینی مجهز است که می‌تواند تصاویری از استراتوسفر زمین را ارسال کند.

 

این دانشجویان اولین دستگاه دست‌ساز خود را در سال 2011 با یک جعبه یونولیتی حاوی دوربین ارزان قیمتی که توسط یک بالون هلیومی بلند می‌شد، به فضا ارسال کردند.

 

پیشرفت این ماموریت توسط یک دستگاه جی‌پی‌اس دنبال شد که به تماس تلفنی با ارسال پیامکی در مورد مختصات خود پاسخ می‌داد.

 

تاکنون این بالن به ارتفاع بیش از 37 کیلومتر رسیده که دوبرابر ارتفاع حد آرمسترانگ است. در بالاتر از این محدوده انسان نمی‌تواند در یک محیط بدون فشار دوام بیاورد.

 

ماموریتهای سرنشین‌دار هنوز در برنامه این دانشجویان نیست اما آنها به سرعت در حال یادگیری بوده و با هر پرتاب بالن یک رکورد ارتفاع دیگر ثبت می‌کنند.

 

این تیم به طور منظم با یکدیگر در منزل بیکر در شفیلد که آنرا مرکز کنترل ماموریت می‌خوانند، دیدار می‌کنند.

 

وزن این کپسولها تنها حدود 1.5 کیلوگرم و به اندازه یک جعبه ناهار است. پس از ورود به استراتوسفر، بالن تخلیه شده و کپسول با استفاده از یک چترنجات سقوط می‌کند.

 

یک کارت حافظه بر روی این فضاپیمای بالن‌دار چندی پیش اسامی بیش از دو هزار دانشجو، فارغ‌التحصیل و استاد دانشگاه شفیلد را به فضا برد.

 

این طراحی به طور دقیق انجام شده و به مشتاقان اجازه می‌دهد پیام‌های خود را به مدار ارسال کرده و با همان هزینه به ثبت تصاویر خود بپردازند.

 

از دیگر محموله‌های ارسالی توسط این فناوری، کیکی بود که به مناسبت دهمین سالگرد تاسیس یک شرکت طراحی شبکه به فضا ارسال شده بود.

 

انتهای پیام

 

 

ارسال ارزان فضاپیما به فضا برای ثبت تصاویر استراتوسفر

 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:37
آموزش و تحقيقات

1111111-3.jpg

رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با بیان این که آرتمیا می‌توانست منبع درآمدزا و اشتغال‌زای خوبی برای کشور باشد، اظهار داشت: سال‌هاست که هیچ آرتمیایی از دریاچه ارومیه برداشت نمی‌شود.

 

علی محسن‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان غربی، افزود: در زمان شکوفایی دریاچه، به مدت دو سال توسط شرکت‌های خارجی برداشت شد که پس از آن به دلیل آغاز کم آبی، این روند متوقف شد.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر که شوری آب دریاچه ارومیه به حد فوق اشباع رسیده است، زاد و ولد این گونه جانوری متوقف شده و اکنون هیچ آرتمیای زنده‌ای در آب وجود ندارد.

 

رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در عین حال با بیان اینکه آرتمیا به سختی منقرض می‌شود، اظهار کرد: آرتمیا ارومیانا، گونه‌ای منحصر به فرد است. تخم این گونه با چسبیدن به کریستال‌های نمک در کف دریاچه ارومیه یافت می‌شود و در شرایطی که میزان غلظت آب به حد عادی رسید به حیات خود ادامه می‌دهد.

 

وی ادامه داد: تراکم آرتمیا در زمان اوج پرآبی دریاچه یعنی سال‌های 74 و 75، به میزان 11 و 96 صدم گرم بر متر مکعب و تولید سالانه توده زنده آرتمیا حدود 300 تا 400 هزار تن بوده است.

 

محسن پور خاطرنشان کرد: به‌منظور حفظ ذخایر این موجود زنده بانک ژن ایجاد شده است. در این بانک ژن تقریبا تمام نمونه‌های داخلی به همراه چند نمونه جمع‌آوری شده از کشورهای اطراف نگهداری می‌شود.


 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:36
آموزش و تحقيقات

124-12.JPG

محققان دانشگاه واشنگتن موفق به تولید نمونه اولیه‌ای از دستمال کاغذی هوشمند شده‌اند که قادر به شناسایی پاتوژن‌های چندگانه در بینی است.

 

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حال حاضر کیت‌های تشخیصی با قابلیت جمع‌آوری و آنالیز نمونه خون و بزاق توسعه یافته‌اند؛ نسل آینده دستگاه‌های تشخیصی به شکل دستمال کاغذی می توانند زمان تشخیص بیماری های مختلف را بطور چشمگیری کاهش دهند.

 

نمونه اولیه این دستمال کاغذی هوشمند که توسط محققان دانشگاه واشنگتن توسعه یافته است، زمان نسبتا طولانی انجام آزمایشات تشخیصی را کاهش داده و به بهبود سریعتر بیماری کمک می کند.

 

دستمال هوشمند با بررسی مخاط بینی، قادر به تشخیص بیماری های مختلف در کمتر از یک ساعت است.

 

پاتوژن های چندگانه از طریق تغییر رنگ و با کمک آرایه ای از نقاط هوشمند بر روی دستمال کاغذی هوشمند با کمک یک برنامه نرم افزاری قابل تشخیص هستند.


 

 

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:36
آموزش و تحقيقات

2-1642.jpg

دانشمندان فرانسوی توانسته‌اند لحظه‌ای را که یک پشه، قربانی خود را نیش می‌زند با جزئیات بی‌سابقه‌ای ثبت کنند.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این تصاویر که توسط محققان موسسه پاستور در پاریس در زیر میکروسکوپ ثبت شده، به نمایش چگونگی گاز گرفتن و مکیدن خون یک موش بیهوش توسط یک پشه مالاریا پرداخته‌اند.

 

بنظر می‌رسد هنگامی که پشه نیش می‌زند، تنها خون را نمی‌کشد بلکه در زیر پوست برای یافتن رگ خون که معمولا چند دقیقه طول کشیده، جستجو می‌کند.

 

این فیلم به نمایش بخشهای بسیار منعطف دهان پشه که می‌تواند در زوایای مناسب تکیه کند، پرداخته است.

 

محققان به آزمایش موشهایی پرداختند که با پادتن‌هایی برای شناسایی بزاق پشه واکسینه شده بودند.

 

آنها دریافتند که توده‌های سفید در نوک اجزای دهانی پشه شکل می‌گیرد که نشان می‌داد پادتن‌ها به بزاق حشره در زمان نیش زدن واکنش نشان داده بودند.

 

این توده‌ها باعث انسداد رگهای ریز خونی می‌شدند اما این امر جلوی پشه‌ها را برای مکیدن خون نمی‌گیرد بلکه آنها مجبور به جست‌وجوی طولانی‌تر در زیر پوست برای هدف قرار دادن رگهای خونی می‌شوند.

 

پشه‌های خونخوار برای میانگین چهار دقیقه به مکیدن خون می‌پردازند. محققان با استفاده از میکروسکوپهای پیشرفته توانستند سلولهای قرمز خون را که وارد دهان این حشرات می‌شود، مشاهده کنند.

 

پشه با چنان قدرتی محل نیش را می‌مکد که بخشی از سلول‌ها از هم گسسته و خون را در فضای اطراف می‌پاشند.

 

دانشمند متوجه شدند هنگامی که این حادثه رخ می‌دهد، برای چند ثانیه عجله کرده و از استخر خون ایجاد شده می‌نوشند.

 

ورای یک اسباب ساده سوزن‌مانند، اجزای دهانی پشه مجموعه ظریفی از اسباب پیچیده است. پوزه این حشره در زیر میکروسکوپ شبیه یک تکه باریک دراز از ماده‌ای است که به سمت نوک آن باریک‌تر می‌شود.

 

یک نوار مسطح موسوم به labrum توخالی بوده و از شش جزء متفاوت ساخته شده است. این لب بیرونی در زمان گزیدن پشه خم شده و به اجزای داخلی اجازه می‌دهد به داخل پوست سر بخورند.

 

این اجزای روی هم رفته از موی انسان ریزتر بوده و اجزای داخلی حتی از آن هم کوچکترند.

 

چهار رشته موسوم به mandibles maxillae در فیلم ثبت شده توسط محققان دیده می‌شود که به سوراخ کردن پوست کمک می‌کنند.

 

پشه‌های مالاریا زمان کاوش طولانی‌تری را برای رگهای خونی صرف می‌کنند که نشان می‌دهد ممکن است انگل مالاریا موسوم به پلاسمودیوم سیستم عصبی حشره را کنترل کند.

 

ساعتها پس از گزش، محققان توانستند نشانه‌هایی از انگل مالاریا را در مناطقی که بزاق پشه در پوست موش ریخته شده بود، شناسایی کنند.

 

پشه‌ها به محض جستجو بر روی پوست موش، بزاق خود را روی آن ریخته که به انتشار موادی برای جلوگیری از منقبض شدن رگهای خونی، لخته شدن خون و بروز عفونت می‌پردازد.

 

این فیلم می‌تواند به پژوهش بیشتر در آینده برای درک بهتر چگونگی گزش پشه و جلوگیری از انتشار مالاریا کمک کند.

پنج شنبه 24/5/1392 - 23:36
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته