• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6910
تعداد نظرات : 98
زمان آخرین مطلب : 3451روز قبل
خانواده

مردم بسیاری هستند که همیشه و همه جا از روابط عاطفی خود با همه صحبت می‌کنند. آن‌ها برایشان فرقی نمی‌کند کجا هستند و آیا طرف، انسانی قابل اعتماد است یا خیر؟ فقط حرف می‌زنند و همه جزئیات رابطه خود را تعریف می‌کنند. این افراد اصولا با همه، غیر از کسی که باید، در مورد زندگی خود صحبت می‌کنند. مخصوصا وقتی ناراحتی پیش می‌آید باید خیلی مراقب باشید که غم خود را با هرکسی در میان نگذراید.

 

شاید گاهی مساله‌ای که از نظر شما ناراحت کننده است برای دیگران خنده دار باشد. به همین دلیل، خیلی عاقلانه نیست در مورد مسایل عاطفی و مشکلات رابطه خود با هر کسی حرف بزنید. وقتی فرد مناسب نباشد و درک لازم را نداشته باشد، توصیه‌های اشتباه به شما می‌کند و نتیجه رابطه شما بد‌تر از آنچه بوده است، می‌شود.

در این مطلب فهرستی از افرادی که باید در مقابل آن‌ها جلوی دهان خود را بگیرید و در مورد مشکلات و ناراحتی‌های رابطه‌تان حرفی نزنید، را نوشته‌ایم.

۱. همکاران

در مورد زندگی عاطفی و مسایل عشقی خود با همکارانتان صحبت نکنید زیرا ممکن است موجب حسادت آن‌ها شود و به شما توصیه‌هایی بکنند که منجر به خراب شدن رابطه‌تان می‌شود. از آنجا که بیشتر مردم بیشترین ساعت‌های شبانه روز خود را در محل کار سپری می‌کنند شاید تصور کنند می‌توانند به هم اعتماد و همه مسایل خانوادگی و شخصی خود را بیان کنند. اما هرگز این کار را انجام ندهید.
وقتی حرف‌های خود را به همکارتان می‌گویید، او نیز به بقیه می‌گوید و همه از مسایل خصوصی شما آگاه می‌شوند. این نوع خبرچینی‌ها در شرکت‌ها بسیار رایج است و ممکن است برای موقعیت کاری شما هم خطر داشته باشد.

۲. همسر سابق

یکی از افرادی که نباید در مورد مسایل عاطفی کنونی خود با او صحبت کنید، همسر سابق شما است. حتی اگر به واسطه فرزندان هنوز با یکدیگر در ارتباط هستید، هرگز نباید در مورد عشق کنونی خود با او صحبت کنید.

کار‌شناسان خانواده می‌گویند افرادی که از یکدیگر جدا می‌شوند و به عنوان دوست رابطه خود را با هم قطع نمی‌کنند باید بدانند که شاید خودشان آگاه نباشند، اما احساس مالکیت یا زن و شوهر بودن هنوز در آن‌ها وجود دارد و نباید در مورد رابطه فعلی خود به یکدیگر حرفی بزنند.

۳. دوستانی که از رابطه کنونی خود راضی نیستند

از رابطه، عشق یا عاطفه خود با دوستانی که از زندگی عاطفی خود راضی نیستند، نگویید. افراد ناراضی همیشه سعی می‌کنند مسایل منفی و ناراحت کننده رابطه را مطرح کنند و باعث بدبینی و ناراحتی هم می‌شوند. آن‌ها شاید چون خودشان در رابطه و ازدواج موفق نبوده‌اند به شما توصیه کنند مثلا هرگز ازدواج نکنید.

توجه داشته باشید، در ابتدای آغاز یک رابطه، نظرات اطرافیان تاثیر بسیاری روی طرز فکر و تصورات شما می‌گذارد، بنابراین با افراد غیرموفق یا ناراضی یا آن‌ها که همیشه در رابطه ناراحت هستند، در مورد عشق و رابطه خود صحبت نکنید.

۴. با پدر خود

اگر زن هستید، در مورد رابطه عاطفی خود با پدرتان صحبت نکنید.

مهم نیست چقدر رابطه شما و پدرتان صمیمی و دوستانه است، پدر‌ها اصولا دوست ندارند فکر کنند دخترشان بزرگ شده و وقت ازدواج آن‌ها رسیده است. وقتی پدرتان در مورد رابطه‌تان سوال می‌پرسد سعی کنید خیلی سرپوشیده به او چیزهایی بگویید. پدر به طور ذاتی حالت مدافع و محافظ دارد به همین دلیل، دنبال ایراد و مشکل در فرد مورد علاقه شما می‌گردد.

به خاطر داشته باشید هرگز در مقابل مادر، خواهر یا دوستان صمیمی خود در مورد نامزدتان بد نگویید زیرا آن‌ها همیشه این مسایل در ذهنشان باقی می‌ماند.

۵. با مادر خود

مادران همیشه سنگ صبور فرزندان و از همه کارهای آن‌ها آگاه هستند. شاید مادر شنونده خوبی باشد و بتواند نظرات خوبی داشته باشد اما از آنجا که دید درستی در مورد موقعیت کنونی فرزند خود ندارد و نمی‌داند کجا می‌خواهد برسد، نمی‌تواند توصیه‌های درستی داشته باشد.

مادران برای اینکه علاقه ویژه‌ای به فرزندان دارند شاید کمی احساسی و غیر واقعی در مورد آینده آن‌ها تصمیم بگیرند. بهتر است در مورد رابطه خود از کسی مشاوره بگیرید که شما را به چشم کودک یا نوجوان نگاه نمی‌کند.

۶. پدر یا مادر همسر

نامناسبترین افرادی که برای درددل در مورد زندگی عاطفی انتخاب می‌کنید، پدر یا مادر همسر شما هستند. آن‌ها در مورد مشکلاتی که با همسر یا نامزد خود دارید راهنمایی درستی به شما نمی‌دهند. شاید دلیل آن نیز علاقه و وابستگی آن‌ها به فرزند خودشان باشد.

سه شنبه 29/5/1392 - 22:43
اقتصاد

عادت‌هایی که می‌تواند ما را ولخرج کند زیاد است، بنابراین بد نیست این عادت‌ها را شناسایی کنیم. یکی از بهترین شیوه‌های کاهش هزینه‌های زندگی، شناخت عادت‌های گرانقیمت و حذف یا کاهش آنهاست. برای این کار ابتدا باید نگاهی به دور و برمان بیندازیم.

 

اگر کمی دقت کنیم متوجه می‌شویم که این عادت‌ها رفتارمان را در هزینه‌های زندگی تحت تاثیر خود قرار داده است؛ عادت‌هایی که می‌توان آنها را تعدیل کرد تا هزینه‌های ما منطقی‌ شود.

یکی از این عادت‌ها خرید رفتن است بویژه خرید رفتن با دوستان در مواقعی که اصلا نیازی به خرید نداریم البته در بسیاری مواقع خرید کردن بویژه برای خانم‌ها نوعی تفریح و وقت‌گذرانی به شمار می‌رود، اما آقایان وقتی تنها خرید می‌روند کمتر خرج می‌کنند، اما برعکس، وقتی به همراه دوستانشان به خرید می‌روند براساس آمار، بیشتر پول خرج می‌کنند، اما خانم‌ها چه تنها و چه با دوستانشان باشند فرقی در هزینه‌های خرید آنها ندارد. دلیل این مساله هم تفاوت دو جنس مرد و زن است. مردها برای خودنمایی و حفظ کلاس و بهتر نشان دادن خود، سعی می‌کنند خریدهای بهتر و گران‌تری در جمع دوستان داشته باشند، اما خانم‌ها بیشتر به همفکری و هم‌صحبتی دوستان خود اهمیت می‌دهند و تمایل چندانی به خودنمایی ندارند.

کارت‌های اعتباری

کارت اعتباری در عین این که دردسر‌های بانک رفتن را برای ما کاهش داده است و محاسن بسیاری دارد معایبی نیز دارد. مطالعات نشان می‌دهد مردم با کارت اعتباری بیشتر از پول نقد پول خرج می‌کنند. حساب پر و کارت بانکی آدم را وسوسه می‌کند هر چه می‌خواهد بخرد. به ظاهر این نگرش در میان مردم وجود دارد، داشتن کارت اعتباری با پول نقد متفاوت است؛ ولی داشتن پول نقد آدم‌ها را به خرید وسوسه می‌کند به بیان دیگر در آن زمان که کارت اعتباری نبود اگر فردی به خرید می‌رفت می‌توانست برای کنترل هزینه‌هایش مبلغ کمی در کیفش بگذارد در نتیجه به همان میزان خرید می‌کرد؛ ولی امروزه کارت‌های اعتباری دست آدم‌ها را برای خرج کردن باز گذاشته است.

موبایل

موبایل هم یکی از هزینه‌های امروزی زندگی ماست. در هر زمان‌ ومکانی می‌توانیم از موبایل استفاده کنیم حتی در مهمانی، خرید، سرکار، مسافرت، بیمارستان و هر جایی که این وسیله ارتباطی همراه ماست. موبایل امروزه به یکی از ضروریات زندگی ما تبدیل شده است، ولی اگر بتوانیم این مکالمات را کنترل کنیم نه‌تنها به نیاز‌های ضروری خود پاسخ داده‌ایم بلکه هزینه زیادی هم برای خود ایجاد نکرده‌ایم.

چشم و همچشمی

چشم و همچشمی یکی دیگر از عادت‌هایی است که باعث ولخرجی ما می‌شود. بسیاری از مردم برای این که در محیط کار یا در جمع‌های خانوادگی و دوستانه به دیگران نشان دهند که چگونه زندگی می‌کنند و از خرج کردن برای خود و خانواده‌شان هیچ ابایی ندارند و دائم در حال رستوران رفتن و مسافرت هستند خود را به دام هزینه‌هایی می‌اندازند که وقتی بعد از چند سال به خود می‌نگرند، می‌بینند سرمایه‌ای از خود باقی نگذاشته‌اند و این چشم و همچشمی آنها را خانه‌برانداز کرده است. خیلی آسان و در عین حال جذاب است که یک روز بعدازظهر همراه با دوستان یا اعضای خانواده، از خانه خارج شوید و به رستوران مورد علاقه‌تان سری بزنید یا این که گوشی تلفن را برداشته و سفارش غذای دلخواهتان را بدهید. در حالی که در این مواقع باید یادتان باشد غذا خوردن بیرون از خانه، با این که حس خوبی به شما می‌دهد، ولی هزینه‌هایتان را هم افزایش داده و می‌تواند آخر ماه شما را با مشکل مواجه کند. بنابراین این کار را محدود کنید و اجازه ندهید به عادتی همیشگی تبدیل شود. باز هم تاکید می‌کنیم این عادت‌ها را ترک نکنید بلکه فقط تعدیل‌شان کنید.

برای هر نوع خرید از لباس و تفریح گرفته تا مسافرت قاعده و قانون تعریف کنید. اگر جزو ولخرج‌ها نیستید و می‌توانید تعادل را رعایت کنید لازم نیست خیلی سخت بگیرید، اما برای ولخرج‌ها تا باز گشتن به مسیر درست این راهکاری ضروری است. برای خود مشخص کنید که در ماه چند بار می‌توانید رستوران بروید یا در سال چند بار می‌توانید مسافرت بروید، البته با توجه به این که از پس‌انداز خود نیز صرف‌نظر نکرده باشید. همیشه باید بدانید که موجودی حسابتان چقدر است و جیبتان چقدر پول دارد. خیلی از افراد از موجودی حسابشان بی‌اطلاعند. این مساله باعث می‌شود که مهار مخارج و درآمد‌ها دشوار شود.

خرید مواد غذایی

هنگامی که برای خرید مواد غذایی مورد نیازتان به فروشگاه می‌روید به انتخاب‌هایی که می‌کنید توجه داشته باشید. در بسیاری مواقع ما در فروشگاه بویژه فروشگاه‌های بزرگ با کالاهایی مواجه می‌شویم که جدید است و وسوسه می‌شویم آن را در سبد غذایی خود قرار دهیم، اما بعد یعنی هنگام مصرف متوجه می‌شویم که چندان هم مناسب نیست و مزه خاصی هم ندارد و فقط برای آن هزینه زیادی پرداخت کرده‌ایم. اینجاست که از خرید خود پشیمان می‌شویم. به همین دلیل یا بهتر است برای خرید مواد غذایی به فروشگاه‌های بزرگ نرویم یا اگر می‌رویم روی خرید خود کنترل داشته باشیم. در ضمن امروزه در فروشگاه‌های بزرگ، مواد غذایی متفاوتی وجود دارد که نه‌تنها ارزش غذایی چندانی ندارند بلکه برای بدن مضر هم هست ولی به دلیل خوشمزگی، بیشتر مردم بویژه بچه‌ها به خرید آن تمایل دارند.

علیرضا خانی / جام‌جم

سه شنبه 29/5/1392 - 22:39
اقتصاد

بیشتر افراد قدم زدن در مراکز خرید و تهیه اجناسی که باب طبعشان است، یا تجمل و تفریح و داشتن سریع هر آنچه را می‌خواهند، دوست دارند.

 

دوست دارند صاحب ثروت باد آورده‌ای باشند که تمام نشود و بنشینند، پا روی پا بیندازند و فقط خرج کنند. این تصور ذهنی بسیاری افراد از یک زندگی ایده‌آل است که چون نمود عینی آن را در واقعیت نمی‌بینند، ناچار دست به ایفای نقش می‌زنند و همان درآمد معمول ماهانه را نیز با گشاده‌دستی‌های بی‌مورد از دست می‌دهند. می‌گویند بادآورده را باد خواهد برد، در مورد این افراد اما درآمدی که بر باد می‌رود، حاصل ساعت‌ها کار خود شخص یا سرپرست خانواده است که نظارتی بر نحوه خرج کردن آن وجود ندارد.

واقعیت این است که برخی افراد از هنر مدیریت درآمد و فرهنگ پس‌انداز برخوردار نیستند. این افراد که در اصطلاح به آنها ولخرج می‌گویند، به از دست دادن پولی که برای آن زحمت کشیده شده فکر نمی‌کنند و حتی در مقابل اجناس غیرضروری با قیمت‌های بالا نیز نمی‌توانند چندان مقاومتی از خود نشان دهند. ولخرج‌ها حتی در بهترین شرایط و با داشتن درآمد قابل قبول نیز اغلب انسان‌هایی مقروض هستند که نمی‌توانند پس‌اندازی برای خود داشته باشند. چنانچه در وصف آنها بسیاری از این اصطلاح استفاده می‌کنند که طرف پول نگهدار نیست! آنها افرادی هستند که در جمع‌های دوستانه معمولا پرداخت هزینه‌ها را به عهده می‌گیرند و اجازه نمی‌دهند کسی دست به جیب خود ببرد و صدالبته که افراد خسیس نیز از این خصیصه افراد ولخرج استقبال می‌کنند تا با کمترین خرج، بیشترین استفاده را از هر چیز برده باشند. شیوه‌های درست مصرف کردن، در نظام تربیتی این افراد اغلب جایی ندارد.

والدینی که در تمام مراحل زندگی به سراپای تمام خواسته‌های معقول و غیرمعقول فرزندانشان جامه‌عمل پوشانده‌اند یا خود از چنین شیوه مصرفی پیروی می‌کنند، فرزندانی به جامعه تقدیم می‌کنند که ارزشی برای پول قائل نیستند و همواره درآمدی را که مشکل به دست آورده‌اند، آسان از دست می‌دهند و بسختی پا به عرصه پیشرفت می‌گذارند.

دوستی می‌گفت در دوران کودکی، کافی بوده پا به زمین بکوبد تا والدین سر تسلیم در برابر خواسته‌هایش فرود آورند. این خانم امروز که خود اختیار زندگی را در دست دارد نیز بسختی می‌تواند از خواسته‌هایش چشم بپوشد و کافی است یک ساعت در مکانی مثل یک مرکز خرید یا نمایشگاه قرار بگیرد یا اجناسی در دست افرادی ببیند که نظرش را جلب کنند و هوس کند مانند آن اجناس را داشته باشد. این خصیصه نادرست در زندگی خانوادگی نیز او را دچار مشکل کرده است. همسر این خانم از این‌که به دلیل بالا بودن مخارج ماهانه وی هرگز نمی‌تواند پس‌اندازی داشته باشد، ناراضی است و اغلب گله می‌کند که از خواسته‌های پایان ناپذیر او خسته شده است. به طور حتم، خرید زیباترین و گران‌قیمت‌ترین وسایل نیز تاثیری بر آرامش از دست رفته این زندگی نخواهد داشت و این شیوه زندگی به بازنگری احتیاج دارد.

میل مفرط به مصرف، میل اندک به پس‌انداز

قمر فلاح، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با «جام‌جم» می‌گوید که میل به مصرف در افرادی با الگوی نادرست مصرفی همواره بالا بوده و هست.

به عقیده فلاح، میل به مصرف و به عبارتی مصرف‌گرایی این روزها در جامعه افراد را به حال خود نمی‌گذارد. تولید انبوه، احتیاج به تقاضا دارد و تولیدکنندگان با تبلیغات خود به مردم القا می‌کنند به چنین وسیله‌ای در زندگی خود احتیاج دارند و در مقابل، گرایش به خرید در افراد رفته‌رفته بیشتر می‌شود.

به گفته این جامعه‌شناس، میل اندک به پس‌انداز و میل مفرط به مصرف، از خصایص اصلی نظام سرمایه‌داری و یکی از نتایج مدرن شدن جوامع است. علاوه بر این، تقلید و رقابت و چشم و همچشمی که از دیرباز در جامعه ما وجود داشته در ولخرجی افراد نقش دارد. فلاح می‌گوید همه چیز این روزها در تقلید خلاصه شده و افراد در گروه‌های اجتماعی مختلف به همانند سازی با یکدیگر دست می‌زنند، غافل از این‌که خلق را تقلیدشان بر باد داد.

تا جوان هستم پول به دردم می‌خورد!

عماد بیست و دو ساله در گفت‌وگو با «جام‌جم» در خصوص این‌که آیا فرد ولخرجی است یا نه، می‌گوید که برای خودش ولخرج است اما برای دیگران نه! وی سپس تصریح می‌کند برای خودش حتی ممکن است از یک قیچی کوچک هم خوشش بیاید و دلش بخواهد آن را خریداری کند، اما اجازه نمی‌دهد دیگران از دست و دلبازی او سوءاستفاده کنند و خرجشان را به گردن او بیندازند. وی در پاسخ به این‌که چقدر در فکر پس‌انداز است، می‌گوید پولی که از پدر و مادرش می‌گیرد به او اجازه پس‌انداز نمی‌دهد.

شیما، بیست و هشت ساله به «جام‌جم» می‌گوید از چهار سال گذشته که شاغل شده، بیشتر قدر پول را می‌داند! قبل از آن اغلب به آسانی خرید می‌کرد اما این روزها بیشتر در فکر پس‌انداز است.

سمیرا اما می‌گوید تا جوان است پول به دردش می‌خورد! او که دانش‌آموخته گرافیک است، عقیده دارد پس‌انداز می‌کند اما نه به شکلی که حسرت بسیاری چیزها که دوست دارد، در روزهای جوانی بر دلش بماند.

تلاش برای رسیدن به هیچ

فلاح درخصوص عواقب مصرف‌گرایی و ولخرجی در زندگی شخصی افراد اظهار می‌کند هر گاه میل به مصرف زیاد باشد، پس‌انداز به خودی خود کم می‌شود و پس‌انداز که نباشد، افراد پشتوانه‌ای برای آینده خود ندارند. وی همچنین افسردگی را از دیگر عواقب میل به مصرف می‌داند و می‌گوید: وقتی افراد گرفتار تقلید و چشم و همچشمی و رقابت یا در درجه پایین تر افرادی که میل ذاتی به مصرف دارند، از تامین هزینه‌های زیاد خود ناتوان هستند، احساس نارضایتی و ناکامی را تجربه کرده و در نهایت دچار افسردگی می‌شوند. در واقع میل به به دست آوردن آنچه هیچ نفع یا اهمیت خاصی در زندگی ندارد، آنها را بیمار خواهد کرد، یعنی افسردگی برای رسیدن به هیچ. بعلاوه این افراد در زندگی خانوادگی نیز اغلب با اطرافیان خود دچار مشکل هستند و گاه زن و مرد خانواده با چنین رفتاری قادر به زندگی در کنار هم نیستند.

این جامعه‌شناس در پاسخ به این‌که ولخرجی در افراد اکتسابی است یا ذاتی به «جام‌جم» می‌گوید: در جوامع مدرن امروزی اغلب ولخرجی‌ها اکتسابی است و در جهت ارضای میل شدید به مصرف و رقابت با سایر افراد شکل می‌گیرد.

فلاح می‌افزاید: این افراد با تغییر در نگرش و الگوی مصرف قادر خواهند بود که روش زندگی خود را تغییر دهند. علاوه بر آن لازم است افراد ولخرج جلوی ولخرجی‌های بیهوده خود را بگیرند و به شکل ریشه‌ای با این مشکل برخورد کنند، متوجه باشند چه مقدار پول خرج می‌کنند و از خرید آنچه به راستی به آن نیاز ندارند بگذرند، یعنی اهداف خود را برای خرید مشخص کنند. از تصمیمات ناگهانی برای خرید و پول خرج کردن‌های احساسی در اماکن خاص پرهیز کنند. آنچه به آن نیاز دارند را اولویت‌بندی کرده و هر‌بار هنگام خرید چیزهایی را تهیه کنند که در اولویت است. همچنین برای خود محدودیت مالی تعیین کنند، مثلا میزان محدودی پول در یک هفته به خود بدهند تا آداب صرفه‌جویی را بخوبی یاد بگیرند و برای پول ارزش بیشتری قائل شوند.

نهادینه کردن شیوه صحیح مصرف

همه ما برای تامین مخارج زندگی پول خرج می‌کنیم. گاهی هم ممکن است برای خواسته‌ها یا تفریحاتمان ولخرجی کنیم، اما این‌که این ولخرجی‌ها تبدیل به عادات روزانه ما بشود و زندگی‌مان را تحت‌ تاثیر خود قرار بدهند، امری دیگر است. می‌گویند آدم‌های خسیس کمتر از حدی که باید، پول خرج می‌کنند در حالی که می‌دانند برای داشتن رفاه باید بیشتر خرج کنند. ولخرج‌ها اما در قطب مخالف قرار دارند. آنها بیش از حدی که می‌دانند لازم است خرج می‌کنند و با علم به این‌که کارشان نادرست است، خواسته یا ناخواسته آن را ادامه می‌دهند. علاوه بر آن، افراد این روزها پیرو الگوهای مصرف‌گرایی هستند و کشورهای بزرگ صنعتی به منظور استفاده بیشتر از منابع طبیعی کشورهای در حال توسعه آنها را به مصرف‌گرایی ترغیب می‌کنند، زیرا خرید‌های غیرضروری و مصرف‌گرایی به نفع سرمایه‌داران و تولیدکنندگان در بازار جهانی خواهد بود. از این رو آموزش مصرف بهنجار در خانواده و جلوگیری از غرق شدن در این نوع از زندگی بسیار حائز اهمیت است.

شیوه صحیح مصرف باید در ذهن کودک نهادینه شود تا تمایز میان مصرف صحیح و ولخرجی را متوجه باشد. کودک باید بداند خرید هنگام نیاز انجام می‌شود و الگوی مصرف صحیح را بشناسد و بتواند در آینده تشخیص دهد بنا به شرایط اجتماعی و اقتصادیش چه نیازهایی دارد و لازم است چقدر خرید کند. لازم است افراد تمایل خود به خرید کردن یا خرید نکردن را با این شیوه‌ها در ذهن خود کنترل کنند.

فاطمه رمضانیان / جام‌جم

سه شنبه 29/5/1392 - 22:31
اقتصاد

امروزه اهمیت سرمایه‌گذاری بر هیچ‌کس پوشیده نیست، زیرا هر شخصی می‌تواند با سرمایه‌گذاری مناسب، آینده خود و خانواده‌اش را تامین کند و امنیت خاطر بیشتری در زندگی داشته باشد.

 

درخصوص تاریخچه سرمایه‌گذاری هم می‌توان گفت ماجرا به زمانی بر‌می‌گردد که انسان‌ها شروع به داد و ستد با یکدیگر کردند، یعنی ریشه‌های سرمایه‌گذاری را می‌توان در زمانی که مردم معامله‌های خود را به صورت کالا به کالا انجام می‌دادند هم یافت، زیرا انسان‌ها وقتی متوجه شدند با نگهداری از برخی کالا‌ها و فروش آنها می‌توانند سود به دست بیاورند، تمایل بیشتری برای داد و ستد کالاهای استراتژیک پیدا کردند، اما امروزه که تجارت الکترونیک رونق گرفته، راه و رسم سرمایه‌گذاری هم تغییر کرده است. از این گذشته تا چند سال پیش سرمایه‌گذاری میان خانم‌ها و آقایان متفاوت بود، اما این روز‌ها دیگر خانم‌ها دارند پا جای پای آقایان گذاشته و وارد تجارت‌های مختلف مانند ملک، ارز و ساخت و ساز که تا مدتی قبل مردانه شناخته می‌شد، می‌شوند.

سرمایه‌گذارهای بالفطره

این‌که بخواهیم بگوییم خانم‌ها دقیقا از کجا و چه زمانی سرمایه‌گذاری را شروع کردند کار سختی است، زیرا از بدو تشکیل خانواده، خانم‌هایی که نقش مادر را به عهده می‌گیرند نقش مدیریتی پیدا کرده و اولین سرمایه‌گذاری‌های خود را با شکلی متفاوت آغاز می‌کنند. خانم‌ها در کوچک‌ترین نهاد جامعه به نحوی سرمایه‌گذاری کرده و می‌کنند، سرمایه‌گذاریی‌هایی که شاید خیلی ملموس نباشد. برای نمونه زنان خانه‌دار با خرید و مدیریت مایحتاج خانواده سرمایه‌گذاری‌های اولیه را انجام می‌دهند، اما مدتی است دیگر خانم‌ها شخصا وارد دنیای سرمایه‌گذاری می‌شوند و به شکلی جدی در این عرصه فعالیت می‌کنند.

خرید طلا را باید یکی از سرمایه‌گذاری‌های شایع میان خانم‌ها دانست، زیرا به قول معروف آنها با این سرمایه‌گذاری با یک تیر دو نشان می‌زنند. علاوه بر این‌که می‌توانند زیورآلات خود را تامین کنند دست به سرمایه‌گذاری هم می‌زنند. برخی خانم‌ها براین باورند طلا در گذر زمان ارزش بیشتری پیدا می‌کند، بنابراین هر پولی را که به دست می‌آورند در راه خرید زیورآلات هزینه می‌کنند، البته باید یاد آور شد تعدادی دیگر از بانوان که نگاه اقتصادی بیشتری دارند برای سرمایه‌گذاری زیورآلات کار کرده می‌خرند تا سود بیشتری کنند، چرا که حق اجرت طلای کار کرده به مراتب کمتر از طلای نو است. واضح است بیش از نیمی از بانوان، سرمایه‌گذاری با خرید زیورآلات را بهترین نوع سرمایه‌گذاری می‌دانند.

گروه دیگری از خانم‌ها که دوست ندارند به خاطر سرمایه‌گذاری حرص و جوش نصیب‌شان شود راهکار دیگری برای سرمایه‌گذاری دارند. آنها اندوخته خود را در سپرده‌های بانکی خود نگهداری می‌کنند تا بانک با توجه به مدت سرمایه‌گذاری آنها سود برایشان در نظر بگیرد. این نوع از سرمایه‌گذاری را هم بسیاری از خانم‌ها ترجیح می‌دهند، زیرا با این‌که سود کمتری به دست می‌آورند، اما دردسر کمتری متوجه آنها می‌شود. البته در این میان هستند بانوانی که سرمایه خود را در اختیار همسرانشان می‌گذارند و ترجیح می‌دهند همه دغدغه‌های سرمایه‌گذاری را به همسرشان واگذار کرده و کمتر در این حوزه وارد شوند. خرید اوراق مشارکت را هم می‌توان به سرمایه‌گذاری مورد علاقه خانم‌ها اضافه کرد.

مردان سرمایه‌گذار

آقایان با توجه به نقش‌شان در خانواده و وظایفی که به عهده دارند تلاش بیشتری در زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنند، زیرا تا مدتی قبل به این شکل نبود که خانم‌ها پا به پای همسرانشان کار کنند. به همین دلیل یکی از دلایلی که سبب شده آقایان در زمینه سرمایه‌گذاری جلوتر از خانم‌ها باشند سابقه حضور بیشترشان در بازار کار است. البته تفاوت روحیه آقایان و خانم‌ها را هم می‌توان از دلایل دیگر فعالیت بیشتر آقایان در عرصه‌های سرمایه‌گذاری عنوان کرد.

یکی از سرمایه‌گذاری‌هایی که بیشتر آقایان جذب آن می‌شوند بحث ساخت و ساز است. امروز کمتر جمعی از آقایان را می‌توان پیدا کرد که در آن حرف از ساخت و ساز و سود سرشار آن نباشد. بورس را هم باید یکی دیگر از زمینه‌های سرمایه‌گذاری دانست که آقایان در آن حضور پررنگ‌تری دارند، اما نباید فراموش کرد در این مدتی که بازار بورس راه افتاده خانم‌ها نیز کم و بیش وارد این بخش شده‌اند.

خرید و فروش خانه و خودرو را هم باید از دیگر زمینه‌های مورد علاقه آقایان برای سرمایه‌گذاری دانست که خانم‌ها کمتر به آن تمایل دارند.

سرمایه‌گذاری به روش قدیمی‌ها

تا مدتی پیش که خبری از تالار بورس و داد و ستد ارز نبود، بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها در حد خرید و فروش یا تجارت بود. به این شکل که بازرگانان کالاهای اساسی را از شهری به شهر دیگر یا کشوری به کشور دیگر منتقل می‌کردند. مردم عادی هم با خرید و فروش دام یا فرش سرمایه‌گذاری می‌کردند. آن زمان بیشتر افراد دامدار یا کشاورز بودند به همین دلیل بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش انجام می‌شد. مردم تلاش می‌کردند با افزودن بر تعداد دام و طیور سرمایه خود را بیشتر کنند. کشاورزان هم محصولات خود را می‌فروختند و به زمین‌های زراعی خود اضافه می‌کردند تا بتوانند تولیدات کشاورزی خود را بیشتر کنند. البته افرادی هم بودند که از راه خرید و فروش صنایع‌دستی سرمایه خود را افزایش می‌دادند. برای نمونه گلیم و فرش‌های دستباف کالایی بود که همیشه طرفدار داشت. البته داشتن مردان مسلح هم برای خیلی از روسای قبیله سرمایه حساب می‌شد. آنها با تجهیز و افزودن بر تعداد سربازان خود سرمایه‌گذاری می‌کردند تا دارایی خود را حفظ کنند و گسترش دهند.

گلنوش ملایری / جام‌جم

سه شنبه 29/5/1392 - 22:30
آشپزی و شیرینی پزی

دسری که در ادامه، آموزش تهیه آن را خواهید خواند، کرم کارامل نارگیلی است و برای صرف در وعده عصرانه یا صبحانه یا حتی هنگام برپایی مهمانی برای خود و مهمانانتان، خوشمزه و دلچسب است.

 

موادلازم (برای ۸ نفر):

شکر: یک و نیم پیمانه
خامه غلیظ ‌: یک و یک چهارم پیمانه
شیر نارگیل (آب نارگیل): یک و نیم پیمانه
پودر نارگیل ‌: یک قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ: شش عدد

طرز تهیه:

ابتدا یک پیمانه شکر و یک چهارم پیمانه آب سرد را درون قابلمه‌ای روی حرارت کم به مدت ۵ دقیقه هم بزنید تا شکر آن حل شود. سپس حرارت را زیاد کنید و بدون اینکه مخلوط را هم بزنید به مدت ۱۰- ۸ دقیقه بگذارید بجوشد. کارامل آماده شده را درون یک قالب گرد، به ابعاد ۲۰ سانتی‌م‌تر کف و ۶ سانتی‌م‌تر عمق بریزید و آن را کنار بگذارید تا سرد و سفت شود.
فر را از قبل با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد گرم کنید. خامه، شیر نارگیل و وانیل را درون قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت متوسط به مدت ۵ دقیقه هم بزنید و صبر کنید تا داغ شده و حباب‌های ریزی روی مخلوط ایجاد شود، سپس مخلوط را از روی حرارت بردارید.
در ظرف بزرگی تخم‌مرغ‌ها را با باقیمانده شکر خوب مخلوط کرده و سپس بآرامی مخلوط خامه را به آن اضافه کنید و مخلوط بدست آمده را درون قالب کیک بریزید و قالب را در یک ظرف مخصوص فر قرار دهید.

درون ظرف مخصوص فر، آب جوش بریزید. قالب را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه یا تا زمانی که مخلوط سفت شده و خودش را بگیرد حرارت دهید.
قالب را از درون فر و سپس از درون آب بیرون آورید و بگذارید خنک شود. روی کرم کارامل را بپوشانید و بگذارید یک شب در یخچال بماند.
برای انتقال دسر به ظرف مورد نظر ابتدا دور و زیر دسر را با یک چاقوی نازک شل کنید سپس آن را به ظرف مورد نظر منتقل کنید

جمعه 25/5/1392 - 0:28
آموزش و تحقيقات

آیا می‌دانستید‌‌ همان طور که بعضی از ما‌ها راست‌دست هستیم و بعضی‌ها هم چپ‌دست، یکی از چشم‌های ما هم چشم غالب است و چپ‌چشمی و راست‌چشمی هم وجود دارد؟

 

روش تشخیص چشم غالب

تقریبا در دو سوم افراد چشم راست غالب است و در یک سوم افراد چشم چپ. به علاوه هیچ ربطی بین راست‌دست بودن و راست‌چشم بودن وجود ندارد و بنابراین یک فرد راست‌دست می‌تواند، چشم چپش غالب باشد.
حالا سؤال این است که چگونه می‌توان فهمید که کدام چشم ما، چشم غالب است؟ خیلی ساده! مطابق آنچه در تصویر می‌بینید، دست‌هایتان را دراز کنید و با کف دست‌ها یک مثلث کوچک مقابل دیدتان بسازید، حالا از این مثلث به چیزی مثل دستگیره در نگاه کنید (دستگیره یا آنچه را می‌بینید، در مرکز مثلث قرار بدهید). حالا به نوبت چشم راست و چشم چپتان را ببندید، چشمی که در هنگام باز بودنش، دستگیره همچنان در مرکز مثلث باقی می‌ماند، چشم غالب شماست.

جمعه 25/5/1392 - 0:28
آشپزی و شیرینی پزی
    این آموزش برای بریدن، خرد کردن و فیله کردن تمام ماهی‌ها کاربرد دارد و با چند بار انجام آن می‌توانید با کسب تجربه، دفعات بعد خیلی سریع‌تر و راحت‌تر، انواع ماهی را برش دهید و فیله کنید.

 

 

 

 

پشت گردن ماهی را تا قسمتی که به استخوان می‌رسد برش دهید

 

ماهی را به پهلو بگذارید سپس چاقو را زیر قسمت بریدگی قرار دهید

 

چاقو را از بالا تا دم ماهی بکشید (در زمان برش دادن با دست ماهی را ثابت نگهدارید)

 

لایه بالایی گوشت ماهی (فیله اول) را پس از برش دادن کنار بگذارید

 

قسمت‌های اضافی مانند استخوان، دم و باله‌های ماهی را از فیله دوم جدا کنید

 

در صورتی که ماهی شما بزرگ است می‌توانید هر فیله را به چند قسمت تقسیم کنید

جمعه 25/5/1392 - 0:27
خواص خوراکی ها

درخت «شاتوت» یا «شاه توت» را که خواص بسیاری برای آن ذکر کرده‌اند، بومی ایران وترکیه می‌دانند. از شاتوت که برخی آن را «توت سیاه» هم نام نهاده‌اند، می‌‌توان در شکل‌‌های متفاوتی، به صورت خام، پخته، یا مربا، نوشیدنی و... بهره برد. در ادامه با برخی خواص آن، همچنین طرز تهیه شربت و نوشیدنی از آن آشنا می‌شوید.

 

 

 
 
شناسنامه
 
تیره: توت Moraceae
نام لاتین: Moras nigra L
نام انگلیسی: Black mulberry – Persian mulbery
 
دو نوع توت سیاه وجود دارد یکی درست مثل توت سفید بوده و تمام خواص و شکل و فرم آن را دارد و حتی مزه‌اش هم مانند توت سفید شیرین بوده تنها رنگش سیاه است. این توت و درختش در ایران نادر است. نوع دیگر که نه تنها در از لحاظ رنگ میوه با توت سفید شباهتی ندارد بلکه مزه‌اش هم با آن بکلی فرق داشته و در اغلب نقاط ایران بنام شاه توت معروف و در یزد توت سیاه و درهمدان توت شرابی نامیده می‌شود.
درخت شاتوت درختی است به ارتفاع ۴ تا ۱۰ که به حالت طبیعی به ارتفاع ۲۰ متر نیز می‌رسد. رنگ پوست آن قهوه‌ای تا قهوه‌ای سیر ولی شاخه‌هایش تا اندازه‌ای سبز روشن و با دانه دانه‌های فراوان روی پوست آن است.
جوانه‌هایش نسبتاً قوی و کلفت (قوی‌تر از جوانه‌های درخت توت سفید) و براق به شکل بیضی مخروطی و به رنگ قهوه‌ای بنفش هستند.
طول برگ‌هایش ۷ تا ۱۸ سانتی متر و عرض آن حدود ۸ سانتی متر است فرم آن‌ها بیضی تا قلبی شکل با حاشیه‌ای دندانه دار ونوک تیز و کوچک هستند. برگ‌ها در سطح بالایی سبز تیره رنگ بوده و تعدادی مونیز رویشان دیده می‌شوند. سطح پائینی آن سبز روشن با موهای زیادتری هستند طول دسته برگ حدود ۲ سانتی متر و کمی کلفت با موهایی نسبتاً زیاد‌تر از برگ است از برگهای توت سیاه (شاه توت) در پرورش کرم ابریشم استفاده نمی‌کنند چون کرم‌ها باخوردن مقدار زیاد آن بیمار شده اسهال می‌گیرند و تلف می‌شوند.
گل نر کوتاه و کلفت و به رنگ سبز تیره است گل ماده از گل نر هم کوتاه‌تر است.
گوشت میوه‌ها از دیواره گل‌ها بوجود می‌آیند که رنگ آن‌ها قرمز تیره یا آبی سیاه می‌شود. تنها کمی قبل از افتادن از درخت قابل خوردن می‌شوند. چون تا کمی پیش از رسیدن مزه ترشی دارند که برای خوردن جالب نیستند. زمان گلدهی آن معمولاً اردیبهشت ماه است. میوه‌های شاه توت را خشک نمی‌کنند و تنها به صورت تازه مصرف می‌شوند.
درخت شاه توت اغلب پررشد‌تر و بلند‌تر از درخت توت سفید است و تا ارتفاع ۱۵۰۰ متر از سطح دریا و بیشتر هم می‌تواند بخوبی رشد کرده و میوه بدهد.
 
خواص
 
محققان انجمن تغذیه آمریکا، شاتوت را در مقایسه با ۴۰ نوع میوه تازه دیگر، به عنوان اولین میوه از نظر فعالیت آنتی‌اکسیدانی قرار داده‌اند که دارای فیتوکمیکال‌‌های قوی مانند آنتوسیانین است. آنتوسیانین رنگدانه ‌ای است که رنگ سیاه شا‌توت از آن ناشی می‌‌شود. 
 
شاتوت‌ها، گوشتی و خوشمزه هستند و دارای کالری پایینی بوده (در هر ۱۰۰ گرم، ۴۳ کالری) و سرشار از خواص سلامتی برای بدن هستند. 
 
این نوع توت حاوی منبع خوبی از ویتامین C و آنتی‌اکسیدان بالایی است. مصرف غذاهای سرشار از ویتامین C مقاومت بدن را در برابر عوامل عفونت‌ زا ‌افزایش داده و التهاب را از بین برده و با رادیکال‌های آزاد مضر برای بدن مبارزه می‌ کنند. وجود انواع آنتی ‌اکسیدان ‌های گوناگون در شاتوت، «درجه ظرفیت جذب رادیکال‌‌های آزاد» آن را که یک شاخص اندازه‌ گیری تاثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان‌ است، به رقم ۵۳۵۰ در هر صد گرم رسانده است. 
سایر آنتی ‌اکسیدان‌‌ها و فنول‌‌های موجود در شاتوت شامل موارد زیر هستند: الاژیک اسید، روتین، گالیک اسید، هیدروکافئیک اسید، پی کوماریک اسید سینامیک و آنتی‌ اکسیدان‌‌های مشهور یعنی ویتامین ‌های A و C. 
 
شاتوت‌ها حاوی مقدار مناسبی از ویتامین A و یتامین E هستند. شاه‌توت به دلیل داشتن ویتامین A در شادابی و زیبایی پوست نقش بسزایی دارد. 
 
شاتوت‌ها منبع خوبی از آهن هستند که به ندرت در دیگر انواع توت‌ها پیدا می‌‌شود. 
 
این میوه همچنین سرشار از پتاسیم، ‌ منگنز و منیزیم است. پتاسیم بخش مهمی از سلول و مایعات بدن است که میزان ضربان قلب و فشار خون را کنترل می‌‌کند. 
 
شاتوت دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس از گروه ویتامین ‌ها و نیز ویتامین K است. این نوع توت حاوی مقدار بسیار خوبی از ویتامین B۶، نیاسین، ریبوفلاوین و اسیدفولیک است. این ویتامین‌‌ها دارای وظایف مشترکی بوده و به بدن در سوخت و ساز کربوهیدرات ‌ها، پروتئین‌‌ها و چربی ‌ها کمک می‌‌کنند. 
 
وجود این مواد مغذی و نقش هم‌افزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به‌ عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریزمغذی ‌های گوناگون مورد توجه قرار گیرد. 
 
شاتوت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماری ‌ها و حملات قلبی منجر می‌‌شود، جلوگیری می‌ کند. علاوه بر این، شاتوت دارای ویتامین‌ هایA، C و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم است. 
 
محتوای متعادل تانن موجود در شاتوت به استحکام جداره رگ‌‌ها کمک کرده و از خون ‌ریزی‌‌های پوستی جلوگیری می‌‌کند
مصرف منظم این میوه فرآیند پیر شدن را کند می‌ کند و به دلیل وجود خاصیت ضد باکتریایی آن، به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتری‌‌ها کمک می‌ کند. 
 
مصرف عصاره شاتوت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشت دیواره نازک رگ ‌های خونی می‌شود. این عصاره دارای آنتی ‌اکسیدان ‌هایی به نام آنتوسیانیدین است. آنتوسیانیدین‌ به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده کمک می‌‌کند. مصرف میوه شاتوت نیز اثر مشابهی در رفع این مشکل دارد. غرغرهٔ آب شاتوت برای زخم ‌ها و جوش‌‌های دهان مفید است و ورم حلق، درد گلو و تورم لثه را التیام می‌‌بخشد. 
 
اگر شاتوت را صبح ناشتا بخورید، ملین است. خاصیت ضدالتهابی از دیگر فواید این میوه است که می‌تواند برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید (درد مفاصل) ‌ مفید باشد. 
 
شاتوت از نظر طبیعت، سرد و خشک است و قابض. عطش را فرو می‌ نشاند و اشتها را بیدار می‌‌کند. با توجه به وجود قند طبیعی فروکتوز در این میوه در صورت مصرف درست و به اندازه آن، برای افراد دیابتی نیز مفید بوده و حتی می‌‌تواند جایگزین مناسبی برای مصرف قند باشد. 
 
بازکننده گرفتگی ‌ها بوده و عوارض صفرا را از بین می‌‌برد. همچنین برای تسکین زخم ‌های روده‌ای مناسب است. عصاره آن‌ به ‌طور موثری از رشد سرطان سینه و دهانه رحم جلوگیری می‌ کند و به علاوه موثر‌ترین عامل در کاهش رشد سلول ‌های سرطانی در سینه است. 
 
خواص برگ
 
استفاده از جوشانده برگ‌‌های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده می‌‌شده است. 
 
در برگ شاتوت ماده‌‌ای ضد قند وجود دارد که می‌ تواند مرض قند را درمان کرده و قند خون را کاهش دهد. به همین دلیل می‌‌توان از آن در صورت وجود قند در ادرار و معالجه دیابت استفاده کرد. 
 
آب دم کرده ریشه توت و شاتوت که با حدود ۴۰ گرم ریشه دم شده باشد برای دفع انگل کدو خصوصا اگر برگ شفتالو به آن اضافه کرده باشند، مفید است. خوردن دم کرده برگ آن نیز همین اثرات را دارد. 
 
مزمزه آن برای درد دندان و کمپرس آن برای تحلیل ورم‌‌های روده سودمند است. 
 
گفته می‌شود با گنجاندن میوه‌هایی مانند شاتوت در رژیم غذایی خود می‌توان عملکرد مغز را بهبود بخشید و آن را تقویت کرد. محققان معتقدند فلاوونوئید‌ها از جمله آنتوسیانین و فلاوانول ‌های موجود در این میوه و خانواده آن از طریق راه ویژه ‌ای در هیپوکامپوس مغز می‌ توانند پروتئین‌‌های خاصی را فعال کرده و حافظه را تقویت کنند. هیپوکامپوس بخشی از مغز است که یادگیری و حافظه را کنترل می‌‌کند. از آن جا که تقویت حافظه درازمدت و کوتاه‌مدت در سطح ملکولی در نورون‌‌ها کنترل می‌‌شود، خوردن این میوه می‌تواند ظرفیت حافظه را تا حد زیادی افزایش داده و منجر به تقویت آن شود. 
 
چند توصیه
 
شاه‌توت در معرض آ‌لودگی‌‌های مختلفی قرار دارد. این میوه در صورت تماس با فضله پرندگان بر روی درخت ممکن است با میکروب ‌های سالمونلا، ایکولای و انواع ویروس ‌ها و قارچ‌‌ها آلوده شود. مهم ‌تر آنکه اگر یک میوه آلوده داخل ظرفی قرار گیرد، می‌‌تواند تمامی شاه‌توت‌‌های داخل ظرف را آلوده کند. 
 
نکته دیگر سموم دفع آفات است که ممکن است در این محصول استفاده شود. این میوه به دلیل آنکه بدون پوست است و از آنجا که سم مستقیما وارد گوشت این میوه می‌‌شود، اگر فاصله زمانی استفاده از سم تا مصرف میوه رعایت نشود فرد با توجه به نوع سم مصرفی در معرض انواع بیماریهای کبدی و سرطانزا قرار می‌‌گیرد.  بر این اساس بهتر است این میوه را پس از شستشو میل کنید. همچنین اگر شاتوت تازه را بسرعت فریز کنید، مواد مغذی آن بخوبی حفظ میشود. 
 
 
چند خاصیت دیگر
 
شاتوت شامل ویتامین‌های آ-A، ب۱-B۱، ب۲-B۲، ث-C و همچنین پروتیین، چربی، آهن، کلسیم، گلوکز، مواد قندی واملاح معدنی از جمله تانن است
۲- طیعتی سرد دارد و صفرا و گرمی را از بین می‌برد
۳- میوه‌ای مغذی و نیرو بخش است
۴- مصرف آن خون را تصفیه می‌کند
۵- می‌وۀ نرسیده آن اثر ضد اسهال (قابض) دارد
۶- اگر صبح ناشتا رسیده آن را بخورید ملیّن است ومانند مسهل عمل کرده و یبوست را از بین می‌برد
۷- به علت دارا بودن ویتامین‌های «آ-A» و «ث-C» در رفع خستگی ناشی از فعالیتهای فکری مفید است
۸- مصرف این میوه خوش طعم، بدن را ضد عفونی می‌کند
۹- غرغره کردن آب شاه توت نارس برای درمان برفک، آنژین، ورم دهان، درد گلو، آفت (جوشهای دهان) و التهاب مخاط دهان مفید است
۱۰- طعم ترش آن عطش را رفع می‌کند
۱۱- ضماد شاه توت به تنهایی و یا مخلوط با سرکه طبیعی می‌تواند ترکهای جلدی و ترک بین انگشتان و کف پا را از بین می‌برد
۱۲- اگر شیره میوه کاملا نرسیده آن را هر روز به مقدار یک یا دو استکان بخورید، اسهال‌های ساده و بعضاً اسهال‌های خونی را درمان می‌کند
۱۳- اگر ۱۵ گرم پوست ریشۀ درخت شاه توت را در ۲۵۰ گرم آب بجوشانید و هر صبح ناشتا میل کنید برای دفع کرم و انگل روده مفید است
۱۴- برای درمان تبهای متناوب می‌توانید جوشاندۀ ۴۰ تا ۸۰ گرم برگ درخت شاه توت در یک لیتر آب مصرف کنید
۱۵- جوشاندۀ برگ درخت شاه توت به مقدار ۶۰ گرم در یک لیتر آب درد دندان را هر قدر که شدید باشد، تسکین داده و آرام می‌کند؛ برای این منظور باید در چند نوبت جوشانده را به صورت گرم مدتی در دهان نگاه داشت سپس بیرون ریخت
۱۶- مرهم و ضماد ساییدۀ برگ درخت شاه توت با روغن زیتون جهت التیام زخم‌های پوستی و سوختگی آتش مفید است
۱۷- ضماد برگ له شدۀ درخت آن برای درمان گزش حشرات مفید است
 
توجه: 
 
- یادتان باشد شاه توت را با شکم پر نخورید، چون تولید گاز و نفخ می‌کند
- اگر شاه توت را روی غذایی مانند ماست بخورید تولید اسهال می‌کند
- بعد از خوردن شاه توت، غذا و خوراکی‌های ترش میل نکنید
- یک خاصیت جالب شاتوت آن است که مالیدن برگ شاه توت روی پوست، رنگ حاصل از میوۀ آن را از بین می‌برد 
 
یک شربت خوشمزه با شاتوت
 
مواد لازم: 
 
شاه توت تازه: ۵۰۰ گرم
شکر: ۱ لیوان
آب: نصف لیوان
 
طرز تهیه: 
 
شاتوت را درون مخلوط کن بریزید و پس از مخلوط کردن، از صافی رد کنید. یک لیوان آب را با شکر مخلوط کرده، روی حرارت بگذارید تا چند جوش بزند. وقتی اندکی غلیظ شد شاتوت را اضافه کرده، مواد را هم بزنید تا بخوبی مخلوط شوند. حواستان باشد مواد زیاد نجوشد چون بدرنگ خواهد شد. در حین پخت، آن را مرتب هم بزنید و کف رویش را بگیرید. بگذارید شربت سرد شود و سپس آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. 
 
 
نوشیدنی خنک برای رفع گرمای تابستان
 
 
مواد لازم: 
 
شاتوت: ۱ کیلوگرم
آب: ۱ لیوان
شکر: ۲ لیوان
 
طرز تهیه:
 
این شربت شاتوت به همراه آب سرد، نوشیدنی خنک و بسیار دلچسبی در روزهای گرم تابستان است. پس تا بیش از این گرمای تابستان اذیتتان نکرده دست به کار شوید:
آب و شکر را مخلوط کرده، روی حرارت بگذارید تا چند جوش بزند. شاتوت را در کیسه توری قرار دهید و کیسه را در آب شکر بگذارید. هر چند دقیقه با کفگیر چوبی کیسه را فشار دهید تا شیره شاتوت خارج شود. هر چند دقیقه شربت را با قاشق برداشته، از ارتفاع به داخل قابلمه سرازیر کنید تا غلظت آن را ببینید. وقتی غلظت مناسب یافت و نه خیلی سفت و نه خیلی شل بود و عصاره شاتوت به طور کامل وارد شربت شد، کیسه را از قابلمه یا ظرف خارج کنید و بگذارید سرد شود. بعد آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید و در یخچال نگهداری کنید. هر وقت مهمانی رسید یا خودتان هوس کردید، آن را درآورده، درون لیوان یا فنجانی چند قطعه یخ بیندازید و مقداری از شربت را در آن بریزید. بسته به این که غلیظ میخورید یا رقیق، مقداری آب هم میتوان به آن اضافه کرد. نوش جانتان.
جمعه 25/5/1392 - 0:26
آشپزی و شیرینی پزی
  • سالاد لانه از آن دست سالادهاست که اگر آن را به مقدار کم درست کنید به عنوان پیش‌غذا و اگر زیاد درست یا میل کنید به عنوان غذای اصلی می‌توان از آن استفاده کرد چون به دلیل مواد تشکیل دهنده آن در این صورت غذایی کامل محسوب می‌شود.

 

مواد لازم:


کنسرو ذرت یا ذرت پخته: یک قوطی
تن ماهی: یک قوطی
فلفل دلمه‌ای زرد و سبز مربع خرد شده: از هرکدام یک عدد
زیتون سیاه حلقه شده: ۲۰ عدد
لوبیای سبز پخته: یک پیمانه
گوجه فرنگی: ۳ عدد
لیموترش: یک عدد
نعنا خشک: ۱ قاشق غذاخوری
خمیر پیراشکی: ۱ بسته


طرز تهیه:
 

قوطی تن ماهی را حتماً ده دقیقه بجوشانید (به هیچ وجه قوطی را روی گاز نگذارید بلکه بیندازید داخل آب جوش تا جوشیده شود). دانه‌های داخل گوجه فرنگی را خالی کرده، به شکل مربع خرد کنید. خمیر را داخل قالب قرار دهید.

قالب‌ها را درون فر بگذارید. حرارت دو طرفه و باد گرم را روی ۱۸۰ سانتیگراد تنظیم کنید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا خمیر‌ها پخته شود.
محتویات تن ماهی را داخل ظرفی بریزید و برای آن که بوی بد تن ماهی گرفته شود مقداری آبلیموی تازه و اندکی روغن زیتون به آن بیفزایید.
یک قاشق غذاخوری نعنا برای خوشبو کردن ماهی و هضم سریع سالاد هم به آن اضافه کنید و مواد دیگر شامل لوبیا سبز، فلفل دلمه‌ای، ذرت، زیتون سیاه و گوجه فرنگی را به وسیله دو قاشق با هم مخلوط کنید.
وقتی مواد خوب مخلوط شد و لانه‌ها هم در فر پخته شد و فرم گرفت، مواد را درون لانه‌های خمیر بریزید و بر سر سفره بیاورید.

توجه:


برای قالب، می‌توان از قالبهای تکی یا یکجا استفاده کرد. اگر از قالبهای فلزی استفاده می‌کنید حتما با قلم‌مو سطح آن را کمی چرب کنید. با این حال، از هر قالبی که دوست داشته باشید در هر شکلی که باشد می‌توانید استفاده کنید. اگر قالب هم نداشتید، خود این سالاد بدون خمیر هم غذایی کامل است و با هر نانی می‌توانید آن را بخورید.

>> شبکه جام جم

جمعه 25/5/1392 - 0:26
خانواده

ممکن است ابراز خشم در یک مرحله یا مراحلی از ازدواج موثر واقع شود، اما معمولاً مخرب است و وقتی آثارش از یک زمان به زمان دیگر امتداد پیدا می‌کند حالت تخریب می‌گیرد. در این مطلب با خشم و عصبیت در زندگی زناشویی بیشتر آشنا می‌شوید.

 

 مشاجره‌های پی در پی روی طرز تلقی زن و شوهر از یکدیگر تاثیر می‌گذارد. طرز تلقی‌های آرمان گرایانه از خشم و باورهایی از این قبیل که باید در هر شرایطی از ابراز آن اجتناب کرد.

ممکن است زنی که مورد سوء استفاده قرار می‌گیرد به این نتیجه برسد که اگر خشم خود را بروز دهد به سود او تمام شود. بعضی از اشخاص تصور می‌کنند که ابراز خشم موثر‌ترین راه تاثیر گذاردن روی همسر آنهاست اما متوجه نیستند که بروز خشم می‌تواند نتایج منفی قابل ملاحظه‌ای بر جای گذارد. و در ‌‌نهایت ممکن است بطور موقت یک رفتار ناپسند را فرو نشاند تا پس از رفع تهدید مجازات، از نو بروز کند.
در جریان زندگی زناشویی،‌گاه به‌نظر می‌رسد که احساس حق‌شناسی، عشق و محبت تاثیر خود را از دست می‌دهند. ممکن است زن و شوهر رفتار محبت‌آمیز دیگری را با این طرز تلقی که طبیعی است و باید باشد، بدیهی شمارند و درصدد واکنش متقابل برنیایند. در این شرایط و در غیاب ابراز خشنودی (که باید تقویت‌کننده رفتار مطلوب همسر باشد) احتمال اینکه زن و شوهر به شیوه‌های تنبیهی روی آورند افزایش می‌یابد. ممکن است زن و شوهر بعد از مشاجره با یکدیگر احساس آرامش کنند و بتوانند رفتارهای خوشایندتری داشته باشند اما‌گاه غرامت سنگینی پرداخت می‌شود. ممکن است زن و شوهر خاطره حرف‌های تند و تیز یکدیگر را سال‌ها در ذهن خود زنده نگهدارند و وقتی مشاجره‌های تند اسباب دلگیری زن و شوهر از یکدیگر می‌شود، احساس عشق و محبت در آن‌ها فرو می‌نشیند.

ما رفتارهای مطلوب را فرض مسلم می‌دانیم، اما رفتارهای نامطلوب را احساس کنیم و برای آن معنای سمبلیک منفی در نظر می‌گیریم. به همین دلیل است که از کنار صد‌ها رفتار خوب و متناسب همسر خود بی‌تفاوت می‌گذریم، اما از جزئی‌ترین کج‌رفتاری و خلاف او خشمگین می‌شویم و دود دعوا به چشم خودمان می‌رود

این پدیده ناشی از این حقیقت است که طرز تلقی‌های منفی به احساسات منفی نظیر رنجش و غم و اندوه می‌انجامد، به طور کلی، بهترین کاری که زن و شوهر می‌توانند بکنند این است که ابراز خشم خود را به حداقل برسانند. در ادامه مطلب به نکاتی در این زمینه اشاره کرده‌ام.

منبع گرفتاری


  زن و شوهر در جریان اختلاف تقریباً همیشه یکدیگر را مقصر قلمداد می‌کنند، اما اگر بخواهیم بی‌طرفه قضاوت کرده باشیم، باید بگوییم هر دو در ایجاد مسئله نقش دارند. اما رجوع تنها به برخورد ظاهری زن و شوهر با یکدیگر کافی نیست.‌گاه عناد موجود ناشی از سوء تفاهمات، قضاوت‌های اشتباه ناشی از چشم‌اندازهای متفاوت زن و شوهر از یکدیگر است مشاجره زن و شوهر را اغلب به اختلاف در سبک و عادت آن‌ها نسبت می‌دهند: «مثلا یکی از طرفین آدم وقت‌شناسی نیست.»
مسئله اینجاست که زن و شوهر در اصل نمی‌دانند که اختلافشان از کجا نشأت می‌گیرد و بر سر چه می‌جنگند. با آنکه بنظر می‌رسد وقت‌شناس بودن هسته مرکزی دعوا باشد، واقعیت جز این است. مسئله عدم احساس مسئولیت و بی‌احساسی به خواسته‌های همسر و عدم رعایت آنهاست این خود رفتار نیست که خشم برانگیز است، بلکه تفسیری که روی این رفتار گذاشته می‌شود، یا سوء برداشت‌هاست که تولید دردسر می‌کند.
از آنجایی که به‌نظر می‌رسد رفتارهای مطلوب را فرض مسلم می‌دانیم، احتمال اینکه رفتارهای نامطلوب را احساس کنیم و برای آن معنای سمبلیک منفی در نظر بگیریم بیشتر می‌شود. به همین دلیل است که از کنار صد‌ها رفتار خوب و متناسب همسر خود بی‌تفاوت می‌گذریم، اما از جزئی‌ترین کج‌رفتاری و خلاف او خشمگین می‌شویم.
در این شرایط به احتمال زیاد زن و شوهر به جنگ طرز تلقی‌های خیالی یکدیگر می‌روند، اما با آنکه همین طرز تلقی‌های خیالی زمینه‌ساز اختلاف شده‌اند، دود دعوا به چشم خودشان می‌رود.

حل مسئله درونی


به عنوان نخستین قدم برای تخفیف شدت خشم در زندگی زناشویی، باید سهم ذهنیت خود را در ایجاد مسئله مشخص سازید و چون احتمال اینکه رفتار همسرتان را به اشتباه تفسیر کرده باشید زیاد است، برداشتن این قدم ضروری می‌نماید.

وقتی احساس می‌کنید که به خشم آمده‌اید از خود بپرسید: آیا خشم من بجاست؟ آیا متناسب و به اندازه است؟ آیا ناشی از خود من است؟ یا در اثر مشکلی که در روابط ما وجود دارد صورت خارجی گرفته است؟ آیا ممکن است برداشت من اشتباه باشد؟ آیا برداشت من با آنچه اتفاق افتاده ارتباط منطقی دارد؟ اگر رفتار همسر خود را درست تفسیر کرده‌اید، و به راستی رفتار بدی داشته است، از خود بپرسید آیا ممکن است که این طرز تلقی ناشی از خطاهای‌شناختی گسسته‌بینی، تجریدهای بی‌پایه و اساس، و … باشد. هم‌چنین از خود سوال کنید که آیا از حمله به همسر خود لذت می‌برید؟ باید دید که آیا در اصل به روابط زناشویی شما کمکی می‌کند یا خیر.

تفکر خود را تغییر دهید


تا اینجا به تاثیر طرز تفکر، سوء‌تفاهم و خطای فکر که بر شدت خشم شما می‌افزاید توجه کردیم. با توجه به نقش این عوامل باید افکار و معانی موجود در پس پرده عصبانیت را تحلیل کنیم.
برای استفاده از روش‌های شناخت درمانی به خلاصه زیر توجه کنید:
۱- به افکار اتوماتیک و واکنش‌هایتان توجه کنید و مترصد خطاهای‌شناختی خود باشید.
۲- در طرز تلقی خود نسبت به همسرتان تجدید نظر کنید.
۳- چشم‌اندازهای خوب همسرتان را ببینید.
۴- حواس خود را به امور دیگری جلب کنید.

افکار اتوماتیک و واکنش‌های منطقی (قالب بندی)


هدف این است که زن و شوهر بتوانند تصویر متعادل‌تری از یکدیگر بدست آورند اگر بخواهید می‌توانید برای رفتارهای خود دلیلی حدس بزنید و بعد درستی برداشت خود را با رجوع مستقیم به نقطه نظر همسرتان بیازمائید.

افکار اتوماتیک:

با دوستانش به گردش رفته است و این ثابت می‌کند که برای من و بچه‌ها ارزشی قایل نیست.
مادر بی‌عرضه‌ای است، بچه‌ها هر کاری که بخواهند با او می‌کنند.

خیلی وسواس به خرج می‌دهد.

در سفر با همه صحبت می‌کند.

در پول خرج کردن وسواس عجیبی دارد، حساب دینارهای خرج مرا نگه می‌دارد.

واکنش منطقی:
با این کار اعصابش راحت می‌شود. هر وقت با دوستانش به گردش می‌رود روحیه‌اش بهتر می‌شود.
مادر بسیار مهربانی است بچه‌ها هم عاشق او هستند. از آن گذشته بچه‌ها هم بد نیستند و مشکلی تولید نمی‌کنند.

بدرفتاری و شیطنت کردن برای بچه‌ها طبیعی است، آن‌ها هیچ اشکالی ندارند.

کدبانوی بسیار منظمی است بالاخره کسی هم باید به مسائل مالی خانه توجه کند. او از عهده این کار بخوبی بر می‌آید.

با تمرین این دیدگاهها می‌توان ذهنیت خود را بررسی و خشم را تا اندازه زیادی کنترل کرد.

جمعه 25/5/1392 - 0:25
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته