• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 912
تعداد نظرات : 1345
زمان آخرین مطلب : 5054روز قبل
دعا و زیارت

 

 

 

 

1.  فروتنى‌ آن‌ است‌ كه‌ با مردم‌ چنان‌ كنى‌ كه‌ دوست‌ دارى‌ با تو چنان‌ باشند. (المحجة‌ البیضاء ، ج‌ 5 ، ص‌ 225)

 

2.  براى‌ خداوند بقعه‌هایى‌ است‌ كه‌ دوست‌ دارد در آنها به‌ درگاه‌ او دعا شود و دعاى‌ دعاكننده‌ را به‌ اجابت‌ رساند ، و حائر حسین‌  علیه السلام یكى‌ از آنهاست‌. (تحف‌العقول‌ ، ص‌ 510)

 

3. هر كس‌ از خدا بترسد ، مردم‌ از او بترسند ، و هر كه‌ خدا را اطاعت‌ كند ،

از او اطاعت‌ كنند ، و هر كه‌ مطیع‌ آفریدگار باشد ، باكى‌ از خشم‌ آفریدگان‌ ندارد ، و هر كه‌ خالق‌ را به‌ خشم‌ آورد ، باید یقین‌ كند كه‌ به‌ خشم‌ مخلوق‌ دچار مى‌شود. (تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 510)

 

4.  كسى‌ كه‌ چهل‌ روز گوشت‌ نخورد بد خلقى‌ پیدا كند ، و كسى‌ كه‌ چهل‌ روز پى‌ در پى‌ نیز گوشت‌ بخورد اخلاقش‌ بد مى‌شود.

(بحار الانوار + ج‌ 56 ، ص‌ 326)

5 .  به‌ راستى‌ كه‌ خدا ، جز بدانچه‌ خودش‌ را وصف‌ كرده‌ ، وصف‌ نشود . كجا وصف‌ شود آنكه‌ حواس‌ از دركش‌ عاجز است‌ ، و تصورات‌ به‌ كنه‌ او پى‌ نبرد ، و در دیده‌ها نگنجد ؟ او با همه‌ نزدیكیش‌ دور است‌ و با همه‌ دورى‌اش‌ نزدیك‌ . كیفیت‌ و چگونگى‌ را پدید كرده‌ ، بدون‌ اینكه‌ خود كیفیت‌ و چگونگى‌ داشته‌ باشد . مكان‌ را آفریده‌ بدون‌ اینكه‌ خود مكانى‌ داشته‌ باشد . او از چگونگى‌ و مكان‌ بر كنار است‌ . یكتاى‌ یكتاست‌ ، شكوهش‌ بزرگ‌ و نامهایش‌ پاكیزه‌ است‌. (تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 510)

 

6. هر كه‌ بر طریق‌ خداپرستى‌ محكم‌ و استوار باشد ، مصائب‌ دنیا بر وى‌ سبك‌ آید ، گر چه‌ تكه‌ تكه‌ شود. (تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 511)

 

7. اگر بگویم‌ كسى‌ كه‌ تقیه‌ را ترك‌ كند مانند كسى‌ است‌ كه‌ نماز را ترك‌ كرده‌ ، راست‌ گفته‌ام‌. (تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 511)

 

8. شخص‌ شكرگزار ، به‌ سبب‌ شكر ، سعادتمندتر است‌ تا به‌ سبب‌ نعمتى‌ كه‌ باعث‌ شكر شده‌ است‌ . زیرا نعمت‌ كالاى‌ دنیاست‌ و شكرگزارى‌ ، نعمت‌ دنیا و آخرت‌ است‌ . (تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 512)

 

9.  خداوند دنیا را سراى‌ امتحان‌ و آزمایش‌ ساخته‌ و آخرت‌ را سراى‌ رسیدگى‌ قرار داده‌ است‌ ، و بلاى‌ دنیا را وسیله‌ ثواب‌ آخرت‌ ، و ثواب‌ آخرت‌ را عوض‌ بلاى‌ دنیا قرار داده‌ است‌. (تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 512)

 

10. ستمكار بردبار ، بسا كه‌ به‌ وسیله‌ حلم‌ و بردبارى‌ خود از ستمش‌ گذشت‌ شود و حقدار نابخرد ، بسا كه‌ به‌ سفاهت‌ خود ، نور حق‌ خویش‌ را خاموش‌ كند. (تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 512)

 

11. كسى‌ كه‌ خود را سبك‌ مى‌شمارد ، از شر او در امان‌ مباش‌.

(تحف‌ العقول‌ ، ص‌ 512)

 

12.  اگر همه‌ مردم‌ مسیرى‌ را انتخاب‌ كنند و در آن‌ گام‌ نهند ، من‌ به‌ راه‌ كسى‌ كه‌ تنها خدا را خالصانه‌ مى‌پرستد خواهم‌ رفت‌.

(بحار الانوار ، ج‌ 78 ، ص‌ 245)

 

13.  حسد نیكوییها را نابود سازد.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 302)

 

 

14. تكبر و غرور ، دشمنى‌ آورد.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 302)

 

15.  فقر یعنى‌ آزمندى‌ نفس‌ است‌ و ناامیدى‌ بسیار.

(بحار الانوار + ج‌ 78 ، ص‌368)

 

16. بخل‌ ناپسنده‌ترین‌ خلق‌ و خوى‌ است‌.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 302)

 

17. طمع‌ خصلتى‌ ناروا و ناشایست‌ است‌.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 302)

 

18.  امام‌ هادى‌ علیه السلام به‌ كسى‌ كه‌ در ستایش‌ از ایشان‌ افراط كرده‌ بود فرمودند : از این‌ كار خوددارى‌ كن‌ كه‌ تملق‌ بسیار ، بدگمانى‌ به‌ بار مى‌آورد ، و اگر برادر مؤمنت‌ مورد اعتماد تو واقع‌ شد ، از تملق‌ او دست‌ بردار و حسن‌ نیت‌ نشان‌ ده‌. (مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 302)

 

19.  هر گاه‌ در زمانه‌اى‌ عدل‌ بیش‌ از ظ‌لم‌ رایج‌ باشد ، بدگمانى‌ به‌ دیگرى‌ حرام‌ است‌ ، مگر آنكه‌ آدمى‌ بدى‌ از كسى‌ ببیند ، و هرگاه‌ در زمانه‌اى‌ ظ‌لم‌ بیش‌ از عدل‌ باشد ، تا وقتى‌ كه‌ آدمى‌ خیرى‌ از كسى‌ نبیند ، نباید به‌ او خوشبین‌ باشد. (مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

20.  بهتر از نیكى‌ نیكوكار است‌ ، و زیباترین‌ از زیبایى‌ ، گوینده‌ آن‌ است‌ ، و

برتر از علم‌ حامل‌ آن‌ است‌ ، و بدتر از بدى‌ ، عامل‌ آن‌ است‌ ، و وحشتناكتر از

وحشت‌ ، آورنده‌ آن‌ است‌.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

21.  از كسى‌ كه‌ بر او خشم‌ گرفته‌اى‌ ، صفا و صمیمیت‌ مخواه‌ و از كسى‌ كه‌ به‌ وى‌ خیانت‌ كرده‌اى‌ ، وفا مطلب‌ ، و از كسى‌ كه‌ به‌ او بدبین‌ شده‌اى‌ ، انتظار خیرخواهى‌ نداشته‌ باش‌ ، كه‌ دل‌ دیگران‌ براى‌ تو همچون‌ دل‌ تو براى‌ آنهاست‌. (مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 305)

 

22.  خشم‌ بر زیر دستان‌ از پستى‌ است‌.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

23.  هر كه‌ از خود راضى‌ باشد ، خشمگیران‌ بر او زیاد خواهند بود.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 303)

24.  مقدرات‌ چیزهایى‌ را بر تو نمایان‌ مى‌سازد كه‌ به‌ فكرت‌ خطور نكرده‌ است‌. (مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 303)

 

25.  نارضایتى‌ پدر و مادر ، كم‌ توانى‌ را به‌ دنبال‌ دارد و آدمى‌ را به‌ ذلت‌

مى‌كشاند. (مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 303)

 

26. مردم‌ در دنیا با اموالشان‌ و در آخرت‌ با اعمالشان‌ هستند.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

27.  مسخرگى‌ ، تفریح‌ سفیهان‌ و كار جاهلان‌ است‌.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

28.  وقت‌ جان‌ دادنت‌ نزد خانواده‌ات‌ را به‌ یاد آر كه‌ در آن‌ هنگام‌ طبیبى‌

جلوگیر مرگت‌ و دوستى‌ نفع‌ رسانت‌ نباشد. (مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

29.  جدال‌ ، دوستى‌ قدیمى‌ را تباه‌ مى‌كند و پیوند محكم‌ را مى‌گسلد و كمترین‌ چیزى‌ كه‌ در آن‌ است‌ كوشش‌ براى‌ غلبه‌ بر دیگرى‌ است‌ ، كه‌ آن‌ هم‌ ریشه‌ علتهاى‌ جدایى‌ است‌. ( مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

30.  حكمت‌ ، اثرى‌ در دلهاى‌ فاسد نمى‌گذارد.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

31.  براى‌ نعمتها همسایه‌ خوبى‌ شوید و با شكرگزارى‌ به‌ افزودن‌ آن‌ امیدوار باشید. (مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 305)

 

32.  گلایه‌ كلید گرانبارى‌ است‌ ، ولى‌ گلایه‌ بهتر از كینه‌توزى‌ است‌.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

33.  نادان‌ ، اسیر زبان‌ خویش‌ است‌.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

 

34.  افسوس‌ كوتاهى‌ كارهاى‌ گذشته‌ را با تلاش‌ در آینده‌ جبران‌ كنید.

(مسند الامام‌ الهادى‌ ، ص‌ 304)

سه شنبه 25/3/1389 - 23:10
دعا و زیارت

 

 

عرض تسلیت

امروز زمین آغوش گشوده است تا بار دیگر انسان پاکی از سلاله خاندان پیامبر(ص) را در خود جای دهد و او را به حیاتی برتر از این دنیای دون و در کنار اولیا و انبیا نوید دهد. شهادت جانگداز آن امام همام، امام علی النقی(ع) را به عموم شیعیان جهان تسلیت می گوییم.

سال غم و اندوه

شهادت امام هادی(ع)، پیشوای دهم شیعیان، در ماه رجب و در 42 سالگی اتفاق افتاد. عروج روح قدسی آن انسان وارسته جهان اسلام را غرق در ماتم و اندوه ساخت. شهادت مظلومانه آن بزرگوار شهر سامرا را پر از شیون و ناله کرد. تمامی دوستداران اهل بیت در غم فقدان گوهری تابناک عزادار شدند و آن سال را سال اندوه شیعه نامیدند.

هجران مدینه

خلفای عباسی از توجه مردم نسبت به خاندان رسالت همیشه در هراس بودند و از مشاهده عشق و علاقه قلبی مردم نسبت به خاندان پیامبر احساس خطر می کردند. در مدینه، زادگاه امام هادی(ع)، والی مدینه آزار فراوانی نسبت به این شمع تابان الهی روا می داشت. از این رو شخصی به نام بریحه عباسی که امام جماعت بود به متوکل نامه نوشت که اگر هنوز تو را به مکه و مدینه نیاز هست، علی بن محمد(ع) را از این دیار تبعید کن؛ چرا که اکثر مردمان این منطقه را تحت نفوذ و اطاعت خویش قرار داده است. بدین ترتیب بود که متوکل با احترام امام را به سامرّا، محل خلافت خویش، دعوت کرد.

توهین متوکل به مقام امام هادی(ع)

متوکل خلیفه عباسی در ظاهر حضرت هادی(ع) را با احترام و تکریم به سامرا آورد ولی همواره در صدد اهانت و آزار حضرت(ع) بود؛ به طوری که هنگام ورود، حضرت را در کاروان سرای نامناسبی سکونت داد. شخصی از دوستداران حضرت برای عرض این مطلب به خدمت ایشان آمد. حضرت امام هادی(ع) در جواب فرمودند: کسی که خداوند قدر و منزلتش را بلند سازد با این اعمال کوچک و حقیر نمی شود.

محدودیت امام(ع)

هر اندیشمندی با نگاهی گذرا به زندگی امام هادی(ع) در می یابد که آن گرامی در سراسر عمر شریف خویش با محدویت های رنج آوری روبرو بوده است. متوکل، خلیفه ستمگر عباسی، امام هادی(ع) را به اجبار از مدینه به مرکز خلافتش یعنی سامرا آورد و آن بزرگوار را تحت مراقبت نگه داشت. در عین حال امام با تحمل همه رنج ها هرگز از مسئولیت الهی خویش در قبال جامعه انسانی دست نکشید و به کم ترین تفاهم و سازشی با ستمگران تن نداد و همواره روشنی بخش تاریکی های جهل و بی ایمانی بود.

اثر والای امام هادی(ع)

دهمین ستاره آسمان ولایت، امام ابوالحسن هادی(ع) زیارتی به نام «زیارت جامعه» تقدیم دوستداران امامت فرموده است. جان ما خاکیان فدای تربت پاک او باد که با شعاع فروزان سخن خویش ما را با آسمان عظمت و جلال الهی آشنا ساخته است. شیوایی کلام و والایی مضمون و دانش و معرفتی که در آن موج می زند خود گویای اصالت این زیارت و معرّف دانش سرشار گوینده ارجمند آن امام هادی(ع) است.

شاگردان امام هادی(ع)

با آنکه جوّ اختناق و ستم دوره خلفای عباسی، امکان استفاده از امام هادی(ع) را بسیار محدود کرده بود، در عین حال برخی از مشتاقان معارف قرآن و اهل بیت(ع) توانستند به قدر ظرفیت خویش از حضرت امام هادی(ع) کسب فیض کنند. در روایات، 185 نفر از راویان احادیث و شاگردان امام را نام برده اند که در میان آنان چهره های درخشانی چون حضرت عبدالعظیم حسنی، حسین بن سعید اهوازی و فضل بن شاذان نیشابوری به چشم می خورند.

شهادت محبوب دل ها

زهر سراسر بدن امام هادی(ع) را فرا گرفته بود و حضرت در بستر بیماری آخرین زمزمه های قدسی را با معبود خویش نجوا می کرد. غم و اندوهی گران بر قلوب مؤمنان سنگینی می کرد و چشم ها در فراق آن محبوب اشک می ریخت. حضرت امام علی النقی(ع)، آن طبیب آلام دردمندان و شفیق دل های مجروح مؤمنان، بر اثر زهر کشنده، در سومین روز از ماه رجب سال 254 (ه ) شربت شهادت نوشید.

حقارت نفس

نفس و سرشت واقعی انسان امانتی آسمانی و موهبتی است الهی که در اختیار انسان قرار گرفته است. اگر انسان آن را حقیر و کوچک بشمارد، در واقع همه چیز خود را باخته است و در این صورت ارتکاب زشتی ها برای او کار دشواری نخواهد بود. اما اگر ارزش وجودی خویش را بداند و به عظمت الهی و ملکوتی آن واقف شود هرگز آن را به تیرگی ها نمی آلاید. حضرت امام هادی(ع) در این مورد می فرمایند: اگر کسی در نزد خود خوار شود از شر او ایمن مباش.

در سوگ پدر

هشت بهار از عمر گران بهای دهمین امام و مولای عزیز ما، امام هادی(ع)، نگذشته بود که غبار یتیمی بر چهره اش نشست. در سال 220 هجری در آخر ماه ذیقعده پدر بزرگوار و جوان خود را از دست داد. پدری که نمونه بارز علم و تقوی و فضیلت و شجاعت و مظهر مبارزه با ستم و پناه درماندگان و بی چارگان بود. بعد از شهادت امام جواد(ع) امامت به فرزندش امام هادی(ع) منتقل شد و آن حضرت از همان سال های کودکی به مقام پیشوایی شیعیان رسید.

رفتار خلفای عباسی با امام هادی(ع)

زندگانی پر نشیب و فراز امام هادی(ع) هم زمان با حکومت هفت خلیفه عباسی بوده است. امام هادی(ع) همچون اجداد پاک خویش با سازش ناپذیری در برابر بیداد ظالمان و با دادخواهی و طرفداری از عدالت و هدایت و ارشاد انسان ها، به مبارزه با خلفای غاصب می پرداختند. به همین دلیل خلفا با وجود امام هادی(ع) همواره حکومت خویش را در خطر می دیدند و به هر طریق در تلاش بودند که چهره دهمین پیشوای راستین مسلمانان را دگرگون جلوه دهند و با نیرنگ های گوناگون علاقه امت را نسبت به آن بزرگوار کم کنند.

آزارهای متوکل نسبت به امام هادی(ع)

دوران امامت حضرت علی النقی(ع) بیشتر با متوکل عباسی هم زمان بود و این دوران از سخت ترین سال های زندگی آن بزرگوار محسوب می شود؛ زیرا متوکل از جنایت کارترین چهره های حکومت عباسی بود. سخت گیری و آزار متوکل نسبت به امام هادی(ع) و اهل بیتش به جایی رسید که مردم را به جرم پیروی از امامان گرامی و دوستی با آنان شکنجه می کردند و از همین رو کار بر دوستداران اهل بیت طهارت بسیار مشکل شد.

امام هادی(ع) خورشید عالم تاب

مولای بزرگوار ما، دهمین ستاره آسمان امامت، حضرت امام هادی(ع) همچون امامان و معصومان دیگر، همواره راهبر امت و بیان کننده احکام اسلام و قرآن بود. امام هادی(ع) دهمین اشعه فروزان مهر الهی بر روی زمین و واسطه فیض میان آفریدگار و آفریدگان بود که با فروغ عالم تاب دانش و یقین خویش تاریکی های نادانی را روشن می ساخت و گرمابخش محفل شیعیان در آن شام سرد و بی روح بود.

عبادت و پارسایی امام هادی(ع)

حضرت امام علی النقی(ع) علاوه بر برخورداری از کمال و فضل و دانش و معنویت، عابدترین و پارساترین مردم زمان خود بود و همچون پدران بزرگوارش شب های طولانی رو به قبله می نشست و به عبادت خالق یکتا مشغول می شد و لحظه ای از عبادت دست نمی کشید. همیشه بر تن نازنین و مبارکش لباسی از پشم می انداخت و سجاده اش حصیر بود.

خودپسندی

خودپسندی از صفات نکوهیده ای است که حقیقت آن جز غفلت و دوری از خدا چیز دیگری نیست. خودخواهی سرچشمه همه مفاسد و گناهان است و انسان را از خدا دور و دل را از ساحت عظمت او منصرف می کند. انسان خودخواه به تدریج از خودِ الهی و ملکوتی خویش دور می شود و علاوه بر دوری از خدا، اطرافیان را نیز از خود دور می کند و می رنجاند. حضرت امام هادی(ع) در سخنی ژرف و والا می فرمایند: کسی که خودپسند باشد، مخالفان او بسیار خواهند بود.

ایجاد روابط دوستانه

یکی از مسائل مهم در زندگی انسان برقراری پیوند دوستی و صمیمیت با افراد شایسته است و از موانع اساسی بر سر راه ایجاد دوستی و صمیمیت خودخواهی است. غرور و خودپسندی در افراد مانع تحکیم روابط دوستانه در میان آنهاست. باید به ابراز علاقه دیگران به درستی پاسخ گفت و از مصاحبت و معاشرت آنها بهره مند شد. امام هادی(ع) می فرمایند: کسی که دوستی و محبت و حسن نظرش را به تو تقدیم کند تو نیز از وی پیروی کن و پذیرای او باش.

اطاعت پروردگار

حضرت امام هادی(ع) که از قهرمانان وادی بندگی است، در مورد اطاعت خالق یکتا می فرمایند: کسی که از خدا پروا داشته باشد، دیگران از او پروا خواهند داشت، و کسی که از خدا اطاعت کند از او اطاعت می کنند و کسی که از آفریدگار اطاعت کند از خشم خلق باکی ندارد.

به راستی آنان که خالصانه و با تمام وجود گام در مسیر بندگی و اطاعت خدا نهاده و با این کلید، درِ سعادتِ جاودان را بروی خود گشوده و به عزّت حقیقی رسیده اند و آن را بزرگ ترین سرمایه و افتخار خود یافته اند، خداوند سرپرستی و تدبیر امور آنان را به عهده می گیرد و به آنها عزت و سربلندی می بخشد.

زیان نادانی

زیرکی و استفاده از عقل و تدبیر از ویژگی های انسان مسلمان است. این ویژگی به مؤمن کمک می کند تا بتواند حرف راست خویش را بر کرسی تصدیق بنشاند و بدین ترتیب از دین و مسلک خویش آگاهانه و به بهترین وجه دفاع کند. امام هادی(ع) در این باره می فرمایند: کسی که حق با اوست ولی سفیهانه عمل می کند، ممکن است نور حقش را به سبب عمل سفیهانه اش خاموش سازد.

دست به دامان دهمین خورشید

سلام بر تو ای فرزند پیامبر(ص)، ای منزلگاه فرشتگان الهی و ای خزانه دار علم. سلام بر تو ای پیشوای دهم شیعیان. سلام بر تو ای دهمین نور هدایت و امامت. سلام بر تو ای امام هدایت گر و چراغ تاریکی ها و ای پرچمدار پرهیزگاری. سلام خدا و فرشتگانش بر تو باد.

سه شنبه 25/3/1389 - 23:4
ادبی هنری
نان از سفره و کلمه از کتاب،
چراغ از خانه و شکوفه از انار،
آب از پیاله و پروانه از پسین،
ترانه از کودک و تبسم از لبانمان گرفته‌اید،
با رویاهامان چه می‌کنید!


ما رویا می‌بینیم و شما دروغ می‌گویید ...
دروغ می‌گویید که این کوچه، بُن‌بست و
آن کبوترِ پَربسته، بی‌آسمان و
صبوریِ ستاره بی‌سرانجام است.
ما گهواره به دوش از خوفِ خندق و
از رودِ زمهریر خواهیم گذشت.
ما می‌دانیم آن سوی سایه‌سارِ این همه دیوار
هنوز علائمی عریان از عطر علاقه و
آواز نور و کرانه‌ی ارغوان باقی‌ست.
سرانجام روزی از همین روزها برمی‌گردیم
پرده‌های پوسیده‌ی پرسوال را کنار می‌زنیم
پنجره تا پنجره ... مردمان را خبر می‌دهیم
که آن سوی سایه‌سارِ این همه دیوار
باغی بزرگ از بلوغ بلبل و فهم آفتاب و
نم‌نمِ روشنِ باران باقی‌ست.


ستاره از آسمان و باران از ابر،
دیده از دریا و زمزمه از خیال،
کبوتر از کوچه و ماه از مغازله،
رود از رفتن و آب از آوازِ آینه گرفته‌اید،
با رویاهامان چه می‌کنید؟


ما رویا می‌بینیم و شما دروغ می‌گویید ...
دروغ می‌گویید که فانوسِ خانه شکسته و
کبریتِ حادثه خاموش و
مردمان در خوابِ گریه‌اند،
ما می‌دانیم آن سوی سایه‌سارِ این همه دیوار،
روزنی روشن از رویای شبتاب و ستاره روییده است
سرانجام روزی از همین روزها
دیده‌بانانِ بوسه و رازدارانِ دریا می‌آیند
خبر از کشفِ کرانه‌ی ارغوان و
آواز نور و عطر علاقه می‌آورند.


حالا بگو که فرض
سایه از درخت و ری‌را از من،
خواب از مسافر و ری‌را از تو،
بوسه از باران و ری‌را از ما،
ریشه از خاک و غنچه از چراغِ نرگس گرفته‌اید،
با رویاهامان چه می‌کنید!
سه شنبه 25/3/1389 - 21:51
ادبی هنری

تو را دوست میدارم
تو را به جای همه زنانی که نشناختهام دوست میدارم
تو را به جای همه روزگارانی که نمی زیستهام دوست میدارم
برای خاطر عطر گسترده بیکران و برای خاطر عطر نان گرم
برای خاطر برفی که آب می شود،برای خاطر نخستین گل
برای خاطر جانوران پاکی که آدمی نمیرماندشان
تو را برای خاطر دوست داشتن دوست میدارم
تو را به جای همه زنانی که دوست نمی دارم دوست میدارم.

جز تو ، که مرا منعکس تواند کرد؟من خود،خویشتن را بس اندک میبینم.
بی تو جز گستره بی کرانه نمی بینم
میان گذشته و امروز.
از جدار آینهَ خویش گذشتن نتوانستم
میبایست تا زندگی را لغت به لغت فرا گیرم
راست از آنگونه که لغت به لغت از یادش میبرند.
تو را دوست میدارم برای خاطر فرزانگیت که از آن من نیست
تو را برای خاطر سلامت
به رغم همه آن چیزها که به جز وهمی نیست دوست میدارم
برای خاطر این قلب جاودانی که بازش نمیدارم
تو می پنداری که شکی ،حال آنکه به جز دلیلی نیستی


تو همان آفتاب بزرگی که در سر من بالا میرود
بدان هنگام که از خویشتن در اطمینانم.
سه شنبه 25/3/1389 - 21:19
خانواده

رویا

با امیدی گرم و شادی بخش
با نگاهی مست و رؤیایی
دخترک افسانه می خواند
نیمه شب در کنج تنهایی:

بی گمان روزی ز راهی دور
می رسد شهزاده ای مغرور
می خورد بر سنگفرش کوچه های شهر
ضربه ی سم ستور بادپیمایش

می درخشد شعله خورشید
بر فراز تاج زیبایش
تار و پود جامه اش از زر
سینه اش پنهان به زیر رشته هایی از در و گوهر
می کشاند هر زمان همراه خود سویی

باد … پرهای کلاهش را
یا بر آن پیشانی روشن
حلقه موی سیاهش را

مردمان در گوش هم آهسته می گویند
« آه . . . او با این غرور و شوکت و نیرو»
« در جهان یکتاست»
« بی گمان شهزاده ای والاست»

دختران سر می کشند از پشت روزن ها
گونه هاشان آتشین از شرم این دیدار
سینه ها لرزان و پرغوغا
در طپش از شوق یک پندار

« شاید او خواهان من باشد.»
لیک گویی دیده ی شهزاده ی زیبا
دیده ی مشتاق آنان را نمی بیند
او از این گلزار عطرآگین
برگ سبزی هم نمی چیند

همچنان آرام و بی تشویش
می رود شادان به راه خویش
می خورد بر سنگفرش کوچه های شهر
ضربه سم ستور بادپیمایش
مقصد او خانه دلدار زیبایش
مردمان از یکدیگر آهسته می پرسند
«کیست پس این دختر خوشبخت؟»

ناگهان در خانه می پیچد صدای در
سوی در گویی ز شادی می گشایم پر
اوست . . . آری . . . اوست
« آه، ای شهزاده ، ای محبوب رؤیایی
نیمه شب ها خواب می دیدم که می آیی.»
زیر لب چون کودکی آهسته می خندد
با نگاهی گرم و شوق آلود
بر نگاهم راه می بندد
« ای دو چشمانت رهی روشن بسوی شهر زیبایی
ای نگاهت باده ای در جام مینایی
آه ، بشتاب ای لبت همرنگ خون لاله ی خوشرنگ صحرایی
ره بسی دور است
لیک در پایان این ره . . . قصر پر نور است.»
می نهم پا بر رکاب مرکبش خاموش
می خزم در سایه ی آن سینه و آغوش
می شوم مدهوش.
باز هم آرام و بی تشویش

می خورد بر سنگفرش کوچه های شهر
ضربه سم ستور باد پیمایش
می درخشد شعله ی خورشید
برفراز تاج زیبایش.

می کشم همراه او زین شهر غمگین رخت
مردمان با دیده ی حیران
زیر لب آهسته می گویند
«دختر خوشبخت ! . . .»

سه شنبه 25/3/1389 - 21:18
شعر و قطعات ادبی
سخت می‌گردد جهان بر مردمان سخت‌کوش
دوش با من گفت پنهان کاردانی تیزهوش                وز شما پنهان نشاید کرد سر می‌فروش

گفت آسان‌گیر بر خود کارها کز روی طبع          سخت می‌گردد جهان بر مردمان سخت‌کوش

وان گهم درداد جامی کز فروغش بر فلک                زهره در رقص آمد و بربط زنان می‌گفت نوش

با دل خونین لب خندان بیاور همچو جام                نی گرت زخمی رسد آیی چو چنگ اندر خروش

تا نگردی آشنا زین پرده رمزی نشنوی                   گوش نامحرم نباشد جای پیغام سروش

گوش کن پند ای پسر وز بهر دنیا غم مخور            گفتمت چون در حدیثی گر توانی داشت هوش

در حریم عشق نتوان زد دم از گفت و شنید          زان که آن‌جا جمله اعضا چشم باید بود و گوش

بر بساط نکته‌دانان خود‌فروشی شرط نیست         یا سخن دانسته گو ای مرد عاقل یا خموش

ساقیا می ده که رندی‌های حافظ فهم کرد             آصف صاحب قران جرم‌بخش عیب‌پوش
سه شنبه 25/3/1389 - 20:46
خاطرات و روز نوشت

 با سلام و عرض ادب و احترام به تمام دوستان خوبم

 

امیدوارم در تمام حراحل زندگیتان موفق و پیروز باشید 

 

از اینکه در این مدت که برایتان ملب می گذاشتم توانسته باشم حتی اندک - اما مفید واقع شده باشد 

 

دوستان خوب و و با محبتم که برای ینده نظر می گذارند لطف بفر مایند لینک صفحه خود  یا وبلاگشان را هم بگذارند تا ما هم با دیدن مطالبشان  بتوانیم از خجالتشان در بیاییم

 

minoodar 

سه شنبه 25/3/1389 - 20:43
کامپیوتر و اینترنت

یكی از مزایای Gmail نسبت به Yahoo علاوه بر سرعت بالاتر، امکان دسترسی رایگان به سرویس POP3 این سایت از طریق نرم افزار Outlook است. در این مقاله سعی داریم نحوه ایجاد اكانت Gmail در Outlook Express را شرح دهیم.

یكی از مزایای سرویس ایمیل رایگان Gmail نسبت به  Yahoo امکان دسترسی رایگان به سرویس POP3 این سایت از طریق نرم افزار Outlook است. استفاده از Outlook برای دریافت و ارسال ایمیل‌ها این مزیت را دارد که دیگر برای جک کردن نامه های جدید و یا ارسال نامه‌های خود نیازمند مراجعه به سایت وب یک سرویس ایمیل مانند جی‌میل و استفاده از مرورگر وب نخواهید بود.

برای ایجاد اكانت Gmail در Outlook دو روش وجود دارد:

1- ایجاد اکانت به صورت خودكار (Automatically):

بدین منظور ابتدا برنامهء Gmail Autoconfiguration Tool كه توسط خود Google عرضه می شود را از آدرس: http://toolbar.google.com/gmail-helper/GmailConfig.exe (با حجم تقریبی 55 کیلوبایت) دانلود كنید.

سپس با توجه به تصویر مراحل زیر را طی كنید:

1) ابتدا برنامه را اجرا كنید.

2)در قسمت Which mail program do you wish to use with Gmail برنامه Outlook خود را انتخاب كنید.

3)نام كاربری Gmail خود را در قسمت E-mail address وارد كنید.

4)در قسمت Display name، نام خود را وارد كنید.

5)در انتها روی دكمهء Configure كلیك كنید.


فعال كردن POP Mail:
حال شما برای فرستادن و دریافت E-mail در Outlook نیاز به فعال كردن POP در اكانتGmail  خود دارید. بدین منظور:

1) وارد اكانت Gmail خود شوید.

2) در بالای صفحه Gmail روی لینك Settings كلیك كنید.


3) در بالای صفحهء Mail Settings روی گزینهء Forwarding and POP كلیك كنید.

4) در قسمت POP Download همین صفحه، گزینهء Enable POP for all mail را فعال كنید.

5) در انتها روی دكمهء Save Changes كلیك كنید.
 
2- ایجاد اکانت به صورت دستی (Manually)

1) برنامه Outlook را اجرا كنید.

2) در منوی Tools گزینه Accounts را انتخاب كنید.

 



 
3) در پنجرهء باز شده، روی دكمه Add كلیك كنید و سپس ...Mail را انتخاب كنید

سه شنبه 25/3/1389 - 0:51
کامپیوتر و اینترنت
بلافاصله به اینترنت وصل می‌شوید ...
می‌دانید که کارهای زیادی برای انجام دادن دارید. از جست‌وجو برای یک تحقیق درسی گرفته تا ارسال و دریافت نامه‌های الکترونیک، دانلود فایل و نرم‌افزار و البته در حاشیه، ارتباط همزمان با یک دوست صمیمی که مدت‌ها از شما دور افتاده است. چند ساعت بعد تمام فعالیت‌های اینترنتی خود را انجام داده‌اید، اما تنها مسئله‌ای که در طول این چند ساعت متوجه آن نشده‌اید، این است که شما تنها کاربر رایانه خود نبوده‌اید!

حقیقت خوشایندی نیست اما " تاکید می‌کنم " که شما تنها کاربر رایانه خود نبوده‌اید. متأسفانه، بدون این که حتی فکرش را کرده باشید، رایانه شما از مدت‌ها قبل به عضوی فعال از یک شبکه خرابکاری در اینترنت تبدیل شده و می‌تواند از شخص دیگری غیر از شما فرمان بگیرد.

کدهای مخرب Bot، عامل مؤثر نفوذ و استفاده غیر مجاز از رایانه‌ها
اکنون زمان مناسبی ست که درباره کدهای مخرب Bot بهتر بدانید. Botها، نرم‌افزارهای بسیار کوچکی هستند که به صورت مستقل و نامحسوس عمل می‌کنند و قادرند که به شکل خودکار یا در واکنش به دستورات دوردست، یک رشته عملکرد تخریبی خاص انجام دهند. رایانه‌های آلوده به Bot علاوه بر کاربران اصلی خود می‌توانند تحت فرمان خرابکارانی باشند که این بدافزارها را تولید و منتشر کرده و آنها را از دوردست کنترل می‌کنند. درست به همین دلیل از رایانه‌های آلوده به Bot، به عنوان "رایانه‌های زامبی" نام برده می‌شود؛ رایانه‌هایی که می‌توانند به طور کامل در اختیار کاربرانی غیر از کاربر اصلی آن‌ها باشند.

Botها به نحوی طراحی می‌شوند تا تعداد بسیار زیادی از رایانه‌ها در سرتاسر جهان را به صورت همزمان به شکل امواج پی در پی آلوده کنند. به این ترتیب آنها می‌توانند شبکه‌ای از رایانه‌های آلوده (BotNet) تشکیل دهند که قدرت تخریبی آن برای انجام حملات کلان اینترنتی به مراتب بیشتر از تعداد اندکی از رایانه‌های زامبی شده ست.

این شبکه‌های یکپارچه، بهترین ابزار برای اجرای فرآیندهای کلان تخریبی مانند ارسال وسیع هرزنامه، انتشار گسترده ویروس و نیز افزایش سرقت اطلاعات شخصی و محرمانه است. البته امکان حملات هدفدار اینترنتی و حتی کسب درآمد برای مجرمان اینترنتی از طریق کلیک بر روی برخی لینک‌ها، آگهی‌ها و تبلیغات تحت وب را نیز می‌توان از قابلیت‌های خطرناک BotNetها برشمرد.

وسعت شبکه‌های BotNet با قدرت تخریبی آنها نسبت مستقیم دارد. این شبکه‌های مخرب از تنها چند رایانه تا چند صدهزار رایانه آلوده و حتی بیشتر قابل گسترش هستند. جالب این جاست که این شبکه‌ها با قیمت‌های متفاوت و به منظور اجرای حملات اینترنتی هدفدار به افراد یا حتی گروه‌های تبهکار فروخته یا اجاره داده می‌شوند.

BotNetها توسط افراد یا گروه‌های خرابکار، قابل کنترل و برنامه‌ریزی هستند. با استفاده از یک کامپیوتر مرکزی متصل به گروهی از Botهای فعال و در اختیار داشتن دسترسی سطح بالا، می‌توان دستورات مخرب یا دلخواه خود را به این کدهای مخرب تحت فرمان منتقل کرد. برخی از این روش‌های کنترل، البته پیچیده‌تر و کمی جدیدتر هستند. برای مثال کنترل BotNetها از طریق شبکه‌های اشتراکی (P2P) به مدیر اصلی یک شبکه مخرب امکان می‌دهد تا برای جلوگیری از شناسایی توسط شرکت‌های امنیتی، سرور میزبانی کننده Botها را به صورت مرتب تغییر دهد.

براساس اعلام Panda Security، یکی از موفق‌ترین شرکت‌های امنیتی در کشف و پاکسازی Botها، گسترش استفاده از این روش به علت وسعت، تعداد و تنوع شبکه‌های P2P، رفته رفته به مسئله‌ای نگران کننده تبدیل خواهد می‌شود.

مشهورترین شبکه‌ها‌ BotNet در اینترنت

شرکت امنیتی پاندا، در پایان سال 2009، فهرستی از مهمترین و بزرگترین BotNetهایی که در حال حاضر در اینترنت پراکنده‌اند را منتشر کرده است:

بزرگترین شبکه BotNet در اینترنت با عنوان Zeus، دست کم شامل صدها هزار رایانه آلوده به کدهای مخرب Zbot است که بیشتر فعالیت‌های خود را بر روی کلاهبرداری‌های آنلاین یا حملاتPhishing متمرکز کرده است. پس از آن، شبکه مخرب bahama که تنها برای قطع ترافیک اینترنتی به صفحات شرکت Google و هدایت کاربران به پایگاه‌های تبلیغاتی یا مخرب در نظر گرفته شده است. این شبکه تاثیر مهمی بر کاهش درآمد ناشی از نمایش تبلیغات توسط Google داشته است.

علاوه بر این، گاهی اوقات شرکت‌هایی که تبلیغات آنها به Google سپرده می‌شود نیز ضررهای هنگفتی را متحمل می‌شوند، زیرا کلیک بر روی تبلیغات آنها، کاربران را به صفحات نامربوط دیگری هدایت می‌کند و در نتیجه این شرکت‌ها، علاوه بر این که تبلیغاتشان نمایش داده نشده، باید مبلغ کلیک‌های انجام شده را نیز بپردارند.

Asprox، عنوان شبکه بزرگ دیگری ست که پس از چند ماه افت فعالیت، مجددا به نقطه اوج خود باز می‌گردد. آلوده کردن پایگاه‌های اینترنتی و حمله به کاربرانی که از این پایگاه‌های آلوده بازدید می‌کنند، تخصص عملیاتی شبکه Asprox محسوب می‌شود. روند این حملات با قراردادن یک کد JavaScript در وب‌سایت‌های آلوده آغاز و با تولید یک iFrame (کد HTML با قابلیت اجرایی) مخرب، کامل می‌شود. و در نهایت دو شبکه BotNet، به نام‌های Srizbi و Mega_D (Ozdok) که در سرتاسر جهان پراکنده شده، مهمترین ابزار ارسال هرزنامه به رایانه‌های خانگی و شبکه‌های محلی محسوب می‌شوند. آخرین آمارهای پاندا نشان می‌دهد که در مجموع انتشار 85 درصد از کل هرزنامه‌های تولید شده در جهان (60 میلیارد نامه ناخواسته یا آلوده در روز) تنها توسط همین دو شبکه مخرب انجام می‌شود.

وضعیت جهانی کدهای مخرب Bot

دستیابی به اطلاعات دقیق و قابل استناد، در خصوص وسعت فعالیت شبکه‌های BotNet، به دلایل مختلف غیر ممکن است. اما تخمین زده می‌شود که دست کم 100 میلیون رایانه زامبی شده در سرتاسر جهان وجود داشته باشد. این درحالیست که بنابر اعلام لابراتوارهای امنیتی شرکت پاندا، روزانه 000/150 رایانه جدید در جهان به Bot آلوده می‌شوند.

البته آنقدر هم بدبین نباشیم زیرا تعداد زیادی از این رایانه‌ها با پیوستن به جامعه امن کاربران و رعایت نکات حفاظتی از شبکه‌های BotNet خارج می‌شوند. اما به هرحال تعداد این رایانه‌ها از تعداد رایانه‌های آلوده شده کمتر است. براساس بررسی‌های PandaLabs، میانگین مدت زمانی که رایانه‌های آلوده به Bot به طور فعال و موثر در شبکه‌های خرابکاری ایفای نقش می‌کنند، 10 ماه برآورد شده است.

این درحالیست که بیش از 80 درصد رایانه‌های زامبی شده بیش از یک ماه تحت فرمان تبهکاران حرفه‌ای قرار می‌گیرند. در برخی موارد این مدت زمان تا 24 ماه نیز افزایش می‌یابد. اما در مجموع این دوره زمانی به منطقه جغرافیایی، سطح آگاهی حفاظتی کاربر و استفاده یا عدم استفاده وی از نرم‌افزارهای ضدویروس رسمی و بروز مربوط است.

مراکز سازمانی استرتژیک در معرض حملات کوبنده‌تر و شدیدتری قرار دارند. متأسفانه، علاوه بر تهدیدهایی که Botها از خارج بر شبکه‌های محلی، سازمانی و گسترده تحمیل می‌کنند، می‌توانند برای درون محیط‌های سازمانی نیز تهدیدی عمده باشند. بنابر آمارهای موجود، 25 درصد از کل رایانه‌های زامبی شده جهان در محیط‌های سازمانی و متصل به شبکه‌های محلی و گسترده هستند. بنابراین مدیران شبکه به علت حساسیت اطلاعاتی و عملیاتی شرکت‌ها، باید تمام ملاحظات و جوانب امنیتی را در سرورها و ایستگاه‌های کاری شبکه، رعایت کنند.

و سخن آخر اینکه ...

Botها تهدید عمده‌ای نخواهند بود اگر:

- آگاهی امنیتی و حفاظتی شما افزایش یابد.
- احساس امنیت کاذب خود را کنار بگذارید.
- بدانید که بسیاری از کدهای مخرب، نامحسوس و به صورت کاملا پنهان فعالیت می‌کنند.
- به صفحات اینترنتی ناامن و مشکوک توجه نکنید.
- لینک‌های نامطمئن و نامه‌های الکترونیکی ناشناس را دنبال نکنید.
- از نسخه‌های رسمی یک ضدویروس مطمئن استفاده کنید و آن را بروز نگاه دارید.
- هرچند روز یکبار رایانه خود را به طور کامل اسکن کنید.
سه شنبه 25/3/1389 - 0:47
آموزش و تحقيقات
Comdex یکی از بزرگترین نمایشگاه هایی بوده است که از سال 1979 تا 2003 برای فروشندگان ماشین آلات کامپیوتری است،
سال 1996 بیل گیتس مدیر عامل مایکروسافت، صنعت کامپیوتر را با صنعت اتومبیل مقایسه و ادعا کرد:

"اگر تکنولوژی جنرال موتورز با سرعتی معادل سرعت پیشرفت صنعت کامپیوتر پیشرفت کردهبود، ما امروز ماشین‌هایی سوار می‌شدیم که قیمتشان 25 دلار و مصرف بنزین آن در هر 1000 مایل فقط 4 لیتر بود!"

در جواب بیل گیتس آقای ولچ (Welch) هم در یک مصاحبه مطبوعاتی از طرف جنرال موتورز گفته:

"اگر جنرال موتورز به اندازه مایکروسافت پیشرفت کرده بود این روزها ما ماشین‌هایی با این مشخصات سوار می‌شدیم:

1. For no reason whatsoever your car would crash twice a day.
بدون هیچ دلیل و منطقی ماشین شما در روز دو بار تصادف می‌کرد.

2. Every time they repainted the lines on the road you would have to buy a new car.
هر دفعه که خطهای وسط خیابان را از نو نقاشی می‌کردند شما مجبور بودید یک ماشین جدید می‌خریدید.
 
 

3. Occasionally your car would die on the freeway for no reason, and you would just accept this, restart and drive on.
گاه و بیگاه ماشین شما در بزرگراه می‌ایستاد بدون هیچ دلیلی و شما چاره‌ای نداشتید جز اینکه این ایراد رو قبول کنید و مجددا استارت (Restart) بزنید.

4. Occasionally, executing a maneuver such as a left turn, would cause your car to shut down and refuse to restart, in which case you would have to reinstall the engine.
گاهی اوقات کارهایی مانند گردش به چپ، باعث میشد ماشین شما خاموش (Shot Down) ب‌شد و استارت آن نیز از کار می‌افتاد. در اینگونه موارد چاره‌ای نداشتید جز نصب مجدد یا همان Reinstall موتور ماشین.

5. Only one person at a time could use the car, unless you bought "Car95" or "CarNT." But then you have would have to buy more seats.
فقط یک نفر از ماشین می‌توانست استفاده کند مگر اینکه با خرید ماشین مدل 95 یا NT برای آن صندلی‌های بیشتری خریداری می‌کردید.

6. Macintosh would make a car that was powered by the sun, reliable, five times as fast, and twice as easy to drive, but would only run on five percent of the roads.
مکینتاش ماشینی می ساخت با موتور Sun، بهتر و پنج بار سریعتر و راحت‌تر از ماشین‌های مایکروسافت، ولی تنها در 5 درصد جاده‌ها می‌شد امکان رانندگی با آن وجود داشت.

7. The oil, water temperature and alternator warning lights would be replaced by a single "general car default" warning light.
چراغهای اخطار وضعیت بنزین، روغن و آب فقط با یک چراغ General Fault نمایش داده می شدند (شما خودتان باید یکی را حدس میزدید).

8. New seats would force everyone to have the same size butt.
صندلی‌های جدید همه را مجبور می‌کرد تا اندام خود را متناسب و هم اندازه آنها غذا بخورند.

9. The airbag system would say "Are you sure?" before going off.
کیسه هوا (Air Bag) قبل از باز شدن در هنگام تصادف از شما می‌پرسید Are You Sure?

10. Occasionally for no reason whatsoever, your car would lock you out and refuse to let you in until you simultaneously lifted the door handle, turned the key, and grab hold of the radio antenna.
چند وقت یکبار بدون هیچ دلیل قانع کننده ایی، ماشین شما قفل میشد و هیچ دستوری را اجرا نمیکرد مگر آنکه همزمان دستگیره ماشین را بکشید، دکمه را فشار دهید و آنتن رادیو را تکان دهید. (همون Alt + Delete + Ctrl)

11. GM would require all car buyers to also purchase a deluxe set of Rand McNally road maps (now a GM subsidiary), even though they neither need them nor want them. Attempting to delete this option would immediately cause the car"s performance to diminish by 50% or more. Moreover, GM would become a target for investigation by the Justice Department.
جنرال موتورز خریداران ماشینهایش را مجبور به خرید نقشه‌های راههایی می‌کرد که ممکن بود هرگز به درد رانندگان نخورد، هرگونه تلاش برای پاک کردن این Option نیز منجر به کاهش کیفیت عملکرد تا پنجاه درصد یا بیشتر می‌شد.

12. Every time GM introduced a new model car buyers would have to learn how to drive all over again because none the controls would operate in the same manner as the old car.
هر بار که جنرال موتورز مدل جدیدی را به بازار عرضه می‌کرد خریداران ماشین باید دوباره گواهینامه رانندگی می‌گرفتند چون هیچ یک از عملکردها و کنترلهای ماشین مانند مدل قبلی نبود.

13. You"d press the "start" button to shut off the engine.
برای خاموش کردن ماشین باید همان دکمه استارت را می‌زدند.

14. The radio antenna would be internally mounted on the passenger side of the car.
آنتن رادیو در داخل ماشین آنهم در سمت مسافر نصب میشد
 
سه شنبه 25/3/1389 - 0:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته