• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1242
تعداد نظرات : 283
زمان آخرین مطلب : 5694روز قبل
خواستگاری و نامزدی
دیروز و امروز ستارگان سینما



نیكلاس كیج با نگاهی مردد و تا حدودی هراسان. با گذشت زمان و در جریان حرفه بازیگری اش نیكلاس كیج نگاهی جسورانه یافته است.


تام كروز در 20 سالگی چهره یك پسر آرام و گوش به فرمان خانواده را داشت كه هیچ شباهتی با بعد از نقش آفرینی اش در فیلم Top Gun ندارد.


براد پیت اكنون تفاوت زیادی با جوانی كاریزماتیك دارد كه در فیلم 11 مرد اوشین نقش آفرینی كرده بود.


چهره سیلوستر استالونه در سال 1982 در فیلم فرار به سوی پیروزی ، البته در آن زمان 10 سال از آغاز فعالیت سینمایی او می گذشت.


رابرت دونیرو وقتی اسكورسیزی به او یكی از بهترین نقش های دوران بازیگری اش در فیلم راننده تاكسی را پیشنهاد داد 33 سال داشت.


لئوناردو دی كاپریو همواره جوان تر از سن اش نشان داده است. این تصویر دی كاپریو در 20 سالگی در سال 1993 و در فیلم زندگی این پسر است كه در آن رابرت دونیرو نقش ناپدری اورا ایفا كرد.


آل پاچینو در سال 1972 در سن 31 سالگی در نقش ویتو كورلئونه در فیلم پدر خوانده . او نیز مانند رابرت دونیرو سال های زیادی را در پیش رو داشته و خواهد داشت.
شنبه 26/5/1387 - 20:51
دانستنی های علمی
 لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة1
ای مسلمانان، برای شما، رسول خدا، الگویی نیکو و برجسته است.
 شخصیت نبی مکرم اسلام و سیره نورانی و سراسر درس آن بزرگوار، از سوی خداوند تبارک و تعالی، فراراه بشریت قرار گرفت تا لطف و عنایت و هدایت خداوند بر انسانها تمام شود و نگاه و دل و جهت آنها، به این سوی دوخته شده و به اخلاق و عمل آن بزرگوار تأسی جویند.
 شخصیتی که به عصمت، طهارت یافته و با عبودیت کامل، الهی شده و با کردار و خُلق عظیم و پسندیده، ستایش حق تعالی را کسب کرده است، به توصیفِ بشر درنیاید و هر آنچه به گفته و نوشته آید، از نقصان و کاستی به دور نیست.
 اگرچه شخصیت و سیره رسول الله، نایافتنی و وصف ناشدنی است، اما از آن جهت که در لباس انسانی و در همین طبیعت انسانی و نیز جغرافیای زندگی زیسته اند و با دردها و مصیبتها و سختیها از یک سو و شادابی ها و امیدها و پیروزیها از دیگرسو، رو به رو بوده و با آنها گذران زندگی کرده اند، هر اشاره و حرکت و خواست و جهت گیری و سخن و رفتار آن حضرت برای درس گرفتن و تبعیت کردن و نسخه برداریِ عاقلان و عاشقان و عابدان و سعادت خواهان لازم و کافی است. چنانچه هرکس و هر جامعه ای که به این عروة الوثقی دست گرفت، نجات یافت.
شنبه 26/5/1387 - 20:49
دانستنی های علمی
 رسول گرامی اسلام(ص) :
 میخواهی به تو صفاتی بیاموزم که خداوند با آنها تو را سود می رساند؟!
 دانش بیاموز، زیرا دانش، دوست مؤمن است،بردباری وزیر دانش، خرد راهنمای دانش، عمل، قیم آن، مدارا پدر آن، نرم خویی برادر آن و شکیبایی فرمانده سپاه دانش است.
  نهج الفصاحه،حدیث465.
شنبه 26/5/1387 - 20:47
دانستنی های علمی
خواب عجیب!


روزی مردی خواب عجیبی دید . دید که پیش فرشته هاست و به کارهای انها نگاه میکند. هنگام ورود ، دسته بزرگی از فرشتگان را دید که سخت مشغول کارند و تند تند نامه های را که توسط پیکها از زمین میرسند، باز میکنند و داخل جعبه میگذارند . مرد از فرشته پرسید : شما چه کار میکنید ؟ فرشته در حالی که داشت نامه ای را باز می کرد ، گفت: این جا بخش دریافت است و ما دعاها و درخواست های مردم از خداوند را تحویل میگیریم.

مرد کمی جلوتر رفت . باز تعدادی از فرشتگان را دید که کاغذ هایی را داخل پاکت میگذارند و انها را توسط پیکهایی به زمین میفرستند.

مرد پرسید: شماها چه کار میکنید؟ یکی از فرشتگان با عجله گفت: این جا بخش ارسال است ، ما الطاف و رحمت های خداوند را برای بندگان به زمین میفرستیم. مرد کمی جلوتر رفت و یک فرشته را دید که بیکار نشسته است . مرد با تعجب پرسید : شما چرا بیکارید؟

فرشته جواب داد: اینجا بخش تصدیق جواب است . مردمی که دعاهایشان مستجاب شده ، باید جواب بفرستند ولی فقط عده بسیار کمی جواب میدهند. مرد از فرشته پرسید : مردم چگونه میتوانند جواب بفرستند؟

فرشته پاسخ داد:بسیار ساده ، فقط کافیست بگویند : خدایا شکر
شنبه 26/5/1387 - 20:43
دعا و زیارت

12ـ على (ع ) باب آمرزش

پیامبر اكرم (ص ) فرمود:.

عـلـى بـاب آمـرزش اسـت , هـركـس از این باب داخل شود مؤمن است و هر كس از آن خارج شود كافراست ,.

على باب حطة فمن دخل منه كان مؤمنا و من خرج منه كان كافرا ((152)) .

13ـ میزان ایمان

پیامبر اكرم (ص ) فرمود:.

اى على ! اگر تو نباشى پس از من مؤمنین شناخته نمى شوند,.

لولاك یا على ما عرف المؤمنون من بعدى ((153)) .

14ـ جدا كننده حق از باطل

پیامبر اكرم (ص ) فرمود:.

اى على تو جدا كننده حق از باطلى ,.

انت الفاروق بین الحق والباطل , ((154)) .

15ـ نشانه ایمان

پیامبر اكرم (ص ) فرمود:.

اى على ! من تو را به عنوان نشانه اى بین خود و امتم قرار دادم , هركس از تو پیروى نكند كافر است .

جعلتك علما فیما بینى و بین امتى فمن لم یتبعك فقد كفر ((155)) .

16ـ مقسم بهشت و دوزخ

پیامبر اكرم (ص ) به او فرمود: ((تو قسیم آتشى , انت قسیم النار)) ((156)) .

و آن حضرت خود مى فرمود: من قسیم آتشم , انا قسیم النار)) ((157)) .

و فرمود: ((من قسیم آتشم روز قیامت به جهنم مى گویم : این براى تو و این براى من یا: این را بگیر واین را رها كن )) ((158)) .

قـسـیـم در ایـن سـه روایت به معناى مقاسم است , یعنى هر یك از دو نفرى كه چیزى را بین خود قـسـمـت مـى كنند بنابراین وقتى مى گوییم على (ع ) قسیم آتش است , یعنى آن حضرت و جهنم , مـردم را بـیـن خـودتقسیم مى كنند پس منظور از این روایات این است كه ذات مقدس علوى , در مـقابل جهنم است , یعنى همان طور كه بعضى از مردم نصیب آتش جهنم مى شوند, گروهى دیگر سهم على بن ابى طالب (ع )مى شوند بنابراین مى توان گفت : على (ع ) بهشت مجسم است .

نـكـته دیگرى كه از روایت سوم برمى آید این است كه اختیار این تقسیم با على (ع ) است زیرا اوست كـه بـه جـهنم مى گوید چه كسى را بگیرد و چه كسى را رها كند همچنین پیامبر اكرم (ص ) به او فرمود: توتقسیم كننده بهشت و جهنمى , انت قسیم الجنة والنار ((159)) .

قـسـیـم در ایـن حـدیـث به معناى قاسم است , یعنى كسى كه چیزى را قسمت مى كند ظاهر این حـدیث آن است كه على (ع ) بهشت و جهنم را بین افراد قسمت مى كند, ولى در حقیقت , نیازى به ایـن تـقـسـیم نیست بلكه وجود آن حضرت خود معیار قسمت است , یعنى على (ع ) ملاك و میزان بـهـشـتـى بودن است هر كس تا زمانى بهشتى است , كه از وجود مقدس علوى منحرف نباشد ولى هنگامى كه منحرف شد و باآن وجود پاك سازگارى نداشت , هیزم خشكى است كه جز سوختن در آتش جهنم به كارى دیگر نمى آیدپس مفاد این حدیث نیز با سه حدیث گذشته یكسان است و مفاد همه آن است كه : على (ع ) خود بهشت مجسم و معیار بهشتى بودن افراد است .

17ـ جواز عبور از صراط

پیامبر اكرم (ص ) فرمود: ((تا على (ع ) براى كسى جواز ننویسد, از صراط عبور نمى كند)) ((160)) .

18ـ رستگارى در پیروى از على

پیامبر اكرم (ص ) در حالى كه به على (ع ) اشاره مى كرد, فرمود:.

قسم به آنكه جان من در دست اوست , این و شیعیانش در قیامت رستگارند,.

والذى نفسى بیده ان هذا و شیعته هم الفائزون یوم القیامة ((161)) .

19ـ پیروان على (ع ) در بهشتند

پیامبر اكرم (ص ) به او فرمود:.

تو و شیعیانت در بهشتید,.

انت و شیعتك فى الجنة ((162)) .

ادامه دارد
شنبه 26/5/1387 - 20:41
شعر و قطعات ادبی
دیوان حافظ

غزل    205

تا ز میخانه و می نام و نشان خواهد بود

سر ما خاک ره پیر مغان خواهد بود

حلقه پیر مغان از ازلم در گوش است

بر همانیم که بودیم و همان خواهد بود

بر سر تربت ما چون گذری همت خواه

که زیارتگه رندان جهان خواهد بود

برو ای زاهد خودبین که ز چشم من و تو

راز این پرده نهان است و نهان خواهد بود

ترک عاشق کش من مست برون رفت امروز

تا دگر خون که از دیده روان خواهد بود

چشمم آن دم که ز شوق تو نهد سر به لحد

تا دم صبح قیامت نگران خواهد بود

بخت حافظ گر از این گونه مدد خواهد کرد

زلف معشوقه به دست دگران خواهد بود

شنبه 26/5/1387 - 20:36
دنیای گیاهان و حیوانات
درخت كفش!








شنبه 26/5/1387 - 20:33
دعا و زیارت

عصمت امامان

ش15) شیعیان بر اساس چه دلایلى امامان خود را معصوم مى دانند؟

اندیشمندان شیعه براى اثبات عصمت امامان از ادلّه گوناگونى بهره مى برند كه تبیین آن ها نیازمند كتابى پر حجم و مستقل است; چنان كه علامه حلّى با شرح و بسط این دلایل، بیش از هزار نكته در این باره فراهم نموده است.(135) با این حال، اشاره اى كوتاه به این ادلّه خالى از فایده نیست و زمینه جستجوهاى بیشتر و عمیق تر را فراهم مى سازد

ش1) جدایى ناپذیرى مقام امامت از عصمت(136)م

مقام امامت ـ آن گونه كه از كتاب و سنّت ـ بر مى آید در رهبرى سیاسى جامعه اسلامى خلاصه نمى شود، بلكه دنباله نبوّت و كامل كننده رسالت است.(137) چنین تصویرى از مسأله، پیامبر و امام را كنار هم مى نشاند و دلایل عقلى عصمت را به قلمرو امامت نیز مى كشاند. با این تفاوت كه در این جا، به جاى ابلاغ وحى، از تبیین معارف وحیانى سخن مى رود

ش2) قرآن و عصمت امام

الف) آیه امامت: قرآن كریم ظالمان را شایسته مقام امامت نمى داند(138) و با توجه به آن كه در فرهنگ قرآن، هر گناهكارى ظالم خوانده مى شود،(139) چاره اى جز پذیرش عصمت امام باقى نمى ماند. این آیه هر چند گفتگوهاى فراوانى برانگیخته، اما روشنى آن به اندازه اى است كه برخى از مفسران اهل سنّت را نیز به اعترافى چنین واداشته است

(فیه دلیلٌ على عصمة الانبیاء من الكبائر قبل البعثة و ان الفاسق لا یصلح للامامة)(140) این آیه دلیل بر آن است كه پیامبران (حتى) پیش از بعثت نیز از گناهان كبیره معصومند و فاسقان شایستگى امامت ندارند

این مفسّر نامدار اگر پیش فرضهاى ذهنى خود را كنار مى نهاد، میان امامت و نبوّت فرقى نمى گذاشت و در بیان شرایط امام، بر عدالتِ تنها بسنده نمى كرد. زیرا در آیه مورد بحث، سخن بر سر آن است كه ظالمان شایستگى دریافت عهد الهى را ندارند. ما نیز مى پذیریم كه عهد الهى، عنوانى است فراگیر كه نبوت و امامت، هر دو، را در بر مى گیرد، اما چگونه این جمله در یكى از مصادیق عهد، لزوم عصمت را نتیجه مى دهد و در مصداق دیگر آن، از حدّ اشتراط عدالت فراتر نمى رود؟

ب) آیه اولى الامر: در آیه اى دیگر، قرآن كریم همگان را به اطاعت از اولى الامر فرا مى خواند و این گروه را در كنار پیامبر مى نشاند.(141) این اطاعت به دلیل آن كه قید و شرطى را به همراه ندارد، اطاعتى همه جانبه و بى چون و چرا است و این مطلب جز با عصمت اولوالامر سازگار نیست; زیرا سرسپردگىِ این چنینى تنها در برابر كسى سزاوار است كه از كجروى و كج اندیشى در امان است و نه تنها در گفتار، بلكه با رفتار خود نیز مردم را جز به آن چه رضاى خداوند است نمى خواند.(142)م

فخر رازى، اندیشمند و مفسّر بزرگ اهل سنّت ـ كه به دلیل توانایى زیاد در شبهه افكنى، امام المشكّكین خوانده مى شود ـ دلالت آیه بر عصمت را مى پذیرد، اما منظور از اولو الامر را نخبگان امّت مى داند;(143) در حالى كه پیامبر اكرم در پاسخ به پرسشى در این باره از امامان دوازده گانه شیعه نام مى برد و آنان را جانشین خود و پیشواى مردم معرفى مى كند.(144)م

ج) آیه تطهیر: آیه تطهیر از دیگر آیاتى است كه به روشنى، عصمت اهل بیت را مى نمایاند و بر پاكى و طهارت آنان تأكید مىورزد.(145) سخن درباره این آیه نیز فراوان است، اما آن چه به طور گذرا مى توان گفت این است كه بر اساس این آیه، اراده ازلى و تخلف ناپذیر الهى بر این تعلّق گرفته است كه هر گونه «رجس» و پلیدى را از اهل بیت بزداید و آنان را پاك گرداند. این حقیقت، با توجه به این نكته كه قرآن كریم هر گونه آلودگى ظاهرى و باطنى را رجس مى شمارد،(146)م تفسیرى جز عصمت بر نمى تابد

ش3) عصمت اهل بیت در روایات نبوى

روایات پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله)، فضایل فراوانى براى اهل بیت(علیهم السلام) بر مى شمارند كه برخى از آنها جز با عصمت آنان سازگار نیست. در این قسمت از احادیثى كه تنها شیعیان روایتگر آنند در مى گذریم و به نمونه هایى از آنچه در كتب اهل سنّت آمده است، بسنده مى كنیم

الف) اهل بیت، همراه و همتاى قرآن: در حدیث پر آوازه ثقلین، توجّه به دو نكته اندیشه حق جویان را به عصمت اهل بیت رهنمون مى گردد: یكى آن كه در این حدیث، كتاب و عترت در كنار یكدیگر محور هدایت به شمار آمده اند (ما ان تمسكتم بهما لن تضلوا ابدا) دیگر آن كه در این روایات بر جدایى ناپذیرى قرآن و عترت تأكید شده است (لن یفترقا حتى یردا علىّ الحوض) اگر اهل بیت معصوم از گناه و خطا نبودند، پیروى از آنان همواره موجب هدایت نمى گردید و جدایى ناپذیرى آنان از قرآن، معناى روشنى نمى یافت.(147)م

ب) على بن ابى طالب، مدار و معیار حق: براى داورى میان انسان هاى عادى، چیزى جز حق را نمى توان محور ارزیابى قرار داد، باید ابتدا حق را شناخت تا میزان حقانیّت اشخاص بر اساس نزدیكى و دورى به این محور سنجیده شود: (اعرف الحق تعرف اهله)(148) تنها كسانى كه خود معیار حق اند و حق برگِرد آنان مى چرخد، معصومانند و امام على(علیه السلام)به گواهى رسول خدا، از این گروه است: (على مع الحق و الحق مع على)(149)(اللهم ادِر الحق مع على حیث دار)(150)م

ج) پیروى از اهل بیت، مایه رستگارى: افزون بر حدیث معروف سفینه (مثل اهل بیتى مثل سفینة نوح)(151)كه اهل بیت را به كشتى نوح همانند مى كند و رستگارى ابدى را با پیروى از آنان پیوند مى زند، احادیث فراوان دیگرى نیز در این باره مى توان یافت كه روایت زیر نمونه اى از آنها است

«هر كس مى خواهد زندگى و مرگش همچون حیات و ممات من باشد،... ولایت على و فرزندانش را برگزیند، زیرا آنان هرگز شما را از راه هدایت بیرون نمى برند و به گمراهى نمى كشانند.»(152)م









... ادامه دارد
شنبه 26/5/1387 - 20:32
خواستگاری و نامزدی
قبرستان یا گالری نقاشی؟!


این قبرستان یكی از شهرهای كوچكی هست كه در روسیه قرار دارد ، بنابر رسم این منطقه بر سر مزار هر فرد فوت شده ، تابلوی نقاشی با محتوای علایق یا پیشه فرد مذكور و یا علت مرگ قرار میدهند كه جای تعمق و تفكر هر انسانی را بر می انگیزد














شنبه 26/5/1387 - 20:30
طنز و سرگرمی
نقشه جغرافیایی هدایای روز پدر در مقایسه با روز مادر


در این تراكم نقاط هدایا با رنگ سفید مشخص گردید است.

شنبه 26/5/1387 - 20:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته