• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1295
تعداد نظرات : 925
زمان آخرین مطلب : 4656روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

شبكه چيست؟

 به مجموعه اي از اتصالات بين دو يا چند كامپيوتر و زباني (protocol) كه اين كامپيوترها به كمك آن با يكديگر صحبت مي كنند شبكه مي گويند.

وقتي كه ما دو يا چند كامپيوتر را به يكديگر متصل كنيم به گونه اي كه اين دو بتوانند با هم تبادل اطلاعات كنند در واقع يك شبكه ساخته ايم.

 

اهداف شبكه:

1-استفاده از منابع مشترك (اطلاعات ، نرم افزار و سخت افزار )

2- به روز بودن اطلاعات

3- جلوگيري از جمع كردن اطلاعات

4- تبادل سريعتر اطلاعات

 

تقسيم بندي شبكه ها از لحاظ مقياس جغرافيايي:

- lan (locol area network) (شبكه محلي) :

 از اتصال دو يا چند كامپيوتر نزديك به هم با كمك كابل پديد مي آيد.

- wan (wide area network) (شبكه بندي وسيع):

از اتصال دو يا چند lan پديد مي آيد.براي اين اتصال معمولاً از تكنولوژي هاي مختلفي استفاده مي گردد.جهت مبادله اطلاعات بين فواصل طولاني استفاده مي شود.

- man (metropolitan Area Network) (شبكه شهري) :

شبكه man ،حدود 100 مايل را تحت پوشش خود قرار مي دهد .يعني man ،شبكه هاي متعددي كه در نواحي مختلف يك شهر را به يكديگر متصل مي كند

جمعه 31/1/1386 - 5:50
کامپیوتر و اینترنت

 

آموزش مرورگر اينترنت اكسپلورر

 


يكي ديگر از امكانات محيطIE استفاده از ابزار History مي باشد.

به طور كلي هرگاه كه شما وارد سايتي شده ودرصفحات آن شروع به گشت وگذار مي نماييد، اطلاعات مربوط به آدرس سايت و مرور شده در داخل History و اطلاعات مربوط به متن ، موزيك، صفحات، تصاوير و... در داخل پوشهTemporary Internet Files كه در داخل پوشه ويندوز قرار دارد، جاي ميگيرد و بدين ترتيب شما قادر خواهيد بود كه به صورت Offline(درحالي كه به اينترنت متصل نمي باشيد)به اين صفحات رجوع نموده واز آنها استفاده نماييد.

براي اين منظور كافي است كه برروي دكمه History كه در نوار ابزار قرار دارد، كليك نموده تا يك پنجره در سمت چپ برنامه IE ظاهر شود. سپس قادر خواهيد بود تا بر روي عناوين آن كه عموما عبارتند از: امروز، اسامي روزهاي هفته، يك هفته قبل، دو هفته قبل وغيره، كليك نموده و در داخل آنها نام سايت موردنظر را كه قبلا به آن مراجعه نموده ايد انتخاب كرده و سپس بر روي نام صفحهاي كه قبلا در داخل آن سايت به آن مراجعه نموده ايد، كليك كرده تا اطلاعات مربوط به آن روي صفحه IE نمايان شود.
در بالاي پنجره History، يك دكمه كركره اي به نام View قرار دارد كه شما پس از انتخاب آن، مي توانيد نحوه به نمايش درآمدن اطلاعات Offline را مشخص نماييد. البته همانگونه كه مطرح گرديد، به صورت پيش فرض اطلاعات برحسب تاريخ نمايش داده مي شود و شما مي توانيد برحسب نام سايتها، نام سايتهايي كه بيشترين مراجعه به آنها را داشته ايد و حتي به ترتيبي كه همان روز در اينترنت كاوش نموده ايد را مشخص نماييد. حال اجازه دهيد كه امكان جذابتر ديگري را كه در محيط IE وجود دارد را با يك سناريو توضيح دهيم: تصور كنيد كه اطلاعات موجود در داخل History شما به شدت زياد شده است و شما در طي گشت وگذار خود در داخل اينترنت درهفته هاي گذشته، به صفحات جالبي در زمينه هاي پزشكي دست پيدا كرده ايد، حال يكي از دوستان شما به منزل شما آمده و اطلاعاتي در اين زمينه از شما طلب مي كند، حتي اگر بدانيد كه در چه تاريخي به چنين صفحاتي مراجعه نمودهايد، گشتن در داخل سايت History زمان نسبتاً زيادي از شما را خواهد گرفت، لذا براي حل اين مشكل، تنها كافي است كه در بالاي سمت راست پنجره History روي دكمه Searchكليك نموده تا ظاهر آن صفحه درجهت جستجو تغيير نمايد حال تنها كافي است كه در داخل كادر متني ظاهر شده، كلمه مورد جستجوي خود را ( مثلاMedical ) تايپ نموده و سپس بر روي دكمه Search Now كليك نماييد، پس از سپري شدن مدت زماني نه چندان زياد! تمامي عناوين صفحاتي كه در داخل عنوان و متن آنها چنين كلمه اي وجود داشته باشد و شما نيز قبلا به آن صفحات مراجعه نموده باشيد، در زير دكمه جستجو ظاهر مي شوند و شما به راحتي قادر خواهيد بود كه تنها در اين ليست ايجاد شده، به دنبال صفحه مرتبط گشته و به سرعت، به نتيجه مطلوب خود نائل آييد.
براي بستن اين پنجره نيز همانند، پنجره Favorites كه در شماره قبل به آن پرداختيم، كافي است كه برروي علامت ضربدر موجود دربالاي سمت راست پنجره History كليك نموده و يابرروي دكمه History كه در نوار ابزار قرار دارد و هم اكنون به صورت فرورفته نمايان شده است، كليك كرده تا اين پنجره محو گردد.

حال ممكن است از خود سوال نماييد كه چگونه مي توان زمان وحجم اطلاعاتي كه به صورت Offline در سيستم وجود دارد را افزايش يا كاهش داد؟
سوال خوبي است براي منظور بايد ابتدا وارد منوس Tools شصده و سپس گزينه Internet Options را انتخاب نماييد تا يك پنجره ظاهر شود. در قسمت General، ودر زير قسمت History مي توانيد تعداد روزهايي كه تمايل داريد اطلاعات مربوط به آدرس سايتها و صفحات اينترنت در داخل آن ذخيره شوند را تغيير دهيد، مي توانيد اين عدد را به مثلا 90 روز تغيير داده،تا بدين ترتيب آدرس تمامي سايت ها و يا صفحاتي را كه در طي 90 روز به آن مراجعه مي نماييد را در آرشيو خود داشته باشيد البته دقت كنيد كه پس از سپري شدن مثلا 95 روز، شما ديگر به آدرسهاي 5 روز اوليه دسترسي نخواهيد داشت، چرا كه شما با تنظيم اين گزينه به 90 روز در واقع به IE مي فهمانيد كه آرشيوي از آدرس هاي مراجعه شده را تا حداكثر 90 روز در داخل خود ذخيره نمايد.

همانگونه كه در جملات بالا تلويحا به آن اشاره شد، در واقع وظيفه اصلي History تنها نگهداري آدرسهاي مراجعه شده است كه شما زماني را براي آن تعيين مي نماييد و نه اطلاعات كامل صفحات مربوط به آن! چرا كه ممكن است، شما در داخل History بر روي آدرس صفحه اي كليك نموده و به جاي ظاهر شدن اطلاعات مربوط به آن صفحه، پنجره اي ظاهر شود كه در آن از شما خواسته شود كه براي بارگذاري اين صفحه، مجددا به اينترنت متصل شويد .پس وظيفه نگهداري اطلاعات صفحات با چه كسي است ؟!
در داخل پنجره Internet Options ودرقسمت General ودر زير قسمت Temperary Internet Files دكمهاي به نام Settings قرار دارد، بر روي آن كليك نموده تا پنجره ديگري ظاهر شود در داخل پنجره ، شما قادر خواهيد بود تا حداكثر اندازه اطلاعاتي كه قادر خواهيد بود تا در هنگام Offline به آن مراجعه نماييد را ملاحظه نموده و يا تغيير دهيد، درصورتي كه درآيوي كه Windows را در داخل آن نصب شده است، به اندازه كافي فضاي خالي داشته باشد، مي توانيد اين عدد را كه برحسب مگابايت مي باشد را افزايش دهيد. برافزايش دادن عدد مذكور، شانس شما براي عدم مواجه شدن با پنجره اتصال مجدد به اينترنت بسيار بالا خواهد رفت، چرا كه شما علاوه بر داشتن آدرس سايت با آدرس صفحه مورد نظر در داخل History، اطلاعات مربوط به آن صفحه را نيز كه شامل متن، صدا، تصوير و غيره مي باشد را نيز بر روي سيستم خود خواهيد داشت در داخل اين صفحه سه دكمه ديگر نيز وجود دارد : يكي از آنها به نام View Obiects وظيفه نايش داده اصطلاحا Plug Inهاي نصب شده برروي برنامه IE را برعهده دارد.
درمورد Plug Inهاي در شماره هاي بعد به تفصيل بحث خواهيم نمود، ولي در اينجا تنها كافي است كه متذكر شويم كه برنامه IEقادر است كه به برنامه هايي كه توسط شركتهاي ديگر براي محيط IE طراحي شده اند و اصطلاحا به صورت يك ابزار در آمده اند، مجهز شوند و شايد يكي از معروفترين آنها Shockwave Flash Object باشد كه شما را قادر مي سازد تاصفحاتي كه مجهز به متحرك سازي اينترنتي با همان فلش مي باشند را به راحتي ملاحظه نموده و لذت ببريد. بد نيست كه بر روي اين دكمه كليك نموده و وجود چنين Plug In را در سيستم خود بررسي نماييد. دكمه ديگري كه به نام View Files معروف است، همان دكمه اي است كه با زدن آن پنجره مربوط به فايلهاي Temperary Internet Files ظاهر شده و شما مي توانيد آنها را ملاحظه نماييد. همانگونه كه عنوان شد، بالا بردن اندازه فضاي فايلهاي موقت اينترنتي، شانس شما را براي ديدن صفحاتي كه قبلا به آنها مراجعه نموده ايد درحالت Offline بالا مي برد، ولي همانگونه كه اشاره شد، اين پوشه در داخل پوشه اصلي ويندوز قرار دارد ودرصورتي كه ديسك خواني كه پوشه ويندوز را درخود جاي داده است، از فضاي كافي برخوردار نباشد، بالا بردن اين عدد ممكن است كه براي رايانه شما مشكلات عديده اي مانند قفل كردن سيستم به همراه داشته باشد. با توجه به نكات فوق،جالب است بدانيد كه شما مي توانيد با استفاده از دكمه سوم كه همان Move Folder مي باشد، پوشه Temperary Internet Files را به درايو ديگري كه فضاي خالي نسبتا زيادي دارد، منتقل نماييد، لازم به ذكر است كه پس از انتقال، ويندوز از شما مي خواهد تا سيستم خود را مجدداً راه اندازي نماييد، لذا بهتر است كه قبل ازانجام اين عمل، تمامي برنامه هاي باز خود در ويندوز را بسته و سپس به انجام اين عمل بپردازيد. هماهنگونه كه شايد بارها در اينترنت ديده باشيد، صفحات اينترنتي غالبا در حال تغيير و تحول مي باشند، نمونه بارز آن را مي توان در سايتهاي خبري به وفور مشاهده كرد چهار دكمه درايويي كه در بالاي اين پنجره قرار دارند، نحوه به روز رساني صفحات Offline را مشخص مي سازند. گزينه اول به IE مي فهماند كه پس از اتصال به اينترنت و پس از مراجعه به هر صفحهاي كه قبلا به آن مراجعه نموده ايد و هم اكنون به صورت Offline در سيستم شما وجود دارد، در صورتي كه اين صفحه تغيير كرده است، مجدد بارگذاري شود. دكمه دوم به IE مي فهماند كه پس از اجرا شدن برنامه IE درحالي كه به اينترنت متصل مي باشيد، اين عمل صورت گرفته واين بار تمامي صفحات Offline به روز رساني شوند. دكمه بعد اين عمل را به صورت اتوماتيك انجام داده و سومين دكمه هرگونه به روزرساني را درهنگام اتصال به اينترنت متوقف مي سازد، مگر آنكه شما به صفحه Offline مراجعه نموده و كليد F5 صفحه كليد را زده تا صفحه مجددا به روز رساني شود. به كارگيري نكات فوق با توجه به كند بودن سرعت اينترنت در كشورمان، راندمان شما را در استفاده از اينترنت بسيار بالا خواهد برد.

منبع

جمعه 31/1/1386 - 5:49
کامپیوتر و اینترنت

 

صرفه جويي در اينترنت

 


استفاده از اينترنت به صورت offline)

بررسي صفحات وب يكي از روشهايي كه شما براي بررسي صفحات وب در حالت Offline مي توانيد انجام دهيد ذخيره سازي آنها در حالت Online و مطالعه در حالت Offline است. ولي آيا بايد هر بار كه به اينترنت متصل مي شويم صفحات مربوطه را، براي دسترسي به اطلاعات به روز، مجدداً ذخيره نماييم؟ براي به روز كردن صفحات لازم نيست كه شما هر بار آنها را ذخيره كنيد، مرورگر Internet Explorer امكانات مناسبي را در اختيار شما قرار مي دهد تا در هر بار اتصال به اينترنت، عمل به روزسازي به صورت اتوماتيك انجام پذيرد.
براي اين كار ابتدا سايت مورد نظرتان را فعال نموده و از منوي Favorite گزينه Add to Favorites را براي باز شدن كادر محاوره اي Add Favorite انتخاب كنيد

گزينه Make Available Offline را در پنجره باز شده انتخاب كرده و كليد OK را انتخاب نماييد.
بعد از چند لحظه عمل download صفحه وب مورد نظر براي استفاده در حالت Offline به پايان مي رسد. حالا شما مي توانيد اينترنت را قطع كرده و به بررسي صفحه وب بدون هيچ استرسي بپردازيد. براي اين منظور در حالت Offline مرورگر خود را باز كرده و در كادر محاوره اي Conect گزينه WorkOffline و يا كليد Cancel را انتخاب نماييد.

چگونه صفحات download شده را به صورت مداوم به روز نماييم؟
بعد از اينكه صفحات مورد نظرتان را download كرده و به صورت Offline بررسي نموديد، به سادگي مي توانيد اين صفحات را به روز نماييد، به اين عمل Synchronize گفته مي شود.
براي به روز سازي در حالت Online گزينه Synchronize را از منوي Tools انتخاب كنيد تا كادر محاوره اي Items to Synchronize بازگردد. در پنجره فوق كليد Synchronize را كليك كنيد تا كليه صفحه هاي download شده به روز گردند. شما مي توانيد اسامي اين سايتها را در ليست پنجره فوق مشاهده نماييد.

چگونگي اعمال تنظيمات دقيق بر نحوه به روز رساني صفحات وب يكي از تنظيماتي كه شما مي توانيد در اعمال فرايند به روز سازي صفحات وب download شده انجام دهيد تنظيم يك زمان بندي خاص براي به روز سازي است. اين زمان بندي مي تواند به صورت كلي براي همه صفحات download شده باشد و يا بر روي يك صفحه خاص اعمال گردد.
براي اين منظور در كادر محاوره اي Iteme to Synchronize بر روي كليد Setup كليك كنيد و يك برنامه زمان بندي روزانه، هفتگي و يا ماهانه را به صورت كلي براي تمام صفحات download شده تنظيم نماييد.
ولي اگر مي خواهيد براي يك سايت برنامه زمانبندي خاصي، براي به روزسازي تنظيم نماييد، سايت مربوطه را در پنجره Item to Synchtronize انتخاب كرده و بر روي كليد Propeties كليك كنيد تا كادر محاوره اي My Current Home Page Properties در روي صفحه نمايش ظاهر گردد.
در كادر محاوره اي فوق بر روي download كليك كرده تا تنظيمات مربوط به آن در روي صفحه نمايش ظاهر شود. در قسمت download Pages شما مي توانيد تعداد صفحات لينك شده به صفحه download شده را مشخص كنيد.
نكته: اعداد وارد شده در قسمت Download Pages تأثير زيادي در تعداد صفحات لينك دارد. در صورتي كه مثلاً عدد ? را در كادر مربوطه وارد كنيد كليه صفحات لينك شده به صفحه download شده نيز انتقال مي يابند و در صورتي كه عدد ? را وارد كنيد كليه صفحات متصل به صفحات لينك شده به صفحه اصلي نيز download مي شود.

ارسال و دريافت Emailها به صورت Offline
يكي از بهترين استفاده هايي كه شما مي توانيد از قابليت Offline نماييد ارسال و دريافت Email است. براي اين كار دو روش را به شما معرفي مي نماييم.
اولين راه پيشنهادي باز كردن برنامه Outlook Express در حالت Offline و انتخاب گزينه Options براي باز شدن كادر محاوره اي Options است. در كادر محاوره اي ظاهر شده بر روي عنوان Send كليك كنيد و گزينه Send Messages Immediately را فعال سازيد. حالا با خيال راحت متن نامه خود را در برنامه ?utlook Express به صورت Offline تايپ كرده و بر روي كليد Send كليك كنيد.
كليه Emailهاي نوشته شما در يك مرحله (در زمان اتصال به اينترنت) به آدرسهاي مورد نظر شما ارسال مي گردد.
دومين راه پيشنهادي فكر مي كنيم بهتر باشد در اين روش نيز شما با كادر محاوره اي Options شروع به كار مي نماييد با اين تفاوت كه به جاي انتخاب عنوان Send بر روي عنوان Connection كليك كرده و گزينه Hang Up After Sending and Receiving را فعال سازيد
جمعه 31/1/1386 - 5:48
کامپیوتر و اینترنت

 

ياهو مسنجر چيست؟

 


ياهو مسنجر چيست؟

ياهو مسنجر يك برنامه انعطاف پذير ، سرگرم كننده و آسان به منظور استفاده مي باشد . اين برنامه به شما اين امكان را مي دهد كه بصورت مستقيم و real time بتوانيد از طريق اينترنت همراه با صدا و متن با ديگران ارتباط داشته باشيد.

اين برنامه مباني مي باشد و سريعتر از ايميل است و به شما اين امكان را مي دهد كه در يك لحظه چندين نفر در سراسر جهان ارتباط و صحبت داشته باشيد.

دريافت برنامه ياهو مسنجر :

براي دريافت برنامه  ياهو مسنجر ابتدا سايت ياهو را با نوشتن آدرس www.yahoo.com  در نوار آدرس باز نمائيد و سپس در بالا و سمت راست صفحه سايت ياهو بر روي نماد مربوط به Messenger كليك نمايد تا صفحه Yahoo Messenger باز شود. در اين صفحه بر روي لينك Get it now كليك نماييد تا كامپيوتر شما آماده دريافت برنامه شود. پس از چند لحظه پنجره كوچكي باز مي شود كه يك پيغام Security است و از شما سئوال مي كند كه آيا مايل به دريافت و اجراي برنامه Yahoo Install mesenger   مي باشيد يا نه ؟ كه شما بر روي كليدYes كليك كنيد پس از آن پنجره جديد كوچكي به نام Yahoo Messenger Instalation باز مي شود كه مي خواهد برنامه ياهو مسنجر را بر روي كامپيوتر شما نصب كند . بر روي دكمهNext  كليك كنيد در مرحله بعد نوع نصب برنامه ياهو را بايد مشخص كنيد با انتخاب گزينه اول فقط برنامه ياهو مسنجر نصب مي شود و با انتخاب گزينه دوم علاوه بر برنامه ياهو مسنجر برنامه Yahoo Experience نيز نصب مي شود .پس از انتخاب نوع نصب برنامه بر روي دكمه Next كليك كنيد در اين مرحله محل قرار گرفتن برنامه ياهو مسنجر بر روي هارد شما مشخص شده است پس روي دكمه Next كليك كنيد در اين مرحله شما بايد موافقت خود را با موارد نوشته شده در License بوسيله كليك كردن بر روي مربع كوچك موجود در كنار گزينهYes  accept the terms of this agreement اعلام كنيد و سپس Next را فشار دهيد. در مرحله بعدي ياهو سرعت اتصال شما به اينترنت را اندازه گيري كرده و بر حسب حجم برنامه ياهو مسنجر و سرعت اتصال شمازمان تقريبي Download را محاسبه كرده و به شما نشان مي دهد پس از آن بر روي Next كليك كنيد پس از آن ياهو مسنجر شروع به نصب مي شود. پس از نصب برنامه آنگاه مي توانيد از برنامه ياهو مسنجر جهت Chat كردن استفاده نمائيد.

جمعه 31/1/1386 - 5:46
کامپیوتر و اینترنت

 

Protocol چيست ؟

 


به مجموعه قوانيني كه بين دو كامپيوتر بيان كننده نحوه تبادل اطلاعات بر روي شبكه ميباشد پروتكل ميگويند. اين قوانين و قراردادها به ما كمك ميكنند كه روشهاي انتقال اطلاعات را به طور كامل از نظر تكنيكي تعريف كنيم. اغلب پروتكل ها داراي RFC مخصوص به فرد هستند كه ميتوانيد جزئيات آنها را با خواندن RFC مربوط به آن از روي اينترنت بخوانيد.(RFC: Request For Comments )

جمعه 31/1/1386 - 5:44
کامپیوتر و اینترنت

با سلام و به اميد جاري بودن ارزش هاي آدمي

پيغام هاي خطا در Network Connections با شماره

 

پيغام هاي گوناگوني در هنگام اتصال به شبكه اينترنت از طريق Network Connections پيش مي آيند كه حتما" با آنها مواجه شده ايد . اين پيغام ها عبارتند از :

602: پورت قبلا" باز شده است .

629: پورت توسط كامپيوتر دور قطع شده است .

630 : قطع پورت به علت مشكلات سخت افزاري .

631 : پورت توسط كاربر قطع شد .

645 : خطا در تشخيص هويت داخلي .

650 : سرور پاسخ نمي دهد.

666 : دستگاه آماده نيست .

676 : خط اشغال است .

677 : يك شخص به جاي مودم تشخيص داد .

678 : جواب نمي دهد .

680 : خط آزاد پيدا نمي شود .

691 : اسم كاربر نا درست است .

731 : پروتكل تنظيم نيست .

 

جمعه 31/1/1386 - 5:43
کامپیوتر و اینترنت
مواردي كه بايد به هنگام طراحي use case diagram  به خاطر داشت عبارتند از:
  • از نمودارهاي سطح بالاتر شروع كنيد و بعد به نمودارهاي جزئي تر بپردازيد.
  • نمودارهاي use case از ديدگاه خرجي به بررسي سيستم مي پردازد.
  • مهم اين است كه سيستم چه ميكند! چگونگي انجام كاز مد نظر نمي باشد.
  • نمودارها را با تكرار و توسعه بوجود آوريد.
  • در طي پروژه از قالب استانداردي پيروي كنيد.
  • راجع به فعاليت Actor ها فكر كنيد.
  • مطمئن شويد كه به طور كامل فعاليت كاربران را شرح ميدهند.
  • از جزئياتي كه در Activity Diagram و يا Sequence Diagramظاهر مي شوند بپرهيزيد.
  • جريانهاي فرعي را مستند كنيد.
  • آناليزها را ساده انجام دهيد و بدانيد كه چه موقع بايد جريان آناليز را متوقف كرد.
  • جزئيات طراحي مثل نماي كاربري را در نظر نگيريد و بر رفتار سيستم متمركز شويد.
  • دقت كنيد كه تفاوت نيازمنديهاي عملياتي سنتي و Use case scenario ها در اين است كه در گذشته تاكيد بر كارهايي بود كه سيستم بايد انجام دهد، در صورتي كه تاكيد use case بر فعاليتهاي كاربران و واكنش سيستم است.
  • در مورد نام Actor و موجوديتهاي اطراف مطمئن باشيد.
  • موقعيت هاي قبل و بعد فقط در صورت لزوم بايد مورد استفاده قرار گيرند.
  • Actorها لزوما انسان نيستند و ممكن است سيستمهاي خارجي باشند.
  • ليست Actor ها به يافتن use case از طريق جستجوي عمليات آنها كمك ميكند.
  • نيازمنديهاي غير عملياتي سيستم را – مثل بهره وري – فراموش نكنيد.
  • از use case diagram ها براي سه هدف عمده استفاده ميشود:
    • فهم نيازمنديها و ويژگيهاي سيستم.
    • برقراري ارتياط با مشتري.
    • توليد ابزار تست.
جمعه 31/1/1386 - 5:34
کامپیوتر و اینترنت

حملات از نوع ( DoS ( denial-of-service
در يک تهاجم از نوع DoS ، يک مهاجم باعث ممانعت دستيابى کاربران تائيد شده به اطلاعات و يا سرويس هاى خاصى مى نمايد . يک مهاجم با هدف قرار دادن کامپيوتر شما و اتصال شبکه اى آن و يا کامپيوترها و شبکه اى از سايت هائى که شما قصد استفاده از آنان را داريد ، باعث سلب دستيابى شما به سايت هاى Email ، وب سايت ها ، account هاى online و ساير سرويس هاى ارائه شده بر روى کامپيوترهاى سرويس دهنده مى گردد .
متداولترين و مشهودترين نوع حملات DoS ، زمانى محقق مى گردد که يک مهاجم اقدام به ايجاد يک سيلاب اطلاعاتى در يک شبکه نمايد.

زمانى که شما آدرس URL يک وب سايت خاص را از طريق مرورگر خود تايپ مى نمائيد ، درخواست شما براى سرويس دهنده ارسال مى گردد . سرويس دهنده در هر لحظه قادر به پاسخگوئى به حجم محدودى از درخواست ها مى باشد، بنابراين اگر يک مهاجم با ارسال درخواست هاى متعدد و سيلاب گونه باعث افزايش حجم عمليات سرويس دهند گردد ، قطعا" امکان پردازش درخواست شما براى سرويس دهنده وجود نخواهد داشت. حملات فوق از نوع DoS مى باشند، چراکه امکان دستيابى شما به سايـت مورد نظر سلب شده است .
يک مهاجم مى تواند با ارسال پيام هاى الکترونيکى ناخواسته که از آنان با نام Spam ياد مى شود ، حملات مشابهى را متوجه سرويس دهنده پست الکترونيکى نمايد . هر account پست الکترونيکى ( صرفنظر از منبعى که آن را در اختيار شما قرار مى دهد ، نظير سازمان مربوطه و يا سرويس هاى رايگانى نظير ياهو و hotmail ) داراى ظرفيت محدودى مى باشند. پس از تکميل ظرفيت فوق ، عملا" امکان ارسال Email ديگرى به account فوق وجود نخواهد داشت . مهاجمان با ارسال نامه هاى الکترونيکى ناخواسته سعى مى نمايند که ظرفيت account مورد نظر را تکميل و عملا" امکان دريافت email هاى معتبر را از account فوق سلب نمايند .

حملات از نوع ( DDoS (distributed denial-of-service
در يک تهاجم از نوع DDoS ، يک مهاجم ممکن است از کامپيوتر شما براى تهاجم بر عليه کامپيوتر ديگرى استفاده نمايد . مهاجمان با استفاده از نقاط آسيب پذير و يا ضعف امنتيى موجود بر روى سيستم شما مى توانند کنترل کامپيوتر شما را بدست گرفته و در ادامه از آن به منظور انجام عمليات مخرب خود استفاده نمايند. ارسال حجم بسيار بالائى داده از طريق کامپيوتر شما براى يک وب سايت و يا ارسال نامه هاى الکترونيکى ناخواسته براى آدرس هاى Email خاصى ، نمونه هائى از همکارى کامپيوتر شما در بروز يک تهاجم DDOS مى باشد . حملات فوق ، "توزيع شده " مى باشند ، چراکه مهاجم از چندين کامپيوتر به منظور اجراى يک تهاجم DoS استفاده مى نمايد .

نحوه پيشگيرى از حملات
متاسفانه روش موثرى به منظور پيشگيرى در مقابل يک تهاجم DoS و يا DDoS وجود ندارد . عليرغم موضوع فوق ، مى توان با رعايت برخى نکات و انجام عمليات پيشگيرى ، احتمال بروز چنين حملاتى ( استفاده از کامپيوتر شما براى تهاجم بر عليه ساير کامپيوتر ها ) را کاهش داد .

نصب و نگهدارى نرم افزار آنتى ويروس ( جايگاه نرم افزارهاى ضدويروس ) .

نصب و پيکربندى يک فايروال ( فايروال چيست ؟ )

تبعيت از مجموعه سياست هاى خاصى در خصوص توزيع و ارائه آدرس Email ( توصيه هائى براى کاهش Spam ) .

چگونه از وقوع حملات DoS و يا DDoS آگاه شويم ؟
خرابى و يا بروز اشکال در يک سرويس شبکه ، همواره بدليل بروز يک تهاجم DoS نمى باشد . در اين رابطه ممکن است دلايل متعددى فنى وجود داشته و يا مدير شبکه به منظور انجام عمليات نگهدارى موقتا" برخى سرويس ها را غير فعال کرده باشد . وجود و يا مشاهده علائم زير مى تواند نشاندهنده بروز يک تهاجم از نوع DoS و يا DDoS باشد :

کاهش سرعت و يا کارآئى شبکه بطرز غير معمول ( در زمان باز نمودن فايل ها و يا دستيابى به وب سايت ها ) .

عدم در دسترس بودن يک سايـت خاص (بدون وجود دلايل فنى )

عدم امکان دستيابى به هر سايتى (بدون وجود دلايل فنى )

افزايش محسوس حجم نامه هاى الکترونيکى ناخواسته دريافتى

در صورت بروز يک تهاجم ، چه عملياتى را مى بايست انجام داد ؟
حتى در صورتى که شما قادر به شناسائى حملات از نوع DoS و يا DDoS باشيد ، امکان شناسائى مقصد و يا منبع واقعى تهاجم ، وجود نخواهد داشت . در اين رابطه لازم است با کارشناسان فنى ماهر ، تماس گرفته تا آنان موضوع را بررسى و براى آن راهکار مناسب را ارائه نمايند .

در صورتى که براى شما مسلم شده است که نمى توانيد به برخى از فايل ها ى خود و يا هر وب سايتى خارج از شبکه خود دستيابى داشته باشيد ، بلافاصله با مديران شبکه تماس گرفته و موضوع را به اطلاع آنان برسانيد . وضعيت فوق مى تواند نشاندهنده بروز يک تهاجم بر عليه کامپيوتر و يا سازمان شما باشد .

در صورتى که وضعيت مشابه آنچه اشاره گرديد را در خصوص کامپيوترهاى موجود در منازل مشاهده مى نمائيد با مرکز ارائه دهنده خدمات اينترنت ( ISP ) تماس گرفته و موضوع را به اطلاع آنان برسانيد . ISP مورد نظر مى تواند توصيه هاى لازم به منظور انجام عمليات مناسب را در اختيار شما قرار دهد .

جمعه 31/1/1386 - 5:33
کامپیوتر و اینترنت

 

نكاتي در طراحي class diagram ها

 


در طراحي class diagram ها اين نكات مفيد به نظر ميرسند:

  •  تا جايي كه نيازمنديها ارضا مي شوند، دياگرامها را ساده در نظر بگيريد.
  • سيستمي بسازيد كه به راحتي بتواند با نيازهاي آينده هماهنگ شود.
  • مدل در طي تكرارهاي بسيار، پخته تر و بزرگتر ميشود.
  • شرح مسئله و use case diagram ها را در يافتن كلاس ها بكار ببريد.
  • هر اسمي در شرح مسئله، در ليست كلاسها موجود است.
  • كلاسها همگي به صورت مفرد نوشته شوند.
  • كلاسهاي  زير را حذف شوند:
    • عمل هستند.
    • ويژگي هستند.
    • خارج از دامنه مسئله هستند.
    • تكراري هستند.
    • مبهم مانده اند.
جمعه 31/1/1386 - 5:28
کامپیوتر و اینترنت

 

آشنايي با برنامه Web Chaperone :

 


اين برنامه يكي از كاملترين برنامه هاي كنترل كننده اينترنتي مي باشد كه توسط آن مي توانيد محتواي صفحاتي را كه كودكان شما در اينترنت مشاهده مي كنند را كنترل نماييد .

عملكرد اين برنامه به اين صورت است كه قبل از باز شدن هر صفحه  محتويات آن را اسكن كرده تا در صورت وجود موارد مخصوص بزرگسالان آن صفحه را نمايش ندهد .

به هنگام نصب برنامه اسم رمزي را وارد نموده تا به غير ازشما فرد ديگري نتواند تنظيمات برنامه را تغيير دهد سپس نام كاربراني را كه قرار است از كامپوتر استفاده كنند را وارد نموده براي هر كدام درجه كنترل شدن صفحات را مشخص كنيد و اسم رمزي را اختصاص دهيد . اكنون كاربر مي تواند با استفاده از اسم رمز خود تا حد معين شده از اينترنت استفاده نمايد .

جمعه 31/1/1386 - 5:26
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته