• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1025
تعداد نظرات : 397
زمان آخرین مطلب : 4088روز قبل
ازدواج و همسرداری
3 قدم برای بالا بردن علاقه همسرتان

زوج ها باهم قهر می کنند، به هم می زنند و حتی طلاق می گیرند. ممکن است از او متنفر شده باشید، او را پس بزنید، یا حتی شماره تلفنش را هم از گوشیتان پاک کرده باشید. اما به محض اینکه چشمانتان را می بندید، خاطره او، خنده هایش دوباره به سمتتان برمی گردد. چه می شد اگر او هم به این اندازه شما برایش مهم بودید. اما زندگی همین است...سرشار از اگرها و اماها. پس الان چه باید بکنید؟ هنوز هم راهی برایتان هست. می توانید کاری کنید که دوباره به سمتتان برگردد و عاشقتان شود.

در زیر به 3 راه برای برانگیختن حس حسادت همسرتان به شما معرفی می کنیم. اما دقت کنید که این روشها را فقط برای مردهایی استفاده کنید که حداقل کمی با شما نرم هستند. البته اگر از احساسات او مطمئن نیستید هم می توانید از این راه هااستفاده کنید. چون چیزی را از دست نمی دهید.

گریه نکنید

برای شروع باید دست از گریه و زاری بردارید. گریه نکنید، التماس نکنید و دنبالش نیفتید. هرچه بیشتر دنبال او بیفتید، او را از خودتان دورتر می کنید. به او زمان و آرامش بدهید و درعین حال با دوستانش صحبت کنید. به او نشان دهید که آنها چقدر در زندگیتان مهم هستند. حرفها، مکالمات و رفتارهای آنها را تحسین کنید. مرد شما باید نبود شما را در زندگیش احساس کند. هیچوقت صحبت را با او شروع نکنید مگر اینکه مطمئن باشید که خودش هم علاقه مند است. اگر خودش برای حرف زدن پا پیش نگذاشت، می توانید کمی به او توجه نشان دهید. اما یادتان باشد، همیشه حد خودتان را بشناسید.

خودتان را مشغول کنید

خودتان را مشغول کنید. سعی کنید او را از ذهنتان بیرون کنید. به او نشان دهید که درگیر کارهای زیادی هستید، با دوستانتان اس ام اس بازی کنید، تلفنی حرف بزنید و حتی چت کنید. همیشه یادتان باشد، وقتی دلتان برای او تنگ می شود، فقط باید صبر کنید. دلیلش این است که وقت برای اینکار زیاد دارید. کاری کنید که او از شما بپرسد که چه کاری اینقدر مشغولتان کرده است. شما هم نادیده اش بگیرید و صحبت را عوض کنید و به شک بیندازیدش. باور کنید مردها بیشتر از اینکه عاشق ظاهر خانم ها شوند، عاشق اسرارآمیز بودن آنها می شوند.

خودتان را تغییر دهید

خودتان را تغییر دهید و تعجبش را جلب کنید. سعی کنید آدم دیگری شوید. برای خودتان وقت بگذارید. باشگاه بروید، آرایشگاه بروید و یک ورزش جدید را یاد بگیرید. مطمئناً ناراحت می شود وقتی ببیند که با دیگران بیرون می روید و خوش می گذرانید. اینکار حس حسادت او را جلب می کند و باعث می شود حتی بیاید از کلاس دنبالتان تا بتواند کمی چکتان کند.

او باید بفهمد که زندگی شما فقط حول او نمی چرخد. با این روش مطمئن باشید که شگفت زده می شود و حسودی می کند. باید نشان دهید که اهمیت زیادی در زندگیتان ندارد و خوشحال و راحت باشید و از مجرد بودن خود لذت ببرید. در دسترسش نباشید. بگذارید دنبالتان بگردد.

اما در عین حال باید محتاط باشید. خیلی به او سخت نگیرید. اگر طرفتان عصبانی شد کمی به او فرصت بدهید. همه چیز در عشق و جنگ عادلانه است، آنچه مهم است حضور او در زندگی شماست.

درآخر، اجازه بدهید از شما بپرسم...

دوست دارید بدانید که چطور می توانید با تیزهوشی و قلب مهربانتان مردی را اسیر خودتان کنید و هیچوقت هم نگران این نباشید که دوباره کسی سر کارتان نگذاشته باشد؟

دوست دارید مردی در زندگی خود داشته باشید که کاملاً به شما متعهد باشد، با شما واقعاً خوب رفتار کند و به شما راحتی و آرامش دهد..؟

آیا در رابطه ای بودید که تمام شده یا در حال فروپاشی است؟

نکاتی که در این مقاله ذکر شد مطمئناً به کارتان خواهد آمد.
پنج شنبه 13/1/1388 - 18:13
دانستنی های علمی
خوب دوستان امیدوارم كه از مطالب امروز هم استفاده ی كافی را برده باشید.تا بعد
چهارشنبه 12/1/1388 - 12:0
بیماری ها

ماساژ پا شدت تهوع در زنان مبتلا به سرطان را کاهش می دهد.

تاکنون تلاشهای قابل توجهی جهت یافتن روشهای بهتر کنترل تهوع ناشی از سرطان و داروهای شیمی درمانی آن انجام شده که ماساژ پا به عنوان یک روش مکمل می‌تواند موجب کاهش شدت تهوع در زنان مبتلا به سرطان شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، دکتر طاهره نجفی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران طی پژوهش انجام شده که از نوع کارآزمایی بالینی بود، شدت تهوع و استفراغ قبل و بعد از ماساژ پا را اندازه گیری کرد.

با توجه به اینکه تهوع یکی از عوارض ناراحت کننده سرطان و داروهای درمانی آن می باشد، در این مطالعه با روش نمونه گیری تدریجی، 35 زن 18 سال به بالای مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی و پرتو درمانی دارای عارضه تهوع به عنوان نمونه انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند.

لذا براساس یافته های پژوهش که نشانگر تاثیر ماساژ پا بر کاهش شدت تهوع بود، پرستاران می‌توانند از این روش در بیماران مبتلا به سرطان استفاده کرده و در این زمینه آموزش های لازم را در اختیار بیمار و خانواده وی قرار دهند تا در زمان درمان در منزل از آن در جهت کاهش شدت تهوع بهره برند.

درمانهای هفتگی :
 
لیزر پوست و مو

لیزر یك نوع نور پر انرژی است كه در اثر برانگیخته شدن ذرات موجود در اتم ایجاد می‌شود. این نور در طبیعت وجود ندارد و برای ایجاد آن باید از فن آوری و دستگاههای خاص استفاده کرد.

نور معمولی طیفی وسیع از چندین اشعه نورانی مرئی و نامرئی است. این طیف از اشعه ماوراءبنفش با كمترین طول موج تا اشعه مادون قرمز با بیشترین طول موج را در برمی‌گیرد اما لیزر تنها از یك نوع اشعه نورانی با طول موج ثابت ساخته شده است به همین دلیل به آن نور «تك رنگ» هم می‌گویند. انرژی اشعه لیزر قابل افزایش است و تا چندین هزار برابر نور معمولی می‌تواند برسد. ویژگی دیگر اشعه لیزر موازی بودن اشعه آن است. به این ترتیب انتشار نور آن به اطراف حتی در مسیرهای طولانی بسیار کم است. بطوریكه نور تابیده شده توسط دستگاههای دقیق در فاصله چند صد متری كاملاً مسیر مستقیم خود را حفظ می‌كند. حتی قطر اشعه تابیده شده نیز تغییر نخواهد کرد.

از حدود 40 سال پیش از اشعه لیزر در علم پزشكی استفاده شد. از جمله کاربردهای آن درمان بیماری های پوستی است. با توجه به اینکه اثر اشعه لیزر طول موج خاصی دارد، انرژی آن بطور اختصاصی توسط بافتهای مشخص جذب می‌شود. انرژی لیزر در بافت به انرژی گرمایی تبدیل شده، بافت را داغ و در نهایت تخریب می‌کند. در صورتی كه بافتهای مجاور كه به این طول موج حساس نیستند زیاد داغ نمی‌شوند. به این ترتیب با انتخاب لیزر مناسب و با دانستن ویژگیهای بافتی می‌توان ضایعه مورد نظر را تخریب كرد بدون اینکه صدمه زیادی به بافت سالم مجاور آن وارد شود. به طور مثال لیزری كه طول موج 585 نانومتر دارد، مانند Pulse dye laser، بیشتر روی بافتهای عروقی اثر می‌كند. پس برای رگهای واریسی پوست، لكه‌ها و خالهای عروقی اثر خیلی خوبی دارد.

انواع لیزرهای موثر بر پوست و مو

تا به امروز دستگاههای لیزر متعددی برای از بین بردن ضایعات پوستی ساخته شده‌اند. عمده این ضایعات عبارتند از:

1-    ضایعات عروقی: رنگ این ضایعات معمولا قرمز روشن یا تیره می‌باشد. برای درمان این ضایعات از لیزرهای Pulse Dye Laser (PDL)، Nd-YAG، آرگون و KTP می‌توان استفاده کرد که لیزر PDL اختصاصی تر است و عارضه کمتری خواهد گذاشت.

2-    ضایعات رنگدانه‌ای پوست مانند لک و خالهای قهوه‌ای. برای درمان این ضایعات می‌توان از لیزرهای Q-Switched استفاده کرد. این لیزرهای با طول موج بسیار کوتاه خود انرژی بسیار زیادی را در مدت زمان کوتاه به پوست وارد کرده، رنگدانه‌ها را تخریب می‌کنند. از جمله این لیزرها می‌توان Q-Switched Ruby،  Q-Switched Alexandriteو Q-Switched Nd-YAG را نام برد.

3-   عوارض رنگی پوست مانند خالکوبی زیبایی یا خالکوبی تصادفی (اسفالت تاتو). این عوارض که ماهیتی رنگی دارند با دستگاههای Q-Switched که بالا نام برده شدند درمان می‌شوند.

4-   موهای زائد و یا ناخواسته صورت و بدن. این ضایعات احتیاج به لیزرهای با طول موج بلند دارند. بهترین و موثرترین لیزرهای موجود برای رفع این موها به ترتیب قدرت اثر عبارتند از: Alexandrite، Diode، Nd-YAG و Ruby

5-  چین و چروك، فرورفتگی و جای زخم ساده یا برجسته (کلوئید). در این موارد لیزرهای CO2 و Erbium-YAG بیشترین تاثیر را دارند. این لیزرها تخریب سطحی ایجاد می‌کنند که در نهایت باعث زخمی شدن پوست می‌شوند. امروزه تکنیک جدیدی به نام فراکسل ارائه شده است که با استفاده از لیزرهای بالا و بدون اینکه زخمی در پوست ایجاد کند همان تاثیر را می‌گذارد. این تکنیک به قدری زیرکانه ابداع شده است که همان تاثیر را با کمترین عارضه ایجاد خواهد کرد.

6-   بعضی انواع بیماریهای پوستی از قبیل زگیل، ترك پوستی ناشی از حاملگی و یا چاقی. این بیماریها را هم می‌توان با لیزر PDL از بین برد.

7-   لکهای سفید پوستی و بیماری صدف (پسوریازیس).. لیزر اگزایمر برای این بیماریها تاثیر قابل قبولی داشته‌اند. با توجه به اینکه این بیماریها ریشه در ژنتیک دارند، لیزر اگزایمر باعث بهبود سریع این بیماریها شده و طول دوره بهبود را طولانی خواهد کرد ولی احتمال عود بیماری همیشه وجود دارد.

8-   برش بافت در جراحی که در واقع جایگزین تیغ جراحی می‌باشد. مزیت استفاه از این روش برای برش کاهش میزان خونریزی است. تنها لیزری که این قابلیت را دارد لیزر CO2 است. برای انجام این برش لازم است لیزر بر عکس موارد بالا بطور مستمر (Continuous) به بافت تابیده شود. در موارد قبل لیزر بصورت ضربه‌ای (Shot) به پوست تابیده می‌شود.

چهارشنبه 12/1/1388 - 11:59
هوا و فضا
 

لایه اُزُن گازی نامریی و از جنس اکسیژن است که در بالای سطح کره زمین وجود دارد. وظیفه این گاز محافظت از زمین در برابر تابش اشعه ماورای‌ بنفش خورشید که همان پرتوهای مضر خورشید محسوب می‌شوند، است. اگر این لایه نازک شود و به تدریج از بین برود، اشعه ماورای‌بنفش به راحتی به سطح زمین نفوذ کرده و سبب ایجاد بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان پوست و آب‌مروارید در انسان می‌شود...
محافظت و جلوگیری از تخریب لایه‌اُزُن به عهده فرد فرد ماست. به همین خاطر تصمیم گرفتیم که در این هفته شما را بیشتر با عوامل تخریب لایه اُزُن آشنا کنیم تا شما هم بتوانید با شناخت عوامل تخریبی آن بیشتر به حفظش کمک کنید.
 
۱) اسپری‌های خوشبوکننده
حتما شما هم بسیار دیده‌اید افرادی را که تا دوشی از اسپری و خوشبوکننده‌های دیگر نگیرند، پایشان را از خانه بیرون نمی‌گذارند! افرادی که بدون توجه به آسیب‌هایی که ممکن است به محیط زیست‌شان بزنند فقط به فکر محترم به نظر رسیدن خودشان هستند. توصیه ما به این‌گونه افراد این است که بیشتر به محیط‌زیست و نسل آینده توجه کنند. اسپری‌ها از جمله کالاهایی هستند که با توجه به وجود کلر و فلوروکربن در ترکیبشان تهدیدی جدی برای محیط‌زیست و به خصوص تخریب لایه اُزُن به شمار می‌روند. ضمنا، حواستان باشد که اسپری‌هایی که می‌خرید حتما برچسب  دوستدار اُزُن  داشته باشند.
 
۲) یخچال
امروزه دیگر نبودن یخچال و فریزر در خانه‌ها تعجب دارد و اما امان از دست این گاز کلروفلوروکربن که هرچه می‌کشیم از دست اوست. این گاز که با نام CFC هم شناخته شده است و یکی از عوامل اصلی تخریب لایه اُزُن محسوب می‌شود در صنایع سرماساز مثل آب‌سردکن و یخچال و فریزرهای خانگی و صنعتی کاربرد دارد چون لایه اُزُن زمین را در برابر اشعه مضر ماورای‌بنفش حفظ می‌کند و گاز کلروفلوروکربن هم تهدیدی به جان لایه اُزُن است، صنعت‌گران به این فکر افتاده‌اند که جایگزینی برای این گاز در صنایع سرماساز تعیین کنند. جایگزینی‌هایی مثل هیدروفلورکربن (HFCS) یا هیدروفلوروکلروکربن (HCFC).
 
۳) پاک‌کننده‌ها
می‌شویید و می‌سایید و برق می‌اندازید و فکر می‌کنید خیلی تمیز و با سلیقه هستید که یک خانه و زندگی نظیف و مرتب دارید؟ نه جان من! این‌طورها هم که شما فکر می‌کنید نیست. خوب است بدانید که همین مواد شوینده‌ای که هر روز و هر شب از آنها استفاده می‌کنید، ممکن است تهدیدی جدی برای تخریب لایه اُزُن و در نتیجه به خطر افتادن سلامت شما باشند. حلال‌ها از جمله دشمنان لایه اُزُن به شمار می‌آیند که عمدتا شامل انواع پاک‌کننده‌ها و چربی‌زداها که در صنایع، الکترونیک و خشکشویی به کار می‌روند، هستند. انواعی از پاک‌کننده‌ها خطرناک‌اند که در ترکیبشان نام کلروفرم یا همان تری‌کلرواتان و تتراکلریدکرین به چشم می‌خورد.
 
۴) کشاورزی
کشاورزی نیاز جامعه است اما نه با روش‌های غیر اصولی که سبب آسیب رساندن به محیط زیست شوند. متیل بروماید از جمله موادی است که در انواعی از آفت‌کش‌ها و ضدعفونی‌کننده‌های محصولات
کشاورزی وجود دارد و افرادی که از این نوع مواد برای سلامت محصولات کشاورزی‌شان استفاده می‌کنند باید بدانند که چه دردسرهایی ممکن است برای کل جهان به وجود بیاورند. اکسید نیتروژن هم که گازی است منتشره از کودهای شیمیایی ازته، یکی دیگر از موارد تهدید و تخریب لایه اُزُن محسوب می‌شود.
 
۵) کپسول‌های آتش‌نشانی
کپسول‌ آتش‌نشانی از جمله کالاهایی است که وجودش در هر خانه، اداره و ماشینی ضروری است تا در مواقع بحرانی حلال مشکلات ناشی از آتش‌سوزی شود اما جالب است بدانید که این دشمن دوست‌نما گازی به نام هالوژن در ترکیباتش دارد که برای محیط‌زیست بسیار خطرناک است و یکی از عوامل نازک شدن لایه اُزُن محسوب می‌شود. هرچند که در کل دنیا این عامل تخریبی فقط دو درصد مصرف می‌شود اما همین مصرف دو درصدی تخریبی ۲۵ درصدی در پی دارد. یعنی ۲۵ درصد از تخریب لایه اُزُن به خاطر آزاد شدن گاز هالوژن در فضاست.
 
۶) کولر
آیا تا به حال فکر کرده‌اید که وقتی در هوای گرم تابستان جلوی تلویزیون و روبه‌روی باد کولر روی کاناپه لم داده‌اید و فیلم موردعلاقه‌تان را تماشا می‌کنید، با این کارتان دارید لایه اُزُن را از بین می‌برید؟! یا وقتی هنگام رانندگی گرم‌تان می‌شود و درجه کولر اتومبیل‌تان را روی زیاد تنظیم می‌کنید، تهدیدی برای محیط‌زیست محسوب می‌شوید؟ همین کولرها که در فصول گرمای سال جزو محبوب‌ترین کالاها محسوب می‌شوند به علت دارا بودن گاز کلروفلوروکربن در ترکیبشان جزو محصولات مخرب لایه اُزُن به شمار می‌آیند که شما می‌توانید با کمتر استفاده کردن از آنها دوستی‌تان را با محیط زیست ثابت کنید. باور کنید که آن‌قدرها هم سخت نیست، مگر پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما بدون کولر زندگی نکردند؟
 
۷) گازهای گلخانه‌ای
افزایش مقدار گازهای گلخانه‌ای در جو یعنی هرچه نازک‌تر شدن لایه اُزُن و اما گازهای گلخانه‌ای چیست؟ کره زمین به‌طور طبیعی توسط تابش نور خورشید گرم می‌شود و مقداری از نور تابیده شده دوباره به سمت جو برمی‌گردد. یعنی خورشید زمین را گرم می‌کند و مقداری از بازتابشش هم سبب گرم شدن جو می‌شود. تا این جای کار اشکالی وجود ندارد. همه مسایل وقتی پیش می‌آیند که در اثر زیاد شدن فعالیت‌های صنعتی و انسانی یک لایه ضخیم از گاز به نام گاز گلخانه‌ای یا GHG بین زمین و جو قرار می‌گیرد و نمی‌گذارد که بازتابش خورشید به صورت کامل به جو برگردد و در نتیجه باعث بالا رفتن دمای زمین به مرور زمان می‌شود. به‌طورکلی بیشترین حجم گازهای گلخانه‌ای را بخار آب، دی‌اکسید نیتروژن، دی‌اکسیدکربن و متان تشکیل می‌دهد.
 
۸) انسان
و اما این موجود خاکی، خواسته یا ناخواسته‌ چه کارهایی که انجام نمی‌دهد. شاید خیلی از ما و شما نخواهیم که محیط زیست‌مان را نابود کنیم و یکی از عوامل تخریب لایه اُزُن به حساب آییم اما باید بدانید که خیلی از فعالیت‌های روزمره‌ای که انجام می‌دهیم روز به روز لایه اُزُن را نازک‌تر می‌کند.
گرم کردن غذا در مایکروویو، استفاده از اتومبیل، شستن و اتو کردن لباس‌ها، کار و بازی با کامپیوتر، تماشای تلویزیون، استفاده از کولر، گوش کردن موسیقی از استریوی ضبط و گرم شدن به وسیله بخاری‌های گازی یا نفتی از جمله کارهایی هستند که همه ما انجام می‌دهیم و با این کارها سبب افزایش گازهای گلخانه‌ای می‌شویم. چرا؟! زیرا تمام این وسایل برای کار کردن نیاز به انرژی دارند و این انرژی به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم از طریق سوخت‌های فسیلی مثل نفت و گاز و زغال‌سنگ که سوزاندن‌شان گاز گلخانه‌ای به‌وجود می‌آورد، به دست می‌آید. پس بهتر است در مصرف هرچه بهینه‌تر از این‌گونه وسایل تلاش کنیم.
 
● هوای ازون را داشته باشید
به فرزندانتان، به شاگردانتان، به همکارانتان و خانواده‌تان بیاموزید که دنیا فقط سهم آنها نیست. نسل‌های آینده هم حق زندگی کردن دارند. صنایع باید به خدمت و آسایش انسان‌ها منجر شود نه به قاتلی پنهان. هنگام خرید انواع اسپری‌ها، واکس‌ها، رنگ‌ها، مواد ترمیم‌کننده رنگ، کولر، یخچال و فریزر و... دقت کنید که نشان دوستدار ازون یا ozone friendly و یا فاقد سی‌اف‌سی که همان CFC Free است حتما روی کالا درج شده باشد.

 
اثر گلخانه ای

گرم شدن زمین یعنی چه؟

می‌دانیم كه كره زمین به طور طبیعی در اثر تابش خورشید گرم می‌شود، اما اینجا منظور ما از گرم شدن زمین، پدیده دیگری است.این پدیده نسبتا جدید عبارت است از تغییر دمای زمین در اثر فعالیتهای بشری كه با تغییرات طبیعی آن فرق دارد. در طول 100 سال گذشته، كره زمین به طور غیرطبیعی 4/0 درجه سانتیگراد گرمتر شده كه این موضوع دانشمندان را نگران كرده‌است. آنها حدس می‌زنند فعالیت‌های صنعتی در ایجاد این مشكل بسیار موثر است و به گرم شدن كره زمین كمك می‌كند.

منظور از گرم شدن زمین  افزایش میانگین دمای زمین است.  تغییر آب و هوا  در اثر این افزایش دما به وجود می‌آید. گرم شدن زمین موجب تغییر الگوی بارش، افزایش سطح آب دریاهای آزاد و كاهش سطح آب دریاچه‌ها و تاثیرات وسیع بر گیاهان، حیات وحش و انسانها می‌شود.
 
اثر گلخانه ای چیست؟ گازهای گلخانه ای چه گازهایی هستند؟

به مجموعه‌ای از گازها كه مقداری از انرژی خورشید را در جو زمین نگه می‌دارندو باعث گرم شدن جو می‌شوند‍‍، گازهای گلخانه‌ای می‌گویند. بخار آب(H2O)، دی اكسیدنیتروژن (NO2)، دی اكسیدكربن (CO2) و متان (CH4) گازهای گلخانه‌ای اصلی هستند. اگر این گازها در جو نبودند، انرژی گرمایی خورشید مجددا به فضا بر می‌گشت و به این ترتیب هوای زمین 33 درجه سانتیگراد سردتر از الان می‌شد. اثر گلخانه‌ای به افزایش دمای كره زمین در اثر وجود گازهای گلخانه‌ای در جو زمین گفته می‌شود.

آیا می دانید چرا به این گازها، گازها‌ی‌ گلخانه‌ای می‌گوییم؟

آیا شما تا حالا یك گلخانه دیده اید؟

گلخانه یك اتاق شیشه‌ای است كه نور خورشید از شیشه‌های آن به داخل می‌تابد و هوای گلخانه را گرم می‌كند. اما شیشه‌های گلخانه اجازه نمی‌دهند كه این هوای گرم از گلخانه خارج‌شود. جو یا هوایی كه در اطراف ماست، شبیه یك گلخانه است. گازهای گلخانه‌ای در جو درست مثل شیشه‌های گلخانه عمل می‌كنند. نور خورشید پس از عبور از لایه‌های گازهای گلخانه‌ای وارد جو زمین می‌شود. زمانی كه نور خورشید به سطح زمین می‌رسد، مقداری از انرژی گرمایی آن توسط خاك، آب و سایر موجودات جذب می‌شود. مقداری هم در جو زمین می‌ماند و باقیمانده آن به فضا برمی‌گردد. اگر مقدار گازهای گلخانه‌ای در جو از حد طبیعی آن بالاتر باشد، انرژی كمتری به فضا برمی‌گردد، در نتیجه جو زمین گرم تر می‌شود و به دنبال آن دمای كره زمین بالا می‌رود.

اثر گلخانه‌ای، كره زمین را به اندازه‌ای گرم نگه می دارد كه ما انسان ها بتوانیم بر روی آن زندگی كنیم. اما اگر اثر گلخانه ای شدت یابد، ممكن است دمای زمین به قدری زیاد شود كه ما و بقیه گیاهان و جانوران نتوانیم گرمای آن را تحمل كنیم.

تغییر آب و هوا یعنی چه و اثرات آن چیست؟

اصلا  هوا  و  آب و هوا  با هم چه فرقی دارند؟

هر وقت آسمان صاف باشد و گرمای ملایمی به ما برسد و باد به شدت نوزد، می گوییم هوا خوب است. هر وقت آسمان گرفته باشد، باد تند بوزد یا برف و باران ببارد و ما را دچار زحمت كند، می گوییم هوا بد است. معمولا اخبار هواشناسی ما را از چگونگی وضع هوا آگاه می‌سازد.

هوای برخی مناطق كره زمین معتدل است، یعنی باران به اندازه كافی می بارد و هوا زیاد گرم یا سرد نمی‌شود. هوای بعضی جاها سرد است یعنی برف می‌بارد و دمای هوا سرد می‌شود. جاهایی هم هست كه بسیار گرم و خشك است. هر كدام از این جاها یك نوع آب و هوا دارد.

برای تعیین آب و هوای هر منطقه، تغییرات دمای هوا و مقدار باران و برف را در طول سال اندازه گیری می‌كنند. شما هم می‌توانید اندازه تغییرات دمای هوا و مقدار باران و برف را در محل سكونت خودتان به دست آورید. اما برای این كه آب و هوای جاهای گوناگون را بشناسیم، باید این مقادیر را چندین سال پشت سرهم اندازه گیری كنیم.

در نقشه ایران، جای شهرهای بابلسر، شهركرد، بندرعباس و طبس را پیدا كنید. آب و هوای هر یك از این شهرها نمونه آب و هوای یك ناحیه از كشور ماست. در حال حاضر شرایط آب و هوایی جاهای مختلف در اثر گرم شدن كره زمین در حال تغییر است. مثلا شهری مثل تهران را در نظر بگیرید، تهران در نزدیكی رشته كوه البرز قرار دارد. بنا به تعریف آب و هوا، تهران باید هوای سرد بارانی یا برفی داشته باشد، اما می‌بینید كه به علت تغییر آب و هوا، از هوای سرد بارانی یا برفی چندان خبری نیست!

انسانها چگونه آب و هوا را تغییر می‌دهند؟

شاید باور نكنید كه انسان ها هم می‌توانند آب و هوای زمین را تغییر دهند. دانشمندان می‌گویند اكثر فعالیت‌های انسان‌ها گاز گلخانه‌ای تولید می‌كند. پس از انقلاب صنعتی و اختراع انواع ماشین آلات صنعتی، انسانها بافعالیتهای كشاورزی و صنعتی چهره زمین و آب و هوای آن را دگرگون ساختند. با شروع انقلاب صنعتی روش زندگی مردم عوض شد. قبل از آن مقدار گازهای گلخانه ای در جو كم بود، اما با رشد جمعیت و افزایش استفاده از نفت و زغال سنگ تركیب گازهای اتمسفر نیز تغییر كرد. بطوریكه در حال حاضر، غلظت گازهای گلخانه ای از حدود 270 واحد به 367 واحد رسیده است. ما برای انجام كارهای خود به انرژی نیاز داریم و این انرژی را از غذا تامین ‌می‌كنیم. همچنین برای روشنایی و گرم كردن خانه‌هایمان به انرژی نیاز داریم. اتومبیل‌ها برای حركت به سوخت نیاز دارد. ماشین‌های صنعتی نیز به انرژی نیاز دارند. اكثر انرژی‌های لازم برای موارد فوق به طور مستقیم یا غیر مستقیم از سوخت‌های فسیلی مثل نفت و گاز و زغالسنگ بدست می‌آید.اینهاسوختهایی هستند كه سوزاندن آنها گاز گلخانه‌ای آزاد می‌كند!!! آیا می‌دانید كه چه وقتی گازهای گلخانه‌ای را به هوا می‌فرستید؟ هر وقت كه:

  تلویزیون تماشا می كنید،

  با كامپیوتر بازی می كنید،

  از كولر یا فن كوئل استفاده‌ می‌كنید،

  از استریو ضبط استفاده می كنید،

  چراغ را روشن می كنید،

  لباسهایتان را می شویید یا اطو می‌كنید،

  سوار اتومبیل می شوید،

  غذایتان را در مایكروویو گرم می كنید،

  از بخاری گازی یا نفتی استفاده می كنید،

  به تولید گازهای گلخانه‌ای در هوا كمك می‌كنید.

چرا؟

چون شما برای انجام این كارها به برق و سوخت نیاز دارید. آیا می‌دانیداین برق و سوخت از كجا تامین می‌شود؟

خوب، نیروگاهها زغالسنگ و نفت را می سوزانند تا برق تولید كنند و پالایشگاهها نیز برای تصفیه نفت خام و تولید نفت و بنزین، سوخت مصرف می‌كنند. سوزاندن نفت و زغالسنگ هم گاز گلخانه‌ای تولید می‌كند. پس هر چه شما بیشتر برق مصرف كنید، نیروگاهها از سوخت بیشتری استفاده می‌كنند و در نتیجه گاز گلخانه‌ای زیادتری تولیدمی‌شود.
 

متان هم یك گاز گلخانه‌ای است. متان چگونه تولید می‌شود؟

وقتی كه شما:

  زباله هایتان را به محل دفن زباله می فرستید،

  حیواناتی مثل گاو، گوسفند و ... را برای تولید لبنیات و گوشت پرورش می‌دهید،

  در شالیزار برنج می‌كارید،

  زغالسنگ استخراج می‌كنید.

اتومبیلها و كارخانه‌هایی هم كه مایحتاج روزانه ما را تولید می‌كنند، مقادیر زیادی از انواع گازهای گلخانه‌ای را به هوا می‌فرستند.

چرا نمی‌خواهیم زمین گرمتر بشود؟

بعضی وقتها مسائل كوچك می‌توانند به مشكلات بزرگی تبدیل شوند! مثلا به مسواك زدن دندانهایتان فكر كنید. اگر شما یك روز مسواك نزنید، هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد، اما آیا می‌دانید اگر یك ماه دندانهایتان را مسواك نزنید، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ این همان چیزی است كه برای زمین نیز اتفاق می‌افتد. اگر دمای هوا فقط چند روز، بالاتر از حد طبیعی باشد، چندان مهم نیست- چون دمای زمین تقریبا ثابت می‌ماند. اما اگر دمای هوا مدت زیادی بطور مداوم بالا برود، كره زمین با مشكلاتی مواجه خواهد شد.

دمای متوسط زمین در طول قرن گذشته تقریبا 5/0 درجه سانتیگراد افزایش یافته‌است؛ دانشمندان انتظار دارند كه در طول 100 سال آینده متوسط دمای زمین 5/1 تا 5/3 درجه سانتیگراد افزایش یابد. شاید فكر كنید "این كه چیزی نیست"، اما همین مقدار می‌تواند آب و هوای زمین را به طور بی سابقه‌ای تغییر دهد. زمانیكه این پدیده رخ دهد، ممكن است تغییرات بزرگی در سطح آب اقیانوسها، مزارع كشاورزی و هوایی كه تنفس می‌كنیم یا آبی كه می‌نوشیم، رخ دهد.

چه اتفاقی ممكن است بیفتد؟

در صورتیكه آب و هوا تغییر كند، آب و هوای جایی مثل شهركرد- كه هوای سرد و كوهستانی دارد- گرمتر می‌شود یا مثلا هوای بندر عباس گرم و خشك تر می‌شود. البته ممكن است تغییر آب و هوا برای شهركردی ها خوشایند باشد، اما همه تاثیرات ناشی از آن خوشایند نیست. زیرا ممكن است این تغییرات با افزایش بلایای طبیعی مثل سیل و طوفان همراه باشد.

اگر دمای كره زمین زیاد شود، تعداد روزهای گرم سال افزایش می‌یابد و در نتیجه بیماریهای ناشی از گرما مثل گرمازدگی و مالاریا زیاد می‌شود. بد نیست بدانید كه معمولا كودكان و سالمندانی كه در كشورهای فقیر زندگی می‌كنند، بیشتر در معرض خطر ابتلاء به این بیماریها قراردارند. زیرا این كشورها سرمایه لازم برای مبارزه با این بیماریهارا ندارند.

با گرم شدن آب و هوا و تاثیر آن بر مزارع كشاورزی، منابع غذایی انسانها كاهش می‌یابد، آب بیشتری بخار می‌شود و در نتیجه انسانها با كمبود آب شیرین مواجه خواهندشد. این تغییرات بر روی حیوانات و گیاهان هم تاثیر منفی می‌گذارد. اگر این تغییرات به آرامی اتفاق بیفتد، جانوران و گیاهان خود را با آن وفق می‌دهند، اما اگر این تغییرات خیلی سریع اتفاق بیفتد، حیات وحش با خطرات جدی روبرو می‌شوند. مثلا پرندگان و جانورانی كه در فصلهای مختلف سال به جاهای دیگر مهاجرت می‌كنند، ممكن است مكان مناسبی را برای مهاجرت پیدا نكنند و یا غذایی برای خوردن نداشته‌باشند.

مقدار آب دریاها در اثر ذوب شدن یخهای قطبی افزایش می‌یابد و از سوی دیگر بر اثر افزایش دما، آب دریاها و اقیانوسها منبسط می‌شود. اگر آب اقیانوس منبسط شود، فضای بیشتری را اشغال می‌كند و در نتیجه سطح آب دریاها بالا می‌آید. سطح آب دریا ممكن است در قرن آینده چند سانتیمتر یا حداكثر 1 متر بالا بیاید. در اینصورت مردمی كه خانه‌هایشان در كنار ساحل دریا قرار دارد و جزیره‌نشینان، خانه‌های خود را از دست می‌دهند و مزارع ساحلی هم به زیر آب می‌روند. در اثر بالا آمدن آب دریا منابع آب شیرین نیز غیرقابل استفاده می‌شوند.
 
چهارشنبه 12/1/1388 - 11:57
بیماری ها

عوارضی که در اثر عمل بد زیبایی بینی ایجاد می شود به مراتب بدتر از عوارض عمل قلب است. زیرا این افراد به قدری دچار صدمات روحی ....


عوارضی که در اثر عمل بد زیبایی بینی ایجاد می‌شود به مراتب بدتر از عوارض عمل قلب است.
زیرا این افراد به قدری دچار صدمات روحی و جسمی‌می‌شوند که جبران ناپذیر خواهد بود. در برخی موارد ممکن است که عوارض ناشی از این اعمال حتی با انجام تعداد زیادی عمل جراحی تنها تا 10 درصد قابل برگشت باشند.
محسن نراقی رییس انجمن تحقیقات راینولوژی و فوق تخصص راینولوژی گفت: عوارضی که در اثر عمل بد زیبایی بینی ایجاد می‌شود به مراتب بدتر از عوارض عمل قلب است. زیرا این افراد به قدری دچار صدمات روحی و جسمی‌می‌شوند که جبران ناپذیر خواهد بود. در برخی موارد ممکن است که عوارض ناشی از این اعمال حتی با انجام تعداد زیادی عمل جراحی تنها تا 10 درصد قابل برگشت باشند.
نراقی تصریح کرد: در کاهش عوارض ناشی از انجام اعمال زیبایی بینی عوامل متعددی دخیل هستند که از آن جمله می‌توان به مواردی همچون، تجدیدنظر بیمار در تصمیم اولیه، انتخاب پزشک قابل اطمینان اشاره کرد. همچنین جراحان نیز موظفند تا هر بیماری را که برای انجام زیبایی به آن ها مراجعه می‌کنند عمل نکنند. اگر بیماری نیازبه انجام عمل زیبایی بینی ندارد، جراح نباید وی را عمل کند.
رییس انجمن تحقیقات راینولوژی در خاتمه ابراز داشت: حداقل توقع بیماران از جراحان پلاستیک بینی باید برخورداری از سلامت تنفسی باشد. یک عمل جراحی زیبایی بینی ممکن است یک الی دو ساعت زمان وقت بگیرد اما جراحی عارضه ممکن است ساعت ها زمان نیاز داشته باشد. در برخی موارد به قدری از بافت های بینی برداشته می‌شود که پزشکان برای جراحی عارضه، مجبور به استفاده از غضروف دنده ای می‌شوند. بهترین راه برای کاهش عوارض ناشی از این قبیل اعمال زیبایی، پیشگیری و دادن آگاهی است.
 
چهارشنبه 12/1/1388 - 11:57
هوا و فضا
  

شفق قطبی چیست؟

Auroras :north/south polar lights یا شفق های قطبی نور های زیبایی هستند که به طور طبیعی در آسمان دیده می شوند. که معمولا در شب و در عرض های جغرافیایی قطبی به چشم می خورند. آنها در یونوسفر تشکیل می شوند و سپیده دم قطبی قابل مشاهده هستند. در عرض جغرافیایی قطب شمال به آنها شفق های شمالی نیز گفته می شود (aurora borealis)که   این  نام بر گرفته از نام رب النوع رومی سپیده دم و نام یونانی باد شمالی است که در سال 1621 توسط  Pierre Gassendi روی این پدیده طبیعی گذاشته شد. به شفق های قطبی، نور قطب شمال هم گفته می شود زیرا آنها فقط در نیم کره ی شمالی رویت می شوند و هر چقدر به قطب شمال نزدیک می شوید با توجه به مجاورت با قطب مغناطیسی شمالی زمین احتمال بیشتری می رود که بتوانید آنها را ببینید به طور مثال در شهر های شمالی کانادا که بسیار نزدیک به قطب هستند امکان رویت آنها بسیار زیاد است.

شفق های قطبی در نزدیکی قطب مغناطیسی شمالی ممکن است خیلی بالا باشد ولی در افق شمالی به صورت سبز بر افروخته و در صورد طلوع خورشید به صورت قرمز کمرنگ دیده می شود. شفق های قطبی معمولا از سپتامبر تا اکتبر و از مارس تا آوریل اتفاق می افتند. بعضی از قبایل کانادایی به این پدیده رقص ارواح می گویند.

در قطب جنوب نیز این اتفاق می افتد ولی فقط در جنوبی ترین عرض جغرافیایی قابل رویت است.  و گاهی اوقات در آمریکای جنوبی و استرالیا ( استرالیا در زبان لاتین به معنی جنوب است).

Benjamin Franklin اولین کسی بود که به شفق های قطبی توجه نشان داد. در تئوری او علت وقوع شفق های قطبی این انتقال نور در مرکز بار الکتریکی در سرزمینهای قطبی توسط برف و رطوبت شدت می گیرد، بود.


مکانیسم شفق های قطبی

شفق قطبی در برخورد ذرات باردار  از مگنتوسفر زمین که معمولا الکترون و گاهی اوقات پروتن هستند و ذرات سنگین تر با اتم ها و مولکول های بالاتر (اتمسفر از 50 تا 80 کیلومتر بالاتر) به وجود می آیند. این ذرات از 1 تا 100 کیلو الکترون ولت انرژی دارند. آنها در اصل از سوی خورشید به سمت حومه ی زمین می آیند و به آنها باد های خورشیدی کم انرژی گفته می شود.

این برخورد در اتمسفر توسط الکتریسیته ملکول و اتم را بالاتر از اتمسفر بادار می کند. این انرژی محرک می تواند به صورت پرتو های نور یا برخورد خالی شود. اکثر شفق های قطبی رنگ سبز و قرمز توسط اتم های اکسیژن درست می شوند. مولکول ها و یون های نیتروژن هم قرمز بسیار کمرنگ و آبی بنفش را در شفق های قطبی ایجاد می کنند.

دوره ی تناوبی وقوع

شفق های قطبی معمولا باید فقط در قطب ها اتفاق بیافتند.  ولی به ندرت در عرض های جغرافیایی میانی نیز دیده می شوند وقتی که طوفان های مغناطیسی اتفاق می افتند. طوفان های مغناطیسی در دوره ی تناوب 11 ساله ی خورشیدی یا 3 سال بعد از این دوره ی تناوب اتفاق می افتند. در این دوره ی تناوب 11 ساله که همکنون نیز ما در آن هستیم میزان فعالیت های خورشیدی بالا رفته و با رصد خورشید می توان میزان بالای این فعالیت ها را دید. انرژی حاصل نیز از طریق باد های خورشیدی تامین می شود.

سیارات دیگر

در مشتری و زحل قطب های مغناطیسی قوی تری وجود دارد و هر دو آنها کمربند تشعشع radiation belt بزرگی دارند. و شفق های قطبی به وضوح توسط تلسکوپ هابل در آنها دیده شده. در اورانوس و نپتون نیز شفق قطبی وجود دارد.

شفق های قطبی در مکانی مانند زمین توسط باد های خورشیدی ایجاد می شود ولی در مشتری اقمار آن به خصوص قمر lo علت وجود این پدیده هستند.

این پدیده همچنین در مریخ و زهره نیز دیده می شود زیرا زهره دارای مغناطیس درونی نیست. شفق قطبی در زهره گاهی اوقات تمام سیاره را نیز می پوشاند. این پدیده در زهره توسط باد های خورشیدی تولید می شود. همچنین در 14 آگوست 2004 در مریخ نیز این پدیده توسط SPICAM به ثبت رسیده است.

 
چهارشنبه 12/1/1388 - 11:56
ادبی هنری
  
سخنانی زیبا  از دکتر علی شریعی ...

آدمهای كه هیچ وقت احتیاج به تنهایی ندارند ، معمولاً آدمهای كم مایه ایی هستند .


اگر بخواهند از پیغمبر اسلام مجسمه ایی بریزند ، باید در یك دستش كتاب باشد و در دست دیگرش شمشیر .
 

خدا برای تنهایی اش آدم را آفرید .
 

ایمان زاییده ای ایدوئولوژی ارزش دارد ، نه ایمان ارثی یا تقلیدی .
 

عشق می تواند جانشین همه نداشتن ها شود .
 

چه رنجی است لذتها را تنها بردن و چه زشت است زیبایی ها را تنها دیدن و چه بدبختی آزار دهنده ای است تنها خوش بخت بودن .
 

وقتی كه بود نمی دیدم . وقتی می خواند ، نمی شنیدم... وقتی دیدم كه نبود... وقتی شنیدم كه نخواند ... !
 

تنها دو جا است كه هركسی خودش است، بستر مرگ و سلول زندان .
 

هیچ گاه تنهایی و كتاب و قلم ، این سه روح و سه زندگی و سه دنیای مرا كسی از من نخواهد گرفت ... دیگر چه میخواهم ؟ آزادی چهارمین بود كه به آن نرسیدم و آن را از من گرفتند .
 

هر كس به میزانی كه به تنهایی نیاز دارد ، عظمت دارد و بی نیاز تر است .
 

من تنهایی را از آزادی بیش تر دوست دارم .
 

بد دردی است در انبوه خلق ، تنها بودن و در وطن خویش ، رنج غربت كشیدن.
 

وقتی یك روح از سطح زمان خویش بیش تر اوج میگیرد و از ظرف تحمل مردم زمان ، بیشتر رشد می كند ، تنها میشود.
 

من از میان همه ی نعمت های این جهان، آن چه را برگزیده ام و دوست میدارم، تنهایی است.


آدم ها همچون كوه ها همگی با همند و تنهایند .
 

در تمام عمرم جز تنهایی و تفكر و غم و عشق ، سرگرمی ای نداشته ام .
 

اگر تنها ترین تنها شوم، باز خدا هست . او جانشین همه ی نداشتن هاست .
 

من از سقف و نظم و تكرار گریزانم و سعادت خانوادگی تنها بر این سه پایه استوار است!!
 

تو هرچه می خواهی باشی باش ، اما ... آدم باش !!!
 

چقدر نشنیدن ها و نشناختن ها و نفهمیدن ها است كه به این مردم ، آسایش و خوش بختی بخشیده است !!!
 

دنیا به اندازه ای كه مرا برای همیشه پر كند، ندارد .
 

مقلدها همیشه از اصلشان بیش تر افراط میكنند.
 

هر كس مظلوم است ، خودش ضالم را یاری كرده است .
 

همه بشرند ، اما بعضی ها انسان اند.
 

همیشه از آن جاهایی كه غالباً هیچ كس انتظار بعثت یك روح، یك استعداد و یك نبوغ را ندارد، كسی می آمده و كاری میكرده و مسیر تاریخ را تغییر می داده .
 

در مملكتی كه فقط دولت حق حرف زدن دارد، هیچ حرفی را باور نكنید .
 

سرنوشت كار خودش را می كند و ما ابزار نا آگاه اوییم .
 

آنجا كه سخن از حقیقت است ، بحث از واقعیت بی جاست .
 

دلهره زنده ماندن ، زندگی را از یاد میبرد .
 

هر كس آن چنان كه در بیداری است ، خواب می بیند .
 

اگر پیاده هم شده سفر كن ، در ماندن می پوسی.
 

مگر نمی دانی بزرگ ترین دشمن آدمی فهم اوست؟ تا می توانی خر باش تا خوش باشی.
 

امروز گرسنگی فكر ، از گرسنگی نان فاجعه انگیزتر است .
 

پیش از آنكه بیندیشی تا چه بگویی؟ بیندیش كه چه میگویم؟
 

برای خوشبخت بودن ، به هیچ چیز نیاز نیست جز به نفهمیدن !
 

آدم وقتی فقیر می شه ، خوبی هاش هم حقیر می شه .
 

آنها كه می دانند چگونه باید مرد، می دانستند كه چگونه باید زیست ؟
 

همه بدبختی های ما ناشی از این است كه نسل كهنه ی ما به تحجر مبتلا است و نسل جدید به هیچ و پوچ .
 

هر گز از ظلم ننالیده ام و از خصم نهراسیده ام و از شكست نومید نشده ام ، اما از این كلمه شوم "مصلحت" ، دلم را سخت به درد آورده بود .
 

هیچ كس دنیا را آن چنان كه هست نمی بیند، بلكه هر كس دنیا را آن چنان كه خودش هست می بیند.

 
نظرات و پیشنهادات شما باعث هرچه بهتر شدن مطالب من می شوند.پس آنرا از من دریغ نكنید.

چهارشنبه 12/1/1388 - 11:54
هوا و فضا
 
ستاره دنباله دار

هر ستاره دنباله دار، هسته ای متشکل از یخ و غبار (موسوم به گلوله برفی کثیف) دارد که پهنای آن حدود ۲۰ کیلومتر (۱۲ مایل) است. هنگامیکه این ستاره به خورشید نزدیک می گردد، هسته اش تبخیر شده و سری درخشان و دنباله ای طولانی شکل می گیرد.
بخش اعظم میلیاردها ستاره دنباله دار منظومه شمسی، در محدوده های دور دست آن قرار دارند، اما مدار بعضی از این ستارگان از نزدیکی خورشید عبور می کند و این امر موجب می شود تا شب هنگام در آسمان بخوبی دیده شوند.
تمام منظومه شمسی ما از جمله دنباله دارها حدود۴.۵ میلیون سال پیش از رمبیدن یک توده ی بزرگ ابر و گاز به وجود آمد.این توده ابتدا به آرامی می چرخید ولی هر چه رمبش ادامه پیدا کرد ،چرخش سریعتر شد و دمای آن بالا رفت.(درست مثل این که یک اسکیت باز با جمع کردن دستانش سریعتر می چرخد). این چرخش سریع از ریختن همه ی مواد به داخل هسته جلوگیری کرد.در عوض این ابر و مواد موجود در آن به شکل یک صفحه ی تخت متراکم گشت.در همین زمان دمای هسته ی این ابر بالا رفت تا آن جا که همجوشی هسته ای آغاز گشت و بدین گونه خورشید به وجود آمد. با وجود این مناطق خارجی این صفحه کاملا سرد بود .به علت کم بودن دما دانه های یخ شکل گرفتند و با تجمع آن ها توده های یخی با بزرگی چند کیلومتر شکل گرفتند،و توده های بزرگتر نیز سیاره ها را شکل دادند.
پهنای هسته یک ستاره دنباله دار فقط چند کیلومتر می باشد، اما دنباله آن بسیار طولانی است. ستاره دنباله دار عظیمی که در سال ۱۸۴۳ دیده شد، دارای دنباله ای بطول ۳۳۰ میلیون کیلومتر (۲۰۵ میلیون مایل) بود. چگالی این دنباله ها حتی از بهترین خلئی که در شرایط آزمایشگاهی در روی زمین ایجاد شده، کمتر است.
● چرا ستاره های دنباله دار دنباله دارند؟
دنباله ی یک دنباله دار بارزترین مشخصه آن است. همچنانکه دنباله دار به خورشید نزدیک تر می شود دم درخشانی در امتداد آن و در جهت مخالف خورشید گسترش می یابد. در فاصله ای زیاد از خورشید هسته دنباله دار ها سرد و مواد داخل آن منجمد می باشند. با نزدیک شدن به خورشید باد های شدید خورشیدی قسمتی از هسته را تصعید می کنند که این مواد کما را تشکیل می دهند. فعل و انفعالاتی که باد های خورشیدی روی کما انجام می دهند باعث به وجود آمدن هسته می شوند. ساختار شیمیایی کما مواد تشکیل دهنده دنباله را تعیین می کند. ممکن است به نظر آید که دنباله داری دم ندارد ولی واقعا این طور نیست بلکه دنباله آن قدر شفاف است که دیده نمی شودولی دانشمندان با استفاده از فیلتر های مخصوص قادر به دیدن آن ها هستند.مثلا دم دنباله دار هیل پاب(۱۹۹۷)به راحتی در نور مرئی دیده می شد ولی عکس هایی که با فیلترتهییه شده بودند وجود تعدادی دنباله تشکیل شده از غبار و گاز های یونیده را نشان دادند.
● انواع دنباله ها:
دو نوع دنباله وجود دارد:غبار و گاز یونیده.یک دم تشکیل شده از غبار محتوی ذراتی به بزرگی ذرات موجود دردود می باشد.این نوع دم هنگامی تشکیل می شود که یک باد خورشیدی مقداری ماده از کما جدا می کند.چون این ذرات بسیار کوچکند با کوچکترین نیرویی جابجا می شوند در نتیجه این دنباله ها مامولا پخش و خمیده اند.دنباله های گازی وقتی تشکیل می شوند که نورخورشید مقداری از مواد کما را یونیده می کند و سپس یک باد خورشیدی این مواد یونیده را از کما دور میکند.دنباله های یونی معمولا کشیده تر و باریک ترند.هر دوی این دنباله ها ممکن است تا میلیون ها کیلومتر در فضا پراکنده شوند.وقتی که دنباله دار از خورشید دور میشود دم و کما ازبین میروند و فقط مواد سرد و سخت درون هسته باقی می مانند.تحقیقات راجع به ستاره دنباله دار هیل پاب وجود نوعی دم رانشان داد که شبیه دنباله های تشکیل شده از غبار بود ولی از سدیم خنثی تشکیل شده بود.(همان طور که گفتیم مواد موجود در هسته نوی کما و دنباله را تعیین می کنند).
● دنباله دار ها از کجا می آیند؟
دنباله دار ها در دو جا به طور بارز یافت می شوند :کمر بند کوییپر و ابر اورت.دنباله دار های کوتاه مدت معمولا از ناحیه ای به نام کمربند کوییپر می آیند.این کمربند فراتر از مدار نپتون قرار گرفته است.اولین جرم متعلق به کمربند کوییپر در سال ۱۹۲۲ کشف شد.این اجسام معمولا کوچک هستند و اندازه ی آن ها از ۱۰ تا ۱۰۰ کیلومتر تغییر می کند.طبق رصد های هابل حدود ۲۰۰میلیون دنباله دار در این ناحیه وجود دارد که گمان می رود از ابتدای تشکیل منظومه ی شمسی بدون تغییر مانده اند.دنباله دار های با تناوب طولانی مدت از ناحیه ای کروی متشکل از اجرام یخ زده به نام ابر اورت سرچشمه می گیرند.این اجرام در دورترین قسمت منظومه ی شمسی قرار دارند و از آمونیاک منجمد ، متان ، سیانوژن ، یخ آب و صخره تشکیل شده اند.معمولا یک اختلال گرانشی باعث راه یافتن آن ها به داخل منظومه ی شمسی می شود.
● مسیر حرکت دنباله دارها
مدار سیارات نزدیک به دایره است حال آن که مدار دنباله دار ها به شدت بیضوی است. به علت تاثیرات گرانشی دنباله دار ها در حضیض سریعتر حرکت می کنند تا در اوج.دنباله دار ها از مدت چرخششان یه دور خورشید طبقه بتدی می شوند: دنباله دار ها بامدت تناوب کوتاه و متوسط-مانند هالی با دوره تناوب ۷۶ سال- بیشتر در بین خورشید و پلوتون به سر می برند.این دنباله دارها ابتدا در کمربند کوییپر هستند ولی نیروی گرانش یکی از سیارات به خصوص مشتری آن ها را نزدیک خورشید می راند و دوره تناوب آن ها کمتر از ۲۰۰ سال است.(شومیکر-لوی ۹ یکی از این دنباله دارها بود که عاقبت در مشتری سقوط کرد). دنباله دار های بلند مدت با تناوبی بیش از ۲۰۰ سال که بیشتر در ابر اورت هستند. هیل پاب نمونه ای از این دنباله دار ها است که تناوبی برابر با۴،۰۰۰ سال دارد.
ستارگان دنباله دار بر اساس دوره تناوب مداری شان به دو دسته تقسیم میشوند:
ـ ستارگان دارای دوره تناوب مداری بیش از ۲۰۰ سال
ـ ستارگانی که دوره تناوب مداری شان کمتر از ۲۰۰ سال می باشد.
گروه اول، ستارگان با دوره تناوب طولانی و گروه دوم ستارگان با دوره تناوب مداری کوتاه هستند.
این ظن وجود دارد که ستارگان دارای دوره تناوب مداری کوتاه، زمانی در ابر اوپتیک - اورت دارای دوره تناوب طولانی بوده اند. بسیاری از ستارگان دارای دوره تناوب مداری کوتا ، در فواصل زمانی منظمی دیده شده اند که معروفترین آنها ستاره دنباله دار هالی است. ستاره دنباله دار انکی کوتاهترین دوره تناوب مداری را دارد که ۵/۳ سال می باشد.

ستارگان دنباله دار با هر بار گذشتن از کنار خورشید، مقداری از مواد خود را بر اثر تبخیر از دست می دهند. دنباله ستارگان دارای دوره تناوب مداری کوتاه، بسیار درخشان است، اما با هر بار گذشتن از کنار خورشید، مواد خود را از دست داده و بدین ترتیب، امکان رویت آنها کمتر می شود.
بعضی از این ستارگان قبل از متلاشی شدن فقط یک بار دیده می شوند، هر چند که طول عمر معمولی یک ستاره دنباله دار با دوره تناوب کوتاه حدود ۱۰۰۰۰ سال است. گردش بسیاری از ستارگان دنباله دار دارای دوره تناوب طولانی بدور خورشید هزاران یا حتی میلیونها سال طول می کشد. بنابر این، طول عمر این ستارگان بسیار بیشتر از نوع دیگر است.

هالی مشهورترین ستاره ی دنباله دار دوره ای است-از نوع ستاره هایی که به دور خورشید می گردند و در زمانی مشخص در آسمان ما پدیدارمی شوند-.

این ستاره ی دنباله دار به نام یک ستاره شناس انگلیسی ،ادموند هالی (1742-1656) نامیده شده که در سال 1682 آن را رویت کرده است؛ او به طور دقیق پیش بینی کرد که این ستاره در سال 1758 برخواهد گشت، اماخیلی زودتر از آنکه بتواند دوباره آن را ببیند خودش مرد. ستاره هالی یک دوره ی هفتاد و شش ساله دارد و در 1910 و در آخرین بار در 1986 دیده شده است.در سال 2061 نیز دوباره ظهور خواهد کرد .

چهارشنبه 12/1/1388 - 11:53
آموزش و تحقيقات
 
در این مقاله، تمامی مطالب مربوط به دیوار صوتی و چگونگی شکست آن و موارد مرتبط بررسی و مطالعه خواهند شد.

در اعصار آغازین دوران هوانوردی ابتدایی، هواپیما ها بیشتر با سرعت های بسیار پایین نسبت به هواپیما های امروزی پرواز می کردند که حتی به بیشتر از ۳۰۰ کیلومتر در ساعت نمی رسید؛ در حالی که چنین سرعتی، سرعت مطلوب برای تیک آف یا برخاست یک هواپیمای جنگنده امروزی است و رسیدن به چنین سرعتی، ابداً مستلزم تلاش بسیار و فشار آوردن بیش از حد به موتور نمی باشد.
اما رفته رفته، سرعت هواپیما ها حتی با موتورهای پیستونی به گاه بالای ۶۵۰ کیلومتر بر ساعت رسیده و از آن زمان بود که دانشمندان علوم آیرودینامیک دریافتند که با افزایش سرعت، به تدریج میزان پسا افزایش پیدا کرده و در سرعت معینی، دیگر هواپیما قادر به سرعت گرفتن نبوده، گاه نیز استال می شوند.
در آن زمان، علت این موضوع بدین گونه بیان شد که با افزایش سرعت، به تدریج سرعت گردش انتها یا نوک پره های پروانه ی موتور، به سرعت صوت نزدیک شده و سرانجام در حداکثر سرعت یک هواپیمای پیستونی که حدود ۹۵۰ کیلومتر می باشد، سرعت انتهای پره ها از سرعت صوت گذشته و پسا یا درگ بسیاری ایجاد می شود که خود مانع سرعت گرفتن بیشتر هواپیماست.
در چنین سرعت هایی، پروانه موتور هواپیماهای پیستونی، نه تنها تراست یا نیروی کشش تولید نمی کند، بلکه در اثر سرعت بسیار زیاد، تبدیل به یک دیسک یا دایره توپر چرخنده می شود که جز ایجاد درگ و پسا، کار دیگری انجام نمی دهد.
آیرودینامیست های آن زمان این حد را یک محدوده سرعت یا همان دیوار صوتی در نظر گرفته و بسیاری از آنان نیز بر این عقیده بودند که گذشتن از دیوار صوتی و پشت سر گذاشتن آن، کاریست غیر ممکن؛ اما با ورود به عصر جت و پیشرفت علم آیرودینامیک، همه ما شاهد هستیم که این کار برای جنگنده های امروزی کاری بس سهل و آسان است.
حال، پس بررسی تاریخچه آن، بهتر است به اصل موضوع بپردازیم و نخست، ببینیم که خصوصیات صوت و دیوار صوتی چیست و چرا گذر از آن نیازمند قدرت و کشش و توانایی زیادی است.
صوت، در شرایط عادی (دما، فشار و … معمولی) در سطح دریا دارای سرعتی معادل ۳۳۲ متر بر ثانیه یا ۱,۱۹۵ کیلومتر بر ساعت می باشد که این سرعت، با افزایش ارتفاع و کاهش فشار و تراکم هوا، کاهش یافته و در ارتفاعات بالاتر، صوت فواصل را با سرعت کمتری می پیماید.
این مسئله بدین صورت است که صوت همانطور که می دانیم، از طریق ضربات ملکول های هوا به یکدیگر و انتقال انرژی آن ها فضا را طی می کند و هرچه تعداد مولکول ها در یک حجم معین بیشتر باشند، انتقال انرژی زودتر صورت پذیرفته و صوت با سرعت بیشتری انتقال می یابد؛ چنانکه سرعت صوت در مایعات بیشتر از هوا و در جامدات بسیار بیشتر از مایعات و هوا و معادل ۶۰۰۰ کیلومتر بر ساعت است. پس در نتیجه افزایش ارتفاع، تعداد ملکول ها در یک حجم معین کاهش یافته و صوت با سرعت کمتری فضا را می پیماید.
دیوار صوتی، شیئی فیزیکی و قابل روئیت نیست؛ بلکه، به دلیل اینکه گذشتن از سرعت صوت نیازمند توان بسیار بالای موتور و آیرودینامیک بسیار خوب می باشد، این حد را یک مانع برای رسیدن به سرعت های بالاتر دانسته و از آن به نام دیوار صوتی یاد می کنند.
عدد ماخ، در حقیقت همان نسبت سرعت شی پرنده یا همان هواپیما به سرعت صوت محیط است که به احترام دانشمندی آلمانی که برای اولین بار چنین مقیاسی را در نظر گرفت، آن را «ماخ» نام نهادند. پس عدد ماخ، کمیتی متغیر است و بسته به خصوصیات هوا مانند دما و فشار، تغییر کرده و کاهش یا افزایش می یابد.
اما حال که با عدد ماخ آشنا شدیم، به مهمترین و اصلی ترین عامل ایجاد دیوار صوتی یعنی همان «امواج ضربه ای یا Shockwaves» پرداخته و دلیل ایجاد درگ و پسای زیاد را در سرعت های نزدیک سرعت صوت، بررسی خواهیم کرد.
امواج ضربه ای یا شاک ویو ها، در حقیقت همان عامل اصلی ایجاد دیوار صوتی هستند. امواج ضربه ای، تغییری ناگهانی در فشار و دمای یک لایه از هواست که می تواند به لایه های دیگر منتقل شده و به صورت یک موج فضا را بپیماید.
برای درک بهتر مطلب، وقتی که سنگی در آب انداخته می شود، موج های در آب به وجود می آیند که به سمت خارج در حال حرکتند. این امواج، نتیجه افزایش سرعت یا اعمال نیرو به لایه ای از ملکول های آب است که قادر به انتقال به لایه های دیگر نیز می باشد، و امواج ضربه ای نیز، همان امواج درون آب هستند، با این تفاوت که آن ها در سیالی دیگر به جای آب به نام هوا، تشکیل می شوند.
در سرعت های نزدیک سرعت صوت، فرضیه غیر قابل تراکم بودن هوا رد شده و ضریب تراکم هوا به ۱۶% در می رسد، که مقداری غیر قابل چشم پوشی است. در این سرعت ها هوای جلوی بال یا لبه حمله به شدت متراکم گشته و دما و فشار آن به طرز قابل توجهی افزایش می یابد، همین مسئله، یکی از عوامل ایجاد امواج ضربه ای است. هواپیما با حرکت خود در هوا، نظم فشار هوای محیط را بر هم می زند و همانند قایقی که در آب در حال حرکت است، امواجی از آن ساطع شده و به دلیل اینکه این امواج با سرعت صوت حرکت می کنند و هواپیما زیر سرعت صوت در حال سیر است، از آن دور می شوند. اما کم کم، با نزدیک شدن به سرعت های ترانسونیک و حدود سرعت صوت، این امواج فرصت دور شدن از هواپیما را نداشته و در جلوی بال متراکم می شوند. در مناطقی از بدنه هواپیما که سطوح ناموزونی نسبت به جهت حرکت هواپیما دارد، سرعت گذر هوا افزایش یافته و بر اساس اصل برنولی، با افزایش سرعت سیال، فشار آن کاهش می یابد.
در چنین سرعت هایی، هوای اطراف این سطوح به سرعت صوت می رسد، گرچه هواپیما هنوز به سرعت صوت نرسیده باشد. در نتیجه رسیدن بعضی سطوح به سرعت صوت، امواج ضربه ای تولید شده و درگ یا پسای فراوانی را قبل از رسیدن به سرعت صوت تولید می کنند، که همین مسئله گذر از دیوار صوتی را مشکل می نماید.
به سرعتی که در آن حداقل یکی از سطوح هواپیما به سرعت صوت رسیده باشد،( گرچه این پدیده در مورد خود هواپیما صادق نباشد)، عدد ماخ بحرانی یا Critical Mach Number می گویند.
عدد ماخ بحرانی را می توان به سرعتی که نمودار پسا در مقابل سرعت سیر صعودی می گیرد، نیز تعریف نمود. در این سرعت، فرامین هواپیما کم کم شروع به درست جواب ندادن کرده و حالتی شبیه به کوبیدن بر روی بال توسط امواج ضربه ای به وجود می آید که با گذر از دیوار صوتی، فرامین هواپیما به حالت طبیعی خود باز می گردند.
بنابراین، در سرعتی که هواپیما به عدد ماخ بحرانی خویش می رسد، پسا به دلیل ایجاد امواج ضربه ای به طور قابل توجهی افزایش می یابد، پس، باید تلاش بر آن باشد تا عدد ماخ بحرانی هر چه بیشتر با بهبود ویژگی های آیرودینامیکی افزایش یابد، چون اگر این اتفاق در سرعت های پایین تر رخ دهد، هواپیما نیز باید از سرعت پایین تری جدال با افزایش پسا را شروع کند. حال ببینیم که چرا با تولید امواج ضربه ای، پسا افزایش می یابد.
قانونی در مبحث دیوار صوتی بیان می کند که هر جریان هوایی که از یک موج ضربه ای بگذرد، موج ضربه ای انرژی کنتیکی یا جنشی سرعتی آن را گرفته و در خور تبدیل به گرما و افزایش فشار می کند، در نیتجه سرعت جریان هوای گذرنده از موج ضربه ای به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. با کاهش سرعت جریان هوا در جلوی بال ها در سرعت های نزدیک سرعت صوت، تلاش پیشرانه یا موتورهای هواپیما باید چند برابر شود تا اثر کاهش سرعت در اثر موج ضربه ای را خنثی نماید. در صورتی که عدد ماخ بحرانی هواپیمایی پایین باشد، در سرعت های پایین باید نیروی رانشی هواپیما چند برابر شود که مصرف سوخت فوق العاده ای را برای گذر از دیوار صوتی به دنبال خواهد داشت؛ اما، در صورت بالا بودن عدد ماخ بحرانی، هواپیما فقط مدت کوتاهی نیازمند قدرت و کشش بسیار زیاد برای شکستن دیوار صوتی می باشد.
با اعمال نیروی فراوان رانشی، سرانجام هواپیما بر مشکل پسای زیاد فائق آمده و از دیوار صوتی می گذرد. در نتیجه این عمل، امواج تولید شده توسط هواپیما از آن جا مانده و پشت سر هواپیما حرکت می کنند. در این حالت، وضعیت به حالت عادی بازگشته و پسای ایجاد شده به وضعیت نرمال باز می گردد. بعضی از هواپیما ها از تمام نیروی پس سوزشان یا ۱۰۰% قدرت موتور برای گذر از دیوار صوتی و یا سرعت ۱,۱۹۵ کیلومتر بر ساعت استفاده می کنند، در حالی که در سرعت های بسیار بالاتر، تنها از ۳۰% قدرت موتور برای رانش به جلو بهره می جویند. با دقت در این مثال، می توان به خوبی افزایش درگ و پسا و قدرت فروان لازم برای غلبه بر آن در سرعت های نزدیک به سرعت صوت را درک و تجزیه و تحلیل نمود.
امواج ضربه ای توسط هواپیما در سرعت صوت، بسیار قدرتمند می باشند، چنانکه در صورت پرواز هواپیما نزدیک به زمین و گذر آن از دیوار صوتی، امواج ضربه ای با منتهای قدرت به اجسام زمینی مانند شیشه های منازل و ساختمانها برخورد نموده و باعث شکستن آن ها می شود، یا حتی اگر شخصی در معرض امواج ضربه ای به طور مستقیم قرار گیرد، احتمال از دست دادن شنوایی و پاره شدن پرده گوش بسیار است. از امواج ضربه ای، در بمب ها و تسلیحات دیگر نیز استفاده می شود.
بمب ها با یک افزایش دما و فشار ناگهانی در لایه هایی از هوا، امواج ضربه ای به وجود آورده که از طریق هوا انتقال یافته و باعث شکستن شیشه ها و تخریب دیوار ها نیز می شود. اگر شخصی در فاصله ای نسبتاً نزدیک در فضایی تهی از هوا و خلاء، حتی نزدیک یک بمب ده تنی ایستاده باشد، بر فرض منفجر کردن بمب، آسیبی به وی نخواهد رسید، چون هوایی برای انتقال امواج ضربه ای وجود ندارد.
به دلیل تولید امواج ضربه ای در سرعت های حدود سرعت صوت، خلبانان سعی می کنند فقط مدت کوتاهی در چنین سرعت هایی ترانسونیک پرواز کرده و به زودی از دیوار صوتی گذر کنند، چون پرواز در این سرعت ها نیروی بسیار زیاد موتور در نیتجه افزایش فوق العاده میزان مصرف سوخت را در پی دارد.
اما حال ببینیم صدایی انفجار مانند که در هنگام شکستن دیوار صوتی تولید می شود نتیجه چیست. امواج حاصله از حرکت هواپیما یا صدای تولید شده در اثر حرکت، هر بار در سرعت های زیر سرعت صوت از هواپیما دور شده و به گوش شنونده می رسد. اما با رسیدن هواپیما به سرعت صوت، این صداها دیگر فرصت دور شدن از هواپیما را نداشته و کلاً در جلوی هواپیما جمع می شوند.
با گذر از سرعت صوت، صدایی چند ده برابر شده از حرکت هواپیما با هم به گوش شنونده می رسد که مانند یک انفجار شدید یا صدای رعد و برقی بسیار قدرتمند می باشد.

 شاید در تصاویر هواپیماهای در حال گذر از دیوار صوتی، هاله ای سفید رنگ را در اطراف هواپیما مشاهده کرده باشید. در هنگام گذر از دیوار صوتی، اگر هواپیما نزدیک به زمین و در محیطی مرطوب با درصد بخار آب زیاد باشد، بخار آب هوا در اثر امواج ضربه ای فشرده شده و ابر سفیدی را برای چند ثانیه پدید می آورند که همان هاله سفید رنگ قابل روئیت در تصاویر است.

 اما از امواج ضربه ای در موتورهای جت نیز استفاده می شود. بدین گونه که، هوا ورودی در موتورهای جت، حتی اگر هواپیما با سرعت های بالای صوت پروزا نماید، باید زیر سرعت صوت باشد تا قابلیت احتراق را در موتور داشته باشد.
بنابراین، اکثراً در ورودی موتورهای هواپیماهای جنگنده مخروطی را به شکل کامل یا نصف مانند هواپیماهای میگ ۲۱ یا اف ۱۰۴ ستارفایتر می بینیم، که فلسفه ایجاد این مخروط تولید عمدی امواج ضربه ای است.
در صورت تولید امواج ضربه ای، هوای عبوری از میان آن با سرعت کاهش یافته یا زیر صوت وارد موتور می شود و فرآیند احتراق به طور کامل انجام می پذیرد. برای انجام پرواز های مافوق صوت، اغلب هواپیماهای جنگنده از مقطع بال های ویژه ای که عدد ماخ بحرانی را به حداکثر می رسانند، استفاده می نمایند و مقطع بال ها معمولاً بسیار نازک و متقارن می باشد. به عقب برگشتگی بال های هواپیماهای مدرن نیز در نتیجه تلاش برای افزایش عدد ماخ بحرانی بوده چرا که آزمایش های تونل باد نشان داده که با به عقب برگشتگی بال ها به میزان چند درجه عدد ماخ بحرانی به میزان قابل توجهی افزایش می یابد، تا جایی که هواپیماهای مسافربری سریع السیر مانند بوئینگ ۷۴۷ که در حدود سرعت صوت یا حدود ۹۸۰ کیلومتر بر ساعت پرواز می کنند، نیز به بال هایی به عقب برگشته مجهزند. در برخی از هواپیماها، مانند هواپیمای اف ۱۴ تامکت، از سیستم بال های متغیر استفاده شده که در این سیستم، در سرعت های پایین که از عدد ماخ بحرانی خبری نیست بال ها گسترده می شوند و برای فراوانی تولید می کنند، ولی رفته رفته با نزدیک شدن به سرعت صوت، کامپیوتر موجود در این سیستم خود زاویه لازم برای افزایش عدد ماخ بحرانی را محاسبه کرده و بال را متناسب با زوایه آن تغییر داده و به عقب بر می گرداند. این سیستم به دلیل هزینه های بالا و سنگینی بیش از حد آن، دارای استفاده محدودی می باشد. هواپیماها کلاً از نظر سرعت نسبت به سرعت صوت به چند دسته زیر تقسیم می شوند:
ـ هواپیماهای زیر سرعت صوت یا مادون صوت با محدوده سرعت ۳۵۰ تا ۹۵۰ کیلومتر بر ساعت، Subsonicـ هواپیماهای حدود سرعت صوت با محدوده سرعت ۹۵۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، Transonic
ـ هواپیماهای سرعت صوت با محدوده سرعت دقیقاً سرعت صوت نسبت به محیط، Sonic
ـ هواپیماهای بالای سرعت صوت یا مافوق سرعت صوت با محدوده سرعت ۱ ماخ تا ۵ ماخ، Supersonic
ـ هواپیماهای با سرعت بسیار بیشتر از سرعت صوت با محدوده سرعت ۵ ماخ و بالاتر، Hypersonic
لازم به ذکر است، اولین بار، خلبانی آزمایشی آمریکایی به نام چاک ییگر، با انجام اصلاحاتی بر روی یک بمب افکن قدیمی آن را به چهار موتور موشکی مجهز کرده و بر فراز بیایانی در آمریکا، پس از جدا شدن از هواپیمای مادر، به پرواز در آورد. پس چند ثانیه پرواز هواپیمای پرتقالی رنگ ملقب به X-۱ به صورت گلاید، خلبان چهار موتور موشکی خود را روشن کرده و پس از چند لحظه صدایی رعد آسا در آسمان شنیده شد که همان نتیجه شکستن دیوار صوتی برای اولین بار در جهان بود. در این آزمایش، این هواپیما به سرعت ۱۶/۱ ماخ دست یافت، و با ورود به عصر جت، رویای شکستن دیوار صوتی و پا گذاشتن به سرعت صوت نیز به واقعیتی بسیار قابل لمس مبدل گشت.

 
چهارشنبه 12/1/1388 - 11:53
خواستگاری و نامزدی
نوجوانی یکی از دوران‌های حساس هر فردی درزندگی می‌باشد. و روان شناسان معتقدند که بسیاری از رفتارهای انسان‌ها در این دوره شکل می‌گیرد. دنیای نوجوانان با دنیای بزرگسالان تفاوت‌های اساسی دارد. امروزه تفاوت بین این دو دنیا به خوبی مشخص شده است و از ابهاماتی که در گذشته شامل آن می‌شد بیرون آمده است. اما دوره نوجوانی چه دوره ای است؟ چرا این دوره این قدر حساس است؟

رده‌ی سنی بین 18-25 شامل دوره‌ی نوجوانی می‌شوند. مهم‌ترین پدیده‌ای که در این دوره رخ می‌دهد این است که افراد به دوره‌ی کودکی خود باز می‌گردند. اما یعنی چی که به دوره کودکی باز می‌گردند؟! یعنی اینکه مثل دوران کودکی خود سرکش می‌شوند، زیرا بچه‌های کوچک لجباز هستند و صحبت‌های کسی را گوش نمی‌دهند و در نهایت به علت ترسی که از پدرو مادر خود دارند مجبور می‌شوند صحبت‌های آنها را اجرا کنند.

اما نوجوانان، وقتی که سرکش و نا فرمان می‌شوند، دیگر ترسی از والدین وجود ندارد که آنها را به مسیر صحیح باز گرداند. به همین علت تا جایی که ممکن است و وجود دارد باید با آنها مدارا کرد تا این سن را پشت سر بگذارند. و در این سن بچه‌ها دچار یک تردید واقعی نسبت به زندگی که در آینده عهده‌دار آن خواهند داشت می‌شوند و مسئولیت‌هایی که در آینده به آنها محول می‌شود و دچار یک دوگانگی نسبت به خودشان می‌شوند و به همین علت خیلی از نوجوانان در این سن، کم حرف و گوشه گیر یا برعکس پرحرف و پرخاش جو می‌شوند. در بعضی از موارد، پدر ومادر بچه‌های خود را مشاهده می‌کنند که در خانه می‌مانند و برای رفتن به مهمانی، گردش و یا بیرون تمایلی از خود نشان نمی‌دهند و ترجیح می‌دهند که در خانه بمانند و این موضوع خانواده‌ها را نگران می‌سازد. زیرا همان طور که گفته شد نوجوانان به دوره کودکی خود باز می‌گردند و دلشان می‌خواهد در خانه بمانند تا با بازیهای ویدئوی خود، بازی‌های فکری و .. بازی کنند چون در برابر خانواده‌شان احساس خجالت می‌کنند و دلشان می‌خواهد زمانی که کسی در خانه نیست این کارها را انجام دهند. این مطلب که آنها را تنها بگذارید تا خودشان را بیابند صحیح است اما فراموش نکنید که حتما باید از دور مراقب‌شان باشید تا به راه خطا نروند و در عین اینکه به آنها اجازه داده‌اید که کاری که دلشان می‌خواهد انجام دهند کنترلتان را نیز انجام بدهید اما کنترلی نامحسوس.

به نوجوانان این اجازه را بدهید که حرفهایشان را به شما بگویند و شما از دور کنترلشان کنید چون در عین حال هم به شما به عنوان یک پدر ومادر اعتماد می‌کنند و حس اعتمادشان به شما جلب می‌شود و هم اینکه شما در جریان کارهای که فرزندتان انجام می‌دهد قرار می‌گیرید. نوجوانان توقع دارند که دیگر در این سن آنها را به مانند گذشته صدا نکنید و از جمله‌های مانند اینکه: هنوز آنقدر بزرگ نشده‌ای!، تو برای این کار هنوز خیلی کوچکی! و ... استفاده نکنید چون سریع نسبت به این حرف شما واکنش نشان می‌دهند. و در این سن می‌خواهند کارهایشان را خودشان انجام دهند حتی بدون اجازه والدین. و بهتر است این اجازه را به آنها بدهید اما باز هم تاکید می‌کنیم، باید کنترل غیرعینی خود را نیز داشته باشید. اما چرا باید به نوجوانان چنین اجازه ای بدهیم؟؟

جامعه شناسان معتقدند در خانواده‌های که باید و نباید‌های بسیاری وجود دارد و بخصوص در این برحه‌ی سنی، و کار‌های را که نوجوانان می‌خواهند انجام دهند، مدام با منع والدین مواجه می‌شوند. و پدر ومادر در هر کاری مانع‌شان شوند در آینده این نوجوان چه فردی خواهد شد؟ با کمال ناباوری باید گفت: درآینده این نوجوان فردی می‌شود که حتی یک تصمیم‌گیری ساده را نیز نمی‌تواند انجام دهد. و نمی‌تواند نظر واقعی خود را به خوبی برای دیگران توضیح دهد. چرا او بدین جا رسیده است؟ چون در سن نوجوانی به او تصمصم گیری را یاد نداده‌اند و تمام تصمیمات را والدین برای او اتخاذ کرده‌اند و او هیچ گونه قدرتی در تصمیم‌گیری ندارد برای همین فاقد اعتماد به نفس است و نمی‌تواند تصمیمی را بگیرد چون با خود می‌اندیشد که اگر این حرف را بزند از طرف شخص مقابل رد خواهد شد. پس نگذارید نوجواتنان به این شرایط دچار شود. اما چاره چیست؟

چاره کنترل او است اما باز هم متذکر می‌شویم کنترل از راه دور. بعضی از نوجوانان دچار اضطراب و ترس شدید می‌شوند و فکر می‌کنند که دنیای بیرون چیزی جز سختی نیست و ترجیح می‌دهند در همین محیط آرام و دل‌پذیری که خانواده برایشان فراهم کرده است بمانند. و به نوعی یک پیله‌ی تنهایی برای خودشان می‌بافند و در همین پیله می‌مانند و حتی آن را گسترش می‌دهند و پیله ای بزرگتر را برای خود می‌سازند. اما والدین باید چه رفتاری با نوجوانان خود داشته باشند تا این دوره سپری شود؟

والدین معمولا در برابر کارهای نوجوانان در این سن بی تابی می‌کنند و نمی‌توانند در مقبل کارهای شان صبر پیشه کنند. شما، به عنوان یک پدر و مادر باید قادر باشید با فرزندان خود رابطه‌ی گرمی را برقرار کنید تا آنها صحبت‌هایشان را به شما بگویند، کارهای که انجام می‌دهند و خیلی از موارد دیگر که تنها با نزدیک شدن به آنها قادر به این کار هستید. مشکلات و موانعی که فرزند نوجوانتان با آن مواجه شده است را در اولویت امر قرار دهید و به طور پنهانی و گاهی به وضوح به او کمک کنید تا بداند و بفهمد در مواقع لزوم کسی را دارد که به او تکیه کند و خانواده اش از او حمایت می‌کند. به او اجازه دهید تصمیماتی را خودش بگیرد چون به حدی از آگاهی و درک رسیده است که قادر به این کار باشد به او مشورت‌های و توصیه‌های لازم را ارائه دهید و خاطر نشان کنید که در هر مرحله از زندگی اش که باشد اگر به کمک شما نیازمند باشد از هیچ کمکی به او دریغ نمی‌ورزید . به او گوش کردن به صحبت‌های دیگران را بیاموزید تا ا صحبت‌های شما گوش دهد و این مهم را در کارهای خود و بخصوص زندگی آینده ی خود فراموش نکند.
چهارشنبه 12/1/1388 - 11:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته