• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 12908
تعداد نظرات : 583
زمان آخرین مطلب : 3997روز قبل
جهانگردی

مدل حکومتی اخوان‌المسلمین چیست؟

سرانجام خلافت یکساله اخوان المسلمین در مصر با کودتای نرم نظامیان به پایان رسید و طرح 85 ساله این تشکل ریشه‌دار اسلامی برای تشکیل خلافتی به سبک خلافت عمربن‌عبدالعزیز هشتمین خلیفه اموی برای همیشه شکست خورد.
  داستان خلافت اخوان‌المسلمین نیز یکی از داستان‌های تراژیک تاریخ معاصر است که در گذر تاریخ صدها تن از خالص‌ترین اعضای این جنبش برای تحقق آن جان خود را از دست دادند.

مرحوم حسن البنا رهبر اخوان‌المسلمین مصر زمانی که در سال 1928 این جنبش را پایه‌گذاری کرد طرح تشکیل خلافت اسلامی را بر مبنای حکومت‌های صدر اسلام پی‌ریزی کرد.

از آنجائی که تاریخ اسلام ، از دوران حاکمیت امویان تنها از عمربن‌عبدالعزیز هشتمین خلیفه اموی به دلیل برخورد منصفانه با مردم و اقلیت‌های مذهبی به نیکی یاد کرده لذا اخوان‌المسلمین الگوی حکومتی خود را از این خلیفه اموی برگرفته‌اند.

قانون اساسی اخوان‌المسلمین به لحاظ روابط بین‌المللی مقابله با سلطه خارجی را به عنوان قطب‌نمای سیاسی این جنبش برای تعامل با جهان غیر اسلامی قرار داد.

یک موضوع مهم در حوزه اقتصادی که در دوران رهبری حسن الهضیبی "1891-1973" بر اخوان‌المسلمین در دستور کار اخوان قرار گرفت تکیه بر عامل اقتصاد برای تقویت زیر ساختار خلافت اسلامی بود.

حسن الهضیبی از سال 1949 تا سال 1973 رهبری جنبش اخوان‌المسلمین مصر را به عهده داشت و تئوری اقتصاد نفت در خدمت دولت اسلامی را وارد قانون اساسی اخوان‌المسلمین ساخت.

اعتقاد تشکل اخوان‌المسلمین در آن زمان این بود که بدون یک زیر ساختار اقتصادی قدرتمند نمی‌توان یک خلافت اسلامی عادلانه و مستقل در جهان ایجاد کرد و لذا اشغال غیرتهاجمی یکی از کشورهای نفت‌خیز حوزه خلیج فارس در دستور کار قرار گرفت.

نخستین کشوری که از گسترش نفوذ اخوان‌المسلمین احساس خطر کرد عربستان سعودی بود زیرا ملک عبدالعزیز پادشاه وقت عربستان با شامه سیاسی بدوی خود از نفوذ معنوی اخوان‌المسلمین مصر درجزیره‌العرب احساس خطر کرد.

به همین دلیل ملک عبدالعزیز همواره فرزندان خود را از پی‌آمدهای گسترش تفکرات اخوانی در جزیره العرب بر حذر می‌داشت و بر ضرورت تقویت مذهب وهابی برای تقابل با اندیشه‌های خلافت اسلامی اخوان‌المسلمین تاکید می کرد.

از همان زمان رژیم آل‌سعود برای تقویت جریان سلفی وارد عمل شد و نخستین کانون فرهنگی دینی مصر یعنی الازهر را هدف قرار داد.

برآیند گزارش‌ها نشان می‌دهد که عربستان تا کنون بیش از 60 میلیارد دلار برای تقویت جریان‌های سلفی و وهابی در الازهر هزینه کرده است.

هر چند کویت و امارات بعدا در مدار توجه اخوان‌المسلمین برای تکیه بر درآمدهای نفتی این دو کشور در راستای تشکیل خلافت اسلامی، قرار گرفت اما عربستان در مقایسه با این دو کشور از ظرفیت بالائی برای پاسخ به نیاز اقتصادی این خلافت فراگیر برخوردار است.

عربستان همواره برتقویت سلفی‌گری در مصر برای مقابله با اخوان‌المسلمین و نیز حذف اقلیت شیعه، مسیحیان قبطی و صوفی‌ها از عرصه‌های سیاسی و دینی مصر اصرار داشت.

از سوی دیگر قطر که خود را رقیب عربستان می‌داند از سال 1995 و زمانی که شیخ حمد بن خلیفه امیر سابق قطر قدرت را در دست گرفت روابط خود را با اخوان‌المسلمین مصر بهبود بخشید.

از نظر امیر سابق قطر ، اخوان‌المسلمین در مقایسه با سلفی‌ها خطر کمتری برای دولت کوچک قطر دارند و با این نگاه، از رهگذر کمک مالی به این جنبش آنان را علیه عربستان تقویت می‌کرد.

در جریان انتخابات دو سال گذشته ریاست‌جمهوری و پارلمانی مصر قطر و عربستان به شدت از این دو جریان اسلامی معتدل و افراطی پشتیبانی مالی و رسانه‌ای کردند.

سرانجام اخوان‌المسلمین در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شدند و محمد مرسی در نخستین انتخابات دموکراتیک تاریخ مصر وارد کاخ الاتحادیه شد.

قطر از میدان نبرد سیاسی نفس‌گیر و پنهانی با عربستان پیروزمندانه خارج شد اما پیروزی اخوان‌المسلمین در انتخابات ریاست جمهوری تشکیل یک خلافت اسلامی را با بن‌بست مواجه ساخت.

تئوری‌های اخوان‌المسلمین برای تشکیل یک خلافت اسلامی به سبک خلافت عمربن‌عبدالعزیز به دلیل تغییر ساختارهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان و مصر عقیم و غیرعملی بود .

نسل 60 سال پیش اخوان‌المسلمین معمولا فرضیه‌ها و تئوری‌های خود را از الگوهای روزگار خود الهام می‌گرفتند در حالی که واقعیت‌های موجود با آنچه که در 6 دهه گذشته وجود داشت کاملا تفاوت کرده است.

اما اشتباهات اخوان‌المسلمین چه بود و چرا دولت آنان تنها یک سال دوام داشت؟

واقع امر این است که اولا ارتش مصر بنا به اعتبارات تاریخی و سیاسی تحت هیچ شرایطی رئیس‌جمهوری خارج از بدنه نیروهای مسلح را بر نمی‌تابد.

از سال 1952 که افسران آزاد در یک کودتا علیه ملک فاروق پادشاه وقت مصر قدرت را در دست گرفتند هیچ رئیس جمهوری خارج از نیروهای مسلح به قدرت نرسیده است.

ژنرال محمد نجیب ، سرهنگ جمال عبدالناصر ، انور السادات و حسنی مبارک 4 افسری بودند که به ترتیب 60 سال بر مصر حکومت کردند.

در حقیقت ارتش مصر بر خلاف ارتش‌های جهان یک حزب فراگیر سیاسی نظامی است که رئیس جمهور را با استفاده از اهرم‌های احزاب سیاسی موجود در مصر، به قدرت می‌رساند.

تنها تشکل ریشه‌دار تاریخی در مصر که 85 سال سابقه مبارزه دارد اخوان‌المسلمین است که توانست با استفاده از لایه‌های پائین جامعه مصر محمد مرسی را وارد کاخ ریاست جمهوری کند.

اما آیا ارتش اجازه می‌دهد که یک زندانی فراری از زندان "الطره" مصربه نام محمد مرسی که هیچ گونه سابقه نظامی ندارد در راس نیروهای مسلح قرار گیرد؟ لذا ارتش با کمک برخی چهره‌های لیبرال مانند محمد البرادعی رئیس حزب الدستور، عمرو موسی و حمدین صباحی نامزدهای سابق انتخابات ریاست جمهوری جبهه نجات ملی را تشکیل داد.

هم آمریکا هم ارتش و هم غرب ابتدا اجازه دادند تا اسلام گرایان وابسته به اخوان‌المسلمین و حتی سلفی‌های تکفیری وارد صحنه سیاسی شوند .

اشتباه بزرگ اخوان‌المسلمین و سلفی‌ها این بود که قصد داشتند "کیک پیروزی انتخابات" را بدون حضور نیروهای مسلح و لیبرال‌ها بین خود تقسیم کنند، به همین دلیل دایره مشارکت را منحصر به خود کردند.

مرسی نیز نتوانست در قد و قواره یک رئیس جمهور فرا جناحی ظاهر شود و همواره دستورات خود را از دفتر ارشاد اخوان‌المسلمین دریافت می‌کرد و همین "پرکاه بود که کمر شتر را شکست".

محمد مرسی به دستور دفتر ارشاد اخوان‌المسلمین ژنرال‌های استخوان‌داری مانند محمد حسین طنطاوی و سامی عنان را از بدنه نیروهای مسلح خارج کرد و این امر برای رده‌های افسران زیر دست این دو ژنرال قابل قبول نبود.

افراط کاری‌های سلفی‌ها در قتل دردناک شیخ حسن شحاته رهبر شیعیان مصر و 3 تن از یاران او جامعه مسالمت‌جوی مصر را خشمگین کرد.

چسبندگی مرسی به عربستان و قطر و ادبیات تهاجمی و پارادوکس سیاسی وی در رابطه با موضوع کمک به مردم فلسطین و رابطه با رژیم صهیونیستی از دیگر اشتباهات سیاسی مرسی بود.

لذا جبهه نجات ملی که اشتباهات اخوان‌المسلمین را رصد می‌کرد در یک فرصت مناسب نیروهای خود را برای تجمع در میدان التحریر فرا خواند و این نقطه تحول سیاسی مصر بود.

ارتش که به عنوان چکش تعادل احزاب سیاسی مصر تلقی می‌شود 48 ساعت به مرسی فرصت داد تا بحران سیاسی کشور را مهار کند. اما اگر مرسی حتی عصای سحرآمیز هم می‌داشت نمی‌توانست در یک ظرف زمانی 48 ساعته 33 میلیون انسان را از میدان‌های شهرهای مختلف مصر به خانه‌های خود باز گرداند.

لذا ارتش مصر کودتا کرد و این کودتا از سوی اسلام‌گرایان به عنوان دموکراسی فرعونی نام گرفت اما در حقیقت طرح خلافت اسلامی برای همیشه با شکست مواجه شد.

دلیل این شکست این بود که اخوان‌المسلمین هیچ گونه الگو و نسخه دولت‌سازی اسلامی روزآمد برای مصر نداشتند و تصمیات کلان سیاسی و اقتصادی در دفتر ارشاد اخوان‌المسلمین گرفته می‌شد.

تصور اخوان‌المسلمین این بود که دولت‌سازی و کشورداری مانند اداره چند موسسه خیریه است زیرا تجربه آنان در طول این 85 سال منحصر به اداره همین موسسه‌ها بود .

از سوی دیگر نگاه اخوان‌المسلمین به جوامع اسلامی از یک منظر کاملا دینی بود و تصویر روشنی از دنیای پر راز و رمز امروز ندارند و این نگرش با عصر انفجار اطلاعات سازگاری ندارد.

لذا همچنانکه خلافت عمربن‌عبدالعزیز تنها 29 ماه بیشتر دوام نیاورد و سرانجام توسط امرای توطئه‌گر بنی‌امیه به طرز دردناکی مسموم شد، خلافت اخوان‌المسلمین مصر نیز تنها یک سال بطول انجامید و در نهایت با توطئه ارتش و لیبرال‌ها و باقی‌ماندگان رژیم سابق سرنگون شد.

سقوط دولت مستعجل اخوان‌المسلمین را که پس از 85 سال مبارزه خونین شکل گرفت، می‌توان یک تراژدی تاریخی سیاسی در عصر حاضر تلقی کرد که هزاران تحلیل نمی‌تواند پاسخ روشنی به چرائی این سقوط بدهد.
منبع: خبر آنلاین
دوشنبه 17/4/1392 - 20:1
ورزش و تحرک

عکس/ جباری در کنار برنده توپ طلا

در راه سفر به منامه ملی پوشان توقفی در فرودگاه دبی داشتند و در آنجا اتفاق جالبی رخ داد؛ پاول ندود ستاره اهل چک و سابق تیم یوونتوس ایتالیا و برنده توپ طلای اروپا در فرودگاه دبی با ملی‌پوشان ایران برخورد کرد و با آن‌ها گپ‌وگفتی کوتاه داشت و با برخی از آنها از جمله مجتبی جباری هافبک سابق استقلال و کنونی سپاهان عکسی به یادگار انداخت.
دوشنبه 17/4/1392 - 20:0
ورزش و تحرک

جباری به استقلال بر می گردد!

شکل ظاهری این بازیکن و موهایی که خیلی زود سفید شده اند از نگاه آنهایی که مجتبی را از نزدیک می شناسند دلیل محکمی است برای اثبات متفکر بودن وی.
 جدایی مجتبی جباری از استقلال را به جرات می توان مهمترین اتفاق فوتبال ایران در فصل نقل و انتقالات دانست؛ بازیکنی که همین چند روز قبل امیر قلعه نویی درباره اش به خبرنگار ما گفت: « در عمرم فقط به قرارداد یک بازیکن ورود کردم و او هم جباری بود.» تا طرح همین جمله از سوی یکی از جدی ترین و اصولگرا ترین مربیان کشور نشان دهد گاهی برای خاطر بازیکنان متفاوت باید متفاوت عمل کرد.

جدایی کاپیتان استقلال پس از سالها پوشیدن لباس آبی برای طرفداران استقلال نیز قابل هضم نیست اما ناگزیر این اتفاق را باید بپذیرند.

داستان شماره هشت استقلال داستان پر فراز و نشیبی است و کار کردن با او سخت ترین کار دنیا.

این بازیکن طی سالهای عمر فوتبالی اش بسیار دعواها با مربیان خود داشته و بسیار قهر و آشتی ها را به چشم دیده است اما با این حال سطح بالای توانایی های او همواره موجب شده تا بسیاری از مربیان بر عصیانگری های او چشم ببندند، راه مسامحه پیش بگیرند. عصیان هایی که برخی مواقع ریشه از طرح حقایق از سوی این بازیکن داشته و همان حقایق برای مدیران و مربیان مختلف هضم نشدنی جلوه کرده است و...

نزدیکان جباری یادشان هست که این بازیکن در محافل مختلف از اکبر میثاقیان مربی سالهای گذشته اش انتقادات فنی فراوانی داشت.

دوستان او می دانند که او گاهی آنقدر در کتاب غرق می شود که مصداق بارز کتاب خوردن بجای کتاب خوانی می شود. بازیکنی که نهج البلاغه را دوست دارد و نامه معروف حضرت امیر به مالک مو بر تنش سیخ می کند و شیفته مولانا است، بالطبع بازیکنی متفاوت از خیلی هاست و شاید ریشه برخی شکست های بیرون از مستطیل سبز او نیز در همین متفاوت دیدن وی و تحمل نکردن مشکلات و سو مدیریت ها باشد باشد.

بازیکنان و مربیان دو فصل قبل استقلال یادشان می آید که چه روزهای عجیبی را با مجتبی سپری کردند. آن روز که بازیکن شاکی ناگهان وسط تمرین فرمان توقف کار را داد و خطاب به مربیانش گفت:« من نمی دانم هدف از این تمرین چیست؟!» را خیلی از استقلالی ها دیروز و امروز هنوز به یاد دارند.

بحث های فراوان وی با مربیان استقلال در جلسات آنالیز برای خیلی ها مثال زدنی شده بود.

اصرار وی به حضور مربی اختصاصی اش(بهمن فروتن) در کادر فنی استقلال در زمان مربیگری پرویز مظلومی و حضور دایی اش در کادر فنی امیر قلعه نویی نیز موید این مسئله بود که جباری فقط از چشم یک بازیکن به اتفاقات دوروبرش نمی کرد؛ او نه میثاقیان را قبول داشت و نه خیلی های دیگر را!

شکل ظاهری این بازیکن و موهایی که خیلی زود سفید شده اند از نگاه آنهایی که مجتبی را از نزدیک می شناسند دلیل محکمی است برای اثبات متفکر بودن وی؛ متفکری که گاهی تصمیم می گیرد فقط بخشی از مشکلات انباشته شده در دلش را بیرون بریزد و مثلا بگوید باشگاه استقلال مسخره است تا برملا شدن همان بخش اندک بهانه به دست مدیرش بدهد تا بغض فروخورده اش بابت مشت و لگد دو سال قبل را با یک بیانیه عجیب ظاهر سازد.

قصه این بازیکن قصه ای کاملا متفاوت است زیرا او خودش متفاوت است و نگاه دقیق به هزار توی زندگی فوتبالی او، از روزی که تمرینات مربی شهرستانی خود را غیر علمی تلقی کرد تا روزیکه همبازی عراقی اش را به یاد جنگ تحمیلی انداخت، از روزیکه به مظلومی ایراد فنی گرفت تا روزیکه در تونل ورزشگاه تختی تبریز با ژنرال تا مرز درگیری فیزیکی رفت و ...موید خوب و بدهای اوست؛ خوب هایی که از نوع نگاه او نشات می گیرد و بدهایی که بازهم در تفکرات آمیخته با کم طاقتی وی ریشه دارد.

جدایی این بازیکن پس از نزدیک به یک دهه از اردوگاه آبی شاید در نگاه اول حکم پایان بازی او و استقلال را داشته باشد اما همان نزدیکانی که با نگاه او و افکار وی آشنا هستند می دانند که او برای آینده اش در این فوتبال برنامه دارد و رفتن از استقلال را به مثابه آتش زدن به پل بازگشت خود نمی داند؛ جباری رفت تا با قدرت برگردد، حال بعنوان بازیکن و حال بعنوان یک مربی ؛ اما زمان این رجعت را کسی نمی داند؛ حتی خود مجتبی.
منبع: جهان نیوز
دوشنبه 17/4/1392 - 19:59
تبریک و تسلیت

پاسخ روحانی به پیام‌تبریک نخست‌وزیر هند

حسن روحانی رییس‌جمهوری منتخب ملت ایران در پاسخ به پیام تبریک مانموهان سینگ نخست وزیر هند گفت: گسترش روابط با هند درهمه زمینه‌ها از اولویت‌های سیاست خارجی دولت یازدهم ایران است.
  حجت‌‌الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری منتخب ملت ایران در پاسخ به پیام تبریک مانموهان سینگ نخست وزیر هند اظهار داشت: گسترش روابط با هند در همه زمینه‌ها از اولویت‌های سیاست خارجی دولت یازدهم ایران است.

رییس‌جمهوری منتخب با تشکراز پیام نخست وزیر هند، ابراز اطمینان کرد که در سایه تلاش‌های مسئولان دو کشور شاهد شکوفایی هرچه بیشتر همکاری‌های میان جمهوری اسلامی ایران و هند خواهیم بود.

حجت‌الاسلام روحانی تصریح‌کرد: دو ملت بزرگ ایران و هند دارای مشترکات تاریخی و فرهنگی کم نظیری هستند و این اشتراکات و اعتماد متقابل همواره زمینه را برای تقویت و توسعه روابط دوجانبه و برقراری صلح و آرامش در منطقه فراهم کرده است.
منبع: خبرگزاری فارس
دوشنبه 17/4/1392 - 19:58
ورزش و تحرک

بلیت‌های بازی ایران و آلمان تمام شد

بلیت دیدار والیبال ایران و آلمان در لیگ جهانی والیبال کمتر از ۲۴ ساعت به فروش رفت.
  دیدار والیبال ایران و آلمان در هفته آخر لیگ جهانی روزهای 21 و 22 تیر در سالن 12 هزار نفری آزادی تهران برگزار می‌شود.

بر همین اساس فدراسیون والیبال که بلیت فروشی این رقابت‌ها را به صورت اینترنتی راه اندازی کرده است، روز گذشته برای این دیدار فروش بلیت را آغاز کرد که امروز و کمتر از 24 ساعت تمام بلیت‌ها به فروش رفت.

پیش از دیدار ایران و صربستان به صورت اینترنتی بلیت فروشی شده بود.
منبع: خبرگزاری فارس
دوشنبه 17/4/1392 - 19:57
اخبار

تکذیب اعزام 4هزار سرباز ایرانی به سوریه

عراقچی در ادامه نشست در پاسخ به این سئوال که تنها واکنش منفی نسبت به انتخابات ایران از سوی وزارت خارجه کانادا با بیانیه ای توهین آمیز عنوان شد، گفت: درباره اظهارات سخیف وزیر امور خارجه کانادا ارزشی قائل نیستم و واکنش به این اظهارات نیز ضرورتی ندارد. این قبیل اظهارات در مورد ایشان تکرار شده و من به تدریج در شعور سیاسی ایشان تردید می کنم.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعای بر اعزام 4 هزار سرباز از سوی ایران برای سوریه، گفت: این خبر را صد در صد تکذیب می کنم. دولت و ارتش سوریه نیازی به این قبیل کمک ها و ارسال افراد ندارند و خودشان قادر هستند با گروه های تروریستی مبارزه کنند.
 
سید عباس عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست هفتگی خود با خبرنگاران ضمن تبریک به ملت ایران برای حضور حماسی در پای صندوق های رای و لبیک گفتن به ندای رهبری، گفت: مردم حقوق شهروندی خود را در نظام مردمسالاری دینی ایران با یک حماسه بزرگ رقم زدند و اقتدار و عزت و صلابت جمهوری اسلامی ایران را اثبات کردند. آنها بلوغ، شور و نشاط سیاسی در جامعه را به منصه ظهور رساندند و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند این انتخابات ارائه چهره پرمصمم از ایران در معرض نگاه دشمنان بود که باعث ابطال چهره تخریب نظام شد.
 
وی ادامه داد: این حماسه پشتوانه محکمی برای سیاست خارجی ایران در آینده خواهد بود و این سیاست به پشتوانه حمایت و مشارکت مردمی و اقتدار بالاتری پیش خواهد رفت.
 
عراقچی اظهار داشت: وزارت امور خارجه به عنوان متولی سیاست خارجی لازم می داند از همه مردم به خاطر این حماسه آفرینی تشکر کند و اظهار خوشبینی داشته باشد که به پشتوانه این حماسه اصول و اهداف انقلاب با اقتدار پیش می رود.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: خدمت رئیس جمهور منتخب جناب آقای حسن روحانی نیز تبریک می گوییم و امیدوار و مطمئن هستیم که با استمداد از عنایت الهی و به پشتوانه حضور مردم و تحت رهبری مقام معظم رهبری ان شاء الله موفق می شوند به اهداف و شعارهای اعلام شده عمل و جمهوری اسلامی را یک مرحله جلوتر به سمت پیشرفت و تعالی ببرند.
 
وی تصریح کرد: وزارت امور خارجه متولی انتخابات در خارج از کشور بود و حضور پرشکوه ایرانیان خارج از کشور جای قدردانی دارد که صحنه های پرشکوهی در حمایت و پایبندی از نظام جمهوری اسلامی ایران آفریدند و علی رغم همه فشارها و جوسازی رسانه ها و علی رغم اینکه بعضی از کشورها که ادعای دموکراسی نیز دارند امنیت صندوق های رای و شرایط یک انتخابات آزاد را با اجازه دادن به گروه های معاند برای پرتاب رنگ و ... فراهم کردند حضور هموطنان باشکوه بود.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: ستاد برگزاری انتخابات در خارج از کشور تمام تلاش خود را در 96 کشور جهان با حدود 300 صندوق اخذ رای کرده است.
 
عراقچی اظهار داشت: وزارت خارجه همچنین برای پوشش خبری و رسانه ای انتخابات توسط خبرنگاران خارجی نیز تلاش کرد و 200 خبرنگار خارجی از وزارت امور خارجه ویزا دریافت کردند که با 200 خبرنگار خارجی مقیم ایران در حدود 400 خبرنگار انتخابات را پوشش خبری می دادند.
 
سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: واکنش های بین المللی نسبت به انتخابات نیز بسیار گسترده بوده و ادامه دارد. انعکاس های رسمی و پیام های تبریک اگرچه هنوز دولت جدید مستقر نشده، آغاز شده است و این روند ادامه دارد.
 
به شعور سیاسی وزیر امور خارجه کانادا تردید می کنم
 
عراقچی در ادامه نشست در پاسخ به این سئوال که تنها واکنش منفی نسبت به انتخابات ایران از سوی وزارت خارجه کانادا با بیانیه ای توهین آمیز عنوان شد، گفت: درباره اظهارات سخیف وزیر امور خارجه کانادا ارزشی قائل نیستم و واکنش به این اظهارات نیز ضرورتی ندارد. این قبیل اظهارات در مورد ایشان تکرار شده و من به تدریج در شعور سیاسی ایشان تردید می کنم.
 
سخنگوی وزارت خارجه افزود: پاسخ لازم را خود ایرانیان مقیم کانادا در وبلاگ هایشان داده اند و اعتراض ها حتی از سوی مقامات آمریکایی نیز صورت گرفته و ارزش پاسخگویی ندارد.
 
وی درباره اظهارات چند تن از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره لغو مصونیت دیپلماتیک در خاک کشور مقابل در خصوص دیپلمات عربستانی که در ایران مرتکب تخلف شده است، بیان کرد: در مورد حادثه ای که از سوی دیپلمات سعودی اتفاق افتاد تبعات را در چارچوب کنوانسیون های وین و رایزنی با دولت عربستان پیگیری می کنیم. بر اساس کنوانسیون ها می توان از یک دیپلمات سلب مصونیت دیپلماتیک کرد و برای بازجویی فراخواند اما ما دلمان می خواهد که در این مورد با مذاکره و رضایت اولیای دم مسئله حل شود.
 
خوشحال هستیم که روابط ایران و آرژانتین روند معمول را طی می کند
 
عراقچی همچنین درباره اظهارات اخیر رئیس جمهور آرژانتین که ادعای مقامات اسرائیل در آمیا را رد کرده است، بیان کرد: ما هم از طریق رسانه ها این خبر را شنیده ایم که صحت دارد و خوشحال هستیم که روابط ایران و آرژانتین روند معمول را طی می کند و حادثه ای که ما آن را از سوی عوامل صهیونیستی می دانیم و مدتی باعث چالش در روابط دو کشور شده بود خوشبختانه با درایت وزرای خارجه دو کشور حل شده و درک بیشتری در این مورد که عوامل خارجی در این حادثه موثر بودند، پدید آمده است.
 
اعلام رئیس جمهور مصر درباره حمایت از معارضین سوری غیر منتظره بود
 
سخنگوی وزارت خارجه درباره خبر منتشر شده مبنی بر اینکه رئیس جمهور مصر اعلام کرده از معارضین سوری حمایت می کند، اظهار داشت: برای ما هم این خبر غیر منتظره بود و امیدواریم دولت مصر که دولت یک کشور بزرگ و صاحب نفوذ و تاثیرگذار در منطقه است، نقش سازنده ای در تحولات منطقه ایفا کند البته درک می کنیم که دولت مصر با مسائل داخلی و خارجی مواجه است اما انتظار ما این است که حضور مصر در مسائل منطقه سازنده باشد و به حل مسائل منطقه از طریق راهکارهای سیاسی کمک کند.
 
عراقچی ادامه داد: تماس های خود با دولت مصر را ادامه می دهیم و در تماس آقای صالحی با وزیر امور خارجه مصر نیز عمده مسائل مربوط به سوریه بود. ما طرح برگزاری گفتگوهای چهارجانبه را مفید می دانیم و امیدواریم در همین راستا مسائل سوریه با راهکار سیاسی حل و فصل شود.
 
ادامه مذاکرات به زمان روی کار آمدن دولت جدید موکول می شود
 
وی درباره ادعای نشریات آمریکایی در خصوص مواضع دولت جدید گفت: تمایل دولت های غربی برای ادامه مذاکره را از طریق رسانه ها شنیده ایم، هیچ چیز رسمی اعلام نشده است و طبیعی است که ادامه مذاکرات به زمان روی کارآمدن دولت جدید موکول شود. ممکن است تماس های بین مقامات شکل بگیرد اما مذاکرات رسمی با دولت های رسمی خواهد بود.
 
هیچ طرف خارجی حق دخالت در ترکیه را ندارد
عراقچی همچنین درباره ناآرامی ها در ترکیه تاکید کرد: همچنان امیدواریم که مسئله ترکیه با سعه صدر دو طرف حل و فصل شود و همچنان اعتقاد داریم که این یک موضوع داخلی ترکیه است و هیچ طرف خارجی حق دخالت ندارد.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: همچنان معتقدیم با درایت رهبران ترکیه و گروه های معارض، اختلافات حل و فصل شود. ترکیه با ثبات، امن و پیشرفته در همسایگی ایران بسیار مفید است و خواهان روابط سازنده دو کشور در آینده هستیم.
 
در مورد اجلاس ژنو2 هیچ پیش قضاوتی نداشته باشیم
 
وی در پاسخ به سئوالی در این باره که رئیس مجلس اعلام کرده در صورت شرکت اسرائیل در اجلاس ژنو2 ایران شرکت نخواهد کرد، بیان کرد: در مورد اجلاس ژنو2 اجازه دهید هیچ پیش قضاوتی نداشته باشیم و بگذاریم رایزنی ها در سطوح مختلف ادامه پیدا کند.
 
عراقچی با اشاره به اینکه برگزاری این نشست با مشکلات مختلفی مواجه است، گفت: ناهماهنگی گروه های معارض و عدم تصمیم آنها در مورد نحوه حضور در نشست، معلوم نشدن دستور کار و تاریخ نشست از مشکلاتی است که وجود دارد و البته حضور کشورهای مدعو نیز یکی از موضوعاتی است که تصمیم نهایی در مورد آن گرفته نشده است.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: از هر راهکاری که به حل سیاسی مسئله سوریه منجر شود، حمایت می کنیم. از تلاش های روسیه نیز در این راستا حمایت کرده و امیدواریم که نشست ژنو در زمان مناسب با حضور کشورهای تاثیرگذار و همه طرف های درگیر تشکیل شود و بتواند به راهکار مورد نظر ملت سوریه برسد.
 
وی خاطر نشان کرد: در زمان خود وقتی دعوت رسمی از جمهوری اسلامی ایران به عمل بیاید، این مورد را بررسی خواهیم کرد. در حال حاضر طرف های مختلف برای حضور ایران اظهار علاقه کرده اند و دعوت های غیررسمی صورت گرفته ولی ما کماکان منتظریم که رایزنی ها به نتیجه برسد.
 
آمانو از برخوردهای سیاسی اجتناب کند
 
عراقچی درباره اظهارات اخیر آمانو در سفر به روسیه و اینکه همچنان معتقد است ایران با آژانس همکاری نمی کند و یک دور باطل را طی می کنیم، بیان کرد: انتظار ما از آمانو به عنوان یک کارشناس فنی در صحنه بین المللی و مسئول یک نهاد فنی این است که از برخوردهای سیاسی اجتناب و در چارچوب آژانس با ایران تعامل داشته باشد.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: جمهوری اسلامی ایران به تعهدات بین المللی خود در چارچوب ان پی تی و پادمان های آژانس ادامه می دهد و به تعهدات خود عمل می کند و اگر آژانس چیزی فراتر از این را انتظار داشته باشد، نیازمند چارچوب جدیدی برای این همکاری ها هستیم که در حال حاضر این چارچوب در حال شکل گیری است اما اینکه چرا پیش نرفته را باید از آمانو پرسید چرا که جمهوری اسلامی ایران به وظایف خود عمل کرده است.
 
عراقچی همچنین درباره نامه وزیر امور خارجه کشورمان به وزیر امور خارجه عراق درباره حمله به زائران ایرانی بیان کرد: رایزنی ها با عراق ادامه دارد. حفظ جان زوار ایرانی از اهمیت زیادی برخوردار است و آقای صالحی با وزیر امور خارجه عراق تماس تلفنی داشته و مشورت های امنیتی همچنان ادامه دارد.
 
وی درباره پیام تبریک رئیس جمهور آذربایجان اظهار داشت: از پیام تبریک رئیس جمهور آذربایجان تشکر می کنیم. اقتضای روابط دوستانه همین است که در این مواقع پیام تبریک ارسال شود. پیام ایشان نیز نشانه عمق روابط و حسن نیت دو کشور بود و اگر در گذشته تحرکاتی صورت گرفته، دولت آذربایجان بارها به ما اطمینان داده است که این مسائل قوم گرایانه ارتباطی با دولت ندارد و ما نیز دوست داریم این مسئله را بپذیریم.
 
عراقچی درباره محدود شدن کمیته امداد و هلال احمر در آذربایجان نیز گفت: رایزنی ها در این باره همچنان ادامه دارد. در خصوص هلال احمر توافقی صورت گرفته اما درمورد کمیته امداد همچنان در حال رایزنی هستیم.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اظهارات احمد شهید درباره انتخابات ایران بیان کرد: اظهارات احمد شهید تعبیرهای نادرستی بوده که ظاهرا قبل از انتخابات مطرح شده است و یکی از برکات 24 خرداد این بود که بسیاری از اظهارات و تصورات در مورد ایران را خنثی کرد و امیدواریم احمد شهید نیز به عنوان یک گزارشگر حقوق بشر تحلیل غلط خود را بعد از انتخابات درک کرده باشد و اگر ایشان می پذیرد که چنین اشتباه بزرگی در مورد انتخابات ایران و مردمسالاری در این کشور کرده است باید بپذیرد که سایر ادعاهایش نیز اشتباه است و منابع ایشان غلط هستند و باید در این منابع تجدید نظر کند.
 
اعزام سرباز به سوریه را تکذیب می کنم
 
وی درباره ادعاها مبنی بر ارسال 4 هزار سرباز از سوی ایران برای سوریه، گفت: این خبر را صد در صد تکذیب می کنم. دولت و ارتش سوریه نیازی به این قبیل کمک ها و ارسال افراد ندارند و خودشان قادر هستند با گروه های تروریستی مبارزه کنند.
 
عراقچی درباره پیام های تبریک به رئیس جمهور منتخب به ویژه از سوی بریتانیا و آمریکا بیان کرد: این پیام ها تایید آن نکته است که حماسه و حضور مردمی و نشاط سیاسی که در جامعه ما نشان داده شد، عزت، اقتدار و صلابت جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی و منطقه ای را افزایش می دهد. مصداق این امر در پیام های رهبران کشورهای مختلف مشاهده می شود و کماکان نیز ادامه دارد و همان طور که آقای روحانی نیز گفته اند اولویت سیاست خارجی ایشان کشورهای منطقه است و امیدواریم یکی از برکات انتخابات اعتبار جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه باشد.
 
تاریخ جدید برای مذاکرات ایران و آژانس قطعی نشده است
 
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره مذاکرات احتمالی ایران و آژانس در پاییز نیز گفت: هیچ تاریخ جدیدی قطعی نشده است اما آماده ادامه مذاکرات با آژانس هستیم.
 
اصول و ارزش های سیاست خارجی تغییرناپذیر است
 
سید عباس عراقچی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در این باره که با توجه به واکنشهای مقامات و رسانه های خارجی پیرامون انتخابات ایران برخی تصور می کنند با تغییر رئیس جمهور سیاست خارجی ایران دستخوش تغییر و تحول خواهد شد، گفت: من فکر می کنم مصاحبه مطبوعاتی آقای روحانی رئیس جمهور منتخب کشور که دیروز برگزار شد همه مسائل را روشن کرده است.
 
وی افزود: سیاست خارجی ایران از اصولی پیروی می کند که منبعث از منافع و اصول و ارزش های کشور و بر اساس چارچوب و ارشادات مقام معظم رهبری است.
 
عراقچی تاکید کرد: این اصول پابرجاست البته نحوه برخورد با سیاست خارجی با حضور دولت های مختلف از سبک و سیاق متفاوتی برخوردار است.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دولتها با توجه به مسئولیتی که دارند شیوه های مختلفی را اتخاذ می کنند.
 
وی تاکید کرد: به هر حال اصول و ارزش های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تغییرناپذیر است و آنچه در عمل تغییر می کند سبک و شیوه هاست و مطمئنیم همان طور که آقای روحانی فرمودند ملاک و معیار حقوق ملت ایران است که در هر شرایطی هر دولتی خود را مصمم به آن حقوق می داند.
منبع: خبرگزاری مهر
دوشنبه 17/4/1392 - 19:57
اخبار

عدم همکاری آرژانتین با آمریکا درباره آمیا

دادستان کل آرژانتین از ارائه اطلاعات درباره پرونده آمیا به آمریکا ممانعت کرد.
آلخاندرا گیلز کاربو -دادستان کل آرژاننتین- حضور آلبرتو نیسمان -دادستان ویژه پرونده آمیا- در کنگره آمریکا را ممنوع کرد. قرار بود نیسمان با حضور در آنجا جزئیات پرونده 500 صفحه ای که مرتبط با ایران است را فاش کند.
 
وی توسط الیانا رس لتینن، مدیر کنونی کمیته فرعی خاورمیانه و شمال آفریقا- دعوت شده است.
 
آرژانتین و ایران به توافقی دست یافتند تا پرونده انفجار سال 1994 مرکز یهودیان آمیا در یوینس آیرس که باعث کشته شدن 87 نفر و جراحت صدها نفر شده بود، را حل کنند که باعث خشم محافل صهیونیستی شده است.
 
مرکو پرس می نویسد: "این اولین بار نیست که گیلز کاربو از طرف لابی‎های طرفدار اسرائیل تحت فشار قرار می گیرد."
 
به دنبال تصویب تفاهم نامه توسط کنگره آرژانتین در اوایل سال میلادی، "انجمن مشترک اسرائیلی- آرژانتین" (AMIA) و "هیات انجمن های اسرائیل-آرژانتین" (DAIA) با فرستادنِ شکایتی، از قوه قضائیه خواسته بود تا تفاهم تهران- بوینس آیرس را غیر قانونی اعلام کند.    
 
گیلز کاربو سال گذشته با توافقِ هر دو جناح کنگره و با امضای کریستینا فرناندز -رئیس جمهور- به مقام دادستانی کل منصوب شده بود.
 
بر اساس تفاهم نامه، کمیته حقیقت یابی برای بررسی انفجار آمیا تشکیل می شود.
 
مرکو پرس خاطر نشان می کند این تفاهم مورد موافقت محمود احمدی نژاد قرار گرفته است، اما به تصویب مجلس نرسیده است.
منبع: خبرگزاری مهر
دوشنبه 17/4/1392 - 19:55
اخبار

احمدی‌نژاد به‌ تنگه هرمز می‌رود

پس از تاخیر در توسعه فازهای پارس‌جنوبی، پروژه افزایش ظرفیت تولید نفت در میدان مشترک هنگام به عنوان تنها طرح افزایش تولید نفت ایران با حضور رئیس‌جمهوری پنج شنبه هفته‌ جاری به‌ طور رسمی افتتاح می‌شود.
 محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران بهمن ماه سال گذشته از افتتاح و راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی و افزایش 2 برابری تولید گاز ایران در این میدان مشترک خبر داده بود.

با این وجود در شرایط فعلی هیچ یک از پروژه‌های مشترک در لایه نفتی و گازی پارس جنوبی آماده افتتاح و راه اندازی نیست از اینرو رئیس جمهوری در روزهای پایانی دولت دهم به جای افتتاح فازهای پارس جنوبی در خلیج فارس یک طرح نفتی را افتتاح می کند.

فاز تولید زودهنگام میدان مشترک نفتی هنگام شهریور ماه سال 1389  توسط سیدمسعود میرکاظمی وزیر وقت نفت افتتاح شده بود با این وجود در حال حاضر تولید نفت از این میدان مشترک در قلب خلیج فارس با افزایش حدود چهار برابری به حدود 30 هزار بشکه در روز رسیده است.

شرکت نفت فلات قاره ایران امروز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: طرح افزایش تولید روزانه 30 هزار بشکه‌ای نفت میدان مشترک هنگام روز پنج‌شنبه 20 تیرماه سالجاری با حضور محمود احمدی‌نژاد ریاست جمهوری به بهره‌برداری می‌رسد.

همچنین با بهره‌برداری از فازهای بعدی این پروژه، روزانه 80 میلیون فوت مکعب گاز تولید شده و امکان افزایش آن تا سقف 160 میلیون فوت مکعب در روز وجود دارد. تولید سبک ‌‌ترین و بهترین نفت صادراتی ایران با درجه  46 ای.پی.آی، ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز در منطقه قشم، استفاده حداکثری از توان سازندگان و پیمانکاران داخلی از مهمترین مزیت هیا توسعه این میدان نفتی است.

میدان مشترک هنگام در سال 1975 با حفر یک حلقه چاه در خلیج فارس کشف و به دنبال آن در سال 2006 میلادی، با حفر دومین چاه و انجام مطالعات مخزن مشخص شد، میزان نفت درجای این میدان بیش از 700 میلیون بشکه و گاز درجای آن حدود 2 تریلیون فوت مکعب است.

در همین حال عمان با مشارکت یک شرکت انگلیسی، تولید نفت خام از این میدان مشترک را از اسفند ماه سال 1387 و با ساخت یک خط لوله به طول 25 کیلومتر از بخش مشترک میدان هنگام – البخاء و استفاده از تاسیسات موجود در راس الخیمه امارات را با ظرفیت 10 هزار بشکه نفت در روز آغاز کرد.

همزمان با آغاز برداشت طلای سیاه هنگام توسط عمانی‌ها، ایران از اردیبهشت ماه سال 1389 تولید نفت از این میدان مشترک را آغاز کرد و در نهایت شهریور ماه طرح توسعه زودهنگام این میدان دریایی با حضور سیدمسعود میرکاظمی وزیر وقت نفت افتتاح شد.

تا پایان سال گذشته ظرفیت تولید نفت ایران در میدان هنگام به بیش از 20 هزار بشکه در روز افزایش یافت و مطابق با برنامه زمان‌بندی شرکت نفت فلات قاره قرار بود تولید نفت از این میدان مشترک به 30 هزار بشکه در روز افزایش یابد.

از سوی دیگر تا پایان سال گذشته تعداد چهار حلقه دریایی در این میدان نفتی حفاری شد که قرار بود امسال پنج حلقه چاه جدید در این میدان دریایی وارد مدار شود تا مجموع تولید نفت به 30 هزار بشکه در روز افزایش یابد از این رو در مجموع با حفاری 8 حلقه چاه ظرفیت تولید نفت از میدان هنگام به 30 هزار بشکه در روز افزایش ‌یابد.

در همین حال به منظور پالایش گازهای همراه نفت میدان هنگام ساخت یک پالایشگاه جدید گاز در جزیره قشم با ظرفیت 80 میلیون فوت مکعب در روز هدف گذاری شده بود که تاکنون این طرح پالایشگایه با هدف جمع آوری گازهای همراه نفت و خاموش کردن مشعل‌های گازی عملیاتی نشده است.

هزینه سرمایه‌گذاری برای توسعه فاز اول توسعه میدان نفتی هنگام را 450 میلیون دلار بوده و در مجموع به منظور توسعه فاز اول و دوم این میدان مشترک با عمان بین 800 میلیون تا یک میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.

به گزارش مهر، میدان هنگام در تنگه هرمز در بخش شرقی خلیج فارس واقع شده که حدود 80 درصد آن در آب‌های ایران و باقی‌مانده در ناحیه دریایی عمان قرار گرفته است. این میدان در 40 کیلومتری جنوب جزیره قشم، 30 کیلومتری جزیره هنگام و 70 کیلومتری خط ساحلی ایران قرار دارد.

منبع: خبرگزاری مهر
دوشنبه 17/4/1392 - 19:54
اخلاق

نامه استاد اخلاق به احمدی‌نژاد

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی طباطبایی در آستانه ماه مبارک رمضان و پایان کار دولت احمدی‌نژاد، نامه‌ای خطاب به وی نوشت.

  تسنیم: متن کامل نامه حجت‌الاسلام والمسلمین طباطبایی از اساتید اخلاق خطاب به محمود احمدی‌نژاد به شرح ذیل است:

قال الرسو‌ل الله(ص): من فتح له باب خیر فلینتهزه فانه لا یدری متی یغلق عنه

رسول خدا فرمودند: برای هر که در خیری گشوده شود باید آن را مغتنم بشمرد زیرا نمی‌داند که چه وقت آن در برویش بسته شود. (جامع‌الحادیث - ج ۱۴ - ص ۳۱۷)

جناب آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد

رئیس جمهور محترم

سلام علیکم:

خدا را شاکریم باز هم توفیق داد بار دیگر ماه شعبان را درک کنیم و خود را آماده ورود به ضیافت‌الله کنیم.

ماه رمضان زمینه خودسازی و خودباوری است ماه میهمانی خداست ماه استفاده از فرصت‌هاست ماه بهره‌مندی از نعمات است، ماه رسیدن به فهم درست است، ماهی است که به روح انسان جلاء می‌دهد.

ایامی است که آدمی به خیر و صلاح دست می‌یابد. خوابش عبادت، نفس کشیدن عبادت.

ماه دفع کدورت‌ها و تجمع دل‌هاست، ماه یکی شدن است، ماه حق و حقیقت است، ماه باورهاست و ماه همه خوبی‌هاست، ماهی که ورودش می‌گوییم بارالها هر بدی که در من است از من بزدای و مرا متنعم به ایمان قوی و بهره‌وری از این ایام پاکیزه به حدی نمائید که خود را همراه پیامبر علیه‌السلام و آل او ببینم. تا آن جا که در نماز عید می‌گویم:

و ان تدخلنی فی کل خیر ادخلت فیه محمد و آل محمد

در چنین فرصتی لازم دیدم نکاتی را مطرح کنم:

شما با روحیه‌ای جهادی و با شعار زیبای عدالت‌محوری، حضور در مساجد، منابر، اجتماعات مذهبی، جذب افراد تریبون‌دار و حمایت موثران در افکار عمومی صاحب کرسی خدمت شدید و به عنوان دولت خدمتگزار خود را بدهکار به هیچ حزبی ندانسته‌اید ولی غفلت از حمایت حزب‌الله و نیروهای ارزشی از شما شایسته نبود.

دیگر شاخصه شما در استکبارستیزی آن هم با مدل و شعارهای جدیدی و روش و سبک و سیاق متفاوت با سال‌های گذشته آن‌هم در مقام بالاترین شخصیت اجرایی کشور در نوع خود جذاب می‌نمود و قابل توجه بود.

شما شخصیتی شجاع، صریح، بدیع، سخنور و جذاب دارید.

از این نعمات خدادادی خود به جا استفاده کنید. توصیه می‌کنم پس از آنکه از این مسئولیت سنگین و امانت مردم فارغ شدید به گسترش افکار و نظریات خود بپردازید به میدان مبارزه با استکبار قدم نهید و بحث‌های تئوریک خود را در باب مدیریت جهانی مطرح و پیگیری نمائید چرا که دیگر کمتر از مسائل دیپلماتیک مرسوم و دست و پاگیر برای خود روبرو هستید.

اینجانب در طول دوران مسئولیت شما انتقادهایی به اقوال و افعال شما داشتم و این انتقاد به شخصیت حقوقی شما بود در جایگاه ریاست‌جمهوری و نه مخالف با شخصیت حقیقی شما، چون معتقدم هر عملی نسبت به جایگاه سنجیده می‌شود، هیچ گاه مخالفت نکردم و فرق زیادی بین مخالفت و انتقاد قائل هستیم همانطوری که بارها هم اعلام کرده‌ام.

نقدها را برای ارشاد و از باب نصیحت مطرح کردم چرا که در طول این سال‌ها تلاش داشتم آنچه لازم است برای پیشرفت کشور در رفع نیازمندی‌های ضروری از ملت از هر طریق ممکن ولی مناسب ابراز و اعلام دارم بپذیرند، که نصیحت و خیرخواهی کردن را جزء وظیفه ذاتی خود می‌دانم.

خاصه آنکه دولت شما خصوصا در دوره نهم خدمات شایان توجهی انجام داد ولی گاهی چنان مردم و به ویژه جوانان را امیدوار و با شعار (ما می‌توانیم) هیجان زده کرده بود که منتظر بودند به صورت معجزه‌آسای به خواسته های مشروع خود برسند.

این دوره مسئولیت شما گذشت همانطور که برای دیگران گذشت و برای آیندگان نیز خواهد گذشت.

آنچه در تاریخ می‌ماند شخصیت شما، گفته‌های شما، عملکرد شما و آثار آن است و از همه مهم‌تر آن چیزی است که در پیشگاه خداوند ثبت و ضبط خواهد ماند.

اجازه دهید از باب نصیحت پدرانه چند مطلب را عرض کنم:

اول آنکه در دوره مسئولیت شما مطالبی گفته شد که به حیثیت افرادی لطمه وارد گردید آنچه از شما تقاضا دارم تا فرصت باقی است بررسی کنید اگر حیثیتی از گفتار و اقوال و اعمال شما به طور ناصوابی خدشه‌دار شد و یا آسیب دیده جبران کنید که کاری بس بزرگ، ماندگار و مفید خواهد بود و نه تنها از شخصیت شما نمی‌کاهد بلکه بر ابهت و اهمیت شما می‌افزاید و رسم دینداری چنین می‌نماید.

دوم آنکه به مجامع مذهبی، دینی و دوست‌داران خود در هیئت‌های مذهبی توجه کنید که سرمایه اصلی شما به حساب می‌آیند از آنان دلجویی کنید و در جمع‌شان حاضر شوید و درد و دل‌های آنها را بشنوید و این را یک وظیفه بدانید.

عادت کند جهان سه فضیلت را ای خواجه وقت مستی و هوشیاری

زیرا که رستگار بدان گردید کاین هر سه را نکرد خریداری

در هیچ دین و کیشی کسی نشنید هرگز از این سه مرحله بیزاری

دانی که چیست آن بشنو از من رادی و راستی و کم آزاری

به شما و همکارانتان خسته نباشید گفت، در پایان عرضه می‌کنم اگر مطالبی از ناحیه اینجانب شما را آزرده خاطر کرد حلالیت می‌طلبم.

امیدوارم در پیشگاه خداوند، همه ما نسبت به عملکردمان رو سفید باشیم.

تهران، مسجد موسی ابن جعفر(ع)

سید مهدی طباطبایی

دوشنبه 17/4/1392 - 19:53
اخبار

رئیس دولت موقت مخالفان سوریه استعفا کرد

غسان هیتو که چند ماه گذشته برای اداره مناطق تحت کنترل تروریست های سوری به عنوان رئیس دولت موقت مخالفان سوریه انتخاب شده بود، دقایقی پیش از سمت خود استعفا کرد.

  تسنیم: "غسان هیتو"، رئیس دولت موقت مخالفان سوریه از سمت خود استعفا کرد.


"غسان هیتو" چند ماه گذشته رئیس موقت را برای اداره مناطقی که تروریست ها در سوریه بر آن مسلط  شدند را انتخاب کردند.

دوشنبه 17/4/1392 - 19:50
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته