• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1545
تعداد نظرات : 220
زمان آخرین مطلب : 3487روز قبل
قرآن

حدیث های زیبا و پند آموز از امامان و پیغمبران

 

امام علی (ع) 

 کارهای سامان یافته را ناسازگاری و اختلاف تباه و فاسد می کند

 

 

سه شنبه 17/12/1389 - 20:53
ازدواج و همسرداری
چنین شوهرانی عشق را در زندگی می کشند؟!
1 – شوهرهایی که تعصب بی جا را با غیرت اشتباه گرفته اند.
خانمش را چون یکی شی می پندارد. به نام دوستی و عشق، او را  با توهمات خود زندانی کرده و قوانین ممنوعیت را برای همسر خود وضع می کند. مثلا: جواب دادن به تلفن ممنوع؛ رفتن به خانه پدر و مادر ممنوع؛ سرزدن به دوستان ممنوع؛ درس خواندن و دانشگاه رفتن ممنوع؛ داشتن شغل ممنوع؛ اردو و مسافرت ممنوع؛ استفاده از رایانه و اینترنت ممنوع؛ خندیدن با صدای بلند در محیط خانواده و محارم ممنوع؛ تعریف و توضیح در مورد آقایان ممنوع؛ رفتن کنار پنجره ممنوع؛ نامه نوشتن ممنوع؛ بیرون رفتن از منزل ممنوع .
 
2 – شوهرهای سلطه جو، زورگو و کنترل کننده؟!
 چنین شوهرانی حق انتخاب را به کلی از همسرشان می گیرند و این حق انتخاب را فقط برای خود به رسمیت می شناسند. از تصمیم های مهم و کلی تا جزئی ترین مسائل باید زیر نظر آنها و به فرمان آنها باشد. به عنوان مثال بعضی از اعمال و مستبدانه این آقایان عبارتست از: تصمیم در انتخاب محل زندگی به تنهایی؛ تصمیم گیری در مورد فرزند داشتن؛ تصمیم در مورد رفت و آمد و میهمانی رفتن، تصمیم در ارتباط یا  قطع رابطه با بعضی از فامیل یا دوستان از روی دل خودشون؛ تصمیم گیری در مورد شغل خانم، تصمیم گیری در مورد رشته تحصیلی و محل تحصیل همسرشان بدون توجه به نظر او؛ انتخاب رنگ پرده ؛ انتخاب نوع مبل؛ انتخاب رنگ و نوع فرش؛ انتخاب ظروف و لوازم منزل، در اختیار گرفتن و  به نام زدن سند شش دانگ ریموت تلویزیون و ویدئو، انتخاب و تماشای برنامه های دلپسند خود از تلویزیون بدون توجه به خانواده و همسرشان؛ انتخاب نوع و رنگ لباس داخل منزل خانمشان؛ دستور به خانمشان در مورد چگونه فکر کردن، چگونه حرف زدن، چگونه احساس کردن و چگونه رفتار کردن. ( خانواده سخت گیر در تربیت)
 
3 – شوهران بی مسئولیت؟!
این شوهران فراموش کرده اند که مراحل نوزادی، نوباوگی، کودکی و نوجوانی را پشت سر گذاشته و فرد بالغی شده اند و ازدواج کرده اند. خانواده تشکیل داده اند و صاحب فرزند شده اند. لذا در تصمیم گیری ، اجرا، و پاسخگویی نسبت به وظایف و مسئولیت های منزل خود را عقب کشیده اند و چون حبابی خود را رها کرده اند. هنوز در پی لذت طلبی انفرادی خود هستند. اینها برنامه ها و دل مشغولی های خود را بدون توجه به خانواده و همسرشان دنبال می کنند. بدون توجه به به مسئولیت هایی که باید بپذیرند و نیازهایی که خانواده به آنها دارد، به دنبال پارتی ها، تفریحات، مسافرتها، کوهنوردی، فوتبال، استراحت، خواب، تلویزیون و فیلم و سینما، موسیقی و دوستان و کارهای انفرادی مربوط به خود هستند. آنها همیشه چون میهمانی بر سر سفره آمده منزلشان اگر وقت کنند حضور می یابند و رنجهایشان را به خانواده می ریزند و لذتهایشان را بیرون از خانواده تقسیم می کنند. این افراد گاهی تصور می کنند با دادن پول زیاد به خانواده می توانند، آنها را رها کنند. با یک پلی استشن ، با یک رایانه و اینترنت و ...، سعی می کنند همسر و فرزندان خود را به خودشان وابگذارند. و نسبت به مسئولیت در قبال همسر و تربیت فرزندان شانه خالی می کنند. (خانواده سهل گیر در تربیت)
 
4 – شوهران بی احساس و سخت کوش:
برای این شوهران زندگی یعنی کار، کار یعنی زندگی و اینها همه یعنی پول. این شوهران خلاء وجودی خود را فقط با پول و کار پر می کنند. به بهانه های مختلف مثل داشتن اقساط، تعویض منزل یا خودرو، فراهم آوردن رفاه ، تامین آینده زندگی، مسئولیت کاری ، و ...، اکثر اوقات خود را از صبح تا آخر شب و حتی تعطیلات، به دنبال کار و اضافه کاری و تجارت و مدیریت و ... هستند. گاهی بهانه های انسان دوستانه و خدمت به خلق را پیش می کشند و گاهی تعهدات کاری را دستاویز قرار می دهند. اینها از منزل ، همسر و فرزندان خود، ابتدا به صورت فیزیکی دور می شوند و کم کم از نظر احساسی و عاطفی و ذهنی فاصله می گیرند. این آقایان به همه مردم خدمت می رسانند و با آنها هستند به غیر از همسر و خانواده.
مردان دیگری را نیز می توان در این طبقه قرار داد. آنهایی که شاید این همه مشغله نداشته یا از محیط خانواده دور نیستند، ولی از نظر عاطفی ، احساسی و ذهنی فاصله زیادی از جو خانواده پیدا کرده اند. آنها هم احساسی ، همدلی ، همدردی با همسر را نیاموخته اند. حرف زدن برای آنها سخت تر از بلند کردن خودرو  توسط قویترین مردان است. برای پاسخ یک کلمه ای به یک سئوال ، خانمشان باید کلی به به آنها التماس کند، وقتی آنها یک جمله 3 کلمه ای به زبان می آورند، همسر آنها، به شدت ذوق زده شده و  آن روز را همه سال جشن می گیرند و سالگرد زبان گشایی آقا را غنیمت می شمارند.
اگر خانمشان با آنها صحت کند، در حال دیدن تلویزیون هستند، یا در حال تعمیر وسایل منزل می باشند، و حتی زحمت تغییر جهت نگاهشان را به طرف خانمشان ، نمی کشند. گوش شنیدن ندارند، و این کار هم برای آنها مثل شکافتن اتم و آزاد سازی انرژی هسته ای هست. ولی متاسفانه این انرژی آزاد کردن را حق خود نمی دانند تا این اتم را بشکافند و گوش شنوا برای حرفها و احساسات خانمشان داشته باشند.
این مردان مهارت های گوش دادن، مهارتهای ارتباطی، مهارتهای هم حسی یاد نگرفته اند یا تمرین نکرده اند و یا انگیزه ای برای انجامش ندارند.
برای این آقایان، سخن محبت آمیز و عاشقانه، نوازش محبوبانه و نگاه دلبرانه به خانمشان، افسانه ای خیالی و بی فایده است. همسر این آقایان با حسرت به زوجهایی که در پارکی نشسته اند و در گوش هم نجوا می کنند می نگرند.
یک تلفن از محل کار به خانم، یک دسته گل، یک نامه عاشقانه ، یک نوازش ، و یک همدلی و هم حسی به گاه نگرانی و بیماری؛  از آرزوهای هرگز برآورده نشده ، خانم این دسته از آقایان است.
 
5 – شوهران وابسته و غیر مستقل؟!
این آقایان به علت اینکه از بچگی تحت چتر حمایتی شدید پدر و مادر خود قرار داشته اند و همیشه والدینشان برای آنها تصمیم گرفته اند، وابسته ، ترسو و دمدمی مزاج و بچه صفت تربیت شده اند. آنها همین طور که بزرگ شده اند به جای اینکه روز به روز مستقل تر شوند، روز به روز وابسته تر شده اند. هنگام ازدواج نیز نمی خواهند در این وضعیت تغییری ایجاد کنند. هنوز هم دستورات و تصمیم گیری های مهم زندگی زناشویی را از والدین خود اخذ می کنند. معمولا پدر و مادر این آقایان سخت گیر و مقرراتی هستند و شاید کمک مالی زیادی هم به زندگی اینها کرده باشند. مرزهای خانواده توسط این شوهران گسسته شده و مسائل محرمانه و خصوصی خانواده به راحتی به بیرون از خانواده منتقل می شود و افراد دیگر هم به خود اجازه می دهند در مسائل خانوادگی اینگونه شوهران دخالت کنند.
 
6 – شوهران کمالگرا و خسیس:
این آقایان شخصیت وسواسی دارند. معیارهای نانوشته ای در ذهن خود ترسیم می کنند و آن را وحی منزل و تخلف ناپذیر تصور می کنند. به جزئیات زندگی زیاد کار دارند و گیر می دهند. برای هر چیز کوچکی در خانواده نظر می دهند. همیشه ترس از آینده دارند، اعتماد به نفس پائین ، و ایده آلی خواهی از مشخصات دیگر اینهاست. با خسیس بودن و پس انداز افراطی سعی در آرامش خاطر خود دارند. همواره امروز را فدای فردا می کنند. و فردای آنها که باعث نگرانیشان بود، هرگز نمی آید. حسرت تفریح ، مسافرت ، لباس نو، میهمانی را به سادگی و با بهانه های مختلف، بر دل زن و بچه خود می گذارند. توقع زیادی از همسرشان دارند ، انتظار بی عیب و نقص بودن خانم خود را داشته و نقاط مثبت همسرشان را نمی بینند.
 
جمعه 13/12/1389 - 12:36
ازدواج و همسرداری

نصیحتی چند برای سعادت زندگی زن و شوهر
1-      تو گل و نمود خان? خود هستی پس کوشش کن تا احساس خوشبویی این گل را به مجرد داخل شدن شوهرت  به خانه بدهی.

 2-      حالات راحتی و آرامی شوهرت را جستجو کن، برابر است که این جستجو با سخن گفتن باشد و یا به انجام حرکتی، و بسوی شوهرت به صورت یک دوست همکار بشتاب. 

3-      همیشه در گفتگو ومناقشه با شوهر خود باش اما از جنگ و جدل و اصرار بر رأی خود جلوگیری کن.

4-      معنای "قوامه" «مسلط بودن مرد بر زن که در قرآن ذکر شده است» را به مفهوم شرعی و اصیل آن و آنچه طبیعت زنان?  تو به آن احتیاج دارد را درک نما، مگر هرگز گمان نکنی که این «قوامه» گویا ظلم بوده ویا رأی زن را بی اهمیت ثابت میسازد.

5-      آوازت را هرگز خصوصا در موجودیت شوهرت بلند نکن.

6-      سعی و تلاش نما تا هر دوی شما گاهگاهی در نماز تهجد با هم بر خیزید زیرا این نماز شما را نور، سعادت، محبت، دوستی و آرامش میبخشد، الله جل جلاله میفرماید:

«أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» الرعد28
 «آگاه باشید که به ذکر الله قلب ها اطمئنان پیدا میکنند».

7-      در وقت غضب شوهرت آرامش کامل را اختیار کن، و هرگز قبل از آنکه رضایت وی را بدست نیاورده ای نخواب.

 رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم فرموده اند:

« فَإِنَّمَا هُوَ جَنَّتُکِ وَنَارُکِ » مسند احمد
«شوهرت جنت و دوزخ تو است».

8-      در وقت پوشیدن لباس و بر آمدن بسوی کار و یا وظیفه اش در مقابل شوهرت ایستاده باش و تا دم در او را بدرقه نما.

9-      با پوشیدن بعضی لباس های معین وی را احساس رغبت بده  و برای وی لباس اختیار کن.

10  -   در درک ضروریات واحتیاجاتش خیلی دقیق باش تا معاشرت نیک وبدون ضیاع وقت برایت آسان گردد.

11- هیچگاه منتظر کلمه «تأسف» و«معذرت خواهی» از وی نباش، بلکه وی را مجبور به چنین کاری هم نکن مگر آنکه خودش از آنچه حقیقتاً قابل معذرت خواستن است معذرت بخواهد و یا اظهار تأسف نماید.

 

12- به شکل و لباس شوهرت اهتمام زیاد داشته باش اگر چه خود وی به آن اهتمام نداشته باشد، زیرا وی دوست دارد تا دوستانش از مظهر (شکل) و لباس وی توصیف کنند.

 

13- کوشش نکن تا وی همیشه بسوی تو بیاید و اظهار رغبت بتو بکند بلکه گاهگاهی تو نیز به او اظهار تمایل نما.

 

14- هر شب برای وی عروس باش و قبل از وی هیچگاهی بجز وقت ضرورت به خواب نرو.

 

15- منتظر جواب معامل? نیکت با وی مباش، زیرا بسیاری از شوهران مشغول مشکلات زندگی شده و به این سبب احساسات خود را بیان کرده نمیتوانند.

 

16- در صورتیکه شوهرت در مشکلی مبتلا باشد همراه وی خود را همدرد و همگام نشان بده، مگر از تکلف دوری کن.

 

17- از شوهرت با لبخندی همراه با محبت واحساس رغبت به وی وقت هنگام ورود او به خانه استقبال نما.

 

18- دائم به یاد داشته باش که شوهر وسیله ای است که توسط آن میتوان به الله جل جلاله نزدیک شد.

 

19- کوشش کن تا در هر چیز، در شکل و قیافه، در سخن گفتن و در استقبالت از وی نو آوری نشان دهی.

 

20- هرگز وقتیکه شوهرت از تو چیزی میخواهد تردد وتنبلی نکن، بلکه آن چیز را با چابکی و رضایت به وی تقدیم نما.

 

21- در سامان آلات خانه تجدید نظر نما خصوصاً قبل از آنکه وی بخانه بر میگردد و شوهرت را بفهمان که این همه را فقط بخاطر خوشی وی انجام میدهی.

 

22- به اداره کردن خانه، تنظیم وقت وترتیب ضروریات و اولویات ها حرص داشته باش.

 

 23- بعضی مهارات زنانه  را بطور خیلی خوب یاد بگیر، زیرا تو به آنها در خان? خود ضرورت داری و چنین کاری تو را به زن بودنت یاد دهانی میکند.

24- هر آنچه را از خوراکه و پوشاک، و سایر لوازم خانه که شوهرت میاورد با تشکر و توصیف استقبال نما.

 

25- در پاکی، نظافت و ترتیب خانه با پیشانی باز و چهر? خندان سعی وتلاش کن اگرچه شوهرت از تو چنین نخواهد.

26- آب و هوای خانه را خصوصاً قبل از برگشت شوهرت بخانه مطابق میل وخواهش وی سازگار بساز و به شوهرت فرصت آن را مده که احساس کند که تو در امور خانه سستی وتنبلی مینمایی و یا در کار خانه شوق و رغبت نداری.

27- همیشه قانع باش و بر عدم اسراف کوشش نما تا مصرفت بیشتر از در آمد نباشد.

 

28- شوهرت را به برپایی محفل های خوب فامیلی مژده بده البته با استفاده از وقت مناسب زیرا رفت و آمدهای فامیلی سبب مهر ومحبت در بین خانواده ها می شود.

29-این احساس را به شوهرت بده که تو همیشه در امور مهمی که به تو واولاد هایت ارتباط دارد به رأی و مشور? وی ضرورت داری و متکبر وخودخواه مباش، و هرگز به وی پیشنهاد امور کوچک و نا چیز را نکن.

30- همیشه زن بودن خود را به یاد داشته باش، و بر آن حفاظت کرده و آنرا با محبت برای شوهرت به شکل مناسب و وقت مناسب و بدون تکلف اظهار کن.

 

31- در وقت بازگشت شوهر از کار و یا سفر، و یا بر خاستن از خواب و یا بالای دسترخوان (سفره)  در نزد وی از اولادهایت شکایت نکن زیرا شکایت درین لحظه ها اثرات خیلی بد بالای پدر و فرزندان دارد.

32- به اولادهایت نظر به عمرهای شان (سنشان)، بیاموز چگونه از پدرشان در وقت بازگشت از کار و یا سفر استقبال نمایند.

33- شوهرت را هیچگاه بعد از بازگشت از سفر و غیاب طولانی از خانه با شکایت ها و دردها اگر چه خیلی مشکل هم باشد استقبال نکن.

34-وقتی شوهرت اولادهای خود را سر زنش میکرد و یا جزا میداد مداخلت نکن.

35- کوشش کن میان پدر واولادهایش همیشه روابط و علاق? نیک ایجاد کنی.

36-با وجود مصروفیت های شوهرت وی را تشویق به دعا بنما، زیرا تو تربیه اولادت را به برکت دعاء و مشوره های وی میتوانی به وجه نیک و احسن به پیش ببری.

37-در جریان اختیار طریق? خاص در تربی? اولادت منتظر نتائج فوری آن مباش زیرا با وجود تربیه اسلامی، وقت مناسب که به سن و سال طفل ارتباط دارد طی نگردد، نتیج? مناسبی حاصل نمی گردد پس نا امید و دلسرد نباش.

38- طریق? رفتار و گفتار خود را با اطفالت چنان اختیار کن که آنرا عقل و وجدان هر دو قبول کنند، و تنها به هشدار دادن و یاد آوری کردن اکتفاء نکن تا در قلب اطفالت محبت بیشتر پیدا کنی.

39- کوشش کن تا خواهر خوانده (دوست) دختران خود باشی و تغیراتی را که دخترانت در مراحل مختلف زندگی طی میکنند احساس نمایی.

40-تا حد امکان در میان وظایف خود در مقابل شوهر، اولاد، خانه و کار و مصروفیت های زندگی، إیجاد توازن نمایی.

41- والدین شوهرت را احترام و تقدیر کن، و هیچگاه در معامله با والدین خود و والدین شوهرت فرق ایجاد مکن زیرا آنها قیمت ترین (گرانبهاترین) هدیه که عبارت از شوهرت است برایت تقدیم کرده اند.

42- از اهل شوهرت به خوش آمدید و تکریم  و احترام و تقدیم هدیه در مناسبات ومحافل مختلف استقبال کن، و شوهرت اگر چه به زیارت آنان اهتمام نداشته باشد تو وی را بدان تشویق و ترغیب نما.

43- از مهمانان شوهرت اگرچه در اوقات مختلف و به تعداد زیاد به خانه ات رفت و آمد کنند احساس نفرت نکن بلکه بر اکرام و مهمان نوازی آنان سعی و تلاش نما زیرا اینهمه در شرف و عزت شوهرت اضافه مینماید.

  

44 - به  اوراق، کتب وسامان آلات ولوازم مربوط  شوهرت اهتمام خاص داشته باش وآنها را همیشه محفوظ نگهدار .

 

45- خانه را طوری آماده بساز که تا هر وقت قابل استقبال مهمان باشد.

 

 46- در صورت تأخیر و دوری شوهرت از خانه با وی عتاب نکن بلکه وی را به طریق بهتر به اینکه در انتظارش بودی بفهمان و از زحمات وی اظهار فخر کن.

47- کوشش نما سبب دوری و تأخیر  شوهرت را از خانه دریابی و برای علاج آن به طریق? صحیح کوشش کن.

48- شوهرت را مجبور نساز که در صورت ناراض بودن آنرا به زبان اظهار کند بلکه به اشارات وی اکتفاء نموده و در راه حل مشکلات قدم های سریعتر بردار.

 

49- از شکایت بیشتر در امور خانه و منزل خود داری کن و بدان که شوهر حق آنرا دارد تا از اعمالی که تو بدان مصروف میباشی بداند، پس در صورت پرسش به وی جواب کامل و قناعت بخش بده.

50- شوهرت را اینگونه احساس بده که تو به وی شخصاً خیلی اهتمام و توجه داری، زیرا زن ماهر آنست که وجود خود را در خان? خود ثابت سازد و شوهر خود را نیز چنین احساسی بدهد.

51- به یاد داشته باش که کار و مصروفیت های منزل بیشتر بالای طبیعت زنانه یی ات اثرات منفی نداشته باشد.

 52- بر اسرار خانه محافظت نما و شوهرت را در راستای وظیفه و کار وبارش با زرنگی وهوشیاری خود همکاری کن.53- هیچگاهی شوهرت را با دیگران مقارنه و مقایسه نکن، بلکه صفات نیکویی را که در وی وجود دارد همیشه به یاد داشته باش.

54- هرگز به شوهرت دروغ نگو و در زندگی همیشه صادق و با وفا باش.

55- حجاب خود همیشه حفظ نما زیرا حجاب تو مقام ومنزلتت را در نزد شوهرت بالا می برد.

56-به غیرت شوهرت توجه داشته باش و هرگز عملی انجام نده که سبب خشم وغضب او را فراهم نمایی.

57-در تربیت ایمانی اولادهایت کوشش نما زیرا اولاد صالح میو? دل پدر ومادر و اولاد  ناصالح سبب بدبختی و ذلت پدر ومادر می شوند.

58-در وقت بلا و مصبت و در هنگام خوشی و راحتی به یاد الله جل جلاله باش زیرا او تعالی قادر و  توانا است. 

59-هرگز در مقابل اولاد هایت با شوهرت داد وبیداد و جنجال مکن زیرا این رفتار شما تأثیر مستقیم بالای روحیه و تربیت اطفالتان دارد.

60- واخیراً هیچگاه به کوشش و تلاش خود اعتماد مکن، و به یاد داشته باش که ما همیشه محتاج به توفیق الهی هستیم.

خواهرم اکنون که به خان? شوهرت میروی و به زندگی جدید قدم گذاشته ای این نصیحتها را فراموش نکن تا همیشه به یاری الله جل جلاله خوشبخت و سربلند باشی.

اما خواهرانی که  مدتها از عروسی آنها گذشته نیز می توانند از همین امروز بله! امروز! قدم به زندگی جدیدی بگذارند.

 الله تبارک وتعالی به هم? خواهران مؤمنم تقوا  ایمان کامل نصیب فرماید و هم? ما را در پناه خود حفظ نماید.(برگرفته از صفحه وزین افق)

يکشنبه 8/12/1389 - 12:20
دانستنی های علمی

برخی از واژه‌های این گویش به عنوان نمونه عبارت‌اند از (واژه‌ها برگفته از واژه‌نامه گویش بیرجند هستند):

 
  • اُشتُر = (شتر)
  • اَندُوق = (دلتنگی زیاد)
  • بِدَرساخته = (لوس)
  • بی‌هِنجال = (بی‌هنجار)
  • پَتَک = (پاتابه، مچ‌پیچ)
  • پَتیر = (فطیر)
  • پَجمُرده = (پژمرده)
  • پِچّاپِچّ = (پیچاپیچ)
  • جُمبِ‌جوش = (جنب و جوش)
  • رَقَز = (لبه دیوار)
  • زَمبوُر = (زنبور)
  • زُِمُخ = (زُمخت)
  • قُمب = (مشت، ضربه‌ای که با مشت گره کرده به کسی بزنند)
  • مُخکَم = (محکم)
  • مدرسگی = (مدرسه‌ای)
  • نموخوره(نمی خوره)
  • موکوشه=( می کشه)
  • جادو جمبل=(جادو)
  • ننه= (مادر)
  • مِزِنه=(میزنه)
  • یره=(پسر)
  • چر نمیری=( چرا نمی روی)
  • لمشت*( کثیف)
  • قلور تروش=( غذای محلی )
شنبه 7/12/1389 - 19:51
ازدواج و همسرداری

نصیحتی چند برای سعادت زندگی زن و شوهر
1-      تو گل و نمود خان? خود هستی پس کوشش کن تا احساس خوشبویی این گل را به مجرد داخل شدن شوهرت  به خانه بدهی.

 2-      حالات راحتی و آرامی شوهرت را جستجو کن، برابر است که این جستجو با سخن گفتن باشد و یا به انجام حرکتی، و بسوی شوهرت به صورت یک دوست همکار بشتاب. 

3-      همیشه در گفتگو ومناقشه با شوهر خود باش اما از جنگ و جدل و اصرار بر رأی خود جلوگیری کن.

4-      معنای "قوامه" «مسلط بودن مرد بر زن که در قرآن ذکر شده است» را به مفهوم شرعی و اصیل آن و آنچه طبیعت زنان?  تو به آن احتیاج دارد را درک نما، مگر هرگز گمان نکنی که این «قوامه» گویا ظلم بوده ویا رأی زن را بی اهمیت ثابت میسازد.

5-      آوازت را هرگز خصوصا در موجودیت شوهرت بلند نکن.

6-      سعی و تلاش نما تا هر دوی شما گاهگاهی در نماز تهجد با هم بر خیزید زیرا این نماز شما را نور، سعادت، محبت، دوستی و آرامش میبخشد، الله جل جلاله میفرماید:

«أَلَا بِذِکْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» الرعد28
 «آگاه باشید که به ذکر الله قلب ها اطمئنان پیدا میکنند».

7-      در وقت غضب شوهرت آرامش کامل را اختیار کن، و هرگز قبل از آنکه رضایت وی را بدست نیاورده ای نخواب.

 رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم فرموده اند:

« فَإِنَّمَا هُوَ جَنَّتُکِ وَنَارُکِ » مسند احمد
«شوهرت جنت و دوزخ تو است».

8-      در وقت پوشیدن لباس و بر آمدن بسوی کار و یا وظیفه اش در مقابل شوهرت ایستاده باش و تا دم در او را بدرقه نما.

9-      با پوشیدن بعضی لباس های معین وی را احساس رغبت بده  و برای وی لباس اختیار کن.

10  -   در درک ضروریات واحتیاجاتش خیلی دقیق باش تا معاشرت نیک وبدون ضیاع وقت برایت آسان گردد.

11- هیچگاه منتظر کلمه «تأسف» و«معذرت خواهی» از وی نباش، بلکه وی را مجبور به چنین کاری هم نکن مگر آنکه خودش از آنچه حقیقتاً قابل معذرت خواستن است معذرت بخواهد و یا اظهار تأسف نماید.

 

12- به شکل و لباس شوهرت اهتمام زیاد داشته باش اگر چه خود وی به آن اهتمام نداشته باشد، زیرا وی دوست دارد تا دوستانش از مظهر (شکل) و لباس وی توصیف کنند.

 

13- کوشش نکن تا وی همیشه بسوی تو بیاید و اظهار رغبت بتو بکند بلکه گاهگاهی تو نیز به او اظهار تمایل نما.

 

14- هر شب برای وی عروس باش و قبل از وی هیچگاهی بجز وقت ضرورت به خواب نرو.

 

15- منتظر جواب معامل? نیکت با وی مباش، زیرا بسیاری از شوهران مشغول مشکلات زندگی شده و به این سبب احساسات خود را بیان کرده نمیتوانند.

 

16- در صورتیکه شوهرت در مشکلی مبتلا باشد همراه وی خود را همدرد و همگام نشان بده، مگر از تکلف دوری کن.

 

17- از شوهرت با لبخندی همراه با محبت واحساس رغبت به وی وقت هنگام ورود او به خانه استقبال نما.

 

18- دائم به یاد داشته باش که شوهر وسیله ای است که توسط آن میتوان به الله جل جلاله نزدیک شد.

 

19- کوشش کن تا در هر چیز، در شکل و قیافه، در سخن گفتن و در استقبالت از وی نو آوری نشان دهی.

 

20- هرگز وقتیکه شوهرت از تو چیزی میخواهد تردد وتنبلی نکن، بلکه آن چیز را با چابکی و رضایت به وی تقدیم نما.

 

21- در سامان آلات خانه تجدید نظر نما خصوصاً قبل از آنکه وی بخانه بر میگردد و شوهرت را بفهمان که این همه را فقط بخاطر خوشی وی انجام میدهی.

 

22- به اداره کردن خانه، تنظیم وقت وترتیب ضروریات و اولویات ها حرص داشته باش.

 

 23- بعضی مهارات زنانه  را بطور خیلی خوب یاد بگیر، زیرا تو به آنها در خان? خود ضرورت داری و چنین کاری تو را به زن بودنت یاد دهانی میکند.

24- هر آنچه را از خوراکه و پوشاک، و سایر لوازم خانه که شوهرت میاورد با تشکر و توصیف استقبال نما.

 

25- در پاکی، نظافت و ترتیب خانه با پیشانی باز و چهر? خندان سعی وتلاش کن اگرچه شوهرت از تو چنین نخواهد.

26- آب و هوای خانه را خصوصاً قبل از برگشت شوهرت بخانه مطابق میل وخواهش وی سازگار بساز و به شوهرت فرصت آن را مده که احساس کند که تو در امور خانه سستی وتنبلی مینمایی و یا در کار خانه شوق و رغبت نداری.

27- همیشه قانع باش و بر عدم اسراف کوشش نما تا مصرفت بیشتر از در آمد نباشد.

 

28- شوهرت را به برپایی محفل های خوب فامیلی مژده بده البته با استفاده از وقت مناسب زیرا رفت و آمدهای فامیلی سبب مهر ومحبت در بین خانواده ها می شود.

29-این احساس را به شوهرت بده که تو همیشه در امور مهمی که به تو واولاد هایت ارتباط دارد به رأی و مشور? وی ضرورت داری و متکبر وخودخواه مباش، و هرگز به وی پیشنهاد امور کوچک و نا چیز را نکن.

30- همیشه زن بودن خود را به یاد داشته باش، و بر آن حفاظت کرده و آنرا با محبت برای شوهرت به شکل مناسب و وقت مناسب و بدون تکلف اظهار کن.

 

31- در وقت بازگشت شوهر از کار و یا سفر، و یا بر خاستن از خواب و یا بالای دسترخوان (سفره)  در نزد وی از اولادهایت شکایت نکن زیرا شکایت درین لحظه ها اثرات خیلی بد بالای پدر و فرزندان دارد.

32- به اولادهایت نظر به عمرهای شان (سنشان)، بیاموز چگونه از پدرشان در وقت بازگشت از کار و یا سفر استقبال نمایند.

33- شوهرت را هیچگاه بعد از بازگشت از سفر و غیاب طولانی از خانه با شکایت ها و دردها اگر چه خیلی مشکل هم باشد استقبال نکن.

34-وقتی شوهرت اولادهای خود را سر زنش میکرد و یا جزا میداد مداخلت نکن.

35- کوشش کن میان پدر واولادهایش همیشه روابط و علاق? نیک ایجاد کنی.

36-با وجود مصروفیت های شوهرت وی را تشویق به دعا بنما، زیرا تو تربیه اولادت را به برکت دعاء و مشوره های وی میتوانی به وجه نیک و احسن به پیش ببری.

37-در جریان اختیار طریق? خاص در تربی? اولادت منتظر نتائج فوری آن مباش زیرا با وجود تربیه اسلامی، وقت مناسب که به سن و سال طفل ارتباط دارد طی نگردد، نتیج? مناسبی حاصل نمی گردد پس نا امید و دلسرد نباش.

38- طریق? رفتار و گفتار خود را با اطفالت چنان اختیار کن که آنرا عقل و وجدان هر دو قبول کنند، و تنها به هشدار دادن و یاد آوری کردن اکتفاء نکن تا در قلب اطفالت محبت بیشتر پیدا کنی.

39- کوشش کن تا خواهر خوانده (دوست) دختران خود باشی و تغیراتی را که دخترانت در مراحل مختلف زندگی طی میکنند احساس نمایی.

40-تا حد امکان در میان وظایف خود در مقابل شوهر، اولاد، خانه و کار و مصروفیت های زندگی، إیجاد توازن نمایی.

41- والدین شوهرت را احترام و تقدیر کن، و هیچگاه در معامله با والدین خود و والدین شوهرت فرق ایجاد مکن زیرا آنها قیمت ترین (گرانبهاترین) هدیه که عبارت از شوهرت است برایت تقدیم کرده اند.

42- از اهل شوهرت به خوش آمدید و تکریم  و احترام و تقدیم هدیه در مناسبات ومحافل مختلف استقبال کن، و شوهرت اگر چه به زیارت آنان اهتمام نداشته باشد تو وی را بدان تشویق و ترغیب نما.

43- از مهمانان شوهرت اگرچه در اوقات مختلف و به تعداد زیاد به خانه ات رفت و آمد کنند احساس نفرت نکن بلکه بر اکرام و مهمان نوازی آنان سعی و تلاش نما زیرا اینهمه در شرف و عزت شوهرت اضافه مینماید.

  

44 - به  اوراق، کتب وسامان آلات ولوازم مربوط  شوهرت اهتمام خاص داشته باش وآنها را همیشه محفوظ نگهدار .

 

45- خانه را طوری آماده بساز که تا هر وقت قابل استقبال مهمان باشد.

 

 46- در صورت تأخیر و دوری شوهرت از خانه با وی عتاب نکن بلکه وی را به طریق بهتر به اینکه در انتظارش بودی بفهمان و از زحمات وی اظهار فخر کن.

47- کوشش نما سبب دوری و تأخیر  شوهرت را از خانه دریابی و برای علاج آن به طریق? صحیح کوشش کن.

48- شوهرت را مجبور نساز که در صورت ناراض بودن آنرا به زبان اظهار کند بلکه به اشارات وی اکتفاء نموده و در راه حل مشکلات قدم های سریعتر بردار.

 

49- از شکایت بیشتر در امور خانه و منزل خود داری کن و بدان که شوهر حق آنرا دارد تا از اعمالی که تو بدان مصروف میباشی بداند، پس در صورت پرسش به وی جواب کامل و قناعت بخش بده.

50- شوهرت را اینگونه احساس بده که تو به وی شخصاً خیلی اهتمام و توجه داری، زیرا زن ماهر آنست که وجود خود را در خان? خود ثابت سازد و شوهر خود را نیز چنین احساسی بدهد.

51- به یاد داشته باش که کار و مصروفیت های منزل بیشتر بالای طبیعت زنانه یی ات اثرات منفی نداشته باشد.

 52- بر اسرار خانه محافظت نما و شوهرت را در راستای وظیفه و کار وبارش با زرنگی وهوشیاری خود همکاری کن.53- هیچگاهی شوهرت را با دیگران مقارنه و مقایسه نکن، بلکه صفات نیکویی را که در وی وجود دارد همیشه به یاد داشته باش.

54- هرگز به شوهرت دروغ نگو و در زندگی همیشه صادق و با وفا باش.

55- حجاب خود همیشه حفظ نما زیرا حجاب تو مقام ومنزلتت را در نزد شوهرت بالا می برد.

56-به غیرت شوهرت توجه داشته باش و هرگز عملی انجام نده که سبب خشم وغضب او را فراهم نمایی.

57-در تربیت ایمانی اولادهایت کوشش نما زیرا اولاد صالح میو? دل پدر ومادر و اولاد  ناصالح سبب بدبختی و ذلت پدر ومادر می شوند.

58-در وقت بلا و مصبت و در هنگام خوشی و راحتی به یاد الله جل جلاله باش زیرا او تعالی قادر و  توانا است. 

59-هرگز در مقابل اولاد هایت با شوهرت داد وبیداد و جنجال مکن زیرا این رفتار شما تأثیر مستقیم بالای روحیه و تربیت اطفالتان دارد.

60- واخیراً هیچگاه به کوشش و تلاش خود اعتماد مکن، و به یاد داشته باش که ما همیشه محتاج به توفیق الهی هستیم.

خواهرم اکنون که به خان? شوهرت میروی و به زندگی جدید قدم گذاشته ای این نصیحتها را فراموش نکن تا همیشه به یاری الله جل جلاله خوشبخت و سربلند باشی.

اما خواهرانی که  مدتها از عروسی آنها گذشته نیز می توانند از همین امروز بله! امروز! قدم به زندگی جدیدی بگذارند.

 الله تبارک وتعالی به هم? خواهران مؤمنم تقوا  ایمان کامل نصیب فرماید و هم? ما را در پناه خود حفظ نماید.(برگرفته از صفحه وزین افق)

شنبه 30/11/1389 - 12:37
بیماری ها
*       تقویت کبد *        *        *       *        *        *        

*       متن :

 مصرف سیب می تواند در سم زدایی از بدن و کمک به کارکرد کبد که آزمایشگاه بدن است موثر باشد. روزانه این میوه را با پوست مصرف کنید.
انار هم یک سم زدای عالی است . البته توجه داشته باشید که دانه هایش را هم خوب بجوید.
گیاهانی مانند کاسنی و شاه تره هم در رژیم غذایی تان وارد کنید تا بتوانید کبد را تقویت کنید.

 

 

پنج شنبه 28/11/1389 - 23:15
تغذیه و تناسب اندام


چگونه وزن خود را افزایش دهیم؟ 
 

با وجود آنکه بسیاری از مردم به دنبال رژیم های لاغری هستند، اما در مقابل بسیاری نیز به دنبال رژیم هایی برای اضافه وزن هستند. در این مطلب به بررسی یک روش برای افزایش وزن می پردازیم.

قبل از مطالعه توصیه های موجود در این مطلب، توجه کنید که اگر به کمبود وزن جدی دچار هستید یا به دنبال یک برنامه غذایی صحیح هستید، باید به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید. آنچه در اینجا خواهید خواند، تنها توصیه هایی مفید و بی ضرر برای تغییر برنامه تغذیه و فعالیت شما است نه یک دستور غذا یا رژیم.

عمل کردن به نکات زیر موجب میشود به تدریج وزنتان اضافه شود، اما فراموش نکنید که اضافه شدن وزن با چاقی (انباشته شدن چربی) متفاوت است، پس داشتن یک برنامه ورزشی مناسب، به قوی شدن و شکل گیری ماهیچه ها کمک میکند و برای شما اندامی متناسب به ارمغان می

آورد.

فراموش نکنید که در بعضی مناطق بدن ماند شکم، خواه ناخواه چربی اندکی جمع خواهد شد که به تدریج با ورزش و تغذیه صحیح از بین خواهد رفت.

همانطور که میدانید، اضافه کردن وزن کار آسانی نیست، به خصوص اگر شما صاحب بدنی باشید که به طور ژنتیک لاغر است.در چنین افرادی، هضم سریع غذا موجب میشود که افزایش وزن به کندی صورت بگیرد. کلید حل مشکل، در تغییر برنامه غذایی و فعالیت بدنی است. در اینجا به ? نکته مهم اشاره میکنیم:

?) مقدار کالری مصرفی خود را در یک روز عادی اندازه بگیرید. هیچ یک از برنامه های غذایی خود را تغییر ندهید و مانند هر روز غذا میل کنید و کالری آن را محاسبه کنید. این کار، مهمترین قدم در افزایش وزن است. در ساعت مشخصی از روز(صبح یا شب) خود را وزن کنید.

?) در روز بعد از اندازه گیری، ??? کالری به مقدار کالری مصرفی خود اضافه کنید. برای مثال اگر شما در روز ???? کالری مصرف میکردید، از این روز تا آخر هفته، روزی ???? کالری مصرف کنید. به جای خوردن سه وعده غذای مفصل یا خرده خوری در طی روز، این میزان کالری را بین ? تا ? وعده غذا تقسیم کنید و هر ? تا ? ساعت یک بار غذا میل کنید.

?) ورزشهای وزنه برداری (از دمبلهای کوچک گرفته تا کار با دستگاههای وزنه برداری) انجام دهید. این هم یکی از مهمترین مراحل افزودن صحیح وزن است و باید به طور صحیح انجام شود.

اگر فرصت ندارید که هر روز به باشگاه بروید، چند جلسه حرکات ساده و قابل انجام دادن در خانه را با مربی تمرین کنید و سپس در خانه به ورزش ادامه دهید.

?) در پایان هفته، خود را وزن کنید. خواهید دید که در طی یک هفته در حدود یک تا یک و نیم کیلوگرم به وزن شما اضافه شده است. به این ترتیب شما در طول یک ماه بین ? تا ? کیلو سنگین تر خواهید شد.

?) نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که در بعضی مواقع، وزنه شما افزایش وزنی را نشان نخواهد داد، در چنین مواقعی باید به مقدار غذای خود بیافزایید، در نتیجه، اگر پس از دو هفته، افزایش وزن شما متوقف شد، ??? کالری دیگر به میزان غذای روزانه خود بیافزایید. این کار را هر بار که دچار وقفه دو هفته ای شدید انجام دهید.

 

? و چند توصیه دیگر

?) از چربی ها دوری کنید! هرچند که هدفتان اضافه کردن وزن است، اما قرار نیست چاق و نا متناسب شوید. پس از چیپس و شیرینی، غذاهای آماده و سرخ کردنی ها دوری کنید. در عوض عادت کنید که از پروتئینهای کم چربی، سبزیجات و میوه استفاده کنید. اگر مشکل قند ندارید، مصرف کمپوتهای خانگی (بدون مواد نگهدارنده) ، شربت و آب میوه شیرین ، خامه و بستنی برای افزایش میزان کالری روزانه بلا مانع است.

?) آب بنوشید! شما باید حداقل روزی ?.? لیتر آب بنوشید، این مقدار آب زیادی است و برای تنظیم سوخت و ساز بدنتان و اضافه شدن وزن شما لازم است.

?) خواب را فراموش نکنید. این ساده ترین مرحله است که غالبا به آن کم توجهی میشود. حداقل خواب شب شما باید ? ساعت باشد.
 

پنج شنبه 28/11/1389 - 23:12
لطیفه و پیامک
روی هر سینه سری گریه کند وقت وداع / سر من وقت وداع گوشه ی دیوار گریست
پنج شنبه 28/11/1389 - 23:10
لطیفه و پیامک
فکر نکن توی دنیا تنهایی ! بلکه فکر کن یه تنها هست که تو براش یه دنیایی
پنج شنبه 28/11/1389 - 23:7
لطیفه و پیامک
خدایا در فراغ دوست بگیر از من دنیا را / اگر بی عشق او باشم نبینم صبح فردا را
پنج شنبه 28/11/1389 - 23:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته