• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2622
تعداد نظرات : 577
زمان آخرین مطلب : 5444روز قبل
رمضان
پیامبر اکرم میفرمایند : رمضان ماهی است که ابتدایش رحمت است میانه اش مغفرت و پایانش آزادی از آتش جهنم است.. حلول ماه مبارک رمضان بر همه مبارک و التماس دعا.
پنج شنبه 22/6/1386 - 19:6
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

برای توجه خواننده به ویژگی های فکری مکتب سوررآلیسم یا «فراواقع گرایی»، بهتر است نخست اشاره ای به مکتب ادبی (Dadaisme) شود که قبل از سوررآلیسم در اروپا متولد شد. این مکتب برای ستیز و دهن کجی به مکاتب دیگر رایج اروپایی، در اوایل قرن بیستم به وجود آمد و همانند اغلب مکاتب ادبی اروپا زادگاهش کشور فرانسه بود.
مکتب دادائیسم بر روی خرابه های جنگ جهانی دوم بنا شد و همچون کودکی ناقص الخلقه پس از یک عمر کوتاه هیاهویی برانگیخت و به زودی خاموش شد- این مکتب را باید عکس العملی متأثر از کشتارها، نابه سامانی ها و ویرانی های جنگ دانست که حاکی از روحیه نومیدانه و پر اضطراب و هرج و مرج بود و آن را باید طغیانی بر ضد هنر و اخلاق در روابط اجتماعی آن زمان دانست که می خواست انسان را از زیر بار عقل و منطق آزاد کند. پایه گذار این مکتب جوانی بود به نام تریستان تزارا (T.Tzara) و کسانی مانند آندره برتون (A.Berton)، لوئی آراگون (L.Aragon)، پل الوار (P.Elvard) و فیلیپ سوپو به این مکتب پیوستند.


در سال ۱۹۲۰ پیروان این مکتب، خود گفتند که مکتب «دادا» تخریب کننده ادبیات، اخلاق و جامعه است و بسیاری از بزرگان این مکتب مانند آندره برتون، لویی آراگون، پل الوار، فیلیپ سوپو، رویر دستو، بنژامین و چند تن دیگر، مکتب جدیدی را پایه ریزی کردند، که فراواقع گرایی یا سوررآلیسم نامیده شد.
این مکتب که دادائیسم، راه آن را هموار کرده بود، بر پایه فلسفه برکسون و نظریات فروید نباشد و پیروانش معتقد به هذیان و کشف و شهود و جست و جو در جهان رویا و ضمیر پنهان هستند و طریقه رسیدن به این هدف ها را، توسل به طنز و عرفان و رویا و جنون و نگارش خود به خود می دانند.
محصول کار آنان بر نامفهومی و هذیان و غرابت و ابهام و نفی ادبیات کلاسیک و سنتی قرار گرفت. مکتب سوررآلیسم در قلمرو شعر، نمایشنامه و رومان هم نفوذ کرد و آثاری پدید آورد. در فرهنگ معین زیر عنوان کلمه سوررآلیسم چنین آمده است: «سوررآلیسم [فرrealism-sur ، برتر از واقع] : شیوه ای است ادبی که در سال ۱۹۲۲ در فرانسه پیدا شد و مانند مکتب های دیگر دامنه نفوذ خود را به هنرهای دیگر هم کشاند.
این کلمه را نخستین بار گیوم آپولینر در شمیه یکی از نمایشنامه های خود به نام پستان های تیرزیاس Les Mamelles de Tiresids به کار برد (۱۹۱۶) ولی منظور وی از این لفظ مکتب جدیدی که اکنون به بحث در آن می پردازیم نبوده است. این مکتب با جنبش تازه ای که در قلمرو علم پیدا شد همگام و همصدا می شود و کوشش می کند جبر منطقی و قانون علیت را ویران کند، شکستن سدها و گشودن بندها به عبارت دیگر عصیان در برابر همه چیز محرک باطنی سوررآلیسم است.
سوررآلیسم خودکاری ذهنی است که می خواهد، با زبان یا قلم و وسیله دیگر جریان واقعی عمل تفکر را بیان کند. سوررآلیسم بیان و تثبیت تفکر دور از فرمان عقل است و رابطه ای با قوانین زیبا شناسی و اصول اخلاق ندارد و طرفداران این مکتب برای برانگیختن و بیرون کشیدن «واقعیت جامع» که در اعماق «ضمیر پنهان» آدمی مدفون شده است، چند وسیله عمل پیشنهاد می کند، که ساده ترین آن ها «نوشتن خود به خود» است، یعنی نویسنده، پس از آنکه خود را به رویا سپرد، هرچه به ذهنش رسید باید بی تأمل یادداشت کند. اولین جمله خود به خود می آید و به دنبال آن جملات دیگر – که با ذهن هوشیار رابطه ای ندارد – جاری می شود. منشأ این مکتب را بیش از هرجای دیگر در شعر جست و جو باید کرد، زیرا سوررآلیست ها می کوشند تا از راه شعر بر اذهان تسلط پیدا کنند.
نخستین ریشه های سوررآلسیم را در رمانتیسم می بینیم، سوررآلیسم زبان قرن بیستم و نابسامانی ها و آشفتگی های روزگار ما را بازگو می کند. از بازرسی عقل و منطق به دور است. پاداش هنر را خود هنر می داند و می گوید: سود هنر در آن است که بی سود باشد.
رویا را از قلمرو واقعیت برتر می داند و برای حل مسایل اساسی زندگی از آن کمک می گیرد. چون در عالم رویا همه چیز سهل و ساده می نماید و همه چیز طبیعی جلوه گر می شود، زیرا مشکل آشفته کننده «امکان» در آن مطرح نیست. اصول این مکتب عبارتند از:
۱) هزل
۲) رویا
۳) دیوانگی........»
(فر، معین، ج ۵، اعلام، ص ۸۲۰_۸۱۹) همانطور که در بالا اشاره شد، این مکتب از فرانسه آغاز گردید و به تدریچ به همه اروپا و آمریکا سرایت کرد. در سال ۱۹۲۴ فعالیت و آوازه سورآلیست ها به اوج قدرت خود رسید و در پاریس مجله ای به نام «انقلاب سوررآلیسم» به قلم «اندره برتون» منتشر شد، این مجله تا سال ۱۹۲۹ انتشار می یافت و عقاید سوررآلیست ها در آن مطرح می گردید، که از جمله گزارش هایی درباره «رویا» و نخستین نمونه های «نگارش خود به خود» بود، که خلاصه آن چنین است: نویسنده، پس از آنکه ذهن خود را در حال نیمه هوشیاری رویا مانندی قرار می دهد، اختیار اندیشه را به دست قلم می سپارد تا هر کجا که میلش باشد او را ببرد. بر این اساس، اندره برتون در «نخستین بیانیه سوررآلیسم» دستور زیر را به نویسندگان می دهد: «در نقطه ای بنشینید که کاملاً برای تمرکز افکارتان مساعد باشد، آنگاه کاغذ و قلم را به دست بگیرید.
خود را به حالت تأثیر پذیری در آورید درباره هنرهای خودتان و هنرهایی که دیگران دارند فکر نکنید و آن ها را به باد فراموشی بسپارید، پیش خود تکرار کنید که ادبیات یکی از راه های خطرناکی است که آدمی را به همه جا می کشاند، بی آنکه پیشاپیش موضوعی را در نظر داشته باشید، به سرعت شروع به نوشتن کنید، بدون درنگ با چنان شتابی بنویسید که فرصت بازخواندن آنچه را که نوشته اید، نداشته باشید. جمله اول به خودی خود می آید و به دنبال آن جملات دیگری که با ذهن هوشیار رابطه ای ندارند، بلکه در اعماق ضمیر پنهان در هم فشرده و مدفون شده اند و فقط انتظار لحظه ای را می کشند که در عالم خارج تجلی کنند.
پشت سر هم و به طور خودکار روی کاغذ خواهند آمد. معلوم است که در چنین نوشته ای احتیاج به نقطه گذاری نیست، حتی استعمال آن زیان آور است، زیرا موجب مانع در جریان فکری و درونی نویسنده می شود. اگر تصادفاً دچار اشکال و تردید شدید و کلمه ای به نظرتان مشکوک آمد، به دنبال آن کلمه یا حرف تصادفی مثلاً حرفI را پشت سر هم تکرار کنید. کلمه ای که باید به طور خودکار به دنبال آن بیاید عاقبت از راه سر می رسد و بدین طریق نثر یا شعر شما ادامه یا پایان می یابد.» (مکتب های ادبی، ج ۲، ص ۴۳۰) بالاترین وسیله ای در دست نویسنده سوررآلیسم است «رویا» است که آماده و مهیا در طبیعت وجود دارد.
رویا تظاهر و تجلی پنهان است که بهترین وسیله شناسایی موقت به کار می رود به شرط آنکه پس از بیداری آن را بتوان در ذهن زنده و مرور کرد. وسیله دیگری که می تواند دست مایه نویسنده سوررآلیسم باشد، امراض روانی است، به ویژه امراضی که هذیان ذهن بر می انگیزد و بدین طریق مطالب منطقی را که با اندیشه های جنون آمیز که از ذهن ناشی شده در هم می آمیزد و واقعیت جدیدی را خلق می کند. این وسیله ای است که خود طبیعت در اختیار نویسندگان سوررآلیسم گذاشته است.
سوررآلیسم در پایه و اساس با شیوه های زیبا شناسی تباین دارد، زیرا پژوهنده سوررآلیست چون عمیقاً در زندگی روانی اشخاص فرو می رود در آنجا همه چیز را مبهم و آشفته و نا مفهوم می بیند، بنابراین به نظر او ارزش ها و روابط میان امور مفهوم عادی خود را از دست می دهند از این رو نویسنده سوررآلیست روشی برای کاوش در اعماق مخفی و ضمیر پنهان خود ابداع می کند و آن را وسیله حقیقی شناخت می داند و در واقع این وسیله دیوار حایلی بین عقل و جنون است که می خواهد از آن بهره بگیرد.
به طور خلاصه باید گفت: سوررآلیسم عبارت است از بیان اندیشه ها و افکار نهانی آدمی بدون دخالت فرد و ملاحظات اخلاقی، هنری، ادبی و سیاسی یعنی اراده آزاد تخیلات بدون قید و بند، همانطور که به هنگام خواب و رویا برای انسان پیش می آید و مسلم است منبع این گونه احساسات جز ضمیر پنهان نمی تواند چیز دیگری باشد، یعنی همان چیزی که زیگموید فروید روانشناس معروف اعلام کرده بود و دانستیم که اساس این احساسات پنهانی بر رویا نهاده شده است.

 

 دکتر مهدی علمداری
پانویس ها:
۱_ درباره ادبیات و نقد ادبی، دکتر خسرو فرشیدورد، انتشارات امیرکبیر تهران، ۱۳۶۳.
۲_ فرهنگ فارسی، دکتر محمد معین، ج ۵، اعلام، انتشارات امیرکبیر تهران، ۱۳۵۶.
۳_ مکتب های ادبی، رضا سید حسینی، ج ۲، چاپ رشدیه، تهران، بهمن ماه ۱۳۳۶.
۴_ بر سمند سخن، دکتر نادر وزین پور، چاپ اول، انتشارات فروعی، تهران، مهرماه ۱۳۶۶ خورشیدی.
۵_ سرگذشت سوررآلیسم، گفتگو با آندره برتون، ترجمه عبدالله کوثری، نشر نی، چاپ دوم، تهران،۱۲۸۳. 

پنج شنبه 22/6/1386 - 19:4
موسيقي

مساله مکتب و سبک دارای معانی خاصی می باشند. ما تا زمانی می توانیم بگوئیم که سبک یا مکتب الف یا ب متفاوت است که این دو به لحاظ ساختار اصلی و پاره ای عوامل دیگر تفاوت های بنیانی با هم داشته باشند و اگر نه به تعداد هر نوازنده و خواننده سبک وجود دارد و در قدیم به آن لحن می گفتند اما مکتب، تعدادی از اجراهایی که به هم نزدیکند از نظر بنیانی را شامل می شود.

 

1. در موسیقی سازی ایران چند ردیف داریم؟

1) ردیف میرزا عبدالله

2) میرزا حسین قلی

که این دو معروفترین سبکها هستند سپس شاگردان آنها ردیف هایی را ترتیب داده اند و سبک هایی را مانند صبا و معروفی پدید آوردند و باز از شاگردان اینها سبک های دیگری پدید آمده اند و با نام خودشان این سبک ها معروف شده است و حتی این شاگردان از دو مکتب میرزا عبدالله و حسین قلی ممکن است که برداشت های مشترکی را ارایه ندهند ولی ریشه یک چیز است.

با تغییر زمان و تغییر اشکال سازها در سبک ها تفاوت ایجاد می شود. مثلا در سنتور مضراب بزرگ و سنگین و بدون نمد در موسیقی ارایه شده بوسیله سماعی بسیار تاثیر دارد و لحنی را ارایه می دهد که شاید کمی خشن به نظر برسد. اما آنها می گویند که با این نوع مضراب ما موسیقی را به صورت حماسی تر و بلورین می شنویم. هیچ واسطه ای بین مضراب و ساز وجود ندارد. پس بلاواسطه نوازنده احساس خود را با مضراب های لخت ارایه می دهد. در حالیکه در سبک پایور مضراب نمد دار می شود. و طرفداران این سبک می گویند که مضراب لخت خشونت دارد و به لحاظ تنالیته و طنین صدا با مضراب نمد دار بهتر می توان احساس موسیقی را بیان داشت.

بنابراین با تغییر کوچکی در ساختمان ساز احساس موسیقی متفاوت می شود. مثال دیگر بر روی ساز تار است که تا دوره قاجاریه کاسه ای صاف داشته است و آنرا روی سینه می گذاشتند و می گفتند صدای ساز به گوش نزدیک تر است و گویی صدای ساز از سینه بیرون می آید و ارتباط نوازنده با ساز بسیار نزدیک است و این یک سنت قدیمی است و در موسیقی مقامی آذربایجان هنوز تار را بر سینه می گذارند و در تصویر میرزا عبدالله می بینیم تار بر روی سینه است همچنین تارها دارای پنج سیم بوده اند و در این صد سال اخیر یک سیم ششم به آنها اضافه شده است مثلا در موسیقی مقامی خراسان چندین پرده به ساز اضافه شده است. یا در موسیقی مقامی تاجیکستان تنبورهای قدیمی دارای سه سیم بوده اند و حالا دارای چهار سیم هستند. پس مسلما احساس ما از شنیدن سازها با ساختمان متفاوت با هم فرق دارد. تارهای امروزی بر روی ران قرار می گیرند. پس شکل کاسه آن ها با فیزیک ساختار بدن ساخته شده و یک سیم اضافه حالتی دیگر به اجرای موسیقی داده است.

 
مکتب های موسیقی

 

2. مکتب های آوازی:

در حال حاضر به سه نوع مکتب تهران، اصفهان، تبریز گفته می شود. در حالیکه همه این ها از یک نوع ردیف اخذ شده اند ولی تفاوت های سبکی با هم دارند و چون اجرا کنندگان این ها اهل این سه منطقه بوده اند با نام این افراد مکتب ها را خوانده اند که نمی تواند خیلی درست باشد مثلا در سبک اقبال آذر برداشتی از ردیف آوازی هست و از موسیقی ایرانی که فرقی با طاهر زاده در مکتب اصفهان یا دوامی در مکتب تهران ندارد.

اقبال آذر چون ترک بوده بعضی واژه های ترکی را در آوازش آورده زیرا اغلب اینها تعزیه خوان بوده اند و ادوات آوازی را از تعزیه گرفته بودند و عبدالله خان دوامی همان چیزی را روایت می کند که طاهر زاده و دیگران. یعنی همه این ها به لحاظ اجرای تحریر ها، تک ها، ریزها، و اکسان های شعری و سکوت ها یک امر را می گویند.

پنج شنبه 22/6/1386 - 19:1
موبایل

در ویندوز XP Pro درحالت پیش فرض Packet Scheduler سیستم را به ۲۰ % از پهنای باند یك اتصال به اینترنت محدود می كند. یعنی اگر شما این تنظیمات را تغییر ندهید قادرید از ۲۰ درصد پهنای باند اتصالتان به اینترنت بهره ببرید.
برای اینكه بتوانید از ۱۰۰ درصد پهنای باندتان استفاده كنید و سرعت بالاتری را در اتصال به اینترنت تجربه نمایید، مراحل زیر را انجام دهید :

 


۱) Run را از منوی Start اجرا كنید.
۲) در Run عبارت gpedit.msc را تایپ كرده و OK را كلیك كنید.
۳) منتظر بمانید تا Group Policy اجرا شود.
۴) در بخش Local Computer Policy و زیر Computer Configuration گزینه Administrative Templates را گسترش دهید. ( با كلیك بر روی علامت + كار آن انجام دهید )
۵) در لیست باز شده گزینه Network را نیز گسترش دهید.
۶) حال در این لیست Qos Packet Scheduler را انتخاب كنید.
۷) به گزینه هایی كه در سمت راست ظاهر می شوند دقت كنید.
۸ ) بر روی Limit reservable bandwidth كلیك راست كرده و Properties را كلیك كنید.
۹) پس از اینكه پنجره Limit reservable bandwidth Properties باز شد در برگه Setting و در زیر Limit reservable bandwidth گزینه Enabled را انتخاب كنید.
۱۰) مشاهده می كنید كه با انتخاب آن در روبروی Bandwidth Limit مقدار پیش فرض آن یعنی ۲۰ درصد به نمایش در می آید.
۱۱) به جای عدد ۲۰ مقدار ۰ را تایپ كرده و OK را كلیك كنید.
۱۲) حال به Connection كه به وسیله آن به اینترنت وصل می شوید رفته و بر روی دكمه Properties كلیك كنید.
۱۳) به برگه Networking بروید و دقت كنید كه Packet Scheduler فعال باشد (تیك كنار آن مشاهده شود).
۱۴) این پنجره را OK كنید.
۱۵) كامپیوتر خود را Restart كنید.

 


این کار را می توانید با نرم افزارهای قدرتمند بهینه سازی ویندوز مثلTuneUp Utilities خیلی سریعتر و راحتر انجام دهید.

برای بازگشت به حالت پیش فرض هم می توانید مسیر فوق را دنبال کرده و بجای ۰ عدد ۲۰ را قرار دهید

پنج شنبه 22/6/1386 - 18:59
کامپیوتر و اینترنت

این هم یك نكته جالب كه خیلی ها به آن توجه نمی كنند . در واقع اگر یك زمانی در اثر بی توجهی ، شخصی ID مربوط به Email

 
چگونه شماره ID خود را از هكر پس بگیرید

شما را هك كرده و Password شما را عوض نمود ، در چنین

مواقعی از امكان Forgot Password استفاده كنید !
ضمنا این نكته را فراموش نكنید كه به هنگام Sign Up ، در اغلب سایتها ، مثل یاهو یا هات میل ، سوالاتی در زمینه تاریخ تولد ، كدپستی ، كشور ، سوال كوتاه و جواب كوتاه و یك آدرس Mail برای مواقع اضطراری از شما سوال می شود ! این سوالات بسیار مهم هستند .
لازم است این موارد را همیشه به خاطر داشته باشید و یا آنها را جایی یادداشت كنید ، كه اگر كسی شما را هك كرد ، بتوانید از این طریق پسورد خود را پس بگیرید و عوض كنید .
به هر حال برای انجام این كار در صفحه Email Login روی گزینه Password Lookup كلیك كنید . در این صفحه همان اطلاعات كلیدی كه در قسمت بالا گفته شد را باید وارد كنید ، اگر این اطلاعات را به خاطر دارید كه جای امید باقی است ، در غیر این صورت از ادامه كار صرفنظر كنید .
خوب حالا بعد از وارد كردن این اطلاعات ، سایت Email شما درست بودن آنها را چك می كند و در صورت درست بودن آنها ، شما به مرحله بعدی هدایت می شوید .
در این مرحله كه به منظور ایجاد امنیت بیشتر ایجاد شده است ، سایت Email از شما یك سوال كوتاه می پرسد و شما باید به آن پاسخ صحیح بدهید .
البته دقت كنید كه این پرسش و پاسخ را خودتان هنگام Sign Up تعیین كرده اید و باید آن را به خاطر داشته باشید . ( مثلا فیلم مورد علاقه شما كدام است ؟ كه شما باید در اینجا همان پاسخی را بدهید كه قبلاً و در هنگام راه اندازی صندوق پستی خود داده بودید .)
بعد از وارد كرد پاسخ كوتاه در صورت درست بودن آن ، شما قادرید به دو صورت موجود ، پسورد خود را مجدداً تصاحب كنید و آن را تغییر دهید .
۱) Display New Password كه به شما رمز عبور جدیدتان را نشان می هد .
۲) Email New Password كه رمز عبور جدید شما را به آدرس Email ای كه به هنگام Sign Up داده اید ، Mail می كند.

پنج شنبه 22/6/1386 - 18:58
کامپیوتر و اینترنت

توجه :با Fdisk همه اطلاعات شما پاک می شود!

نکته : ابتدا شما می بایست روش بوت کردن سیستم از طریق Floppy و یا CD-Rom را یاد بگیرید.

در هنگام روشن شدن سیستم دکمه DELETE (در بعضی کامپیوتر ها دکمه دیگر) را پائین نگه دارید تا وارد Setup شوید. دستگاه را به گونه ای تنظیم کنید که اولین وسیله بوت شدن CD-Rom باشد.یعنی وارد قسمت Bios features setup شده و اولین وسیله بوت شدن را CD قرار دهید.سپس روی گزینه Save &Exit setup کلیک کرده و از Setup خارج شوید. در اینجا سوالی مبنی بر (Save to cmos and exit (Y/N از شما پرسیده می شود. کلید Y را فشار دهید دهید تا سیستم دوباره Restart شود. بعد از Restart سیستم سه پیغام زیر ظاهر میشود:


CD-ROM Start up menu
1.Boot from hard disk
2.Boot from CD-ROM


سپس گزینه 2 را اتنخاب کرده تا سیستم از روی CDبوت شود. بعد از آن پیغام های زیر صادر می گردد:


Microsoft Widows98 Start up menu
1.Start Windows98 Setup from CD-Rom
2.Start Computer with CD-Rom supprt
3.Start computer without CD-rom Support
4.View the Help file


شما گزینه 2 را انتخاب کنید . پس از چند لحظه جلوی پرامپت درایو (مثلاF:\> )فرمان Fdisk را تایپ و کلید Enter رو بزنید. فورا پیغامی مبنی بر اینکه ظرفیت Hard شمااز 512 بیشتر است ظاهر می شود. کلید Y وسپسEnter رو فشار دهید.
سپس صفحه اصلی Fdisk ظاهر می شود.


Fdisk option
current fixed disk drive:1
choose 1 of the following:
1.creat dos partion or logical dos drive
2.set active partion
3.delet partion or logical dos drive
4.display partion information
Enter choice:…


این صفحه شامل گزینه هایی جهت انجام اعمال مختلف بر روی دیسک سخت می باشد.

چگونه fdisk کنیم
چگونه fdisk کنیم

 

توجه: در پارتیشن بندی و کار با Fdisk با سه اصطلاح بر خورد می کنید که عبارتند از Primery , Extended , logical برخورد می کنید که سیستم عامل از دوتای اولی استفاده می کند.
درایو C کامپیوتر همان Primery است و بقیه Extended هستند.
در Fdisk ابتدا Primery و بعد Extended ایجاد می کنیم. وبرای حذف پارتیشن ها برعکس ایجاد آنها عمل می کنیم.
توجه : ابتدا در صورت وجود پارتیشن آنها را پاک می کنیم.

خوب از این پنجره اصلی گزینه 3 رو انتخاب کنید .سپس پنجره ای ظاهر می شود که از آن گزینه:

 

3.Delet logical dos drive in the extended dos partion

 

را برمی گزینیم.
بعد از این کار صفحهای شامل پیغام های زیر ظاهر می شود:

 

WARNING!Data in deleted logical dos drive will be lost
What drive do you want to delete?


سپس شما نام آخرین درایو Hard خودتان را وارد کنید وenter را بزنید.سپس EnterVolume ظاهر می شود که شما یاید برچسب درایوتان را وارد کنید یا اگر بر چسبی ندارد Enter را بزنید. (اگه درایو شما برچسب داشته باشه مثلا به جای حرف D برچسب اون مثلا MyDriveظاهر میشه) سپس پیغام زیر ظاهر میشه: [Are you sure?(Y/N)?[Y برای تایید حرف Yرا بزنید و بعد Enter و به همین ترتیب همه درایوهای منطقی(Logical) را پاک کنید.بعد از پاک شدن همه درایوهای منطقی پیغام زیر ظاهر می شود. All logical drive deleted in the extended dos partion سپس چند بار دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید. (Fdiskoption) بعد دکمه 3 (Delet partion….) از صفحه بعدی ظاهر شده (Delet extended dos partion)را انتخاب کنید.بعد یک پیغام (Warning………) ظاهر می شود که باید شما کلید Yرا بزنید بعد Enter. سپس پیغام زیر ظاهر می شود: Exttended dos partion Deleted دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید . (Fdisk Option). بعد باز گزینه 3 بعد از صفحه باز شده گزینه 1 را وارد کنید. تا پارتیشن اولیه خذف شود . (Delet primery dos partion). سپس پیغام (Warning data in the deleted primery dos partion will be lost.
زیرپیغام : What primery partion do you want to delete?[1]
شما کلید Enter رو بزنین.پیغام زیر ظاهر میشه: Enter volume …?[]
در صورت وجود بر چسب آن را تایپ و Enter را بزنید در غیر این صورت Enter را بزنید.
پیغام (:Are you sure) که گزینه Yسپس کلید Enter را بزنید. پیغام زیر ظاهر می شود: Primery dos partion deleted دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید .حالا پارتیشن های شما حذف شده است.

برای ایجاد پارتیشن از صفحه اصلی گزینه 1 یعنی(1.Create dos partion or logical…..) را بزنید.

بعد از طی این مراحل صفحه ای با مشخصات زیر حاصل می شود :


Creat dos partion or logical dos drive
Current fixed disk drive:1
Choose 1 of the following:
1.creat primery dos partion
2.creat extended dos partion
3.creat logical dos drive in extended dos partion
Enter choice:


سپس کلید 1 راتایپ وenter را بزنید . مدتی صبر کنید تا 100% Completeو Verifying drive integrityتا 100%کامل شود. بعد از آن پیغام زیر ظاهر می شود :


Creat primery dos partion
Current fixed disk drive:1
Do you wish to use the maximum available………………
Press Esc to return to fdisk options


کادر بالا از شما می پرسد که آیا می خواهید تمام دیسک سخت پارتیشن اولیه(Primery)گردد؟شما دکمه N را تایپ کرده وسپس Enter را بزنید . سپس مدتی صبر کنید تا 100%کامل شود … بعد صفحه زیر ظاهر می شود:


Creat primery dos partion
Current fixed………..
Total disk space is ……..mbytes(1mb=……….)
Maximum space avalable for partion is…….
Enter partion size in mbytes or ……….
Press esc …………


صفحه بالا ظرفیت هارد شما را که برای این عمل در دسترس می باشد را اعلام می کند شما باید در این مرحله برای درایو Strart up تان مقداری را در مقیاس مگا بایت وارد کنید (البته درصد هم می - شود).

توصیه:
1.آنهای که هارد 20 دارند 3000 را بزنند
2.هارد 30 ،4000یا 4500
3.هارد 40 به بالا تا 80،6000 یا 5500
4.هاردهای 20 به پایین به نسبت 2500،2000،1500،1000
5…

بعد از وارد کردن مقدار Enter را زده تا پیغام زیر ظاهر شود : Primery dos partion created
سپس Esc را زده تا وارد صفحه اصلی Fdisk بشوید .
از صفحه اصلی گزینه ا(Creat dos ………or logical…..) و از صفحه بعدی گزینه 2 (Creat extended dos partion)را زده مدتی صبر کنید تا 100% کامل شود. سپس صفحه زیر ظاهر می شود:


Creat extended dos partion
Current fixed……….
Partion status type volume label mbytes…….
C:1 pri…
Total disk space is……….
Enter partion size in mbytes or per…………………….
No partion defind
Press esc……………


سپس کلید Enter را بزنید. تا پیغام (Extended……..)ظاهر شود.
حالا کلید Esc را بزنید تا سیستم به طور اتوماتیک وارد بخش ایجاد درایوهای منطقی شود. مدتی صبر کنید تا 100%تمام شود سپس از صفحه بعدی ظاهر شده عدد دلخواه خودتان به مگابایت را برای درایو D:وارد کنید.مدتی صبر کنید تا100%کامل شود . بعد از این مرحله (یا احیانا Restart system)ماجرا را برای درایو های منطقی دیگر از قبیل E تا Z ادامه بدهید تا جاییکه هارد شما تمام شود.


توصیه:

سعی کنید که حتی الامکان درایو هایتان کم باشد معمولا 4 درایو کافیست بعد از اینکه تمام هارد پارتیشن بندی شد پیغام :
All available disk space in the extended dos ……………………
ظاهر می شود.
حالا دکمه Esc را بزنید تا وارد صفحه اصلی بشوید. از صفحه اصلی گزینه 2(Set active partion )را انتخاب کنید. در صفحه بعدی ظاهر شده کلید 1 را زده و Enter کنید. با عمل فوق درایو C شما به عنوان درایو Start up بوده فعال می شود. سپس پیغام Partion 1 made active ظاهر می شود. بدین تر تیب پارتیشن بندی به اتمام میرسد .


نکته های قابل توجه :

1. ممکن است در بعضی از سیستم ها در حین عملیات های بالا Restart های متعددی انجام شود.
2. پس از عمل Fdisk حتما توسط دستور a:\format drive را برای همه درایوها انجام دهید تا به FAT 32 تبدیل شوند.
3. از Fdisk زیاد پرهیز کنید زیرا باعث خراب شدن هارد شما می شود.
4. زیاد عجله نکنید!

پنج شنبه 22/6/1386 - 18:57
کامپیوتر و اینترنت
 برای انتقال اطلاعات خود بین دو کامپوتر از چه روشی استفاده می کنید ؟
استفاده از کابل Cross برای ایجاد شبکه بین دو کامپیوتر
استفاده از کابل Cross برای ایجاد شبکه بین دو کامپیوتر

▪ اطلاعات رو روی CD رایت میکنید ؟
▪ از حافظه های Flash برای جابجایی استفاده می کنید ؟
▪ اگر حجم اطلاعات زیاد باشه چطور ؟

 

راحت ترین راه و البته پر هزینه ترین راه استفاده از شبکه است .

در شبکه با share کردن فایل یا فولدر مورد نظر روی کامپیوتر مبدا ، به راحتی می توانیم در کامپیوتر مقصد فایل یا فولدر مورد نظر را از روی سرور ( یا کامپیوتر مبدا ) برداریم .
استفاده از شبکه برای دو کامپوتر از لحاظ اقتصاذی اصلا به صرفه نیست . اما راهی وجود دارد که می توان به وسیله آن و تنها با استفاده از چند متر کابل ناقابل دو کامپوتر را با هم شبکه کرد . و آن استفاده از کابل Cross است . که در اینجا نحوه تهیه و استفاده از آن را توضیح می دهیم .

نحوه تهیه کابل Cross ( برای کابل CAT۵ ) :

راحت ترین راه ممکن این است که آنرا از یکی از فروشگاه های فروش قطعات شبکه تهیه کنید !
راه دیگر این است که خودتان آن را بسازید . که در ذیل طریقه ساخت آن به طور مختصر امده است :
پس از تهیه کابل شبکه به متراژ مورد نیاز و تهیه جک RJ۴۵ ( جک کابل شبکه ) ، دو سر کابل را لخت می کنیم . حالا باید رنگها را به ترتیب استاندارد درست کنیم . یک طرف کابل را به طور عادی و به ترتیب :

▪ چپ به راست :

نارنجی- سفید ، نارنجی ، سبز- سفید ، آبی ، آبی- سفید ، سبز ، قهوه ای- سفید ، قهوه ای .
و اما سمت دیگر ، اگر سمت دیگر کابل را هم مانند بالا درست کنیم ، کابل درست شده ، یک کابل شبکه معمولی می باشد . برای اینکه کابل ، کابل Cross شود ، سمت دیگر آنرا به ترتیب زیر درست می کنیم :

▪ چپ به راست :

سبز- سفید ، سبز ، نارنجی- سفید ، آبی ، آبی- سفید ، نارنجی ، قهوه ای- سفید ، قهوه ای .

ایجاد شبکه بین دو کامپیوتر
ایجاد شبکه بین دو کامپیوتر

یعنی به عبارتی پین ۱ را به پین ۳ ، و پین ۲ را به پین۶ و بلعکس متصل می کنیم .

 

و هر دو سر کابل را اصطلاحا سوکت میزنیم .
حالا یک کابل Cross در اختیار داریم .
کار سخت افزاری تمام شد .

 استفاده :

نحوه استفاده از کابل Cross ، هیچ تفاوتی با کابل معمولی ندارد . مانند کابل های معمولی دو سر کابل را به کارتهای شبکه دو کامپوتر وصل می کنیم .
وقتی کامپوتر ها روشن شد ، تمام شرایط برای ایجاد شبکه بین این دو فراهم است ، پس از شبکه کردن دو کامپوتر با هم ، به راحتی می توانیم از مزایای شبکه استفاده و اطلاعات خود را انتقال دهیم .
طریقه شبکه کردن چند کامپوتر به طور کامل در مقاله ای جداگانه توضیح داده خواهد شد .
لازم به ذکر است که این کار در شبکه های سیمی فقط برای دو کامپوتر قابل اجراست ، ولی در شبکه های بی سیم ( Wireless ) ، تا چهار کامپوتر را می توان با این روش شبکه کرد . که در شبکه های بی سیم به این روش add-hock گفته می شود .

 
چهارشنبه 21/6/1386 - 19:45
کامپیوتر و اینترنت

كامپیوتر‌های لپ‌تاپ همانند كاغذ و قلم جزیی از نشست‌های علمی و همایش‌های اقتصادی شده‌اند. امّا آداب و قواعد استفاده از لپ‌تاپ‌ها اغلب نادیده گرفته می‌شوند. بنابراین در این‌جا هفت توصیه‌ی تجربی را به شما ارایه می‌دهیم تا حضور لپ‌تاپ‌ها در نشست‌ها و همایش‌ها به جای آن‌كه آزار دهنده و مزاحم شركت‌كنندگان باشند، به برگزاری بهتر آن همایش‌ها كمك كنند...

آداب استفاده از لپ تاپ

آداب استفاده از لپ تاپ

۱) مطمئن شوید همراه داشتن لپ‌تاپ منعی ندارد.

بسیاری از افراد، بهره‌وری كامپیوترها در نشت‌های علمی را دست‌كم می‌گیرند، و این صرف نظر از آن است كه كامپیوتر‌ها بخشی از ارائه‌ی سخنرانی باشند یا وسیله‌ای برای ضبط مراسم. امّا گاهی لازم است كسانی را كه از لپ‌تاپ خود برای كار دیگری غیر از مباحث مربوط به همایش استفاده می‌كنند، منع نمایید.
در واقع برگزاری یك همایش علمی خوب در حالی كه لپ‌تاپ‌ها حاضرین را از هم جدا كرده، غیر ممكن می‌نماید. بنابراین بهتر است شركت‌‌كنندگان در چنین همایش‌هایی لپ‌تاپ‌های خود را به همراه نیاورند، مگر آن‌كه دلیل معقولی برای همراه آوردن آن داشته باشند. (البته، این غیر از آن مواردی است كه لازم است شركت كنندگان همایش حتماً لپ‌تاپ‌های خود را به همراه داشته باشند.)

۲) وظایف لپ‌تاپ را به دیگران محول كنید.

باز هم تكرار می‌كنیم كه لپ‌تاپ‌ها می‌توانند جزء لاینفك یك همایش علمی باشند. اگر لازم است كامپیوتری به برگزاری همایش كمك كند، بهتر است یك نفر را مأمور آن نمایید. اگر قرار است یادداشتی برداشته شود، همان یك نفر می‌تواند این كار را انجام داده، و سپس در پایان همایش آن‌ها را در اختیار سایر شركت كنندگان نیز قرار دهد.
به همین قیاس، اگر ارایه‌ی سخنرانی همراه با نمایش نمودار و عكس باشد، واقعاً هیچ لزومی ندارد كه از بیش از یك كامپیوتر استفاده كنید.
وقتی یك نفر را رسماً مأمور ضبط مراسم می‌كنید، همان یك نفر به این كار مشغول می‌شود و در نتیجه دیگران می‌توانند حواس خود را كاملاً معطوف به سخنرانی كنند. قانون نانوشته‌ای كه در این مورد وجود دارد می‌گوید:“ اگر لازم است رو در رو حرف بزنید، لپ‌تاپ‌ها را كنار بگذارید!”

۳) خود را آماده كنید تا توضیح دهید چرا با خودتان لپ‌تاپ آورده‌اید.

برگزاری یك همایش علمی خودمانی و نبودن منعی برای حضور لپ‌تاپ‌ها به این معنی نیست كه آداب چنین همایش‌هایی را زیر پا بگذارید. اگر كامپیوتر‌تان را به یك نشست ببرید، مؤدبانه‌تر آن است كه به مسؤول برگزاری آن نشست بگویید كه چرا كامپیوتر خود را همراه آورده‌اید. آیا كامپیوترتان را آورده‌اید كه مراسم را ضبط كند یا در هنگام ارایه‌ی سخنرانی به نمایش داده‌های آماری كمك نماید؟ اگر كسی صرفاً كامپیوتر لپ‌تاپ خود را همراه بیاورد، بدون آن‌كه منظور خاصی از آن داشته باشد، ممكن است فكر كنند عقده‌ای است و می‌خواهد فقط پُز بدهد.

آداب استفاده از لپ تاپ

آداب استفاده از لپ تاپ

۴) كمی ملاحظه داشته باشید!

صرف آن‌كه یك لپ‌تاپ جلوی خود گذاشته‌اید، الزاماً به این معنی نیست كه مدام باید از آن استفاده كنید. حتا اگر مشغول یادداشت برداری هم باشید، اما سرتان را هیچ وقت از كامپیوترتان بلند نكنید، هم به سخنران بی‌احترامی كرده‌اید و هم به كسانی كه در اطراف شما نشسته‌اند (لازم به گفتن نیست كه بعضی‌ها آن‌قدر سرشان را با لپ‌تاپ خود گرم می‌كنند كه مجبور می‌شوند در پایان مراسم از این و آن بپرسند كه چه گذشته است!)
در كارتان اعتدال داشته باشید. از كامپیوترتان استفاده كنید امّا به مباحث و سخنرانی هم توجه نمایید. شخصی كه در حال ایراد سخنرانی است، وقتی كسی را می‌بیند كه سرش پایین است و در حال زدن كلیدهاست، حالش گرفته می‌شود. وقتی چشم در چشم سخنران نمی‌اندازید، و فكرتان را مشغول لپ‌تاپ‌تان می‌كنید، خود به خود حواس‌تان پرت شده و سرنخ مطالب را از دست خواهید داد.

۵) سر و صدای لپ‌تاپ‌تان را در نیاورید.

یك نكته‌ی اخلاقی دیگر:
با كامپیوتر خود همان‌طور رفتار كنید كه با گوشی همراه خود در سالن سینما و یا تئاتر می‌كنید. اگر تصمیم دارید كه كامپیوتر خود را همراه ببرید، چند دقیقه از وقت خود را صرف از كارانداختن سرو صدا‌های آن بكنید؛ چرا كه ممكن است حواس دیگران را پرت كرده و موجب مزاحمت آن‌ها شود.

۶) روزه‌ی شك دار نگیرید!

دوستی نقل می‌كرد كه در یكی از همایش‌های برگزار‌شده در فرنگ، از همه‌ی شركت‌كنندگان خواستند كه لپ‌تاپ‌های خود را همراه نیاورند. به محض اعلام این درخواست، همه سر به شورش برداشتند! منظور این نیست كه به دوران گچ و تخته و چرتكه بازگردیم، بلكه منظورمان آن است كه بگوییم آیه از آسمان نازل نشده كه حتماً باید در همایش‌ها لپ‌تاپ‌مان را با خود ببریم. اگر فكر می‌كنید وجود لپ‌تاپ‌ها بیش از آن كه كمك‌كننده باشند، مانع می‌تراشند، بهتر است كلاً آن‌ها را از ورود به همایش منع كنید. یك بار امتحان كنید و ببینید آیا بهره‌وری و تأثیر آن همایش بیش‌تر می‌شود یا نه.

۷) بروید همایش‌تان را درست كنید!

اگر تشخیص دادید كه مشكلات همایش ناشی از لپ‌تاپ‌هاست- بی‌توجهی، بحث‌های نامربوط و امثالهم- ممكن است تقصیر خودِ این كامپیوتر‌ها نباشد. به جای آن، نگاهی به سازو كار همایشِ خود بیندازید. شاید معلوم شود كه استفاده‌ی غلط از لپ‌تاپ صرفاً ناشی از یك مشكل بزرگ‌تر است.
در بسیاری از همایش‌ها، یك سری مشكلات ساختاری وجود دارد- كه منجر به استفاده از لپ‌تاپ‌ها در آن‌ها می‌گردد. گاهی اوقات سازمان‌ها برحسب عادت و نه نیاز به برگزاری همایش‌های آن‌چنانی اقدام می‌كنند. اگر همایش خوب برنامه‌ریزی شده باشد و خوب هم برگزار گردد، احتمال آن‌كه شركت‌كنندگان‌اش بخواهند با یك دست چند هندوانه بردارند، خیلی بعید خواهد بود.

چهارشنبه 21/6/1386 - 19:44
دانستنی های علمی

كليد اعتماد به نفس اين است كه ابتدا  تصميم بگيريد چه مي خواهيد و سپس براي رسيدن به خواسته خود طوري عمل كنيد كه گويي امكان شكست وجود ندارد.

چهارشنبه 21/6/1386 - 19:19
دعا و زیارت

حضرت امير عليه‌السلام در خطبه‌اي راجع به اهميت معاشرت و نيکي با اقوام فرمودند:

 «انسان هيچ‌گاه از خويشان خود بي‌نياز نمي‌شود حتي اگر مال و اولاد فراوان داشته باشد».

چهارشنبه 21/6/1386 - 19:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته