• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1378
تعداد نظرات : 171
زمان آخرین مطلب : 3836روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با هشدار نسبت به روند رو به رشد انتقال ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم، گفت: انتقال HIV / ایدز از طریق روابط جنسی ناسالم از مرز 30 درصد عبور کرد.

eids5.jpg

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر محمدمهدی گویا در نشست خبری در آستانه روز جهانی ایدز ضمن اشاره به برنامه‌های کنترل HIV / ایدز در کشور، گفت: شعار امسال سازمان ملل به پیشگیری و کنترل ایدز در جوانان و نوجوانان اختصاص دارد. به این ترتیب لازم است اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی این گروه سنی را از پیامدهای ناشی از ابتلا به این عفونت مطلع کرد و روش‌های پیشگیری از ابتلا به این عفونت را آموزش داد.

 

وی گفت: بر اساس اطلاعات منتشر شده در دنیا، حدود دو میلیون نفر از 35 میلیون و 300 هزار مبتلا به عفونت HIV در دنیا را جوان‌های 10 تا 19 ساله تشکیل می‌دهند. بنابراین این قشر نیازمند توجه ویژه هستند چرا که این قشر احساساتی بوده، به سلامت خود کمتر توجه دارد و آگاهی‌هایش نسبت به رفتارهای پرخطر بسیار کم است. همچنین این گروه سنی درباره اینکه HIV / ایدز می‌تواند از طریق تماس جنسی انتقال یابد، آگاهی چندانی ندارد و در عین حال اگر به یک بیماری مزمن مبتلا باشد، کمتر به آن بها می‌دهد و از انگ و تبعیض ناشی از عفونت به شدت نگران است. به همین دلیل به سادگی تحت مراقبت و درمان قرار نمی‌گیرند. این مسئله سبب می‌شود که این گروه آسیب‌پذیرتر باشند.

 

گویا در عین حال ادامه داد: البته این گروه سنی به شدت آموزش‌پذیرند و تجربه نشان می‌دهد که این قشر می‌تواند آموزش به همسالان خود را بهتر از هر قشر دیگری هدایت کند.

 

وی بر لزوم تشخیص و درمان هر چه سریعتر درمان افراد در معرض خطر HIV / ایدز تاکید کرد و گفت: اگر این بیماری به موقع تشخیص داده شده و درمان آغاز شود، عمر این بیماران طولانی‌تر خواهد شد. بیمارانی وجود دارند که بیش از 20 سال است به این عفونت مبتلا هستند، اما به دلیل توجه به مقوله درمان، از زندگی طبیعی برخوردارند. توجه به درمان همچنین باعث می‌شود شانس انتقال بیماری به دیگران نیز کاهش یابد. بر این اساس تشخیص زودهنگام این بیماری یک اقدام پیشگیری محسوب می‌شود.

 

گویا همچنین به اهمیت پیشگیری از ابتلای کودکان به HIV / ایدز تاکید کرد و گفت: در این زمینه انتقال عفونت HIV از مادران به کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است و یکی از اولویت‌های برنامه مبارزه با ایدز در سراسر جهان محسوب می‌شود. به این ترتیب اگر مادر مبتلا در همان ابتدای بارداری متوجه بیماری خود شود و مراقبت‌ها و دارو درمانی و همچنین لحاظ اقدامات ویژه برای زایمان وی و خدمات ویژه برای وی و کودکش می‌توان میزان انتقال بیماری از مادر به کودک را به صصفر نزدیک کرد.

 

 

پروتکل پیشگیری از انتقال HIV از مادر به کودک تدوین شد

 

 

اجرای این برنامه در 10 دانشگاه علوم پزشکی کشور به زودی

 

 

گویا در این باره افزود: بر این اساس پروتکل برنامه پیشگیری از انتقال عفونت HIV از مادر به کودک تدوین شده و قرار است در سال جاری در 10 دانشگاه علوم پزشکی کشور به مرحله اجرا گذاشته شود و پس از حصول نتایج آن به سراسر کشور تعمیم یابد.

 

به گفته رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، آمار HIV / ایدز در کشور از مرز 27 هزار نفر گذشت. همچنین 69 درصد موارد ابتلا به این بیماری در کشور به اعتیاد تزریقی و استفاده از سرنگ و سوزن مشترک مربوط می‌شود.

 

وی نسبت به افزایش میزان ابتلا به عفونت HIV از طریق تماس جنسی به ویژه در سال گذشته هشدار داد و گفت: میزان انتقال این عفونت از طریق تماس جنسی از مرز 30 درصد عبور کرده است؛ به طوری که از 10 درصد پنج سال گذشته به 30 درصد کنونی رسیده است. این زنگ خطر جدی است که به شدت ما را تهدید می‌کند. بر این اساس این موضوع ما را بر آن داشته تا در این زمینه برنامه‌های خاص داشته باشیم.

 

گویا همچنین گفت: بر اساس مدل‌های ریاضی پیش‌بینی می‌شود که بیش از 90 هزار نفر در کشور HIV / ایدز داشته باشند.

 

وی همچنین گفت: بر اساس برنامه‌ استراتژیک کشوری، وظیفه سازمان‌های مختلف از جمله وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، سازمان بهزیستی، سازمان زندان‌ها و ... برای پیشگیری و کنترل ایدز تعریف شده است و اقدامات به صورت مشخص باید پیش رود.

 

 

هشدار درباره نحوه استفاده از کیت‌های تشخیص سریعHIV

 

 

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین به کیت‌های تشخیص سریع HIV اشاره کرد و گفت: این موضوع خیلی حساس است. افراد باید از این کیت‌ها در مراکز بهداشتی درمانی استفاده کنند چرا که ممکن است در غیر این صورت نتیجه‌ای عکس از استفاده این کیت‌ها به دست آورند. بنابراین این کیت‌ها باید تحت نظر پزشک آموزش دیده مورد استفاده قرار گیرد. البته نوع کیت‌ها هم از اهمیت زیادی برخوردار است. کیت‌هایی که در مراکز بهداشتی و درمانی وجود دارند، مورد تایید وزارت بهداشت. این در حالی است که ممکن است گاهی به صورت غیرقانونی، اینترنتی و ... عرضه شوند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:52
اطلاعات دارویی و پزشکی

رییس اداره کنترل ایدز و بیماری‌های آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به موارد ثبت HIV / ایدز در سال 91، خاطرنشان کرد: آمار نشان می‌دهد که حدود 33.2 درصد بیماری از طریق روابط جنسی غیرایمن منتقل شده است که از این میان 32.5 درصد مردان و 67.5 درصد را زنان تشکیل می‌دهند. بنابراین در یکی دو سال اخیر میزان ابتلای زنان از طریق روابط جنسی بیشتر شده است.

eids3-1.jpg

به گزارش خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر عباس صداقت در نشست خبری روز جهانی ایدز با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت پیشگیری و درمان HIV / ایدز در کشور گفت: ایران جزو معدود کشورهایی است که در این زمینه از آخرین دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری و درمان HIV / ایدز استفاده می‌کند. همچنین جزو معدود کشورهایی هستیم که تاکنون توانسته‌ایم تمام خدمات درمانی و دارویی مربوطه به صورت رایگان در اختیار مبتلایان به HIV / ایدز قرار دهیم.

 

وی گفت: حدود 13 نوع دارو در 10 شکل مختلف برای HIV وجود دارد که حدود دو تا سه قلم آنها در داخل کشور تولید می‌شود و مابقی وارداتی است.

 

صداقت در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره کمبود برخی اقلام دارویی بیماران مبتلا به HIV / ایدز، گفت: تا چند ماه گذشته به دنبال پیش‌بینی‌هایی که صورت گرفته بود، مشکلی از نظر دارو وجود نداشت. حدود سه چهار ماه است که به دلایل مسائل ارزی و برخی مسائل مربوط به تحریم‌ها، داروهای ضد ایدز هم مانند دیگر اقلام دارویی دچار مشکل شده است و تاکنون نتوانسته‌ایم بخشی از درخواست‌هایمان را در این زمینه دریافت کنیم. این موضوع را از طریق سازمان غذا و دارو به شدت پیگیریم و به زودی مشکلات داروهای ضد ایدز نیز مانند دیگر داروها برطرف خواهد شد.

 

وی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر آن که افراد در معرض خطر این بیماری چگونه می‌توانند برای تشخیص این بیماری اقدام کنند، گفت: افراد می‌توانند از طریق مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری به صورت حضوری یا تلفنی سئوالات خود را مطرح و خدمات را به صورت کاملا رایگان و محرمانه دریافت کنند. در هر دانشگاه علوم پزشکی حداقل یک مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری فعال است. شماره تلفن این مراکز به 118 شهرستان‌ها اعلام شده و افراد می‌توانند از این طریق با این مراکز ارتباط برقرار کنند. تمام خدمات آزمایش، مشاوره، مراقبت و درمان HIV / ایدز در این مراکز به صورت کاملا محرمانه و رایگان ارائه می‌شود.

 

صداقت همچنین گفت: از اول امسال کیت‌های تشخیص سریع HIV در اختیار معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار گرفته است و گروه‌های نیازمند با آزمایش HIV می‌توانند از طریق مراکز بهداشتی و درمانی از این کیت‌ها استفاده کنند.

 

وی همچنین با استناد به آخرین آمار ارائه شده درباره HIV / ایدز از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، گفت: تا اول مهرماه سال جاری 27 هزار و 41 مورد HIV / ایدز در کشور شناسایی شده‌اند. حدود 89 درصد مبتلایان را مردان و 11 درصد را زنان تشکیل می‌دهند. این آمار مربوط به آمار تجمعی از سال 65 تا اول مهرماه سال 92 است.

 

صداقت افزود: مواردی که فقط در سال 91 ثبت شده، نشان می‌دهد که حدود 33.2 درصد بیماری از طریق روابط جنسی غیرایمن منتقل شده است که از این میان 32.5 درصد مردان و 67.5 درصد را زنان تشکیل می‌دهند. بنابراین می‌توان گفت در یکی دو سال اخیر میزان ابتلای زنان از طریق روابط جنسی بیشتر شده است.

 

وی "انجام آزمایش HIV، تشخیص زودتر و درمان موثرتر" را شعار سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی ایدز امسال عنوان کرد و گفت: در صورت مراجعه به موقع فرد برای تشخیص و درمان HIV / ایدز و همچنین پایبندی به درمان، می‌تواند طول عمری برابر با دیگر افراد جامعه داشته باشد. همچنین چرخش ویروس در جامعه نیز کاهش می‌یابد.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:50
اطلاعات دارویی و پزشکی

رییس مرکز تحقیقات آسم، آلرژی و ایمنولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه جزو کشورهایی هستیم که به نسبت جمعیت نقش موثری در آلوده کردن جو زمین داریم و با بیشترین اسراف در زمینه مصرف انرژی روبرو هستیم که این مسئله خود شیوع آسم را گسترش خواهد داد، گفت: پیش‌بینی می‌شود در آینده آسم، COPD و سایر بیماری‌های تنفسی رو به افزایش بگذارد.

00130351.JPG

به گزارش خبرنگار سرویس «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر مصطفی معین در نهمین کنگره دو سالانه آسم‌، آلرژی و ایمنولوژی که از صبح امروز در مرکز طبی کودکان تهران آغاز به کار کرد، به بررسی وضعیت آسم و آلرژی در ایران و جهان پرداخت.

 

وی به نتایج یک تحقیق بین‌المللی در سال 2010 در زمینه آسم و آلرژی اشاره و اظهار کرد: میزان شیوع آسم در ایران در میان کودکان 7- 6 سال در برخی استان‌ها بین پنج تا 10 درصد و در تعدادی دیگر بین 10 تا 20 درصد گزارش شده است. بر این اساس شش تا 7.5 درصد کودکان مبتلا به آسم شدید بوده‌اند.

 

معین ادامه داد: در دنیا علی‌رغم اینکه شیوع علائم آسم ظرف 30 تا 40 سال گذشته رو به افزایش گذاشته است، اما در کشورهای پیشرفته و صنعتی دارای منحنی افقی بوده و علی‌رغم اینکه درصد ابتلا بالاست، اما جلوی رشد آن گرفته شده است. اما در کشورهای در حال توسعه که ایران نیز در ردیف آنها قرار می‌گیرد؛ با وجود آن که شیوع آسم پایین‌تر است اما سیر صعودی دارد.

 

رییس مرکز تحقیقات آسم، آلرژی و ایمنولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دسترسی به داروهای اساسی در ایران در سال 2010 بین 81 تا 95 درصد گزارش شده است که مربوط به زمان پیش از تحریم‌هاست، اظهار کرد: در حال حاضر وضع دسترسی به دارو نامطلوب‌تر از 3-2 سال گذشته است و عملا تعدادی از داروهای بیماران آسم و آلرژی از پوشش بیمه‌ای خارج شده و بیماران را با مشکلات جدی روبرو کرده است.

 

وی درباره میزان مرگ و میر ناشی از آسم در جهان نیز اظهار کرد: بیشترین مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه گزارش می‌شود. البته ایران طی 15-10 سال گذشته به دستاوردهای خوبی در زمینه کنترل آسم دست یافته است که تلاش انجمن آسم و آلرژی نیز برای شناساندن این بیماری به مردم در این خصوص بی‌تاثیر نبوده است.

 

رییس انجمن آسم و آلرژی ایران با بیان اینکه تا چندین سال گذشته آمار دقیقی در خصوص مرگ و میر ناشی از آسم در ایران نداشتیم، اظهار کرد: اما بر اساس آمارهای بین‌المللی میزان مرگ و میر ناشی از آسم 20 در هر 100 هزار مورد گزارش شده است که رقم بالایی است و به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره آینده آسم نیز توضیح داد: جزو کشورهایی هستیم که به نسبت جمعیت نقش موثری در آلوده کردن جو زمین داریم. با بیشترین اسراف در زمینه مصرف انرژی روبرو هستیم که این مسئله خود شیوع آسم را گسترش خواهد داد. همچنین شیوع آلرژی نیز با آغاز فصل گرده‌افشانی گسترش می‌یابد و علی‌رغم اینکه در گذشته شاهد بودیم آلرژی بینی از اسفند ماه به بعد مشاهده می‌شود، اما در حال حاضر از اواخر پاییز و آذرماه شاهد گسترش این نوع از آلرژی هستیم. پیش‌بینی می‌شود در آینده آسم، COPD و سایر بیماری‌های تنفسی رو به افزایش بگذارد.

 

رییس مرکز تحقیقات آسم، آلرژی و ایمنولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مقوله پیشگیری از بروز بیماری‌های تنفسی از جمله آسم، اظهار کرد: باید دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز در این زمینه مشارکت فعال‌تری داشته باشند. در همین زمینه انجمن آلرژی سعی کرده است با تشکیل شبکه همکاری ملی در زمینه کنترل آسم کمک کند.

 

معین به برخی چالش‌های پیش‌روی پیشگیری از بیماری‌های واگیردار از جمله بیماری‌های تنفسی اشاره کرد و گفت: تغییر رفتار و سبک زندگی اجتماعی، مدرنیته شدن، عدم وجود الگوهای موفق برای کنترل بیماری‌های واگیردار در جهان سوم، عدم وجود تحقیقات قوی و کارآمد، فقدان دانش علمی و بهره‌گیری از تجربه کشورهای دیگر و برون‌سازی آنها و ... از جمله چالش‌های پیش‌روی ما هستند که لازم است در قالب اجرای برنامه‌های ملی کنترل آسم که سال گذشته به تصویب وزارت بهداشت رسید، برطرف شوند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:49
شهدا و دفاع مقدس

بعد از مسافتی تانک‌ها متوقف شدند و سه خدمه تانک آمدند پهلوی ما سه نفر نشستند. ابتدا تجهیزات و نارنجک‌هایی را که همراه داشتیم باز کردند و آنچه که در جیبمان بود شامل وصیت‌نامه، برگ شناسایی و مقداری پول برداشتند و ما را مشغول کردند.

خبرگزاری فارس: وقتی سروان قوی هیکل قصد کشتن ما را کرد

گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس-  بامداد روز 10 اردیبهشت سال 61 فرا رسید، درحالی که اهداف عملیات بیت‌المقدس توسط فرماندهان برای نیروها توجیه شده بود و نیروهای رزمنده توسط پلی که بر روی رودخانه کارون نصب کرده بودند به آن طرف رودخانه انتقال یافته بودند، همگی در انتظار حرکت برای تهاجم به دشمن لحظه شماری می‌کردند.

تجهیزات کاملاً آماده بود. صدای سوز و ناله برادران که مشغول خواندن دعا بودند فضا را عطرآگین می‌کردند. اوضاع از نزدیک شدن موعد مقرر حکایت می‌کرد تا اینکه لحظه مورد انتظار فرارسید. برادران شروع به سوار شدن به پی‌ام‌پی کردند. با توجه به کمبود پی‌ام‌پی درون و برون آن پر شده بود.

ساعتی پیش از درگیری دیگر برادران با دشمن نگذشته بود که  ما هر لحظه به دشمن نزدیکتر می‌شدیم. هدف ما خرمشهر ـ اهواز بود. همچنان پیش می‌رفتیم و خود را به خدا سپرده بودیم. پس از مدتی پی‌ام‌پی‌ها حرکت کردند. هوا کم‌کم روشن می‌شد. ما هم برای اینکه نمازمان قضا نشود از توقف پی‌ام‌پی استفاده کرده پایین آمدیم و بدون آنکه قبله را بدانیم نماز را شروع کردیم و پی‌ام‌پی حرکت کرد و ما از ترس اینکه جا نمانیم، بقیه نماز را در حال حرکت خواندیم.

نزدیکی‌های جاده که رسیدیم پیاده شدیم. درحالی که هوا روشن شده بود، از اطراف به سوی ما آتش می‌شد. طولی نکشید که همگی قسمت وسیعی از دشت را پوشانده به سوی جاده یاد شده به راه افتادیم. 

چندی نگذشت که فاصله‌مان با نیروهای خودی که پشت سرمان بودند زیاد شد، به طوری که داشتیم آنها را گم می‌کردیم. فکر می‌کردیم پی‌ام‌پی می‌داند چه کار می‌کند. به هر حال دیری نگذشت که پی‌ام‌پی ایستاد.

در نزدیکی سنگرهای دشمن پیاده  شدیم، خدمه پی‌ام‌پی گفت اینها سنگرهای دشمن هستند و آنهایی که در حال رفت و آمد هستند عراقی هستند و شما هر کاری می‌توانید انجام دهید.

چند نفری به سنگرهایی که می‌دیدیم نزدیک شدیم، غافل از اینکه داریم در محاصره دشمن می‌افتیم. ابتدا به گودال‌هایی رسیدیم. با پرتاب نارنجک درون بعضی از آنها به جلو رفتیم تا به سنگرهای اصلی رسیدیم. چندتایی از آنها خالی بود، در بعضی از آنها کلمن‌های آب یخ وجود داشت، در بعضی سفره‌هایی برای صبحانه پهن شده بود.

هنوز چند قدم جلوتر نرفته بودیم که ناگهان یک عراقی در حال گفتن «دخیل خمینی انا مسلم» خود را اسیر کرد. به دنبالش چندتایی دیگر در آن اطراف اسیر ما شدند و ما هم که 5 یا 6 نفر بودیم ناگهان در کنار خود 5 یا 6 اسیر عراقی مشاهده کردیم. 

به پشت سرمان که برگشتیم دیدیم که حتی از پی‌ام‌پی‌ای که ما را تا آن نزدیکی‌ها آورده بود خبری نیست. تصمیم گرفتیم هرچه زودتر خود و اسرا را به عقب برسانیم، اما مگر می‌شد مسافتی را که با پی‌ام‌پی آمده بودیم و دقیقاً برایمان مشخص نبود به سرعت برگردیم؟

هنوز چند قدمی جلوتر نرفته بودیم که دیدیم از طرف مقابلمان چندین تانک به سویمان می‌آید. ما نیز که تانک‌ها برایمان نامشخص بود به جلو حرکت کردیم. نزدیک ماشین نفربر که رسیدیم تانک‌ها به ما نزدیک شدند که ناگهان صدای خدمه‌های تانک جلویی که با لهجه عربی حرف می‌زدند توجه‌مان را جلب کرد و به عراقی بودن تانک‌ها پی بردیم. 

از ما خواستند خودمان را معرفی کنیم، ما چون عربی بلد نبودیم خود را ایرانی معرفی کردیم، در حالی که تانک جلویی با تیربارش ما را هدف قرار داده بود.

وقتی گفتیم که سربازیم؛ چفیه‌ای را که داشتیم از گردنمان کشید و دست‌های سه نفری‌مان را از پشت بسته و ما را روی تانک برد. من در حالی که نارنجک‌ها را با تجهیزاتم بدون اسلحه همراه داشتم، درصدد استفاده از نارنجک‌ها که چهار عدد بود برآمدم.

بعد از مسافتی تانک‌ها متوقف شدند و سه خدمه تانک آمدند پهلوی ما سه نفر نشستند. ابتدا تجهیزات و نارنجک‌هایی را که همراه داشتیم باز کردند و آنچه را که در جیبمان بود شامل وصیت‌نامه، برگ شناسایی و مقداری پول برداشتند و با پرسیدن سؤالاتی از قبیل اینکه چطور اینجا آمده‌اید و نیروهایتان چقدر و کجا هستند؟ ما را مشغول کردند.

دوباره دست‌هایمان بسته شد. در این حال جیپی در کنار تانک ترمز کرد و دو نفر از آنها پیاده شدند که احتمالاً یکیشان سروان بود و فرماندهی تانک‌ها را برعهده داشت. آن دو به سوی ما آمدند و آن سروان که حالتی با کبر و نخوت و هیکلی درشت داشت بدون اعتنا به خدمه‌های تانک، با کلت قصد کشتن ما را کرد، اما پس از مدتی خود به خود منصرف شد و برگشت.

با حالی که داشتیم دقیقاً متوجه خدا بودیم و به چیزی جز ادای وظیفه و تکلیف نمی‌اندیشیدیم. همانطور که جلو می‌آمدیم خاکریزی نمایان می‌شد، فکر می‌کردیم خاکریز دشمن است که ناگهان با شلیک چند گلوله به سوی تانک‌ها متوجه شدیم خاکریز نیروی خودمان است.

خاکریز دشمن هم شروع به شلیک گلوله‌های توپ و تیربار کردند و دشمن آماده پاتک به سمت آن خاکریز شد. درگیری سختی شروع شد. پس از لحظاتی سر تیربارچی عراقی که روی تانک دیگری طرف راست ما قرار داشت از گردن جدا شد و پیکر بی‌سر او در حالی که در آتش می‌سوخت در آنجا جا ماند.

ما نیز از فرصت استفاده کرده و به سوی خاکریز شروع به دویدن کردیم و درحالی که انتظار همه چیز جز نیروهای خودی را داشتیم در زیر آتش نیروهای خودی و دشمن خود را به خاکریز که همان خرمشهر ـ اهواز بود رساندیم و به برادران خود که مشغول پدافند و درگیری در سمت راست جاده بودند رسیدیم.

* اکبر عابدینی

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:48
معرفی کتاب و بازی های آموزشی

خاطرات زنان مدافع شهرستان بانه استان کردستان به همت سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس کتاب می‌شود.

خبرگزاری فارس: خاطرات زنان مدافع «بانه» کتاب می‌شود

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس(باشگاه توانا)، سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در راستای ثبت خاطرات دوران دفاع مقدس اقدام به جمع‌آوری خاطرات زنان مدافع شهرستان «بانه» استان کردستان کرده است.

در این خصوص طی نشستی زنان فعال در عرصه‌های مبارزه و پشتیبانی شهرستان بانه که جمعی از آنها از اهالی بومی این منطقه هستند و جمعی دیگر از نقاط مختلف کشور در این شهر حضور پیدا کرده بودند، به بیان خاطرات خود از محاصره، فعالیت‌ها، برخورد با ضدانقلاب، فرایند آزادسازی، نقش فرماندهان و اتفاقاتی که در این شهر رخ داده بود، پرداختند.

جمع‌آوری این خاطرات ادامه دارد و در نهایت مجموعه خاطرات زنان مدافع شهرستان «بانه» به همت سازمان نشر آثار و ارزش‌های مشارکت زنان در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منتشر می‌شود.

به گزارش فارس، شهرستان «بانه» در شمال غرب استان کردستان واقع است؛ این شهر از شمال شرق با شهر سقز، از شمال غرب با شهر سردشت و در غرب با شهرهای استان سلیمانیه عراق از جمله «ماووت» همسایه است. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و ایجاد درگیری در استان کردستان توسط گروهک‌های ضدانقلاب، شهر بانه توسط یک گروه رزمی از ارتش و سپاه به فرماندهی شهید صیاد شیرازی در تاریخ 6 خرداد 59، از حضور ضد انقلاب پاکسازی شد.

این شهر در دوران دفاع مقدس نیز شاهد مقاومت مردمی بود؛ در 15 خرداد سال 1363، مردم بانه به همراه تعدادی از رزمندگان اسلام، بعد از برگزاری راهپیمایی به مناسبت سالگرد 15 خرداد سال 1342، در پارک شهر آن روز و «پارک 15 خرداد» امروز بانه، اجتماع کردند. مراسم به نیمه نرسیده بود که بمباران شروع شد. در پی این جنایت نزدیک به 590 نفر از شهروندان بانه و رزمندگان حاضر در راهپیمایی، شهید و حدود 400 نفر مجروح شدند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:47
معرفی کتاب و بازی های آموزشی

کتاب‌های خاطرات جاویدنشان «حاج‌احمد متوسلیان» و شهید «حاج محمدابراهیم همت» به زبان‌های فارسی، عربی و انگلیسی منتشر شد.

خبرگزاری فارس: انتشار کتاب خاطرات شهید همت و حاج‌احمد متوسلیان به ۳ زبان

به گزارش خبرنگار حماسه و مقاومت فارس(باشگاه توانا)، مجموعه کتاب‌های «بیست و هفت در 27» مجموعه کتاب‌های «بیست و هفت در 27» که در راستای معرفی 27 تن از فرماندهان لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) منتشر می‌شود، تاکنون در 6 جلد منتشر شده است.

نشر 27 بعثت دفتر نخست با عنوان «در هاله‌ای از غبار» زندگی بنیان‌گذار لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص)جاوید نشان حاج‌احمد متوسلیان و دفتر دوم «ماه همراه بچه‌هاست» زندگی فرمانده لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) شهید حاج محمدابراهیم همت با تألیف «گل‌علی بابایی» را در زبان‌های فارسی، عربی و  انگلیسی منتشر کرده است.

با توجه به اینکه اشخاص و برخی مناطق عملیاتی درج شده در این آثار برای مخاطبان عربی و انگلیسی زبان شناخته شده نیست، در حال حاضر «حسین بهزاد» به گویا سازی و درج این اطلاعات در پی‌نوشت صفحات این کتاب‌ها می‌پردازد و در چاپ جدید این پی‌نوشت‌ها درج خواهد شد.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:46
عقاید و احکام

از اکثر پسرانی که برای حرمت روابط با جنس مخالف دلیل می‌‌خواهند، می‌پرسم اگر پسری الان به تو بگوید خواهرت را راضی کردم با من دوست شود، اجازه می‌دهی؟ با عصبانیت می‌گوید: دهانش را خرد می‌کنم. بعد می‌گویم: آفرین، جوابت را خودت دادی!

خبرگزاری فارس: تعریف اسلام از نحوه رابطه دختر و پسر/ برخی از حکمت‌های حرمت روابط

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، یکی از آسیب‌هایی که مدت‌های طولانی است جامعه ما را درگیر کرده است، بحث دوستی‌های قبل از ازدواج یا به عبارتی دیگر دوست پسری و دختری است که میان نوجوانان دبیرستانی و جوانان دانشجویی دیده می‌شود، اینکه چرا این موضوع در جامعه قبح خود را از دست داده است، بحث‌های تفصیلی را می‌طلبد، حجت‌الاسلام ابوالفضل جعفری‌پور مسئول پاسخگویی مرکز تخصصی نماز در سلسله گفت‌وگو‌هایی به ریشه‌یابی این آسیب و راهکارهای درمان آن پرداخته است که بخش نخست آن در ادامه می‌آید:

* پدران و مادران در روز رستاخیز از شما چه می‌پرسند؟!

پدران و مادران گرامی بیاییم با پذیرش واقعیت‌های موجود در جامعه تصمیم بگیریم و با دید واقع بینانه نه مثبت‌گرا و نه منفی‌گرا به تحلیل مسائل موجود بپردازیم، با بستن چشم بر روی واقعیت‌ها کار حل نمی‌شود، پس اگر می‌دانم دخترم یا پسرم با یک نامحرم ارتباط دارد. دوستانه خواسته‌های او را بشنوم و درک کنم، بلوغ زودرس در اثر خوراک، رسانه، وسعت ارتباط با نامحرم یک امر بدیهی است، پس الان که دختر یا پسر من به ازدواج نیاز دارد، جهت جلوگیری از به گناه افتادن او بر من واجب است همانند خوراک، پوشاک و... به فکر تأمین نیازهای عاطفی او باشیم.

*اختیار و قدرتی که خداوند به دختران و پسران داده است

-در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبری است/و نه هر گبری به پیری می‌شود پرهیزکار

-لذت ازدواج زمانی است که قبل از آن پاکی را حفظ کرده باشید.

-از تجارب دیگران استفاده کنید، بندگی خداوند در جوانی ارزشمند است نه بعد از یک عمر گناه

-خداوندی که شهوت را به انسان بخشیده است، قدرت کنترل آن را نیز به انسان داده است، اینکه بعضی تا آخر عمر خود مجرد بوده‌اند و گناه نکرده‌اند دلیل بر چنین قدرتی در درون انسان است.

-تا زمانی که چشم، گوش، زبان، دست، پا و... خود را از چیزهایی که شهوت ما را تحریک می‌کند جدا نکنیم، نباید انتظار عفت داشته باشیم، وقتی چشم ببیند دل می‌خواهد، پس نبینیم تا نخواهیم!

*تعریف اسلام درباره رابطه دختر و پسر چیست؟

تعریف اسلام از رابطه دختر و پسر، رابطه اجتماعی سالم و رشد یافته است، رابطه‌ای فارغ از احساسات و تمایلات عاشقانه و جنسی، بلکه فقط به عنوان دو انسان عاقل و بالغ که در زندگی اجتماعی مجبور به ارتباط سالم و اخلاقی با محترم شمردن اصول، عقاید دینی، مذهبی و اخلاقی مورد قبول جامعه خودشان هستند.

*به چه علت رابطه دختر و پسر اشکال دارد؟

1-شهوت نعمت الهی است که در درون هر کسی وجود دارد و همین شهوت است که انسان را به سمت دوستی و میل به جنس مخالف -چه حلال و چه حرام- می‌کشاند، بنابراین حرف از رابطه بدون مسایل شهوانی افسانه‌ای بیش نیست!

2 - تاریخ نشان داده است که اکثراً در ابتدا به صورت کلیشه‌ای این جمله را تکرار می‌کنند (رابطه بدون شهوت)، ولی همان افراد بعد از مدت کوتاهی دست به روابط عمیق جنسی با جنس مخالف می‌زنند!

3- آن کسی که در این رابطه متحمل ضرر فراوان روحی و جسمی می‌شود دختر است نه پسر، پس از آنجایی که خالق دختر را کامل می‌شناسد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به او این رابطه را حرام کرده است؛ چون انسانی لطیف و احساسی است و زود تحت تأثیر ابراز علاقه قرار می‌گیرد.

*برخی از حکمت‌های حرمت روابط

-حفظ غیرت

از اکثر پسرانی که این سؤال را می‌پرسند، سؤال می‌کنم اگر پسری الان به تو بگوید: خواهرت را راضی کردم با من دوست شود، اجازه می‌دهی؟ با عصبانیت می‌گوید: دهانش را خرد می‌کنم، می‌گویم: آفرین! جوابت را خودت دادی، پس اولین دلیل حفظ غیرت و وجود مردانگی در جامعه است.

-حفظ حریم خانواده

اگر قرار باشد هر دختری با هر پسری دوست شود یا بر عکس که دیگر چیزی به نام خانواده وجود نخواهد داشت و یک جامعه هوس‌باز شکل خواهد گرفت، یک زن هم زمان با ده مرد دوست است و یک مرد هم زمان با ده زن دیگر!

-حفظ حلال‌زادگی

اگر روابط حلال نباشد که دیگر فرزند حلال‌زاده در جامعه اسلامی معنا نمی‌دهد، چون هیچ تضمینی نیست که این زن که ازدواج کرده خود را در معرض مرد نامحرم قرار ندهد.

-حفظ حیا و عفت

اگر دوستی بدون محرمیت شرعی واقع شد که دیگر واژه حیا و عفت برای زن تبدیل به یک افسانه می‌شود و دیگر حریمی برای زن و مرد در جامعه باقی نمی‌ماند.

-جلوگیری از تبعیض و ظلم

وقتی رابطه شرعی است، برای زن مهریه قرار داده می‌شود، دفترخانه نامش را در شناسنامه ثبت می‌کند، انسان متعهد به زندگی و تلاش برای نفقه همسر خود می‌شود، انسان فرزند را از خود می‌داند، ولی اگر شرع و قانون کنار رفت، زن مورد تجاوز بدون مهریه قرار می گیرد، از هیچ دادگاهی حق درخواست مهریه ندارد، هیچ نفقه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد، فرزندی که از زنا به دنیا می‌آورد وبال گردنش می‌شود.  

-حفظ آبرو

چه بسیار دخترانی که مورد تجاوز جنسی دوست خود قرار گرفتند و برای حفظ آبروی خویش شکایت نکردند و چون دیگر دختر نیستند ازدواج نمی‌کنند، چه بسیاری از آن‌ها که از زنا باردار شدند و به سبب شکست روحی و افسردگی شدید دست به خودکشی زدند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:44
مصاحبه و گفتگو

پیامبر اعظم(ص) فرمود: هر کسی که کارگزاری (وزیر، مدیر، استاندار، مسئول و ... ) را به کار گیرد، در حالی که می‌‌داند یک نفر دیگر بهتر از او می‌‌تواند باشد و عالم‌تر به کتاب خدا و سنت نبوی است، به خدا و پیامبر و مسلمانان خیانت کرده است.

خبرگزاری فارس: شرایط حاکم اسلامی/ احادیثی درباره حاکم و مسئولان

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، یکی از مباحث مهم و اساسی که در بحث حکومت اسلامی مطرح می‌‌شود بحث ولایت فقیه است. هر چند در این موضوع کارهای خوبی صورت گرفته اما همچنان بسیاری از احکام و مسائلی که به صورت مستقیم و غیر مستقیم به بحث ولایت فقیه مربوط می‌‌شود به خوبی روشن و تبیین نشده است.

به همین جهت، گروه آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، بر آن شد تا خلاصه متن سلسله دروس خارج ولایت فقیه را که توسط حجت‌‌الاسلام والمسلمین استاد احمد عابدی در حوزه علمیه قم تدریس می‌‌شود، تقدیم مخاطبان گرامی کند که متن جلسه هفدهم آن، از نظر می‌‌گذرد. 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

قبلا عرض کردیم که این بحث از شرایط حاکم همان بحثی است که به آن ولایت فقیه می‌گویند، در حاکم شرایطی لازم است که اولین آن فقیه بودن است بعد هم شرایط دیگری است که بعدا ذکر خواهد شد.

فعلا اولین شرط این است که آیا حاکم باید فقیه باشد یا نه؟ و مقصود هم همین فقه اصطلاحی است نه اینکه مقصود این باشد که عالم باشد و حسن تدبیر داشته باشد.

آیات و روایاتی دلالت می‌‌کنند بر اینکه فقاهت در حکومت شرط است.

اصلا این بحث نیازی به ادله نقلی ندارد، یعنی عقل هر کسی چنین قضاوتی می‌کند، در بعضی از روایات آمده است که اگر کسی تعدادی گوسفند دارد و اینها را می‌خواهد به چوپانی بسپارد اگر اینها دست چوپان باشد بعد ببیند که چوپان دیگری هست که می‌تواند این گوسفندها را بهتر اداره کند گوسفندان را از او می‌گیرد و به دیگری می‌سپارد. معنای این حدیث این است که این یک چیز عقلایی است و نیازی به دلیل شرعی ندارد. اما حالا به صورت نقلی چند مطلب را می‌‌خوانیم.

دلالت آیه قرآن کریم بر شرط حاکم اسلامی

اول آیه 35 سوره یونس: «قُلْ هَلْ مِنْ شُرَکائِکُمْ مَنْ یَهْدی إِلَى الْحَقِّ قُلِ اللَّهُ یَهْدی لِلْحَقِّ أَ فَمَنْ یَهْدی إِلَى الْحَقِّ أَحَقُّ أَنْ یُتَّبَعَ أَمَّنْ لا یَهِدِّی إِلاَّ أَنْ یُهْدى‏ فَما لَکُمْ کَیْفَ تَحْکُمُونَ»

بگو: آیا از شریکان شما کسی هست که به سوی حق هدایت کند؟ بگو: تنها خداست که به سوی حق هدایت می‌کند (هر موجودی را به سوی مقصد طبیعی هدایت تکوینی، و هر قابل ارشادی را به سوی هدف صالح خود هدایت تشریعی می‌کند) پس آیا کسی که به سوی حق هدایت می‌کند سزاوارتر است که از او پیروی شود یا آن کس که خودش را هم تا هدایت نکنند هدایت نمی‌یابد؟ شما را چیست؟ چگونه قضاوت می‌کنید؟!

این آیه شریفه دلالت می‌کند که بُت قابل تبعیت نیست بخاطر اینکه نه تنها خودش نمی‌تواند دعوت به حق کند بلکه دعوت به حق هم نمی‌شود و قابل هدایت نیست.

ارتباطش با بحث ما این است که این آیه شریفه می‌فرماید چگونه حکم می‌کنید؟ کسی که دعوت به حق می‌کند قابل تبعیت است یا کسی که دعوت به حق نمی‌کند؟  دعوت کردن به حق متوقف بر این است که اصلاً شخص بداند که حق چیست تا دعوت به حق بکند.

چند تا کتاب هست که در این کتاب‌ها درباره امیرالمومنین نقل شده است که در مقام مقایسه بین حضرت علی و ابوبکر و عمر و عثمان به این آیه استشهاد شده است، یعنی ائمه به این آیه استناد کرده‌اند که عالم مقدم است بر جاهل. آنها یا اصلا دعوت به حق نمی‌کنند یا اگر بخواهند دعوت به حق کنند اول باید یک نفر خودشان را راهنمایی کند و معلوم نیست که آن راهنمایی را یاد بگیرند یا نه. اما ائمه همه شان عالم بودند و احکام خدا را می‌دانستند و لذا نیازی نداشتند.

و اما روایات:

روایت اول

در کتاب ارشاد مفید صفحه 186 از سید الشهدا نقل کرده است که: «فلعمری ما الامام الا الحاکم بالکتاب القائم بالقسط الدائن بدین الحق الحابس نفسه علی ذات الله» لعمری یا به معنای به جان خودم سوگند است یا به معنای به دین خودم سوگند است. امام به معنی حاکم است. حاکم نیست مگر کسی که طبق کتاب و قرآن حکم کند و قیام به قسط داشته باشد. حکم به کتاب یعنی همان علم فقه اصطلاحی.

روایت دوم

حدیث دیگر، خطبه 183 نهج البلاغه است؛

ایها الناس ان احق الناس بهذا الامر، مرم سزاوارترین مردم به این ولایت و حکومت، اقواهم علیه، کسی که از همه قدرتش بیشتر باشد، و اعلمهم بامر الله فیه، کسی که از همه عالم تر باشد به حکم خدا درباره این امر و ولایت. فان شغب شاغبٌ استعتب فان ابا قتل. پس اگر کسی بخواهد فسادی به پا کند، شقب یکی از اصطلاحات منطق است در بحث مغالطه. اگر کسی بخواهد فسادی بپا کند اول کاری می‌کنند که این راضی بشود یعنی این را سرجایش می‌نشانند این هم با زور و شمشیر نیست، (کسی در مجلس پیامبر به پیامبر توهین کرد پیامبر به حضرت علی فرمود که زبان این را قطع کن، امیرالمومنین هم این را برد کناری و پولی بهش داد و او هم ساکت شد).

این حدیث که فرمود «ان احق الناس بهذا الامر»، سزاوارترین مردم به این کار. سزاوارترین به معنای این نیست که بقیه سزاوارند و این سزاوارتر است، این «احق» در اینجا یعنی کسی که باید حکومت داشته باشد و دیگری هم اصلاً حق ندارد.

قبلا این را اشاره کرده بودم که در بحث تقلید، تقلید باید از اعلم باشد اما در بحث ولایت اعلم بودن شرط نیست این حدیث می‌فرماید که اعلمهم بامر الله فیه، آن کسی که اعلم به امر خداست او باید حکومت کند.

از مجموع این روایاتی که می‌خوانم اینطوری می‌خواهم استفاده کنیم که اگر شرایط مساوی بود یعنی دو نفرند که از نظر شجاعت، سخاوت، حسن تدبیر مثل هم‌اند، اینجا آن کسی که اعلم است باید مقدم بشود. پس اعلم بودن یعنی در شرایط مساوی اعلم بودن شرط است اما اگر یک وقت اینطوری شد که یک نفر حسن تدبیر دارد و یک نفر دیگر حسن تدبیر ندارد آن کسی که حسن تدبیر را ندارد اعلم هم باشد اینجا معلوم نیست اعلم بودن مقدم باشد.

مثلا زمان میرزای شیرازی، آن زمان همه قبول داشتند اعلم میرزا حبیب الله رشتی است اما می‌گفتند که میرزای شیرازی اعلم نیست اما حسن تدبیر دارد این بزرگوار اعلم است اما حسن تدبیر ندارد و میرزای شیرازی را مقدم کردند.

پس اعلمیت شرط است در شرایط مساوی. اما اگر شرایط مساوی نبود شرایط دیگر را که بحث می‌کنیم معلوم می‌شود. موقعی که شرایط دیگر مساوی نیست آیا آن موقع اعلمیت ملاک هست یا نه؟ این حدیث هم فرمود اعلمیت ملاک هست ولی عرض کردم که در شرایط مساوی اعلم مقدم است.

اینکه اعلمیت مقدم است یک چیز فطری است و نیاز به دلیل شرعی هم ندارد مثلا دو تا پزشک که در خیابان ما هستند هر دو تا هم شلوغ و خلوت بودن مطب‌شان مساوی است، در این شرایط انسان اعلم را انتخاب می‌کند اما اگر یکی در خیابان خودماست و دیگری آن‌طرف شهر است یا هر دو در خیابان خودمان هستند ولی یکی شلوغ است و یکی خلوت است،  اینجا معلوم نیست انسان اعلم بودن را مقدم کند، آن آیه شریفه که می‌فرماید: «هل یستوی الذین یعلمون و الذین لا یعلمون انما یتذکر اولوا الالباب» هر کسی که عقل داشته باشد همیشه عالم را بر جاهل مقدم می‌کند یعنی یک امر فطری است.

روایت سوم

حدیث بعدی: وسائل الشیعه جلد 29، حدیث 36 از باب 10، از ابواب حدمرتد.

عن ابی عبدالله علیه السلام، من خرج یدعو الناس و فیه من هو اعلم منه، هر کسی قیام کند و مردم را دعوت به یک حکومت کند و در میان آن مردم کسی از این بهتر هم باشد، و هو ضالّ مبتدع، او گمراه است و بدعت گذار است، و من ادعی الامامه و لیس بإمام و هو کافر، هر کسی هم ادعای امامت کند و امام نباشد کافر است.

این حدیث هم معنی‌اش این بود که اعلمیت شرط است. شاید ده ها حدیث شبیه این حدیث وجود دارد که من فقط همین یکی را خواندم.

امام خمینی یک کتاب طهارت دارد که این بحث را مطرح کرده است و الان هم وهابی‌ها اینها را به ما خیلی اشکال می‌گیرند  گاهی ما  کسی را که می‌گوییم کافر، یعنی کافر غیر مسلمان، گاهی وقتی می‌گوییم کافر یعنی غیر شیعی، گاهی می‌گوییم کافر یعنی شیعه غیر عادل. و آن بحث کافر که می‌گوید کافر نجس است کافر در مقابل اسلام است نه کافر در مقابل ایمان. وهابی‌ها در کتابهای شیعه پیدا می‌کنند که مثلاً ما گفته‌ایم هر جا کسی ولایت را ندارد کافر است و لذا شیعه‌ها سنی‌ها را نجس می‌دانند. در حالی که اینطوری نیست. آن کافر در مقابل اسلام است و این کافر در مقابل ایمان است. و این کافری که در این حدیث هست در مقابل عدالت است.

روایت چهارم

حدیث بعدی: اختصاص شیخ مفید ص 251، عن رسول الله صلی الله علیه و آله إن الرئاسه لا تصلح إلا لأهلها، ریاست صلاحیت ندارد مگر بر اهلش، فمن دعا الناس الی نفسه و فیهم من هو أعلم منه، هر کس مردم را دعوت کند به خودش، یعنی بگوید من بشوم رئیس، در میان مردم کسی عالم‌تر از او باشد، لم ینظر الله الیه یوم القیامه، خداوند روز قیامت به او نگاه هم نخواهد کرد.

روایت پنجم

حدیث بعدی کتاب الامامه و السیاسه، ص 19. این کتاب شبیه تاریخ طبری است. و نویسنده آن، خیلی آدم متعصب و دشمن اهل بیت بوده است.

می‌گوید امیرالمومنین علیه‌السلام هنگامی که مردم می‌خواستند بروند با ابوبکر بیعت کنند خطبه‌ای خواندند و در این خطبه اینگونه خواندند: به خدای سوگند ای مهاجرین ما سزاوارترین مردم به این حکومت هستیم.

قبلا هم عرض کرده بودم که در مدینه همه مردم نرفتند با ابوبکر بیعت کنند. انصار تماماً طرفدار امیرالمومنین بودند و در مدینه که هم انصار و هم مهاجرین بودند، طبیعی بود که انصار از مهاجرین بیشتر بودند، انصار همه با حضرت علی بودند، مهاجرین دو دسته بودند که بعضی‌هایشان طرفدار حضرت علی بودند و بعضی‌ها هم طرفدار ابوبکر بودند. به همین جهت هم اینجا می‌فرماید: فوالله یا معشرالمهاجرین، لنحن احق الناس به، لانا اهل البیت و نحن احق بهذا الامرمنکم! ماکان فینا القارى لکتاب الله. الفقیه فى دین الله، تا موقعی که  در اهل بیت کسی که قاری قرآن باشد و فقیه در دین خدا باشد ما مقدمیم. (کلمه قاری به معنی این نیست که ما امروز می‌گوییم قاری قرآن، در قدیم قاری یعنی مفسر، مخصوصا در دو سه قرن اول هر چه قاری به کار رفته است یعنی مفسر) العالم بسنن رسول الله، کسی که عالم به سنت پیامبر است، المضطلع بامرالرعیه، آن کسی که امر رعیت را خوب می‌داند، المدافع عنهم الامور السیئه، امور پلید را از مردم دفع می‌کند، القاسم بینهم بالسویه، تا موقعی که مفسر و فقیه در میان اهل بین وجود دارد ما سزاوارتریم.

روایت ششم

حدیث بعدی: در کتاب الغدیر علامه امینی ج 8، ص 291، عن رسول الله صلی الله علیه و آله: مَنِ استَعمَلَ عامِلاً مِنَ المُسلِمینَ (این دیگر بحث حاکم نیست، بحث استاندار و فرماندار و شهردار و مدیر و وزیر و ... است)، هر کسی که عامل یا کارگزاری را به کار بگیرد، وَ هُوَ یعلَمُ اَنَّ فیهِم اَولَی بِذلِکَ مِنهُ، و می‌داند که یک نفر بهتر از او می‌تواند باشد، وَ اَعلَمُ بِکِتابِ اللهِ وَ سُنَّةِ نَبِیهِ، می‌داند که کس دیگر عالم‌تر است به کتاب خدا و سنت نبی. فَقَد خانَ اللهَ وَ رَسولَه وَ جَمیعَ المُسلِمینَ، خیانت کرده‌ به خدا و پیامبر و مسلمانان.

وقتی در کارگزاری این باشد به طریق اولی کسی که در راس کارگزاران است باید این شرط را داشته باشد.

روایت هفتم

حدیث آخر: کتاب تحف العقول ص 207: عن علی علیه‌السلام: مجاری‌ الامور و الاحکام‌ علی‌ ایدی‌ العلماء بالله، جریان کارها و احکام به دست عالمان به امر خداست، الامناء علی حلاله و حرامه، آنهایی که امین به حلال و حرام باشند، فانتم‌ المسلوبون‌ تلک‌ المنزلة‌، حضرت علی می‌فرماید شماها (خطاب به اصحاب پیامبر که نزد حضرت بودند) این کار دستتان نیست، یعنی شما عالم به امر خدا هستید اما جریان کارها دست شما نیست. وما سلبتم‌ ذلک‌ الاّ بتفرّقکم‌ این منزلت از شما سلب شده است، این را از شما نگرفتند، اولا بخاطر اینکه با هم اختلاف داشتید حکومت از دستتان رفت، عن‌ الحق ‌ّواختلافکم‌ فی‌ السّنة‌ بعد البیّنة‌ الواضحة‌، اختلاف داشتید در سنت رسول خدا. ولو صبرتم‌ علی‌ الاْذی، اگر دربرابر زندان و شکنجه صبر می‌کردید،‌ و تحمّلتم‌ المؤونة‌ فی‌ ذات‌ الله، سختی در راه خدا را تحمل می‌کردید، کانت‌ امور الله علیکم‌ تردّ وعنکم‌ تصدر والیکم‌ ترجع‌، اگر سختی را تحمل می‌کردید باز همان کارهای حکومت بر شما بود، و از شما صادر می‌شد، ولکنّکم‌ مکّنتم‌ الظلمة‌ من‌ منزلتکم‌، لکن شماها ظالمان را به جای خودتان نشاندید، واسلمتم‌ امور الله فی‌ ایدیهم‌، کاری که خدا به شما داده بود گذاشتید در دست آنها باشد، یعملون‌ بالشبهات‌ و یسیرون‌ فی‌ الشهوات‌، آنها هم به میل شهوانی خودشان عمل می‌کنند، سلّطهم‌ علی‌ ذلک،‌ آن طاغوتها را چه کسی به قدرت رساند؟ فرارکم‌ من‌ الموت، این که شما ترس از جان خود داشتید،‌ واعجابکم‌ بالحیاة، از دنیا خوشتان می‌آمد، التی‌ هی‌ مفارقتکم‌، به هر حال خواهید مرد، ولی از ترس جان قیام نکردید، فاسلمتم ‌الضعفاء فی‌ ایدیهم‌، نتیجه‌‌اش هم این شد که شما مردم را به دست طاغوتها سپردید. فمن‌ بین‌ مستعبد مقهور، وبین‌ مستضعف‌ علی‌ معیشة‌ مغلوب‌.

این حدیث دلالت می‌کند که امیرالمومنین به اصحاب پیامبر می‌فرماید که: حکومت مال شما بود و گناه اینکه آنها حاکم شدند هم گردن شماست.

قبل از انقلاب بودند آقایانی که در دیگ روغن زیتون، مجتهدی را گذاشتند و سوزاندند. اگر علما این کارها را می‌پذیرفتند که اینطوری کشته شوند حکومت دست طاغوتها نمی‌افتاد ولی اگر کسی از مرگ بترسد طاغوت حاکم می‌شود.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:42
بهداشت روانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به دروغگویی کودکان، پنهان کردن معایب، حفظ اعتماد به نفس و انتقام از والدین را دلایل این گروه سنی برای دروغ گفتن عنوان کرد.

خبرگزاری فارس: گدایی محبت از طریق دروغگویی در کودکان

مهناز استکی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، گفت: برخی کودکان برای پوشیدن معایب و حفظ اعتماد به نفس شان دروغ می گویند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: در بررسی عوامل موثر بر دروغ گویی کودکان و نوجوانان باید عامل سن و موقعیتی را که به این رفتار منجر شده است در نظر گرفت.

وی گفت: تفاوتهای فردی در ایجاد رفتار ناپسندی مانند دروغگویی مهم است که نباید آن را از نظر دور داشت.

استکی ادامه داد: گاهی نوجوانان برای نشان دادن خود و انتقام از والدین دروغ می گویند. در واقع این رفتار برای آزار والدینی است که رفتارشان با نوجوان موجب دروغگویی او شده است.

استکی گفت: کودکان نیز برای انتقام از بزرگترها دروغ می گویند. مثلاً برداشتن مداد همکلاسی و اظهار بی اطلاعی از آن با وجود عدم نیاز مالی دانش آموز، راهی برای اذیت کردن والدین است.کودک با این رفتار سعی می کند از والدین اش انتقام بگیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: گاهی کودک برای جلب نظر همکلاسی هایش از کیف والدینش پول برداشته و برای آنها مداد رنگی می خرد. این رفتار نوعی گدایی محبت است.

وی خاطر نشان ساخت: کودکان و نوجوانانی که مهارت ارتباطی مناسبی ندارند، برای حفظ اعتماد به نفس شان دست به این گونه رفتارها می‌زنند.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:40
بهداشت روانی

یک روانشناس با اشاره به ویژگی بدگمانی و سوء ذهن در مبتلایان به اختلال شخصیت پارانوئید(پارانویا)، احساس مالکیت را ویژگی مبتلایان به این اختلال عنوان کرد.

خبرگزاری فارس: بدگمانی و سوء‌ظن به همه، ویژگی افراد پارانوئید

 حجت اله فراهانی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: ویژگی افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانوئید(پارانویا)، بدگمانی است. این افراد، جامعه را آن قدر خطرناک می دانند که فکر می کنند همه درصدد آسیب رساندن به آن ها هستند.

فراهانی اظهار داشت: مبتلایان به اختلال شخصیت پارانوئید چنین می پندارند که همه می خواهند مچ آن ها را بگیرند و آنها را تحت نظر قرار داده اند.

وی افزود: این اختلال در مردان نسبت به زنان شایع تر است و با افزایش سن نیز بیشتر دیده می شود.

این متخصص بهداشت روانی ادامه داد: افراد مبتلا به اختلال شخصیت پارانویا، ضمن این که فکر می کنند دیگران در حال دسیسه ساختن برای آنها هستند،‌احساس مالکیت نسبت به چیزها و افراد دور و برشان می کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد پزشکی تهران: این اختلال را باید از نوع روانپریش آن متمایز کرد.

وی افزود: در نوع روانپریش پارانویا، توهم و هذیان نیز وجود دارد که در اختلال شخصیت پارانویا دیده نمی شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد پزشکی تهران تصریح کرد: مبتلایان به اختلال شخصیت پارانویا از بینش نسبی برخوردارند در حالی که مبتلایان به اختلال روانپریش پارانویا اصلاً بینش ندارند.

وی خاطر نشان ساخت: مبتلایان به اختلال شخصیت پارانویا رفتارشان را با نسبت دادن به صفاتی چون دقیق بودن در مناسبات رفتاری توجیه می کنند در حالی که علت رفتار آنها بدگمانی نسبت به جامعه است.

چهارشنبه 6/9/1392 - 15:39
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته