• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1180
تعداد نظرات : 794
زمان آخرین مطلب : 5356روز قبل
دانستنی های علمی
 

 

بسم الله الرحمن الرحیم


انالله و اناالیه راجعون
با دریغ و افسوس فراوان خبر یافتیم كه عالم ربانی، فقیه عالیقدر و عارف روشن ضمیر حضرت آیت‌الله آقای حاج شیخ محمد تقی بهجت (قدس الله نفسه الزكیه) دار فانی را وداع گفته و به جوار رحمت حق پیوستند. برای اینجانب و همه ارادتمندان آن مرد بزرگ این مصیبتی سنگین و ضایعه‌ای جبران ناپذیر است. ثلم فی الاسلام ثلمه لا یسدها شی.
آن بزرگوار كه از برجستگان مراجع تقلید معاصر به شمار می‌رفتند معلم بزرگ اخلاق و عرفان و سرچشمه فیوضات معنوی بی پایان نیز بودند. دل نورانی و مصفای آن پارسای پرهیزگار آینه روشن و صیقل یافته الهی و كلام معطر او راهنمای اندیشه و عمل رهجویان وصالحان بود. اینجانب تسلیت صمیمانه خود را به پیشگاه حضرت بقیه الله (ارواحنا فداه) تقدیم می‌دارم و به حضرات علمای اعلام و مراجع عظام و شاگردان و ارادتمندان و مستفیضان از نفس گرم و به ویژه به خاندان مكرم و آقازاده ارجمند ایشان تسلیت عرض می‌كنم و برای خود و دیگر داغداران از خداوند متعال درخواست تسلی و برای روح مطهر آن بزرگوار طلب رحمت و مغفرت می‌كنم.


والسلام علیه و رحمه الله
سید علی خامنه‌ای   
27 اردیبهشت 1388 
23 جمادی الاولی 1430

دوشنبه 28/2/1388 - 10:4
دانستنی های علمی

 

 


71. داستان شكستن بت‌ها توسط حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ در سوره «انبیاء آیه 57» آمده است.
72. كتاب حضرت عیسی ـ علیه السلام ـ انجیل نام دارد.
73. تورات كتاب حضرت موسی ـ علیه السلام ـ است.
74. صحف ابراهیم.
75. ساختن پرنده از گل، زنده كردن مرده‌ها، سخن گفتن در گهواره و شفا دادن بیماری‌های لاعلاج از معجزات حضرت عیسی ـ علیه السلام ـ است.
76. كتاب حضرت داوود ـ علیه السلام ـ .
77. حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ ، حضرت محمد ـ صلی الله علیه و اله و سلّم ـ حضرت نوح ـ علیه السلام ـ و... .
78. در بین پیامبران اولوالعزم تنها حضرت عیسی ـ علیه السلام ـ بود كه زن نداشت.
79. حضرت عیسی ـ علیه السلام ـ تاكنون زنده است.
80. حضرت ابراهیم ـ علیه السّلام ـ به «خلیل الله» معروف است .

دوشنبه 28/2/1388 - 10:1
فلسفه و عرفان

 

بهترین سخن ها آن است که مفید باشد؛ نه که بسیار. قل هوالله احد اگر چه اندک است به صورت؛ اما بر بقره اگر چه مطوّل است؛ رجحان دارد ـ از روی افادت ـ. نوح هزار سال دعوت کرد؛ چهل کس به او گرویدند. مصطفی (ص) را خود زمان دعوت پیداست که چه قدر بود؛ چندین اقالیم به وی ایمان آوردند و چندین اولیا و اوتاد از او پیدا شدند.
پس اعتبار بسیاری را و اندکی را نیست ؛ غرض افادت است ... سخن اندک و مفید همچنان است که چراغی افروخته، چراغی ناافروخته را بوسه داد و رفت. آن در حقّ او بس است و او به مقصود رسید.


(فیه ما فیه- مولانا)

دوشنبه 28/2/1388 - 9:54
دانستنی های علمی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 27/2/1388 - 21:35
دعا و زیارت

 

حضرت آیة الله العظمى آقاى حاج شیخ محمد تقى بهجت (ره) در اواخر سال 1334 (ه.ق) در شهر فومن واقع در استان «گیلان» به دنیا آمد و هنوز 16 ماه از عمرش نگذشته بود كه مادر را از دست داد.
تحصیلات ابتدایى حوزه را در مكتب خانه فومن به پایان رساند و پس از تحصیلات ادبیات عرب در سال 1348 ه ق هنگامى كه تقریبا 14 سال از عمر شریفش مى‌گذشت، براى تكمیل دروس حوزوى عازم (عراق) شد و حدود چهار سال دركربلا معلى اقامت كرد و علاوه بر تحصیل علوم رسمى از محضر استادان بزرگ آن سامان، از جمله مرحوم حاج شیخ ابوالقاسم خویى (غیر از آیت الله العظمى خویى معروف) بهره برد و در سال 1352 (ه.ق) براى ارائه تحصیل به «نجف اشرف» رهسپار شد و سطح عالى علوم و حوزه را در محضر آیات عظام از جمله حاج شیخ مرتضى طالقانى (ره) به پایان رساند و پس از درك محضر آیات عظام: حاج آقاى ضیاء عراقى و میرزاى نائیینى (رحمة‏الله) در حوزه درسى آیت الله حاج شیخ محمد حسین غروى اصفهانى وارد شد.
‌افزون بر این ایشان از محضر آیات عظام حاج سید ابوالحسن اصفهانى و حاج شیخ محمد كاظم شیرازى (رحمة‏الله) صاحب حاشیه بر مكاسب‌ و در حوزه علوم عقلى، كتاب (الاشارات والتنبیهات) و (اسفار) را نزد آیت الله سید حسین بادكوبه‏اى (ره) فرا گرفت و در زمان تلمذ به تدریس سطوح عالى پرداخت و در تالیف كتاب (سفینة‏البحار) با محدث كبیر حاج شیخ عباس قمى (ره) همكارى كرد و در زمینه تهذیب نفس در زادگاهش (فومن) از كودكى محضر عالم بزرگوار (سعیدى) و دركربلا از برخى علماى دیگر بهره برد، تا اینكه در نجف اشرف در سن 17 - 18 سالگى با آیت حق علامه قاضى (ره) آشنا شد و گمشده خویش را در وجود ایشان یافت و در سلك شاگردان اخلاقى ـ عرفانى ایشان درآمد و سرانجام در سال 1364 (ه.ق) موافق با 1324 (ه.ش) قلبى صیقل یافته از معنویت و سینه‌‏اى مالامال ازعشق به حضرت حق و با كوله بارى از علم و كمال به سرزمین خویش هجرت كرد و در زادگاهش تشكیل خانواده داد و در حالى كه آماده بازگشت به نجف اشرف بود، هنگام عبور موقت در قم در زمانى كه هنوز چند‌ ماه از مهاجرت آیت الله بروجردى (ره) به قم نگذشته بود، موقتا مقیم شد و خبر رحلت استادان بزرگ حوزه علمیه نجف را یكى پس از دیگرى مى‏شنود و در شهر مقدس قم رحلت اقامت مى‏افكند‌.
ایشان در قم از محضر آیات عظام‌ حجة‏الاسلام والمسلمین كوه كمره‏اى و آیت الله العظمى بروجردى به هم رسانیده و انگشت نما مى‌گردد.
معظم‌له پس از ورود به قم به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت و به ترتیب شاگردانى بسیار قیمت گماشت و هنوز نیز تدریس درس خارج ایشان ادامه دارد.
محل تدریس درس خارج ایشان ابتدا در حجرات مدارس و بعد در منزل شخصى خود و اكنون در مسجد فاطمیه واقع در گذرخان تشكیل مى‌گردد و محل اقامه نماز جماعت و مراجعات عمومى ایشان نیز همین مسجد است.
تالیفات ایشان یك دوره كامل اصول‌، حاشیه بر مكاسب شیخ انصارى (ره) و تكمیل آن تا آخر مباحث مربوط به مكاسب و متاجر، دوره كامل طهارت‌، دوره كامل كتاب صلاة‌، دوره كامل كتاب زكات‌، دوره كامل كتاب خمس و حج‌، حاشیه بر كتاب ذخیرة العباد مرحوم شیخ محمد حسین غروى‌، چند‌ مجله تقریبا یك دوره فقه فارسى، حاشیه بر مناسك شیخ انصارى (ره) و ... است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

يکشنبه 27/2/1388 - 18:39
اخبار

 

آیت‌الله العظمی بهجت مرجع تقلید شیعیان به ملكوت اعلی پیوست

خبرگزاری فارس: آیت‌الله العظمی بهجت یكی از مراجع تقلید جهان تشیع، امروز به علت عارضه قلبی در بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) شهر قم به ملكوت اعلی پیوست.

يکشنبه 27/2/1388 - 18:24
فلسفه و عرفان

 


 

یكى از دزدان معروف بود یك شب از دیوار خانه اى بالا  رفته  روى دیوار صدای مرد عابدی که صداى آرام  قرآن خواندنش فضا را عطر آگین کرده بود را می شنود :الم یاءن للذین آمنوا تَخشعقلوبهم لذكر اللّهآیا وقت آن نرسیده كه مدعیان ایمان قلبشان براى خدا نرم و آرامشود؟ یعنى تا كى قساوت قلب ، تا كى تجرى عصیان ، تا كى پشت به خدا كردن ؟ آیاوقت رو برگرداندن از گناه و رو كردن به سوى خدا نرسیده است

فضیل بن عیاض همین كه این آیه را شنید، انگار مخاطب شخص او است ،  گفت : خدایا چرا چرا وقتش رسیده از دیوار پایین آمد و دزدى ، شراب ، قمار، و ....راكنار گذاشت . و تاجایی که ممکن بود  اموال مردم را به خودشان  پس داد، حقوق الهى را ادا كرد و ..... تا بجایى كه بعدها یكى از بزرگان گردید، نه فقط مرد باتقوایى شد بلكه مربى و معلمى نمونه براى دیگران گردید.


(گفتارهاى معنوى ، صص 228 – 226)

يکشنبه 27/2/1388 - 12:34
دانستنی های علمی

 71. داستان «شكستن بت‌ها توسط حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ » در كدام سوره قرآن بیان شده است؟

 72. كتاب حضرت عیسی ـ علیه السلام ـ چه نام دارد؟


73. «تورات» كتاب كدام پیامبر است؟

 74. كتاب حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ چه بود؟

75. معجزه حضرت عیسی ـ علیه السلام ـ چه‌ بود؟

76. زبور كتاب كدام پیامبر است؟

77. پیامبرانی كه بیش از یك زن داشتند را نام ببرید؟

78. كدام پیامبر الوالعزم بود كه زن نداشت؟

79. عمر كدام پیامبر بیش از همه پیامبران است؟

 80. كدام پیامبر به «خلیل الله» معروف است؟

يکشنبه 27/2/1388 - 7:24
دانستنی های علمی

 

61. «حضرت یعقوب ـ علیه السلام ـ » دوازده پسر داشت.
62. پیامبرانی كه با همدیگر در یك زمان می‌زیستندعبارتند از: «ابراهیم ولوط، یوسف و یعقوب، موسی و خضر».
63. «حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ ».
64. «حضرت موسی ـ علیه السلام ـ » داماد حضرت شعیب ـ علیه السلام ـ بود.
65. «حضرت عیسی ـ علیه السلام ـ و یحیی ـ علیه السلام ـ » با همدیگر پسر خاله بودند.
66. «حضرت محمد ـ صلی الله علیه و اله و سلّم ـ هنگام هجرت از مكه به مدینه در غاری به نام «سبع» پنهان شد.
67. «حضرت داوود ـ علیه السلام ـ ».
68. پیامبر قوم ثمود «حضرت صالح ـ علیه السلام ـ » بود.
69. «حضرت ایوب ـ علیه السلام ـ » نمونه (صبر و بردباری) بود.
70. داستان حضرت موسی ـ علیه السلام ـ و فرعون بیشتر از دیگر داستان‌‌ها در قرآن كریم بیان شده است.

يکشنبه 27/2/1388 - 7:24
شعر و قطعات ادبی


میرفتم و خون دل براهم میریخت             دوزخ دوزخ شرر ز آهم میریخت


می‌آمدم از شوق تو بر گلشن کون          دامن دامن گل از گناهم میریخت


================================== 
از بار گنه شد تن مسکینم پست             یا رب چه شود اگر مرا گیری دست


گر در عملم آنچه ترا شاید نیست            اندر کرمت آنچه مرا باید هست


==================================


چون نیست زهرچه هست جزباد بدست     چون هست زهرچه نیست نقصان وشکست


انگار که هر چه هست در عالم نیست        پندار که هر چه نیست در عالم هست

يکشنبه 27/2/1388 - 6:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته