• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1994
تعداد نظرات : 294
زمان آخرین مطلب : 4591روز قبل
دانستنی های علمی

برخي ديگر از رويدادهاي 23 سپتامبر

  • 1471:   در اين روز در سال 1471 امپراتوري عثماني قلمرو خود را در غرب، به درياي آدرياتيك رساند و در آلباني به ايجاد استحكامات نظامي دست زد و به ترويج اسلام پرداخت.

  • 1889:   «والتر ليپمن» روزنامه نگار دنيا آمد و 85 سال عمر و 59 سال خبر و مقاله نوشت. وي در مقالات خود تعابير تازه بكار برد كه بعدا مصطلح و از واژه و عناوين عمومي شده اند از جمله عنوان «جنگ سرد». وي اين عنوان را به رقابت هاي تبليغاتي آمريكا و شوروي اطلاق كرد كه اينك مبارزه هاي رسانه اي هر گروه از كشور ها و يا دو كشور و يا دو موسسه را «جنگ سرد» يعني جنگي كه در آن خون ريخته نشود مي نامند.

  • 1928:   سال تحصيلي 1307 ـ 1308 ( 1928ـ 1929 ميلادي ) در اين روز در تهران در حالي آغاز شد كه اين شهر تنها 30 دبستان و 8 دبيرستان عمومي ( دولتي ) داشت.

  • 1932:   ايجاد كشور سعودي مركب از حجاز، نجد و مناطق ديگر که روز پيش از اين اعلام شده بود از روزي چون امروز، 23 سپتامبر درسال 1932 ، رسميت يافت . اين روز که در تقويم ها مندرج است رعايت مي شود.

  • 1939:   در اين روز در سال 1939 زيگموند فرويد روانشناس اتريشي درگذشت. وي هنگام مرگ 82 ساله بود. روانكاوي (Psychoanalysis) از اوست.
        

  • 1848:   جان كرتيس آمريكايي 23 سپتامبر سال 1848 اختراع خود سقز جويدني را به ثبت رساند. چون نخستين سقزي كه در اين مصرف شد ساخت كارخانه "آدامس" بود، در ايران عمدتا سقز را آدامس مي گويند.

  • 1973:   خوان پرون Peron كه دولت او در سپتامبر سال 1955 در يك كودتا در آرژانتين ساقط و خود وي به اروپا تبعيد شده بود، درست 18 سال بعد بارديگر رهبر آرژانتين شد. وي احساسات ناسيوناليستي داشت و حزب او هنوز از احزاب تراز اول آرژانتين است.

  • يکشنبه 1/7/1386 - 9:53
    دانستنی های علمی
    وقتي كه جهان داراي دو ابر قدرت هم زور باشد

    20 و 23 سپتامبر سال 1949 كابينه ترومن رئيس جمهوري وقت آمريكا در دو جلسه به اوضاع نظامي جهان پس از خارج شدن انحصار سلاح اتمي از دست آن كشور پرداختند. در اين جلسات "دين آچسن" وزير خارجه و ژنرال "عمر برادلي" رييس ستاد مشترك نيروهاي مسلح آمريكا با نگراني تمام جزئيات آزمايش اتمي شوروي را به اطلاع همكاران خود رسانيدند و قرار شد از سردبيران روزنامه ها و مديران خبر راديو تلويزيونها درخواست شود كه با توجه به مسئوليت اجتماعي خود موضوع را بزرگ نكنند كه در مردم آمريكا توليد ترس و وحشت كند و به غرور آنها نسبت به برتري وطنشان لطمه خورد! در اين جلسات، ژنرال عمر برادلي گفت كه درسايه ترسي از وقوع يك جنگ اتمي، هيچ يك از دو ابرقدرت از اين پس قادر نخواهد بود در هر نقطه اي و برضد هر كشوري و به هر منظوري نيروي نظامي بكار برد و به اراده خود زمان آغاز و تاريخ پايان اين جنگ را انتخاب كند، زيرا هر جنگ يكطرفه (منظور عدم توافق ابرقدرت ديگر با آن) ممكن است به درازا بكشد، منطقه اي شود و حتي به جنگ اتمي منجر شود. در پايان همين جلسات كابينه ترومن تصميم گرفت كه بمب افكنهاي دورپرواز ب -50 را جانشين ب -29 در اروپا كند تا در هر لحظه قادر به بمباران اتمي شوروي باشند! و به علاوه سعيش ود كه حتي الامكان از معارضه نظامي با شوروي اجتناب شود.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:52
    دانستنی های علمی
    قتل عام مبلغان دين مسيح و مسيحيان ژاپن

    23 سپتامبر سالروز قتل عام مسيحيان در ژاپن است. در اين روز در سال 1622 ميلادي بسياري از مبلغان مسيحي كه در اروپا اعزام شده بودند گردن زده شدند و يا وارونه آنها را به دار آويختند. آن دسته از ژاپني ها كه مسيحي شده بودند نيز به اسب بسته شدند و آنقدر روي زمين كشانده شدند كه جان دادند و از همين روز بود كه ژاپن ورود غربيها را به سرزمين خود ممنوع كرد و خود را كاملا از آنها جدا ساخت.
    "يوآاو رودريگز" سياح پرتغالي كه در آن روز ژاپن بود و در همان سال كتاب خاطرات خود را در "ماكائو" تاليف كرد در اين زمينه نوشته است: ژاپني ها صرفا به خاطر آيين بودا دست به قلع و قمع مسيحيان نزدند بلكه از آن مي ترسيدند كه بتدريج اروپائيان فرهنگ ملي آنان را تخريب كنند و مسيحيان ژاپني عامل نفوذ غرب در ژاپن شوند.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:52
    دانستنی های علمی
    مخترع آلماني « هواپيماي موشكي »

    مدل هواپيماي موشكي ايكس ـ 15

    مدل هواپيماي موشكي ايكس ـ 15

    يوگن سنگر Eugen Saenger مهندس راكت ساز آلماني و سازنده « هواپيماي موشكي ايكس 15» بيست و دوم سپتامبرسال 1905 متولد شد. وي طرح هواپيماي فضايي را دو دهه قبل از فرستادن نخستين ماهواره حامل انسان به فضا ارائه داده بود كه عبارت از هواپيمايي بود كه به صورت دو مرحله اي عمل مي كرد ؛ يك مرحله تا انتهاي جو زمين و مرحله ديگر ، از آن پس كه حالت موشك داشت و به همين صورت هم به جو زمين باز مي گشت. مهندس سنگر كه د ر اتريش به دنيا آمده بود برهمين پايه هواپيماي موشكي « ايكس ـ 15 » را ساخت. پس از جنگ جهاني دوم سالها مشاور فني فرانسه بود و دهم فوريه سال 1964 در 59 سالگي درگذشت

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:52
    بیماری ها
    درمانگر سرطان پروستات

    دكتر چارلز هوگينز Charles Huggins جراح كانادايي ـ آمريكايي كه راه درمان سرطان پروستات را يافت 22 سپتامبر سال 1901 در كانادا به دنيا آمد. وي با هورمون تراپي راه درمان سرطان پروستات را ارائه داد و به خاطر همين كشف برنده جايزه نوبل سال 1966 شد. وي در مراسم دريافت اين جايزه گفت كه سرطان پروستات كه يك بيماري مردانه است اگر زود تشخيص داده شود صد در صد درمان پذير است. دكتر هوگينز 96 سال عمر كرد.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:51
    دانستنی های علمی
    كشف سياره « نپتون »

    Johann Gohfried Galle

    23سپتامبر سال 1846 دانشمند آلماني « يوهان گفريد گال » سياره « نپتون » را كه دور ترين فاصله را دارد كشف كرد. نپتون كه سطح آن از انواع گار و بخار پوشانده شده هر 165 سال يك بار خورشيد را دور مي زند و داراي هشت قمر است. روزهاي نپتون 16 ساعت و نزديك به هفت دقيقه است. در سطح اين سياره لكه هاي بزرگ ديده مي شود .به احتمال زياد هسته آن و نيز قسمت زير پوسته گازي، جامد است.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:51
    دانستنی های علمی
    استراتژي صلح رومي

    اگوستوس

    امروز سالروز تولد "اگوستوس" است كه روز 23 سپتامبر سال 63 پيش از ميلاد به دنيا آمد. او در تاريخ به دو دليل شهرت يافته است : يكي اينكه براي نخستين بار عنوان رياست جمهوري روم را، امپراتور، گذارد ولي انتخابي بودن آن مقام را از سوي بزرگان، ژنرالها و سناتورهاي روم بر هم نزد و از آن پس به سزار اگوستوس معروف شد و دوم اينكه اصطلاح Pax Romana (صلح رومي) را باب كرد كه استراتژي تازه يي بود.
        به موجب اين سياست جنگ و تعرض هم البته اگر از جانب روم (آن زمان) باشد نوعي صلح است! همين استدلال و حرفي كه ابرقدرتهاي قرن بيستم و تنها ابرقدرت امروز مي زند.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:51
    دانستنی های علمی

    ولادت آيت الله خميني
    رهبرفقيد انقلاب اسلامي

    1 مهر 1281 - حضرت امام خميني(ره) رهبرفقيد انقلاب اسلامي و بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران چشم به جهان گشودند. حضرت امام درخانواده اي روحاني و اهل علم و تقوي درشهرخمين ولادت يافتند. حضرت امام مراتب علمي خود را يكي پس ازديگري نزد بزرگاني چون آيت الله حاج شيخ عبدالكريم حائري يزدي گذراندند و درجواني به درجه اجتهاد رسيدند. امام راحل افزون بردارابودن مقام فقاهت، درفلسفه، حكمت، هيئت عرفان دانش فراواني كسب كرده بودند. ايشان زمانيكه ازاستادان ممتازفيضيّه قم بودند به حكم وظيفه اسلامي و روحيه سازش ناپذيري خاص خود، نخستين گامها را برضدسياست محمدرضا پهلوي برداشتند. بدين ترتيب امام بزرگوار قدم درنهضتي گذاشتند كه سرانجام برپيروزي انقلاب اسلامي و تشكيل اولين حكومت اسلامي بعد از صدراسلام منتهي شد. گفتني است كه زندگي حضرت امام نمونه اي ازتقوي، زهد و نظم بود. همين نظم خاصي كه امام داشتند اين فرصت را براي ايشان فراهم كرد كه دركنار مسئوليتهاي سنگين ديني و سياسي موفق به تأليف و تدوين آثار بسيار ارزنده اي شوند. «كتابهاي كَشفُ الاَسرار، حكومت اسلامي، ديوان اشعار و تحريرُ الوَسيله» ازاين جمله آثاراست.))((در محفل دوستان به جز ياد تو نيست.
    در روز بيستم جمادي الثاني 1320 هجري قمري مطابق با 30 شهريور 1281 هجري شمسي (24 سپتامبر 1902 ميلادي) در شهرستان خمين از توابع استان مركزي ايران در خانواده اي اهل علم و هجرت و جهاد و در خانداني از سلاله زهراي اطهر سلام الله عليها، روح الله الموسوي الخميني پاي بر خاكدان طبيعت نهاد.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:50
    دانستنی های علمی
    هزار تومان دستمزد ماهانه ، شرط نايب السلطنه شدن ايران !!

    عضدالملک

    مجلس شورا اول مهرماه 1289 خورشيدي با اكثريت آراء ناصرالملك را كه مقيم لندن بود به عنوان نايب السلطنه ايران انتخاب كرد. ناصرالملك براي قبول اين مسئوليت، درخواست هر ماه ده هزار تومان حقوق كرده بود و گفته بود كه چون از سياست و اوضاع جهان آگاه است و سواد بيشتري دارد بايد دو برابر عضدالملك كه فاقد اين اطلاعات بود دريافت دارد و دولت اجبارا قبول كرد و ناصرالملك رهسپار تهران شد. عضدالملك نخستين نايب السلطنه سلطان احمد شاه كه ايلخان قاجار بود براثر بيماري درگذشته بود. نايب السلطنه تا رسيدن احمد شاه به سن قانوني وظايف سلطنت را انجام مي داد.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:49
    دانستنی های علمی
    هزينه سنگين شاه شدن از كيسه ميهن

    پتر اول

    23سپتامبر سال 1723 ميلادي طهماسب ميرزا پسر شاه سلطان حسين صفوي براي ارضاي حس خودخواهي، مقاوله نامه سن پترزبورگ را كه امضاي پتر اول تزار روسيه در زير آن بود امضاء كرد.طهماسب ميرزا كه هنگام محاصره اصفهان از سوي نيروهاي امير محمود قندهاري ازاين شهر فرار كرده بود قبلا به پتر اول كه در جريان ايجاد امپراتوري روسيه بود پيشنهاد داده بود كه اگر او را كمك كند كه به شاهي ايران برسد بر آنچه كه روسيه تاكنون از قلمرو ايران گرفته و يا در نظر دارد بگيرد از جمله مناطق شرقي قفقاز، گيلان و حتي مازندران صحه خواهد گذارد!!. با وجود اين، پتر به خود اجازه تصرف مازندران را نداد و به اشغال مناطقي از دربند قفقاز تا رشت قانع شد.
    طهماسب ميرزا كه عطش قدرت شعور او را مختل كرده بود بعدا به سلطان عثماني هم تعهد سپرد كه اگر او را به عنوان شاه به رسميت بشناسد غرب ايران را به او خواهد بخشيد. همين اشتباهات سبب شد كه نادر پس از سركوب ياغيان افغان، در مجلسي كه در هزار جريب اصفهان بر پا كرده بود طهماسب ميرزا را بر كنار و زنداني ساخت، عثماني ها را از ايران بيرون راند و روسها كه چنين ديدند، خود از قلمرو ايران خارج شدند.

    يکشنبه 1/7/1386 - 9:49
    مورد توجه ترین های هفته اخیر
    فعالترین ها در ماه گذشته
    (0)فعالان 24 ساعت گذشته