• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1994
تعداد نظرات : 294
زمان آخرین مطلب : 4595روز قبل
دعا و زیارت

ولادت امام حسن مجتبى (ع) نخستين فرزند حضرت فاطمه و حضرت على (عليهما السلام)

15 رمضان 2 - برخى از مورخان سال تولد آن حضرت را, سوم قمرى دانسته اند. امام حسن (ع) هفت سال با پيامبر (ص) و سى سال با پدر بزرگوارش زندگى كرد و دوران خاصه امامت او ده سال بود. روايت شده است كه: هيچكس از جهت منظر, اخلاق, پيكر, رويه و مجد و بزرگوارى به رسول اكرم (ص) شبيه تر از او نبود. مهمترين حادثه دوران امامت او, عواقب و پيامد ناگوار جنگ هاى صفين, جمل و نهروان بود كه پس از تصدى خلافت, دامن گير آن حضرت شد. امام حسن (ع) چند ماه پس از تصدى خلافت, آماده جنگ با معاويه شد اما بر اثر سستى و خيانت عده زيادى از فرماندهان, سران قبائل, سربازان و پيروانش, چاره اى جز صلح با معاويه نديد و لذا عليرغم ميل باطنى خود به صلح تحميلى معاويه بن ابى سفيان تن داد و حكومت را به وى واگذار نمود

پنج شنبه 5/7/1386 - 5:44
دانستنی های علمی

برخي ديگر از رويدادهاي 27 سپتامبر

  • 1908:   وبا در سن پترزبورگ همه گير شده و تا به امروز هفت هزار و ششصد تن را کشته بود . همه منتظر فر رسيدن فصل سرماي شديد روسيه و از کار افتادن ميکرب اين بيماري بودند.

  • 1821:   نيروهاي اسپانيا بر اثر فشار انقلابيون مسلح مكزيك شهر مكزيكوسيتي را تخليه كردند. مكزيك بيش از سه قرن متعلق به اسپانيا بود كه در اين روز به استقلال رسيد.

  • 1939:   لهستان شکست کامل خورد و تسليم نيروهاي آلمان و شوروي شد و استقلال و تماميت خود را از دست داد. جنگ لهستان 19روز طول کشيده بود.

  • 1962:   امام احمد امام زيديه يمن ترور شد.

  • 1990:   روابط سياسي ايران و انگلستان پس از 18 ماه از سر گرفته شد.

  • پنج شنبه 5/7/1386 - 5:43
    دانستنی های علمی
    بورس سقوط و آيزنهاور حمله قلبي كرد

    بورس نيويورك 27 سپتامبر 1955 دچار يك سقوط آزاد شد و آيزنهاور رييس جمهوري آمريكا پس از شنيدن اين خبر حمله قلبي كرد و به بيمارستان انتقال يافت. اين بورس از قرن 19 تا كنون چندبار دچار سقوط آزاد شده كه هر سقوط آن، يك ركود اقتصادي به دنبال داشته و بنابراين، دفعتا پايين آمدن بهاي سهام (به صورت سقوط آزاد) آمريكاييان را دچار ترس و تزلزل مي كند.

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:43
    دانستنی های علمی
    اشتباهات فيليپ دوم - پادشاهي ترتيب سوگواري بر مرگ خود را از قبل داده بود

    27 سپتامبر در سال 1598 سوگواري دو هفتگي مرگ فيليپ دوم شاه اسپانيا كه اين كشور را در صدر قدرتهاي زمان قرار داده بود، به پايان رسيد. جالب اينجاست كه خود وي اين سوگواري را قبلا اعلام كرده بود، زيرا مرگ او را در 71 سالگي و از زخم معده پيشگويي كرده بودند و او در اين سن بر اثر افراط در خوردن ادويه خوشبويي كه از مستعمرات شرق و غرب برايش برده بودند و نيز غم شكست نظامي از انگلستان به زخم معده دچار شده بود.
        فيليپ دستور داده بود كه همه مردم لباس سياه براي خود آماده كنند ، پرده سياه بدوزند و پس از مرگ او به مدت دو هفته، همه اسپانيا و ايتاليا و مستعمرات اسپانيا سياهپوش شوند، از جمله ديوار شهرها!.
         "مورخان " دوران حكومت 40 ساله فيليپ دوم را دوره برتري اسپانيا نوشته اند. اسپانيا در دوران حكومت او ثروتمندترين كشور جهان و از لحاظ نظامي قدرتمندترين بود. همه كارهاي او حتي ازدواجش سياسي بود. وي با ماري ملكه انگلستان ازدواج كرد تا اين كشور بر ضد او نباشد حال آن كه زن و شوهر در دو كشور با فاصله دور زندگي مي كردند و جز چند روزي با هم نبودند.
         با وجود اين، فيليپ دوم كه كشور فيليپين هنوز نام او را بر خود حفظ كرده است، مرتكب چند اشتباه و محاسبه غلط شد. يكي از آنها كوچك و حقير شمردن نيروي دريائي انگلستان و جنگ با اين كشور بود كه از پروتستانهاي هلند – تحت الحمايه اسپانيا – حمايت مي كرد. اين جنگ که در سال 1588 روي داد به برتري نظامي اسپانيا پايان داد. اشتباه ديگر او مصادره دارايي اسپانياييهاي مهاجر به امريكاي لاتين بود كه با شكنجه و آزار دادن بوميان صاحب طلا و نقره آنها شده بودند، وي با اين عمل كه در آغاز مورد حمايت اروپائيان قرار گرفت، دشمنان فراواني براي خود به وجود آورد. فيليپ دوم به جاي توسل به دادگاه با صدور فرماني نحت عنوان مجازات "شكنجه دادن ديگران " صاحب اموال آن جماعت شده بود و چون با مخالفت ضمني پاپ روبرو شد، اعلام كرد كه اين اموال در سايه امنيتي كه ارتش فراهم ساخته است، به دست آمده و بنابراين متعلق به بيت المال است.
        جنگ دريايي با عثماني كه منافع اسپانيا را به مخاطره نيفكنده بود، يكي ديگر از اشتباههاي وي به شمار مي آيد كه باعث تضعيف ناوگان اسپانيا شد.

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:42
    دانستنی های علمی
    وقتي كه امپراتور از پايتخت خود خسته مي شود

    27 سپتامبر سال 376 ميلادي، امپراتور وقت روم كه از توقعات مردم شهر رم و بي نظمي آنها به تنگ آمده بود و شهر داراي نفوسي بيش از حد شده بود، به گونه يي كه كار تغذيه آنها و رفع نيازمنديهايشان دشوار شده بود تصميم گرفت پايتخت را به ميلان منتقل كند.
        شهر رم پس از اضمحلال امپراتوري روم، پايتخت پاپها و از قرن 19 پايتخت ايتاليا شده است.

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:41
    دانستنی های علمی

    شکست حصر آبادان در عمليات ثامن الائمه

    به فرمان امام خميني(ره) رهبر فقيد جمهوري اسلامي ايران رزمندگان دلير اسلام با حمله اي هماهنگ و سريع موفق به شكست حلقه محاصره شهرآبادان شدند. آبادان مدتها در اشغال نيروهاي نظامي عراق بود و بواسطه وجود استكامات بسياردشمن، آزادسازي آن غيرممكن به نظرمي رسيد. شكسته شدن حصرآبادان نقطه عطفي درجنگ تحميلي عراق با نظام مقدس جمهوري اسلامي محسوب مي شد. گفتني است كه حضرت امام خميني(ره) دربخشي ازسخنانشان خطاب به فرماندهان ارتش و سپاه دراين خصوص فرمودند: «اينجانب اين پيروزي بزرگ را به تمام نيروهاي مسلح و به سربازان ارجمند و سپاهيان نيرومند تبريك مي گويم و اميداست اين سرافرازي ها كه براي اسلام و ميهن فراهم مي كنند منظور نظرمبارك ولي الله اعظم بقية‌الله ارواحنا له الفداء باشد و آخرين پيروزي را كه بيرون راندن نيروهاي متجاوز كافر ازسرزمينهاي ميهن مان است؛ ملت شريف بزودي مشاهده كند».))((آغاز عمليات بزرگ ثامن الائمه و شکست حصرآبادان (1360ش)به فرمان امام خميني (ره)، رزمندگان دلير اسلام، در عملياتي سريع و هماهنگ عليه مواضع ارتش اشغالگر عراق، موفق به شکستن حلقه محاصره شهر آبادان شدند. اين شهر از ابتداي جنگ تحميلي به مدت حدود يک سال، در محاصره نيروهاي نظامي عراق بود و به خاطر وجود استحکامات متعدد دشمن، شکست محاصره آن بسيار دشوار به نظر مي رسيد. اما زرمندگان اسلام در عمليات ثامن الائمه با رشادت، اين محاصره را شکستند و اولين پيروزي بزرگ خود را در جنگ به ثبت رساندند.عمليات بزرگ ثامن الائمه با رمز نوراني «نَصر من الله و فتح قريب » در جبهه جنوب شرق و شمال آبادان در شرق رود کارون در وسعت 150 کيلومتر مربع از 5 مهر 1360، با هدف شکست حصر آبادان و با همکاري ارتش و سپاه انجام شد. بدين ترتيب، اولين همکاري سپاه و ارتش در اين عمليات و در مقياس وسيع به منصه ظهور رسيد و تحقق يافت.
    نتايج عمليات بزرگ ثامن الائمه: تلفات نيروي دشمن: 1800 نفر اسير, 1500 تا 2000 نفر کشته و زخمي؛ ساير نتايج: آزاد سازي 150 کيلومتر مربع از خاک ميهن اسلامي شامل دو جاده استراتژيک اهواز ـ آبادان ـ ماهشهر ـ آبادان و خروج شهر آبادان از محاصره؛ تجهيزات و امکانات: تانک و نفربر: 90 دستگاه انهدامي و 160 دستگاه اغتنامي، خودرو: 100 دستگاه انهدامي و 150 دستگاه اغتنامي و ...... .))

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:41
    دانستنی های علمی

    تحويل لايحه قرارداد كنسرسيوم به مجلس شوراي ملي

    5 مهر 1333 - علي اميني لايحه قرارداد كنسرسيوم را براي تصويب تسليم مجلس شوراي ملي كرد. طرف قرارداد 5 شركت بزرگ امريكايي و نه شركت مستقل بودند كه جمعاً 40درصد شركت نفت فرانسه سهم داشتند. محل قرارداد نيزهمان ناحيه اي بود كه شركت سابق نفت ايران و انگليس حق استفاده ازآن را داشت يعني جزاير خليج فارس. مدت قرارداد نيز دراختيار كنسرسيوم بود و اگر تقاضاي تمديد مي كرد دولت ايران مجبور به قبول آن بودئ كه درحقيقت مدت قرارداد 40سال محسوب مي شد.

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:41
    دانستنی های علمی
    نبرد قادسيه

    مورخان اروپايي 27 سپتامبر سال 637 ميلادي و 5 سال پس از وفات پيامبر اسلام را روز نبرد قادسيه ميان سپاهيان ايران و اعراب مسلمان ذكر كرده اند كه اين نبرد به شكست نيروهاي ايران انجاميد و متعاقب آن، اعراب تيسفون را تصرف كردند و سپس به تعقيب يزدگرد سوم شاه وقت كه از تيسفون عقب نشيني كرده بود پرداختند و در دو جنگ ديگر، جلولا و نهاوند، نيز او را شكست و به خراسان فراري دادند كه در مرو ترور شد. اعراب سپس ايران را شهر به شهر به تصرف درآوردند. در پي سقوط تيسفون بود كه اعراب از جزيرةالعرب به بين النهرين (عراق) مهاجرت كردند و شهرهاي كوفه و بصره را ساختند. (شرح جنگ قادسيه در تاريخ طبري به تفصيل آمده است)

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:37
    دانستنی های علمی
    درد سر سازي يک شاهزاده ساساني براي ميهن!

    دولت ساسانيان ايران در اواخر دهه قرن سوم ميلادي دچار دردسر سازي يك شاهزاده جاه طلب به نام تيرداد پسر خسرو شده بود كه تاييد امپراتور وقت روم را براي پادشاهي خود بر ارمنستان به دست آورده بود. اين دشواري دو سال طول كشيد. شاه وقت براي دستگيري و محاكمه تيرداد به جرم خيانت به وطن، به ارمنستان نيرو فرستاد و تيرداد به رم فرار كرد و دولت روم را بر ضد وطن خود برانگيخت به گونه اي كه سناي روم در جلسه 27 سپتامبر سال 295 خود پيشنهاد جنگ با ايران را تصويب كرد. متعاقب ابلاغ اين مصوبه به دولت، امپراتور روم سپاهي به فرماندهي «گالريوس» به جنگ ايران فرستاد. اين سپاه در نزديكي فرات (نقطه مرزي امروز تركيه و سوريه) از ايران شكست خورد و گالريوس به رم فرار كرد و بعدا با سپاه ديگري به شرق بازگشت. سعي شده بود كه حركت اين سپاه كاملا مخفي بماند تا ايران نتواند به موقع مقابله كند و به همين سبب واحدهاي نظامي ايران مستقر در مرزهاي غربي امپراتوري غافلگير شدند و شكست خوردند.

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:37
    دانستنی های علمی

    درو کن بدی و کینه را از سینه دیگری با کندن آن از سینه خودت

    پنج شنبه 5/7/1386 - 5:34
    مورد توجه ترین های هفته اخیر
    فعالترین ها در ماه گذشته
    (0)فعالان 24 ساعت گذشته