• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1673
تعداد نظرات : 1253
زمان آخرین مطلب : 2605روز قبل
قرآن
آیا می دانید:دوری دراز مدت از فضاهای ایمانی، بستر و سبب ضعیف شدن ایمان است. خداوند متعال می فرماید:{أَلَمْ یَأْنِ لِلَّذِینَ آمَنُوا أَن تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلَا یَكُونُوا كَالَّذِینَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِن قَبْلُ فَطَالَ عَلَیْهِمُ الْأَمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِیرٌ مِّنْهُمْ فَاسِقُونَ}  (حدید: 16)«آیا برای مؤمنان وقت آن نرسیده است که دل هایشان به هنگام یاد خدا و آنچه از حق و حقیقت فرو فرستاده، بلرزد؟ و آیا هنگام آن نیست که مانند کسانی نباشند که قبلاً برایشان کتاب فرستاده شده و سپس زمان طولانی بر آنان سپری شده (و با دوری از دوران پیامبران) دل هایشان سخت شده است و بیشترشان فاسق گشته اند».
شنبه 5/1/1391 - 17:46
قرآن
خطوط سر انگشتاندانشمندان علم تشریح می گویند: خطوط سر انگشتان از چهار ماهگی در رحم شکل گرفته و هیچگاه تغییر نمی کند و هیچکس حتّی دو قلو ه دارای خطوط شبیه به هم نیستند.در ایات اول و دوم سوره قیامت، بعد از اینکه خداوند به قیامت و نفس سرزنش گر و وجدان بیدار و ملامتگر انسان قسم می خورد، می فرماید: «ایحسب الانسانُ أ َلَّن نجمع عظامه»؛ «ایا انسان می پندارد که هرگز استخوانهای او را جمع نخواهیم کرد؟»،«بَلی قادِرین عَلی أن نُسَوِّی بَنانَه»؛ «(جمع کردن استخوان انسان که کاری ندارد) بلکه ما (حتّی) قادریم انگشتان او را موزون و مرتب کنیم».آری جمع کردن استخوان ها که جای خود دارد، ما حتّی ظریف ترین اجزا بدن انسان را نیز به همان صورت دنیایی می سازیم. با آنکه اعضا و جوارح ظریف دیگری نیز در بدن انسان وجود دارد. مثل چشم، مژه، ابرو و… ولی خداوند به موردی اشاره می کند که از متمایز ترین نقاط اختلاف انسانهاست، یعنی انسانها با تمام اجزا مربوط به خود و با تمام اختلافات و تفاوتهایشان در محضر او حاضر می شوند و وقتی انگشتان انسان با همان شکل دنیوی جمع و ترکیب شوند که دارای جزیی ترین و ظریف ترین درجه اختلاف انسانهاست تکلیف دیگر اجزا و جوارح ایشان روشن است. منبع سایت تبیان زنجان
يکشنبه 28/12/1390 - 18:6
شعر و قطعات ادبی

سرودن شاهنامه
شاهنامه پر آوازه‌ترین سروده فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن فارسی می‌باشد. فردوسی برای سرودن آن نزدیک به پانزده سال -بر پایه شاهنامهٔ ابومنصوری- تلاش نمود ، و سر انجام آن را در سال ۳۷۲ خورشیدی به پایان رساند. فردوسی از آنجا که به گفت خودش «هیچ پادشاهی سزاواری پیشکش شدن شاهنامه را نیافته بود («ندیدم کسی کش سزاوار بود»)»، برای چندی آن را پنهان نگه داشت و در این زمان بخش‌های دیگری نیز به شاهنامه افزود.پس از گذشت ده سال (نزدیک به سال ۳۸۲ هجری شمسی در سن شست و پنج سالگی) فردوسی که تهی دست شده بود و فرزندش را نیز از دست داده بود، بر آن شد که شاهنامه را به«سلطان محمود» پیشکش کند. ازاین رو ویرایش نوینی از شاهنامه را آغاز کرد و بخش‌هایی از شاهنامه را که در ستایش پیشینه کهن و شاهان باستانی ایران بودند ، را با سروده‌هایی در رسای «سلطان محمود» و نزدیکانش جای‌گزین کرد. ویرایش دوم در سال ۳۸۸ هجری شمسی پایان یافت (به باور تقی‌زاده در سال ۳۸۹) که نزدیک به پنجاه هزار تا شست هزار بیت داشت. فردوسی آن را در شش یا هفت نسک برای سلطان محمود فرستاد.به گفته خود فردوسی«سلطان محمود» به شاهنامه نگاه نکرد و پاداشی هم برای وی نفرستاد. از این رویداد تا پایان زندگانی، فردوسی بخش‌های دیگری نیز به شاهنامه افزود که بیشتر به پشیمانی و به امید بخشش بودن برخی از نزدیکان «سلطان محمود» مانند «سالار شاه» پرداخته‌است. در روزهای پایانی زندگی فردوسی از سن خود دو بار یاد کرده در «کنون عمر نزدیک هشتاد شد/امیدم به یک باره بر باد شد»و «کنون سالم آمد به هفتاد و شش/غنوده همه چشم میشار فش» خود را هشتادساله و بار دیگر هفتاد وشش ساله خوانده‌است.

پنج شنبه 18/12/1390 - 18:4
دانستنی های علمی

انسان موجودی انتخابگـراست . وعقل او فرمان می دهد كه در زندگی از این نعمت خدا داد استفاده كنـد .انتخاب نا صحیح وعجولانـه آنچنان آثار مخربی در بر داشته :كه تا دهها نســل بعدآثار سوء آن هویداست.حضـور در انتخـابات ها بیانگر پای بند بودن به آرمان های را تداعی می كند. منصور مقدم

جمعه 12/12/1390 - 11:50
دانستنی های علمی
اولین شهر قربانی سلاح‏های شیمیایی  پس از جنگ جهانی اول، وسیع ‏ترین حملات شیمیایی در طول جنگ هشت ساله عراق علیه ایران روی داد. عوامل شیمیایی که با وسایل و اشکال گوناگون از جمله بمب، موشک، راکت، توپخانه، مین و... مورد استفاده قرار می‏گیرند، جهت ناتوان کردن یا از پای درآوردن نیروهای نظامی در جنگ‏ها به کار می‏رود. اما رژیم بعثی عراق از این سلاح‏ها به طور گسترده در مناطق مسکونی کشورمان استفاده کرد. عراق که در پی تهاجم خود به سرزمین مقدس جمهوری اسلامی ایران شکست ‏هایی را در برخی مناطق کشورمان متحمل شده بود، از رویارویی با رزمندگان اسلام در مناطق نبرد ناتوان بود، برای جبران ناکامی خود اقدام به استفاده از سلاح‏های شیمیایی نمود، به طوری که اولین استفاده ثبت شده 23 دی ماه 1359، در منطقه بین «هلاله» و «نی خزر» در پنجاه کیلومتری غرب ایلام، اعلام گردیده است
سه شنبه 9/12/1390 - 16:55
تبریک و تسلیت

 بیست دوم بهمن را گرامی می داریم و به روان شهدای اسلام صلوات می فرستیم .

امروز در میدان امام اصفهان بودیم . انچه دیده می شد عشق به ولایت و رهبری و ایستادگی مردم در برابر ابر جنایت كاران قرن بود . 

شنبه 22/11/1390 - 13:44
تبریک و تسلیت

  ولاد ت باسعادت این دو نور الهی را به تبیانیان تبریك عرض می نتمایم .

حب آل محمد (ص): قرآن كریم به پیامبر خاتم خطاب می فر ماید : (قل لا اسئلكـم علیـه اجر الی المودة القربی). بگو از شما مزدی را درخواست نمی كنم مگر دوستی خویشـا وندانم .

جمعه 21/11/1390 - 11:48
دانستنی های علمی

بصیرت در لغت عربی به معنای عقیده قلبی، شناخت، یقین، زیرکی و عبرت آمده (لسان العرب، ج۲، ص۴۱۸، «بصر».) در اصطلاح عرفانی و فلسفی عبارت است از قوه ای در قلب شخص که به نور قدسی منور بوده و شخص به وسیله آن، حقایق اشیا و امور را درک می کند، همان گونه که شخص، به وسیله چشم، صورت ها و ظواهر اشیا را می بیند. (موسوعه کشاف اصطلاحات الفنون).اگر چه برخی گفته اند: بصیرت، معرفت و اعتقاد حاصل شده در قلب، نسبت به امور دینی و حقایق امور است (ترتیب العین، ج۱، ص ۱۶۶، «بصر».)با این همه مراد از بصیرت در عرف سیاسی و اجتماعی، همان قدرت تشخیص مسایل پیچیده سیاسی و اجتماعی و درک و فهم درست آن، برای دست یابی به راهکارهای مفید و سازنده در این حوزه ها می باشد. صاحب رای و بصیرت کسی است که بتواند در هنگام بحران ها و فتنه های اجتماعی، حق را از باطل تشخیص دهد و موضع مناسب با آن را اخذ کند و در سیاهی فتنه ها و تاریکی آن بتواند با نور معرفت تقوای الهی، مسیر خویش را بشناسد و در آن مسیر حرکت کند.

چهارشنبه 19/11/1390 - 23:33
سخنان ماندگار

پیامبر اكرم صلى الله علیه و آله و سلم: «اكْرِمُوا اولادکم وَ احْسِنُوا آدابَهُمْ یُغْفَرْ لَكُمْ» فرزندان خویش را احترام و تكریم نموده و آنها را خوب تربیت نمایید تا مورد مغفرت و بخشش واقع شوید. « وسائل الشیعة، همان، باب 83، ح 9، ص 476.»

سه شنبه 18/11/1390 - 17:44
آموزش و تحقيقات

ارزش نمره

نخستین چیزى كه باید باور كنیم این است كه امتحان و نمره تنها ابزارى است براى تقویت انگیزه مطالعه كه براى كوچك و بزرگ و دبستانى و دانشگاهى ثمربخش بوده است.
اما همیشه نمره ریاضى و ادبیات و شیمى و علوم معرف واقعى اطلاعات علمى و سطح هوشى ما نیستند و به مراتب نشان دهنده میزان ارزشمندى شخصیتى و توانایى ها و استعدادهاى گوناگون ما نخواهند بود
دوشنبه 17/11/1390 - 17:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته