• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1309روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه


 اگر شما هم به هنگام برش، خرد کرد و پوست کردن میوه ها و ... زباله زیادی جمع می کنید، باید بدانید بعضی از متراکم ترین و متنوع ترین مواد غذایی در همین بخش از میوه ها و سبزیجات یافت می شوند.

 

این میوه ها و سبزیجات در طول رشد در مقابل عناصر مختلفی قرار می گیرند و این باعث می شوند که مواد غذایی سودمند و منحصر بفردی در آنها جمع شود:

 


ویتامین سی موجود در پوست لیمو 5 برابر بیشتر از گوشت آن است 

 

پوست مرکبات:

شاید هنوز ندانید که پوست مرکبات سرشار از مواد مغذی مخفی هستند. ویتامین سی موجود در پوست لیمو 5 برابر بیشتر از گوشت آن است ضمن این که پوست این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ضروری مانند ریبوفلاوین، تیمینف نیاسین، فولات، ویتامین ب 5، ب6، ویتامین آ، کلسیم، آهن، پتاسیم، روی و منیزیم است. شما می توانید رنده شده پوست مرکبات را همراه با ماست، پنیر، و یا غلات، قهوه و چای میل کنید.

 


می توانید از پوست موز‌ سرکه موز‌ تهیه کنید

 

پوست موز:

پوست موز سرشار از تریپتوفان است و به تنظیم خلق و خو و بهتر شدن علائم افسردگی کمک می کند. شما می توانید به خمیر کیک، کوکی ها و حتی سوپ ها پوست موز را اضافه کنید. حتی می توانید از پوست موز‌ سرکه موز‌ تهیه کنید و از آن به عنوان چاشنی سالاد و سبزیجات استفاده نمایید.

 


پوست هندوانه به بهبود سلامت قلب کمک می کند

 

پوست هندوانه:

پوست این میوه حاوی سیترولینین؛ اسید آمینه ای است که در بدن به آرژنین تبدیل می شود و به بهبود گردش خون، افزایش جریان خون، بهبود سلامت قلب، افزایش ایمنی بدن و کاهش خستگی عضلانی کمک می کند.

 


ساقه های بروکلی سلول های سرطانی را غیر فعال می کند

 

ساقه های بروکلی:

ساقه های این سبزی تیره رنگ حاوی سولفوران است؛ یک آتی اکسیدان فیتوشیمیایی که دارای خواص ضد التهابی بوده و از سلول ها در برابر آسیب های دی ان آ محافظت می کند، سلول های سرطانی را غیر فعال نموده و به جلوگیری از تشکیل تومور می پردازد.

 


هسته آناناس دارای خواص ضد انعقادی بوده و به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند

 

هسته آناناس:

انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن، در این قسمت از آناناس پنهان شده اند. هسته آناناس حاوی بروملین است؛ آنزیم هضم کننده پروتئین که دارای خواص ضد التهابی بوده و می تواند التهاب بینی و سینوس ها را کاهش دهد. همچنین  این ماده، کاهش دهنده دردهای ناشی از آرتروز و دردهای عضلانی است. بروملین دارای خواص ضد انعقادی نیز بوده و به جلوگیری از لخته شدن خون کمک می کند.

 


برگ هویج منبعی غنی از ویتامین کا هم هست که در خود هویج وجود ندارد 

 

برگ های هویج:

بیشتر از خود هویج، برگ هایش پر از کلروفیل هستند. این ماده به گیاه رنگدانه سبز می دهد. کلروفیل منبعی غنی از منیزیم است و فشار خون را تنظیم می کند و به قوی شدن استخوان ها و عضلات کمک می کند. پتاسیم زیادی در آن وجود دارد که فشار خون را کم می کند و سوخت و ساز بدن را بهبود می دهد. همچنین از پوکی استخوان پیشگیری می کند. حتی یک تحقیق ثابت کرده است که افرادی که در خطر بیماری قلبی هستند افرادی هستند که پتاسیم بسیار کمی دریافت می کنند. برگ هویج منبعی غنی از ویتامین کا هم هست که در خود هویج وجود ندارد و برای سلامت استخوان بسیار مهم است.

 


فیبر موجود در پوست پیاز، ریسک بیماری های قلبی عروقی را کاهش میدهد

 

پوست پیاز:

پوست های قهوه ای و کاغذ مانند پیاز و لایه های بیرونی سفت آن، منبعی سرشار از ترکیبات فنولی فیبر نامحلول از جمله کوئرسیتین و فلاوونوئیدهای دیگر هستند. فیبر موجود در پوست پیاز، ریسک بیماری های قلبی عروقی، مشکلات گوارشی روده ای، سرطان روده بزرگ، دیابت نوع دوم و اضافه وزن را کاهش می دهد. ترکیبات فنولی به پیشگیری از بیماری های شریانی کمک می کنند و دارای خواص ضدسرطانی هستند.

 


 برگ های کرفس سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدالتهابی هستند

 

برگ کرفس:

این برگ ها پنج برابر بیشتر از ساقه ها منیزیم و کلسیم دارند. منیزیم برای بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی در بدن از جمله متابولیسم انرژی و سنتز پروتئین لازم است. کلسیم که به بهبود سلامتی استخوان معروف است به انقباض و انبساط عضلات و رگ های خونی هم کمک می کند و هورمون های لازم برای کارکردهای بیولوژیکی اولیه را ترشح می کند و سرعت انتقال پیام به مغز را تسریع می کند. از همه اینها گذشته، برگ های کرفس سرشار از آنتی اکسیدان و ترکیبات ضدالتهابی از جمله ویتامین ث و فنول ها هستند.

شنبه 24/9/1397 - 16:7
سلامت و بهداشت جامعه


تقویت سلامت با عسل ماده‌ای که معجزه می‌کند!!
مجموعه: تغذیه سالم
 



عسل و لیمو هر دو از خواص ضد ویروسی سود می برند

 

آنچه عسل را به محصولی جذاب تبدیل می کند محتوای ترکیبات گیاهی زیست‌فعال و آنتی اکسیدان های آن است. عسل های تیره‌تر به طور معمول مقدار بیشتری از این ترکیبات را در خود جای داده اند.

از دوران باستان، عسل هم به عنوان یک ماده غذایی و هم یک دارو مورد استفاده قرار گرفته است. عسل حاوی ترکیبات مفید بسیاری است که فواید سلامت مختلف را ارائه می کنند.

 

عسل مایعی غلیظ و شیرین است که توسط زنبور عسل تولید می شود. بو، رنگ و مزه عسل به نوع گل هایی که زنبور عسل از آنها تغذیه کرده است، بستگی دارد.

از نظر غذایی، یک قاشق غذاخوری عسل (21 گرم) حاوی 64 کالری و 17 گرم قند، از جمله فروکتوز، گلوکز، مالتوز و ساکارز است. عسل تقریبا فاقد فیبر، چربی یا پروتئین است.

 

همچنین، عسل حاوی مقدار کمی - کمتر از یک درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه - از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است، اما باید مقدار زیادی از این محصول را مصرف کنید تا نیازهای روزانه شما را پسخگو باشد.

 

اما آنچه عسل را به محصولی جذاب تبدیل می کند محتوای ترکیبات گیاهی زیست‌فعال و آنتی اکسیدان های آن است. عسل های تیره‌تر به طور معمول مقدار بیشتری از این ترکیبات را در خود جای داده اند. در ادامه با برخی از فواید سلامت عسل بیشتر آشنا می شویم.

 

عسل برای سرماخوردگی

عسل از خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتری و ضد میکروبی برخوردار است که به مبارزه با سرماخوردگی و علائم آن کمک می کنند. عسل می تواند به تسکین گلو درد کمک کند. همچنین، عسل سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت می کند که به بهبودی سریع‌تر و کاهش خطر ابتلا به سرماخوردگی در آینده کمک می کند.

 

عسل برای سمزدایی

توانایی های شفابخش عسل دیر زمانیست که شناخته شده اند. عسل نه تنها به بهبود زخم ها کمک می کند، بلکه به پیشگیری از بیماری های مزمن نیز کمک می کند. عسل حاوی خواصی است که به تسریع فرآیند سمزدایی و کارایی هرچه بیشتر آن کمک می کنند. رژیم غذایی سمزدایی عسل، مواد مغذی و ویتامین های ضروری مانند ویتامین B6، تیامین، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، و غیره را برای حصول اطمینان از جریان پایدار انرژی در اختیار بدن قرار می دهد. ترکیب عسل با یک چای گیاهی و دارچین می تواند به سمزدایی بدن کمک کند.

 

عسل برای مشکلات سینوس

رژیم غذایی ضعیف، مواجهه مداوم با مواد شیمیایی سمی و افزایش سطوح استرس می توانند خطر ابتلا به مشکلات سینوس را افزایش دهند. از این رو، بهره‌مندی از یک سیستم ایمنی قوی برای مقابله با این شرایط و باکتری ها می تواند به پیشگیری از عفونت های سینوس کمک کند. پیشگیری همواره بهتر از درمان است. مصرف روزانه عسل می تواند از ابتلا به عفونت پیشگیری کند. ترکیب عسل با مواد دیگر مانند سرکه سیب و دارچین می تواند خواص این ماده غذایی را هرچه بیشتر افزایش دهد.

 


ترکیب عسل و دارچین را می توانید برای تسکین درد دندان استفاده کنید

 

عسل برای کاهش وزن

مصرف منظم عسل به همراه دارچین می تواند به کاهش وزن حتی در افراد چاق کمک کند. 30 دقیقه پیش از صبحانه با معده خالی و پیش از خواب، مصرف ترکیب عسل و دارچین در یک فنجان آب جوش را مد نظر قرار دهید. مصرف منظم این نوشیدنی به پیشگیری از انباشت چربی در بدن کمک می کند.

 

عسل برای سرفه

عسل و لیمو هر دو از خواص ضد ویروسی سود می برند. افزون بر این، لیمو حاوی ویتامین C است که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب شده و می تواند سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کند. عسل بخش داخلی گلو را پوشش می دهد و خارش و تحریک که می تواند موجب سرفه شود را تسکین می دهد. از این رو، جای شگفتی نیست که نوشیدنی عسل-لیموی گرم درمانی رایج برای سرفه و سرماخوردگی است. عسل می تواند به کاهش تکرر و شدت سرفه کمک کند.

 

عسل برای دندان درد

ترکیب عسل و دارچین را می توانید برای تسکین درد دندان استفاده کنید.

نیم اینچ چوب دارچین را شکسته و آن را به پودر تبدیل کنید. همچنین، شما می توانید از پودر دارچین استفاده کنید.

مقداری از ترکیب عسل و دارچین را مستقیم روی دندان بریزید. شما می توانید این کار را با انگشت تمیز، مقداری پنبه یا یک تکه گاز پانسمان انجام دهید.

این کار را دو یا سه بار در روز انجام دهید تا زمانی که درد تسکین یابد.

 

 

شنبه 24/9/1397 - 16:3
سلامت و بهداشت جامعه



برخی افراد با نوشیدن شیر دچار عوارض گوارشی مثل نفخ، دل‌پیچه و اسهال می‌شوند

 

هیچ ماده غذایی، نمی تواند به تنهایی جایگزین شیر شود. كلسیم موجود در منابع گیاهی و سبزیجات و مغزها مانند اسفناج، انواع كلم‌ها و بادام نمی‌تواند مانند كلسیم شیر برای انسان خصوصاً كودكان و نوجوانان مفید و جذب‌شدنی باشد.»

 

قند شیر یا لاکتوز منبع تأمین انرژی است. شیرینی لاکتوز یک‌سوم قند نیشکر است و مانند سایر قندها چاق‌کننده نیست و به‌دلیل دیر هضم شدن، برای بیماران مبتلا به دیابت نیز مفید است. هنگام تولید پنیر، بیشتر لاکتوز بدون تغییر باقی می‌ماند و وارد آب‌پنیر می‌شود. امروزه 

لاکتوز آب‌پنیر جمع‌آوری می‌شود و از هیدرولیز آن گلوکز و گالاکتوز به‌دست می‌آید که به‌صورت شیرین‌کننده در قنادی‌ها استفاده می‌شود. لاکتوز در صنعت داروسازی نیز برای پوشش قرص و کپسول کاربرد دارد.»

 

علایم عدم تحمل لاکتوز

برخی افراد با نوشیدن شیر دچار عوارض گوارشی مثل نفخ، دل‌پیچه و اسهال می‌شوند. این حالت، که به آن عدم تحمل لاکتوز گفته می‌شود، به‌دلیل کاهش شدید آنزیم لاکتاز در بدن است. آنزیم هضم‌کننده‌ لاکتوز یا قند شیر به نام لاکتاز در بدن انسان و سایر پستانداران ساخته می‌شود. نوزاد به طور معمول با لاکتاز به دنیا می‌آید و فعالیت این آنزیم بعد از تولد بسیار زیاد است ولی بعد از دوران شیرخوارگی و کاهش مصرف شیر، میزان تولید آن نیز کم می‌شود.

 

بنابراین اگر شیر از رژیم غذایی روزانه حذف شود، ساخت این آنزیم در بدن به‌مرور متوقف خواهد شد. وقتی بدن آنزیم لاکتاز تولید نکند، لاکتوز هضم نمی‌شود و وارد روده‌ی بزرگ می‌شود. در آنجا باکتری‌های روده‌ی بزرگ آن را تخمیر می‌کنند و باکتری‌های روده‌ای مثل کلی‌فرم‌ها آنها را مصرف می‌کنند که در نهایت منجر به نفخ، دردهای شکمی و اسهال می‌شود. عدم تحمل لاکتوز بیشتر در بزرگسالان دیده می‌شود که درمان این عارضه آسان است.

 

مبتلایان به عدم تحمل لاکتوز نباید شیر بخورند؟

معمولاً بیشتر افرادی که دچار این ناراحتی هستند می‌توانند یک لیوان شیر (250 میلی‌لیتر) را کم‌کم طی چند ساعت، بدون ناراحتی، بنوشند تا آنزیم لاکتاز به‌تدریج مجدداً در بدن ساخته شود. آنها می‌توانند بعد از مدتی به‌راحتی شیر بنوشند یا می‌توانند مدتی (یک تا دو ماه) از شیرهای استریلیزه مدت دار (فرادما) کم‌لاکتوز یا شیر با لاکتوز هیدرولیزشده بنوشند و سپس شیرهای استریلیزه مدت دار (فرادما) معمولی بنوشند. اگر مشکل با این دستورها رفع نشد، افراد می‌توانند سایر فرآورده‌های لبنی مثل ماست، پنیر، کِفیر، دوغ، کشک، شیرهای طعم دار و بستنی را مصرف کنند.

 

نکته‌ قابل توجه این است که با مصرف تدریجی شیر، آنزیم هضم‌کننده‌ لاکتوز مجدداً در بدن ساخته می‌شود و به‌مرور مشکل عدم تحمل لاکتوز در فرد رفع خواهد شد. 

در مناطقی که با کمبود لاکتاز مواجه هستند، می‌توان شیرهای هموژنیزه استریلیزه با ماندگاری طولانی (فرادما) را با این آنزیم مخلوط کرد تا لاکتوز، طی دوران چندماهه‌ نگهداری، تجزیه شود. در این حالت، به‌علت تولید گلوکز طعم شیر شیرین‌تر می‌شود. 

 


شیر مهم‌ترین منبع تأمین‌کننده‌ کلسیم و فسفر است

 

مبتلایان به عدم تحمل لاکتوز بهتر است چه زمانی شیر را مصرف کنند؟

افراد بهتر است برای کاهش علایم، قبل از خواب یک لیوان شیر هموژنیزه استریلیزه با خرما یا کمی عسل و یا با یک عدد سیب مصرف کنند همچنین بهتر است یک لیوان شیر هموژنیزه استریلیزه را کم کم در طی چند ساعت بنوشند و مصرف شیر کم لاکتوز، بدون لاکتوز یا با لاکتوز هیدرولیز شده برای این دسته از افراد توصیه می شود.

اینگونه شیرها فقط از نظر قند متفاوت هستند و از نظر خواص دیگر تفاوتی با شیرهای معمولی ندارند.

 

آیا شیر جایگزین غذایی دارد؟

شیر ماده‌ غذایی متراکم و تنها ماده‌ شناخته‌شده در طبیعت است كه می‌تواند نیاز بدن را به‌طور كامل و متعادل تأمین كند. و هیچ ماده غذایی دیگر نمی تواند به تنهایی جایگزین شیر شود. این ماده‌ باارزش به‌ عنوان غذا، نه‌تنها برای کودکان بلکه برای همه افراد و بزرگسالان نیز بسیار مفید است.

 

شیر به‌دلیل تأمین بسیاری از نیازهای ضروری انسان، کامل‌ترین ماده غذایی است و کمبود آن در رژیم غذایی ممکن است مخاطرات بسیاری را در پی داشته باشد، رشد مطلوب در دوران کودکی و نوجوانی، بهره‌مندی از سیستم دفاعی مطلوب بدن، و جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود مواد مغذی با تداوم مصرف این محصول و فرآورده‌های آن در طول زندگی امکان‌پذیر است.

 

مصرف روزانه سه لیوان شیر یا ترکیبی از یک تا دو لیوان شیر، یک کاسه ماست و چهل تا پنجاه گرم پنیر می تواند بخش عمده‌ احتیاجات بدن انسان را تأمین كند. در اغلب مسمومیت‌ها، شیر به‌صورت تركیب كاهش‌دهنده‌ عوارض مسمومیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه آلودگی های ناشی از مونوکسید کربن، گوگرد، سرب، مس، آرسنیک، ریزگردها و غیره از خطرناك‌ترین عوارض زندگی شهری و حتی روستایی است که مصرف روزانه یک تا دو لیوان شیر می تواند تا حد زیادی عوارض مسمومیت با این مواد را كاهش ‌بدهد.

 

هر لیوان شیر چه میزان کلسیم مورد نیاز بدنمان را تامین می کند؟

هر لیوان شیر (250 میلی‌لیتر) حدود 315 میلی‌گرم كلسیم دارد كه سی درصد كلسیم روزانه‌ی موردنیاز بدن انسان را تأمین می كند. کلسیم یكی از مهم‌ترین تركیبات معدنی است و باید از طریق غذا وارد بدن انسان بشود. كلسیم نقش اساسی در استحكام استخوان‌ها و سلامت دندان‌ها دارد. همچنین شیر نقش مهمی در سلامت پوست دارد. ویتامین‌های موجود در شیر سلامت پوست را تقویت می كنند. شیر و لبنیات منابع غنی ویتامین‌ها هستند.

 

شیر مهم‌ترین منبع تأمین‌کننده‌ کلسیم و فسفر است. به‌علاوه حاوی مقادیر متناسب پتاسیم، سدیم، آهن، ید، منیزیم و روی است. کلسیم و فسفر مجموعاً حدود هفتاد درصد از مواد معدنی موجود در بدن را  تشکیل می‌دهند. حدود 99 درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندان‌ها قرار گرفته است. زمانی که کلسیم و ویتامین دی (D) به اندازه‌ کافی تأمین شود، عمل جذب از طریق روده‌ باریک صورت می‌پذیرد تا احتیاجات بدن برطرف شود. 

 

روزانه چقدر کلسیم باید مصرف کنیم؟

مقدار کلسیم مورد نیاز روزانه‌ بدن بسته به سن، وزن و شرایط جسمی افراد متفاوت و بین 400 تا 1200 میلی‌گرم در روز است. در کل در حالت عادی، زنان به حدود 1000 تا 1200 و مردان به حدود 900 تا 1000 میلی‌گرم کلسیم در روز نیاز دارند. برای زنان باردار و در دوره‌ شیردهی میزان 1500 تا 2000 میلی‌گرم توصیه شده است.

 

شیر و فرآورده‌های آن از منابع بسیار غنی کلسیم هستند. جذب کلسیم در حضور لاکتوز افزایش می‌یابد. ضریب قابلیت جذب حقیقی کلسیم شیر بیش از چهل تا پنجاه درصد است، درحالی‌که این ضریب در مورد قرص مکمل كلسیم حدود پنج تا ده درصد است. نسبت مناسب کلسیم و فسفر در شیر، محلول بودن کلسیم شیر، وجود ویتامین دی (D)، لاکتوز (قند شیر)، کازئین، فسفوپپتیدازها و عوامل بیولوژیکی دیگر ضریب قابلیت جذب کلسیم شیر را افزایش می‌دهد.

 


شیر نه‌تنها از نظر کلسیم بسیار غنی است بلکه غذایی کامل محسوب می‌شود 

 

کلسیم صد عدد بادام معادل کلسیم تنها یک لیوان شیر!

كلسیم موجود در منابع گیاهی و سبزیجات و مغزها مانند اسفناج، انواع كلم‌ها و بادام نمی‌تواند مانند كلسیم شیر برای انسان خصوصاً كودكان و نوجوانان مفید و جذب‌شدنی باشد. کلسیم موجود در منابع گیاهی از نظر مقدار و قابلیت جذب نمیتوانند به طور کامل جایگزین کلسیم شیر شوند. به طور مثال هر عدد بادام تنها حاوی سه میلی گرم کلسیم است و بدین ترتیب کلسیم حدود صد عدد بادام معادل کلسیم یک لیوان شیر می شود. یا کلسیم موجود در سه لیوان شیر معادل مجموع کلسیم موجود در 350 گرم دانه کنجد بعلاوه یک کیلوگرم کلم بروکلی و 300 گرم بادام زمینی می باشد.

 

بازدارنده‌هایی مثل فیتات‌ها، اگزالات‌ها و پلی‌فنل‌ها نیز از جذب کلسیم منابع گیاهی ممانعت می‌کنند. کلسیم شیر ممکن است در غیاب ویتامین دی (D) نیز، تحت‌تأثیر لاکتوز، در روده‌ باریک جذب شود. 

شیر نه‌تنها از نظر کلسیم بسیار غنی است بلکه غذایی کامل محسوب می‌شود که تقریباً کلیه‌ی مواد مغذی موردنیاز انسان را تأمین می‌کند. وجود ترکیباتی مثل ویتامین دی (D)، لاکتوز، کازئین و فسفوپپتیدازها نه‌تنها باعث جذب بیشتر کلسیم می‌شود بلکه شرایط لازم برای جذب فسفر شیر را نیز، که برای تراکم استخوان‌ها ضروری است، فراهم می‌کند. این خواص منحصربه‌فرد کلسیم شیر باعث شده که شیر مناسب‌ترین ترکیب غذایی تأمین‌کننده‌ کلسیم افراد، خصوصاً زنان و سالمندان، محسوب شود.

شنبه 24/9/1397 - 16:2
سلامت و بهداشت جامعه



مواد غذایی مناسب برای افزایش جریان خون

 

گردش خون ضعیف یک مشکل رایج بهداشتی ناشی از بیماری شریان محیطی، دیابت، چاقی، استعمال دخانیات، بیماری رینود و ... است.

کاهش جریان خون در بدن می تواند منجر به علائم ناخوشایندی از جمله درد، گرفتگی عضلات، بی حسی،  مسائل گوارشی، سردی دستها و یا پاها و ... شود. به علاوه افرادی که دارای گردش خون ضعیف هستند، ورزشکاران و کسانی که فعالیت بدنی زیادی دارند، ممکن است بخواهند جریان خون بدن شان را افزایش دهند تا عملکرد ورزشی آنها بهبود یابد.

 

گرچه ضعیف بودن جریان خون با دارو قابل برطرف شدن است اما مصرف برخی گزینه های غذایی خاص نیز می تواند به بهبود این عارضه کمک کند:

 

فلفل: کپسایسین؛ ماده فعال موجود در انواع فلفل باعث افزایش جریان خون در بافت ها شده و فشار خون را نیز کاهش می دهد. مصرف فلفل همچنین از تشکیل پلاک در شریان ها جلوگیری می کند. حتی کرم های تسکین دهنده درد حاوی کپسایسین نیز در دسترس هستند و می توانند جریان خون را در ناحیه آسیب دیده بیشتر کنند.

 

انار: سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند پلی فنول است. مصرف انار باعث افزایش جریان خون در بافت ماهیچه ها شده و مصرف آن به ورزشکاران توصیه می شود. مطالعات نشان داده که دریافت 1000 میلیگرم عصاره انار تنها 30 دقیقه قبل از انجام تمرینات ورزشی، جریان خون را  افزایش می دهد و باعث زیاد شدن قطر رگ های خونی می شود.

 

پیاز: منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی مانند فلاونوئیدهاست. این سبزی گردش خون را بهبود می بخشد. پیاز همچنین دارای خواص ضد التهابی است که با کاهش التهاب در رگ ها و شریان ها، سلامت قلب را نیز تضمین می نماید.

 


 در طب سنتی چینی از زردچوبه برای بهبود گردش خون استفاده می شده است

  

دارچین: یک ادویه گرم و دارای بسیاری از مزایای سلامتی است؛ از جمله بهبود جریان خون. دارچین همچنین می تواند منجر به کاهش فشار خون شود و تضمین کننده سلامت قلب باشد.

 

سیر: تاثیر مفید این گیاه در بهبود گردش خون و افزایش سلامت قلب شناخته شده است. مطالعات نشان می دهد که سیر دارای ترکیبات گوگردی از جمله آلیسین است که می تواند جریان خون را در بافت ها افزایش و فشار خون را کاهش دهد.

 

ماهی های چرب: این ماهی ها از جمله قزل آلا، دارای اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای بهبود گردش خون مفیدند. زیرا باعث انتشار اکسید نیتریک می شوند. چربی های امگا 3 همچنین به جلوگیری از تشکیل پلاک در شریان ها کمک کرده و از ایجاد لخته خون جلوگیری می کنند.

 

چغندر: یک گزینه بسیار عالی بخصوص برای افزایش جریان خون برای ورزشکاران است. چغندر سرشار از نیترات بوده و در بدن به اکسید نیتریک تبدیل می شود. اکسید نیتریک رگ های خونی را شل کرده و جریان خون را در بافت عضلانی افزایش می دهد.

 

زردچوبه: افزایش جریان خون یکی از مزایای بی شمار این ادویه قدرتمند است. در طب سنتی چینی نیز از این ادویه برای بهبود گردش خون استفاده می شده است.  تحقیقات نشان می دهد که ماده فعال موجود در زردچوبه به نام کورکومین باعث افزایش اکسید نیتریک در بدن شده، استرس اکسیداتیو و التهاب را نیز کاهش می دهد.

 

سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات از قبیل اسفناج و ... دارای نیترات زیاد هستند که درست مانند چغندر در عمل می کنند.

 

میوه های خانواده مرکبات: این میوه ها نیز سرشار از فلاونوئیدها هستند که منجر به کاهش التهاب در بدن می شوند و فشار خون سفتی شریان ها را کاهش می دهند.

 

گردو: دارای ترکیباتی از جمله آرژنین، اسید آلفا لیپوئیک، و ویتامین ای هستند که در بدن تبدیل به اکسید نیتریک می شوند. مصرف این آجیل به افراد مبتلا به دیابت به شدت توصیه می شود.

 

شنبه 24/9/1397 - 16:1
سلامت و بهداشت جامعه


 



کمبود روی در بدن می تواند موجب پیامدهای سلامت در بدن شود

 

روی برای فعالیت بیش از 300 آنزیم نیاز است که به سوخت و ساز، گوارش، عملکرد عصبی و بسیاری فرآیندهای دیگر کمک می کنند.

روی یک ماده مغذی است که نقش های بسیاری مهمی در بدن انسان ایفا می کند. از آنجایی که بدن به طور طبیعی روی تولید نمی کند، شما باید این ماده معدنی را از غذا یا مکمل ها دریافت کنید.

 

روی به عنوان یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته می شود، به این معنی که بدن نمی تواند آن را تولید یا ذخیره کند.

بر همین اساس، شما باید به طور مداوم روی را از رژیم غذایی خود دریافت کنید.

 

این ماده معدنی برای فرآیندهای متعددی نیاز است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- بیان ژن

- واکنش های آنزیمی

- عملکرد سیستم ایمنی

- سنتز پروتئین

- سنتز DNA

- بهبود زخم

- رشد و نمو

روی به طور طبیعی در بسیاری از مواد غذایی گیاهی و حیوانی یافت می شود.

 

غذاهایی که حاوی این ماده معدنی نیستند، مانند غلات صبحانه، اسنک ها و آرد آشپزی نیز اغلب با اشکال مصنوعی روی غنی می شوند. همچنین، شما می توانید از مکمل های روی یا مکمل های حاوی چند ماده مغذی که روی نیز در آنها وجود دارد، برای تامین نیاز خود به این ماده مغذی استفاده کنید.

به واسطه نقش خود در عملکرد سیستم ایمنی، روی به اسپری های بینی، قرص ها و دیگر درمان های طبیعی سرماخوردگی نیز اضافه می شود.

 

نقش روی در بدن

روی یک ماده معدنی مهم است که بدن به روش های مختلف از آن استفاده می کند. در حقیقت، روی از نظر فراوانی، پس از آهن، دومین ماده معدنی کم‌مقدار (Trace Mineral) است و در هر سلولی وجود دارد.

روی برای فعالیت بیش از 300 آنزیم نیاز است که به سوخت و ساز، گوارش، عملکرد عصبی و بسیاری فرآیندهای دیگر کمک می کنند.

 

افزون بر این، روی برای توسعه و عملکرد سلول های ایمنی ضروری است.

این ماده معدنی در سلامت پوست، سنتز DNA و تولید پروتئین نیز نقش دارد.

رشد و نمو بدن به روی وابسته است زیرا این ماده مغذی در رشد و تقسیم سلولی نقش دارد.

همچنین، روی برای چشایی و بویایی نیز نیاز است زیرا یکی از آنزیم های کلیدی برای چشایی و بویایی مطلوب به این ماده مغذی وابسته است و کمبود روی می تواند کاهش قدرت چشایی و بویایی را به همراه داشته باشد.

 

فواید سلامت روی:

پژوهش ها نشان داده اند که روی فواید سلامت مختلفی را ارائه می کند.

تقویت سیستم ایمنی

روی به حفظ سلامت و قدرت سیستم ایمنی بدن انسان کمک می کند. از آنجایی که این ماده معدنی برای عملکرد سلول های ایمنی و ارسال سیگنال سلولی ضروری است، کمبود آن می تواند به واکنش ضعیف سیستم ایمنی منجر شود.

مکمل های روی سلول های ایمنی خاص را تحریک کرده و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند.

 

به عنوان مثال، نتایج یک بررسی که شامل هفت مطالعه می شد، نشان داد که مصرف 80 تا 91 میلی گرم روی در روز ممکن است مدت زمان سرماخوردگی را تا 33 درصد کاهش دهد.

افزون بر این، مکمل های روی به طور قابل توجهی خطر عفونت ها را کاهش داده و واکنش ایمنی در سالمندان را بهبود می بخشند.

 

تسریع بهبود زخم

روی به طور معمول در بیمارستان ها به عنوان درمانی برای سوختگی ها، برخی زخم های خاص و جراحات پوستی دیگر استفاده می شود.

از آنجایی که این ماده معدنی نقش مهمی در سنتز کلاژن، عملکرد سیستم ایمنی و واکنش التهابی ایفا می کند، عنصری کلیدی برای روند مطلوب بهبودی است.

در حقیقت، پوست انسان مقدار نسبتا زیادی - حدود 4 درصد - از محتوای روی بدن را در خود نگه می دارد.

در شرایطی که کمبود روی می تواند روند بهبود زخم را کند سازد، مصرف روی می تواند ریکاوری در افراد دارای زخم را تسریع کند.

 


روی به عنوان یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته می شود

 

کاهش خطر برخی بیماری های مرتبط با افزایش سن

روی ممکن است به طور قابل توجهی خطر بیماری های مرتبط با افزایش سن، مانند سینه پهلو، عفونت و انحطاط ماکولای مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

روی ممکن است استرس اکسیداتیو را کاهش دهد و واکنش ایمنی را از طریق تقویت فعالیت سلول های T و سلول های قاتل طبیعی بهبود ببخشد که به محافظت از بدن شما در برابر عفونت کمک می کند.

طی یک مطالعه، سالمندانی که مکمل روی مصرف کرده بودند، بهبود واکنش واکسن آنفلوانزا، کاهش خطر سینه پهلو و تقویت عملکرد روانی را تجربه کردند.

 

کمک به درمان آکنه

آکنه یک مشکل پوستی شایع است که بنابر ارزیابی های صورت گرفته 9.4 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.

آکنه به واسطه مسدود شدن غدد تولیدکننده چربی، فعالیت باکتری ها و التهاب شکل می گیرد.

مطالعات نشان داده اند که درمان های موضعی و خوراکی حاوی روی می توانند با کاهش التهاب، مهار رشد باکتری ها و سرکوب فعالیت غدد چربی به طور موثر آکنه را بهبود ببخشند.

افراد مبتلا به آکنه به طور معمول از سطوح پایین روی در بدن خود برخوردار هستند. از این رو، مصرف مکمل های روی ممکن است به کاهش علائم کمک کند.

 

کاهش التهاب

روی، استرس اکسیداتیو و سطوح برخی پروتئین های التهابی در بدن را کاهش می دهد.

استرس اکسیداتیو به بروز التهاب مزمن، عاملی موثر در طیف گسترده ای از بیماری های مزمن، مانند بیماری قلبی، سرطان و زوال ذهنی، منجر می شود.

طی یک مطالعه، سالمندانی که روزانه 45 میلی گرم روی دریافت کرده بودند، نسبت به گروهی که دارونما مصرف کرده بودند، کاهش بیشتر در نشانگرهای التهابی را نشان دادند.

 

علائم کمبود روی

اگرچه کمبود روی شدید نادر است، این شرایط می تواند در افرادی با جهش های ژنتیکی نادر، نوزادان شیرخوار که بدن مادر آنها به میزان کافی روی ندارد، افرادی که به الکل اعتیاد دارند و افرادی که برخی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی را مصرف می کنند، رخ دهد.

 

علائم کمبود روی شدید شامل اختلال در رشد، تاخیر در بلوغ جنسی، راش های پوستی، اسهال مزمن، اختلال در بهبود زخم و مسائل رفتاری می شود.

 

موارد خفیف‌تر کمبود روی بیشتر شایع هستند، به ویژه بین کودکانی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و رژیم غذایی آنها به طور معمول با کمبود مواد مغذی مهم مواجه است.

 

بنابر برآوردهای صورت گرفته، حدود 2 میلیارد نفر در جهان به واسطه دریافت ناکافی روی از رژیم غذایی خود با کمبود این ماده مغذی مواجه هستند.

 

از آنجایی که کمبود روی در عملکرد سیستم ایمنی اختلال ایجاد می کند - احتمال ابتلا به عفونت افزایش می یابد - این شرایط سالانه موجب مرگ بیش از 450 هزار کودک زیر 5 سال می شود.

 

از جمله افرادی که در معرض خطر کمبود روی قرار دارند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افراد مبتلا به بیماری های معدی روده ای، مانند بیماری کرون

وگان ها و گیاهخواران

زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند

نوزدان بزرگ‌تری که تنها با شیر مادر تغذیه می شوند

افراد مبتلا به کم خونی سلول داسی شکل

افراد مبتلا به سوء تغذیه، از جمله آنهایی که به بی اشتهایی (آنورکسی) یا جوع مبتلا هستند

افراد مبتلا به بیماری کلیوی مزمن

افرادی که به الکل اعتیاد دارند

 

علائم کمبود روی خفیف شامل اسهال، افت عملکرد سیستم ایمنی، نازک شدن مو، کاهش اشتها، اختلالات خلقی، خشکی پوست، مشکلات باروری و اختلال در بهبود زخم می شوند.

 

تشخیص کمبود روی به واسطه کنترل شدید بدن بر سطوح روی با استفاده از آزمایش های آزمایشگاهی دشوار است. از این رو، شما ممکن است به کمبود روی مبتلا باشید، حتی اگر آزمایش ها سطوح عادی این ماده معدنی را در بدن نشان دهند.

 

پژشکان عوامل خطرآفرین دیگر مانند تغذیه ضعیف و ژنتیک را در کنار نتایج آزمایش ها مد نظر قرار می دهند تا تشخیص دهند آیا به استفاده از مکمل نیاز است یا خیر.

 

منابع غذایی حاوی روی

بسیاری از مواد غذایی حیوانی و گیاهی سرشار از روی هستند، از این رو، دریافت این ماده مغذی به میزان کافی برای بیشتر مردم دشوار نیست.

 

از جمله مواد غذایی با محتوای روی بالا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- نرم‌تنان صدف‌دار: صدف چروک، خرچنگ، صدف سیاه، لابستر و صدف دو کفه ای

- گوشت: گاو، گوساله و بوفالو

- ماکیان: بوقلمون و مرغ

- ماهی: ساردین، کفشک، سالمون و حلوا

- حبوبات: نخود، عدس، لوبیا سیاه، لوبیا قرمز، غیره

- مغزها و دانه های خوراکی: دانه های کدوتنبل، بادام هندی، شاهدانه، غیره

- محصولات لبنی: شیر، ماست و پنیر

- تخم مرغ

- غلات کامل: جو دوسر، کینوا، برنج قهوه ای، غیره

- برخی سبزی ها: قارچ، کیل، نخود فرنگی، مارچوبه، برگ چغندر

محصولات حیوانی مانند گوشت و نرم‌تنان صدف‌دار حاوی سطوح بالایی از روی به شکلی هستند که بدن به راحتی می تواند جذب کند.

 

به خاطر داشته باشید که روی موجود در منابع گیاهی، مانند حبوبات و غلات کامل به واسطه ترکیب های گیاهی دیگر که جذب را دشوار می کنند، از نظر جذب در بدن کارآمدی کمتری دارد.

 


علائم کمبود روی شدید شامل اختلال در رشد، تاخیر در بلوغ جنسی است

 

مسمومیت و دوز توصیه شده

کمبود روی در بدن می تواند موجب پیامدهای سلامت در بدن شود، این در شرایطی است که مصرف بیش از حد آن نیز می تواند آثار جانبی منفی به همراه داشته باشد.

 

شایع‌ترین دلیل مسمومیت با روی از مصرف بیش از حد مکمل سرچشمه می گیرد که می تواند موجب علائم حاد و مزمن شود.

 

از علائم مسمومیت با روی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- حالت تهوع و استفراغ

- بی اشتهایی

- اسهال

- گرفتگی های شکم

- سردرد

- کاهش عملکرد سیستم ایمنی

- کاهش سطوح کلسترول خوب (HDL)

 

مصرف بیش از حد روی می تواند موجب کمبود مواد مغذی دیگر نیز شود.

به عنوان مثال، دریافت بیش از حد روی می تواند در جذب مس و آهن اختلال ایجاد کند.

 

دوزهای توصیه شده

برای حصول اطمینان از مصرف به اندازه، از مکمل های روی دوز بالا پرهیز کنید، مگر آن که پزشک آنها را تجویز کرده باشد.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه روی 11 میلی گرم برای مردان بالغ و 8 میلی گرم برای زنان بالغ است.

زنان باردار و مادرانی که به فرزند خود شیر می دهند باید به ترتیب 11 و 12 میلی گرم روی در روز مصرف کنند.

 

به جز مواردی که یک شرایط پزشکی در جذب روی اختلال ایجاد کند، شما باید به راحتی مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده معدنی را تنها از طریق رژیم غذایی خود تامین کنید.

سطح بالاتر قابل تحمل روی در روز 40 میلی گرم است. با این وجود، این برای افراد مبتلا به کمبود روی صدق نمی کند زیرا ممکن است به مصرف مکمل های دوز بالا نیاز داشته باشند.

اگر از مکمل روی استفاده می کنید، نمونه های قابل جذب مانند سیترات روی یا گلوکونات روی را انتخاب کنید. از اکسید روی که به سختی جذب می شود، پرهیز کنید.

شنبه 24/9/1397 - 16:0
سلامت و بهداشت جامعه



جعفری کاهش‌دهنده اسید اوریک خون بوده و فشار خون را کنترل می‌کند

 

سبزی ها از سالم‌ترین و بهترین گزینه هایی غذایی هستند که می توانید برای حفظ سلامت خود و دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم میزان مصرف آنها را هرچه بیشتر افزایش دهید. به طور خاص، سبزی های برگدار سبز از بهترین محصولاتی هستند که می توانید به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

 

سبزی های برگدار منابع خوبی برای فیبر، آهن، ویتامین ها و مواد معدنی مختلف محسوب می شوند. مصرف آنها می تواند به تقویت استخوان ها، مغز قلب، و سیستم ایمنی کمک کند. سبزی های برگدار گزینه های غذایی خوبی برای پیشگیری از سرطان، حملات قلبی، چاقی و پوکی استخوان هستند. در ادامه با برخی از بهترین سبزی ها  آشنا می شویم.

 

کاهو : 

کاهو یکی از سبریجات برگ سبز است. کاهو حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان، امگا 3، مواد معدنی و ویتامین ها مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و ویتامین های B-6، C، A، E و ویتامین K می باشد. برگ های بیرونی کاهو ارزش خوراکی بسیار دارد؛ زیرا این برگ ها بیشتر در معرض نور آفتاب قرار دارد و نسبت به برگ های داخلی حاوی ویتامین بیشتر است. هر چه کاهو سبزتر باشد، ویتامین بیشتری دارد.

 

برگ خردل

برگ خردل دارای عطر و طعمی تند و تیز است. این محصول ترد و سرشار از مواد مغذی حاوی کلروفیل بسیار زیاد است که این رنگدانه طبیعی می تواند فوایدی فراتر از رنگ سبز گیاهان را ارائه کند.

کلروفیل تولید آنزیم هایی که به سمزدایی کبد کمک می کنند را افزایش می دهد. همچنین، این ماده به بهبود زخم ها کمک می کند. از دهه 1940، نوع پزشکی کلروفیل در پمادهایی که برای درمان زخم های پوست تولید می شوند، استفاده شده است.

 


سبزی های برگدار منابع خوب فیبر، آهن، ویتامین ها و مواد معدنی محسوب می شوند

 

ریحان:

ریحان خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و ضدسرطان است. اشتهاآور، ضدتهوع، از بین برنده کرم‌های روده، درمان ورم معده، التهاب روده و یبوست است. این گیاه در درمان تحریک‌های عصبی، خستگی، افسردگی، اضطراب و بی‌خوابی موثر است.

 

بوک چوی یا کلم چینی:

بوک چوی که به نام کلم چینی نیز شناخته می شود، گزینه ای خوب برای استفاده در سوپ ها و سرخ کردنی ها است. این گیاه از ساقه های سفید و ترد و برگ های سبز و ظریف برخوردار است. بوک چوی نیز به خانواده سبزی های چلیپایی تعلق دارد و فواید سلامت مشابه با بروکلی و کلم بروکسل ارائه می کند. این محصول حاوی ترکیبات طبیعی است که به کاهش خطر سرطان کمک می کنند.

 

کرفس:

برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A  (بتاکاروتن) است در حالی که ساقه کرفس منبع ویتامین‌هایB6,B2,B1 ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیوم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای امینه ضروریست. هورمونهای گیاهی موجود در گیاه کرفس به همراه روغن های ضروری آن نه تنها طعم معطری به کرفس می دهند، بلکه در کنار بقیه املاح و ویتامین ها کرفس را به معجونی تبدیل می نمایند که در حقیقت می تواند داروی هردردی باشد.

شما می توانید جدا از خورشت کرفس برای بهره بردن از خواص کرفس، در ترکیب خوراکی های مختلف و سالادهای فصل از آن استفاده کنید.

 


اسفناج یکی از غنی‌ترین منابع غذایی برای کوئرستین نیز است

 

جعفری:

جعفری کاهش‌دهنده اسید اوریک خون بوده و فشار خون را کنترل می‌کند. مقدار زیادی آهن، ویتامین C و کلسیم دارد. بنابراین استفاده جعفری به افراد میانسال توصیه می‌شود.

 

مارچوبه :

مارچوبه گیاهی سرشار از اینولین، پورین، ویتامین C، بتاکاروتن، ویتامین E، روی، منیزیم، سلنیوم، آسپاراژین، آسپاراژیناز، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانتوتنیک اسید، پیریدوکسین، اسیدفولیک، کولین و ... است. 

مارچوبه، یکی از منابع اصلی پروبیوتیک است. مواد آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی موجود در مارچوبه، بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی را متوقف می‌کنند. مقادیر بالای ویتامین‌های گروه B در مارچوبه، مسئول اثرات ضددیابتی این گیاه می‌باشند. 

 

کیل : 

کیل یک سبزی با بافت ترد و برگ های پیچ خورده است که طی سالیان اخیر از محبوبیت بیشتری برخوردار شده است. کیل می تواند 206 درصد از ارزش روزانه ویتامین A، 684 درصد از ارزش روزانه ویتامین K، و 26 درصد از ارزش روزانه منگنز، یکی دیگر از مواد مغذی که کمتر مورد توجه قرار می گیرد، همراه با گلوکوزامین، یک عامل درمانی برای تسکین التهاب ناشی از استئوآرتریت (آرتروز) را تامین کند.

 

اسفناج :

بدون تردید، هر فهرست سبزی های برگدار بدون اسفناج ناقص خواهد بود. اسفناج سرشار از دو کاروتنوئید خاص یعنی زیزانتین و لوتئین است که به پیشگیری از انحطاط ماکولا، دلیل اصلی نابینایی در افراد بالای 50 سال، کمک می کنند.

اسفناج یکی از غنی‌ترین منابع غذایی برای کوئرستین نیز است که این آنتی اکسیدان به مهار التهاب ناشی از فعالیت پروتئین های سیتوکین کمک می کند.

 

شاهی:

شاهی یا تره تیزک دارای ید، آهن، فسفر و مقدار زیادی ویتامین C است. شاهی برطرف‌کننده ناراحتی‌های کبدی، دفع‌کننده سنگ کلیه و زیادکننده شیر مادران است و خوردن آن انسان را از ابتلا به بیماری دیابت مصون می‌کند.

سبزی تازه به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی که دارد با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد که باعث بروز سرطان می‌شود، حالت ارتجاعی رگ‌های خونی را حفظ کرده و باعث خونرسانی بهتر و بیشتر به مغز و اعصاب شده و به این ترتیب باعث تقویت حافظه می‌شود.

 


ریحان خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و ضدسرطان است

 

آراگولا

آراگولا از نظر تراکم مواد مغذی غنی‌تر از محصولاتی مانند هویج، گوجه فرنگی، و حتی سیب زمینی شیرین است. اگرچه ممکن است به نظر نرسد، اما آراگولا به خانواده سبزی های چلیپایی که شامل محصولاتی مانند بروکلی و کلم می شود، تعلق دارد. ترکیبی به نام سولفورفان در این گروه از سبزی ها وجود دارد که از توانایی توقف رشد سرطان برخوردار است.

آراگولا حاوی مقدار قابل توجهی لوتئین و زیزانتین نیز است که این آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی در شبکیه چشم جمع می شوند. این دو کاروتنوئید به محافظت در برابر انحطاط ماکولا، یک بیماری چشم که بیشتر از آب مروارید و آب سیاه موجب نابینایی افراد می شود، کمک می کنند.

طعم تند و فلفلی آراگولا آن را به گزینه ای خوب برای افزودن به سالادهای سبز تبدیل می کند.

 

آرتیشو یا کنگر فرنگی :

آرتیشو یا کنگر فرنگی گیاه بومی مناطق مرکزی مدیترانه است ولی در حال حاضر در بیشتر نقاط معتدل دنیا کشت می‌شود ، آرتیشو طبیعت گرم و خشک دارد و کلسیم ، فسفر ، پتاسیم ، ویتامینهای K، B1، B2، B3  و آهن از مواد فراوان موجود در این گیاه است. از تمام نقاط این گیاه میتوان برای تهیه انواع سالادها و غذاها استفاده کرد ، گیاه تازه را پس از تمیز کردن میتوان منجمد کرد تا در فصول مختلف از آن استفاده شود ، شیره برگ آرتیشو یا کنگر فرنگی دارای املاح معدنی مختلف و سینارین Cynarine است و مصارف درمانی فراوان دارد.

 

برگ چغندر

برگ چغندر یکی از سبزی های برگدار است که به واقع نادیده گرفته شده است. این محصول که به نام برگ چغندر سوئیسی شناخته می شود، دارای برگ هایی شبیه به اسفناج یا کیل با ساقه هایی بلند است.

ساقه های برگ چغندر می تواند قرمز، سبز یا زرد باشد. همچنین، نمونه چند رنگ از آن نیز وجود دارد که به نام برگ چغندر رنگین کمانی شناخته می شود.

برگ چغندر در خانواده ای مشابه با چغندرها قرار می گیرد. این محصول می تواند 636 درصد از نیاز روزانه به ویتامین K را تامین کند. بیشتر افراد توجهی به این ویتامین ندارند، اما ماده مغذی بسیار مهمی محسوب می شود. ویتامین K نه تنها به لخته شدن خون کمک می کند، بلکه با فعال کردن پروتئینی که به پیشگیری از رسوب کلسیم در سرخرگ ها کمک می کند در محافظت در برابر بیماری قلبی نیز نقش دارد.

شنبه 24/9/1397 - 15:59
سلامت و بهداشت جامعه

 


افراد کارمند اصلا نباید به بهانه کمبود وقت دور مصرف صبحانه را خط بکشند

 

کارمندان به دلیل کار کردن پشت میز بیشتر دچار افزایش وزن و مشکلاتی مانند مشکلات حرکتی و گوارشی می شوند. در این مقاله به شما 6 ویژگی یک رژیم غذایی کارمندی را به شما معرفی می کنیم.

 

یکی از چالش‌هایی که همواره پیش روی کارمندان قرار دارد، این است که زندگی کارمندی و پشت‌میزنشینی، آنها را با عوارضی مانند چاقی، فشارخون بالا، چربی‌ خون بالا و حتی دیابت مواجه کرده است. از این‌رو، داشتن الگوی غذایی سالم در محل کار می‌تواند کمک بزرگی به حفظ سلامت و تناسب اندام کارمندان عزیز برساند.

 

این برنامه غذایی سالم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

استفاده از غذای خانگی

زندگی کارمندی، یکی- ‌‌دو روزه نیست که شما بخواهید از خوردن غذای سالم خانگی در طول آن چشم پوشی کنید. یکی از بزرگ‌ترین خطاها و معضلاتی که باعث افزایش وزن و به خطر افتادن سلامت کارمندان می‌شود، این است که آنها به غذاهای آماده، فست‌فودها و هله‌هوله‌ها به‌جای غذای خانگی رومی‌آورند.

 

برای پیشگیری از ایجاد چنین مشکلی توصیه می‌شود حتما وعده‌های غذایی اصلی مانند صبحانه و ناهار را از خانه آماده کنید و در ظرف‌های مخصوص غذا بچینید تا بتوانید آنها را به‌سادگی با خود به محل کارتان ببرید.

اگر فرصت کافی برای خوردن صبحانه در منزل ندارید، اکیدا توصیه می‌شود عادت به مصرف کیک، کلوچه یا بیسکویت‌های صنعتی در محل کار به‌عنوان صبحانه را کنار بگذارید و به‌جای آن یک لقمه نان و پنیر ساده همراه خود ببرید.

 

مصرف فراوان میوه‌ها و سبزی‌ها

خیلی از کارمندان به‌دلیل کم‌تحرکی و یک‌جانشینی‌های مداوم، کنار داشتن الگوی غذایی نامناسب، دچار یبوست مزمن می‌شوند. از این‌رو، به این افراد توصیه می‌شود هنگام چیدن ظرف غذای خود حتما نصف ظرف را به انواع سبزی‌ها و صیفی‌ها مانند سبزی خوردن، کاهو، گوجه، خیار، فلفل دلمه‌ای، انواع فلفل شیرین و... اختصاص بدهند.

ضمن اینکه حتما هنگام آماده کردن غذا یا صبحانه محل کار، 2 میوه فصل را هم در ظرف غذای خود بگذارند تا آنها را در میان‌وعده صبح‌ میل کنند.

 


کارمندان به دلیل کار کردن پشت میز بیشتر دچار افزایش وزن می شوند

 

جایگزین کردن اسنک‌های سالم با هله‌هوله‌ها

یکی از عادت‌های غذایی بسیار نادرست که شیوع فراوانی میان کارمندان دارد، مصرف مرتب و روزانه انواع کیک، بیسکویت، کلوچه،‌ شکلات و تنقلات شور است. تمام این هله‌هوله‌ها می‌توانند علاوه بر افزایش وزن، خطر ابتلا به فشارخون بالا، دیابت،‌ چربی ‌خون بالا و حتی سکته قلبی را میان افراد کارمند بیشتر کنند.

 

عادت نامطلوب دیگر میان کارمندان هم خریدن و خوردن شیرینی، شکلات یا بستنی در مواقعی است که می‌خواهند جشن کوچک اداری بگیرند. به همین دلیل به تمام کارمندان توصیه می‌شود برای پیشگیری از ایجاد مشکلات ناشی از مصرف هله‌هوله‌های چرب، شور و شیرین، همیشه در کشوی میز کار خود مقداری تنقلات سالم مانند برگه انواع میوه‌ها، انواع آجیل‌های خام و انواع دانه‌های خام را داشته باشند تا اگر احساس گرسنگی کردند، این تنقلات سالم را مصرف کنند.

 

البته کارمندان باید حواسشان باشد آنها هم مانند سایر افراد جامعه، نیاز به دریافت کالری مشخصی در طول روز دارند و اگر در خوردن همین تنقلات سالم هم زیاده‌روی کنند و حد اعتدال را نگه ندارند، دچار افزایش وزن و عوارض ناشی از آن خواهند شد.

 

نوشیدن آب کافی

همان‌طور که گفته شد یبوست مزمن، بیماری شایع میان افراد کارمند و پشت‌میزنشین است. از طرف دیگر، گاهی این افراد با خشکی و چروک‌های پوستی، گودی زیر چشم یا آسیب‌پذیری مو نیز مواجه می‌شوند. همه این مشکلات می‌توانند ناشی از بی‌توجهی کارمندان به نوشیدن آب کافی در طول روز باشند.

 

ضمن اینکه برخی کارمندان عادت به مصرف بیش از اندازه چای یا قهوه در طول زمان کاری خود دارند که خود کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها نیز به‌عنوان یک ماده ادرارآور می‌تواند بدن آنها را در معرض کم‌آبی قرار دهد. از این‌رو، به این افراد توصیه می‌شود همیشه یک قمقمه آب خنک روی میز کار خود داشته باشند و هر یک ساعت یکبار حداقل یک استکان آب بنوشند.

 

داشتن فعالیت فیزیکی

هرچند شرایط کارمندی معمولا با یکجانشینی همراه است، توصیه می‌شود کارمندان برای پیشگیری از ابتلا به چاقی‌های موضعی، یبوست و حتی در مواردی واریس یا سلولیت، از یکجا نشستن‌های طولانی‌مدت در زمان کار خودداری کنند.

 

این افراد می‌توانند در ازای هر یک ساعت نشستن، حدود 10 دقیقه کار خود را ایستاده انجام بدهند، در زمان استراحت سرپا بایستند و درجا بزنند، بخشی از زمان ناهار را همراه همکاران خود به‌صورت ایستاده و با تکان دادن گروها و پاها سپری کنند و برای صدا زدن همکاران خود به‌جای استفاده از تلفن‌های داخلی پیش آنها بروند. خلاصه از هر زمانی که می‌توانند برای بلند شدن از جای خود کمک بگیرند.

 


یبوست مزمن، بیماری شایع میان افراد کارمند و پشت‌میزنشین است

 

مصرف لبنیات‌

متاسفانه در برخی کشورهای جهان، ابتدا ابتلا به بیماری‌های استخوانی، پوسیدگی دندان، پوکی استخوان یا حتی بیماری‌های مفصلی میان افراد کارمند شایع است. نتایج تحقیقات نشان می‌دهند کمبود دریافت کلسیم در بدن کارمندان باعث ایجاد چنین مشکلاتی در آنها می‌شود. از این‌رو، بهتر است حتما مصرف شیر را در میان‌وعده صبح یا عصر خود داشته باشند و در صورت امکان همراه با وعده ناهارشان، یک پیاله ماست که با سبزیجات مخلوط شده، مصرف کنند. به ناهارتان کمی سماق، زیره یا گشنیز بزنید

 

چند نکته تکمیلی برای رژیم غذایی سالم کارمندی

افراد کارمند اصلا نباید به بهانه کمبود وقت دور مصرف صبحانه را خط بکشند زیرا آنها ساعت‌هایی طولانی از صبح تا رسیدن به زمان ناهار را مشغول کار هستند و به‌طور حتم در این زمان گرسنه می‌شوند.

 

بنابراین، به استفاده از خوراکی‌های شیرین صنعتی مانند انواع کیک و کلوچه رومی‌آورند و سلامت خود را در بلندمدت به خطر می‌اندازند. به همین دلیل توصیه می‌شود اگر به‌عنوان یک کارمند وقت کافی برای خوردن صبحانه در خانه ندارید، همیشه قبل از خروج از منزل یکی- ‌دو تکه نان سبوس‌دار مانند نان سنگک همراه خود داشته باشید تا در محل کار و هنگامی که مشغول کار هستید، آن را با یک مربای خانگی، عسل یا شیره انگور بخورید.

 

خوشبختانه، انواع مربا، عسل و شیره انگور جزو خوراکی‌های فاسدشدنی نیستند و شما می‌توانید آنها را در جایی خشک و خنک در کشوی میز کارتان نگهداری کنید. این صبحانه به‌دلیل داشتن فیبر، شیرینی، کربوهیدرات و ویتامین‌های لازم می‌تواند انرژی خوبی برای شما تا رسیدن به ساعت ناهار فراهم کند.

 

برای وعده ناهار حتما به اندازه یک وعده گوشت بدون چربی گوسفند یا گوشت مرغ همراه مقداری برنج یا نان سبوس‌دار یا سیب‌زمینی آبپز در نظر بگیرید.

بهتر است همراه ناهار خود از کمی سماق، زیره یا گشنیز استفاده کنید تا هم هضم غذا برایتان ساده‌تر شود، هم نفخ نکنید و هم در محل کار دچار احساس سنگینی بعد از خوردن غذا نشوید.

 

حواستان باشد برای پیشگیری از ایجاد حس سنگینی بعد از ناهار در محل کار، برنجتان را بدون روغن و به‌صورت کته تهیه کنید و گوشت‌ها یا خورش‌های کاملا کم‌چرب بخورید.

به زمان غذا خوردن خود، نظم و ترتیب بدهید. اگر به‌عنوان یک کارمند، نظم خاصی برای خوردن غذاهای اصلی در نظر نگیرید، به‌طور حتم با مشکلات گوارشی فراوانی مواجه خواهید شد.

 

از این‌رو، توصیه می‌شود هر روز سر یک ساعت مشخص (نهایت با 30 دقیقه تاخیر) غذا بخورید و بین وعده صبحانه تا ناهار یا ناهار تا شامتان نیز غیر از میوه و آب، ماده دیگری نخورید.

اگر جزو افراد لاغر هستید، می‌توانید انواع مربا را بعد از غذا و به‌عنوان دسر در محل کار مصرف کنید. این درحالی است که اگر از اضافه‌وزن رنج می‌برید، توصیه می‌شود چاشنی‌های اشتهاآور مانند انواع شورها و ترشی‌ها را همراه غذای خود در محل کار مصرف نکنید.

شنبه 24/9/1397 - 15:58
سلامت و بهداشت جامعه

 

 


هر 6 ماه یکبار آزمایش خون بدهید و وضعیت سلامتی‌تان را بررسی کنید

 

وقتی پا به چهل سالگی می‌گذاریم بدنمان با تغییراتی رو به رو می‌شود و زمان آن فرا می‌رسد که دقت بیشتری نسبت به رژیم غذایی‌مان داشته باشیم تا مواد مغذی لازم را دریافت کنیم.

 

چهل سالگی با نگرانی‌ها و دل‌مشغولی‌های روحی و جسمی زیادی همراه است بنابراین باید عادت‌های درستی در پیش بگیریم. یادتان باشد بعد از این سن افزایش وزن و چاق شدن نه تنها راحت است بلکه از دست دادن وزن به سختی صورت می‌گیرد. علاوه بر این برخی از مشکلات مربوط به سلامتی کم‌کم خود را نشان می‌دهد. بنابراین لازم است به فکر باشید. در این مطلب به تغییرات غذایی ضروری بعد از 40 سالگی اشاره می‌کنیم.

 

کلسیم بیشتری مصرف کنید

از آنجایی که ترشح استروژن بعد از 40 سالگی در خانم‌ها کاهش پیدا می‌کند، استخوان‌ها به سختی کلسیم موجود در مواد غذایی را جذب می‌کنند. مشکل این است که مسئله کاهش جذب کلسیم خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی را افزایش می‌کند. بهترین کار این است که روزانه حدود 1000 میلی‌گرم کلسیم مصرف کنید. برای جذب این میزان می‌توانید به مواد غذایی زیر اعتماد کنید.

پنیر: یک واحد 100 گرمی پنیر بین 470 تا 850 میلی‌گرم (بسته به نوع پنیر) کلسیم دارد. فراموش نکنید زمانی که پنیر را در ترکیب غذاهایتان می‌گنجانید نیازی به افزودن چربی وجود ندارد.

 

بادام: 100 گرم بادام 250 میلی‌گرم کلسیم به بدن می‌رساند. مهم است که در مصرف بادام زیاده‌روی نکنید. چون سرشار از کربوهیدرات و چربی است.

 

ماست: 100 گرم ماست بین 127 تا 180 میلی‌گرم کلسیم دارد. بهتر است از ماست‌های طبیعی که حاوی کمترین میزان شیرین‌کننده‌ها هستند استفاده کنید. بهترین کار این است که دست به کار شده و در منزل ماست درست کنید. در این صورت می‌توانید ماست سالم‌تر و متنوع‌تری داشته باشید.

 


 کاهش جذب کلسیم خطر ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی را افزایش می‌کند

 

پروتئین بیشتری مصرف کنید

بعد از 40 سالگی باید میزان جذب پروتئین را بالا ببرید. چون حجم عضلانی رو به کاهش می‌رود. بدین معنا که بدون میل خودتان عضلاتتان آب رفته و جای آن‌ها را چربی می‌گیرد. بهتر است که در هر وعده غذایی 30 گرم پروتئین میل کنید. بهترین انتخاب‌ها به شرح زیر است:

سویا: هر 100 گرم سویا 37 گرم پروتئین دارد. اگر سویا دوست ندارید می‌توانید از توفو یا شیر سویا استفاده کنید.

دانه کاج: 100 گرم دانه کاج 14 گرم پروتئین وارد بدن می‌کند. با این حال نباید در مصرف آن دچار افراط شوید چون سرشار از چربی است.

مرغ: 100 گرم مرغ کم‌چرب بدون پوست 30 گرم پروتئین وارد بدن می‌کند. بهترین روش مصرف مرغ آماده کردن آن با سبزیجات و کمترین میزان چربی است.

 

بعد از 40 سالگی باید میزان جذب پروتئین را بالا ببرید. چون حجم عضلانی رو به کاهش می‌رود. بدین معنا که بدون میل خودتان عضلاتتان آب رفته و جای آن‌ها را چربی می‌گیرد. بهتر است که در هر وعده غذایی 30 گرم پروتئین میل کنید

 

مصرف نمک را کاهش دهید

احتباس آب یک مشکل رایج بعد از 40 سالگی یا در حین یائسگی است. برای کاهش این مشکل و مقابله با شدت آن بهتر است سدیم کمتری جذب کنید. ساده‌ترین روش کاهش میزان نمک است. در صورتی که علیرغم عدم افزودن نمک به غذاهایتان همچنان احساس احتباس آب و ورم داشتید برچسب مواد غذایی مصرفی‌تان را بررسی کنید.

 

اکثر محصولات غذایی آماده حاوی سدیم زیادی هستند. بنابراین باید از خرید و مصرف این قبیل مواد غذایی خودداری کرده و مواد غذایی سالم‌تری را جایگزین کنید. توصیه می‌کنیم در حین خرید، برچسب و ترکیبات محصول مورد نظر را مطالعه کنید. در این صورت میزان سدیم موجود در محصول مورد نظر را متوجه می‌شوید.

 


بعد از 40 سالگی باید میزان جذب پروتئین را بالا ببرید

 

آنتی‌اکسیدان بیشتری به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید

بدون شک در خصوص فواید بی‌نظیر آنتی‌اکسیدان‌ها زیاد شنیده‌اید. بعد از 40 سالگی اگر مراقب بدنتان نباشید خیلی زود با مشکلات و علائم پیری مانند مشکلات پوستی یا دردهای مفصلی آشنا خواهید شد. برای کاهش این قبیل مشکلات مواد غذایی زیر را وارد رژیم غذایی‌تان کنید:

فلفل دلمه‌ای

توت‌ها

بروکلی

توت‌فرنگی

چای سبز

شکلات سیاه

 

مراقب میزان ویتامین B12 بدنتان باشید

بعد از 40 سالگی بدن با مشکلات عصبی و کاهش تولید سلول‌های خونی مواجه می‌شود. این دو وضعیت با میزان مصرف ویتامین B12 رابطه عکس دارد. اگر میزان جذب ویتامین B12 تان کم باشد بیشتر با این مشکلات مواجه می‌شوید. یادتان باشد که هر فرد بالغ به روزانه حدود 2.4 میکروگرم از این ویتامین نیاز دارد که با مصرف محصولات لبنی، ماهی و تخم مرغ تأمین می‌شود.

 

دیگر تغییراتی که بعد از 40 سالگی باید ایجاد کنید

علاوه بر کنترل رژیم غذایی لازم است که سبک زندگی‌تان را نیز تغییر دهید تا تغییرات غذایی‌تان مؤثر واقع شود. برای این کار لازم است که روزانه کمی ورزش کنید. اگر مشکل مفصلی داشته باشید حتماً از ورزش‌های سبک شروع کنید. به طور منظم پیاده روی کنید. شنا نیز برایتان مناسب است. اگر وقت باشگاه رفتن ندارید حتی در دفتر کارتان نیز قدم بزنید و نرمش کنید.

 

هر 6 ماه یکبار آزمایش خون بدهید و وضعیت سلامتی‌تان را بررسی کنید. در صورتی که در شرایط بدنی خوبی قرار دارید مراجعه زود به زود به پزشک ضرورتی ندارد. اما در هر حال نباید از دکتر فراری باشید.

شنبه 24/9/1397 - 15:57
سلامت و بهداشت جامعه

 



 روزه قند و شکر تنها برای افرادی مناسب است که به بیماری زمینه‌ای خاصی دچار نیستند 

 

اینکه چند ایرانی از اعتیاد به مواد قندی رنج می‌برند، مشخص نشده. اما آمار معتادان به خوراکی‌های شیرین، در جهان بیشتر از چیزی است که فکر می‌کنیم. پژوهشگران می‌گویند، حدود 10درصد جمعیت آمریکا، به قند اعتیاد دارند و با وجود تهدیدی که مصرف این ماده‌غذایی برای سلامتی‌شان ایجاد می‌کند، نمی‌توانند از آن دل بکَنند. به باور متخصصان، سالم‌خوری یا پیروی از رژیم‌های خاص غذایی، نمی‌تواند از درد کسانی که به مصرف موادقندی وابسته‌اند کم کند و منع کردنشان از مصرف این ماده هم می‌تواند خستگی، سرگیجه و افت قندخون را به همراه داشته باشد.

 

کارشناسان، سم‌زدایی از بدن را به‌عنوان راهی برای نجات جان این معتادان معرفی می‌کنند و معتقدند که این روش، وضعیت سلامت آن‌ها را بهبود می‌دهد و حتی پوستشان را هم شاداب‌تر می‌کند.

 

چرا باید سم‌زدایی کنید؟

مصرف بیش از اندازه مواد قندی، تنها چاقی و دیابت را به همراه نمی‌آورد. متخصصان می‌گویند، معتادان به این ماده، بیشتر گرفتار بیماری‌های قلبی و حتی بیشتر آن‌ها دچار مشکلات پوستی می‌شوند. به گفته متخصصان، زنانی که بیش از اندازه شیرینی‌جات می‌خورند، اغلب از مشکلات مربوط به تخمدان رنج می‌برند و علاوه بر رشد کیست در تخمدان‌ها و سینه‌ها، عوارضی مانند عفونت واژینال را هم تجربه می‌کنند.

 

چطور بدنمان را از قندها پاک کنیم؟

خبر خوبی داریم. متخصصان می‌گویند حتی اگر یک معتاد واقعی به شکر و قند نباشید، با محدودکردن مصرف این ماده در روز، می‌توانید وزن قابل‌توجهی را کم کنید و احساس بهتری به بدنتان پیدا کنید. این رژیم روزه‌داری که به شما پیشنهاد می‌کنیم، برای تک‌تک خوانندگان این مطلب، فارغ از میزان اعتیادشان به این ماده، مفید خواهد بود و حتی کودکان هم از رعایت آن سود خواهند برد.

 


مصرف بیش از اندازه مواد قندی، تنها چاقی و دیابت را به همراه نمی‌آورد

 

مجاز به خوردن چه میزان قند و شکر هستیم؟

وقتی به خوردن شکر معتاد شده باشید، صحبت‌کردن از رعایت «اعتدال» در رژیم غذایی منطقی به نظر نخواهد رسید. متخصصان تغذیه‌ می‌گویند همه معتادان به موادغذایی مختلف با کم‌کردن مصرف و رعایت اعتدال به وضعیت دلخواه نرسیده‌ و تاکنون موفقیت چندانی نداشته‌اند.

 

حالا که می‌خواهید روزه قند و شکر بگیرید، باید از چند قانون کلی تبعیت کنید:

در سه روز اول سم‌زدایی، مجاز به اضافه‌کردن هیچ‌گونه ماده قندی به رژیمتان نیستید. در این سه روز حتی نباید سبزیجات نشاسته‌ای مانند ذرت، نخودفرنگی یا سیب‌زمینی استفاده کنید. باید برنج و نان را برای سه روز کنار بگذارید و حتی لبنیات و غلات را نیز در این دوره کوتاه کنار بگذارید. شما در سه روز ابتدایی این رژیم، تنها مجاز به مصرف پروتئین‌های حیوانی، سبزیجات پروتئینی و چربی‌های سالم هستید.

به‌عنوان مثال، برای صبحانه مجاز به خوردن سه تخم‌مرغ هستید. ناهارتان می‌تواند مرغ یا ماهی باشد و در کنار آن، سالاد سبز میل کنید. به هیچ‌وجه در این روز سه‌نباید سراغ نوشیدنی‌های شیرین بروید و برای دورچین غذا می‌توانید از بروکلی، کلم و اسفناج بخارپزشده استفاده کنید. نوشیدنی شما در این روزها، تنها باید آب و چای غیرشیرین باشد.

 

شیرین‌کننده‌های مصنوعی را دور بریزید

گرچه شیرین‌کننده‌های مصنوعی کالری ندارند، اما در این رژیم اجازه استفاده‌کردن از آن‌ها را هم ندارید. یادتان نرود که در زمان پیروی‌کردن از این رژیم، مهم میزان کالری که دریافت می‌کنید نیست؛ مهم این است که از موادقندی دور بمانید؛ چه طبیعی و چه مصنوعی.

 

بعد از سه روز چه؟

وقتی از این امتحان دشوار سه‌روزه سربلند بیرون آمدید، می‌توانید یک سیب جایزه بگیرید. در روز چهارم این رژیم، خوردن سیب برای شما مثل یک آبنبات خواهد بود. بعد از این روزهای سخت، پیاز برایتان شیرین خواهد بود، بادامی که می‌خورید شیرین خواهد بود. بله این سم‌زدایی سه روزه، به شما کمک خواهد کرد که شیرینی حقیقی را در موادغذایی سالم پیدا کنید و از چشیدن طعمش لذت ببرید. در روز چهارم، می‌توانید به سفره‌تان یک لیوان شیر کم‌چرب یا نیم‌چرب هم اضافه کنید. شما حالا امکان اضافه‌کردن هویج و نخود به غذایتان را هم دارید.

 


 آمار معتادان به خوراکی‌های شیرین، در جهان بیشتر از چیزی است که فکر می‌کنیم

 

بعد از یک هفته

این محدودیت‌ها را تا یک هفته باید تحمل کنید. در هفته دوم، شما می‌توانید سراغ توت‌ها بروید، یک واحد دیگر لبنیات را اضافه کنید و سبزیجاتی با نشاسته اندک را هم به سفره‌تان بیاورید.

در هفته سوم، جو را به غذایتان اضافه کنید و می‌توانید کینوا، بلغور، جودوسر و برخی میوه‌های شیرین و آبدار مانند انگور را هم میل کنید. شما در هفته سوم، می‌توانید در هر روز یک تکه شکلات تلخ بخورید.

حالا به آخرین هفته سم‌زدایی رسیده‌اید و می‌توانید دو وعده غذایی نشاسته‌ای در روز میل کنید؛ وعده‌هایی که می‌توانند شامل نان و برنج باشند. اما سعی کنید در این روزها هم میزان قابل‌توجهی فیبر را در رژیم غذایی‌تان جا دهید. هفته چهارم، زمان تثبیت است و باید حاصل سه هفته روزه‌داری‌تان را در این هفته ماندگار کنید. در این هفته محدودیتی برای مصرف میوه ندارید.

 

چه اتفاقی می‌افتد؟

بعد از این دوره یک‌ماهه، شما تنها اعتیادتان به موادقندی را ترک نخواهید کرد، بلکه بین 2 تا 9 کیلو وزن را هم از دست خواهید داد. این رژیم رضایت شما را از خوردن غذاها بالاتر خواهد برد، پوستتان را صاف‌تر و باطراوت‌تر و خستگی، اضطراب و تحریک‌پذیری‌تان را کمتر خواهد کرد. البته یادتان نرود اگر ورزشکار حرفه‌ای یا به دیابت مبتلا هستید یا باید قندخونتان را کنترل کنید، نمی‌توانید از این رژیم کمک بگیرید. روزه قند و شکر، تنها برای افرادی مناسب است که به بیماری زمینه‌ای خاصی دچار نیستند و تنها از آسیب‌های ناشی از وابستگی به موادقندی رنج می‌برند.

  

شنبه 24/9/1397 - 15:56
سلامت و بهداشت جامعه


 



نوشابه ها امکان بروز پوکی استخوان در زنان بالغ را افزایش می دهند

 

احتمالا می دانید که استخوان ها برای محفوظ ماندن در برابر عارضه پوکی استخوان به کلسیم نیاز دارند. با این حال، صرف نظر از مصرف این ماده معدنی، شما نیاز به تغییراتی اساسی در رژیم غذایی خود دارید.

 

سالم ترین تغییرات در رژیم غذایی برای جلوگیری از پوکی استخوان از این قرارند:

زمان را از دست ندهید:

تصور عده ای از افراد این است که چون جوان هستند، پوکی استخوان آنها را تهدید نمی کند. شما باید هرچه زودتر شروع به اقداماتی برای جلوگیری از این عارضه کنید، حتی اگر زیر 30 سال سن داشته باشید. هرچه زودتر اقدام کنید، امکان موفقیت تان بیشتر است. شما همچنین باید سابقه خانوادگی خود را در رابطه با ابتلا به این بیماری بررسی کنید. اگر نزدیک ترین بستگان شما با این بیماری تشخیص داده شده باشند توصیه می شود در طول 20 و 30 سالگی، اقدامات خود را برای جلوگیری از پوکی استخوان آغاز کنید. شما باید غذاهای غنی از کلسیم را به رژیم تان بیفزایید .

 

مصرف نمک را محدود کنید:

گام دیگری برای جلوگیری از پوکی استخوان وجود دارد: کاهش میزان نمک مصرفی روزانه. البته مطالعاتی در مورد این که نمک روی استخوان ها تاثیر می گذارد، وجود ندارد اما مشخص شده افرادی که فشار خون بالا دارند، تراکم استخوان در آنها کمتر است. همچنین باید بدانید که نمک باعث افزایش مقدار دفع کلسیم از طریق ادرار می شود. اگر از این وضعیت جلوگیری نکنید، استخوان هایتان در طول زمان نازک تر میشوند.

 

آجیل بخورید:

یک میان وعده خوشمزه به شما کمک می کند که از پوکی استخوان جلوگیری کنید. به طور مرتب در طول روز دانه هایی مانند پسته، بادام زمینی، بادام و ... بخورید. این غذاها غنی از مواد معدنی مانند فسفر، منیزیم، منگنز و کلسیم هستند.

 


 استخوان ها برای محفوظ ماندن در برابر عارضه پوکی استخوان به کلسیم نیاز دارند 

 

مصرف نوشابه را محدود کنید:

با توجه به مطالعات سال 2006؛ کولاها امکان بروز پوکی استخوان در زنان بالغ را افزایش می دهند. در این تحقیقات اثرات مصرف کافئین کولا و اسید فسفریک آن بر تراکم استخوان مورد تحلیل قرار گرفته است. نتیجه این بود زنانی که هر روز نوشابه های کولا مصرف می کنند، استخوان های نازک تر نسبت به سایر زنان دارند.

 

محصولات لبنی را روزانه مصرف کنید:

فراموش نکنید که به غیر از شیر، ماست، پنیر و ... نیز حاوی مقادیر زیادی کلسیم هستند و سه بار در روز برای پیشگیری از پوکی استخوان باید مصرف شوند.

 

به طور منظم ماهی بخورید:

ماهی قزل آلا یکی از مواد غذایی است که می تواند به جلوگیری از پوکی استخوان کمک کند. این نوع ماهی غنی از ویتامین دی است. بدن شما برای جذب و پردازش کلسیم نیاز به ویتامین دی دارد. اگر این ویتامین در بدن شما کافی نباشد، حتی در صورت مصرف بیش از حد کلسیم، دچار مشکلات استخوانی می شوید. ماهی تن، قارچ و زرده تخم مرغ نیز حاوی مقادیر مناسبی ویتامین دی هستند.

 

شنبه 24/9/1397 - 15:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته