• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1304روز قبل
ایرانگردی

 

 

اداره آموزشهای شهروندی منطقه 19 از اتمام  مرحله انتخاب و  آمایش آثار چهارمین دوره جشنواره مشکات 4 در این منطقه خبر داد. 

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، حجت الاسلام رسول جوادی معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه با اعلام این خبر گفت: انتخاب آثار جمع آوری شده در مرحله نخست  که بیش از 21000 اثر است  از روز چهارشنبه 16 دی ماه آغاز شد و در مورخ 22دی ماه روز سه شنبه به پایان رسید.

به گفته وی چهارمین دوره جشنواره  با هدف رشد و ارتقای فرهنگ شهر نشینی، توانمند سازی اقشار مختلف جامعه در فعالیتهای آموزش شهروندی، تکمیل آموزش های دوره های قبل و فراهم کردن فرصت دوباره برای شهروندان جهت شرکت در جشنواره برگزار شد.

جوادی استقبال شهروندان در محورهای محیط زیست شهری، ایمنی شهری، سیما وهویت شهری، حمل ونقل ترافیک، حقوق و تکالیف شهروندی را رضایت بخش توصیف کرد و اظهار داشت: با توجه به تعداد آثار و استقبال شهروندان از چهارمین دوره جشنواره مشکات، کلیه آثار به منظور قدردانی و ارج نهادن به استقبال خوب شهروندان با دقت نظر کامل مورد آمایش اولیه قرار گرفت و 13 هزار اثر به مرحله دوم (داوری منطقه ای) راه یافت.

وی افزود: در پایان جشنواره برترین آثار مشخص و به نفرات برگزیده جوایز نفیسی به رسم یاد بود اهدا خواهد شد.

لازم به ذکر است اداره آموزشهای شهروندی منطقه 19 در این دوره از جشنواره مشکات 4 به عنوان ستاد تخصصی سامانه مدیریت شهری 137 ( سازمان بازرسی شهرداری تهران) فعالیت دارد.

چهارشنبه 23/10/1394 - 12:14
ایرانگردی

شهردار منطقه 14 از اجرای طرح خط سفید در 14 تقاطع و 44 معبر اصلی و فرعی در جنوب شرق تهران خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 14؛ فرهود حمیدی با تاکید بر تصحیح رفتار ترافیکی در شهر تهران به عنوان یکی از اهداف طرح «خط سفید» گفت: اجرای طرح خط سفید در معابری مانند بزرگراه بسیج، محلاتی و امام علی (ع) توسط معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران انجام‌شده و گذرگاه‌های اصلی و فرعی که شامل 58 تقاطع و معبر بود توسط شهرداری منطقه 14 اجرا شد.

وی با اشاره به اجرای این طرح بزرگ در تمام نواحی منطقه 14، افزود: در فاز نخست پروژه، فعالیت‌های زیرساختی و شناسایی نقاط نیازمند اصلاح هندسی، هم‌سطح سازی،‌ نصب تابلو و خط‌کشی استاندارد انجام شد، در فاز دوم نیز برگزاری کارگاه‌های آموزشی در خانه‌های کودک، سراهای محلات و خانه‌های فرهنگ نواحی شش‌گانه و مدارس با هماهنگی معاونت حمل و نقل و ترافیک و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی دنبال شده است.

شهردار منطقه 14 خاطرنشان ساخت: این طرح یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های فرهنگی- ترافیکی پایتخت بوده که با اجرای آن می توان به کاهش بار ترافیکی شهر تهران کمک کرد.

چهارشنبه 23/10/1394 - 12:13
ایرانگردی



ارتقاء سطح ایمنی کارگران در فصل سرما، به منظور پیشگیری از مسمومیت با گاز co و مرگ خاموش،  با بازدید و ارزیابی وضعیت کارگاه های ساختمانی در الزامات کاری پیمانکاران شمال تهران قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک،نرگس هادی زاده مقدم رئیس اداره HSE و دبیر شورای هماهنگی سامانه مدیریت HSE شهرداری این منطقه با اعلام خبرفوق اظهار داشت: به منظور ارتقای سطح بهداشت،ایمنی و محیط زیست در اجرای پروژه های شهری از آغاز سال جاری تا کنون بیش از یک هزار و 180 مورد از پروژه‏های عمرانی ، ابنیه، سوله‏های بحران، بوستان‏ها و وضعیت نگهداری فضای سبز، علایم ترافیکی، پل‏ها و ساختمان‏های اسکان کارگری مورد ارزیابی بازرسان اداره HSE شهرداری منطقه  یک قرار گرفت.
وی گفت : در این بازدید ها به صورت میانگین از هر پیمانکار،طی این دوره 9 بار بازدید HSE صورت پذیرفت و آنها ملزم به ارتقای سطح ایمنی برای کارگرانِ کارگاه‏های ساختمانی و توجه بیشتر به رعایت نکات ایمنی در استفاده از وسایل گرمایشی توسط کارگران  شدند.
هادی زاده مقدم با اشاره به غیر ایمن بودن استفاده از لوازم گرمایشی دست ساز تاکید کرد: پیمانکاران   می بایست ضمن آموزش‏های لازم، از بکارگیری این لوازم توسط کارگران جلوگیری بعمل آورند
چهارشنبه 23/10/1394 - 12:12
ایرانگردی

 
بیش از 12 هزار دانش آموز دبستانی مدارس منطقه 11 اهمیت توجه به خط سفید را با تئاتر های آموزشی کودکانه و شاد فرا می گیرند.
به گفته وحید محمدی قائم مقام شهرداری منطقه 11 ، پایبندی به قوانین و اصول شهروندی را باید از کودکی آموخت تا در ذهن شهروندان آینده نهادینه شده و به یک رفتار اجتماعی اخلاق محور تبدیل شود.
قائم مقام شهرداری منطقه 11 آموزش قوانین و مقرارات به کودکان دبستانی را یکی از بهترین روش های آموزش شهروندی دانسته و با بیان این که مدیریت شهری بر همین مبنا به فرهنگسازی برای نسل آینده پایتخت پرداخته است ؛از اجرای نمایش های آموزشی با موضوع" خط سفید "در 50 مدرسه این منطقه خبر داد.
محمدی در این خصوص افزود: با هدف ترویج فرهنگ حمایت از "کمپین آسمان آبی ، زمین پاک " برنامه های آموزشی با محوریت کودکان در مدارس سطح منطقه در حال انجام است که از جمله مهم ترین آن ها اجرای تئاترهای آموزشی در 50مدرسه مقطع ابتدایی است.
او خاطر نشان کرد که این طرح از چندی پیش آغاز شده و در تمام مدارس ابتدایی به اجرا در می آید تا طی آن بیش از 12هزار دانش آموز با اصول و اهمیت توجه به خطوط سفید در خیابان های شهر آشنا شوند وفرهنگ انضباط ترافیکی از سنین کم در آن ها نهادینه شود.
بر اساس این گزارش به منظور آموزش نکات ایمنی عبور و مرور به دانش‌آموزان مقطع ابتدایی با استفاده از ابزارهای هنری، با همکاری مدارس منطقه 11 از ١٩  دی ماه تئاتر آموزشی  در دو مقطع (اول تا سوم) و (چهارم تا ششم) مدارس ابتدایی سطح منطقه آغاز شد. این نمایش های آموزشی با  تعداد ١٢٠ اجرا در منطقه ١١تا پایان سال ادامه دارد.
چهارشنبه 23/10/1394 - 12:10
ایرانگردی

 

روز گذشته و در جریان ممیزی  از عملکرد زیست محیطی نواحی سه گانه منطقه 17، برای سومین سال متوالی این منطقه موفق به کسب گواهینامه 14001 ISO در حوزه محیط زیست و توسعه پایدار توسط شرکت مرزبان کیفیت ایتالیا (IMQ) شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 17، پس از برگزاری نشست افتتاحیه ، گروه سه نفره ممیزان به سطح منطقه رفتند و با حضور در نواحی سه گانه، اداره بازیافت، اداره محیط زیست و اداره آموزش از نزدیک فعالیت زیست محیطی این واحدها را رصد کردند.

در روز گذشته  عملکرد زیست محیطی واحدها، پایبندی به الزامات قانونی، اندازه گیری آلاینده های زیست محیطی، اجرای مانورها، اقدامات کنترلی در خصوص کاهش پیامدهای زیست محیطی از عملکرد پیمانکاران در جمع آوری و دفع پسماند ، آلودگی آب، خاک و هوا و مواردی از این قبیل مورد ارزیابی قرار گرفت که در نهایت به کسب گواهینامه نظام مدیریت محیط زیست (14001 ISO) برای سومین سال متوالی منجر شد.

مهندس مهرنوش نادعلی سرممیز شرکت مرزبان کیفیت به همراه مهندس عباس جورسرایی و مهندس سلیم پور بازدیدهای ممیزی مورد نظر را انجام دادند و در نهایت صدور این گواهینامه به تایید مهندس یزدان پناه رییس گروه استاندارد ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران رسید.

چهارشنبه 23/10/1394 - 12:10
ایرانگردی

 

با افزایش مشارکت راسته های تجاری در امر بازیافت، تناژ جمع آوری پسماندهای خشک به میزان دو برابر رسید.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، فرامرز عظیمی شهردار منطقه با اعلام این خبر گفت: همزمان با اجرای طرح کمپین آسمان آبی زمین پاک، تفكیك و بازیافت زباله‌ها از مبدا به صورت جدی و توجه ویژه به اقشار مختلف و اصناف در منطقه در حال پیگیری است و بر همین اساس با آموزش های ارائه شده به راسته های تجاری و جلب مشارکت آنان شاهد افزایش دو برابری پسماندهای خشک بودیم به طوری که تناژ پسماندهای خشک از 336 تن در آذر سال 93 به 725 تن درسال جاری رسیده است.

وی یادآور شد: در آنالیز پسماند خشک جمع آوری شده در آبان ماه به ترتیب کاغذ و مقوا، نان خشک، پلاستیک، فلزات، پت، شیشه و... بیشترین میزان را داشته اند.

شهردار منطقه یادآور شد: اجرای طرح ملودی، آموزش بازیافت در بوستان ها، مقابل غرف،  مدارس و مراکز آموزش و فرهنگی، اعزام شهروندان به مجتمع آراد کوه، پاکسازی محیطی در معابر و بوستان ها، اجرای نمایش هنری و... از دیگر اقدامات برای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی تفکیک پسماند از مبدا بوده است.

 

چهارشنبه 23/10/1394 - 12:9
ایرانگردی

 

شدت رکود ساختمانی طی نیم‌سال 94 در بافت‌‌فرسوده 5/ 14 واحد درصد کمتر از کل پایتخت شد سهم «تجمیع زمین» در مقابل «انفرادی‌سازی» به 45 درصد افزایش یافت
بسته انرژی‌زا که متولی نوسازی بافت فرسوده اوایل امسال برای تحریک ساخت‌وسازهای مسکونی ارزان قیمت در پایتخت پیش روی سرمایه‌گذاری ساختمان قرار داد در 8 ماه اول امسال اثر مثبت خود را در بازار ملک گذاشت.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، طبق آمارهای این سازمان مشخص شد: میزان رکود ساختمانی طی نیمه اول امسال در محدوده بافت فرسوده تهران به مراتب کمتر از سایر مناطق شهری بوده است؛ به‌طوری که در این مدت تیراژ ساخت مسکن در کل شهر تهران نزدیک به 50 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته اما در بافت فرسوده به دلیل ارائه بسته حاوی «تخفیفات، مشوق‌ها و تسهیلات» ساخت مسکن تیراژ ساخت‌وساز 5/ 35 درصدی را تجربه کرد. به این ترتیب شدت رکود ساختمانی در بافت فرسوده تهران تحت تاثیر امتیازاتی که مدیریت شهری قائل شد 5/ 14 واحد درصد کمتر از سایر نقاط شهری پایتخت است. هرچند بررسی‌هایی که کارشناسان نوسازی انجام داده‌اند، نشان می‌دهد اگر دو معضل واحدهای مسکونی نوساز فروش نرفته و مقاومت بانک‌ها در پرداخت وام نوسازی بدون سپرده با نرخ سود 9 درصد طی ماه‌های گذشته از سال 94 وجود نداشت، چه بسا آپارتمان‌سازی در بافت فرسوده رونق پیدا می‌کرد و تیراژ ساخت به جای افت، افزایش می‌یافت. مطابق با آخرین آمارهای رسمی طی 6 ماه اول سال 94، تعداد 5 هزار و 583 واحد مسکونی در محدوده بافت فرسوده ساخته شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5/ 35 درصد افت داشته است. در همین بازه زمانی در سال 93 نیز 8 هزار و 663 واحدمسکونی ساخته شده که نسبت به 6 ماه نخست سال 92، 53 درصد کاهش داشته است. بررسی این آمار نشان می‌دهد اگرچه روند ساخت‌وساز در محدوده بافت فرسوده طی این دو سال نزولی بوده اما در 6 ماه نخست سال 94، نرخ نزول کاهش پیدا کرده است.

بر اساس این گزارش بافت فرسوده شهر تهران مساحتی معادل 3 هزار و 700 هکتار دارد. این محدوده از 205 هزار پارسل تشکیل می‌شود که پنج درصد مساحت شهر و 15 درصد جمعیت پایتخت را در خود جا داده است؛ 36 درصد از این تعداد معادل 75 هزار پارسل به دو شکل انفرادی و تجمیعی نوسازی شده است. از 205 هزار پلاک فرسوده موجود در محدوده بافت فرسوده قابلیت ساخت 300 هزار واحد مسکونی در این محدوده وجود دارد. این در حالی که در فاصله سال‌های 90 تا 93 سالانه به‌طور متوسط 19 هزار و 500 واحد مسکونی در این محدوده ساخته شده است. بسته‌ای که شهرداری تهران ابتدای امسال برای تحریک ساخت‌وساز مسکونی ارزان قیمت در بافت فرسوده معرفی کرد شامل تخفیف 100 درصد عوارض ساخت(عوارض ساختمانی 10 تا 20 درصد کل هزینه‌های ساخت را تشکیل می‌دهد)، مشوق تراکم اضافه دو طبقه و همچنین اجازه کسری پارکینگ و در نهایت تسهیلات بانکی 50 میلیون تومانی با نرخ سود 9 درصد بود (البته تسهیلات بانکی تصویب و مسوولیت پرداخت آن به بانک‌های عامل داده شد) در نهایت این سه امتیاز به گونه‌ای به ساخت‌وسازهای بافت تعلق گرفت که سازنده‌ها ترغیب به تجمیع پلاک‌های ریزدانه با هدف تعریف پروژه در مساحت بزرگ‌تری از زمین شوند. این مدل ساخت‌وساز سبب شد به دلیل سرشکن شدن قیمت زمین در کل پروژه، هزینه‌های ساخت‌وسازها کاهش پیدا کند. جزئیات اطلاعات آماری نشان می‌دهد اهدافی که در قالب بسته انرژی‌زا قرار داشت از ابتدای سال جاری تاکنون محقق شد. به این معنی که اگرچه تیراژ ساخت مسکن در بافت فرسوده امسال کاهش پیدا کرده اما میزان تجمیع املاک فرسوده و همچنین تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده در اثر تجمیع در 8 ماه سال جاری نسبت به دو سال قبل با شیب قابل ملاحظه‌ای صعود کرده است. طبق آمارهای رسمی سهم پروانه‌های تجمیعی در بافت فرسوده در 6 ماهه اول امسال 45 درصد و مابقی پروانه‌های ساختمانی صادر شده در بافت فرسوده به شکل انفرادی صادر شده است. این در حالی است که در سال 93 سهم پروانه‌های تجمیعی از کل پروانه‌های صادر شده در بافت فرسوده 39 درصد بوده و در سال 92 معادل 36 درصد بوده است. از طرفی تعداد واحدهای مسکونی ساخته شده به روش تجمیع در بافت فرسوده در نیمه اول امسال 64 درصد از ساخت‌وسازهای بافت فرسوده تهران را تشکیل داده در حالی که این رقم در سال 93، 57 درصد و در سال 92 معادل 53 درصد بوده است.

سومین شاخصی که اثرگذاری بسته انرژی را تایید می‌کند رشد پلاک‌های تجمیع شده است. طبق آمار رسمی سازمان نوسازی شهر تهران در نیمه اول امسال به‌طور متوسط 9/ 2 پلاک فرسوده برای ساخت‌وساز در بافت تجمیع شدند اما این رقم در سال 93 و 92 به ترتیب معادل 79/ 2 و 7/ 2 پلاک بوده است. چهارمین شاخص برای سنجش میزان اثرگذاری مثبت بسته انرژی زای ساخت مسکن در بافت فرسوده به «رشد پروانه‌های ساختمانی صادر شده روی زمین‌های بالای 150 مترمربع» مربوط می‌شود. در طرح تفصیلی تهران که در سال 91 رونمایی و ابلاغ شد تاکید شده است حداقل مساحت زمین حاصل از تجمیع پلاک‌ها در زیرپهنه‌های مسکونی باید تا پایان سال 95، به 200 مترمربع برسد و در عمل ساخت‌وساز روی عرصه‌های کوچک متراژ محدود شود. این هدف در نیمه اول امسال دست‌کم در محدوده بافت فرسوده محقق شد. طوری که میزان پروانه‌های ساختمانی صادر شده روی قطعات زمین بالای 150 مترمربع در بافت فرسوده تهران نسبت به سال قبل افزایش چشمگیری پیدا کرد و در مقابل حجم پروانه‌های مربوط به زمین‌های زیر 150 مترمربع، 25 درصد نسبت به نیمه اول سال گذشته کاهش یافت. حتی میزان پروانه‌های ساختمانی صادر شده برای زمین‌های 200 تا 300 مترمربع در بافت فرسوده در نیمه اول امسال 76 درصد نسبت به سال قبل رشد داشت و برای زمین‌های بالای 300 مترمربع این رشد 79 درصد ثبت شده است. آنچه باعث شد به تناسب افزایش متراژ زمین ناشی از تجمیع پلاک، حجم ساخت و ساز افزایش پیدا کند تفاوتی است که در بسته انرژی زا برای میزان مشوق‌ها به تناسب مساحت عرصه قائل شده است. در بسته تهیه شده توسط سازمان نوسازی شهر تهران قید شده تراکم یک تا دو طبقه صرفا به زمین‌های بالای 150 مترمربع تعلق می‌گیرد. بنابراین اگرچه رکود حاکم بر بازار مسکن تیراژ ساخت را در نیمه اول امسال به 5هزار و 583 واحد مسکونی کاهش داد و فقط 865 پلاک فرسوده تبدیل به ساختمان‌های نوساز شدند اما چنانچه بازار ملک در سال آینده رونق بگیرد و تحت تاثیر آن توانمندی مالی سرمایه‌گذاران تقویت شود(رشد فروش واحدهای مسکونی نوساز قبلی) این ظرفیت وجود دارد سالی حداقل 8 هزار و 400 پلاک فرسوده تخریب و نوسازی شود و حداقل 20 هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تهران ساخته شود. سه روز پیش موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی وابسته به نهاد ریاست جمهوری به دولت توصیه کرد با توجه به امکان‌پذیر نبودن ساخت مسکن برای کم درآمدها شبیه طرح تجربه شده مسکن مهر و همچنین وجود مازاد عرضه در بازار مسکن لوکس بهتر است مجموعه برنامه‌های ساخت مسکن و تامین مالی مسکن در سال جاری و دست کم در دوره دولت یازدهم به «بافت فرسوده شهرها» متمرکز شود.

 

سه عامل عدم تمایل سرمایه‌گذاری در بافت فرسوده

کیوان خلیجی، رئیس اداره راهبری دفاتر خدمات نوسازی سازمان نوسازی شهر تهران سه عامل عمده عدم تمایل سرمایه‌گذاران برای ورود به بافت فرسوده را تشریح کرد. وی رکود موجود در بازار مسکن و پرداخت نشدن تسهیلات ارزان قیمت به ساخت‌وسازهای این محدوده را دو عامل بیرونی کاهش تمایل سرمایه‌گذاران به بافت فرسوده دانست و گفت: به نظر می‌رسد در بعد کمی به دلایل متعددی که عمده آنها رکود موجود در بازار مسکن (عدم در اختیار داشتن نقدینگی مناسب به علت عدم فروش واحدهای احداثی در سالیان گذشته) و همچنین پرداخت نشدن تسهیلات ارزان‌قیمت در سال 94 است، به شدت از سرعت نوسازی بافت‌های فرسوده کاسته شده است. او ادامه داد: همچنین ساخت‌وساز در بافت فرسوده نیازمند برخی اقدامات در راستای اصلاح زیرساخت‌ها همچون تعریض گذرها است که مداخله مدیریت شهری و دولت را می‌طلبد. به‌عنوان مثال سازنده‌ها در محلات بافت فرسوده برای انتقال مصالح ساختمانی به دلیل باریک بودن گذرها با مشکل مواجه هستند. او تاکید کرد: به نظر می‌رسد مداخله دولت و شهرداری‌ها از طریق تضمین خرید واحدهای تولیدی، تهاتر واحدهای موجود با زمین‌های در اختیار شهرداری‌ها و دولت یا تهاتر واحدها با عوارض صدور پروانه و استفاده از واحدهای ایجادشده به منظور جابه‌جایی املاک معارض اجرای طرح‌های توسعه شهری، می‌تواند منجر به رشد کمی نوسازی این بافت‌ها شود. او با اشاره به این موضوع که شاخص کیفی ساخت‌وساز در محدوده بافت فرسوده تحت تاثیر اجرای این بسته تشویقی ارتقا پیدا کرد، گفت: مولفه‌های کیفی نیز تحت تاثیر اجرای نصفه بسته تشویقی جدید توانسته دستیابی به کیفیت‌های ابتدایی- خصوصا حد نصاب قطعه مناسب- را تا اندازه قابل توجهی فراهم کند. هرچند بسیاری از صاحب‌نظران کیفیت را در این موضوع به مولفه‌های گوناگون دیگری نظیر شیوه ساخت و ساز، استفاده از مصالح مناسب و حتی استفاده از فناوری‌های نوین تسری می‌دهند. اما به راستی برای شروع ایجاد این همه تحول در نظام ساخت و ساز کشور زمین بافت فرسوده، زمین بازی مناسب است؟ آیا مشوق‌های تعیین شده می‌توانستند ما را به تمامی کیفیت‌های متعالی و آرمانی برسانند؟ سهم دستگاه‌های دیگر به جز شهرداری نظیر دستگاه‌های تامین‌کننده زیرساخت با دارا بودن سهم 10 درصدی از هزینه‌های ساخت و ساز در این میان چیست؟ سازمان نظام مهندسی نیز در راستای ارتقای کیفیت ساخت و ساز به چه میزان مشارکت خواهد کرد؟ اینها همه سوالاتی هستند که پاسخ به آنها در ارتقای کیفیت موثر خواهد بود.




سه شنبه 22/10/1394 - 20:15
ایرانگردی


 

 

شهردار تهران در چهارمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا با بیان اینکه از 180لیتر سوخت مصرفی در تهران 50 هزار لیتر آن در پمپ بنزین ها تبخیر می شود، گفت: گاهی اوقات با اطلاعات درست آدرس غلط می دهیم و افکار عمومی را گمراه می کنیم. غافل از این که افکارعمومی دیر یا زود متوجه واقعیت می شوند .

شهرداری برای حل مشکل آلودگی هوا طرح مدون و روشن دارد/اجرای تصمیمات در حوزه آلودگی هوا اول نیاز به مدیریت صحیح دارد بعد بودجه

 

قالیباف در چهارمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا که با حضور وزیربهداشت،  رییس سازمان حفاظت محیط زیست و جمعی از اندیشمندان خارجی برگزار شد، با اشاره به اینکه آلودگی هوا تنها مختص کشور ما نیست و یک چالش برای سایر کشورهای دنیا و شهرها محسوب می شود، اظهارداشت: در ایران هم چندسال قبل می گفتیم تنها تهران درگیر مشکل آلودگی  هواست. این درحالی است که امروز 5 تا 6 شهر دیگر نیز به طور جدی با این مشکل درگیر شدند. البته مساله آلودگی هوا در تهران به دلیل اینکه این شهر پایتخت سیاسی کشور است مورد توجه قرار می گیرد اما این موضوع در سایر شهرها گاها مورد بی توجهی و فراموشی قرار می گیرد .

 

وی با تاکید بر اینکه امروز منابع و عوامل خطرساز آلودگی هوا بر ما مسلط شده اند و خود را تثبت می کنند، گفت: متاسفانه بخشی از این موضوع تبدیل به فرهنگ مردم و مسوولان ما شده است. درواقع به نوعی با این موضوع کنار آمده ایم و از امروز به فردا محول می کنیم که این خطر بزرگی است. ضمن اینکه گاهی اوقات با اطلاعات درست آدرس غلط می دهیم و افکار عمومی را گمراه می کنیم . غافل از این که افکارعمومی دیر یا زود متوجه واقعیت می شوند .

 

شهردار تهران ادامه داد: گاهی در بحث آلودگی هوا  صحبت از ساخت اتوبان، پل ، خودرو ، بلند مرتبه سازی و باد می شود. بعضی اطلاعات درست می دهند اما نتیجه غلط از آن می گیرند که این امر کاملا اشتباه است .در واقع آیا می توانیم بگوییم اتوبان باعث آلودگی هوا می شود؟ این مثل آن است که بگویم ساخت چاقو باعث کشتن انسان ها می شود . دراین بحث، مهم استفاده درست از ظرفیت هاست .

 

قالیباف با بیان اینکه مشکل آلودگی هوا ماحصل دو دهه است، تصریح کرد: به جرات می گویم در کمتر از یک دهه می توانیم بر آن مسلط شویم و در 5 تا6 سال می توانیم به شرایط قابل قبول برسیم. براین اساس کاهش آلودگی هوا هم امکان پذیر است و هم طولانی نیست .

 

وی با اشاره  به تجربه مکزیکوسیتی دربرنامه کاهش آلودگی هوا از اواخر دهه 90 تا سال 2006 گفت: این شهر با جمعیتی بیشتر از تهران با وضعیت اقتصادی نه چندان مطلوب و شرایط اقلیمی شبیه تهران توانست در یک بازه زمانی وضعیت آلودگی هوا را به نقطه قابل قبولی برساند.

 

شهردار تهران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به موضوع کاهش CO در تهران اظهارکرد: زمانی که من رییس پلیس بودم و سرکار خانم ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست، موضوع CO یکی از بحث های اصلی شهر ما بود . البته با همکاری و توافق توانستیم در کمتر از چندسال این موضوع را حل کنیم. به طوری که دیگر شاهد چنین موضوعی در تهران نیستیم. درست در همان زمان که رییس پلیس بودم در خصوص بحث فرهنگسازی هم برخی می گفتند مردم ما به فرهنگ ترافیک بها نمی دهند .من در آن دوره طرح مدونی را به دولت برای موضوع ترافیک ارایه دادم .

 

قالیباف افزود: دولت درآن زمان گفت اگر بتوانیم یک بند از این طرح که شامل بستن کمربند برای راننده هاست را اجرا کنید، پای کار می ایستیم . دراین خصوص دولت به من مهلت شش ماه داد و من در جلسه دولت با این شرط که هیچ یک از اعضا در این خصوص مصاحبه نکنند، شرط را پذیرفتم و در کمتر از دو ماه شاهد فرهنگسازی در خصوص بستن کمربند ایمنی در کشور بودیم، به طوری که امروز حتی بدون حضور پلیس هم بالغ بر 75درصد از مردم از کمربند ایمنی استفاده می کنند .

 

شهردار تهران با بیان اینکه ما تجربه های موفقی در کشور داریم ، اما نمی دانم چرا به آنها بی توجهی می شود، گفت: واقعیت این است که ما نیازمند بحث کارشناسی و اطلاع رسانی دقیق هستیم. شهرداری امکانات علمی خوبی دارد و به طور مرتب به مردم اطلاع رسانی می کند. حتی در دوره 22 روزه الودگی هوا هم ما هیچ وقت از اطلاع رسانی به مردم دریغ نکردیم . چرا که مردم باید واقعیت را بدانند که هم در حفظ جان خود کوشا باشند و هم در مورد خطر بزرگی که وجود دارد، آگاه باشند .

 

قالیباف با تاکید بر اینکه موضوع کاهش آلودگی هوا نباید گفت و گوی سیاسی بین مدیران باشد، خاطرنشان کرد: ما و دولت باید با هم موضوع را حل کنیم. در این خصوص هم باید کارشناسان تصمیم بگیرند و ما مدیران به دور از گفت وگوی های سیاسی تصمیمات را پیگیری و اجرایی کنیم تا موضوع حل شود.

 

به گفته وی امروز شناخت لازم نسبت به موضوع آلودگی هوادر کشور وجود دارد و تنها نیاز به اقدامات اجرایی  است .

 

قالیباف درادامه سخنانش به دو رویکرد قالب درخصوص آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: یک نگاه می گوید که بگذاریم آلاینده ها تولید شوند و بعد به دنبال حل آن باشیم . نگاه دوم که نگاه شهرداری تهران و البته کارشناسان است بر این است که نباید بگذاریم که آلاینده ها تولید شوند. ما برای این کار در شهرداری تهران مطالعات دقیقی را با دانشگاه ها انجام دادیم و به جمع بندی دقیقی رسیدیم .

 

وی ادامه داد: درحال حاضرسالانه 800 هزار تن آلاینده تولید می شود که این به معنای تولید روزانه تقریبا دوهزار تن آلاینده است . مطالعات ما نشان می دهد 80درصد آلایندگی ناشی از وسایل نقلیه متحرک در شهر و 20 درصد از سایر عوامل است .

 

قالیباف با بیان اینکه سهم مصرف خانگی از آلودگی هوا تنها 2.2 درصداست، تصریح کرد: سوال اینجاست که چطور می گویم 40 درصد از آلایندگی مربوط به وسایل خانگی است؟ البته ما قبول داریم که صرفه جویی در مصرف گاز شرط عقل است اما باید بپذیریم که مصرف گاز خانگی تاثیر چندانی درآلودگی  هوا ندارد.

 

وی تاکید کرد: حدود 50 درصد از 80 درصد آلایندگی های که مربوط به وسایل نقلیه متحرک است ناشی از 400 هزار خودرو است قبول داریم بسیاری با این خودروها امرار معاش می کنند، اما ما می توانیم با رعایت تمامی ملاحظات مردم مشکل آلودگی های ناشی از خودروها را حل کنیم .

 

شهردار تهران درادامه با انتقاد از انتقال اتوبوس ها و مینی بوس های فرسوده به پایتخت گفت: استفاده از اتوبوس ها و مینی بوس های فرسوده در شهر را ممنوع می کنیم، اما به دلیل ضعف مدیریت در اجرا از همین وسایل درتهران به  عنوان سرویس نهادهای دولتی و غیردولتی استفاده می کنیم .

 

 

 

قالیباف با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر تولید موتور انژکتوری از شهریور سال 95 عنوان کرد: این اقدام خوب است اما می توانیم از مردمی که از موتور استفاده می کنند بخواهیم از موتور انژکتور استفاده کنند. چطور ما می توانیم 100 هزارخودرو به مردم بدهیم اما نمی توانیم برای 8 هزار پیکانی که در تهران به عنوان  تاکسی فعالیت می کنند، کاری کنیم .

 

وی با تاکید بر همکاری شهرداری تهران با دانشگاه های داخلی و خارجی برای شناسایی منابع الاینده در تهران تصریح کرد: واقعیت این است که ما تجهیزات لازم برای شناسایی منابع 2.5 میکرون الاینده داخل شهر را نداشتیم و این اساس با همکاری دانشگاه شریف، دانشگاه تهران و دانشگاه های خارجی توانستیم اطلاعات موجود را به درستی تحلیل کنیم، به طوری که در حال حاضر به راحتی می توانیم بگویم از ژانویه و فوریه 2015 منابع آلاینده دقیقا چه چیزهایی هستند .

 

شهردارتهران بنزین و گازوئیل را یکی ازمهمترین عوامل شکل گیری آلودگی هوا عنوان کرد و گفت: ما برای حل مشکل طرح مدون و روشن داریم اما اجازه نمی دهیم به شکل کاریکارتوری اجرا شود. در واقع این طرح باید دقیق و با یک پیوست اجتماعی و فرهنگی محکم انجام شود .

 

قالیباف با تاکید بر سهم توسعه حمل ونقل عمومی در کاهش آلودگی هوا در تهران گفت: زمانی که شهرداری را تحویل گرفتیم سالانه 2.5 کیلومتر خط مترو در تهران کشیده می شد، اما امروز این آمار به 30 کیلومتر در سال رسیده است ضمن اینکه برای امسال و سال آینده این میزان به بالای 60 کیلومتر افزایش پیدا می کند .

 

وی ادامه داد: من 33 ایستگاه مترو در ابتدای کار تحویل گرفته ام که امروز تعدادایستگاه ها به بیش از 100 ایستگاه رسیده است و تاپایان سال 96 هم به بیش از 160 ایستگاه افزایش می دهیم. این در شرایطی است که دولت دراین زمینه با ما همراهی نمی کند و از سهم 50 درصدی اش هم کمتر از 5 درصد پرداخت می کند .

 

شهردار تهران با اشاره به مسوولیت دولت مبنی بر تولید و توزیع اتوبوس های دارای استاندارد یورو 4 گفت: مطالعات ما نشان می دهد هر موتورسیلکت در هر کیلومتر 15 گرم آلاینده تولید می کند. این در حالی است که یک خودروی یورو 4 در هر کیلومتر تنها 1.18 گرم الاینده تولید می کند .

 

وی ادامه داد: تحت این شرایط باید کاری انجام دهیم و تصمیم بگیریم، نه آنکه 6 هزارو 500 خودروی پیکان کابراتوری به عنوان تاکسی را در تهران داشته باشیم . این خودروها که وزن آنها هزار و 200 کیلوگرم است در سال بیش از 1200 کیلوگرم آلاینده 2.5 میکرونی وارد شهر می کنند.ایا نمی توانیم برای این خودروها و یا نیسان های آبی فکری کنیم؟

 

به گزارش شهرنوشت محمدباقر قالیباف با اشاره به مصوبه دولت در سال 1390 مبنی بر دستورالعمل های ورود خودرو به کلانشهرها تصریح کرد: متاسفانه این مصوبه هیچگاه اجرا نشد. دولت یازدهم هم در اردیبهشت سال 93 یک سری مصوبه برای خودروها تعیین کرد. ما به عنوان مدیریت شهری تابع مصوبه دولت بودیم و در برج 6 در شورای عالی ترافیک تصمیم گرفتیم تا طرح ال ای زد را در مرکز شهر اجرا کنیم.

 

وی بابیان اینکه خودروهای آلوده عمدتا درمرکز شهر تردد می کنند، خاطرنشان کرد: براساس همین نگاه طرح ال ای زد آماده شد و قرار بود تنها درمرکز شهر اجرا شود که آقایان گفتند که شما اختیار ندارید که تصمیم گیری کنید و طرح که قرار بود آبانماه اجرا شود، درنهایت اجرا نشد.

 

قالیباف ادامه داد: درست است که اجرای این تصمیمات نیاز به بودجه دارد اما قبل از آن نیاز به مدیریت و استفاده درست از ظرفیت ها دارد. ما علاوه بر این مشکلات، مشکل کیفیت صنعت، ساخت و ساز و کیفیت سوخت را هم داریم .

 

وی با تاکید بر تلاش مجدانه وزارت نفت در خصوص توزیع سوخت استاندارد گفت: روزانه 180هزارلیتر سوخت در تهران مصرف می شود که 50 هزار لیتر آن در پمپ بنزین تبخیر می شود .

 

شهردار تهران تاکید کرد: وزارت نفت همچنین در حوزه گازوئیل نیز اقدامات مطلوبی را انجام داد به طوری که امروز در حوزه گازوئیل از 7 هزار پی پی ام به زیر 50 پی پی ام رسیده ایم، اما با وجود تمامی این اقدامات زمانی که این سوخت وارد موتور پیکان کاربراتوری یا اتوبوس های فرسوده می شود باز هم نتیجه ای جز الودگی هوا ندارد .

 

به گزارش شهرنوشت قالیباف درپایان با انتقاد از اینکه اتوبوس ها بدون فیلتر دوده از کارخانه خارج می شوند، خاطرنشان کرد: باورکنید که موضوع کاهش آلودگی هوا هم سخت و هم آسان است . به جرات می گویم که ما حداقل 50 درصد از شرایط امروز را می توانیم با توجه به راهکارهای علمی بهبود دهیم. واقعیت این است که هم مشکل را می دانیم و هم می  توانیم اما نمی دانم چرا نمی خواهیم اقدامات لازم را انجام دهیم .

منبع:شهرنوشت

سه شنبه 22/10/1394 - 20:12
ایرانگردی

 

برای رفع مشکلات تردد عابرین و وسایط نقلیه در معابر و همچنین ایجاد فضای پارک بیشتر برای خودروها، تابلوهای بازدارنده توقف ممنوع در معابر و بزرگراه های منطقه 10 تهران ساماندهی و اصلاح شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، فرامرز عظیمی شهردار منطقه با اعلام این خبر گفت: همزمان با اجرای خط سفید تمهیدات و تدابیر لازم برای ایجاد آسایش و آرامش برای شهروندان و رانندگان و همچنین جلوگیری از بروز ترافیک و یا حتی تصادفات و مشکلات رانندگی فراهم می شود.

وی افزود: با توجه به کمی جای پارک خودرو در منطقه و همچنین خیابان های باریک و یکطرفه با همکاری پلیس راهور تمهیداتی اندیشیده شده تا با مکان یابی مناسب برای پارک خودروها از پارک خودروها در حاشیه خیابان هایی که موجب ایجاد ترافیک و خطر نمی شود جلوگیری به عمل آید و فضاهای مناسب دیگری در حاشیه خیابان ها در نظر گرفته شود و بر همین اساس طرح ساماندهی و حذف تابلوهای توقف ممنوع انجام شد.

وی افزود: در این راستا بیشترین تابلوهای توقف ممنوع با کارشناسی های صورت گرفته در محورهای  شهید نواب صفوی جنوب به شمال حدفاصل محبوب مجاز تا شکوفه، طوس، زنجان، صفدری حسام الدین، رنجبر سمت تره بار، دور برگردان پل شهیدان در ضلع جنوب شرق به شرق اصلاح و حذف شد.

دوشنبه 21/10/1394 - 18:54
ایرانگردی

 

برای رفع مشکلات تردد عابرین و وسایط نقلیه در معابر و همچنین ایجاد فضای پارک بیشتر برای خودروها، تابلوهای بازدارنده توقف ممنوع در معابر و بزرگراه های منطقه 10 تهران ساماندهی و اصلاح شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، فرامرز عظیمی شهردار منطقه با اعلام این خبر گفت: همزمان با اجرای خط سفید تمهیدات و تدابیر لازم برای ایجاد آسایش و آرامش برای شهروندان و رانندگان و همچنین جلوگیری از بروز ترافیک و یا حتی تصادفات و مشکلات رانندگی فراهم می شود.

وی افزود: با توجه به کمی جای پارک خودرو در منطقه و همچنین خیابان های باریک و یکطرفه با همکاری پلیس راهور تمهیداتی اندیشیده شده تا با مکان یابی مناسب برای پارک خودروها از پارک خودروها در حاشیه خیابان هایی که موجب ایجاد ترافیک و خطر نمی شود جلوگیری به عمل آید و فضاهای مناسب دیگری در حاشیه خیابان ها در نظر گرفته شود و بر همین اساس طرح ساماندهی و حذف تابلوهای توقف ممنوع انجام شد.

وی افزود: در این راستا بیشترین تابلوهای توقف ممنوع با کارشناسی های صورت گرفته در محورهای  شهید نواب صفوی جنوب به شمال حدفاصل محبوب مجاز تا شکوفه، طوس، زنجان، صفدری حسام الدین، رنجبر سمت تره بار، دور برگردان پل شهیدان در ضلع جنوب شرق به شرق اصلاح و حذف شد.

دوشنبه 21/10/1394 - 18:53
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته