• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1481
تعداد نظرات : 1410
زمان آخرین مطلب : 4164روز قبل
دانستنی های علمی

خوشرويي و بردباري

سينه دانا گنجينه رازها، و خوشرويي كمند دوستي‏ها، و بردباري نهان جاي زشتي‏هاست.

و در روايت ديگر: خوشرفتاري سرپوش بديهاست.                    نهج البلاغه حکمت5

 

چهارشنبه 9/8/1386 - 8:42
دعا و زیارت

تنگ نظر مباش و از تنگدستي بگريز

بخل ننگ است و ترسْ نقص، و ناداري زبان زيرك را از بيان دليل خود بندد، و تنگدست در شهر خود غريب نمايد، ناتواني آفت است و صبر شجاعت، زهد ثروت است و پارسايي سپر.

                                                                                                           نهج البلاغه حکمت 3

چهارشنبه 9/8/1386 - 8:39
دانستنی های علمی
چهار زن
از آن جايي كه شيطان قسم خورده همه فرزندان آدم را گمراه نمايند و هر گروهي را با نقشه اي از راه بيرون كند، و تا كنون انجام داده و بعدا هم انجام خواهد داد؛ يكي از آنها كه براي او خيلي هم آسان مي باشد طايفه زنان اند. روزي آن ملعون پيش رسول اكرم صلي الله عليه و آله وسلم آمد، حضرت از او چند چيز پرسيد و او هم همه را پاسخ داد. يكي از آنها اين بود: رفيقان تو كيان اند؟ پاسخ داد: دروغ گويان ، غمازان و زنان . پرسيد: دام تو چيست ؟ گفت : زنان . به واسطه اينان مردان را از راه مستقيم بيرون مي برم ، و خود ايشان را با مكر و حيله و دل سوزي به كارهاي ناشايسته وادار مي كنم و به اين وسيله ، جهنمي مي نمايم . فرمود: چه تعداد از زنان از تو فرمان برداري مي كنند و تابع تو هستند. عرض ‍ كرد: يا رسول الله صلي الله عليه و آله وسلم ! آن قدر زياداند كه نمي توان شماره كرد و به حساب آورد. ممكن است از هزاران زن فقط يكي از من اطاعت نكند و بقيه گوش به فرمان من هستند و مايه دل گرمي و اميد من به آنان است . آن حضرت عليه السلام پرسيد: تا به حال بر چند زن غالب نشدي و نتوانستي بر آنان چيره شوي ؟ عرض كرد: يا رسول الله ! تا به حال بر چهار زن دست نيافتم - و آنان زنان نمونه بوده اند. نخست آسيه ؛ زن فرعون ، دختر مزاحم ، عمري در خانه فرعون ، كه ادعاي خدايي مي كرد، زندگاني نمود و يك لحظه به خداي خود كافر نشد و فرعون را به خدايي نپذيرفت . مطيع پيغمبر زمان خود حضرت موسي (ع) بود و در پايان هم به دست فرعون به شهادت رسيد. دوم مريم ؛ مادر حضرت عيسي عليه السلام كه از روز تولد در بيت المقدس ‍ بوده و از اول تا آخر عمرش به عبادت خداوند متعال به سر برد و دست نامحرمي به وي نرسيد. خداوند از لطف و عنايت خود بدون شوهر، حضرت عيسي (ع) را به او عنايت كرد. سوم خديجه ؛ همسر و حرم تو. آن زني كه همه دارايي خود را به تو سپرد و همه را وقف اسلام و هدف شما نمود. در لحظات دشوار از اسلام و مكتب تو پشتيباني كرد. چهارم ؛ كه از همه آنان بهتر و گرامي تر است ، دخترت فاطمه (س) مي باشد. در همه دنيا زني به خوبي و شايستگي و ايمان و علم و اخلاق او نيامده است.
چهارشنبه 9/8/1386 - 8:29
دانستنی های علمی
در خواست هاي آدم (ع) در مقابل شيطان
امام باقر عليه السلام فرمود: چون حضرت آدم عليه السلام شنيد شيطان براي فريب او به جاي عباداتي كه كرده ، حاجاتي را از خداوند خواستار شده و به او عنايت كرده ، عرض نمود: پروردگارا! شيطان را بر من و اولادم مسلط كردي ، خواسته هاي او را بر آوردي كه درباره من و اولادم بود. پس به من و اولادم چيزي عنايت فرما تا بتوانم در مقابل مكر و حيله هاي او خود را حفظ نمايم . خطاب شد: (شيطان از من خواست) تو هم از من بخواه ؛ زيرا هم چه بخواهي به تو مي دهم و حاجات تو را هم برآورده مي كنم . آدم عليه السلام عرض كرد: خدايا! من خير و صلاح خود و اولادم را از تو مي خواهم . تو خود دانا و بزرگواري ، هر چه صلاح مي داني براي ما قرار بده ، خطاب رسيد: اي آدم ! از براي تو و فرزندانت در دنيا چند چيز قرار دادم تا در مقابل حاجات شيطان باشد: اول اين كه ، هرگاه تو و اولادت قصد معصيتي كنيد و آن را انجام ندهيد، گناهي برايتان نوشته نمي شود. دوم ، هرگاه قصد معصيتي نموديد و آن را انجام داديد، تا هفت ساعت شما را مهلت مي دهم ، اگر به فكر افتاديد و توبه نموديد، باز براي شما نوشته نمي شود. و اگر بعد از هفت ساعت توبه نكرديد فقط يك گناه برايتان نوشته مي شود. سوم ، اگر قصد بندگي و كارهاي نيك كنيد، ولي موفق نشويد و آن را انجام ندهيد، يك ثواب براي شما نوشته مي شود. چهارم ، اگر بر آن شديد كه عبادت و كار خيري كنيد و موفق هم شديد و آن را انجام داديد، ده حسنه و ثواب برايتان نوشته مي شود. چنان چه مي فرمايد: من جاء بالحسنه فله عشر امثالها و من جاء بالسيئه فلا يجزا الا مثلها؛ هر كس كار نيكي انجام دهد، ده برابر به او پاداش داده مي شود و هر كس ‍ كار بدي انجام دهد، جز به همان مقدار كيفر داده نمي شود.. آدم گفت : پروردگارا! فضل وجودم و كرم تو زياد است ، آن را بر من و اولادم زيادتر فرما و ما را مورد لطف و كرم خود قرار ده . پنجم ، خطاب شد: اي آدم ! براي فرزندانت قرار دادم ، اگر گناه و معصيتي نمودند و بعد پشيمان شدند و استغفار كردند گناهان شان را بيامرزم . ششم ، هرگاه تا روز قيامت از تو فرزندي زاده شود - و دين دار و خداشناس ‍ باشد - در برابر هر يك از فرزندانت ، ملكي از ملائكه را (در مقابل اولادان شيطان) قرار مي دهم تا او را از شر فتنه شيطان و اولادش حفظ نمايند. هفتم ، عرض كرد: پروردگارا! لطف و كرم خود را بر ما بيفزا و ارزاني ده ، خطاب شد:اي آدم ! توبه را از براي ايشان قرار دادم و تا روح در بدن آنها است و هنوز به سينه و گلويشان نرسيده ، طلب استغفار كنند واز گناهان خود توبه نمايند، توبه ايشان را مي پذيرم . هشتم ، گفت : خدايا! بخشش هاي خود را بر ما زياد فرما. خطاب شد: اي آدم ! (اگر باز گناهاني باقي ماند يا فراموش كردند كه توبه كنند) در قيامت همه گناهان آنان را مي بخشم و مي آمرزم و از كسي باكي ندارم ؛(زيرا حاكم خودم هستم و قدرت به دست من است و كسي در آن جا دخالتي ندارد) قرآن درباره اين كه خداوند همه گناهان را در قيامت مي بخشد، مي فرمايد: قل يا عبادي الذين اسرفوا علي انفسهم لا تقنطوا من رحمه الله ، ان الله يغفر الذنوب جميعا؛ (اي پيامبر!) به آنها بگو: اي بندگان من ، كه بر خودتان اسراف و ستم كرده ايد از رحمت خداوند نوميد نشويد كه خدا همه گناهان را مي بخشد (كه او بخشنده و مهربان است ). وقتي خداوند به حضرت آدم عليه السلام خطاب نمود و فرمود: همه گناهان بندگان را در قيامت مي بخشم و مي آمرزم . آدم خوش حال شد و عرض كرد: همين ها ما را كافي است و به آنها راضي شدم.
چهارشنبه 9/8/1386 - 8:27
خواستگاری و نامزدی
كيفيت نفوذ شيطان
وسوسه شيطاني معمولا تدريجي و گام به گام است . او نمي تواند يك باره و ناگهاني بر انسان مسلط شود و او را به دام خود و بدبختي بكشاند. بلكه آرام آرام و گام به گام در او نفوذ مي كند تا بر او تسلط كامل يابد. قرآن مي فرمايد: اي مردم ! از نعمت هاي حلال و پاكيزه خداوند كه در روي زمين است بخوريد و از گام هاي شيطان پيروي نكنيد، كه او دشمن آشكار شما است . از اين آيه معلوم مي شود كه ، تسلط افكار شيطان بر انسان تدريجي و لحظه به لحظه است نه دفعي و ناگهاني . تمايلات شيطاني ، مقدماتي دارد كه اسيران شهوت ، كم كم در دامش گرفتار مي آيند، زمزمه هاي دوستان ناباب ، شركت در محافل نامناسب ، ترغيب و تشويق آلودگان ، جملگي از عوامل تدريجي انحراف اند. شيطان ، اول انديشه گناه و نيات سوء خود را ماهرانه و پنهاني به قلب انسان القا مي كند و كارهاي زشت و پليد او را در نظرش زيبا جلوه مي دهد و آواي خود را آرام آرام در گوش جانش سر مي دهد، تا آن كسي را كه آماده است به سراغ مطلوبش ببرد. از آن جا كه شيطان اغواگري و فريب است ، بايد زمينه اي مناسب براي نفوذ خويش داشته باشد. و اين زمينه ها مي تواند نقطه ضعف ها، حساسيت ها، محروميت ها، عقده ها و به طور كلي صفات منفي باشد. اين گونه صفات ، راه فعاليت و نفوذ قطعي را براي شيطان باز مي گذارد و اسباب تسلط را برايش فراهم مي آورد. بنابر اين ، شهوات سركش ، خود خواهي ها، حب جاه و مقام ، حب مال و منال ، حسادت ها، رقابت ها، شهرت طلبي و افزون خواهي ها، عقده هاي حقارت و خود كم بيني ها، همگي از دام هاي خطرناك شيطان اند. هر كس ‍ راه اين امراض رواني را ببندد، به دام شيطان نخواهد افتاد. وسوسه هاي تدريجي شيطان ، همانند ميكرب هاي بيماري زا هستند كه در همه جا وجود دارند. اما از نظر ابتلا، تنها آن گروه را مبتلا مي سازند كه بر اثر ضعف بنيه ، قدرت مقاومت در برابر ميكروب را ندارند، قرآن ، استيلا و تسلط شيطان را تنها بر كساني مي داند كه او را دوست خود گرفته اند و به اغوا و فريب شيطان براي خداي يكتا شرك آورده اند. انسان در هر مرحله از ايمان ، يا در هر سن و سالي كه باشد، گاه گاه احساس ‍ مي كند كه نيروي توانمندي از درون ، او را به سوي گناهي مي خواند، كه اين گونه حالات بيش تر در سالهاي جواني خود نمايي مي كند. در چنين حالتي ، آدمي دچار وسوسه هاي شيطاني گرديده و با مختصر غفلتي ، ممكن است دچار لغزش شود. در اين شرايط، تنها راه نجات اين است كه انسان از قدرت پنهان الهي مدد جويد و از درگاه خداوند بخواهد تا در كنف حمايت خود، او را از شر شيطان صفتان يار و دمساز نشود و از شر آنها پيوسته خود را دور نگه دارد.
چهارشنبه 9/8/1386 - 8:23
خواستگاری و نامزدی
سيد محمدحسين بهجت تبريزى متخلص به شهريار

 

( 1367 – 1285) هـ ش

 

زندگينامه:

 

شهريار در سال 1285 هـ ش در روستاى خشکناب در بخش قره‌چمن آذربايجان ايران در اطراف تبريز متولد شد. پدرش حاج مير آقا خشگنابى بود که در تبريز وکيل بود. پس از پايان سيکل اول متوسطه در تبريز در سال 1300 براى ادامه تحصيل از تبريز به تهران رفت و در مدرسه دارالفنون (تا 1303) و پس از آن در رشته علوم پزشکى ادامه تحصيل داد. قبل از گرفتن مدرک دکترى «به علل ناراحتى خيال و پيش‌آمدهاى ناگوار  ديگر» ترک تحصيل کرد و پس از سفرى چهارساله به مشهد مقدس  به نيت مجاورت با حضرت ثامن الحجج و کار در اداره ثبت اسناد مشهد و نيشابور، به تهران بازگشت و در سال 1315 در بانک کشاورزى استخدام شد و پس از مدتى به تبريز منتقل گرديد.
 از شعرهاى معروف او مي‌توان از على اى هماى رحمت  و حيدر بابايه سلام يعنى سلام بر حيدر بابا (منظور شاعر مولاى متقيان حضرت اميرالمومنين امام علي عليه السلام ) نام برد.

 

شهرت علمى و فرهنگي: شاعر اهل بيت (عليهم السلام)

 

اشعار ولايي استاد شهريار

 

عمق تعلقات به اهل بيت (ع) و توجهات مذهبى خانواده و نيز شخص استادشهريار به حدى است که عشق به ائمه اطهار عليهم ‌السلام در بسيارى از اشعارش عيناً آشکار است.
او در مدح حضرت رسول اکرم صلي‌ الله‌ عليه‌ وآله ‌وسلم مى فرمايد:

ستون عرش خدا قائم ازقيام محمد    *****   ببين که سر بکجا مى کشد مقام محمد
بجز فرشته عرش آسمان وحي الهى  *****   پرنده پر نتوان زد به بام محمد
به کارنامه منشور آسمانى قرآ ن    *****    که نقش مهر نبوت بود بنام محمد...

شهريار در شعر  يا على عليه‌السلام در مورد حضرت امير المومنين عليه‌السلاممى فرمايد:

مستمندم بسته زنجير و زندان ياعلى    *****    دستگيراى دستگير مستمندان يا علي
بندى زندان روباهانم اي شير خدا    *****    مي جوم زنجير زندان را به دندان يا علي
شهريار جانسوزترين اشعار خود را تقديم به حضرت سيد الشهداء عليه‌السلام و حماسه ابدى او کرده است:

شيعيان ديگر هواى نينوا دارد حسين     *****    روى دل با کاروان کربلا دارد حسين
ازحريم کعبه جدش به اشکي شست دست    *****   مروه پشت سرنهاداماصفا دارد حسين....

 

 

 

 

وفات

 

استاد  شهريار سرانجام پس از سپرى نمودن يک دوره بيمارى ، در سال  1367 در بيمارستان مهر تهران  ديده  از جهان فانى فرو بست و پس از انتقال پيکر ايشان  به تبريز شهر عاشقان ولايت اهل بيت عليهم السلام در مقبره شعرا ء اين  شهر طى تشريفات خاصى به خاک سپرده شد.
چهارشنبه 9/8/1386 - 8:4
خواستگاری و نامزدی

شرايط شوهران ايده آل


 

1. شرافت خانوادگى و ديانت
ثروت، شهرت و قدرت هرگز از نشانه‎هاى شرافت خانوادگى به شمار نمي‎رود. چه بسيار پسران جوانى كه در خانواده‎هاى فقير گمنام و ضعيف زندگي مي‎كنند و از شرافتمندترين مردان روى زمين هستند و چه بسيار پسران ثروتمندى كه در دنيايى از ماديّت و شهرت و قدرت قرار دارند و از شرافت و شرافتمندى بويى نبرده‎اند.
ملاك شرافتمند بودن شخص بسته به ديانت و معنويت اوست، معنويت و توجه به حلال و حرام خداوند است كه انسان را در برابر مشكلات و حوادث غير مترقبه زندگى پايدار مي‎سازد و از اين گذشته در ايجاد كانون گرم خانواده و تربيت فرزندان بسيار مؤثر و نقش كليدى را ايفا مي‎كند.
بنابراين دختران جوانى كه قصد انتخاب همسرى را دارند، ابتدا بايد شرافت خانوادگى و ديانت همسر آينده خود را در نظر بگيرند و هرگز فريب ثروت، شهرت و يا قدرت مادى شخصى را نخورند.
2. خوش خلقى
شخصي به نام «حسين بن بشّار» به امام رضا ـ عليه السّلام ـ نامه‎اى نوشت و ضمن آن دربارة خواستگارى كه براى دخترش آمده بود كسب تكليف كرد، وى از امام ـ عليه السّلام ـ پرسيده بود: شخصى از خويشاوندانم براى خواستگارى دخترم آمده است كه بد اخلاق است، چه كنم آيا دخترم را به او بدهم يا نه؟
حضرت در جواب نوشتند: لا تزوّجه ان كان سيّيء الخلق.
اگر بد اخلاق است، دخترت را به او نده.
3. سلامت جسم و روح
سلامت جسم و روح در برخوردارى از لذّتهاى مشروع خانواده و سلامت فرزندان نقش مؤثرى دارد، در نظر گرفتن اين شرط نيز مورد توصيه كارشناسان مسايل خانواده است.
4. عقل
امير مؤمنان ـ عليه السّلام ـ فرمودند:
از ازدواج احمق بپرهيز، زيرا مصاحبت و همراهى با او بلاست و فرزندانش نيز تباه مي‎شوند.
5. زيبايى
همانگونه كه پسران جوان بايد در انتخاب همسر زيبايى را مدّ نظر قرار بدهند، دختران جوان نيز نبايد از اين نكته غافل شوند.
زيبايى ظاهرى به حلاوت و شيريني زندگى مي‎افزايد و استحكام روابط كانون كوچك خانواده را دو چندان مي‎كند. بنابراين بايد از هر دو طرف اين نكته مدّ نظر قرار گرفته شود تا با صفا و صميمت در ايجاد كانونى گرم براى آينده‎اى درخشان زمينه را فراهم آورند.
ناگفته روشن است كه «زيبايي» بايد در كنار صفات ديگرى مانن ديانت، عفت خوش خلقى و شرافت خانوادگى مدّ نظر قرار گيرد، و الّا به تنهايى هرگز ملاك و برترى در انتخاب نخواهد بود.
6. علم و سواد.
7. تناسب خانوادگى
8. تناسب و توازن جسمى و سنّى
9. تناسب مالى و مادى در خانواده هر دو.
10. شغل و كار

انسان بى كار گذشته از اينكه در تأمين زندگى خود دچار مشكلات و معضلات فراوانى مي‎شود، خانواده و فرزندان او نيز در فشار و سختى قرار خواهند داشت.
بطور كلى انسان بى كار به خاطر آنكه فرصت زيادى دارد، از سوى عوامل سقوط و انحطاط و مفاسد اخلاقى زيادى تهديد مي‎شود. رسول گرامى اسلام كه درود خداوند بر او باد، هر جوانى را كه مي‎ديد ابتداء از شغل و حرفة او سؤال مي‎كرد، اگر مي‎شنيد كه جوان بيكار است مي‎فرمود: از چشمم افتادى، مي‎پرسيدند چرا؟ حضرت مي‎فرمود: لانّ المؤمن اذا لم يكن له حرفة يعيش بدينه.
چون اگر مؤمن كارى نداشته باشد از راه دين فروشى زندگى مي‎كند.
بنابراين شغل و داشتن حرفه براى شوهران لازم و ضرورى است.
البته قابل تذكر است كه نبايد به دنبال شغل پر در آمد بود، مثلا شوهرى كه از راه كسب حلال در آمدى دارد و فردى متدين و با مسئوليت است را نبايد با فردي بى دين و لاابالى كه شغل پر درآمدى دارد تعويض نمود.

چهارشنبه 9/8/1386 - 7:54
خواستگاری و نامزدی
فرض كنيد شما براي ديدن دوستتان مي‎خواهيد به منزل ايشان برويد، به همين خاطر به مغازة‌ گل فروشى رفته و قصد داريد گلى را بعنوان هديه انتخاب كنيد، گلهاي موجود سه دسته‎اند:
الف:‌ يك دسته از گلها، ظاهر زيبايي ندارند و از باطن خوبى نيز برخودار نيستند. بطور قطع كسى سراغ آنها نمي‎رود و هيچ عاقلى براى خريد آن اقدام نمي‎كند.
ب: برخى از گلها، ظاهرى زيبا دارند و از باطن خوبى برخودارند مسلماً هر عاقلى براى خريد آن اقدام مي‎كند.
ج: برخى از گلها ظاهري زيبا دارند ولى از باطنى متعفن و بدبوى برخوردارند، اين دسته از گلها نيز گر چه ابتدا نظر مشتريان را جلب مي‎كنند، اما به محض توجه به درون متعفن آن از آن صرف نظر مي‎شود.
دختران جوان نيز درست شبيه به اين گلها هستند. اگر در كنار جمال ظاهرى و زيبايى خدا دادى به جمال باطنى خود نيز رسيدند و آن را از زشتى و رذالت پاك نمودند، بطور قطع مورد توجه همگان قرار مي‎گيرند تا جايى كه شهرت جهانى پيدا كنند.
و در عوض دختران جوان خوش سيمايى كه هرگز به فكر رسيدگى به روح و روان و باطن خود نيستند؛ گر چه ابتداء نظر گروهى را به خود جلب مي‎كنند، اما يقيناً از چشم خواهند افتاد و از مزاياى زندگى شرافتمندانه محروم خواهند ماند و سرانجام به عواقب خطرناكى دچار خواهند شد.
چهارشنبه 9/8/1386 - 7:50
شعر و قطعات ادبی
در زمــيـن ديگــران خــانه مــكن
فــكر خــود كن فكر بيگانه مــكن
كــيست بـيگانـه تــن خــاكى تـو
كــز بــراى اوســت غــمناكى تـو
تا تو تن را چرب و شيرين مي‎دهى
گوهــر جــان را نــيابى فــربـهى
گر ميان مشك تـن را جـان شــود
وقت مـردن گـند آن پــيدا شــود
مشك را بر تن مزن بر جان بــمال
مشك چه بود نـام پـاك ذوالجلال
چهارشنبه 9/8/1386 - 7:46
دانستنی های علمی
 
چهارشنبه 9/8/1386 - 7:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته