• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1481
تعداد نظرات : 1410
زمان آخرین مطلب : 4164روز قبل
موبایل

آداب و رسوم جستجو در شبکه

قسمت اول

اغلب کسانی که با شبکه اینترنت کار می کنند، زمان زیادی را به جستجوی بر روی شبکه می گذرانند. یافتن یک فرد، یک محصول، یک شرکت وبسیاری موارد دیگر می توانند هدف کاربر از جستجو بر روی شبکه باشند. شما نیز اگر تا به حال به جستجو بر روی اینترنت پرداخته باشید، متوجه شده اید که با توجه به حجم بسیار زیاد اطلاعات موجود بر روی شبکه یافتن اطلاعات مفید و مناسب کار ساده ای نیست. در واقع هرگاه به دنبال اطلاعاتی می گردید با دو سؤال مهم روبه رو هستند:

 

چگونه جستجو کنیم؟

کجا جستجوکنیم؟

 

درصورتی که بتوانید به این دو سؤال پاسخ مناسب و روشنی بدهید، به راحتی خواهید توانست اطلاعات مورد نظر خود را بر روی شبکه بیابید.

 

 

چگونه جستجو کنیم؟

جستجو کردن نیز مانند هر کار دیگری آداب و رسوم خاص خود را دارد. در واقع اکثر سایتهایی که امکان جستجو را برای شما فراهم می آورند، الگوی یکسان و استانداری را برای دریافت عبارت پرس وجو از شما دارند. شما می توانید با به کار بردن این الگوها و استفاده از نحوه نگارش صحیح عبارات جستجو، اطلاعات صحیح را به دست آورید و اپراتورهای زیر، اپراتورهای استانداردی هستند که در اکثر سایتهایی که امکان جستجو را فراهم آورده اند، قابل استفاده هستند.

 

AND: هنگامی که شما به دنبال صفحاتی می باشید که حاوی چند کلمه یا عبارت معین باشندازاین اپراتور استفاده می کنید. به طور مثال زمانی که به دنبال اطلاعاتی در مورد ایران وعراق هستند عبارت IRAN AND IRAQ را مورد استفاده قرار می دهید.

 

OR: زمانی که وجود حداقل یکی از چند کلمه یا عبارات معین درصفحات، مورد نظر شما باشد، اپراتور OR را در بین این کلمات به کار می گیرید. به طور مثال IRAN OR IRAQ . صفحات سایتهایی را در اختیار شما قرار خواهد داد که دارای اطلاعاتی د ر مورد ایران، عراق یا هر دو کشور می باشند.

 

+: این اپراتور به عنوان پیشوند قبل از کلمات مورد نظر به کار می رود. در واقع کلماتی که  پیش از آنها این اپراتور گذارده شدند، لزوماً در نتایج جستجو وجود خواهند داشت. IRAQ+IRAN صفحات و سایتهایی را در نتایج حاصله از جستجو بر می گرداند که لزوماً دارای نام عراق هستند، اما نام ایران می تواند در آنها وجود داشته یا نداشته باشد.

 

- : این اپراتور که همانند اپراتور قبلی به صورت پیشوند به کار می رود عدم وجود کلمه پسین خود را از سایت جستجوی خواهد. یعنی نتایج حاصل از جستجو لزوما کلمه پس از این اپراتور را نخواهد داشت.

به طور مثال IRAQ-IRAN صفحاتی را در اختیار شما قرار می دهد که دارای نام ایران باشد، اما نامی از عراق در آن صفحات ذکر نشده باشد.

 

" ": هرگاه به دنبال یک عبارت هستید و می خواهید کلمات به همان شکل و ترتیب در درون متن سایتهای نتایج جستجو یافت شوند، از این اپراتور استفاده کنید، به طور مثال زمانی که به دنبال اطلاعاتی در مورد خلیج فارس هستید باید عبارت  "Persian Guif" را وارد نمایید. در صورتی که به جای این عبارت از +persian+guif استفاده نمایید، اگر درصفحه ای کلمه  guifدر ابتدای آن و  Persian در جای دیگری ذکر شده باشد، این صفحه نیز به عنوان نتیجه جستجو در اختیار شما قرار خواهد گرفت در حالی که حاوی اطلاعات مورد نظر شما نمی باشد.

 

*: این اپراتور به عنوان پسوندی به معنای هر حرف یا مجموعه از حروف به کار می رود به طور مثال درصورتی که به دنبال Iran* بگردید، تمام صفحاتی که شامل کلمه های Iraninan.Iran و هر کلمه دیگری که با Iran  شروع می شود و دارای پسوندی درادامه می باشد، به عنوان نتيجه به شما برگردانده خواهد شد.

 

(): در صورتی که بخواهید عبارات جستجوی پیچیده تری را ایجاد نمایید، می توانید از پرانتز استفاده کنید. به طور مثال اگر به دنبال شعرای فارسی یا ایرانی هستید، می توانید عبارت (Persian or Iranian) استفاده نمایید.

                              

چهارشنبه 16/8/1386 - 8:25
کامپیوتر و اینترنت

 

توجه کنید:

مطلبي كه در اين قسمت مي خوانيد درباره سطل آشغال ویندوز با همان RecycleBin است. RecycleBin ، به طور پیش فرض10 درصد از فضای هر پارتیشن از دیسک سخت شما را برای ذخیره فایلهای حذف شده، به خود اختصاص داده است. شاید دیسک سخت شما فضای زیادی داشته باشد و دلتان بخواهد مقدار فضای اختصاصی داده شده از دیسک سخت خود را برای RecycleBin افزایش یا کاهش دهید. برای اینکار، روی RecycleBin کلیک سمت راست کرده properties را انتخاب کنید؛ در پنجره ظاهر شده، در قسمت maximum size of Recyclebin می توانید با تغییر مکان لغزنده، مقدار آن را به اندازه مورد نظر خود تغییر دهید.

چهارشنبه 16/8/1386 - 8:21
کامپیوتر و اینترنت

تاثیر بازیهای کامپیوتری بر روی پرخاشگری کودکان

مطالعات مختلفي در اين زمنيه صورت گرفته است كه نشان مي دهد انجام بازيهاي رايانه اي پرخاشگرانه ، پرخاشگري را به خصوص در بين كودكان افزايش مي دهد. در توصيف تاثيرات اين بازيها بر پرخاشگري چند نكته حائز اهميت است .

 

اولا بعد از انجام اين گونه بازيها و به طور كلي خشونت رسانه اي به خصوص در مورد كودكان، تعداد اندكي ازكودكان مي توانند خود را از انجام چنين بازيهايي باز دارند .

ثانيا اين بازيها به بازيكنان تكنيكهايي براي حمله كردن و صدمه زدن به ديگران آموزش مي دهند. ثالثا نشانه هاي تحريكي پرخاشگرانه موجود در اين بازيها ( مثل چاقو ) به ظهور و بروز پرخاشگري در موقعيت هاي بعدي كمك مي كند و نكته ديگر اينكه هيجان و برانگيختگي كه در طول بازي به فرد دست مي دهد ممكن است تا بعد از بازي ادامه يابد .

 

همچنين تحقيقات نشان مي دهند كه خشونتهاي موجود درفيلمهاي ويديويي و تلويزيوني به طور آشكار اثرات منفي بر روي كودكان مي گذارد. از طرف ديگر 50% بازيهاي مورد علاقه و انتخاب شده از طرف بچه ها ، بازيهاي همراه با خشونت انساني و خشونت تخيلي است . زماني كه بچه ها بازيهاي كامپيوتري خشن را اجرا مي كنند در خود اين تمايل را مي يابند كه اين رفتارها ي خشن را در زندگي و محيط اطراف خود نيز انجام دهند و آنچه را كه مي بينند در واقعيت پياده كنند و بچه هايي كه بدون بازيهاي كامپيوتري بازي مي كنند اثري از خشنونت در رفتارشان ديده نمي شود .

 

مطالعات نيز نشان داده است كه بچه ها بعد از بازي كردن با بازيهاي كامپيوتري خشن ، احساس خشونت و دشمني نسبت به بقيه را خيلي بيشتر از بچه هايي دارند كه اين بازيها را انجام نمي دهند، طي مطالعات متعددي مشخص شده كه خشونتهايي كه در پرده سينما يا صفحه تلويزيون به نمايش در مي آيند اثرات مخرب زيادي را بر روي هر گروه سني مي گذارند . به عبارت ديگر مسلما بازيهاي كامپيوتري در عرصه تو هم و خيال پردازي هستند و بچه ها نمي توانند فوق آن را با واقعيت درك كنند و با توجه به اين نمي توانيم بگوييم كه بازيهاي كامپيوتري نمي توانند بر روي بچه ها اثر منفي داشته باشند .

 

چهارشنبه 16/8/1386 - 8:17
شعر و قطعات ادبی

پرده پس زن که دگر بارصفایی بکنیم 

                             این دل غمزده را بازدوایی بکنیم

بی تو بزم دل ما را نبود نور و ضیا

                                  رخ تو بنمای که دل غرق ضیایی بکنیم

مهدیا چون توبیابی غم ازاین دل برود

                                     رخت شاهی به تن خسته گدایی بکنیم

سالیانی است که چون منتظر وصل توایم

                                 شکوه هرروز زهجرت به خدایی بکنیم

ما دعای فرجت شام وسحر می خوانیم

                                    گفته بودی چوشب هجر دعایی بکنیم

تکیه برگوشه دیوار دراندیشه یار

                                  اشک می لغزد واین گونه وفایی بکنیم

زان همه بذر صبوری که دراین دل کشتیم

                                   گل یاسی است شکفته که جفایی بکنیم

عمر بگذشت ندیدیم وصالت مهدی

                                      زودتر آی مباداکه خطایی بکینم!

مانه ایم اهل جفا گرچه که نومیدشدیم

                                  مابه لطف ازلی فکر رجایی بکنیم

                                  اعظم قرایی 

 

 

يکشنبه 13/8/1386 - 8:49
ادبی هنری

گفتگو

در روياهايم ديدم كه با خدا گفتگو مي كنم.

پرسيدم: چه چيز بشر شما را سخت متعجب مي سازد؟

خدا پاسخ داد: كودكي شان!

اينكه آنها از كودكي شان خسته مي شوند ، عجله دارند كه بزرگ شوند.

بعد دوباره پس از مدت ها آرزو مي كنند كه كودك باشند.

اينكه آنها سلامتي خود را از دست مي دهند تا پول به دست آورند.

و بعد پولشان را از دست مي دهند تا سلامتي شان را به دست آورند .

و حال را فراموش مي كنند.

بنابراين نه در حال زندگي مي كنند و نه در آينده.

اينكه آنها به گونه اي زندگي مي كنند كه گويي هرگز نمي ميرند.

و به گونه اي مي ميرند كه هرگز زندگي نكرده اند.

                                                                                       نشريه جاده خاكي

يکشنبه 13/8/1386 - 8:47
ادبی هنری

قصه درد

قصه اي تازه بشنو اي همكيش

از ورق پاره هاي دفتر درد

قصه رقص كولي حسرت

در دل كوچه هاي ساكت و سرد

قصه نوعروس زاغه نشين

چادر كهنه، روسري رفو

پدر كور و خواهر مسلول

مادر رختهاي مردم شو

بشنو از همچو خود پريشاني

ثمر باغ بي خيالي را

سوزش دستهاي پينه زده

عقده سفره هاي خالي را

شهر سنگي و آسمان سربي

 كوچه ها مه گرفته و دلگير

همه در خود تپيده در خود خاك

همه از هم رميده از هم سير

نه ز چشم ستاره اي سويي

كه ز شوقش يكي به مه بزند

نه اميدي كه گام سبز كسي

كوچه ها را به هم گره بزند

نشد آن شب كه پنجه خشكي

لقمه در كاسه شفق نكند

نشد آن شب كه آه بيوه زني

آسمان را ورق ورق نكند

و خداحافظ اي كبوترها

آسمان امن نيست دور شويد

مثل من پشت قاب پنجره اي

گرم رؤياي يك ظهور شويد

 

                                                                     نشريه نان و نمك    

يکشنبه 13/8/1386 - 8:45
آموزش و تحقيقات

حافظه و مقایسه آن در مردان و زنان

حافظه منبع تمام خاطرات، اطلاعات و آنچه كه

شنيده ايم و خوانده ايم و ديده ايم است.

 

اگر چيزي در حافظه ما ضبط شود، هيچ گاه پاك

نخواهد شد. تمام خاطره هاي زندگي ضبط مي

شود، خاطره هيچ عشقي از بين نخواهد رفت و

هيچ خاطره تلخي از ياد نخواهد رفت، اما جاي

خوشحالي آن است كه درگذر ايام غصه ها راه

كاستي پيش مي گيرند .

 

خاطرات شاخص در زندگي ما هيچ وقت فراموش نمي شوند و هميشه پيش چشمان حاضر خواهند بود؛ مثل خاطره قبولي در کنکور.

 

 

طبقات حافظه

حافظه انسان داراي سه بخش است. بخش اول:

حافظه بسيار نزديك است كه ناظر بر وقايع چند ل

حظه پيش زندگي است. بخش دوم: حافظه نزديك ا

ست كه مسئول به ياد آوردن اتفاقات آخرين دوره 24

 ساعت ماست. بخش سوم: حافظه قديمي است كه

اين بخش مسئول به خاطر سپردن و يادآوري تمام

لحظات و وقايع بزرگ زندگي ماست.

 

خانم ها از حافظه قديمي خوبي برخوردارند، گويا تمام رخدادهاي زندگي در برابر آنها مي درخشد، تمام جزئيات حوادث گذشته را به خوبي به ياد مي آورند. اما آقايان حافظه قديمي روشني ندارند و قادر به يادآوري جزئيات حوادث قديمي نيستند. همچنين خانم ها در بخش حافظه بسيار نزديك آن را با كمال وضوح به ياد مي آورند؛ اما آقايان به حد كمال از عهده اين كار برنمي آيند. برخي از آقايان نه تنها حوادث قديمي را به بوته فراموشي مي سپارند، بلكه وقايع نزديك را نيز به درستي به خاطر نمي آورند يا از ياد مي برند، اما خانم ها با تمام جزئيات به ياد مي آورند و گاهي بسيار هم در مقابل آن عصبي مي شوند. يك خانم كاملا به ياد دارد كه شوهرش چند روز پيش به او چه گفته و تا ده سال ديگر هم فراموش نمي كند. اما آقايان در بيشتر موارد و وقايع 24 ساعت گذشته را نيز فراموش مي كنند، چه رسد به وقايع 10سال قبل.

 

آقايان از حافظه دراز مدت خوبي برخوردار

نيستند و قادر به يادآوري جزئيات وقايع نمی

باشند.       

 

حافظه دقيق و سريع خانم ها ده برابر حافظه كند

و غير دقيق آقايان تضادي ايجاد مي كند كه غالبا

 مناقشه و مجادله را بر مي انگيزد. آقايان در

كمال سعادت، بخش اعظم خاطرات را فراموش

مي كنند، از اين رو ذهن آقايان خلوت است.

بنابراين آقايان در هر كلمه صحبت با خانم ها،

بايد نهايت دقت و مراقبت را به عمل آورند كه

چيزي نگويند كه اسباب جهالت آنها را فراهم آ

ورد؛ زيرا خانم ها يك كلام نادرست يا قضاوت

ناراست را هيچ گاه فراموش نمي كنند!

 

اين اختلاف در كميت و كيفيت ضبط داده ها در

حافظه، باعث مشكلات بسياري در زندگي

زناشويي مي شود؛ مثلاً يك رسم معمول وجود

دارد كه روزانه يا به طور هفتگي خانم ها خريد

چيزهايي را به آقايان سفارش مي كنند اما آقايان

اين سفارش ها را فراموش مي كنند و خانم ها

زبان به اعتراض مي گشايند .

 

يكي از مهم ترين علل اختلاف زندگي زناشويي،

عدم تشابه بين زن و مرد است. خانم ها بر اين

باورند كه آنچه به شوهرانشان مي گويند، آنها

نشنيده مي گيرند و حال آنكه اگر همان حرف را

به ديگري بزنند، آن را انجام مي دهند.

 

 

اين هماني بين زنان و مردان

يكي از دلايل عمده اختلافات در زندگي زناشويي

«يكي شدن زن و مرد» است كه به آن همانند س

ازي مي گويند. پس از چند سال زندگي مرد و زن

با يكديگر، آنها به مرحله اي مي رسند كه گويا در

هم حل شده و يكي شده اند. فراموش مي كنند كه

دو نفر هستند. و آنگاه هر چه كه به خود روا مي

دارند بر ديگري نيز روا مي دارند. خواسته هاي

همسر خود را ناديده مي گيرند، توصيه هاي

همسر خود را نمي شنوند، چون آن را توصيه

خود مي دانند آنها دوتا بودن را فراموش مي كنند

و اين مسئله دليل علاقه به شخص ثالث و يا عدم

توجه به همسر نيست. اين فقط حالت يكي شدن با

همسر است.

 

در اينجا توصيه مي شود، توصيه كردن به يكديگر

را فراموش كنند و منتظر بمانند كه ديگري

موضوع مورد نظر آنها را توصيه كند. در واقع

پس از اين كه زندگي ما شكل خود را گرفت،

ديگر هيچ توصيه اي كارساز نخواهد بود. ما

همان خواهيم بود كه امروز هستيم.

 

براي عملكرد بهتر در زندگي زناشويي، آقايان مي

توانند دفترچه اي براي ثبت و يادداشت درخواست

هاي روزانه داشته باشند. براي پيشگيري از روند

مخرب آن فاصله خود را با همسرتان حفظ كنيد.

چند ساعت در روز او را با همان احترامي كه در

اول آشنايي به هم داشته ايد، صدا كنيد! همديگر را

با لقب آقا و خانم مورد خطاب قرار دهيد. در

برابر هم برخيزيد و همان احترام كه در حضور

غريبه ها نسبت به هم داريد در مواقع ديگر نيز

رعايت كنيد. 

يکشنبه 13/8/1386 - 8:41
دانستنی های علمی

حكمت 29

خداوند بخشاينده است

بترسيد بترسيد سوگند به خدا، او آن قدر پرده‏پوشي كرده كه گويي بخشيده است.

يکشنبه 13/8/1386 - 8:33
دانستنی های علمی

حكمت 25

زبان، آينه دل

هر كس آنچه را در دل پنهان كند از زبانش فرو ريزد و در سيمايش خوانده شود.

يکشنبه 13/8/1386 - 8:30
دانستنی های علمی

حكمت 23

فريادرس ستمديدگان باشيد

تاوان گناهان بزرگ، فريادرسي ستمديدگان و غم زدايي اندوهگينان است.

يکشنبه 13/8/1386 - 8:29
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته