• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1481
تعداد نظرات : 1410
زمان آخرین مطلب : 4167روز قبل
دانستنی های علمی

 

آیا می دانید

 کنار قبرحضرت معصومه،بانوان ارجمندی ازسلاله پاک امام جواد – علیه السلام – مدفونند :

1-    زینب دخترامام جواد

2-    ام محمد نوه امام جواد

3-    بریمیه نوه امام جواد

4-    میمونه نوه امام جواد

سه شنبه 22/8/1386 - 9:15
دانستنی های علمی
 مرحوم آیه الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی  - رحمه الله علیه – مکرر برای افراد مختلف نقل کرده است که : « علت آمدنم به قم این بود که پدرم چهل شب درحرم حضرت علی – علیه السلام  بیتوته نمود وختم مجربی را برداشته بودتا شاید به طریقی ازمحل قبر شریف حضرت زهرا – سلام الله علیها – آگاه گردد .شب چهلم بعد ازانجام ختم وتوسل فراوان در خواب ( یا مکاشفه ) علی علیه السلام – به پدرم فرمود: « سید محمود چه می خواهی ؟ » پدرم عرض می کند : «قبرحضرت زهرا کجاست تا زیارت کنم ؟» حضرت می فرمایند : «من که نمی توانم برخلاف وصیت او قبرش را معلوم نمایم.» پدرم عرض می کند :« درهنگام زیارت اوچه کنم ؟» امام می فرمایند : « علیک بکریمه اهل البیت .... منظور من قبر شریف حضرت معصومه درقم است .» سپس امام افزودند : به خاطر مصالحی ، خداوند اراده نمود که قبرحضرت زهرا برای همیشه برهمگان مخفی باشد. ازاین رو قبرحضرت معصومه را تجلیگاه مرقد شریف حضرت زهرا قرارداده است . هرکه می خواهد زیارت حضرت زهرا را درک کند به زیارت حضرت معصومه برود.»

 

سپس آیه الله مرعشی فرمود : « من به سفارش پدرم آمدم وبرای زیارت حضرت رضا وحضرت معصومه  - علیهما السلام – وبه اصرار موسس حوزه علمیه ، آیه الله حائری ماندگار شدم والان 60 سال است که هرروز نخستین زائر حضرت معصومه هستم .»

سه شنبه 22/8/1386 - 9:13
دانستنی های علمی

می پرسی چرا به حضرت مصومه لقب عصمت داده شده درحالی که ما فقط 14 معصوم داریم .

 

می دانی این لقب را چه کسی به حضرت داده است ؟ لقب معصومه لقبی است که حضرت رضا – علیه السلام – برخواهرش نهاد وبی جهت هم نیست چرا که : مقام عصمت که عالی ترین  مقام معنوی وپاکی است درجاتی دارد : 1- عصمت ازخطا 2- عصمت ازگناه وحضرت معصومه- سلام الله علیها – همچون زینب کبری – سلام الله علیها – در درجه عصمت ازگناه قراردارد .

سه شنبه 22/8/1386 - 9:10
خواستگاری و نامزدی

حضرت معصومه(س)

نام شريف آن بزرگوار فاطمه و مشهورترين لقب آن حضرت، «معصومه» است. پدر بزرگوارش امام هفتم شيعيان حضرت موسى بن جعفر (ع) و مادر مكرمه اش حضرت نجمه خاتون (س) است . آن بانو مادر امام هشتم نيز هست .

لذا حضرت معصومه (س) با حضرت رضا (ع) از يك مادر هستند.

ولادت آن حضرت در روز اول ذيقعده سال ١٧٣ هجرى قمرى در مدينه منوره واقع شده است. ديرى نپاييد كه در همان سنين كودكى مواجه با مصيبت شهادت پدر گرامى خود در حبس هارون در شهر بغداد شد. لذا از آن پس تحت مراقبت و تربيت برادر بزرگوارش حضرت على بن موسى الرضا (ع) قرارگرفت.

در سال ٢٠٠ هجرى قمرى در پى اصرار و تهديد مأمون عباسى سفر تبعيد گونه حضرت رضا (ع) به مرو انجام شد و آن حضرت بدون اين كه كسى از بستگان و اهل بيت خود را همراه ببرند راهى خراسان شدند.

يك سال بعد از هجرت برادر، حضرت معصومه (س) به شوق ديدار برادر و اداي رسالت زينبي و پيام ولايت به همراه عده اى از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حركت كرد و در هر شهر و محلى مورد استقبال مردم واقع مى شد. اين جا بود كه آن حضرت نيز همچون عمه بزرگوارشان حضرت زينب(س) پيام مظلوميت و غربت برادر گراميشان را به مردم مؤمن و مسلمان مى رساندند و مخالفت خود و اهلبيت (ع) را با حكومت حيله گر بنى عباس اظهار مى كرد. بدين جهت تا كاروان حضرت به شهر ساوه رسيد عده اى از مخالفان اهلبيت كه از پشتيبانى مأموران حكومت برخوردار بودند،سر راه را گرفتند و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتيجه تقريباً همه مردان كاروان به شهادت رسيدند، حتى بنابر نقلى حضرت(س) معصومه را نيز مسموم كردند.

به هر حال ، يا بر اثر اندوه و غم زياد از اين ماتم و يا بر اثر مسموميت از زهر جفا، حضرت فاطمه معصومه (س)بيمار شدند و چون ديگر امكان ادامه راه به طرف خراسان نبود قصد شهر قم را نمود. پرسيد: از اين شهر< «ساوه» تا «قم» چند فرسنگ است؟ آن چه بود جواب دادند، فرمود: مرا به شهر قم ببريد، زيرا از پدرم شنيدم كه مى فرمود: شهر قم مركز شيعيان ما است. بزرگان شهر قم وقتى از اين خبر مسرت بخش مطلع شدند به استقبال آن حضرت شتافتند; و در حالى كه «موسى بن خزرج» بزرگ خاندان «اشعرى» زمام ناقه آن حضرت را به دوش مى كشيد و عده فراوانى از مردم پياده و سواره گرداگرد كجاوه حضرت در حركت بودند، حدوداً در روز ٢٣ ربيع الاول سال ٢٠١ هجرى قمرى حضرت وارد شهر مقدس قم شدند. سپس در محلى كه امروز «ميدان مير» ناميده مى شود شتر آن حضرت در جلو در منزل «موسى بن خزرج» زانو زد و افتخار ميزبانى حضرت نصيب او شد.

آن بزرگوار به مدت ١٧ روز در اين شهر زندگى كرد و در اين مدت مشغول عبادت و راز و نياز با پروردگار متعال بود.

محل عبادت آن حضرت در مدرسه ستيه به نام «بيت النور» هم اكنون محل زيارت ارادتمندان آن حضرت است.

سرانجام در روز دهم ربيع الثانى و «بنا بر قولى دوازدهم ربيع الثانى» سال ٢٠١ هجرى پيش از آن كه ديدگان مباركش به ديدار برادر روشن شود، در ديار غربت و با اندوه فراوان ديده از جهان فروبست و شيعيان را در ماتم خود به سوگ نشاند .مردم قم با تجليل فراوان پيكر پاكش را به سوى محل فعلى كه در آن روز بيرون شهر و به نام «باغ بابلان» معروف بود تشييع نمودند. همين كه قبر مهيا شد دراين كه چه كسى بدن مطهر آن حضرت را داخل قبر قرار دهد دچار مشكل شدند، كه ناگاه دو تن سواره كه نقاب به صورت داشتند از جانب قبله پيدا شدند و به سرعت نزديك آمدند و پس از خواندن نماز يكى از آن دو وارد قبر شد و ديگرى جسد پاك و مطهر آن حضرت را برداشت و به دست او داد تا در دل خاك نهان سازد.

آن دو نفر پس از پايان مراسم بدون آن كه با كسى سخن بگويند بر اسب هاى خود سوار و از محل دور شدند.

بنا به گفته بعضي از علما به نظر مى رسد كه آن دو بزرگوار، دو حجت پروردگار: حضرت رضا (ع) و امام جواد (ع) باشند چرا كه معمولاً مراسم دفن بزرگان دين با حضور اوليا الهي انجام شده است.

پس از دفن حضرت معصومه(س) موسى بن خزرج سايبانى از بوريا بر فراز قبر شريفش قرار داد تا اين كه حضرت زينب فرزند امام جواد(ع) به سال ٢٥٦ هجرى قمرى اولين گنبد را بر فراز قبر شريف عمه بزرگوارش بنا كرد و بدين سان تربت پاك آن بانوى بزرگوار اسلام قبله گاه قلوب ارادتمندان به اهلبيت (ع) و دارالشفاي دلسوختگان عاشق ولايت وامامت شد.

يکشنبه 20/8/1386 - 9:7
دانستنی های علمی

یکم ذی القعده

         سالروز ولادت

            حضرت معصومه(س)

بر مسلمین جهان مبارکباد

يکشنبه 20/8/1386 - 8:47
محبت و عاطفه

موعد ديدار

محمد علي زيني وند  نقل مي کند : هر ماه يکي دو بار در حرم مطهر ، اقدام به غبار روبي ضريح و جمع آوري پولهاي داخل آن توسط معاونت مالي توليت حرم مطهر مي كنند . مدتي بود دوستان کفشدار و خادمين افتخاري شرکت مي کردند ، ولي اين توفيق نصيب من نمي شد . دوستان همکار بعد از جمع آوري پولها در داخل ضريح ، نماز و دعا و نيايش مي کردند و حتي از ضريح مطهر عکس مي گرفتند . خودم را از اينکه مورد قبول بي بي نيستم ، سرزنش مي کردم . يک روز که در کفشداري مشغول کار بودم ، اطلاع دادند که امشب (( فوق ضريح )) است . از من هم دعوت کردند تا در اين مراسم شرکت کنم . برايم آن لحظه ، لحظه تولد بود . خيلي خوشحال شدم . دقيقه شماري مي کردم تا وقت قرار فرا برسد . ساعت يازده شب انتظار به سر آمد . بعد از بيرون رفتن زوار ، به همراه ديگر برادران مشغول جمع آوري پولهاي داخل ضريح شديم . در داخل مرقد مطهر سر به روي قبرش گذاشتم و با چشمان گنهکار خود اشک ريختم و نماز خواندم ، در حالي که دلم آرام گرفته بود ، گفتم : بي بي جان از اينکه مرا قابل دانستيد ، سپاسگزارم .


يکشنبه 20/8/1386 - 8:39
محبت و عاطفه

شفا يافتن پاي خادم

آقاي شريفي يکي از خدمتگزاران و مسؤول دفتر کفشداري آستانه مقدسه نقل مي کند : يکي از خادمين حرم حضرت ، مي گفت : به خاطر درد زانو ، دچار مشکل بودم و درد زيادي مي کشيدم . به چند دکتر مراجعه و داروهاي زيادي مصرف کردم ولي اثر نکرد . يکي از روزها که به محل کارم در کفشداري شماره سيزده ( بين مسجد اعظم و مسجد بالاسر ) رفتم ، در فرصت فراغتي که پيش آمد ، شروع کردم با خانم صحبت کردن . به خانم گفتم : اي بي بي ! دوست ندارم که در محضر شما نتوانم خم و راست شوم . دوست دارم در کفشداري خدمت کنم حتي اگر نيم ساعت باشد . بعد از اين گفتگو ، از کفشداري خارج شدم و پس ا زتجديد وضو دو رکعت نماز خواندم و بعد به نزديک ضريح مطهر رفتم ، سرم را گذاشتم به ضريح و اشک ريختم . حال خاصي داشتم . دوباره به کفشداري باز گشتم و پس از پايان کار ، در ساعت 11 شب به منزل رفتم . وقتي به خواب رفتم ، در عالم رؤيا ديدم که در حرم مطهر هستم و خدمت حضرت امام رضا (ع) رسيده ام.خيلي خوشحال بودم . به اتفاق رفتيم و در جايي نشستيم . ايشان دست بر پاي من گذاشتند و کمي با من صحبت کردند . حس کردم که ديگر پايم درد نمي کند ، صبح که براي نماز برخاستم ،اثري از درد پا نديدم . حالتهاي مختلف را امتحان کردم و ديدم اصلاً پايم درد ندارد . گريه ام گرفت . ناخودآگاه با خودم اين بيت را زمزمه کردم : از کعبه ، صفاي اين حرم بيشتر است هر کس که شکسته دل بود ، پيشتر است

يکشنبه 20/8/1386 - 8:33
دانستنی های علمی

حرم کنونی حضرت معصومه(س)

يکشنبه 20/8/1386 - 8:27
دانستنی های علمی

نزدیک به اواخر

يکشنبه 20/8/1386 - 8:24
دانستنی های علمی

قم در زمان های گذشته

يکشنبه 20/8/1386 - 8:22
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته