• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1306روز قبل
ایرانگردی

 

ساعت کار جایگاه‌های عرضه بهداشتی دام در روزهای عرفه و عید سعید قربان اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ 24 جایگاه عرضه بهداشتی دام از ساعت 9 صبح تا 7 عصر روز یکشنبه بیستم مرداد (روز عرفه) آماده ارائه خدمات به شهروندان خواهند بود، ضمن اینکه این جایگاه‌ها در روز دوشنبه بیست و یکم مرداد (عید سعید قربان) از ساعت 5 بامداد آغاز به کار می‌کنند و تا ساعت 3 بعد از ظهر مشغول خدمات رسانی به شهروندان خواهند بود.
گفتنی است، جایگاه عرضه بهداشتی دام منطقه 19 در روز عرفه از 9 صبح تا 10 شب مشغول به کار خواهد بود.

شنبه 19/5/1398 - 17:41
ایرانگردی



انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران (‌استصنا)‌ و اعضای آن در دومین نمایشگاه بین المللی صنعت گاز ایران با هدف ارائه توان ساخت در تامین کالاها و تجهیزات مورد نیاز این صنعت در داخل، همکاری با بازارهای هدف و صدور کالا و خدمات، حضور گسترده دارند.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل نمایشگاه شهرآفتاب، توان و توسعه شرکت های صنعتی داخلی، وجه تمایز کشور دارای ذخایر گازی با سایر کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال افریقا (‌منا) است و استصنا به عنوان بزرگترین تشکل و مجموعه صنعتی کشور در ساخت کالا و تجهیزات مورد نیاز نفت و گاز کشور، برای ارائه قابلیت ها و ظرفیت ها به همراه اعضاء خود در این رویداد مشارکت فعال دارد.

این گزارش می افزاید بر اساس هماهنگی های به عمل آمده فی مابین ستاد برگزاری و انجمن استصنا، این تشکل ضمن حمایت معنوی از نمایشگاه تخصصی صنعت گاز به میزبانی ایران،‌ به همراه اعضاء‌ خود، دستاوردهای صنعتی کشور در حوزه گاز را در پاویون اختصاصی انجمن به نمایش می گذارد.

برپایه این گزارش،‌ برگزاری نشست تخصصی با موضوع توان ساخت داخل که ناظر بر رویکرد نمایشگاه با عنوان ” توان ساخت داخل، بومی سازی فناوری ها و همکاری های مسترک ” است در یکی از روزهای نمایشگاه با مدیریت انجمن و حضور دست اندرکاران و ذینفعان صنعت گاز، برپا خواهد شد.

خاطر نشان می شود دومین نمایشگاه بین المللی صنعت گاز ایران، ۲nd int’l Iran Gas Show در تاریخ ۵ تا ۸ شهریورماه در مرکز نمایشگاه های بین المللی شهر آفتاب برپا خواهد شد.

شنبه 19/5/1398 - 17:35
ایرانگردی


جلسه نقد و بررسی کتاب «حال خونین دلان» اثر موسی کیخا با حضور منتقدان عرصه ادبی و نویسنده،برگزارشد.

به گزارش  پایگاه اطلاع‌رسانی اداره کل امور ایثارگران وزارت جهاد کشاورزی؛  شانزدهم مردادماه، همزمان با سالروز شهادت اولین شهدای جهاد سازندگی، دومین نشست از سلسله نشست‌های «نقد و ارزیابی آثار فرهنگی پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد» با محوریت نقد و بررسی کتاب «حال خونین دلان» روایت تاریخی نقش پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد کاشان، به قلم رزمنده جهادگر موسی کیخا از سوی این اداره کل در سالن جلسات توسعه برگزارشد. در این نشست که از ساعت ۱۴ آغاز شده، کتاب توسط دکتر محقق، کلاته، کلان، کاموس و یوسف زاده و در حضور نویسنده، درحال نقد و بررسی بوده و باتوجه به سوابق منتقدان در عرصه ادبی، جلسه پُربار و سازنده‌ای برگزارشد.

همچنین مهندس هدایت نژاد مشاور وزیرجهادکشاورزی، دکتر ترشیزی مدیرکل امورایثارگران وزارت جهادکشاورزی، عسکرنوروزی معاون فرهنگی اداره کل امورایثارگران نیز حضور دارند.

 

دکتر حجت ترشیزی مدیرکل امور ایثارگران وزارت جهادکشاورزی با اشاره به مراحل تهیه این کتاب گفت: بخشهایی از این کتاب، سالها مفقود شده بود و بر اثر پیگیریها و تلاش همکاران ما، دفاتر و دستنویس های آقای کیخا پیدا شد و مراحل تایپ و جمع بندی آن به صورت کتاب حاضر صورت گرفت.

ترشیزی امثال نویسندۀ این کتاب فاخر را در حوزه ثبت وقایع جنگ جهادسازندگی استانها، قابل توجه دانست و گفت: این افراد متاسفانه در طی این سالها، مورد بی توجهی و بعضاً بی مهری هایی قرار گرفته اند که لازم است تا ضمن دلجویی و توجه ویژه، از گنجینه خاطرات و مستندات انها به منظور روایتگری دفاع مقدس بهره گیری شود.

وی وظایف وزارت جهادکشاورزی در حوزه حفظ امنیت غذایی کشور بسیار مهم، متعدد و گسترده دانست و افزود: جانفشانی ها، ایثارگری ها و خدمات جهادگران در طی ۸ سال دفاع مقدس، در اثر این شرح وظایف گسترده ای که برای جهادکشاورزی تعریف شده است، ناشناخته باقیمانده است که لازم است علی رغم کمبود منابع انسانی به صورت تخصصی در این حوزه در سطح استانها و همچنین منابع مالی، عنایت ویژه ای به آن صورت پذیرد و اقدام موثری در خصوص شناخته تر شدن اقدامات و خدمات سنگرسازان بی سنگر در طی ۸ سال دفاع مقدس به عمل آید.

در ابتدای این نشست، سیدمحمد میرکاظمی از داوران کتاب سال دفاع مقدس و پژوهشگران این حوزه به معرفی نویسنده این کتاب پرداخت و گفت: موسی کیخا متولد زابل است اما با توجه به روحیه انقلابی و فعالیت هایش علیه رژیم ستمشاهی، از سوی ساواک سیستان و بلوچستان دستگیر و شکنجه می شود. او پس از آزادی به شیراز و سپس به کاشان می رود اما در روند انقلاب اسلامی در آن شهر حضور فعال دارد و گزارش ها و روزنوشته هایش از روند انقلاب اسلامی در کاشان در کتابی به نام «پایان مجسمه» منتشر شده است.

میرکاظمی در ادامه به فعالیت های کیخا پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و او را به قلم، جهادی دانست و گفت: کیخا بعد از پیروزی انقلاب جذب جهادسازندگی می شود و به عنوان خبرنگار میدانی در عرصه های مختلف خصوصاً ثبت وقایع جنگ حضور فعال دارد.

وی نقد کتاب را نوعی بررسی به منظور ادامه موفق آمیز تر این مسیر نورانی دانست و گفت: تبلیغ و ترویج فرهنگ جهادی در گرو تشریح این افتخارات و ادامه پرتوان این راه پر افتخار است.

در ادامه این نشست دکتر مهدی کاموس، پژوهشگر حوزه ادبیات پایداری و متخصص در روایت شناسی با اشاره به سخن معروف اگوستین که ما گذشته را در زمان حال درک می کنیم و زبان گذشته، زبان حال است، افزود: جای چنین کتابی که بتواند خدمات و اقدامات جهادگران از سال ۵۸ تا اواسط دهه ۶۰ در مناطق محروم و جبهه های نبرد را به تصویر بکشد و برای نسل امروز تشریح کند خالی بود. از ساخت راه و حمام تا فعالیت های فرهنگی و نهایتاً ورود سریع به جنگ و پشتیبانی و مهندسی جنگ، مباحثی است که در این کتاب نقل شده است.

وی تقویت ارجاعات، زبان روایت و منابع روایی در این کتاب را امری مهم و ضروری دانست و افزود: تشریح ضرورت روایت (مقدمه)، شیوه شکل گیری این کتاب، گزارش پژوهش، اسامی راویان و اماکن و.. مباحثی است که لازم است به این مجموعه اضافه شود.

مهدی کاموس در ادامه سخنان خود، سازماندهی، فصل بندی، بخش بندی، کانونی کردن (مشخص شدن زاویه دید و روایت) را بحثی مهم دانست و تاکید کرد: متن کتاب باید به گونه ای باشد که خواننده در قلاب آن گیر کند و تا آخر آن را بخواند.

این استاد علوم ارتباطات، کیخا را منبع و مرجع روایت دانست و خواستار رعایت حداقل استانداردها در نشر کتاب شد.

در ادامه علی اصغر هدایت نژاد مشاور قائم مقام وزیر در امور مجلس این کتاب را تنها مربوط به جهاد کاشان یا پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد استان اصفهان ندانست و گفت: این کتاب، گزارش بخشی از تاریخ جنگ تحمیلی در نقاط مختلفی از کشور است و باید برای هر قسمت آن کتابها نوشته شود. روایتگری ویژه حاج موسی کیخا به گونه ای است که ای کاش در هر قرارگاه و هر استانی، یک نفر مانند او داشتیم تا تاریخ مستند پشتیانی و مهندسی جنگ جهاد مستندسازی شود.

وی در ادامه پیشنهاد کرد که فصول مختلف این کتاب که مربوط به روایت تاریخ جنگ تحمیلی در نقاط مختلف کشور است، به صورت چندین کتاب تهیه شود تا در اردوهای سراسری راهیان نور در اختیار جوانان قرار گیرد تا خلا روایتگری مستند مرتفع گردد.

سجاد محقق، نویسنده و پژوهشگر ادبیات انقلاب و دفاع مقدس، ارزیاب کتاب در مجامع مختلف (و اداره کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) به عنوان سخنران بعدی این نشست در خصوص کتاب حال خون دلان گفت: طرح روی جلد، تدوین، ویراستاری و پانویس جز وظایف نویسنده کتاب نیست. اگر چنین کتابی در اختیار ناشر بخش خصوصی باشد، با نگاهی که برای مخاطب ایجاد جذابیت بیشتری داشته باشد، از متن مراقبت بیشتری می کند.

دکتر کلان به عنوان منتقد بعدی این اثر را از منظر بیان تصمیم های مهم در فرهنگ دفاع و استخراج بر اساس swot، رعایت اصول طبقه بندی، تشریح اخلاق جنگی و روح دفاع، نقاط ضعف و قوت فرهنگ دفاع، متدولوژی در بیان خاطره ها و بیان دستاوردهای دفاع مقدس دارای اهمیت دانست و ضمن تشکر از فعالیت و زحمات نگارنده در روایت میدانی ایثارگریهای سنگر سازان بی سنگر افزود: کوشش و تلاش مصاحبه گر می تواند زمینه ظهور نوآوریهای جنگی در قرن ۲۱ (۱۴۰۴) برای نسل جدید ایجاد کند.

وی در ادامه لزوم ایجاد فهرست، نتیجه گیری، فهرست مکانها، فصل بندی و مقدمه را برای این کتاب ضروری دانست.

جواد کلاته از خاطره نویسان و خاطره شناسان حوزه ادبیات دفاع مقدس در ادامه این نشست گفت: تاکنون در حوزه ادبیات دفاع مقدس در جهاد سازندگی، چنین کتابی نداشته ایم و این کتاب بسیار مهم است و از لحاظ محتوایی قابل اعتناست.

وی همچنین در ادامه به نقد کتاب پرداخت و گفت: مسئولیت هدف گذاری با ناشر است و باید الزامات یک کار تحقیقی در نشر کتابها رعایت شود. مثلا در این کتاب، برخی نقل قولها معلوم نیست از سوی چه کسی است و تاریخ مصاحبه ها، پانویس، اسناد و تصاویر باید به آن اضافه شود.

در ادامه این نشست، یوسف زاده از کارشناسان و ارزیابان کتاب در جشنواره های متعددحوزه دفاع مقدس و سردبیر نشریه رشد با اشاره به اینکه «رخداد ستون فقرات روایت است» گفت: این کتاب از منظر روایت ایثارگریهای جهادگران، سند مرجع است و دستان آقای موسی کیخا بوسیدنی است.

محمد علی قربانی سردبیر نشریه رشد جوان، با اشاره به اینکه در زحمات آقای حاج موسی کیخا در تولید محتوای این کتاب هیچ شکی نداریم گفت: اصولاً ۸۰ درصد اشتباهات در اثر ۲۰ درصد کم توجهی هاست و در اینجا نیز در حوزه نشر این محتوا، کم توجهی شده است.

وی افزود: این کتاب دارای رگه هایی از طلاست که در میان سنگ و خاک مخفی است. لازم است با سبدی در جریان آب، این سنگ و خاکها شسته شوند تا این طلاها کشف و هویدا شوند.

حاج موسی کیخا در پایان این نشست ضمن تشکر از حاضرین، منتقدین را چشم های بیدار و ذهن های روشن جامعه دانست و گفت: من به توصیه سردار سرلشگر جهادگر شهید حاج علی فارسی (فرمانده پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد استان اصفهان) بعد از پیروزی انقلاب و در بدو تاسیس جهاد سازندگی به دانشگاه اصفهان رفتم تا با تحصیل در تاریخ نگاری ، با روایت گری آشنا شوم.

وی افزود: در زمان جنگ، نیروهای رزمی همیشه در حال آفند و پدافند هستند اما نیروهای جهاد سازندگی همیشه در حال آفند بودند. و من نیز دوشادوش آنان در حال تهیه خبر و گزارش و مصاحبه برای ثبت در تاریخ بودم.

گفتنی است؛ این کتاب تجمیع شده هفت دفتر از دست نوشته‌های موسی کیخا است که در مجموعه کامل «حال خونین دلان» در ۷۳۳ صفحه، در بیست‌وپنجم خردادماه ۹۸ همزمان با چهلمین سالروز تاسیس جهاد کشاورزی به چاپ رسید و روانه بازار شد.
 

شنبه 19/5/1398 - 17:27
ایرانگردی

نشست نقد و بررسی رمان «پس از بیست سال» نوشته «سلمان کدیور» در ترنجستان سروش برگزار شد. در این نشست «وحید یامین پور» و «سید مجید پورطباطبایی» به عنوان منتقد حضور داشته و اجرای جلسه نیز بر عهده «محمدقائم خانی» بود.

در ابتدای این نشست، به دعوت محمدقائم خانی، سلمان کدیور پشت تریبون حاضر شد و قسمتی از رمان را برای حاضران خواند.

سید مجید پورطباطبایی آغازگر جلسه نقد بود. پورطباطبایی ابتدا خود را در مواجهه با آثار داستانی سخت گیر و جدی خواند و اظهار کرد که اهل تمجید و تعریف نیست. وی در ادامه نتیجه گیری کلی خود از این رمان را بیان کرد و رمان «پس از بیست سال» را رمانی بسیار خوب خواند. پورطباطبایی با مقدمه ای، سخنان خود در مورد رمان «پس از بیست سال» را آغاز کرد. او اشاره ای به فعالیت خود در اوایل سال 1358 اشاره کرد که به عنوان کتابدار در یکی از هنرستان های تهران مشغول فعالیت بود و افزود: «متاسفانه آثاری که آن زمان در دسترس کتابخوان ها بود، اشاعه دهنده ی ناهنجاری اخلاقی و اجتماعی بودند یا ترویج دهنده ی افکار مارکسیستی و من به عنوان کتابدار، مستاصل می ماندم که چه کتابی را به عنوان ادبیات داستانی، به یک هنرآموز سال اول یا دوم هنرستان معرفی کنم». وی در ادامه گفت: «اگر بخواهیم انقلاب اسلامی را خیلی تقلیل دهیم، می توانیم اظهار کنیم که از حداقل تاثیر های انقلاب اسلامی، ظهور و رشد نویسنده هایی هستند که بر مدار اسلام و انقلاب اسلامی می نویسند و امروز دست ما برای معرفی آثار ادبیات داستانی همچون اثر آقای کدیور، برای نوجوانان و جوانانمان باز است.»

 

تصویری واقعی از ابوذر

این کارشناس در ادامه ی سخنانش گفت: «قبلا در مصاحبه ای ابوذر پس از بیست سال را با ابوذر سریال امام علی (ع) مقایسه کرده بودم. شخصیتی که با عنوان «ابوذر» در سریال امام علی (ع) نشان داده شده، آن ابوذری نیست که مدینه را بر علیه معاویه شورانده بود. اما ابوذری که سلمان کدیور در این رمان به ما نشان می دهد، به «ابوذر» تاریخی بسیار نزدیک است. این، همان شخصیتی ست که معاویه در اثر اقداماتش، پایه های حکومت خود را متزلزل می بیند. یکی از نقاط قوت این اثر این است که شخصیت های شاخص صدر اسلام، خصوصا یاران امام علی (ع) را به خوبی نشان داده و این شخصیت ها، به وجهه ی تاریخی شان نزدیک ترند.»

پورطباطبایی در ادامه به خط سیر رمان اشاره کرد و گفت: «یکی دیگر از نقاط مثبت این رمان در عین مفصل بودن آن، این است که آقای کدیور خط سیر رمان را در طول این اثر، گم نکرده است. شخصیت های این رمان، به تدریج رشد کرده و به نتیجه رسیده اند. حسن این قضیه این است که ما در ضمن اینکه یک رمان می خوانیم، تاریخ نمی خوانیم.»

پورطباطبایی افزود: یکی از مشکلات نویسندگانی که رمان تاریخی می نویسند این است که وقتی می خواهند کاملا به تاریخ وفاردار بمانند، دیگر اثر آن ها رمان نیست. اگر بخواهند از قوه تخیل خود استفاده کنند، متهم به تحریف در تاریخ می شوند اما اتفاقی که در رمان پس از بیست سال افتاده، حتی اگر برخی شخصیت های این رمان تخیلی باشند، نویسنده به گونه ای از آن ها استفاده کرده که خواننده با آن ها همراه می شود و حس تخیلی بودن آن ها به خواننده منتقل نمی شود.

این منتقد به ارتباط و نمود عینی برخی از وقایع این رمان با عصر حاضر اشاره کرد و گفت: نمونه هایی از آدم های سال چهلم هجری را ما امروزه در زندگی و جامعه ی خود می بینیم. آدم هایی که بین دین و دنیا گیر کرده اند و به راحتی دین خود را به دنیا می فروشند. آدم هایی که به حقیقت هایی رسیده اند اما به دلایلی تردید و مماشات می کنند و در بیان حقیقت و ایستادن در مقابل ناحق، جسارت لازم را ندارند. ما نمونه هایی از همین افراد را در جامعه و انقلاب خودمان می بینیم.

 

تاریخ، حکمت و کلام سه وجه مهم رمان «پس از بیست سال»

در این قسمت از نشست، محمدقائم خانی با طرح سوالی از وحید یامین پور، دیگر منتقد جلسه گفت: با توجه به تجربه شما در نوشتن رمانی که با تاریخ نسبت داشت، تحلیل شما از نسبت رمان پس از بیست سال با تاریخ چیست و آیا این نسبت های تاریخی می تواند با تاریخ معاصر ما ارتباط داشته باشند؟

وحید یامین پور ابتدا بابت نوشتن این رمان به سلمان کدیور تبریک گفت و افزود: این رمان حجیم، این قدرت را دارد که خواننده را پای خواندنش نگه دارد.

وی افزود: اولین نکته ای که باید در مورد این کتاب بگویم، این است که این کتاب، صرفا یک رمان تاریخی نیست، و واجد مباحث حکمی در حوزه انسان شناسی ست و این مسئله، برای این رمان ارزش محسوب می شود. مسئله ی دیگر اینکه، این رمان از مباحث کلام اسلامی و کلام شیعی نیز غنی ست. به طور کلی می شود گفت که این رمان، سه وجهی ست. رمانی ست در حوزه تاریخ، حکمت و کلام.

یامین پور، «ساده انگاری درباره تحولات تاریخی» را یکی از آسیب های معمول رمان های تاریخی خواند و گفت: رمان پس از بیست سال، بری از این آسیب است و این رمان توانسته ساده انگاری درباره ی برخی تحولات تاریخی را برطرف کند و در پیچیدگی ها عمیق شود. یامین پور در ادامه با اشاره به صحبت های پورطباطبایی درباره ابوذر و مقایسه شخصیت ابوذر در این رمان و سریال امام علی (ع) گفت: با آن بخش از صحبت های آقای پورطباطبایی در این مورد که سریال امام علی (ع) نتوانسته چهره ای درست از ابوذر را نشان دهد، موافقم ولی در این رمان هم کاش می شد بیشتر به شخصیت ابوذر نزدیک شد. شخصیت اجتماعی، عدالت خواهی، ساده زیستی و زهد ابوذر به خوبی در این رمان به خوبی گفته شده، اما من انتظار داشتم به شخصیت معنوی ابوذر بیشتر پرداخته می شد.

 

توضیح دقیق دیوان سالاری اموی

یامین پور به مهم ترین مزیت های رمان پس از بیست سال اشاره کرد و گفت: یکی از مهم ترین مزیت های این رمان، توضیح دقیق دیوان سالاری اموی ست. بنیان گذاری یک دیوان سالاری خاص اموی، آسیب دراز مدتی ست که در طول تاریخ اسلام بوده است و این دیوان سالاری پس از بنی امیه باقی مانده و بسیاری از آسیب های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در طول تاریخ نشات گرفته از همان دیوان سالاری ست. این رمان، خیلی خوب به این مسئله پرداخته است. رد این دیوان سالاری را می شود در شخصیت های سیاسی گرفت و به شخصیت های معاصر رسید که سیستم های سیاسی چگونه خود را پایدار می کنند.

دومین مزیت مهم این رمان از منظر من، مومنین متوسط و مومنین قدرتمند است. در این کتاب به وضوح می بینیم که مومنین ضعیف، به طور کامل جذب سیستم طاغوت می شوند و مومنین متوسط، توانایی حل مسئله را ندارند و خودشان را از معرکه بیرون می کشند. رد این مسائل را در تاریخ معاصر هم می شود گرفت.

سومین مزیت مهم این رمان، دقت در ریشه های اخلاقی گرایش های سیاسی ست. این همان بحث حکمی در حوزه انسان شناسی ست و ارزش روانکاوانه دارد. این مسئله، نشان می دهد که چطور یک حسادت و کینه ی کهنه، سال ها بعد در دوراهی حساس، تبدیل به یک تصمیم تاریخی می شود و فرد، یا به سمت امیرالمومنین علی (ع) می رود یا سمت معاویه. در چند جای کتاب، به خوبی نشان داده می شود که چطور یک ضعف اخلاقی، آدم های بزرگ را زمین گیر می کند و نمی توانند تصمیم درست را بگیرند.

یکی دیگر از مزیت های رمان، این است که نویسنده در چند جای کتاب به خوبی نشان داده که چطور یک واقعه تاریخی در دوره ی خودش وارونه می شود که قتل عثمان، گردن امیرالمومنین علی (ع) می افتد و به همان بهانه شام، علیه امیرالمومنین بسیج می شود. یکی از مسائل مهم این کتاب، پرداختن به بحث تحریف تاریخ و جنگ روانی معاویه و عمروعاص بر علیه امیرالمومنین علی (ع) است. این رمان، به خوبی از عهده ی پرداختن به این مسئله برآمده است.

 

دوگانه عدالت و امنیت، دوگانه حق و مصحلت

یامین در پایان سخنان خویش، به مسئله دوگانه عدالت و امنیت در این رمان پرداخت. او افزود: کسانی هستند که با دغدغه ارزش ها، به خصوص ارزش عدالت، محکوم می شوند به برهم زدن امنیت. و تفکیک این دو، مرزهای مشخصی ندارد. شما وقتی حکومت و سیستم را با دغدغه عدالت نقد می کنید، به برهم زدن امنیت و تشویش اذهان محکوم می شوید. این مسئله، مسئله ی امروز ما نیز هست.

مسئله ی دیگر، دوگانه حق و مصلحت است که باز مسئله ی امروز ما نیز است. این دوگانه هم در این کتاب مطرح شده است. برای مثال، اشعث. اشعثی که تکلیفش در تاریخ مشخص است و به هیچ وجه در کنار امیرالمومنین علی (ع) قرار نمی گیرد. در برهه ای، مجبورید برکنارش کنید و در برهه ای مجبورید منصوبش کنید. به نظرم، این رمان، این مسئله را روشن تر کرده است.

در پایان این نشست، پورطباطبایی سخنان خود در مورد این رمان را جمع بندی کرد. به اعتقاد پورطباطبایی، مسئله دیوان سالاری معاویه، برخوردهای معاویه با مسائل مختلف، پرداختن به مسئله «سلیم» و انتخاب وی به عنوان فرمانده در جنگ رومیان، حدودا تعداد 350 صفحه را به خود اختصاص داده و می توانست با اجمال بیشتری مطرح شود. در پایان، پورطباطبایی به سلمان کدیور توصیه کرد تا در اثر بعدی ده سال امامت امام حسن مجتبی (ع) و شهادت ایشان و همچنین ده سال تحمل حکومت معاویه توسط امام حسین (ع) و تحمل نکردن حکومت یزید توسط ایشان را موضوع بعدی رمان دینی خود قرار دهد.

شنبه 19/5/1398 - 17:17
ایرانگردی

 

 مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران مشارکت مردم، فرهنگ سازی درست و ایجاد زیرساخت در شهرداری را سه موضوع مهم در فرایند مدرن شدن شیوه جمع آوری پسماند عنوان کرد.

 


صدرالدین علیپور در گفت‌وگو با  شهرنوشت، با بیان اینکه نمی ‌توانیم روش‌های جدید مدیریت پسماند را جدا و خارج از تجربیاتی که در کشورهای موفق صورت گرفته، انجام دهیم اظهار کرد: آنچه که مسلم است در حوزه مدیریت پسماند تلاش باید از مبدا صورت بگیرد؛ درواقع  فاز فرهنگی و همراه کردن و مشارکت مردم که از مبدا زباله های خشک و تر را جدا کنند، در این پروسه بسیار مهم است.

به گفته وی؛ همزمان با فرهنگ‌سازی باید در شهرداری زیرساختی ایجاد شود تا در صورت تفکیک از مبدا بتوان به همان شکل هم پسماند را تحویل گرفت. درواقع اینگونه نباشد که شهروند تفکیک را در مبدا انجام دهد و ما امکان جدا تحویل گرفتن و جدا حمل کردن آن را نداشته باشیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند به نتیجه رسیدن اقدامات برای مدرن شدن جمع آوری پسماند را در گرو طی فرایندی گام به گام عنوان کرد و توضیح داد: در گام نخست باید برای ساختمان های اداری، مجمتع‌های مسکونی، شهرک ها و مراکز تجاری فرایندی تعریف کنیم که مخازن تفکیکی را داخل آن ها قرار دهیم تا همان جا قسمت عمده‌ای از تفکیک‌ها انجام شود.

علیپور با بیان اینکه به تدریج باید تعداد مخازن زباله کنونی را کاهش دهیم، گفت: یعنی به ازای سیستم های تفکیکی در مکان‌های پرتجمع، شهرک‌ها و واحدهای مسکونی با تراکم بالا مخازن کنونی زباله جمع آوری شود و در گام های بعدی این را نهادینه کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه اقدامات شهرداری، ابتدا باید مواد بازیافتی که شامل کاغذ، شیشه و پلاستیک می شود را به طور مستقیم وارد چرخه بازیافت کنیم. از طرف دیگر درباره پسماند تر هم با شیوه مدرن‌تر، جمع آوری جداگانه و حمل و نقل درست به شیوه کمپست و تبدیل شدن به خاک عمل کنیم.

به گفته مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند؛ اگر این روند را درست انجام دهیم در این صورت به موضوعات محیط زیستی هم توجه کرده‌ایم به این معنی که در سطح شهر از پراکنده شدن پسماند به خصوص پسماند تر و عوارض آن جلوگیری می شود و از نظر اقتصادی هم به سیستم دفع و دفن و کاهش هزینه های شهر کمک زیادی می شود.  

وی این فرایند را یک روش منطقی و معقول که در کشورهای موفق از آن استفاده می‌شود، دانست و گفت: برای اینکه به این هدف برسیم آیتم های متعددی مانند مشارکت مردم، فرهنگ سازی درست و ایجاد زیرساخت در شهرداری بسیار مهم است.

علیپور ادامه داد: حتی یک گام جلوتر هم در نظام مصرف می توانیم، درست مصرف کنیم. درواقع هدر رفتمان کمتر باشد و در سیستم بسته بندی و فروشگاه‌ها جایگزینی برای کمتر استفاده کردن مردم از نایلون و پلاستیک درنظر گرفته شود.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند، این را هم گفت که؛ با عزمی که شهرداری و به خصوص شهردار تهران و شورای شهر به عنوان یکی از اولویت ها در بحث مدیریت پسماند دارند شاید بتوانیم این تغییر الگو را آغاز کنیم و به پیشرفت هایی برسیم.   

شنبه 19/5/1398 - 17:4
ایرانگردی



به مناسبت فرا رسیدن روز عرفه و عید سعید قربان یک هزار راس دام بهداشتی در شمال تهران به شهروندان متقاضی انجام این سنت نبوی ، عرضه می شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک رضا عبدالملکی سرپرست معاونت امور شهری و محیط زیست شهرداری منطقه یک با اعلام خبر فوق اظهار داشت : اداره ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری این منطقه با هماهنگی های انجام شده ایستگاه عرضه دام بهداشتی منطقه یك را در بزرگراه امام علی (ع) بالاتر از پل بزرگراه شهید بابایی، کنار گذر ازگل، نبش خیابان گلچین جنوبی در زمینی به وسعت 4 هزار متر مربع با 8 غرفه عرضه دام بهداشتی راه‌اندازی کرده است .
وی افزود : این ایستگاه ها در روز یکشنبه 20 مرداد ماه از ساعت 9 الی 19 و دوشنبه 21 مرداد ماه از ساعت 5 الی 15 به مناسبت روز عرفه و عید سعید قربان برپاست و متقاضیان می توانند در این دو روز به محل عرضه دام مراجعه نمایند و گوسفند قربانی خود را با قیمت مصوب سازمان میادین شهرداری تهران خریداری و به صورت بهداشتی ذبح کنند.
عبدالملکی خاطر نشان كرد : با هدف سرعت بخشیدن به انجام تقاضاها، در این محل یک قربانگاه به وسعت 100 متر مربع با حضور ذبح كننده های دام آماده خدمات رسانی به شهروندان است .
به گفته این مقام مسئول دامپزشك نیز به منظور حفظ سلامت شهروندان، بر ذبح بهداشتی به هنگام خرید و ذبح نظارت می كنند و تلاش می‌شود تا بستر بهداشتی لازم فراهم شود

شنبه 19/5/1398 - 17:0
ایرانگردی

 

 

جشنواره بازی های کودک و نوجوان و بومی محلی تابستانه از 15 تا22 مرداد ازساعت 16 تا 21  مقابل درب شماره دو بوستان بزرگ ولایت برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، حمید بهرامی معاون اجتماعی و فرهنگی با اعلام این خبر افزود:

هدف از برپایی این جشنواره که در قالب جشنواره شادستان برپا می شود فراهم کردن شرایط برای سرگرمی و دیگری توسعه مهارت های کودکان در بازی ها،روش های برخور با مشکلات، نحوه برقراری ارتباط سالم، تلاش گروهی برای بالا رفتن هوش، کسب مهارت های اجتماعی و... است.

وی با اشاره به اینکه نسل امروزی با بازی های قدیمی و سنتی کمتر آشنا هستند بازی هایی که تحرک و نشاط و شادابی شاکله اصلی آن است خاطر نشان کرد: در راستای پرکردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در فصل تابستان فعالیت ها ی ورزشی چون بازی های مهیج، فکری، تفریحی بادی،تیراندازی، شهربازی کودک، همراه با با اجرای گویش های اشعاری و...در 25 غرفه بازی کودک و نوجوان، بازی های بومی و محلی، سیاه چادر، رادیو جشنواره برپا می شود.

به گفته این مسئول کودک ونوجوانان به همراه خانواده هایشان می توانند در این جشنواره حضور یابند و لحظات شادی را تجربه کنند.

 
 
 
 

شنبه 19/5/1398 - 16:59
ایرانگردی

 

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 21 از برگزاری ویژه برنامه های فرهنگی-مذهبی در سرای محله های سیزده گانه و مساجد این منطقه همزمان با فرارسیدن نهم ذی‌‌الحجه به مناسبت "عید سعید قربان" خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه21، حسین معینی کربکندی معاون امور اجتماعی و فرهنگی این منطقه با اعلام خبر فوق گفت: مراسم دعا و نیایش روز عرفه با همکاری ادارات اجتماعی و فرهنگی نواحی سه گانه منطقه21 در مساجد و سرای محله های سیزده گانه ورودی غربی پایتخت برگزار می شود.  

معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه21 در ادامه افزود: ضرورت ایجاد فضای معنوی در محله ها با برپایی مراسمات مذهبی و همچنین لزوم ارتقای سطح معنویت در شهروندان با بهره گیری از مضامین دینی از جمله اهداف و رویکردهایی است که مورد اهتمام ویژه مدیریت شهری به خصوص در سال های اخیر بوده است.

معینی کربکندی با بیان اینکه برگزاری مراسم دعای روز عرفه از جمله برنامه های مذهبی شاخصیست که سعی می شود با شور و حال خاصی در مساجد منطقه21 برگزار شود، یادآور شد: امسال تمامی مساجد موجود در محله های سیزده گانه منطقه21، محل قرائت دعای روح بخش عرفه خواهد بود.

شنبه 19/5/1398 - 16:57
ایرانگردی

 

 

همزمان با دهه ولایت، سکوی فرهنگ و هنر در سرای محلات و بوستان های منطقه 3 برگزار می شود.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 3، کاظم کمالی نسب معاون امور اجتماعی و فرهنگی با اعلام این مطلب افزود: سکوهای تئاتر با مضامین مذهبی و کودک، موسیقی پاپ و سنتی ، خیمه شب بازی، نمایش های عروسکی، مسابقات شاد و متنوع از چهاردهم تا بیست و نهم مرداد ماه برپا می شود.

وی ابراز داشت: همچنین  جشنهای اعیاد ولایت شامل: اجرای گروه های موسیقی، تئاتر و... ، تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران در مساجد، سرای محلات و بوستان های این منطقه برگزار می شود.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 3 اظهار داشت: جشن های ویژه دهه ولایت با حضور هنرمندان محلی موسیقی، استنداپ کمدی و... در مساجد المهدی، شهید شاه آبادی، سرای محلات سیدخندان، دروس، قلهک، قبا و بوستان های ملت، شریعتی، ستارکشانی، آرارات اجرا خواهد شد.

کمالی نسب خاطرنشان کرد: همچنین نشست های بصیرت افزایی با موضوع غدیر و شناخت از مسئله ولایت در بوستان های ملت، پایداری،خلیج فارس شریعتی،صبا برگزار می شود.

 
 
 
 

 
 

شنبه 19/5/1398 - 16:51
ایرانگردی




سرپرست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از ارزیابی راهبردی محیط زیستی طرح های جامع و تفضیلی شهر تهران برای نخستین بار در کشور خبر داد. 


به گزارش شهرنوشت و به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، امیرحسن جعفری ورامینی سرپرست این اداره کل با اشاره به برنامه های شهردار تهران مبنی بر دستیابی به پایداری و ارتقاء زیست پذیری شهر تهران گفت: اهداف و سیاستهای اداره کل محیط‌زیست و توسعه پایدار در جهت نظاممندسازی ملاحظات محیط‌زیستی در تدوین، گزینش، پیاده‌سازی، مدیریت و ارزشیابی استراتژی‌ها و سیاست‌های توسعه شهری است

وی با اشاره به اینکه مداخله در تصمیم‌سازی‌ و سیاستگذاری‌ با رویکرد محیط زیستی از موضوعات مهم و ضروری است اظهار داشت: جهت بهبود اثر بخشی ارزیابی اثرات محیط زیستی طرح ها و پروژه های عمرانی و زیربنایی در سطوح اجرایی و با توجه به رویکرد مدیریت شهری مبنی بر بازنگری طرح جامع و تفضیلی، این اداره کل انجام مطالعات ارزیابی راهبردی محیط زیستی (SEA) طرح های مذکور را با همکاری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در سال 98 در دستور کار خود قرار داده است. 

جعفری اظهار کرد: هدف از انجام این مطالعه، آسیب شناسی ضوابط و مقررات موجود در طرح های جامع و تفصیلی بر وضعیت محیط‌زیست شهر تهران، تلفیق ملاحظات محیط زیستی در فرایند تصویب و اجرای برنامه ها، سیاست‌ها و طرح‌های جامع و تفصیلی و ارزیابی پیامدهای مستقیم و غیرمستقیم بلند مدت و کوتاه مدت آن است. 

سرپرست اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پایان خاطرنشان ساخت: امید است با انجام و اجرای نتایج مطالعات ارزیابی راهبردی محیط زیستی (SEA) در کلانشهر تهران، روند توسعه به سوی پایداری سوق داده شده و به تبع آن، شاخص‌های توسعه پایـدار را کـه در برگیرنـده کلیـه ابعـاد اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی است، بهبود یابد.

شنبه 19/5/1398 - 13:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته