• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1242
تعداد نظرات : 283
زمان آخرین مطلب : 5689روز قبل
دعا و زیارت
وضع امام صادق (علیه السلام) درحین ولادت

 
روز هفدهم ماه ربیع الاول سال 82هجری قمری درخانه زین العابدین (علیه السلام) واقعدرمدینه طفلی ازصلب امام محمد باقر(علیه السلام) قدم به دنیا گذاشت که بعد به اسمجعفرصادق(علیه السلام) معروف شد
وقتی طفل متولد گردید زن قابله که برای کمکبزائوآمده بود ،مشاهده کرد که کودکی کوچک ولاغر است وفکر کرد که شاید نوزادلاغراندام ،زنده نماندو بااین که ازلحاظ ادامه حیات آن طفل مردد بود دریافت مژدگانیرافراموش نکرد وبعد از این که نوزاد راکنار مادرش قرارداد ازاطاق خارج شد تااینکهنزد پدر طفل برود ومژدگانی دریافت نماید.
 
زن قابله درآن خانه پدر نوزادراجستجو کرد ولی اورانیافت چون هنگام وضع حمل ،محمد باقر(علیه السلام) درخانه نبودتااینکه زن قابله ازوی مژدگانی دریافت کند وبه او گفتند که زین العابدین (علیهالسلام) جد نوزاد درخانه است ومی تواند اوراببنید زن قابله بعدازکسب اجازه واردبرزین العابدین (علیه السلام) شد وگفت خداوند به شما یک نوه ذکور عطا کرده است.
امام زین العابدین(علیه السلام) گفت امیدوارم که قدمش مبارک باشد وبعدپرسیدآیااین مژده رابه پدرش دادی ؟
زن قابله گفت پدرش ، درخانه نیست وگرنه اولباو مژده می دادم.
زین العابدین(علیه السلام) گفت میل دارم نوه خود راببینمامانمی خواهم که اورا ازاطاق مادرش خارج کنی زیرا امروز هواقدری سرداست وبیم آن میرود که سرما بخورد .
آنگاه زین العابدین (علیه السلام) اززن قابله پرسیدآیا نوهمن زیباهست؟
قابله جرئت نکردبگوید که نوزاد ضعیف ونحیف است وگفت چشم های آبی اشخیلی زیبا می باشد.
زین العابدین(علیه السلام) گفت ازاین قرار چشم های او،شبیهچشم های مادرم (رحمت الله علیه) می باشد.
چشم های شهربانو یزد گرد سوم ومادرزینالعابدین(علیه السلام)آبی رنگ بود وجعفرصادق(علیه السلام) برطبق قانون مندل  چشمهای آبی رنگ راازجده بزرگ پدری خود به ارث برد.
روایتی وجوددارد مشعر براین کهچشم های کیهان بانو خواهرشهربانو هم که جزو اسیران خانواده یزدگرد سوم ازمدائن بهمدینه آورده شد، نیزآبی رنگ بود، واگر این روایت درست باشد حضرت جعفرصادق(علیهالسلام) چشم های آبی رنگ رااز دوشاهزاده خانم ایرانی به میراث برده چون کیهان بانودختر یزدگرد سوم نیز جده بزرگ امام جعفرصادق(علیه السلام) بود متنها جده مادری او.

 
به نقل از کتاب مغز متفکر جهان شیعه
سه شنبه 6/1/1387 - 11:56
دعا و زیارت
ولادت امام صادق (علیه السلام)


 
دوران حمل بسر آمد وسرانجام اودرربع آخر قرن اول هجری ، دربیت امامت وولایت بدنیا آمد. درمورد تاریخ ونیز ولادت او اختلاف است. تاریخهای مختلف راجع بهروز ولادت چنین ذکر کرده اند که او: 
-
روزجمعه بهنگام طلوع فجر بدنیا آمد.
-
روز دوشنبه بهنگام طلوع فجر بدنیا آمد.
درمورد ماه ولادت نوشته اند که او:
-
در17ربیع الاول بدنیا آمد .
-
اول ماه رجب بدنیا آمد.
-
سیزده همربیع الاول بدنیا آمد.
 درمورد سال ولادت اونوشته اند که او:
-
درسال 83هجری بدنیا آمد
-
درسال 80 هجری بدنیا آمد.
برخی از مورخان حتی سال 86راهم ذکرکرده اند ولی معروفترآن ، سال های 83-86است آنچه راکه نزد شیعیان وبزرگان تاریخمشهور است ولادت درصبح روزجمعه 17ربیع الاول سال 83 هجری است ومرحوم شهید اول ،کفعمی  وطبرسی  ودیگران درکتب خود آن راذکر کرده اند.
بهنگامی که درولادتاواختلاف باشد درمورد سال امامت ، مدت امامت ، تاریخ وفات ومیزان عمراو نیزاختلافخواهد بود. محل ولادت اوراشهر مدینه ذکر کرده اند.
 
به نقل از کتاب احیاگر تشیع
 
سه شنبه 6/1/1387 - 11:54
اخبار
سیب برای کاهش حساسیت مفید است.
تحقیقات نشان می دهد که خوردن سیب برای پیشگیری و درمان حساسیت یا آلرژی به ویژه در فصول بهار و پاییز مفید است.
محققان در آزمایشهای خود برای تایید این موضوع گروهی از افراد بالغ را در مدت 3 هفته مورد بررسی قرار داده اند. این افراد در این 3 هفته هر روز 4/8 گرم از ماده پکتین موجود در سیب را خوردند. نتیجه اینکه غلظت هیستامین خون که از عوامل بروز آلرژی است در 11 نفر از آنها به شدت کاهش یافت. کاهش غلظت هیستامین در خون تمامی این 14 نفر نیز به طور میانگین 24 درصد گزارش شده است.  در ضمن 2 هفته خوردن پکتین موجود در سیب قطع شد و مشخص شد که هیستامین موجود در خون این افراد دوباره افزایش یافت. پژوهشگران می گویند برای درمان و پیشگیری از انواع آلرژی خوردن حتی مقدار کمی از سیب در روز کمک قابل ملاحظه ای به بدن می کند.
از طرفی بررسی های قبلی نشان داده بود که خوردن سیب و گلابی در پیشگیری از بروز بیماری آسم  یا تنگی نفس نیز بسیار موثر است. البته سیب به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان و فیبر در جلوگیری از انواع بیماریها به ویژه بیماریهای دستگاه گوارش و حتی سرطان نیز بسیار مفید واقع می شود.
سه شنبه 6/1/1387 - 11:51
اخبار
رضایت از زندگی از ابتلا به فشار خون بالا جلوگیری می‌کند.
با توجه به اینکه بسیاری از عوارض جسمی ریشه روحی دارند، محققان دریافته‌اند رضایت از زندگی از ابتلا به فشار خون بالا جلوگیری می‌کند.
افرادی که در زندگی مشترک خود احساس رضایت می‌کنند به ندرت دچار فشار خون بالا می‌شوند. این در حالی است که موقعیت اجتماعی و شغلی مناسب و رفاه اقتصادی نمی‌تواند جایگزین رضایت از زندگی مشترک شود. به همین دلیل افرادی که ظاهرا در موقعیت‌های مناسب هستند اما از زندگی خود راضی نیستند یا هنوز مجردند بیشتر تحت تاثیر مشکلات قرار می‌گیرند و بیشتر دچار افزایش فشار خون می‌شوند. محققان در بررسی‌های خود 204 زوج متاهل و 99 فرد مجرد را ارزیابی و فشار خون آنها را 24 ساعت به طور مرتب بررسی کردند.
حاضران در این بررسی تحت دو نوع شرایط عاطفی مثبت و منفی قرار گرفتند و نتیجه اینکه زوج‌های متاهل که از زندگی خود رضایت داشتند کمتر تحت تاثیر موارد منفی قرار گرفتند و حتی در موقع استراحت نیز خوابی آرامتر داشتند، اما مجردها و افراد ناراضی به مراتب دچار نوسانات بیشتر فشار خون و دگرگونی‌ها شدند.
به عقیده کارشناسان این مطالعات سندی دیگر بر تاثیر وضعیت خانوادگی و حمایت عاطفی افراد در ابتلا به بیماری‌های مختلف و فشار خون و بیماری‌های قلبی است.
سه شنبه 6/1/1387 - 11:27
دانستنی های علمی
 وقتی خداوند در قرآن می فرماید "عباداً لنا" یعنی این كه مومنون برای خودم. جندالله مال منه. حاج عماد مغنیه می گوید: "هر كس می خواهد بیاید توی این كار و با ما باشد، باید جدی باشد. شما ارتش هركسی نیستید، شما ارتش خدا هستید. نباید الكی و با هر تاكتیكی عمل كنید."
سه شنبه 6/1/1387 - 11:18
دانستنی های علمی
امام رضا علیه السلام:به خداوند خوش بین باش زیرا هرکس که به خدا خوش بین باشد خدا با گمان خوش او همراه است و هرکس به رزق و روزی اندک خشنود باشد خداوند به کردار اندک او خشنود باشد.
سه شنبه 6/1/1387 - 10:58
دانستنی های علمی
 پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله: ... گفتاری (مقبول) نیست مگر با کردار، و گفتار و کرداری (درست) نیست، مگر با نیّت، و گفتار و کردار و نیّتی (پذیرفته) نیست مگر با درست بودن رفتار (اجرای سنّت).
سه شنبه 6/1/1387 - 10:56
دانستنی های علمی
اعتماد را از كودكی یاد بگیریم كه وقتی او را بالا اندازیم میخندد. زیرا مطمئن است كه او را خواهیم گرفت.
دوشنبه 5/1/1387 - 11:13
دانستنی های علمی
من از عمرم چه فهمیدم، نفهمیدم چه فهمیدم، همان اندازه فهمیدم که فهمیدم نفهمیدم...... (قسمتی از دفتره خاطرات آقای خنگ).
دوشنبه 5/1/1387 - 11:11
دانستنی های علمی
اثر گناه غیبت حجة الاسلام سید احمد فاطمی نقل می‌کند: در اوایل طلبگی‌ام، روزی مرحوم علامه طباطبایی به حجره‌ام تشریف آوردند و فرمودند: «به ظاهر در این جا غیبت شده است!» گفتم: بله؛ پیش از آمدن شما، چند نفر که درسشان از من بالاتر بود، این جا بودند و غیبت کسی را کردند. علامه فرمودند: «باید می‌گفتی از این جا بروند، این حجره دیگر برای درس خواندن مناسب نیست؛ اتاق خود را عوض کن.»
دوشنبه 5/1/1387 - 11:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته