• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1291روز قبل
ایرانگردی


برنامه عملیاتی سازگاری و مقابله با پدیده گردو غبار ویژه شهر تهران با محوریت مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار با همکاری ستاد ملی گرد و غبار تدوین می شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز مدیریت محیط¬زیست و توسعه پایدار شهردار تهران، مهندس فتاحی رئیس اداره پایش، مدیریت منابع و شاخص¬های محیط¬زیست با اشاره به اهمیت موضوع گرد و غبار و درگیر شدن کلانشهر تهران با این مسأله و تصویب مصوبه"پیشگیری و مقابله با گرد و غبار در شهر تهران"در شورای اسلامی شهر تهران طی سال¬های اخیر گفت: به موجب این مصوبه شهرداری تهران باید با همكاری ستاد ملی گرد و غبار، برنامه عملیاتی سازگاری و مقابله با پدیده گرد¬وغبار ویژه شهر تهران را تدوین نماید.
وی در ادامه افزود: گرد و غبار یکی از پدیده¬های طبیعی است که آثار و پیامدهای محیط¬زیستی نامطلوبی بر زندگی موجودات و بویژه انسان¬ها بر جای می¬گذارد و تبعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال دارد.
رئیس اداره پایش و مدیریت منابع و شاخص¬های محیط¬زیست با تاکید بر اینکه دوره¬های خشکسالی طولانی و دخالت¬های غیر¬اصولی در محیط¬زیست احتمال بروز این پدیده را افزایش می¬دهد گفت: نگاه واقع بینانه به شرایط موجود، لزوم تهیه یک برنامه عملیاتی بمنظور اجرایی نمودن راهکارهای عملی را برای مقابله با پدیده گرد و غبار را نشان می¬دهد.
فتاحی افزود: در این راستا مرکز مدیریت محیط¬زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با توجه به شرایط موجود و با استفاده از گروه¬های کارشناسی متخصص با همكاری ستاد ملی گرد و غبار در نظر دارد برنامه عملیاتی سازگاری و مقابله با پدیده گرد¬وغبار ویژه شهر تهران را تدوین نماید.
مهندس جعفری قائم مقام مرکز مدیریت محیط¬زیست نیز در ادامه با تاکید بر اینکه پدیده گرد و غبار، رویدادی طبیعی است و در بخش¬هایی از جهان که دارای مناطق خشک و بیابانی وسیع هستند، ایجاد می¬شود گفت: کشور ایران روی کمربند خشک قرار دارد، بنابراین پدیده گرد و غبار در کشور ما امر جدیدی نیست.
وی خاطر نشان ساخت: با توجه به اینکه میزان بارندگی در کشور طی سال¬های اخیر نسبت به میانگین بلندمدت خود کاهش داشته است خشکسالی و در نتیجه گرد و غبار بیشتر از پیش در کشور مشاهده می¬شود.
جعفری افزود: گرد و غبار در شهر تهران، سه منشاء شامل: گردو غبارهای داخل استان تهران (در جنوب تهران در منطقه فرودگاه حضرت امام خمینی(ره)، در جنوب غربی تهران در شهرستان ملارد، در شرق استان و دشت ورامین و همچنین معادن تولید شن و ماسه و عملیات¬های عمرانی)، گرد و غبارهای ناشی از استان¬های مستعد شامل دشت¬های رها شده قزوین، قم، نواحی جنوب¬غربی و غرب کشور و در نهایت گرد و غباری که منشاء خارجی (صحرای عربستان و شمال آفریقا و جنوب عراق) دارد.
وی اظهار کرد: تدوین یک برنامه عملیاتی و اجرایی نمودن آن با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی، اقتصادی و محیط¬زیستی کلانشهر تهران، می¬تواند تأثیر بسزایی در به حداقل رساندن آلاینده¬هایی که در اثر فعالیت¬های انسانی وارد جو می¬شوند و همچنین سازگاری بیشتر با پدیده طبیعی گرد و غبار داشته باشد، که شهرداری تهران در این خصوص در بین کلانشهرها پیش قدم شده و با همکاری ستاد ملی گرد و غبار در صدد تهیه این برنامه است.

چهارشنبه 1/6/1396 - 9:23
ایرانگردی

 

 

 

مهندس باقرصاد، قائم مقام معاونت خدمات شهری و سرپرست سازمان مدیریت پسمانداز کنترل و مدیریت سرشاخه و ضایعات چوب و تبدیل آن به چیپس چوب در  مجتمع پردازش و دفع آرادکوه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان مدیریت پسماند، سایت چیپر معاونت پردازش و دفع آرادکوه از  فروردین ماه سال جاری با استقرار یک دستگاه چیپر آغاز به کار نموده  و در حال حاضر 3 دستگاه به منظور کنترل و مدیریت سرشاخه و ضایعات چوب و تبدیل آن به چیپس چوب، تامین گردیده است.

 سرپرست سازمان مدیریت پسماند با اعلام این خبر افزود: از بهمن ماه سال گذشته تا یک ماه اخیر به میزان 60  تن سرشاخه و ضایعات چوب در این مجموعه پذیرش که  بیش از 40% موجودی دپو شده (24 تن)  به مصرف دستگاه های چیپر رسیده است.

  مهندس باقرصاد در ادامه  با تاکید بر اهمیت سلامت کارکنان و تامین بهداشت و ایمنی آنها ضمن کار،  اظهار داشت: نظافت  روزانه محوطه، چیدمان چوب مصرفی و سرویس کاری منظم دستگاه ها در پایان هر شیفت کاری، در دستور کار قرار گرفته و کارکنان شاغل در سایت چیپر به واسطه ماهییت فعالیت و ریسک های احتمالی به ملزومات  حفاظت فردی از قبیل دستکش، عینک محافظ چشم و گوشی مخصوص مجهز شده اند.

وی در زمینه برنامه های آتی مدیریت ضایعات چوب ورودی به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه خاطر نشان کرد: با توجه به پتانسیل موجود و در صورت اضافه شدن دو دستگاه چیپر جدید، این سایت آمادگی پذیرش تمام و کمال سرشاخه و ضایعات چوب ورودی را به ویژه از پایان سال جاری و مقارن با آغاز فصل هرس، خواهد داشت.

قائم مقام معاونت خدمات شهری در انتها ضمن تاکید بر دسترسی آسان، حذف هزینه های مربوط به فعالیت ماشین آلات در زمینه انتقال سرشاخه از محل دپو به محل فعالیت دستگاه های چیپر و مدیریت و بهره برداری بهینه از زمان و جلوگیری از هدر رفت نیروی انسانی گفت:  ضایعات چوب و سر شاخه را در محل مناسبی مجاور سایت چیپر دپو نموده و ازمحصول چیپر دپو شده کود گیاهی کامل و پاک تولید کرده  و بدین ترتیب بخشی از مصارف عرصه های جنگلی مجموعه آرادکوه در فاز اصلاح خاک و تقویت نهال، تامین می گردد.

سه شنبه 31/5/1396 - 20:56
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه 17 تهران از افتتاح نخستین مجموعه فرهنگی ورزشی،تفریحی «شهربانو» ویژه بانوان دارالشهدای تهران همزمان با اول ذی الحجه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 17، مهدی عباسی با اعلام این خبر افزود : ایجاد مجموعه فرهنگی تفریحی در این منطقه ی پرتراکم، همواره یکی از مهمترین خواسته های بانوان محترم بوده که به لطف الهی در این روز فرخنده ، شاهد افتتاح نخستین مجموعه «شهربانو» در منطقه 17 خواهیم بود.

عباسی با اشاره به امکانات این مجموعه فرهنگی گفت: مجموعه شهربانو در بخش جنوبی منطقه 17 و در مساحت تقریبی 1500مترمربع واقع شده و در دو بلوک شرقی و غربی، خدمات مختلف ورزشی، فرهنگی و تفریحی  را به بانوان ارجمند ارائه می کند که می توان به سالن ورزشهای توپی، استخر ، سالن آمفی تئاتر و اجتماعات، خدمات مخصوص بانوان و کتابخانه تخصصی اشاره کرد.

شهردار منطقه 17 بهره برداری از این مجموعه را در افزایش سرانه های ورزشی و فرهنگی موثر دانست وافزود: این مجموعه می توان بخش عمده ای از نیازهای بانوان این منطقه را در حوزه های فرهنگی، ورزشی و خدماتی رفع نموده و سرانه های مورد اشاره را نیز بهبود بخشد.

گفتنی ست آیین افتتاحیه این مجموعه بزرگ مختص بانوان، روز یکم شهریورماه و مقارن با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) برگزار خواهد شد

سه شنبه 31/5/1396 - 20:47
ایرانگردی




همایش حمایت از کودکان در بلایا در مشهد مقدس توسط سازمان مدیریت بحران کشور، وزارت کشور و دفتر یونیسف در ایران، طی روزهای گذشته برگزار شد طی این همایش مدعوین مدیران کل بحران استانها، مدیران آموزش و پرورش هلال احمر و سازمان بهزیستی از سراسر کشور حضور داشتند.
احمد صادقی" رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران طی این همایش به عنوان سخنران افتتاحیه با بیان این که حوادث و بلایا اثرات فیزیکی اجتماعی اقتصادی بر جنبه های فردی خانوادگی و جامعه بر جای می گذارد؛ افزود: باید به این نکته توجه داشت که این اثرات بر کودکان با توجه به رد سنی آن ها می تواند تا چند برابر بیشتر از بزرگسالان باشد .
وی با اعلام این که کودکان از جمله گروه های آسیب پذیر جامعه می باشند که همانند افراد سالخورده ، ناتوان و زنان باردار در بلایا نیاز به توجه خاص دارند، تصریح کرد: درواقع از بین گروه های آسیب پذیر کودکان و نوجوانان کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و این در حالی است که با توجه به حساسیت روحی و توان کم جسمی این گروه در مخاطرات به شدت صدمه می خورند که بایستی به صورت مجزا بررسی شوند از سوی دیگر قابلیت های آموزشی و پتانسیل های بالقوه کودکان نقطه عطفی در ارتقاء آمادگی خانواده ها و جوامع برای مدیریت بلایا می باشد که می توان به عنوان سرمایه ملی ،بین المللی در جوامع در مورد آن برنامه ریزی کرد .

ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا لزوم جوامع کنونی است
صادقی اذعان داشت: به گفته کارشناسانمربوطه، جامعه در برهه کنونی نیازمند برنامه جامع در خصوص کودکان است که در آن مواردی همچون تاب آوری کودکان و نوجوانان در جامعه را بررسی کند، همچنین ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا، ارتقای تاب آوری کودکان و نوجوانان در مدیریت بلایا و ارتقای آمادگی خانواده ها در چنین شرایطی، تعیین نقش کودکان و نوجوانان را در جامعه ایمن و جامعه آماده و مدل های افزایش تاب آوری در برابر حوادث و بلایا را تبیین کند.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که اگر چه سازمان های زیادی در تلاش و تکاپو رسیدگی مردم و خانواده ها نه تنها حین رخداد حوادث و بلایا بلکه بیش از رخداد در فازهای پیشگیری و آمادگی هستند، خاطر نشان کرد: اما در گام نخست باید چندسوال پاسخ داده شود، اینکه سازمان متولی رسیدگی به کودکان در خصوص حوادث و بلایا کیست ؟ چه سازمانی نیازمندی های کودکان را شناسایی کرده و آن را به نیروهای اجرایی ارایه می کند ؟ آیا نیروهای اجرایی برای گروه های کودک و نوجوان واحدی را در نظر گرفته اند ؟ محققین اگر بخواهند دستاوردهای خود را به عنوان پیشنهاد در اختیار مسئولان قرار دهند به کدام سازمان و ارگان دولتی یا غیر دولتی باید مراجعه کنند ؟بحث آموزش کودکان و نوجوانان که از موضوعات داغ و پر مخاطب این روزها می باشد را کدام نهاد یا سازمان پیگیری می کند ؟ آیا سرفصل های آموزشی کودکان و نوجوانان در حوزه حوادث و بلایا باید توسط یک نهاد خاص انجام گیرد یا چند تخصصی است که از ابعاد مختلف و تخصص های متعدد بایستی مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد ؟آیا سازمانی ماموریت آن را دارد که نتایج سازمان های پراکنده را یکپارچه نماید ؟

لزوم تشکیل «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور
به گزارش خبرنگار ما رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاكید بر این كه اقشار جامعه در مقابل حوادث و بلایا کودکان و نوجوانان از مسئله مبرا نبوده اند اظهار کرد: ضرورت دارد برای آن ها برنامه ریزی اختصاصی در حوزه مدیریت بلایا انجام گیرد .
به گفته احمد صادقی ، به نظر می رسد به هر اندازه که فرزندانمان برایمان مهم هستند باید سرمایه گذاری تحقیق اقدام و هماهنگی بین سازمانی جهت تنظیم سیاست ها و استراتژیست های مشترک و اقدامات هماهنگ در حوزه حوادث و بلایا با اختصاص رده سنی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت ها و پتانسیل های این رده سنی به نحو احسن استفاده شود .
این مقام مسئول با اشاره به طرح پیشنهادی برای تشکیل شورای ملی کودک اظهار کرد: پیشنهاد می کنم شورایی تحت عنوان «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور تشکیل شود.
وی هدف از ایجاد این شورای ملی، امکان تداوم حضور کودک در جامعه، تاکید به حفظ موقعیت و جایگاه کودک ، تامین حداقل های نیازهای اساسی کودکان آسیب پذیر و امکان مشارکت مردم ،انجمن ها و موسسات غیر دولتی را برای ارایه خدمات بهتر به کودکان عنوان کرد.
لازم به ذکر است که کارگاه های آموزشی کودکان در سوانح نیز حین این همایش با حضور مدعوین برگزار شد.

سه شنبه 31/5/1396 - 16:16
ایرانگردی

 

 

فتح اللهی در شورای هماهنگی مدیران دفاتر خدمات نوسازی با اشاره به حذف عوارض متفرقه از بافت های فرسوده و ابلاغ بسته های تشویقی نوسازی با رویکرد حمایت های مالی از متقاضیان نوسازی در بافت های فرسوده، از رشد شاخص های نوسازی در 5 ماهه ابتدای سال جاری در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال 95 خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، عباداله فتح اللهی در جلسه شورای هماهنگی مدیران دفاتر خدمات نوسازی با طرح این پرسش که شناخت ما از جامعه، هدف، ابزارها و امکانات در اختیار و نوع نگرش ما نسبت به مسائل اقتصادی، اجتماعی، شهرسازی و ... تا چه اندازه است، عنوان کرد: وقتی موضوع نوسازی بافت های فرسوده، به عنوان اولین و مهمترین چالش کاندیدای ریاست جمهوری مطرح می شود، باید بر اهمیت رسالت و مأموریتی که بر عهده ما گذاشته شده است، پی برده و با مشارکت در طراحی و تنظیم روش های عملیاتی کارآمد، مؤثرتر از گذشته در خدمت ساکنان بافت های فرسوده باشیم.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که مأموریت نوسازی بافت های فرسوده، یک مأموریت نقطه ای نیست، خاطرنشان کرد: مأموریت نوسازی، محصول رفتارها و عملکردهای مجموعه ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، شهرسازی و غیره در کل کشور است.

وی در این باره افزود: مهاجرت معکوس از بافت درونی پایتخت به بافت های پیرامونی و حاشیه ای، موضوعی است که با آن مواجه هستیم و این امر باعث فقدان حضور فعال و بانشاط شهروندان در بافت های فرسوده و ایجاد سایر معضلات خواهد شد.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به این که انسان ها در شرایط دشوار اقتصادی مایل هستند از تنها داشته خود به عنوان یک فرصت؛ بیشترین انتفاع را حاصل نمایند، تصریح کرد: ابلاغ بسته های تشویقی نوسازی در سال های گذشته، از اقتصادی شدن نوسازی و بازآفرینی محلات از طریق تراکم فروشی جلوگیری کرد و سیاست انقباظی در نظر گرفته شده سبب شد تا متقاضیان نوسازی در بافت های فرسوده که از سطح توانمندی اقتصادی پایین تری برخوردار هستند و به طور طبیعی قادر به نوسازی انفرادی ملک خود نیستند بتوانند به صورت عادلانه از مشوق های مالی بسته های تشویقی جدید نوسازی بهره مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد ما در تدوین بسته های تشویقی نوسازی، رویکرد حمایت مالی از ساکنان بافت های فرسوده است، چرا که معتقد هستیم حاکمیت، اعم از دولت مرکزی و دولت محلی در قبال این قشر از شهروندان مسئولیت دارد و شایسته است این مسئولیت را به نوعی با اعطای یارانه های هدفمند جبران نماید.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به حذف عوارض متفرقه در بافت های فرسوده، خاطرنشان کرد: در 5 ماهه اخیر سال 96 در مقایسه با سال گذشته شاهد رشد  53% تعداد پروانه ها، 72% زیربنا، 62% تعداد واحدهای مسکونی، 64% پلاک ها، 68% مساحت، 59% تعداد پروانه های تجمیعی، 66% درصد نوسازی بر اساس مساحت خالص و 5% متوسط مساحت واحدهای مسکونی هستیم.

به گفته ی این مقام مسئول، با مقایسه آمار 5 ماهه ابتدای سال 95 و 96، زیربنای ناخالص تولیدی در خارج از بافت های فرسوه 25% - بوده است در حالیکه این شاخص در داخل بافت های فرسوده 72% رشد داشته است. همچنین تعداد واحدهای مسکونی در داخل بافت های فرسوده% 62 رشد داشته است، در حالیکه این شاخص در خارج از بافت های فرسوده 16% - می باشد.

فتح اللهی با بیان این که 5% مساحت پایتخت را بافت فرسوده دربر گرفته است، یادآور شد: 5% مساحت شهر تهران نیز به عنوان اراضی ذخیره نوسازی مشخص شده است که توسعه دینامیک و نوسازی متوازن و پایدار شهر مبتنی بر بهره مندی از ثمرات و برکات این اراضی ذخیره برای رفع بسته شدن رگ های قلب محلات دارای مشکل بوده، هست و خواهد بود.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در این باره افزود: خلاء منابع برای ایجاد و توسعه زیرساخت های شهری مثل مترو، بزرگراه ها، بوستان ها و ... مدیریت شهری را به سمتی هدایت کرده تا از اراضی ذخیره نوسازی برای انجام پروژه های کلان بهره بگیرد.

دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اظهارات ریاست محترم جمهور در جلسه معرفی وزرای پیشنهادی به مجلس و تأکید ایشان بر حل مسائل و مشکلات حوزه مسکن از طریق بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده، تصریح کرد: رویکرد دولت در حوزه مسکن، سبب ایجاد امیدواری به افق کار نوسازی است. پیشتر نیز در حوزه تخصصی نوسازی بافت های فرسوده هماهنگی های خوبی میان دولت و مدیریت شهری شکل گرفته و تغییر و تحولات جدید نیز توسعه و پیشبرد اهداف و مأموریت های نوسازی را تقویت خواهد کرد.

فتح اللهی با اشاره به نقش مدیریت هماهنگ، بر اهیمت دفاتر خدمات نوسازی در دغدغه مند کردن مدیران و مسئولان تأکید کرد و گفت: آسیب شناسی تجربیات گذشته و ارائه راهکارهای کارآمد از وظایف ذاتی دفاتر خدمات نوسازی است که انتظار می رود کلیه دفاتر با انعطاف پذیری، خلاقیت، نوآوری و همگام سازی ساکنان با شاخص های فنی در راستای ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان ساکن در بافت های فرسوده تلاش نمایند.     

 

دوشنبه 30/5/1396 - 19:19
ایرانگردی



 
 

هفدهمین همایش مشترک انجمن مدیریت ایران و دانشگاه خاتم، با عنوان همایش علمی-کاربردی اقتصاد مقاومتی در تاریخ 29 مرداد سال 1396، در محل دانشگاه خاتم و با حضور استادان، اقتصاددانان، اعضای انجمن‌های علمی، اعضای انجمن مدیریت ایران، کارشناسان و جمعی از دانشجویان برگزار شد.


در این همایش دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک‌پاسارگاد، در خصوص «اقتصاد مقاومتی؛ مقایسه مفهومی با اقتصاد متعارف» سخنرانی کرد.

وی در آغاز با طرح چند پرسش در خصوص لزوم تفکر در مورد اقتصاد مقاومتی و همچنین لزوم پیاده‌سازی آن در کشور گفت: منطق اقتصاد مقاومتی از نیاز اجتناب‌ناپذیر به مقابله با انواع ضربه‌های مختل‌کننده‌ی ساخت و هویت برمی‌خیزد. ضربه‌هایی که مقابله با آنها شرط لازم رسیدن به پایداری است. در حقیقت بحث اقتصاد مقاومتی، بحث انتخاب نوع مدیریت برازنده‌ی پویایی توأم با پایایی است.

وی ادامه داد: بحث مقاومت، بحث رسیدن به توانایی و قابلیت پیش‌بینی‌کردن و اصلاح مداوم اثر ضربه‌ها و اختلالاتی است که می‌توانند هویت و ساختارها را تخریب کرده و پایداری را زایل کنند. مقاومت به خطر یا ریسک کاری ندارد. بنابراین مدیریت خطر، موضوع بحث مقاومت نیست.

رییس هیأت‌مدیره انجمن مدیریت ایران در خصوص محدوده‌ی مدیریت در اقتصاد مقاومتی ادامه داد: محدوده‌ی مدیریت در اقتصاد مقاومتی، مدیریت امنیت ملی است. با توجه به آنکه امنیت ملی پایه‌ی برقراری و پایداری هر حکومت خودمختار است، بنیادی‌ترین لایه‌ی مدیریت در سطح ملی، مدیریت عوامل مختل‌کننده‌ی امنیت ملی، یعنی مدیریت عوامل مختل‌کننده‌ی ساخت و پایداری است.

وی در ادامه ضمن اشاره به انواع مدیریت در اقتصاد مقاومتی با توجه به ماهیت تخریب حاصل از ضربه تصریح کرد: مدیریت اضطرار، مدیریت تداوم، مدیریت بحران و مدیریت امنیت چهار نوع مدیریت مرتبط با اقتصاد مقاومتی بر اساس اولویت هستند. این مدیریت‌ها مقدم بر تمام انواع دیگر مدیریت‌ها است. بنابراین حتی مدیریت راهبردی نیز باید در چارچوب پذیرش مدیریت‌های اقتصاد مقاومتی طراحی شود.

رییس دانشگاه خاتم در مورد ظرفیت‌سازی مقاومتی اظهار داشت: بحث مقاومت، بحث در مورد ایجاد ظرفیت‌هایی است که عامل کاهش دوره‌ی زمانی نابسامانی، بین زمان بروز ضربه و برگشت به مسیر عادی می‌شود، به تضمین پایداری می‌انجامد و سبب حفظ انسجام ساختاری می‌شود. در حقیقت مقاومت، عامل ظرفیت‌سازی توسعه‌ای در کشور است.

دکتر قاسمی خاطرنشان کرد: مقاومت متکی به دوام همراه با قوام است. قدرت نهفته در مقاومت از ویژگی‌ قوام برمی‌خیزد. این قوام در وضعیت تاب‌آوری وجود ندارد و تاب‌آوری فقط بر ویژگی دوام تکیه می‌کند. همچنین مقاومت شرط لازم برای دست‌یابی به توسعه‌ی پایدار است. در واقع پایداری بدون مقاومت ناممکن است.

رییس هیأت‌مدیره شورای انجمن‌های علمی ایران با اشاره به تفاوت نگاه در اقتصاد مقاومتی در مقایسه با اقتصاد متعارف تأکید کرد: اقتصاد مقاومتی از آینده به حال می‌نگرد و با مشاهده‌ی ضربه‌های احتمالی آینده و شدت تخریب احتمالی برخاسته از ضربه، از زمان احتمالی بروز ضربه به زمان حال بازمی‌گردد و مسیر حرکت اقتصاد را چنان تعدیل می‌کند که اگر احتمال به واقعیت پیوست، مقاومت عامل بقای اقتصاد شود. وی ادامه داد: برنامه‌ریزی در اقتصاد مقاومتی از نوع برنامه‌ریزی غلتان و با نگاه از آینده به حال است. در حالی‌که این نگاه در اقتصاد متعارف، مرسوم نیست. حتی اگر برنامه‌ریزی غلتان مدنظر قرار بگیرد، نگاه از گذشته به آینده همیشه وجود دارد. قاسمی شالوده‌ی توانمندی در اقتصاد مقاومتی را متکی بر مردم‌محوری توأم با قابلیت‌سازی و محورهای تغییرناپذیر هویتی دانست. وی شرط لازم برای مقاومت را حضور حداکثری آحاد مردم عنوان کرد و ادامه داد: دلیل این امر آن است که مقاومت جمع‌پذیر نیست و اصل قابلیت‌سازی برای توانمندسازی تک‌تک مردم و افزایش مقاومت ضرورت دارد.

رییس دانشگاه خاتم در ادامه ضمن اشاره به محورهای تغییرناپذیر هویتی اظهار داشت: این محورها، محورهایی هستند که وجود آن‌ها برای ایجاد قدرت مقاومت ضرورت دارد. ماهیت مقاومت مورد نیاز هر چه باشد، کارکرد این محورها عامل ایجاد مقاومت می‌شود. البته نحوه تعامل محورها به ماهیت مدیریت مورد نیاز برای ایجاد مقاومت بستگی دارد. وی این محورها را اینگونه برشمرد: حفظ دست‌آوردهای کشور، تداوم پیشرفت، پویا و پیشرو بودن اقتصاد، دست‌یابی به اقتصاد متکی به دانش و فناوری، تحقق عدالت‌بنیانی در اقتصاد، درون‌زاسازی روندهای اقتصادی و برون‌گرا شدن اقتصاد. وی با اشاره به اینکه حفظ دست‌آوردها، انگیزه‌ی مهمی برای تداوم هویت جمعی محسوب می‌شود ادامه داد: مبنای بینشی حفظ دست‌آوردها، تکریم گذشتگان است که عامل تقویت فرهنگ جمعی است. وی از تداوم پیشرفت به عنوان یکی از محورهای هویتی تغییرناپذیر در اقتصاد مقاومتی یاد کرد و تصریح کرد: تداوم پیشرفت عامل ایجاد نوعی احساس عدالت می‌شود. چون مردم مشاهده می‌کنند زندگی‌شان از والدین‌شان بهتر شده‌است. این احساس عامل تقویت مشارکت حداکثری است. همچنین پویا بودن و پیش‌رو بودن در موضوع مکمل یکدیگر در چارچوب فراگیرسازی رشد هستند. یعنی با وجود پویایی و پیشروی، اثرهای مثبت حاصل از ارتقاء جایگاه کشور، به شکلی فراگیر به عموم جامعه می‌رسد. این که همه‌ی آحاد مردم از منافع حاصل‌شده برای کشور بهره‌مند شوند، از این نظر مهم است که عامل جلب هم‌دلی و مشارکت جمعی می‌شود.

وی افزود: پویایی مفهوم کلیدی دارد که 5 بعد کلیدی آن عبارتند از افزایش مداوم بهره‌وری، گسترش مداوم دانش‌بنیانی، ارتقاء مداوم رفاه عمومی، تقویت مداوم سرمایه‌های اجتماعی و پاسداری فزاینده‌ی مداوم از ثروت‌های مشترک بین نسلی. همچنین سه مفهوم جداگانه در ادبیات اقتصادی برای پیشرو بودن ذکر شده‌است. بزرگ بودن نسبی ارزش محصول ناخالص داخلی کشور، بالابودن نسبی نرخ رشد اقتصادی کشور و مرجع قرارگرفتن کشور در زمینه‌های ویژه و بر اساس دست‌آوردهای حاصل در آن زمینه‌ها.

دکتر قاسمی در ادامه به اهمیت بحث دانش و فناوری اشاره کرد و ادامه داد: در اثر تکیه بر دانش و فناوری در کشور، توانمندسازی جمعی تقویت می‌شود. توان ایجاد شغل جدید ارتقاء می‌یابد. انعطاف‌پذیری بیشتر می‌شود. ضربه‌پذیری کاهش می‌یابد و قدرت رقابت کشور افزایش می‌یابد. تمام این موارد برای تقویت مقاومت الزامی است.

مدیرعامل بانک‌پاسارگاد از عدالت‌بنیانی به‌عنوان بنیادی‌ترین ویژگی جلب مشارکت جمعی یاد کرد و این محور را در اقتصاد مقاومتی الزامی دانست.

وی خاطرنشان کرد: برون‌گرایی یکی از ستون‌های جدی برای مقاومتی شدن اقتصاد است. گسترس مسئولانه‌ی مبادلات با جهان، عملکرد رقابتی در تجارت با منظور کردن اصل مقاومت، ایجاد و تقویت امکان اثرگذاری بر جهان، داشتن توان شناخت و ارزیابی جهت‌گیری‌های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی کل جهان و داشتن امکان جذب جهت‌گیری‌های کلیدی جهان برای ارتقاء برون‌گرایی اقتصاد ملی از مهم‌ترین محورهای برون‌گرایی هستند.

وی با اشاره به محورهای انتصابی در اقتصاد مقاومتی ادامه داد: نظر به اینکه کشورهای جهان مواردی از ویژگی‌ها را دارند که خاص آنهاست، باید دید که این ویژگی‌ها چطور در اقتصاد مقاومتی تعریف می‌شوند. در واقع اگر ویژگی‌های انتصابی با ویژگی‌های هویتی در تضاد نباشند، افزودن ویژگی‌های انتصابی مشکلی ندارد. سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در کشور، چهار محور تغییرناپذیر انتصابی دارد که عبارتند از تحقق آرمان‌ها و اصول قانون اساسی، تحقق سند چشم‌انداز بیست ساله، تحقق سیاست‌های کلی اصل 44 و برقرارسازی الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام.

وی در ادامه با اشاره به توضیحات ارایه‌شده، برای شناخت اقتصاد مقاومتی و تمیز دادن آن از اقتصاد متعارف توجه به یک نکته کلیدی را لازم دانست و در این خصوص توضیح داد: مقاومت همیشه در مقابل یک ضربه‌ی مشخص تعریف می‌شود. بنابراین همیشه مقاومت در مقابل ضربه‌های مخرب ساخت و مخل هویت باید با اشاره به ضربه باشد، مانند مقاومت در مقابل ضربه‌ی تحریم جهانی. اقدامی که در چارچوب دفع هیچ ضربه‌ای قرار نگیرد، از جنس مجموعه‌ی اقتصاد مقاومتی نیست. همچنین محورهای هویتی و اصلی هرگز نباید نفی شوند و اقدامی که در چارچوب هیچ محوری قابل توجیه نباشد، نمی‌تواند رویکرد مقاومتی را مطرح کند. اقدامی که قابل ارزیابی در مسیر مقاومت نباشد و تحولاتش با تغییر در قدرت مقاومت هم‌سویی نداشته‌باشد، در چارچوب اقتصاد مقاومتی مطرح نمی‌شود.‌ اقدامی که محوری از محورهای مقاومت را دفع کند، فقط زمانی در مجموعه‌‌ی اقتصاد مقاومتی جایگاه دارند که ثابت شود نفی محور موقتی است و در میان‌مدت قدرت مقاومت افزایش می‌یابد. در حقیقت هرگونه دفع و نفی دائمی محورهای اصلی، موضوع بحث را از حوزه‌ی اقتصاد مقاومتی خارج می‌سازد.

وی در پایان در خصوص ارزیابی توان مقاومت تصریح کرد: در جریان دست‌یابی به اقتصاد مقاومتی، لازم است توان مقاومت ملی ارزیابی شود و در طول زمان این توان باید غیرکاهنده باشد. اگر اقتصاد مقاومتی به درستی محقق شود، حتی با تغییر در ضربه‌ها، توان مقاومت ملی غیرکاهنده باقی‌خواهد ماند.

در پایان این همایش، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و حاضران در خصوص مطالب مطرح شده اظهار نظر کردند.

دوشنبه 30/5/1396 - 19:9
ایرانگردی


عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی فروش کتاب به تنهایی را در افزایش سرانه مطالعه موثر ندانست و گفت: قلم هنرمندانه نویسندگان در انتقال پیام ها و افزایش سرانه مطالعه بسیار موثر است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی باغ کتاب؛ سید مصطفی محقق داماد، عضو هیئت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی در حاشیه بازدید از باغ کتاب، اظهار کرد: باید برای نوشتن کتاب از افرادی استفاده کرد که قلم هنرمندانه ای داشته باشند.
وی عنوان کرد: فروش کتاب به تنهایی نمی تواند در افزایش سرانه مطالعه موثر باشد. قلم هنرمندانه نویسندگان و نحوه نگارش مطالب در انتقال پیام ها بسیار موثرند.
محقق داماد با اشاره به نام گذاری سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال که توسط مقام معظم رهبری اعلام شد، گفت: باید بودجه ای در نظر گرفته شود و تلاش کنیم این شعار محقق شود.
مولف کتاب های مفهوم اسلامی حقوق بشر دوستانه و حقوق خانواده در خصوص جذب مخاطبین به کتابخوانی، تصریح کرد: باید در محیط کتابفروشی ها متصدیانی که به موضوع کتاب ها آشنایی دارند حضور داشته باشند تا شهروندان بتوانند از توضیحات و پیشنهادات آن ها استفاده کنند.
محقق داماد امکانات باغ کتاب را غیر قابل انتظار دانست و افزود: این مجموعه قابل تقدیر است. چرا که در کشورهای دیگر چنین مجموعه هایی وجوددارد، ولی در این مقیاس نیستند.
وی در بازدید از تالار علم کودک این مرکز را بسیار علمی و مفرح دانست و بیان کرد: باید یک مرکز علمی، تفریحی با امکاناتی مفرح همچون باغ کتاب ویژه سالمندان داشته باشیم.

دوشنبه 30/5/1396 - 18:0
ایرانگردی

 

 

به گزارش رسانه خبری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، هفت نمایش کودکانه در چهار مرکز فرهنگی هنری شهرداری تهران تا ۲۰ شهریور ماه میزبان کودکان و خانوادهایشان است.

«نارنیا» و «ماه پیشونی» در پردیس تیاتر تهران

نارنیا به نویسندگی و کارگردانی غزال حسینی تا پایان مردادماه در سالن استاد مشایخی پردیس تئاتر تهران روی صحنه می‌رود.

در این نمایش بازیگرانی چون گیلا ابراهیمی، محمد بهتری، بهنام پورتقوا، سید قاسم تفاخ، پوریا توکل خواه، ماهک ثابت قدم، غزال حسینی، هانیه ربیع، پریسا سلمانی، علیرضا غفاری، محمد قائم مقامی، سینا نوابی، محمدرضا یعقوب کاظمی ایفای نقش می‌کنند.

در خلاصه داستان این نمایش که در فضایی تخیلی شکل گرفته، آمده است: چهار کودک از دنیای ما به صورت جادویی به نارنیا منتقل می‌شوند. جایی که از آنها خواسته می‌شود تا به حامی کمک کنند تا از پس بحران در دنیای نارنیا برآید.

ماه پیشونی به نویسندگی ایوب آقاخانی و کارگردانی آزاده انصاری تا پایان شهریور در پردیس تئاتر تهران روی صحنه می‌رود.

مرضیه ایمانخانی، ندا کوهی، نسترن نظری، طناز جلوسی، ساحل شفیعی بازیگران این نمایش هستند و نادر برهانی مرند تهیه‌کننده این اثر است.

پردیس تیاتر تهران در بزرگراه امام علی، اتوبان شهید محلاتی شرق، خیابان شهید شاه‌آبادی جنوبی، بعد از میدان مالک اشتر، خیابان بقایی، جنب فرهنگسرای خاوران واقع شده است        
«پهلوان کچل» و «بچه زرنگش خوبه» در فرهنگ‌سرای فردوس

پهلوان کچل نمایشی به کارگردانی سحر پورفرج، نویسندگی مجتبی خمسه و بازی مجتبی خمسه، محمد روستا، محسن بان ور، محبوبه تفضلی و هیراد محمدی تا ۲۰ شهریور روی صحنه فرهنگ‌سرای فروس می‌رود.

این نمایش داستان حسن کچل را روایت می کند که با خرید دستمال قدرت تصور می‌کند که دیگر مثل مرد عنکبوتی و بت من می‌تواند قهرمان باشد اما با دیدن بی تفاوتی مردم تصمیم می گیرد که کاری کند تا مردم به او توجه کنند و اورا قهرمان بدانند.

بچه زرنگش خوبه به نویسندگی علی اکبر پور رسول و کارگردانی مجید علم دبیگی و بازی مجید علم بیگی، مریم عسگری، مریم رادپور تا ۲۰ شهریور روی صحنه فرهنگ‌سرای فردوس است. 

این نمایش روایتگر زندگی آیلار است که بعد از به دنیا آمدن آیدا خواهرش از اینکه توجه والدینش به او کم شده ناراحت است تا اینکه تصمیم میگیرد خواهرش را با خود به بیرون ببرد.

فرهنگسرای فردوس در  بلوار فردوس، بعد از چهارراه شهید سلیمی جهرمی واقع شده است.
بزبزقندی در مجتمع فرهنگی هنری نور

این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مهرداد قرآن کیش و با حضور مهرداد قرآن کیش، فرناز حیدریان و آرزو خلیلی به عنوان بازیگر تا ۲۰ شهریور ماه در مجتمع فرهنگی هنری نور روی صحنه می‌رود.

داستان این نمایش همان داستان «بزبزقندی» کلاسیک با پرداختی متفاوت است.

علاقه‌مندان برای تماشای این اثر می‌توانند به فلکه دوم صادقیه، بلوار آیت الله کاشانی، بعد از پل ستاری، جنب شهر کتاب، مجتمع فرهنگی هنری نور مراجعه کنند.
«حاکم و پنیر» و «جزیره لانگولیو» در فرهنگ‌سرای ابن‌سینا

حاکم و پنیر به نویسندگی امیررضا رضی و کارگردانی سپیده اقدامی و با حضور میثم میثاقی، افشین زعیم و گنجی ماهر به عنوان عروسک گردان تا ۲۰ شهریور در فرهنگ‌سرای ابن‌سینا روی صحنه می‌رود. 

این نمایش داستان پادشاهی است که علاقه زیادی به پنیر دارد اما موشی به قصر او وارد شده که پنیرهای حاکم را می‌خورد. حاکم به تمام مشاورانش دستور می دهد که چاره ای بیاندیشند . آنها تصمیم می گیرند برای مبارزه با موش، گربه ای را به قصر بیاورند.

جزیره لانگولیو  به کارگردانی امیررضا توکلی و حمید ندیمی تا ۲۰ شهریور در فرهنگ‌سرای ابن سینا روی صحنه می‌رود.

جزیره لانگولیو داستان پسربچه‌ای است که علی رغم اصرار مادر قصد درس خواند ندارد. او شبی در خواب می‌بیند ملوان یک کشتی بزرگ است و در جزیره‌ای به نام لانگولیو گیر افتاده. او تلاش می‌کند که با کشتی خود از آن جزیره نجات دهد اما چون سواد خواندن و نوشتن ندارد هر بار با مشکلی مواجه می‌شود.

فرهنگ‌سرای ابن سینا در شهرک قدس، خیابان ایران زمین شمالی واقع شده است.

دوشنبه 30/5/1396 - 17:41
ایرانگردی

 

 

شهردار منطقه 8،از تجهیز و نوسازی مدارس موجود در نواحی سه گانه این منطقه همزمان با روزهای پایانی تعطیلات تابستانه دانش آموزان در راستای "طرح حمایت از مدارس" خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 8 ، بهمن نوری شهردار این منطقهبا  اعلام این خبر گفت: در آستانه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی و در راستای طرح فوریتی نگهداشت شهر،  مدارس منتخب  درنواحی 3 گانه با هماهنگی آموزش و پرورش منطقه شناسایی و اقدامات عمرانی لازم در آنها انجام شده و تجهیزات مورد نیازشان فراهم و در اختیار مدارس مذکور قرار می گیرد.

وی افزود: در همین راستا، طی بررسی های قبلی و احصاء نیاز مدارس در خصوص فعالیت های عمرانی و پس از کارشناسی این نیازمندی ها توسط کارشناسان شهرداری، مرحله سوم این اقدامات یعنی فعالیت ها عمرانی شامل تعمیرات ساختمانی، مقاوم سازی و تاسیسات در سطح مدارس نواحی سه گانه منطقه  نیز در حال انجام است.

شهردار منطقه 8 در ادامه  در خصوص فعالیت های عمرانی انجام شده در این مدارس افزود: آسفالت حیاط و ایزوگام بام مدارس ، سیستم گرمایشی و سرمایشی ، خط کشی و رنگ آمیزی به قید فوریت و....نیز در دستور کار قرار گرفت.

نوری در پایان خاطرنشان کرد: طرح تجهیز و نوسازی مدارس سطح منطقه 8 تا ابتدای مهر ماه و زمان بازگشایی مدارس ادامه دارد و سعی بر آن است حتی المقدور فضایی مناسب برای دانش آموزان سطح محلات کم برخوردار تر در سال تحصیلی جدید فراهم شود.

دوشنبه 30/5/1396 - 17:35
ایرانگردی



معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه دو از آموزش کاشت و برداشت گیاهان دارویی، آموزش تکثیر گل و بنفشه آفریقایی در مراکز سه گانه تحقیقات و آموزش و مشاوره گل و گیاه فضای سبز در این منطقه خبر داد
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه دو ، علیرضا جعفری با اعلام این مطلب اظهار داشت : در این کلاس آموزشی طریقه کاشت و برداشت بنفشه آفریقایی و گیاهان دارویی و طرز تهیه دمنوشها گیاهی و دم کردن انواع گیاهان دارویی ، به شهروندان آموزش داده می شود.
وی با اشاره به اینکه کلاس های آموزشی در مراکز گل و گیاه منطقه با هدف آشنایی، تشویق و ترغیب هرچه بیشتر شهروندان به نگهداری گل و گیاه و فضای سبز شهری برگزار می شود، تصریح کرد: کلینیک گل و گیاه منطقه کلاس های آموزشی خود را طبق روزهای برنامه ریزی شده در مرکز تحقیقات و آموزش مشاوره گل و گیاه فضای سبز و سرای محلات سطح منطقه برگزار می کند.
به گفته معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه دوره های آموزشی و مشاوره گل و گیاه با موضوعات دیگری از قبیل نگهداری گیاهان آپارتمانی، سبزیکاری، گل های پیازی، آفات و بیماری ها، هرس و تکثیر رز، تراریوم، گل های فصلی، عملیات به زراعی، میوه درمانی، پرورش کاکتوس، خواص مرکبات، هرس درخت و درختچه، خانه سبز، کاشت و خواص سیر و آلوئه ورا، ورمی کمپوست، کودهای خانگی برای تغذیه گیاهان و کاشت چمن برگزاری کرده است.
جعفری در ادامه خاطرنشان کرد : طی چند ماه اخیر بیش از 100نفر از شهروندان در کلاس های دمنوش های گیاهی این مرکز شرکت داشته اند و به طور مرتب در این کلاس ها حضور دارند .
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه در پایان یاد آور شد: مرکز تام شهرداری منطقه دو جهت افزایش آگاهی و دانش شهروندان در خصوص فضای سبز و محیط زیست به طور مستمر اقدام به برگزاری تورهای آموزشی و بازدیدهای منطقه ای و فرا منطقه ای می کند که شهروندان علاقمند می توانند از طریق ثبت نام در مراکز سطح منطقه دو در این تورها شرکت کنند

دوشنبه 30/5/1396 - 17:24
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته