• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
    جستجو :
    نام مرجع :
    تعداد در صفحه :
مسئله شماره:1703
اگر به واسطه مرضي روزه رمضان را نگيرد و مرض او تا رمضان سال بعد طول بكشد، قضاي روزه هايي را كه نگرفته بر او واجب نيست ، و بايد براي هر روز يك مدكه تقريبا ده سير است طعام ، يعني گندم يا جو و مانند اينها به فقير بدهد.ولي اگر به واسطه عذر ديگري ، مثلا براي مسافرت روزه نگرفته باشد و عذر او تارمضان بعد باقي بماند، روزه هايي را كه نگرفته ، بايد قضا كند، و احتياطمستحب آن است كه براي هر روز يك مد طعام هم به فقير بدهد.
مسئله شماره:1704
اگر به واسطه مرضي روزه رمضان را نگيرد و بعد از رمضان مرض او برطرف شود ولي عذر ديگري پيدا كند كه نتواند تا رمضان بعد قضاي روزه را بگيرد، بايدروزه هايي را كه نگرفته ، قضا نمايد. و نيز اگر در ماه رمضان غير مرض ، عذرديگري داشته باشد و بعد از رمضان آن عذر برطرف شود و تا رمضان سال بعد به واسطه مرض نتواند روزه بگيرد، روزه هايي را كه نگرفته ، بايد قضا كند.
مسئله شماره:1705
اگر در ماه رمضان به واسطه عذري روزه نگيرد و بعد از رمضان عذر اوبرطرف شود و تا رمضان آينده عمدا قضاي روزه را نگيرد، بايد روزه را قضا كند وبراي هر روز يك مد گندم يا جو و مانند اينها هم به فقير بدهد.
مسئله شماره:1706
اگر در قضاي روزه كوتاهي كند تا وقت تنگ شود و در تنگي وقت عذري پيداكند، بايد قضا را بگيرد و براي هر روز يك مد گندم يا جو و مانند اينها به فقير بدهد، بلكه اگر موقعي كه عذر دارد، تصميم داشته باشد كه بعد از برطرف شدن عذر روزه هاي خود را قضا كند، و پيش از آن كه قضا نمايد در تنگي وقت عذرپيدا كند، بايد قضاي آن را بگيرد، و احتياط واجب آن است كه براي هر روز هم يك مد غذا به فقير بدهد.
مسئله شماره:1707
اگر مرض انسان چند سال طول بكشد، بعد از آن كه خوب شد اگر تا رمضان آينده به مقدار قضا وقت داشته باشد، بايد قضاي رمضان آخر را بگيرد و براي هر روزاز سالهاي پيش يك مد كه تقريبا ده سير است ، طعام يعني گندم يا جو و ماننداينها به فقير بدهد.
مسئله شماره:1708
كسي كه بايد براي هر روز يك مد طعام به فقير بدهد، مي تواند كفاره چندروز را به يك فقير بدهد.
مسئله شماره:1709
اگر قضاي روزه رمضان را چند سال تأخير بيندازد، بايد قضا را بگيرد وبراي هر روز يك مد طعام به فقير بدهد.
مسئله شماره:1710
اگر روزه رمضان را عمدا نگيرد، بايد قضاي آن را به جا آورد و براي هرروز دو ماه روزه بگيرد، يا به شصت فقير طعام بدهد، يا يك بنده آزاد كند. وچنانچه تا رمضان آينده قضاي آن روزه را به جا نياورد، براي هر روز نيز دادن يك مد طعام لازم است .
مسئله شماره:1711
اگر روزه رمضان را عمدا نگيرد و در روز كاري كه روزه را باطل مي كندانجام دهد، مثلا چند مرتبه جماع كند، يك كفاره كافي است .
مسئله شماره:1712
بعد از مرگ پدر، پسر بزرگتر بايد قضاي نماز و روزه او را به تفصيلي كه در مسأله 1390 گفته شد بجا آورد، ولي قضاي روزه مادر بر پسر واجب نيست .
مسئله شماره:1713
اگر پدر غير از روزه رمضان ، روزه واجب ديگري را مانند روزه نذرنگرفته باشد، بايد پسر بزرگتر قضا نمايد.