• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : قيامت در قرآن و سنت
نويسنده : نبي‌الله پورحسرت
سال : 1377
استاد : يوسف فضايي
دانشگاه : آزاد اسلامي كرج
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل نوشته شده است .فصل اول درباره مرگ و حاوي موضوعات ذيل است: معناي موت در قرآن، ماهيت مرگ، ياد مرگ و آثار آن، مرگ از ديدگاه ائمه،‌مرگ صالحان و كافران. فصل دوم در خصوص برزخ و شامل مباحث زير است: معناي لغوي برزخ، مؤمن و كافر پس از مرگ به ديدار اهل خود مي‌ايند، فلسفه برزخ و .... فصل سوم تحت عنوان معاد در آيين زردشت و يونان باستان و هندوها، دلائل اثبات معاد و بررسي شبهات منكران معاد جسماني و فصل چهارم با عنوان قيامت محتوي موضوعات زير است: تصوير قيامت در قرآن، علائم قيامت در روايات، نفخ صور، سنجش اعمال، تجسم اعمال و اوصاف بهشت و بهشتيان و سيماي دوزخ و دوزخيان و ......
عنوان : قرآن و نظريه نشانه‌شناسي
نويسنده : عامر قيطوري
سال : 1377
استاد : علي افخمي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در اين رساله يكي از نظريه‌هاي عمده نشانه‌شناسي به نام نظريه نوشتار جهت تبيين جنبه نوشتاري قرآن مورد بررسي قرار گرفته و اهم مباحث آن عبارت است از : بيان ضرورت و اهميت مطالعات نشانه‌شناختي،‌مدلهاي ارتباطي، معرفي نظريه نوشتار، پرسشهايي كه اين نظريه فرا روي دين مي‌نهد، فرا عرفي بودن جنبه نوشتاري قرآن، رابطه پوياي قرآن با مخاطب ، بيان پرسشهايي كه فلسفه توحيدي بايد به آنها پاسخ دهد.
عنوان : فرجام سوء اصرار بر گناه در دنيا از نظر قرآن و حديث
نويسنده : يوسف پاكخصال
سال : 1377
استاد : قاسم فائز
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه درباره آثار شوم اصرار بر گناه در زندگي دنيا از نظر آيات قرآن و احاديث معصومين‌(ع) است و در پنج فصل با عناوين ذيل تنظيم شده است: گناه و مصاديق آن در قرآن. اصرار بر گناه ، گناهان و مصائب بيدارگر، آثار دنيوي اعمال، آثار سوء اصرار بر گناه در دين.
عنوان : عوامل و موانع سعادت در قرآن و حديث
نويسنده : سيد مرتضي پيرزاده
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه عبارتنداز : معناي لغوي و اصطلاحي سعادت و شقاوت با استناد به آيات قرآن و روايات، اهميت شناخت انسان، ويژگيهاي انسان از ديدگاه قرآن، اصول عقايد، احكام و اخلاق، اوصاف سعادتمندان، موانع سعادت، شقاوتمندان از ديدگاه قرآن.
عنوان : علم متشابه القرآن و مختلفه
نويسنده : كريم پارچه‌باف دولتي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه كه درباره عبارات متشابه قرآني است عبارتند از : تعريفات، كتابشناسي متشابهات قرآن، بررسي چند اثر در اين زمينه، جمع‌آوري تمام آيات متشابه قرآن.
عنوان : علل نامگذاري سور قرآن
نويسنده : منيژه درخشانفر
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران شمال
موضوع : در اين پايان‌نامه سعي شده،با استفاده از روايات و نظرات دانشمندان اسلامي وجه تسميه اسامي سوره‌هاي قرآن و نيز گروههاي سور قرآن بررسي شود. گروههاي سور عبارتند از : مئين، مثاني، مفصل، بساطين، دبابيج، رياض، فواتح و جز آنها.
عنوان : عفت كلام در قرآن
نويسنده : ايرج علي محمدي
سال : 1377
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در سه فصل تدوين شده است: در فصل اول كلياتي درباره عفت كلام، مانند معناي لغوي و اصطلاحي عفت و موارد كاربرد آن در قرآن، نقش كليدي زبان از منظر آيات و روايت مورد بحث قرار گرفته است. در فصل دوم ادب الهي در تبيين معارف قرآني اعم از اصول عقايد و اخلاق و احكام بررسي شده‌اند. در فصل سوم به معرفي نقش قرآن در اصلاح و تعديل گفتار از نظر بيان، آفات گفتار و آموزش شيوه صحيح سخن گفتن پرداخته شده است.
عنوان : عرفان در قرآن
نويسنده : اعظم السادات سليماني هشتجين
سال : 1377
استاد : حسين لاشي‌ء
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل تدوين شده است و مباحث آن عبارتند از: تعريف عرفان و بيان اقسام عرفان و ويژگيهاي عارف، توحيد عرفاني در قرآن مشتمل بر معناي لغوي و اصطلاحي توحيد و تفسير آيات توحيدي قرآن، ولايت در قرآن، سير و سلوك عرفاني در قرآن.
عنوان : عرش و كرسي در قرآن و حديث
نويسنده : موسي سلطاني
سال : 1377
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل تنظيم شده است: فصل اول تحت عنوان كرسي در قرآن و حديث حاوي مباحثي بدين قرار است: معناي كرسي در لغت و قرآن و اقوال مفسران،‌كرسي علم مخصوص ذات اقدس الهي، مراد از كرسي پادشاهي، سلطنت و عظمت و قدرت است، زمين در مقابل كرسي همانند حلقه انگشتر، كرسي ظرف مجموعه هستي. فصل دوم با عنوان عرش در لغت و قرآن شامل موضوعات ذيل است: معناي عرش در لغت و قرآن، احكام و اوامر جاريه از عرش صادر مي‌شود. فصل سوم با نام استواي رحمان بر عرش به معناي شروع در تدبير و نيز به معناي علم به جزئيات. فصل چهارم درباره عرش خدا بر آب و فصل پنجم در زمينه حمل عرش و سرانجام فصل ششم در جمع‌بندي اقوال پيرامون عرش است.
عنوان : صرف و نحو در كشاف
نويسنده : احمد خاتمي
سال : 1377
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد قم
موضوع : اين پايان‌نامه به زبان عربي نوشته شده است . و نويسنده در طي آن صرف و نحو دو سوره فاتحه و رعد را نخست بر اساس نظرات زمخشري در تفسير كشاف توضيح داده، سپس نظرات او را با نظرات ديگر مفسران مشهور مقايسه كرده است. مخالفان و موافقان او را از يكديگر بازشناسانده و ادله و شواهد آنان را اعم از آيات قرآن، اشعار، امثال، آراي دانشمندان صرف و نحو ذكر كرده است. نيز گاهي در صورت لزوم برخي توضيحات صرفي و نحوي را آورده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568