• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : نقش اعتقاد به معاد در سازندگي اسنان و عواقت سوء انكار آن در قرآن و حديث
نويسنده : رحيم وفاپور
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل با عناويل ذيل تدوين شده است: ادبيات معاد،‌اعتقاد، ايمان و يقين،‌مطالعه تطبيقي معاد در عهدين، معاد در معارف اسلامي، سازندگي و انسان، ماهيت انسان، تأثير معاد در روابط فردي و اجتماعي . در اين پژوهش اعتقاد به معاد عامل ساده زيستي، تخليه نفس انسان از رذايل اخلاقي ، اعراض از تجملات و حب جاه و شهرت و مقام، و آراستگي به فضائل اخلاقي شمرده شده است.
عنوان : نقد و بررسي قرآن و سنت از كتاب « درآمدي بر قرآن » بلاشر
نويسنده : عبدالله موحدپور
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در سه بخش امده است. در بخش اول اهميت قرآن از ديدگاه آيات و روايات، نظر دانشمندان الهي و غير الهي راجع به قرآن، اهتمام مسلمانان نسبت به قرآن و رفتار خاروشناسان با قرآن مطرح شده است . در بخش دوم معرفي رژي بلاشر مؤلف كتاب و مقدمه آن آمده است . در بخش سوم موضوعاتي از قبيل توقف دين يهود، ناسخ و منسوخ، جايگاه پيامبر اسلام(ص) در ميان امت و نگاه قرآن به نماز مورد بحث قرار گرفته است.
عنوان : ميزان تأثير قرآن و حديث در فلسفه اسلامي
نويسنده : رضا اكبريان
سال : 1377
استاد : احمد احمدي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پايان‌نامه اين نظر مطرح شده است كه فلسفه اسلامي هويتي مستقل از فلسفه يوناني دارد و اين در اثر مضامين فلسفي سرشاري است كه در آيات قرآن و روايات معصومين (ع) وجود دارد . در اين پژوهش و طي چهار فصل آراء فلسفي كندي، فارابي ، ابن سينا و ملاصدرا و بررسي و نوآوريهاي آنان شمرده شده و تأكيد شده است كه فلسفه صدرالمتألهين و پيروان او سرشار از الهامات قرآن و نهيج البلاغه و كلمات ائمه معصومين (ع) است.
عنوان : مهدي (ع) در قرآن
نويسنده : مجتبي مهرابي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه پژوهشي است پيرامون آياتي كه درباره حضرت مهدي نازل شده‌اند و طي آن سي مورد از آيات قرآن بررسي شده است.
عنوان : مقايسه ميان اسلوب قرآن و حديث با علم كلام در طرح عقايد
نويسنده : نيكو ديالمه
سال : 1377
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه در سه بخش نوشته شده است. بخش اول، مباحثي درباره علم كلام شامل: تعريف، وجه تسميه، غايت، روش علم كلام، ارتباط آن با ساير علوم و تاريخ پيدايش آن. بخش دوم، مقايسه ميان اسلوب قرآن و حديث با علم كلام در بحث مبدأ، در اين فصل نخست روش علم كلام در اثبات صانع و توحيد، سپس اسلوب قرآن در اثبات خالق و الوهيت و خالقيت و ربوبيت خداوند و توحيد و بعد روش معصومين (ع) در اين زمينه بررسي و با يكديگر مقايسه شده‌اند. بخش سوم حاوي چنين مقايسه‌اي در موضوع معاد است.
عنوان : ماهيت جن در قرآن و حديث
نويسنده : اعظم پورين ويسه
سال : 1377
استاد : يدالله نصيريان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پايان‌نامه در هشت فصل به قرار ذيل تنظيم شده است: معناي لغوي و اصطلاحي جن در احاديث. نظر علماء در مورد وجود و ماهيت جن. ابليس، ملك يا جن؟ . اوصاف جنيان. جن از ديدگاه عامه مردم. تتيجه‌گيري : نويسنده طي اين پايان‌نامه براي جن اوصافي مشترك با آدمي نظير ذي‌شعور و مختار و مكلف بودن، سفاهت و خردمندي، ايمان و كفر، عدالت و فسق ، تولد و مرگ و همچنين اوصافي ويژه جن مثل عدم رؤيت و تمثل را ياد كرده است.
عنوان : ليلة القدر از ديدگاه قرآن و روايات
نويسنده : اشرف هزاره
سال : 1377
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي پايان‌نامه حاضر در دو بخش تدوين شده است: در بخش اول با عنوان ارتباط شب قدر با نزول قرآن اين نظريات بررسي شده است: قرآن داراي دو نزول دفعي و تدريجي بوده است؛ منظور از انزال قرآن آغاز نزول قرآن در ماه رمضان و شب قدر است؛ هر سال در شب قدر قسمتي از قرآن نازل مي‌شده است؛ مراد آيه « شهر رمضان الذي انزل فيه» نزول قرآن در شأن ماه رمضان است؛ قسمت اعظم قرآن در ماههاي رمضان نازل شده است . بخش دوم درباره ويژگيهاي شب قدر است و اين موضوعات را در بر دارد: وجه تسميه شب قدر، عظمت شب قدر، چرا شب قدر نامعلوم است؟ وجود شب قدر در امتهاي پيشين، تكرار هر ساله شب قدر، شب قدر كدام شب است؟ نشانه‌اي شب قدر و ......
عنوان : لباس در قرآن و روايات و احكام آن
نويسنده : ابراهيم كاملي خلجي
سال : 1377
استاد : علي اكبر غفاري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه متشكل از پنج فصل و حاوي مباحث ذيل است : لباس نشانه فرهنگ و تمدن، انواع لباس در قرآن، فتنه‌هاي شيطاني، لباس در روايات، احكام پوشيدن لباس. اين پژوهش از جمله معدود پايان‌نامه‌هاي كاربردي است و با غرض اشباع خلائي فرهنگي تدوين شده است.
عنوان : كفر و ريشه‌هاي آن در قران و حديث
نويسنده : علي قاسمي
سال : 1377
استاد : قاسم فائز
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه مشتمل بر پنج فصل است. در فصل اول كفر و مشتقات آن چون كفران، كفور، كفاره، تكثير، كوافر و كافور و در فصل دوم اقسام كفر، كفر از روي علم و عناد، كفر بدون علم، شرك، ارتداد و انكار ولايت ائمه(ع) بررسي شده است. فصل سوم به ريشه‌ها و عوامل كفر مثل استكبار، تكبر، حرص، حسد، معصيت، ترك واجبات، جهل و ..... و فصل چهارم به سيماي كفر در اقوام يهود و نصاري نظير آميختن حق به باطل ، پرستش گوساله، كشتن پيامبران،‌پيمان‌شكني اختصاص دارد. در فصل پنجم با عنوان سيماي كافران از طينت كافر، تشبيه كافران به افراد كر و گنگ و كور، تشبيه اعمال آنان به سراب، خاكستر و ظلمات درياي ژرف بحث شده است.
عنوان : كرامت نفس در قرآن و حديث
نويسنده : سكينه آزاد پور
سال : 1377
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : موضوعات اصلي پايان‌نامه حاضر به اين قرار است: مفهوم كرامت نفس از ديدگاه قرآن و نهج البلاغه و عرفا، كرامت انسان نسبت به ساير موجودات مثل حيوان و جن و فرشتگان، علل كرامت انسان شامل عقلمندي و علم آموزي و كسب مكارم اخلاقي، موانع كرامت انسان از قبيل دنيا طلبي و غفلت از ياد خدا و طغيان و غرور و ذلت نفس.
  • تعداد رکورد ها : 1568