• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : رده‌بندي دانش‌بشري با عنايت به مفاهيم قرآني در نظامهاي كتابداري
نويسنده : علي اكبر فاميل روحاني
سال : 1377
استاد : علي شكويي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين پژوهش سعي شده است به بهره‌گيري از مفاهيم « علم» در قرآن مجيد، شيوه جديدي از رده‌بندي علوم براي استفاده در طبقه‌بندي كتب و منابع اطلاعاتي و اسناد و مدارك در كتابخانه‌ها عرضه گردد. روشهاي موجود رده‌بندي مواد كتابخانه‌اي در عرضه خدمات لازم به مراجعان ناتوان مانده و كتابداران با مشكلاتي مواجهند و به نظر مي‌رسد چنين اشكالاتي از اين ناشي شده است كه انديشمندان در رده‌بندي فقط تواناييها و استعدادهاي ذهني بشر را ملاك كار خود قرار مي‌دهند؛ در نتيجه به خاطر محدوديت انديشه و توان فكري بشر، ناخواسته در نيمه راه از حركت بازمانده‌اند ؛ بنابراين و با عنايت به گسترش روزافزون زمينه‌هاي اطلاعاتي و رشد و توسعه غير قابل كنترل دانش بشري، براي برطرف كردن بخشي از گرفتاريهايي كه همه روزه كتابداران در طبقه‌بندي منابع با آن مواجه هستند ضرورت داشت، از منبعي اصيل و ماوراء‌ طبيعي يعني « قرآن» بهره‌گيري شود و راه چاره و رفع مشكل از آن استخراج گردد؛ لذاپس از بررسي شيوه‌هاي متعدد رده‌بندي علوم در غرب و جهان اسلام قرآن كريم مطالعه شدو با تأمل و انديشه در آياتي كه در آنها واژه « علم» يا مشتقي از آن به كار رفته، مبناي جديدي براي طبقه‌بندي علوم از فحواي آيات قرآن استخراج شد و بر اساس آيه شريفه « و لقد آتيناك سبعاً من المثاني» (حجر/87) علوم در هفت رده اصلي كه هر كدام از آنها به دو شاخه منشعب مي‌شوند، توزيع گرديد.
عنوان : ذكر در قرآن و حديث
نويسنده : مهين هنربخش
سال : 1377
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه شامل هفت فصل با اين موضوعات است: فصل اول، كلياتي درباره ذكر؛ فصل دوم، بررسي حقيقت ذكر و انواع آن؛ فصل سوم، عوامل تقويت كننده ذكر؛ فصل چهارم، مصاديق ذكر؛ فصل پنجم، آثار ياد خدا؛ فصل ششم، موانع ذكر خدا؛ فصل هفتم ، ذكر نزد عرفا.
عنوان : ديدگاههاي تفسيري راغب در مفردات
نويسنده : آفاق گنجي مراد
سال : 1377
استاد : محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پژوهش ديدگاههاي تفسيري راغب اصفهاني در محدوده جزء اول قرآن كريم كه در ذيل واژگان كتاب مفرداتش آمده، بررسي شده و در پنج فصل با اين عنوان‌ها انعكاس يافته است. در فصل اول كلياتي درباره موضوع بحث بيان شده و در فصل‌هاي بعد به ترتيب واژگان يكي از حزب‌هاي جزء اول قرآن كريم در مفردات راغب بررسي و ديدگاههاي او استخراج و گزارش شده است.
عنوان : داستان آدم (ع) در قرآن و تورات
نويسنده : عبدالله فروزانفر
سال : 1377
استاد : نهله نائيني غروي نائيني
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در پژوهش حاضر داستان حضرت آدم(ع) به صورت تطبيقي در قرآن كريم و تورات بررسي شده و در پنج فصل تنظيم و نگارش شده است. فصل اول، كلياتي درباره موضوع؛ فصل دوم، شناخت اجمالي تورات؛ فصل سوم، شيوه قصه‌پردازي قران؛ فصل چهارم،‌داستان آدم و مراحل زندگي آن حضرت؛ فصل پنجم ، سرگذشت فرزندان آدم.
عنوان : خوف و رجا از ديدگاه قرآن و احاديث
نويسنده : سيد محمود حسيني
سال : 1377
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين پايان‌نامه شامل هفت فصل با اين عنوان‌هاست: فصل اول، كليات: معناي لغوي خوف ، معناي لغوي رجاء خوف و ديگر معاني مترادف ، كلمات مترداف رجا، وجوه خوف، وجوه رجا، درجات خوف؛ فصل دوم، خوف: ترس از خدا،‌ترس پيامبران، ترس فرشتگان از خدا،‌ترس متقين از خدا، ترس عالمان از خدا؛ فصل سوم، گريه و خوب: گريه از ترس خدا، پاداش گريه از ترس خدا؛ فصل چهارم، رجا: شرح رجا، رحمت خداوندي، مغفرت خداوندي، شفاعت، دعا و رجا؛ فصل پنجم، يأس ؛ فصل ششم ، خوف و رجا: شرح خوف و رجا، برابري خوف و رجا، توبه؛ در فصل هفتم ، از مباحث پايان‌نامه جمع‌بندي و نتيجه‌گيري به عمل آمده است.
عنوان : حقيقت روح از ديدگاه قرآن و تفاسير
نويسنده : عبدالرحمان افضليان
سال : 1377
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : در اين پايان‌نامه حقيقت روح در شش بخش بررسي و تدوين شده است: بخش اول،‌در مقام و معاني لغوي روح: شرحي در منزلت روح، ضرورت تحقيق درباره روح، معاني لغوي روح، موارد استعمال روح در آيات قرآن؛‌بخش دوم، عقايد گذشتگان درباره روح: روح در جهان بيني زرتشت، روح در تعاليم يهوديان،‌روح در جهان بيني زردتشت، روح در تعاليم يهوديان، روح در آيين مسيحيان؛ بخش سوم،‌روح در تفاسير قرآن« 1» : نظر مفسرين درباره روح قدسي ، اوصاف روح‌الامين در قرآن،‌روح به معناي عقل كلي؛ بخش چهارم،‌روح در تفاسير قرآن«2» : روح به معناي قرآن،‌روح به معناي نور ايمان؛ بخش پنجم، در تمايز روح و نفس: نفس در قرآن، نفس ناطقه، اقسام روح، ارواج نباتي و حيواني ؛ بخش ششم، روح انساني: تجرد و بقاي روح، ارتباط روح با بدن و عقل، ارتباط با ارواح.
عنوان : حضرت يعقوب(ع) از ديدگاه قرآن و عهدين
نويسنده : درخشنده نجار
سال : 1377
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : تحقيق حاضر در شش فصل به رشته تحرير درآمده است: در فصل اول با عنوان كليات، چند مصطلح مانند عهد عتيق و جديد،‌يعقوب ، اسرائيل و يهود تعريف شده است . در فصل دوم قرآن و عهدين و ميزان محتواي آنها در خصوص حضرت يعقوب بررسي شده است . فصل سوم به بررسي سيماي حضرت يعقوب اختصاص يافته و فصل چهارم درباره همسران و فرزندان آن حضرت است . در فصل پنجم از عصمت يعقوب سخن رفته است ودر فصل ششم به سيماي آن حضرت در آيينه سوره يوسف نگاه داشته است.
عنوان : حجيت عقل در قرآن و سنت
نويسنده : خديجه كثيري بيدهندي
سال : 1377
استاد : مرعشي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پژوهش در سه فصل با اين موضوعات به نگارش درآمده است: فصل اول، حجيت عقل: معناي لغوي و اصطلاحي عقل، حجيت عقل، حجيت عقل نز اصوليون، حجيت عقل در فقه و فقاهت؛ فصل دوم، حجيت عقل در قرآن و سنت: جايگاه عقل در قرآن ،‌حجست عقل در سنت. در فصل سوم از مباحث پايان‌نامه نتيجه‌گيري شده است.
عنوان : تكبر در قرآن
نويسنده : احمد خزندي
سال : 1377
استاد : حسن تبرائيان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين پايان‌نامه تكبر در آيات قرآن كريم در سه بخش به اين شرح بررسي و نگارش شده است: فصل اول، معني لغوي و اصطلاحي كبر و مشتقات آن: معناي كبر، معني لغوي و اصطلاحي كبر و مشتقات آن: معناي كبر، اقسام تكبر، فرق ميان عجب و كبر، اقسام استكبار و ...؛ فصل دوم، تكبر در قرآن: سيماي متكبران در قرآن، پيامدها كبر؛ فصل سوم، تكبر از منظر نهج‌الفصاحه: تعريف كبر، آثار و عواب كبر، اسباب تكبر، درجات نفوذ كبر و ....؛ فصل چهارم، تكبر از منظر نهج‌البلاغه: كبريايي مختص خداوند است،‌فرجام تكبر ابليس و ....
عنوان : تضمين‌هاي قرآن در شعر فارسي از قرن ششم تا نهم
نويسنده : علي عبدي
سال : 1377
استاد : محمد رضا سنگري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد دزفول
موضوع : محمد رضا سنگري
  • تعداد رکورد ها : 1568