• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : بدعت از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : ربابه ناظمي
سال : 1377
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : پايان‌نامه‌ي حاضر شامل ده فصل با اين عنوان‌هاست: فصل اول، بدعت در لغت و اصطلاح شرعي؛ فصل دوم، سنت: معناي لغوي و اصطلاحي ، اهميت سنت از نظر رسول اكرم(ص) ، قرآن و سنت مكمل يكديگرند، سنت در مقابل بدعت؛ فصل سوم،‌اقسام بدعت و دلائل رد آن: نظر عزالدين عبدالسلام و دليل بر رد آن، نظر نووي و دليلي بر رد آن، نظري لطيف از شهيد اول د رمورد محدثات ؛ فصل چهارم، تشيع و منشأ آن: تهمت زدن به تشيع با بدعت‌گذازي ، محب اهل بيت به نص قرآن ، تحليل و نقدي به حديث بر حديث فرقه‌ي ناجيه، آيا تشيع بعد از وفات رسول خدا(ص) حادث شده است؟؛ فصل پنجم، دواعي بدعت: ناداني و تسامح در كارهاي ديني، نگاه‌هاي غير محققانه در دين، سؤال‌هايي از دانشمندان در زمينه‌ي با معضلات مختلف، پيروي از هواهاي نفساني ؛ فصل ششم، بدعت‌هاي پيش از اسلام بر اساس قرآن؛ بدعت‌هاي جاهلانه و مالي مشركان، بدعت‌هاي جاهلي به عنوان دين، زنده به گور كردن دختران، رهبانيت، بدعتي از نصاري به منظور جلب رضاي خدا،فرق زهد و رهبانيت، بدعت‌گذاري بني‌اسرائيل؛ فصل هفتم، نمونه‌هايي از بدعت‌هاي بعد از اسلام: نماز تراويح، مواجهه‌ي علي(ع) با آن، نهي عمر از متعه‌ي زنان، بدعتي از بني‌اميه، دشمني معاويه با علي (ع)، آيا دشمني با علي(ع) و ذم او خلاف نص قرآن و سنت نيست؟، فصل هشتم، دلائل بر رد سلفيه در مورد: توسل ، شفاعت، زيارت قبور؛ فصل نهم، واژه‌ي بدعت در نهج‌البلاغ به شرح ابن ابي الحديد: فصل دهم، واژه‌ي بدعت در نهج‌البلاغه به شرح ابن ابي‌الحديد؛ فصل دهم، آثار سوء بدعت و تحريم آن: آثار سوء بدعت و تحريم آن، بدعت در دين، ظلم بزرگ و موجب كيفري شديد، فحشاء‌ بدي، بدعت، زهد بي‌جا و حرام‌خوري راه شيطان.
عنوان : ايمان به قرآن
نويسنده : محبوبه بهلولي
سال : 1377
استاد : محمدعلي لساني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پژوهش در چهار بخش موضوع ايمان را در آيات قرآن بررسي كرده است: در بخش اول، از معنا و مفهوم ايمان به قرآن و در بخش دوم، اسماء و صفات قرآن بحث شده است؛ در بخش سوم، به بررسي عوامل ايمان به قرآن و دستاوردهاي آن پرداخته شده وب خش چهارم،‌به مطالعه‌ي انگيزه‌هاي كفر به قرآن و پيامدهاي آن اختصاص دارد.
عنوان : اوصاف قرآن در قرآن و روايات
نويسنده : محدثه صداقت
سال : 1377
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : اين پايان‌نامه در سه فصل با اين موضوعات به نگارش درآمده است: فصل اول، اسامي قرآن: قرآن ، كتاب، تنزيل. فرقان، ذكر، ...؛ فصل دوم، اوصاف قرآن: اوصافي كه صفت بودنشان در ظاهر آيه مشهود است (حكيم، مجيد، كريم، عزيز، عظيم، شفا، هدي، حق، مبارك،‌نور،‌أحسن‌الحديث، تذكره،‌ذكري، مبين، مبينات، بينات،‌تبيان،‌موعظه، عربي، رحمت، بصائر، عدل،‌فصل، بشري، عجب، حكمت، صحف،‌مرفوعه،‌مطهره،‌كلام‌ الله،‌علي،‌بيان، وحي، مهيمن،‌بشير و نذير، قول)، اوصافي كه با توجه به معنا و تفسيرشان مشخص مي‌شوند(قرآن تذكر مي‌دهد، قرآن و امثال، قرآن بدون انحراف است)؛ فصل سوم،‌كلماتي كه اسم يا صفت بودنشان براي قرآن مورد اختلاف است: بلاغ ، احسن القصص، روح، ايمان، امر، علم، نبأ عظيم،‌زبور، الصراط المستقيم.
عنوان : انفاق از ديدگاه قرآن
نويسنده : احمد ميرزازاده فشكل پشته
سال : 1377
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : پايان‌نامه‌ي حاضر مشتمل بر چهار فصل با اين موضوعات است: فصل اول، كليات: معناي لغوي اتفاق، فلسفه‌ي انفاق ، اهداف انفاق؛ ارزش واهميت نفاق، وسعت ودامنه‌ي انفاق؛ فصل دوم، انفاق در قرآن: آداب ،انگيزه‌هاي ونتايج، دلائل، تشويق به انفاق، يكي از ويژگيهاي پرهيزگاران، موانع،‌انفاق ريايي و الهي، آفات انفاق؛ فصل سوم، اقسام و مراتب و مصارف انفاق؛ فصل چهارم، آثار انفاق.
عنوان : استفهام در قرآن كريم
نويسنده : مصطفي كريمي
سال : 1377
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : آزاد قم
موضوع : اين پايان‌نامه در سه فصل با اين مباحث به نگارش درآمده است: در فصل اول، مقدمه‌اي درباره‌ي كلام و تقسيمات آن، تعريف استفهام و ادوات آن و درفصل دوم، استفهام توليدي و معناي آن بحث شده است و در فصل سوم، همزه‌ي استفهامي به طور تطبيقي در قرآن كريم بررسي شده است. نگارنده در اين فصل سعي كرده است،‌آياتي از قرآن را كه مشتمل بر أدات يا أدوات استفهام است،‌آورده و چنانچه داراي اغراض و اهدافي غير از استفهام‌اند، بيان كند.
عنوان : آزادي و مسؤليت از نظر قرآن و سنت
نويسنده : فاطمه سادات ميرآقاسي
سال : 1377
استاد : علي قائمي
دانشگاه : آزاد اسلامي تهران واحد شمال
موضوع : تحقيق حاضر مشتمل بر ده بخش با اين عنوان‌هاست: بخش اول، معنا و مفهوم آزادي و مسئوليت؛ بخش دوم، آزادي انسان: نظر انديشمندان و علماي اسلام درباره‌ي آزادي انسان، ديدگاه قرآن درباره‌ي آزادي انسان، ديدگاه روايات درباره‌ي آزادي انسان؛ بخش سوم، تعهد انسان: تعهد از نظر انديشمندان غيراسلامي و علماي اسلام؛ بخش چهارم، مسئوليت انسان: ديدگاه‌ها و ريشه‌هاي مسئوليت، اسلام و مسئوليت؛ بخش پنجم، در زمينه‌ي مسئوليت: در زمينه‌ي خود، در مورد خدا، در خصوص جامعه و طبيعت؛ بخش ششم، نوع مسئوليت: مسئوليت انسان در رابطه با مسائل سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي؛
عنوان : آراي تفسيري ابي‌ابن كعب
نويسنده : خداوردي كريمي نژاد
سال : 1377
استاد : محمدعلي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين تحقيق در دو بخش تنظيم و تدوين شده است. در بخش اول، شرح حال و زندگاني ابي‌بن كعب آمده و بخش دوم در خصوص متون روايات تفسيري ابي‌بن كعب است و در آن روايات تفسيري ابي‌ابن كعب كه ذيل 38 سوره از سوره‌هاي قرآن آمده، فراهم شده است. در ضميمه اين پايان‌نامه نظر آيت الله خوئي در زمينه‌ي نزول قرآن به هفت حرف بيان شده است.
عنوان : آراي اختصاصي علامه طباطبايي در تفسير الميزان
نويسنده : حسين پهلواني
سال : 1377
استاد : محمدعلي لساني فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين تحقيق شامل سه بخش با اين موضوعات است: بخش اول، روش تفسيري علامه طباطبايي در الميزان: جايگاه احاديث در تفسير الميزان، جايگاه سياق، جايگاه اقوال صحابه و تابعين، نمونه‌اي از قصص قرآني در الميزان، ترتيب تفسير آيات در الميزان، جايگاه آيات الاحكام در الميزان؛ در بخش دوم، متن عربي آراي علامه طباطبايي در ذيل سوره‌هاي حمد، بقره، آل عمران و نساء و در بخش سوم، ترجمه‌ي فارسي آنها آمده است.
عنوان : آداب طلب رزق در قرآن و حديث
نويسنده : عباس برغاني
سال : 1377
استاد : محمدعلي فشاركي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : اين پژوهش در دو بخش با اين موضوعات تنظيم و تدوين شده است: در بخش اول، كلياتي درباره‌ي رزق آمده است، مانند: معاني، مصاديق و مصادر رزق، رزاقيت الهي، جايگاه رزق و بهره‌مندي‌هاي دنيوي، حكمت و مشيت الهي در توزيع و تقسيم رزق، رعايت اعتدال در طلب رزق، مهم‌ترين وظايف انسان در برابر رزق، توصيفات قرآني رزق، رزق در عالم حيات پس از مرگ؛ در بخش دوم، موانع و اسباب رزق بيان شده است.
عنوان : ولايت خاصه در قرآن كريم
نويسنده : محسن سبزواري
سال : 1377
استاد : محمود عبداللهي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين پژوهش آيه تبليغ را به عنوان يكي از آيات ولايت خاصه به بحث گذاشته و آن را در يك مقدمه و سه فصل بررسي كرده است: در مقدمه از اقسام ولايت چون ولايت نصرت، ولايت محبت، و ولايت دم و مبادي ولايت مانند هدايت،‌خالقيت،‌رازقيت، مالكيت و احيا و اماته بحث كرده است . در فصل نخست، مباحثي مثل سبب، زمان و مكان نزول آيه، استقلال آيه از قبل و بعد، و نزول يكجاي آن آمده و نويسنده با استفاده از كتب فريقين بر نزول آيه تبليغ به هنگام بازگشت رسول خدا از حجة الوداع در غدير خم براي اعلام ولاييت حضرت علي استدلال كرده است . در فصل دوم،‌اختلاف در قرائت « رسالته‌» و معنا شناسي واژه‌هاي رسول، تبليغ،‌رسالت و عصمت آمده و در فصل سوم،‌مفاد آيه تبليغ و موضوع تبليغ تبيين شده و اهميت مأمور به « بلغ » بيان گرديده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568