• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : بررسي جامعه مدني در قرآن و حديث
نويسنده : محمد كريمي بيزخ
سال : 1378
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه داراي شش فصل با اين عنوان‌هاست: فصل اول، كليات: جامعه، حكومت، جامعه مدني، زمينه‌هاي جامعه‌شناختي و شكل‌گيري جامعه مدني، زمينه‌هاي جامعه شناختي شكل‌گيري جامعه مدني؛ فصل دوم، تعاريف لغوي و اصطلاحي جامعه مدني؛ فصل سوم، آزادي ، قانون، عدالت، مشاركت، تسامح و تساهل؛ فصل چهارم، تطبيق تعاريف: مفهوم جامعه مدني اسلامي از نظر كلي و فلسفي و حقوق مدني و جامعه‌شناختي؛ فصل پنجم، جامعه مدني اسلامي؛ فصل ششم، اقدامات پيامبراكرم(ص): پيمان نامه با يهوديان، عقد اخوت.
عنوان : بررسي تطبيقي ملائكه و شياطين در قرآن كريم و روايات اسلامي با ايزدان و ديوان
نويسنده : مريم مدرس زاده
سال : 1378
استاد : كتايون مزادپور
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين پژوهش ميان ملائكه و شياطين در قرآن كريم و روايات اسلامي با ايزدان و يدوان در اساطير ايراني و آيين زردشتي مقايسه‌اي تحليلي صورت گرفته و مطالب آن در سه بخش آمده است: در بخش اول، به بررسي مينوان، ايزدان ، امشاسپندان، اهريمن و ديوان از نظر مفهوم و نوع وظايف پرداخته شده و در پاره‌اي موارد سير تحول تاريخي اين مفاهيم نيز بيان شده است. در بخش دوم، نظر قرآن و روايات اسلامي در مورد شيوه‌هاي عملكرد ملائكه، شعورهاي پديده‌هاي هستي، اعم از مادي و غير مادي، جن، ابليس و شياطين ذكر شده است. در بخش آخر وجوه اشتراك و افتراق مباحث دو آيين بررسي و ذكر شده است.
عنوان : بررسي اسماء موصول از ديدگاه نحويان و بلاغيان با استشهاد به قرآن كريم
نويسنده : مريم افشاري پور
سال : 1378
استاد : سيد ابراهيم ديباجي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل به بررسي اسم‌هاي موصول با نظر به آيات قرآن كريم پرداخته است. در فصل اول، موصول تعريف و تبيين شده و در فصل دوم، بحث لغوي صرفي اسماء موصول آمده است و فصل سوم، به بررسي موصولات از ديدگاه نحويان اختصاص دارد و در فصل چهارم، موصولات از ديدگاه بلاغيان بررسي شده‌است.
عنوان : بررسي آيات موهم تناقص
نويسنده : محمد تقي مهدوي نيا
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : اين پژوهش در بررسي آياتي است كه ظاهر متناقض‌اند و در تلاش است تا با بررسي اين گونه آيات، به شبهات مطرح شده از سوي مخالفان يا ناآشنايان به كلام اهلي پاسخ گويدو بدين سان،‌از اعجاز قرآن در هماهنگي و عدم اختلاف آيات دفاع كند. نويسنده در بيان اعجاز قرآن در هماهنگي آيات، به پيشينه موضوع اشاره كرده و دلايل ناكافي بودن كارهاي گذشتگان را برشمرده، سپس در ادامه،‌واژه‌هاي « اختلاف» و « تدبر» را تعريف كرده و جامع‌نگري، وحدت هدف، بررسي مورد به مورد و پاسخ‌گويي به موارد اختلاف و راه‌هاي اثبات هماهنگي آيات قرآن را ذكر نموده و از طريق اخير، آيات موهم تناقض و منشأ توهم تناقض در آيات قرآن پرداخته و هفده مورد از آيات به ظاهر متناقض را مورد بررسي قرار داده و به شبهات مطروح يا قابل طرح در اين زمينه پاسخ گفته است.
عنوان : اهم انديشه‌هاي كلامي ملا فتح‌الله كاشاني در تفسير منهج الصادقين
نويسنده : علي‌اصغر كريمي
سال : 1378
استاد : علي محامد
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پژوهش انديشه‌هاي كلامي ملافتح‌الله كاشاني از تفسيرش استخراج و با انديشه‌هاي ديگر متكلمين شيعه مقايسه شده است. مطالب آن در يك پيشگفتار و چهار بخش آمده است. در پيشگفتار زندگي ملافتح‌الله گزارش شده و در بخش اول با عنوان خداشناسي از صفات و افعال خداوند بحث به ميان آمده است. بخش دوم به ثبوت و بخش سوم به امامت و بخش پاياني به معاد اختصاص يافته است.
عنوان : الهام‌گيري سيدالشهداء از قرآن كريم در نهضت عاشورا
نويسنده : فرزانه محي
سال : 1378
استاد : محمد تقي دياري
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، فضيلت قرآن؛ فصل دوم، فضيلت امام حسين(ع) در قرآن كريم؛ فصل سوم ،‌نهضت حسيني؛ فصل چهارم، استشهادات قرآني امام حسين (ع). در اين فصل كه بخش اصلي پايان‌نامه را تشكيل مي‌دهد، آيات مندرج در سخنان امام حسين (ع) استخراج و شرح شده است.
عنوان : الوقف و الابتداء في القرآن الكريم،‌ دراسة و تحقيق
نويسنده : عبدالرسول عبائي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه به عربي نگارش شده و مشتمل بر دو بخش است: در بخش اول علم وقف و ابتدا بررسي شده و موضوعاتي نظير اقسام وقف و ابتدا بررسي شده و موضوعاتي نظير اقسام وقف مورد بحث قرار گرفته است و در بخش دوم موارد وقف و ابتدا در سوره حمد و صد آيه نخست سوره بقره بيان شده است.
عنوان : اعتقادات مسيحيت در عهد جديد و قرآن كريم و نحوه برخورد آنان با آيات قرآن
نويسنده : غلامرضا مهتدي
سال : 1378
استاد : رضا سيفي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : مطالب اين پژوهش در پنج بخش به نگارش در آمده است: در بخش اول با عنوان تاريخچه مسيحيت، شرح حال حضرت مسيح و سير گسترش مسيحيت و انشعاب در آن باز گفته شده و در بخش دوم تحت عنوان كتاب مقدس مسيحيان اناجيل چهارگانه مرقس، متي، لوقا و يوحنا و نيز انجيل برنابا معرفي گرديده است؛ بخش سوم حضرت مسيح در عهد جديد و قرآن نام دارد و در آن زندگي حضرت مسيح از نگاه اناجيل و سپس از منظر قرآن بررسي شده است؛ بخش چهارم به اعتقادات مسيحيت اختصاص دارد و در آن از تثليث و عروج حضرت مسيح از نظر عهد جديد و قرآن سخن رفته است؛ بخش پنجم درباره نحوه برخورد مسيحيان با آيات قرآن كريم است و در آن رفتارمسيحيان با قرآن از ديدگاه قرآن كريم و نيز تاريخ اسلام بررسي شده است.
عنوان : اسلوب تأكيد با حروف در زبان عربي با شواهد قرآني
نويسنده : جلال مرامي
سال : 1378
استاد : فيروز حريرچي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : مباحث اين رساله به اين شرح است : تعريف مسأله ،‌شكل‌گيري ساختاراي تأكيدي با پاره‌اي از حروف معاني،‌حروفي كه به دلالت مطابقي در تأكيد وضع شده‌اند، حروفي كه به دلالت تضمني در تأكيد وضع شده‌اند، حروف حصر، تأكيد بر تأكيد، إنما و أنما،‌ارتباط قرار گرفتن برخي از حروف معاني در شرايط خاص يا تأكيد، نقش حروف مقطعه و فواصل آيات با تأكيد، بررسي رابطه ساخت و نظام صوتي حروف در ساختمان كلمات با مفاهيم تأكيدي.
عنوان : اسرا و معراج در قرآن و حديث
نويسنده : عبدالحميد جعفري
سال : 1378
استاد : اسعد شيخ الاسلامي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در پايان‌نامه حاضرحركت شبانه رسول خدا از مكه به بيت‌المقدس و از آنجا به آسمان مورد بررسي قرار گرفته و در شش فصل گزارش شده است: بخش مقدماتي،‌كلياتي درباره معراج ؛ بخش اول، بررسي جايگاه اسرا و معراج در قران؛ بخش اول ، بررسي جايگاه اسرا و معراج در قرآن؛ بخش دوم،‌بررسي جايگاه اسرا و معراج در حديث ؛ بخش سوم، دسته‌بندي احاديث، معراجيه از نظر موضوعات ؛ بخش چهارم، بررسي اسرا و معراج در منابع تاريخي؛ بخش پنجم ، بررسي معراج در نظريات متفكران اسلامي.
  • تعداد رکورد ها : 1568