• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب تأويل مشكل القرآن باب اللفظ الواحد للمعاني المختلفة ابن قتيبه
نويسنده : ناصر اسفندياري
سال : 1378
استاد : قاسم فائز
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : محمد بن عبدالله بن قتيبه دينوري از علماي قرن سوم بوده است و در باب مذكور از كتاب تأويل مشكل القرآن خود 44 واژه قرآني كه وجود گوناگوني از معاني را برخوردار است،‌ذكر كرده و براي آنها شواهدي از قرآن و اشعار عربي آورده است. برخي از اين واژگان عبارتند از : قضا، هدي، امت، عهد، قنوت، دين، مولي، ضلال، امام و ... در اين پايان‌نامه به ترجمه اين باب و استدراك شواهد و مثالهاي ديگري پرداخته شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق كتاب القرآن بحارالانوار(باب 8ـ15)
نويسنده : علي اسلامي
سال : 1378
استاد : سيد رضا مؤدب
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : در اين پژوهش بخشي از كتاب بحارالانوار ترجمه و احاديث آن از نظر سند و متن نقد شده است. در اين بخش اين مباحث آمده است : اشتمال قرآن بر ظاهر و باطن و محكم و متشابه، اختصاص فهم كامل قرآن به ائمه معصومين (ع) ، متخذ بودن سخنان ائمه از قرآن، احتواي قرآن بر تمام نيازمنديهاي بشر، جريان داشتن و جاودانگي قرآن، منع تفسير به رأي، بخشهاي قرآن، جدايي ناپذيري قرآن و ائمه از يكديگر، فضيلت تدبر در قرآن، توسل به قرآن، ناسخ و منسوخ، آيات تأويل شده به ائمه،‌آيات نكوهنده يهود،‌مخلوقيت قرآن، در اين پايان‌نامه سه موضوع تأويل قرآن، تفسير به رأي،‌و محكم و متشابه به تفصيل بررسي شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق تفسير صافي تأليف ملامحسن فيض كاشاني(جزء 30 قرآن )
نويسنده : حسين متقي
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : فيض كاشاني از علماي شيعه در قرآن يازدهم هجري قمري بوده است و تفسير او روايي به شمار مي‌آيد. در اين تحقيق نخست مقدمه‌اي مختصر درباره زندگي و آثار و معرفي مقدمه تفسير فيض آمده؛ سپس تفسير جزء سي از سوره نبأ تا پايان قران ترجمه شده و در پاورقي پاره‌اي توضيحات نظير آدرس دقيق مأخذ فيض به دست داده شده است.
عنوان : ترجمه و تحقيق پيرامون آيات جهاد از كنزالعرفان
نويسنده : تيمور امين ناصري
سال : 1378
استاد : رضا سيفي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : در اين تحقيق قسمت آيات جهاد از كتاب كنزالعرفان در سه فصل با اين عنوان‌ها ترجمه و شرح شده است: فصل اول، وجوب جهاد: جهاد، اداي حق جهاد، حرمت تعدي از حد جهاد، امور داراي احترام قصاص دارند، جنگ براي رهايي مستضعفين؛ فصل دوم، كيفيت جهاد: حكم جنگ در ماه حرام، حكم قتال در مسجد الحرام، جنگ با نزديك و نزديكتر، مقاومت مسلمانان در جنگ ؛ فصل سوم، انواع ديگر جهاد: جنگ با بغات و مراد از اهل بغي، آمادگي جنگ، جنگ با اهل رده.
عنوان : تحليلي پيرامون منافقان در قرآن
نويسنده : فريبا مرادي
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پژوهش در شش فصل منافقان را در قرآن بررسي كرده است. عناوين فصل‌ها به اين قرار است: فصل اول، مروري بر مسأله نفاق؛ فصل دوم، سير نزول آيات نفاق: شرح حال منافقان در آيات مكي، شرح حال منافقان در آيات مدني؛ فصل سوم، صفات منافقان؛ فصل چهارم، عملكردهاي منافقان؛ فصل پنجم، نحوه رفتار قرآن و پيامبر (ص) با منافقان؛ فصل ششم،‌وضعيت منافقان در دنيا و آخرت .
عنوان : تحليل ادبي داستانهاي قرآن « داستان حضرت نوح(ع)، حضرت يوسف(ع) و حضرت موسي(ع)»
نويسنده : خليل پرويني
سال : 1378
استاد : ابراهيم ديباجي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : رساله حاضر داستان سه پيامبر را به نام‌هاي حضرت نوح(ع)،‌حضرت يوسف(ع) و حضرت موسي(ع) در قرآن كريم از لحاظ ادبي بررسي كرده است و مشتمل بر چهار فصل با اين موضوعات است: فصل اول، ادبيات و عناصر آن؛ فصل دوم، داستان و عناصر آن؛ فصل سوم، داستان و شيوه‌هاي داستان پردازي در قرآن؛ فصل چهارم، عناصر داستاني و ادبي در داستانهاي قرآن.
عنوان : تحقيق نسخه خطي تفسير سوره يس تأليف محمد علي بن احمد قراچه داغي (ت 1310هـ ق)
نويسنده : هادي آقاجانيان
سال : 1378
استاد : سيد ابوالفضل ميرمحمدي و سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : پايان‌نامه حاضر در تحقيق نسخه‌اي خطي مربوط به سوره « يس» است و در آن اين مباحث آمده است: مقدمه مصحح، شرح حال مؤلف،شناخت علم تفسير، پاسخ به اشكالي از اخباري‌ها، تفسير سوره يس، تفسير بسمله، فضايل سوره يس. در پايان دو فهرست در خصوص اشعار فارسي و عربي به كار رفته در متن ترتيب داده شده است.
عنوان : تجلي شريعت (قرآن و حديث) و شيوه‌هاي بيان آن در مثنوي معنوي ( سه دفتر اول)
نويسنده : علي نوري خاتونباني
سال : 1378
استاد : محسن جهانگيري
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : موضوعاتي كه در اين پايان‌نامه بررسي شده به اين قرار است: فهرست آيات آمده در مثنوي، تعريف شريعت، معناي شريعت در اصطلاح مفسران، فرق بين شرع و شريعت، تأويل، تأويل در اصطلاح مفسران، نمونه‌هايي از تأويلات اسماعيليه، معناي لغوي و اصطلاحي تسامح، جلوه‌هاي شريعت در كتاب مثنوي و رويكرد مولوي نسبت به آن، تأويل كتاب و سنت در مثنوي، تأويل آيات و روايات راجع به مبدأ و معاد، تسامح و تساهل در مثنوي، مولوي و اباحة، شيوه‌هاي بيان آيات و روايات، مهمترين و رايج‌ترين شيوه‌هاي ممكن اثرپذيري از آيات قرآن و احاديث.
عنوان : تأويل و جايگاه اهل بيت عليهم السلام در تأويل قرآن كريم
نويسنده : محمد عيني زاده (موحد)
سال : 1378
استاد : آيت‌الله زاده شيرازي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين تحقيق شامل پنج فصل است: در فصل اول، سخني درباره فهم قرآن كريم و در فصل دوم، بررسي حوزه معنايي واژه تأويل در لغت و كاربرد آمده است. فصل سوم به بررسي حوزه معنايي تأويل در قرآن كريم اختصاص دارد و فصل چهارم، در مورد تأويل در روايات اهل بيت(ع) است. در فصل پنجم ، نتايج تحقيق گزارش شده است.
عنوان : پيوند قرآن با صحيفه سجاديه
نويسنده : طيبه حسيني
سال : 1378
استاد : مرتضي ايرواني نجفي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين پژوهش در چهار فصل با اين موضوعات نوشته شده است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع ؛ نظير مقدمه، بيان مسأله، فرضيات، سؤالات اصلي تحقيق، روش تحقيق، سابقه و ضرورت انجام تحقيق؛ فصل دوم، زندگاني علي بن‌الحسين (ع): معرفي امام (ع)، دوره‌هاي زندگي آن حضرت و حوادث مربوط به آن، نهضتهاي شيعي و موضوع آن حضرت در قبال آنها، شهادت و وصاياي آن حضرت؛ فصل سوم، دعاهاي صحفيه سجاديه؛ فصل چهارم، نتيجه‌گيري شامل موارد اقتباس از آيات، موارد تلميح به آيات، موارد تفسير آيات، موارد هم مضمون با آيات ، موارد اشاره به آيات.
  • تعداد رکورد ها : 1568