• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : روايات تطبيق در تفاسير شيعه و تحليل آنها
نويسنده : زهرا حسيني
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : پايان‌نامه حاضر در سه فصل تدوين شده است فصل اول با عنوان كليات شامل اين مباحث است : جَرْي و تطبيق و اهميت آن در تفسير قرآن، تفسير و تأويل در لغت و اصطلاح ، تنزيل، جري و تطبيق سيري تفسيري با تأويلي و يا تنزيلي، جري و تطبيق و باطن قرآن، تطبيق آيات بر پيامبر و اهل بيت و مخالفانشان . در فصل دوم روايات جري و تطبيق به طور خلاصه به ترتيب سروه‌هاي قرآن گزارش شده است. فصل سوم در مزينه نقد اين روايات و شامل چهار بخش با اين عناوين است: بررسي سندي روايات تطبيق، بررسي نقش غلات در اين روايات، تحقيق محتوايي اين روايات، تطبيق الفاظ قرآن بر اشخاص، تطبيقات باطل و محتمل و صحيح.
عنوان : رموز عرفاني قصص قرآن (پيامبران اولوالعزم)
نويسنده : اشرف ميكائيلي
سال : 1378
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين رساله طي شش بخش به تفسير عرفاني پيامبران اولوالعزم پرداخته شده است و به استناد تفاسير عرفاني و اقوال عرفا نقش و جايگاه قصه و خصوصاً قصص قرآني در بافت عرفاني بيان شده است. در بخش اول، مطالبي در تعريف عرفان و تصوف و تفسير و بيان اقسام آن و تفسير به رأي و تفسير عرفاني و زبان رمزي عرفان و تعريف اولوالعزم و جايگاه قصه در قرآن و سنتهاي الهي جاري در قصص انبيا آمده است و در پنج بخش بعد برداشتها و تأويلات عرفاني در خصوص قصص انبياي اولوالعزم آورده شده است. در ابتداي هر بخش آياتي كه راجع به آن پيامبر در قرآن وجود دارد،‌ذكر شده ؛ سپس داستان زندگي آن پيامبر با استناد به كتب تاريخ انبيا نقل شده و بعد از آن حوادث و وقايعي كه در زندگي او رخ داده و تصريحي در قرآن راجع به آن وجود دارد،‌ذكر شده و سپس رموز عرفاني و اقوال عرفا در مورد آن حادثه خاص نقل شده است. در پايان هر بخش مقايسه‌اي بين رسول اكرم و پيامبر مورد بحث صورت گرفته و نكات عرفاني در مورد فضيلت و ارجحيت مرتبه وجود رسول اكرم نسبت به ساير انبيا بيان شده است .
عنوان : رجعت اهل بيت (ع) از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : جلال شاكر اردكاني
سال : 1378
استاد : محمد كاظم شاكر
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در پنج فصل تنظيم و نگارش شده است. فصل اول، كليات: رجعت از نظر لغوي ، رجعت از نظر اصطلاحي ، پيشينه بحث از رجعت،‌هدف و فلسفه رجعت؛ فصل دوم، رجعت در امتهاي گذشته: رجعت در ميان امت موسي(ع)، ماجراي قتل در ميان قوم بني‌اسرائيل، فرار از فرمان الهي، داستان حضرت عزيز، حضرت عيسي و زنده كردن مرده‌ها، ايوب و مرگ فرزندان او،‌ حضرت ادريس و زنده كردن پيره‌زني، رسولان شهر انطاكيه؛ فصل سوم، رجعت در قرآن؛ فصل چهارم، رجعت در احاديث تفسيري؛ فصل پنجم،‌ رجعت در روايات غير تفسيري. در اين پايان‌نامه روايات مربوط به رجعت مورد نقد قرار گرفته است.
عنوان : رابطه عبوديت و ولايت
نويسنده : مهناز حسيني
سال : 1378
استاد : محمد يوسف نيري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين تحقيق در هفت فصل ، رابطه عبادت و ولايت را از منظر قرآن كريم بررسي كرده و به نگارش درآورده است: فصل اول، مفاهيم و اقسام عبوديت و ولايت: معني لغوي و اصطلاحي عبوديت، معني لغوي و اصطلاحي ولايت، انواع عبوديت، عبد خدا و غير خدا؛ فصل دوم،‌عبد مصطفاي الهي: رابطه متقابل عبوديت و ولايت تشريعي و تكويني خداوند،‌انگيزه‌هاي عبادت و بندگي، نشانه‌هاي بندگي و خصال بندگان حقيقي خداوند؛ فصل سوم، تقرب سرانجامي نيكو: نتيجه عبوديت و مراحل آن،‌مراتب و معناي تقرب و رابطه آن با تعبد، سرانجام بندگان مقرب؛ فصل چهارم، اولياء الله واليان هستي: انواع ولايت، انواع ولاء اثباتي خاص، اولياء الله ؛ فصل پنجم، كمال، صفت پيشواي بشر: انسان كامل، خليفه خداوند وامام بشريت؛ فصل ششم، امانت انسان منعم: ولايت امانت الهي، ولايت افضل نعم الهي؛ در فصل هفتم،‌از مباحث پايان‌نامه نتيجه‌گيري شده است.
عنوان : ذوي‌القربي در قرآن، سنت و تاريخ
نويسنده : قدسيه حسني
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين تهران
موضوع : اين پژوهش در سه بخش به بررسي مصطلح ذوي القربي پرداخته و موضوعات مورد بحث آن به اين قرار است: بخش اول، ذوي‌القربي در قرآن: مفهوم ذي‌القربي، مفهوم اجر از ديدگاه قرآن، بررسي مصاديق ذوي القربي در تفاسير، پاسخ به شبهات، ذوي القربي و اهل بيت(ع)، ذوي القربي در آيات خمس؛ بخش دوم، بررسي ذوي القربي در روايات: مصاديق ذوي‌القربي از نظر اهل سنت،‌آيه مودت در اقوال ائمه معصومين(ع)،‌انطباق «اهل بيت» بر برخي تعابير قرآني در اقوال معصومين(ع) ؛ بخش سوم، بررسي ذورالقربي از نظر تاريخ: حق ذوي القربي در خمس، اميرمؤمنان علي(ع)،‌امام زين‌العابدين (ع)، امام محمد باقر(ع)، امام صادق(ع)، امام موسي‌بن جعفر(ع)، امام علي ابن موسي الرضا(ع)، امام جواد(ع)، اماد هادي(ع)، امام حسن عسگري(ع)، امام زمان (عج).
عنوان : ديدگاههاي قرآني علامه بلاغي در تفسير آلاء الرحمن ( تبيين، بررسي و نقد)
نويسنده : امير رضا اشرفي
سال : 1378
استاد : محمود رجبي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : علامه بلاغي از جمله مفسراني است كه ديدگاه‌هاي خود را درباره مباحث قرآني در مقدمه و متن تفسير گران‌سنگ آلاء الرحمن به گونه‌اي محققانه و نسبتاً جامع عرضه كرده است. تلاش پژوهشگر بر آن است كه اين ديدگاه‌ها را مورد بررسي قرار داده و به صورت نظام‌مند گزارش كند و احياناً ملاحظاتي انتقادي بر آن داشته باشد. پايان‌نامه در سه بخش تنظيم شده است: در بخش اول، ابعاد شخصيت، استادان، شاگردان و آثار بلاغي و بويژه تفسير او، غرض از نگارش آن ، ساختار و ويژگي‌هايش مورد بحث قرار گرفته است؛ بخش دوم به بررسي ديدگاه‌هاي مفسر در مقدمه تفسيرش در باب موضوعاتي چون اعجاز قرآن، تاريخ قرآن، صيانت آن، قرائت و تفسير اختصاص دارد و در بخش سوم، ديدگاه‌هاي بلاغي در باب محكم و متشابه و چگونگي تفسير متشابهات، تأويل قرآن، مباني و قواعد مفسر، منابع و روش تفسيري وي، مؤلفه‌هاي تفسير او و چگونگي مواجهه مفسر با روايات تفسيري بررسي شده است.
عنوان : دنائت و شرافت انسان در قرآن
نويسنده : پرويز شيباني
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فيروزآباد
موضوع : اين پايان‌نامه در سيزده فصل با اين عناوين نوشته شده است : معناي انسان و نقش نحوي انسان در قرآن، آفرينش انسان، هدف از آفرينش انسان، مراحل تكامل انسان، موارد استعمال روح در قرآن، نظر كلي قرآن درباره انسان، تفسير صفات مذموم انسان، تفاوت انسان با ساير موجودات، حمل امانت الهي ملاك برتري انسان، عقل و رابطه آن با ايمان و اخلاق، تفاوت انسانها با يكديگر و عبادت و تقوي وعلم ملاكهاي تفاوت، انسان كامل ، نتيجه‌گيري.
عنوان : دعاي پيامبران و ائمه معصومين
نويسنده : كاووس برزوئي
سال : 1378
استاد : محمد يوسف نيري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين تحقيق داراي يازده فصل با اين عنوان‌هاست : شرايط دعا؛ خصوصيات كلي ادعيه اسلامي؛ دعاي پيامبران پيشين؛ آياتي از قرآن كريم كه به صورت دعا نازل شده؛ اهميت دعا در احاديث اسلامي و نمونه‌هايي از آن با مضامين؛ اسماء حسن و تأثير آن در اجابت دعا؛ معارف موجود در صحيفه سجاديه؛ دعاي عابدان، زاهدان، عارفان؛ بعضي از ايرادات مخالفين دعا؛ اهميت دعا از ديدگاه دانشمندان؛ مقايسه دعاي پيامبران پيشين و ائمه معصومين.
عنوان : دعا و تربيت معنوي انسان در قرآن
نويسنده : دل آرا نعمتي پيرعلي
سال : 1378
استاد : نهله غروي نائيني
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : اين پايان‌نامه دعا و تربيت معنوي انسان را در آيات قرآن كريم طي هشت فصل به اين شرح بررسي كرده است: فصل اول، كلياتي درباره موضوع ؛ فصل دوم،‌تعريف دعا و اهميت آن؛ فصل سوم، استجابت؛ فصل چهارم،‌آداب دعا و شروط استجابت؛ فصل پنجم، موانع استجابت؛ فصل ششم، ويژگيهاي دعاهاي انبيا؛ فصل هفتم، دعاهاي اصحاب كهف، پيروان موسي، ... ؛ فصل هشتم،‌اهداف و روشهاي تربيتي.
عنوان : حيات طيبه در قرآن و نهج‌البلاغه
نويسنده : اسماعيل ابراهيمي
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : در اين پايان‌نامه حيات طيبه يا زندگي مقرون به سعاد در آيات قران كريم و روايات بويژه نهج‌البلاغه بررسي شده و مطالب آن در هفت فصل به اين شرح آمده است: فصل اول، معاني لغوي الحياة و لطيبه در فرهنگهاي عربي؛ فصل دوم، وجوه مختلف حيات در قرآن و تفاسير؛ فصل سوم، حيات طيبه در تفاسير مختلف، مانند تفسير التبيان في تفسير القرآن، اطيب البيان، تفسير انوار درخشان؛ فصل چهارم، حيات طيبه در روايات؛فصل پنجم، حيات طيبه در نهج‌البلاغه ؛ فصل ششم، شرايط رستگاري : مسيرهاي مطلوب در كسب حيات طيبه، اصول لازم براي رسيدن به حيات طيبه، اصول لازم براي رسيدن به حيات طيبه، حيات طيبه و آثار آن. نشانه‌هاي حيات طيبه؛ فصل هفتم، تحليل نظرات مختلف پيرامون حيات طيبه: نقد اقوال مختلف پيرامون حيات طيبه، تأثير حيات طيبه در اجتماع، حيات طيبه فردي.
  • تعداد رکورد ها : 1568