• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : صدقه و انفاق از ديدگاه قرآن كريم با استفاده از روايات معصومين(ع)
نويسنده : اسدالله كريمي
سال : 1378
استاد : عادل نادرعلي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در اين تحقيق با مراجعه به جوامع تفسيري و حديثي و كتب ديگر موضوع صدقه و انفاق بررسي شده است. مطالب اصلي اين پايان‌نامه در چهار بخش آمده است: در بخش اول، نخست معناي لغوي و اصطلاحي صدقه و انفاق و اهميت آن از ديدگاه قرآن و روايات، سپس انواع انفاق‌هاي مستحبي و ويژگي‌هاي آنها از ديدگاه روايات بررسي شده است و در بخش دوم از شرايط و اشكال و صور پرداخت صدقه و انفاق و چگونگي فضيلت و تأثير پرداخت آن در تكوين شخصيت انسان بحث شده است و در بخش سوم و چهارم نقش اجتماعي و عبادي صدقه و انفاق از ديدگاه مكاتب تفسيري مورد بررسي قرار گرفته است و در اين خصوص برخي از روايات معصومين(ع) نقل شده است.
عنوان : صدق و صادقين در قرآن كريم و نهج‌البلاغه
نويسنده : زهرا سروي
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين پايان‌نامه در شش فصل با اين مباحث نگارش شده است: فصل اول، صدق: معني و تعريف صدق، حقيقت صدق، برخي از كلماتي كه به صدق اضافه شده‌اند و مفهوم آنها نظير قدم صدق، مبؤأ صدق، اقسام صدق، صدق يكي از اوصاف حميده انساني است، صدق يكي از شعبه‌هاي جهاد و جهاد يكي از ستون‌هاي ايمان است، اثرات صدق، صدق يكي از ويژگيهاي پيامبر ان و رهبران است، امتحان يكي از سنت‌هاي الهي براي تشخيص صدق در افراد است؛ فصل دوم،‌صادقين: معني و تعريف صادق، ظهور صدق صادقين و پاداش آن، انواع صادقين؛ فصل سوم: سيماي صادقين در قرآن كريم: خداوند، قرآن كريم، پيامبران(در اين بخش چهارده تن از پيامبران كه در قرآن به صدق متصف شده‌اند،‌ياد شده و آيات مربوط بررسي گرديده است)، صداقت و تصديق حضرت مريم(ع)، صداقت فرشتگان، صدافت حضرت علي(ع) و ائمه معصومين(ع)؛ فصل چهارم، سيماي صادقين در نهج‌البلاغه: خداوند،‌صداقت و تصديق قرآن كريم، صداقت پيامبران(ع)، صداقت و تصديق حضرت محمد(ص)، صداقت اهل بيت(ع)، صداقت و تصديق حضرت علي(ع)، صداقت فرشتگاني كه مأمور انسان هستند؛ فصل پنجم صدقه:‌تعريف صدقه و اقسام آن، چگونگي صدقه دادن و شروط قبولي و بطلان صدقه، آثار صدقه، موارد مصرف صدقات، متصدقين و پاداش آنها؛ فصل ششم، صدقه: مفهوم صدقه و وجه تسميه آن. در ضميمه ، موارد استعمال مشتقات صدق در قرآن كريم ياد شده است.
عنوان : شمول پاره‌اي از وجوه اعجاز بر جميع آيات قرآن كريم
نويسنده : عليرضا حلم‌زاده
سال : 1378
استاد : محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين رساله اين نظريه بيان و تأييد شده است كه برخي از وجوه اعجاز قرآن كريم نظير اعجاز بياني به پاره‌اي از آيات آن اختصاص ندارد؛ بلكه همه آنها را دربرمي‌گيرد. آن داراي دو فصل با اين مباحث است : فصل اول، درآمدي بر شناخت اعجاز قرآن ، اقسام اعجاز، چگونگي اتمام حجت قرآن بر غير عرب، تحدي‌هاي قرآن، دامنه شعاع اعجاز در قرآن،‌وجه حقيقي اعجاز قرآن جمع همه ويژگيهاي آن است ؛ فصل دوم، وجوه فراگير اعجاز در سراسر قرآن كريم، مدعيان همانند آوري، وجوه وابسته به اعجاز بياني، قران و پديده‌هاي جهان آفرينش.
عنوان : شاخص‌هاي افضليت‌ انسان در قرآن و حديث
نويسنده : سيد رضا طباطبائي‌نيا
سال : 1378
استاد : سيد محمد مهدي جعفري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين پايان‌نامه شامل چهار بخش با اين عنوان‌هاست: بخش اول، انسان و برتري در خلقت: انسان و مترادفات آن، هدف از آفرينش انسان، انسان شاهكار خلقت؛ بخش دوم، مقام كرامت انساني : روح، ابعاد نفس، فطرت جامه فضيلت انسان، افضليت انسان بر ملائكة الله، شايستگي‌ها؛ بخش سوم، خلافت انسان، امانت‌پذيري؛ بخش چهارم، مقام ولايت: قرب و جنب، خصوصيات انسان كامل، مقامات انسان كامل،‌جامعيت انسان.
عنوان : سيماي حضرت موسي(ع) در قرآن
نويسنده : اعظم احمدلو
سال : 1378
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان نامه در سه بخش تدوين شده است: بخش اول درباره حيات حضرت موسي ? از هنگام تولد تا زمان بعثت و بخش دوم در زمينه مبارزه آن حضرت با فرعوت تا زمان هلاكت اوست و در بخش سوم تحت عنوان رخدادهاي زندگي حضرت موسي ? اين موضوعات بررسي شده است: گوساله پرستي قوم آن حضرت، گاو بني‌‌اسرائيل ، قارون، موسي و خضر? و در پايان زندگي حضرت موسي ? به طور تطبيقي در تورات و قرآن بررسي گرديده است.
عنوان : سيماي ابراهيمي (ع) در قرآن كريم
نويسنده : عبدالمجيد طالب تاش
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : آزاد اسلامي فسا
موضوع : اين پايان‌نامه شامل دو بخش است .در بخش نخست،‌با نام ولادت تا نبوت از اين موضوعات بحث شده است: زادگاه، ولادت، نسب و پدر ابراهيم؛ دعاهاي ابراهيم در قرآن، مانند دعا براي ذريه، دعا براي پدر و مادر، دعا براي خود؛ اوصاف ابراهيم در قرآن كريم، مثل حنيف، خليل، مسلم، نبي، صديق، اواه، حليم،‌منيب، اسوة حسنه، امة ، قانتاً لله، شيعه نوح، عبد. در بخش دوم،‌تحت عنوان نبوت تا امامت ، اين موضوعات بررسي شده است: احتجاج با بت‌پرستان، استدلال بر توحيد، ارائه ملكوت به ابراهيم، دين حنيف ،‌احتجاجات قوم، ابراهيم و معاد، زنده شدن پرندگان ، معاد جسماني،‌ميهمانان، تجديد بناي كعبه، مهاجرت، ولادت اسماعيل، چشمه زمزم، اسماعيل و قبيله جرهم ، سفر به كعبه، درخواست ابراهيم.
عنوان : سير تكاملي رديه‌هاي نوشته شده بر فصل الخطاب حاجي نوري
نويسنده : محمد هادي مفتح
سال : 1378
استاد : سيد محمد باقر حجتي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه آثاري را كه رد مطالب فصل الخطاب حاجي نوري به نگارش درآمده، به ترتيب تاريخي بررسي كرده و مشتمل بر چهار فصل با اين عناوين است: فصل اول، شرح زندگاني ميرزا حسين نوري؛فصل دوم، بررسي كتاب فصل الخطاب في اثبات تحريف كتاب رب الارباب؛ فصل سوم، موضع علماي بزرگ شيعه در مقابل كتاب فصل الخطاب؛ در فصل چهارم مباحث پايان‌نامه جمع‌بندي شده است.
عنوان : سوگند در قرآن و ادب فارسي
نويسنده : محمود عليپور
سال : 1378
استاد : ابوالقاسم محمودي
دانشگاه : آزاد اسلامي فيروز‌آباد
موضوع : پژوهش حاضر درچهار فصل تدوين شده است. در فصل اول ارتباط قران و ادب فارسي و در فصل دوم تاريخچه سوگند بررسي شده است . فصل سوم به سوگند در قرآن اختصاص دارد و در آن آيات حاوي سوگند اعم از سوگندهاي الهي و بشري و شيطان بررسي شده است. فصل چهارم در خصوص سوگند در ادب فارسي است و اين موضوعات را در بردارد: سوگند در ادبيات سبك خراساني، سوگند در ادبيات سبك عراقي، سوگند در ادبيات سبك هندي، سوگند در ادبيات دوره بازگشت ادبي، سوگند در ادبيات مشروطيت، معرفي چند سوگند‌نامه.
عنوان : روشهاي تعليم در قرآن و حديث
نويسنده : سيد مهدي برومند
سال : 1378
استاد : ولي‌الله نقي‌پورفر
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه در سه بخش با اين عناوين تنظيم و تدوين شده است: بخش اول، چند بحث مقدماتي: اصل تفاوتهاي فردي، تعريف روش‌ها، سن شروع تعليم؛ بخش دوم، روش‌هاي تعليم: روشهاي مستقيم مانند سخنراني و گفتگو و ...، روش‌هاي غيرمستقيم مثل مشاهده، نمايش و قصه ...؛ بخش سوم،‌فنون خرد تعليم: روشها و فنون مربوط به حيطه عاطفي ، روشها و فنون مربوط به حيطه شناختي، روشها و فنون مربوطه به حيطه رواني ـ‌حركتي.
عنوان : روش تفسيري علامه شبر در تفاسير سه‌گانه (كبير، وسيط، وجيز)
نويسنده : محمد علي رضايي كرماني
سال : 1378
استاد : محمدهادي معرفت و سيد ابوالفضل ميرمحمدي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين رساله در چهار فصل با اين موضوعات تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، زيستنامه علامه شبر: شرح احوال و آثار، استادان، هنگام ارتحال، نسخه‌شاسي؛ فصل دوم، صفوه التفاسير ( تفسير كبير) علامه شبر، ساختار صفوة التفسير ،‌ويژگيهاي نسخه خطي آن، مبنا و روش تفسيري، جايگاه كلام(گرايش كلامي) در صفوة التفاسير، منابع و مأخذ صفوة‌التفاسير؛ فصل سوم، جوهر الثمين في تفسير الكتاب المبين(تفسير و سيط)علامه شبر: تفسير الجوهر الثمين درنگاهي گذرا، نسخه‌هاي خطي تفسير الجوهر الثمين در يك نگاه، ويژگي‌هاي چاپ تفسير الجوهر الثمين و كاستي‌هاي آن ،‌روش تفسير الجوهر الثمين،‌جايگاه كلام در تفسير الجوهر الثمين ، جايگاه فقه در تفسير الجوهر الثمين ، علوم قرآن در تفسير الجوهر الثمين؛ فصل چهارم تفسير القرآن الكريم(تفسير و جيز) علامه شبّر: نگاهي گذرا به تفسير القرآن الكريم،‌بررسي نسخه‌هاي خطي و چاپي تفسير وجيز، ديدگاه برخي دانشمندان و قرآن پژوهان درباره تفسير وجيز، مبنا و روش ادبي تفسير وجيز، تفسير وجيز و ويژگيهاي تفسير مزجي، چگونگي شرح جمله‌ها و‌آيه‌هاي تكراري در تفسير وجيز،‌جايگاه روايت در تفسير وجيز، جايگاه كلام،‌ فقه و علوم قرآن در تفسير وجيز.
  • تعداد رکورد ها : 1568