• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : محرمات در قرآن كريم
نويسنده : فرشاد عليشاهي
سال : 1378
استاد : شاهرخ محمد بيگي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد فسا
موضوع : اين پايان‌نامه داراي يازده فصل با اين موضوعات است: فصل اول، معنا و مفهوم محرمات در قرآن كريم؛ فصل دوم، تقسيم محرمات بر اساس نفس عمل،‌مانند: ائم و خطيئه؛ فصل سوم، منشأ انقسام گناهان در قرآن به كبيره و صغيره؛ فصل چهارم‌اهميت ابعاد تحريمات در اسلام و قرآن(تقسيم محرمات به اعتبار موضوع)؛ فصل پنجم،‌اقسام محرمات اجتماعي؛ فصل ششم ، آيا همه محرمات در قرآن حكم فقهي و شرعي دارند؟ كيفرها در اسلام؛ فصل هفتم،‌حدود الهي در قرآن كريم؛ فصل هشتم، شيوه‌هاي عملي دستيابي به حدود الهي و اجتناب از محرمات در قرآن كريم، مثل: تقوي و ايمان و عمل صالح؛ فصل نهم، راههاي خروج از ورطه محرمات در آيات كريمه قرآن،‌نظير : توبه و استغفار؛ فصل يازدهم، بيان مصاديق و اقسام تحريم در قرآن به اعتبار منشأ صدور.
عنوان : لغزش ناپذيري پيامبران در قرآن
نويسنده : جعفر انواري
سال : 1378
استاد : محمود رجبي
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : عصمت پيامبران(ع) يكي از مباحث كليدي در حوزه اعتقادي است كه بدون اثبات آن،‌اصل رسالت پيامبران(ع) با اشكال مواجه مي‌شود و غرض الهي نقض مي‌گردد. در اين پژوهش، لغزش ناپذيري پيامبران(ع) در اعتقاد، دريافت و تبليغ وحي و مصونيت ايشان از لغزش در رفتار مبرهن گرديده است؛ در مقدمه، از پيشينه موضوع، قلمرو بحث و راز و حقيقت عصمت سخن به ميان آمده است؛ فصل نخست، به بررسي آياتي اختصاص دارد كه بر لغزش ناپذيري پيامبران(ع) دلالت دارد و در فصل دوم، به تفصيل از آياتي بحث شده كه مورد استناد مخالفان عصمت قرار گرفته و ديدگاه آنان به نقد كشيده شده است.
عنوان : گفتگوي پيامبران با ملتها در قرآن
نويسنده : حمزه صفري
سال : 1378
استاد : سيد محمد تقي قادري
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : مباحث اصلي اين پايان‌نامه در چهار بخش آمده است: در بخش اول از اهميت گفتگو و شيوه‌هاي آن سخن رفته و سه شيوه حكمت، موعظه و جدل معرفي شده است. در بخش دوم شيوه‌هاي گفتگوي اين پيامبران بيان شده است: نوح، هود،‌صالح، ابراهيم، لوط،‌شعيب و موسي ? . بخش سوم به شيوه‌هاي گفتگوي پيامبر اسلام? اختصاص دارد و بخش چهارم درباره نقش دانشمندان در هدايت انسان با الهام از گفتگوي پيامبران با مردم است.
عنوان : قيامت در قرآن و عرفان
نويسنده : نيلوفر زندي
سال : 1378
استاد : عزت‌اله دهقان
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : در اين پايان‌نامه نخست قيامت از نظر قرآن كريم و سپس از ديدگاه عرفان بررسي شده است. در بررسي قرآني پس از توجه به واژه قيامت و تركيبات و مترادفات آن اين نتيجه به دست آمده است كه قيامت در قرآن داراي مراحل مختلفي مانند موت، برزخ، صراط، بهشت، جهنم و ... است و روح انساني براي يافتن كمال حقيقي خويش در مراحل آن شكل مي‌يابد و معاد هم روحاني و هم جسماني است . در بررسي عرفاني چنين نتيجه گرفته شده است كه قيامت عبارت از ظهور كامل حق محض به طور دائم و ابدي است. اين ظهور در دنيا به طور ناقص و در آخرت به نحو كامل و اتم است و آيات قرآني بر ان صحه گذاشته‌اند.
عنوان : قناعت و طمع از ديدگاه قرآن و حديث
نويسنده : يعقوب اژدر
سال : 1378
استاد : مجيد معارف
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران مركزي
موضوع : اين پايان‌نامه داراي سه بخش است: بخش اول، بررسي لغوي قناعت و طمع: تعريف قناعت در لغت و قرآن و روايات و اخلاق، تعريف طمع در لغت و آيات و روايات و احاديث و اخلاق؛ بخش دوم،‌بررسي قناعت: مباني قناعت در نهاد انسان، فوائد و آثار قناعت، زيانهاي عدم قناعت، نقش قناعت در زندگي؛ بخش سوم، بررسي طمع: علل و انگيزه‌هاي طمع، مفاسد و زيانهاي طمع، درمان بيماري طمع.
عنوان : قبله و فلسفه آن در اسلام و اديان
نويسنده : فرشته غلامعلي مجدآبادي
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشكده اصول دين
موضوع : اين تحقيق در سه بخش قبله و فلسفه آن را در قرآن كريم و روايات معصومين و علوم و اديان بررسي كرده است: بخش اول، قبله و فلسفه آن در اسلام، بخش دوم،‌فلسفه قبله در ساير اديان الهي، بخش سوم، فلسفه قبله در اديان غيرالهي.
عنوان : قاعده لطف از نگاه كلام و قرآن
نويسنده : عباس جوكار
سال : 1378
استاد : احمد بهشتي
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : در پايان‌نامه حاضر قاعده كلامي لطف به صورت تطبيقي در علم كلام و قرآن كريم طي هفت فصل با اين عنوان‌ها بررسي شده است: فصل اول، كلياتي درباره قاعده لطف؛ فصل دوم، لطف و تكليف، رابطه قاعده لطف و قاعده صلاح اصلح؛ فصل سوم، حسن و قبح افعال الهي؛ فصل چهارم، بررسي دلائل مخالفان وجوب لطف بر باري تعالي؛ فصل پنجم ، بررسي دلايل مخالفان وجوب لطف بر باري تعالي؛ فصل ششم، نتايج و آثار قاعده لطف؛ فصل هفتم، مصاديق و نمونه‌هايي عيني لطف الهي.
عنوان : فلسفه مرگ از ديدگاه حكمت متعاليه و آيات و روايات
نويسنده : علي احمدي
سال : 1378
استاد : غلامحسين ابراهيمي ديناني
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد تهران
موضوع : اين پايان‌نامه به بررسي موضوعاتي چند پيرامون مرگ در فلسفه ملاصدرا و آيات و روايات پرداخته است. اين موضوعات در پنج فصل با اين عنوان‌ها آمده است: فصل اول،‌مرگ از ديدگاه انديشمندان اسلامي؛ فصل دوم، نفس؛ فصل سوم، مرگ و قبر؛ فصل چهارم،‌بعث و حشر؛ فصل پنجم، معاد.
عنوان : فضايل مختصه علي(ع) در قرآن،‌حديت و تاريخ
نويسنده : سيد ايوب نجيبي
سال : 1378
استاد : منصور پهلوان
دانشگاه : دانشگاه تهران
موضوع : اين تحقيق در سه فصل نوشته شده است: فصل اول ، علي(ع) در قرآن و گفتار محدثان و مورخان: علي(ع) خليفه بلافصل پس از رسول اكرم(ص)، بررسي دلالت حديث غدير، غديريه‌هايي كه در وصف اين روز تاريخي سورده شده است، اشعار منسوب به اميرالمؤمنين (ع) درباره غدير، غديريه حسان بن‌ثابت، شأن نزول سوره معارج، حديث يوم‌الدار و نخستين ايمان آورنده به رسول خدا(ص)، آيه ولايت، حديث منزلت، توضيح درباره آيات 25ـ26 سوره طه، داستان مباهله، دعوت به مباهله، علي(ع) نفس پيامبر، ابلاغ آيات، اولوالامر چه كساني هستند؛ فصل دوم، تولد و زندگي و پاره‌اي از مناقب برجسته آن حضرت در احاديث و تواريخ شيعه و اهل سنت: مولود كعبه، دامان پيامبر، حديث ردالشمس، حديث سدُّالابواب؛ فصل سوم. برخي مناشدات و احتجاجات آن حضرت و ياران و اصحابشان: احتجاج اصبغ بن نباته، مناشده علي(ع) در ايام عثمان بن عفان،‌احتجاج و مناشده اميرالمؤمنين و اصحاب شوري، سخن جرج جرداق، سخن شبلي، سخن بارون كاراژ، سخن جبران خليل جبران، سخن ميكائيل نميهه، سخن كاردايل.
عنوان : فرهنگنامه ايمان و كفر در قرآن
نويسنده : سيده طاهره آقا ميري
سال : 1378
استاد : سيد كاظم عسگري
دانشگاه : دانشكده اصول دين تهران
موضوع : اين پژوهش طي دو بخش به بررسي ايمان و كفر در آيات قرآن كريم پرداخته است: در بخش اول با عنوان ايمان موضوعات اسلام، ايمان، ايمان و عمل صالح و مصاديق مؤمنان در قرآن بررسي شده است و در بخش دوم تحت عنوان كفر از واژه كفر، كافر چه كسي است و مصاديق كافران بحث شده است.
  • تعداد رکورد ها : 1568