• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
عضویت در خبرنامه
جستجو :
تعداد در هر صفحه
عنوان : آيات الولاية از ديدگاه مفسران مذاهب اسلامي
نويسنده : حسن دهقان ده جمالي
سال : 1378
استاد : رضا سيفي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : در اين تحقيق آيات ولايت از ديدگاه مذاهب اثني‌عشري، زيدي، صوفي، مالكي، حنفي، حنبلي، شافعي، معتزله، خوارج و اشاعره بررسي شده است. اين آيات عبارتند از: آيه‌ي توبه‌ي آدم، آيه‌ي ليلةالمبيت، آيه‌ي انفاق، آيه‌ي اطاعت، آيه‌ي اكمال دين، آيه‌ي ولايت، آيه‌ي حسبك الله، آيه‌ي سقايت، آيه‌ي صادقين، آيه‌ي بيوت الذكر، آيه‌ي مؤمن، آيه‌ي صلات و تسليم، آيه‌ي مودّت، آيه‌ي ابرار، آيه‌ي خير بريّه.
عنوان : آثار گناه از ديدگاه قرآن
نويسنده : خديجه حاجي احمدي
سال : 1378
استاد : ابوالقاسم امامي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد كرج
موضوع : مباحث اين پايان‌نامه در چهار فصل تنظيم و تدوين شده است: فصل اول، معنا و اقسام گناه: تفكيك گناهان صغيره و كبيره و نظريات ائمه (ع) و دانشمندان دين در مورد اين گناهان؛ فصل دوم، آثار گناه: آثار مستقيم و غيرمستقيم گناه از نظر مادي و معنوي ـ رواني؛ فصل سوم، تأثير گناه بر اعمال انسان؛ فصل چهارم، زمينه‌هاي گناه: جهل، زمينه‌هاي فرهنگي، التقاط، سخن گمراه‌كننده، كتمان حق.
عنوان : آثار فردي و اجتماعي روزه در قرآن و حديث
نويسنده : افسانه مجاوري
سال : 1378
استاد : محمد باقر حجتي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد شمال
موضوع : پژوهش حاضر مشتمل بر پنج فصل با اين عنوان‌هاست: فصل اول، معناي لغوي و اصطلاحي روزه، فصل دوم، روزه از نظر فقهي: رمضان از نظر لغت و اصطلاح، دعاي پيامبر (ص) هنگام رؤيت هلال ماه مبارك رمضان، فرمايش حضرت علي (ع) درباره‌ي ماه مبارك رمضان، انواع روزه، فرمايش امام چهارم درباره‌ي اقسام روزه، روزه‌ي پيامبر (ص) و علي (ع)، روزه‌داري حضرت داود و حضرت سليمان، وجوب روزه‌ي رمضان در قرآن و حديث، تفسير آيه‌ي شريفه‌ي صوم؛ فصل سوم، سابقه‌ي روزه در امم گذشته: كيفيت و احكام روزه‌ي يهوديان، روزه‌ي نصاري، روزه‌ي صائبين، روزه در انجيل؛ فصل چهارم، اهميت روزه از نظر بهداشت و پزشكي؛ فصل پنجم، اهميت روزه در سازندگي شخصيت روحي و فوائد آن: اهميت روزه از نظر فردي و اجتماعي (تزكيه‌ي نفس، نقش روزه در تزكيه‌ي نفس)، نتايج حاصله در پرتو روزه (بندگي، فقرزدايي، ياد آخرت. بارور شدن اخلاص، تقويت اراده، روزه و قناعت و كمك به اوضاع اقتصادي جامعه‌ي اسلامي، همدردي با فقرا، تقرب به درگاه الهي، صبر، استغفار فرشتگان براي صائمين صابر.
عنوان : هدايت خاص در قرآن
نويسنده : معصومه صدرايي
سال : 1378
استاد : محمد علي راغبي
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد اراك
موضوع : در پايان‌نامه حاضر هدايت خاص بشر كه از آن به هدايت تشريعي تعبير مي‌شود، با تكيه به آيات قرآن كريم و ديدگاههاي مفسران شيعه مانند علامه طباطبايي و مرحوم طبرسي و ديگران و برخي مفسران عامه بررسي شده است. مطالب اصلي آن در زمينه موضوعات است : هدايت و اقسام آن، زمينه‌ها و موانع و ثمرات هدايت، شبه‌هاي مطرح شده در مورد هدايت درباره جبر و اختيار وپاسخ آنها.
عنوان : هجرت در قرآن
نويسنده : معصومه لطيفي
سال : 1378
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه قم
موضوع : اين پايان‌نامه در چهار فصل به بررسي هجرت در قرآن كريم پرداخته است: در فصل اول كلياتي درباره موضوع نظير تعريف لغوي و اصطلاحي هجرت آمده است؛ در فصل دوم نمونه‌هايي از هجرت انبياي گذشته در قرآن به دست داده شده است و فصل سوم به هجرت پيامبر اسلام(ص) اختصاص دارد و در فصل چهارم ويژگيهاي مهاجران و پيامدهاي هجرت آنان بيان شده است.
عنوان : وجود يا عدم ترادف در قرآن كريم
نويسنده : زهره حداد
سال : 1378
استاد : محمد علي مهدوي راد
دانشگاه : دانشگاه تربيت مدرس
موضوع : در اين پژوهش پس از بررسي ديدگاههاي مختلف در زمينه ترادف در قرآن كريم، وجود ترادف در آن مورد انكار قرار گرفته است و مباحث آن در هفت فصل با اين عنوان‌نا به نگارش درآمده است. فصل اول، كليات؛ فصل دوم، ادب عربي در روزگار جاهلي ؛ فصل سوم، ترادف و تاريخچه آن؛ فصل چهارم،‌قائلان و منكران ترادف در زبان عربي؛ فصل پنجم، قائلان و منكران ترادف در قرآن كريم؛ فصل ششم،‌نمونه‌هايي از واژگان مترادف نما در قرآن كريم؛ فصل هفتم، تأثير فروق در تفسير.
عنوان : واپس‌گرايي از نظر قرآن و حديث
نويسنده : ابوالقاسم بخشيان
سال : 1378
استاد : محمد مهدي آصفي
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين پايان‌نامه واپس‌گرايي را در يك مدخل و دو بخش از نظر قرآن و حديث بررسي كرده است: مدخل، مفهوم واپس‌گرايي، واپس‌گرايي ديني(ارتداد)،‌بازگشت به جاهليت؛ بخش اول، كليات: عوامل زمينه‌ساز واپس‌گرايي، موانع واپس‌گرايي، نتايج واپس‌گرايي؛ بخش دوم،‌واپس‌گرايي در امت اسلام: خلل در رهبري علت اصلي واپس‌گرايي امت اسلام،‌علل و عوامل حذف علي(ع) از مقام خلافت، آثار و نتايج واپس‌گرايي امت اسلام.
عنوان : نگرشي بر نظام اجتماعي سياسي در قران و حديث«امت، امامت»
نويسنده : سيد رضا كاظمي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : دانشكده اصول دين قم
موضوع : اين تحقيق موضوع امت و امامت را در قرآن و حديث طي چهار فصل بررسي كرده است: فصل اول، كليات: منشأ اجتماع، جامعه چيست؟ نظام اجتماعي: فصل دوم، نظام اجتماعي اسلام: عنوان نظام اجتماعي در قرآن (امت)،‌تعريف امت در بيان صاحب‌نظران، پيشينه و تحول مفهوم امت، عناصر تشكيل دهنده امت ؛ فصل سوم، بافت امت: منظور از بافت، بافت امت بافت ولاء است، ولاء‌ و ولايت، معناي ولاء و ولايت در لغت، معناي ولاء و ولايت در فرهنگ قرآن، انسان مؤمن به عنوان عضو امت است درشبكه مولاء؛ فصل چهارم، امت و نظام امامت: امت و امامت هم‌ريشه و هم‌معنايند،‌معني امام و امامت در فرهنگ ديني،امامت عامه.
عنوان : نقد و بررسي قرائت‌هاي قرآن و منشأ پيدايش آن
نويسنده : رضا ميقاني
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره)
موضوع : قرائت قرآن سابقه‌اي هم‌زمان با نزول اولين آيات اين كتاب الهي دارد و در دست يازيدن به نص واقعي قرآن، نقشي مهم ايفامي‌كند. اين موضوع كهن در بررسي قرائت‌هاي قرآن و منشأ پيدايش آنها در اين پايان‌نامه به بحث گذاشته شده و در پنج فصل، جايگاه قرائت در علوم قرآني و معناي لغوي و اصطلاحي آن و نيز واژه‌هاي مشابه، فضيلت قرائت قرآن از نگاه آيات و روايات،‌پيشينه و تاريخ پيدايش علم قرائت و تطور آن در دوران‌هاي پيشين‌،‌ طبقات قاريان و زندگي آنان ذكر شده و در پايان، عوامل پيدايش قرائت‌هاي گوناگون نظير عوامل طبيعي، ديني و انساني بيان گرديده است.
عنوان : نقد و بررسي اعجاز علمي قرآن
نويسنده : محمد علي رضائي
سال : 1378
استاد : محمد هادي معرفت
دانشگاه : آزاد اسلامي واحد علوم و تحقيقات
موضوع : قرآن كريم كتاب جاويدان حضرت محمد (ص) است كه از جهات مختلفي معجزه است و يكي از آنها اعجاز علمي قرآن است . مفسران و صاحب‌نظران در مورد اعجاز علمي قرآن بيش از 300 آيه را شاهد گرفته‌اند و با انطباق قرآن با علوم تجربي كوشش كرده‌اند،‌اعجاز اين كتاب مقدس را اثبات كنند. در اين نوشتار اين موارد نقد و بررسي شده و اشكالات علمي و تفسيري آنها بيان شده است و در نهايت 6 مورد به عنوان اعجاز علمي قرآن پذيرفته شده است كه عبارتند از : حركت خورشيد، نيروي جاذبه، لقاح ابرها، زوجيت، ترتيب مراحل خلقت، ممنوعيت شرابخواري، مطالب عمده‌اي كه در اين رساله آمده است، عبارت است از: بخش اول، كليات: تاريخچه، معيارهاي انطباق قرآن با علوم تجربي ،‌اعجاز قرآن؛ بخش دوم، قرآن و علوم كيهان شناسي : آغاز و پايان‌ و گسترش جهان، نيروي جاذبه، حركت خورشيد و زمين؛ بخش سوم، قرآن و علوم زيست‌شناسي: پيدايش حيات، لقاح ، زوجيت؛ بخش چهارم،‌قرآن و علوم پزشكي : بهداشت،‌درمان بيماري‌ها، اسرار خلقت؛ بخش پنجم،‌اعجاز عددي قرآن.
  • تعداد رکورد ها : 1568